SiteGround: laatste 24 maanden prestatiestatistieken + recensie (2020)

SiteGround HostingSiteGround: aanbevolen webhost


SiteGround is een populaire shared hostingprovider die zijn gebruikers meerdere verschillende hostingopties biedt.

Deze omvatten WordPress-hosting, cloudhosting en zelfs dedicated servers.

We volgen al meer dan twee jaar het goedkoopste ‘Startup’-gedeelde plan van SiteGround.

We hebben betaald voor een gedeeld hostingaccount, een live testsite opgezet en hebben hun prestaties nauwlettend gevolgd met een tool van derden om deze onpartijdige, transparante beoordeling te geven.

Over het algemeen staat SiteGround-hosting in de buurt van de top van alle webhostingbedrijven voor zowel uptime (99,99%) als snelheid (673 ms). Hun klantenserviceteam is deskundig, snel en vriendelijk. Alle abonnementen worden geleverd met een CDN, SSL-certificaat en e-mailaccounts.

Hier is een diepgaande analyse van alle voor- en nadelen.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT: Betrouwbare host met de beste klantenondersteuning
SNELHEID: 673 ms (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME: 99,99% (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING: 24/7 Live Chat
APPS: Ondersteunt meer dan 500 applicaties
KENMERKEN: Onbeperkte bandbreedte, 10 GB opslag, website builder en gratis e-mail
HOSTINGSPLANNEN: Gedeelde, WordPress, Cloud, Reseller, Enterprise en Dedicated Servers
OVERDRACHT SITE: Niet gratis
PRIJZEN: Beginnend bij $ 3,95 / maand (verlengt bij $ 11,95 / maand)

Voordelen van het gebruik van SiteGround Hosting

SiteGround begint sterk met 99,99% uptime, bovengemiddelde snelheden en tal van extra functies die perfect zijn voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

1. Goede prestaties – 99,99% uptime in de afgelopen 24 maanden

Al onze hostingrecensies zijn gebaseerd op ten minste 24 maanden actuele statistieken en onbewerkte gegevens.

De uptime-prestaties van SiteGround waren in die tijd bijna perfect. Met een gemiddelde van 99,99% behoren ze tot de meest betrouwbare hosts die we hebben beoordeeld.

Zo’n betrouwbare uptime houdt bezoekers van de website tevreden. Maar wat nog belangrijker is, het betekent dat uw site bijna gegarandeerd de klok rond werkt, zodat u niets mist wanneer uw klanten een aankoop willen doen,.

Hier zijn de maandelijkse resultaten van Pingdom, onze trackingtool van derden.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,92%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,98%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

siteground-performance-24monthsLive testsite: hostingfacts-siteground.com | Gem. uptime en snelheid: 24 maanden+

2. Bovengemiddelde laadtijd (673ms)

Sitesnelheid is gemakkelijk de op één na meest kritische factor bij het kiezen van een host.

Om te beginnen blijkt uit onderzoek van Google dat 53% van de mensen weggaat als uw pagina’s niet binnen drie seconden worden geladen.

Bovendien kun je niet veel doen om een ​​trage host te repareren. Mogelijk kunt u afbeeldingen comprimeren om hun gewicht te verminderen. Mogelijk kunt u ze via een CDN laden om uw server wat onder druk te zetten. Maar ooit een trage gastheer? Altijd een trage gastheer.

Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken met SiteGround. Hun bovengemiddelde laadtijd van 673 ms is niet de snelste die we hebben gezien, maar het plaatst SiteGround wel op snelheid in de buurt van de top 10.

SiteGround gemiddelde laadtijd:

SiteGround-2019-2020-statistiekenSiteGround gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

Over het algemeen is SiteGround behoorlijk snel.

3. Goede klantenondersteuning (2017-2020)

We volgen SiteGround nu al meer dan twee jaar in totaal en we hebben nooit grote problemen gehad met hun ondersteuning.

Ze bieden een kennisbasis voor klanten om hun eigen snelle antwoorden te vinden. Anders kunt u telefonisch inbellen of de 24/7 livechat gebruiken.

Voor deze laatste test hebben we gekozen voor de live chat-optie en waren we in minder dan een minuut verbonden met Vladislav.

In tegenstelling tot andere hosts was er geen merkbare vertraging in de antwoorden. Dus het leek alsof hij wist waar hij het over had en hij hoefde niet telkens naar antwoorden te zoeken als we een nieuwe vraag stuurden.

SiteGround Live Chat-ondersteuning

Over het algemeen goede ervaring.

4. Gratis sitemigratie voor 1 website

Telkens wanneer we zien dat webhosts een “DIY-migratie” -optie uitbrengen, maakt dat ons een beetje ongerust. Dat komt omdat de meeste van hen niet geweldig zijn en uiteindelijk de klant meer belasten.

SiteGround kan echter de uitzondering op deze regel zijn. Ze hebben een gratis WordPress Migration-plug-in gemaakt die u naar elke site kunt uploaden.

SiteGround WordPress Migration Plugin

Er zijn ook geen lange en saaie walkthroughs. U genereert eenvoudig een token vanuit uw SiteGround-hostingaccount en de plug-in zal snel helpen bij het zware werk.

Ja, je moet nog steeds wat werk doen. Maar het goede nieuws is dat u met deze optie zoveel websites kunt migreren als u wilt. (Ter vergelijking: sommige hosts die “gratis migraties” aanbieden, sluiten deze al na een paar, waardoor u na een bepaald punt moet betalen.)

Als je liever wat professionele, praktische hulp hebt, zal SiteGround de gratis service aanbieden voor hun hogere abonnementen (GrowBig en hoger).

Als u de limieten voor elk plan overschrijdt, brengen ze een nominale vergoeding van $ 30 in rekening voor elke extra site.

5. Gratis SSL-certificaat en Content Delivery Network (CDN)

Google Chrome is mensen actief gaan waarschuwen als de site die ze proberen te bereiken geen SSL-certificaat heeft ingesteld.

SSL helpt om alle informatie die heen en weer wordt verzonden tussen het apparaat van de gebruiker en de website te beschermen, inclusief persoonlijke gegevens zoals IP-adressen of creditcardnummers. Als hackers en anderen niet beveiligd zijn, kunnen ze deze informatie gemakkelijk onderscheppen. Chrome let dus op het belang van internetgebruikers hier.

Met andere woorden, dat maakt SSL-certificaten in feite tegenwoordig een vereiste op alle websites. En gelukkig gooit SiteGround deze gratis in voor alle plannen.

Het andere goede nieuws komt in de vorm van een gratis Cloudflare CDN (Content Delivery Network). CDN slaat grote bestanden, zoals afbeeldingen, op veel servers op verschillende locaties over de hele wereld op. Dit helpt ervoor te zorgen dat de bestanden zo dicht mogelijk bij bezoekers van de site worden opgeslagen, waardoor ze sneller toegankelijk zijn.
siteground cdn cloudflare

SiteGround heeft servers verspreid over drie continenten, wat helpt om de laadtijden snel te houden en een goede klantervaring te bieden.

6. Beschikbare functies voor beginners tot gevorderden

SiteGround heeft voor elk wat wils.

Beginners en bloggers zullen het leuk vinden dat u met slechts een paar klikken populaire websitebouwers zoals Weebly kunt installeren. Weebly heeft een eenvoudige slepen-en-neerzetten-editor, zodat je volledige controle hebt over het uiterlijk van je site (zonder in code te hoeven duiken).

Anders dan Weebly, heeft SiteGround ook diepe integraties met WordPress, Joomla en Drupal. Elk van deze apps kan snel en pijnloos worden geïnstalleerd. Er is geen ontwikkelaar nodig om u te helpen.

Als je echter al een ontwikkelaar bent, heb je ook geluk.

Je krijgt Git vooraf geïnstalleerd op grotere plannen, samen met SSH, WP-CLI, SFTP en phpMyAdmin. Ze hebben meerdere PHP-versies tot uw beschikking. Caching op meerdere niveaus is beschikbaar. En u kunt ook toegang krijgen tot staging-omgevingen waar sites zich kunnen voorbereiden of testen voordat nieuwe functies in productie worden genomen.

SiteGround helpt ook met beveiliging, met behulp van een gepatenteerde, AI-botpreventietool die nieuwe aanvallen probeert uit te schakelen voordat ze toeslaan. Volgens hun gegevens worden elk uur tussen de 500.000 en twee miljoen brute-force-pogingen op hun servers geblokkeerd.

Je wordt dus ook niet alleen gelaten om met deze hoofdpijn om te gaan.

7. Uptime-garantie van 99,99%

Onthoud dat solide uptime-gemiddelde van 99,99%? Nou, er is een reden waarom SiteGround hier niet hapert – het zou ze veel geld kosten.

Wanneer u zich verdiept in de servicevoorwaarden van een webhost, is er vaak slecht nieuws te vinden in de kleine lettertjes.

SiteGround heeft ons op een goede manier verrast. Onder hun Service Level Agreement garanderen ze “netwerk-uptime van 99,9% op jaarbasis”. Als ze ooit onder die drempel zakken, krijgt u een vergoeding voor gratis maanden hosting.

SiteGround uptime-garantieSiteGround uptime-garantie

Nu zijn er een paar voorwaarden voor het berekenen van de uptime. Eventuele problemen met gepland of noodonderhoud zijn vrijgesteld. Als iets dat u doet de downtime veroorzaakt (zoals het overschrijden van bronnen, het installeren van applicaties die niet werken of het schenden van voorwaarden), neemt SiteGround geen verantwoordelijkheid. Alle grote externe aanvallen op hun systemen kunnen dit beleid ook omzeilen.

8. 30 dagen geld-terug-garantie

SiteGround biedt een volledige 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle gedeelde hostingplannen. Ter vergelijking: hun cloud-, VPS- en dedicated hostingplannen worden alleen geleverd met een terugbetaling van 15 dagen.

Net als veel andere hosts worden domeinnaamkosten en andere “extra’s” meestal niet terugbetaald. En dit restitutiebeleid is alleen van toepassing op gloednieuwe klanten. U kunt dus geen restitutie krijgen voor verlengingsplannen.

Nadelen van het gebruik van SiteGround Hosting

SiteGround maakte indruk op ons met een bijna onberispelijke uptime en hun garantie op gratis service als de uptime onder 99,99% daalt. Hun laadsnelheden zijn redelijk goed, zelfs als ze niet de snelste zijn die er zijn. SiteGround biedt ook een verscheidenheid aan apps om zowel beginners als gevorderde gebruikers tevreden te stellen.

Er zijn echter enkele nadelen die u moet overwegen voordat u zich aanmeldt. Hier zijn enkele van de grotere problemen die we tegenkwamen tijdens onze praktische test.

1. Hogere verlengingspercentages

Het goedkoopste plan van SiteGround, StartUp, heeft een lage geadverteerde prijs van $ 3,95 / maand op hun website.

Deze deal ziet er een beetje te mooi uit om waar te zijn, want dat is het ook. Bijna elke webhost die we tot nu toe hebben beoordeeld, gebruikt dezelfde truc. Ze trekken uw aandacht met een laag introductietarief, alleen om de prijs te verdubbelen (of zelfs te verdrievoudigen) wanneer het tijd is om te verlengen.

Dat tarief van $ 3,95 / maand springt bijvoorbeeld naar $ 11,95 wanneer u verlengt. De andere plannen van SiteGround lopen op tot respectievelijk $ 19,95 en $ 34,95 / maand.

De beste oplossing hiervoor is om de langst mogelijke termijn (36 maanden op SiteGround) vast te leggen om zo lang mogelijk van dat lage tarief te profiteren.

2. $ 14,95 “Setup Fee” voor maandelijkse facturering

Niet veel gedeelde webhosts laten u slechts een maand kopen om te beginnen. Ze proberen je vaak te laten inschrijven voor minimaal een paar maanden of een jaar.

Het goede nieuws is dat je je met SiteGround voor een maand kunt aanmelden. Het slechte nieuws is dat ze u een “setup fee” in rekening brengen voor deze plannen.

Onder de huidige prijzen betekent dit dat u het introductietarief $ 3,95 / maand plus een eenmalige instelkosten van $ 14,95 betaalt.

Het probleem, zoals beschreven in de laatste sectie, is dat na die eerste maand uw abonnement tegen een hoger tarief wordt verlengd.

Dus je zou in eerste instantie denken dat je een geweldige deal krijgt, terwijl je hun service voor slechts een paar dollar uitprobeert. Maar de realiteit is dat je twee keer wordt gestraft (een keer via de instelkosten en opnieuw via het verlengingspercentage).

SiteGround instelkosten

Doe geen moeite met dit plan van één maand, want op de lange termijn betaalt u alleen maar meer.

3. Beperkt ‘goedkoop’ plan

De prijzen van SiteGround op hun laagste plan zijn vergelijkbaar met de concurrentie, dus het lijkt een goede deal als je er voor het eerst naar kijkt.

De planfuncties komen echter niet precies overeen.

U krijgt bijvoorbeeld één website en slechts 10 GB webruimte voor ongeveer 10.000 maandelijkse bezoeken. Dit plan biedt ook onbeperkt verkeer (of onbeperkte bandbreedte). Als uw site echter in de buurt komt van die limieten, zullen de prestaties eronder lijden.

Dat betekent dat het goed is voor kleinere sites die deze drempels misschien een tijdje niet halen. Maar als uw site groter begint te worden, moet u waarschijnlijk upgraden en meer betalen voor meer middelen.

4. Geen gratis domeinnaam

De meeste webhosts gebruiken ‘freebies’ om nieuwe klanten aan te trekken.

Dat omvat vaak het lage introductietarief en aanvullende services zoals e-mail of migraties.

Een gratis domeinnaam voor het eerste jaar staat ook bijna altijd op die lijst.

SiteGround doet dat helaas niet. Als je nog geen domeinnaam hebt, brengen ze je er vanaf dag één vanaf € 15,95 / jaar in rekening.

SiteGround-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

SiteGround heeft drie gedeelde hostinglagen. Dit zijn de kosten en hoogtepunten:

SiteGround instelkosten

 • Het StartUp-plan: Dit abonnement kost $ 3,95 per maand, kan één website hosten en is goed voor nieuwkomers die net beginnen met een website. Het kan tot 10.000 unieke bezoeken per maand verwerken, met onbeperkte bandbreedte, 24/7 klantenondersteuning, gratis Cloudflare CDN, gratis Let’s Encrypt SSL, onbeperkte e-mails & DB’s, gratis dagelijkse back-ups en meer.
 • Het GrowBig-plan: Dit abonnement kost $ 5,95 per maand en kan meerdere websites hosten. Naast wat het StartUp-plan heeft, krijg je ook een gratis SSL-jokerteken voor 1 jaar, 30 back-upkopieën en gratis herstel, alle 3 niveaus van de SuperCacher, die de laadtijd enorm helpt, en staging-omgevingen voor zowel WordPress als Joomla.
 • Hun GoGeek-plan: Dit abonnement kost $ 11,95 per maand en kan onbeperkte websites hosten. Het heeft 30 GB aan ruimte voor maximaal 100.000 bezoeken per maand. Het heeft alle functies van de andere twee plannen plus prioriteitsondersteuning, PCI-compliance en het maken van Git-opslagplaatsen met één klik.

Alle gedeelde hostingplannen worden geleverd met een gratis e-mailaccount, gratis CDN en onbeperkte bandbreedte.

 • Domein: Domeinprijzen beginnen vanaf $ 15,95
 • Gemakkelijke aanmelding: Zeer eenvoudig aanmeldingsproces van één pagina.
 • Betaalmethoden: Creditcard (er zijn andere opties beschikbaar via chat)
 • Verborgen kosten en clausules: Ze brengen een set-upvergoeding van $ 14,95 in rekening als u maandelijks in plaats van jaarlijks voor hun gedeelde hostingplannen betaalt. De vernieuwingspercentages zijn ook hoger. En je moet betalen voor een domeinnaam (geen freebie).
 • Upsells: Een paar … maar niets ergs.
 • Account activatie: Snelle accountactivering.
 • Configuratiescherm en dashboard: cPanel
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Snelle en eenvoudige installatie van populaire apps en CMS’s met Softaculous.

We raden SiteGround aan?

Ja dat doen we.

SiteGround levert al een paar jaar solide uptime. En hun uptime-garantie zorgt ervoor dat u waarschijnlijk nooit grote downtime-problemen zult hebben.

Hun sitesnelheid is ook redelijk goed. Dat is mede te danken aan hun servers verspreid over drie continenten en een gratis Cloudflare CDN-account. Ze geven u ook gratis SSL op alle abonnementen.

De prijzen zijn goed als u profiteert van de langst mogelijke termijn. Anders bereikt u sneller die hoge verlengingspercentages. Neem ook uw eigen domein mee om aan een andere vergoeding te ontsnappen.

P.S. Heb je eerder SiteGround gebruikt? Overweeg om hieronder een beoordeling achter te laten – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar nuttig is voor onze bezoekers. Bedankt voor jullie steun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector