Ulasan Shopify – Keuntungan, Kekurangan dan Harga Dianalisis untuk 2020

Ada saatnya apabila setiap syarikat pemula yang menjual sesuatu beralih ke eCommerce. Contohnya – anda benar-benar memenuhi pasaran tempatan dengan butik tusuk gigi buatan anda. Masa untuk berkongsi seni anda dengan seluruh dunia.


Apa yang berlaku seterusnya? Untuk membantu planet Bumi mengeluarkan serpihan makanan dari gigi mereka dengan gaya, anda perlu mencari platform eCommerce. Syukurlah untuk Shopify – bukan sahaja mereka dapat menolong anda memenuhi panggilan sebenar anda – mereka juga mahu.

Sebab untuk Tidak Menggunakan Shopify

Hanya ada empat sebab untuk tidak menggunakan Shopify.

 1. Anda menjual di bawah lima produk dan menghargai kesederhanaan sepenuhnya daripada semua yang lain.
 2. Blog anda menjadi yang pertama dan anda memerlukan WordPress (CMS paling popular sekarang) dalam hidup anda. SEO adalah roti dan mentega anda dan eCommerce adalah sedikit pemikiran.
 3. Anda mempunyai anggaran yang sangat besar untuk dibelanjakan kepada pembangun web. Inilah rahsia: Mungkin ada yang menggunakan Shopify.
 4. Anda mahu menjual hanya pada satu saluran. (Petunjuk – Shopify membolehkan anda menjual di setiap platform dengan mudah).

Sekiranya anda tidak termasuk dalam kategori tersebut, maka Shopify harus menjadi pilihan platform hosting eCommerce pertama anda.

Kelebihan – Apa yang Kami Suka Mengenai Shopify

Semua positif untuk Shopify menambah kepada menawarkan pemilik kedai eCommerce alat yang mereka perlukan untuk membina dan mengurus sebuah kedai. Tidak terlalu banyak masalah untuk aktiviti yang perlu dilakukan di platform.

Syarikat ini juga ditubuhkan oleh tiga orang Kanada Tim Horton yang penyayang dan beribu pejabat di Ottawa. Kita harus menyokong rakyat negara kita. ����

Penjualan Berbilang Saluran48% orang memulakan pencarian produk di pasar. Ini bermaksud bahawa separuh orang di luar sana beralih ke Amazon, Ebay, atau Etsy untuk mendapatkan produk.

Shopify membolehkan anda mengintegrasikan produk anda dengan pasar ini dan juga saluran media sosial seperti Pinterest, Facebook, dan Instagram.

Sistem Inventori – Sistem inventori di Shopify menjadikan penambahan, penyusunan, dan penyuntingan produk menjadi mudah dan tidak menyakitkan. Ketika mengatur semua perkara, Shopify membolehkan anda membuat koleksi dan membolehkan anda mengatur produk anda dalam beberapa kumpulan pada satu masa. Menggunakan Shopify menjadikannya mudah untuk mengawal inventori anda dari pembekal yang berbeza.

shopify untuk semua perantiCiri-ciri – Semua alat dan alat yang anda perlukan ada di Shopify. Di bahagian belakang kedai terdapat pilihan untuk banyak aspek rawak yang penting seperti menyesuaikan e-mel yang dihantar untuk pengesahan pesanan, mengemas kini dasar privasi, dan pemulihan troli yang ditinggalkan.

Stor aplikasi – Sekiranya tidak ada ciri untuk apa yang anda cuba lakukan, periksa kedai aplikasi. Terdapat banyak aplikasi yang menawarkan perkhidmatan percuma dan premium untuk membantu perkara tertentu yang diperlukan oleh pemilik kedai.

Sokongan pengguna -Shopify akan menghantar pembaca kad kredit kepada anda apabila anda mendaftar dengannya supaya anda dapat menjual barang anda secara langsung. Jarang syarikat perisian melakukan sesuatu untuk menjadikan hidup anda lebih mudah.

Di luar itu – mereka kakitangan sokongan pelanggan sekitar 24/7 untuk membantu dan dalam tahap pembayaran yang lebih tinggi memberi anda orang yang perlu dihubungi secara khusus.

Kekurangan – Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan

Shopify hadir dengan negatif seperti kebanyakan syarikat. Negatif yang berkaitan dengan perkhidmatan ini tidak drastik tetapi juga tidak akan dapat diatasi dalam masa terdekat.

pandangan burukKos – Shopify bersaing dengan baik dengan platform eCommerce lain kerana struktur harga mereka sangat serupa. Harga dibandingkan dengan platform lain yang tidak dibina khusus untuk eCommerce dan juga pilihan percuma yang dihoskan di WordPress.

Untuk pemula, $ 29 sebulan boleh menjadi banyak wang – terutamanya apabila penjualan tidak diberikan. Terdapat banyak kos yang berkaitan dengan memulakan perniagaan dalam talian dan semuanya bertambah.

Sekiranya penjualan mencukupi, pilihan yang paling mahal akan menjadi kos yang boleh diabaikan tetapi pada awalnya pasti terasa banyak wang.

Pengekodan Backend – Terdapat beberapa aspek esoterik dari backend Shopify. Terdapat beberapa masalah yang muncul yang akan menyebabkan anda menggaru kepala dan Googling perkhidmatan pembangun untuk membantu anda.

halaman ralat shopify

Komuniti pengguna Shopify agak besar dan banyak kali terdapat penyelesaian terhadap masalah di forum atau bahkan artikel dan video.

Sekiranya tidak berjaya mencari seseorang yang tahu apa yang mereka lakukan boleh menyebabkan kos tambahan dan kelewatan memperbaiki kedai anda.

Perkara yang baik adalah dengan berkembangnya ekosistem Shopify terdapat banyak tutorial dalam talian untuk apa sahaja yang berkaitan dengan Shopify. Sekiranya anda ingin memasukkan minyak siku dan masuk ke dalamnya, anda boleh membuat kedai sendiri dengan mudah.

Membina Kedai Anda

shopify dev webMembuat etalase yang indah adalah salah satu keutamaan utama operasi eCommerce. Bayangkan apa yang berlaku semasa anda memasuki kedai fizikal dan rak dibalik dan juruwang kelihatan seperti mereka tidak mandi sejak Justin Bieber mendapat tatu pertamanya.

Semasa menjual secara dalam talian, lebih penting lagi kedai itu kelihatan bagus. Orang-orang mungkin melihat rak-rak yang terbalik di masa lalu dan beberapa noda yang tidak diketahui biasa di sebuah kedai jika mereka perlu membeli sesuatu yang cukup teruk tetapi pada zaman sekarang ini orang tidak bersedia untuk mengabaikan yang serupa di laman web. Mereka hanya akan menggunakan Google dan mencari alternatif.

Reka bentuk laman web yang buruk adalah pembunuh yang lengkap – 61% pengguna tidak akan kembali ke laman web kerana reka bentuk yang buruk. Nasib baik, Shopify hebat membantu dalam hal ini.

Bagaimana ia berfungsi

Shopify menjadikannya mudah untuk membina laman web. Cara kerjanya ialah anda memilih tema – sama ada secara percuma atau membayar premium – kemudian membina laman web anda dalam tema tersebut. Shopify membawa pelbagai jenis tema percuma yang mempunyai banyak pilihan.

shopify-homescreen

Di bahagian belakang terdapat pengurusan inventori antara alat lain seperti menu yang akan mempengaruhi bagaimana laman web anda dibina tetapi sebahagian besar bangunan kedai akan berlangsung di dalam tema.

Sebilangan besar tema adalah alat pseudo-drag-and-drop untuk memindahkan elemen yang berbeza seperti foto, blok teks, dan aspek lain ke tempat yang berbeza. Beberapa tema lebih berfokus pada menu dan dibina dengan cara yang kurang visual. Hampir semua tema yang disetujui oleh Shopify mudah digunakan dengan keluk pembelajaran kecil.

Di dalam tema juga terdapat tempat anda memilih warna, fon, dan tetapan lain yang diperlukan.

 Tema Shopify

Membayar Shopify sudah merupakan perbelanjaan yang agak besar bagi banyak pengusaha baru. Disana ada sepuluh tema percuma di Shopify yang benar-benar dapat membuat laman web yang indah.

Kegemaran kami untuk digunakan ialah Brooklyn, terbaik untuk kedai pakaian bersaiz sederhana, tetapi masing-masing sesuai untuk jenis kedai tertentu. Seseorang mengkhususkan diri dalam fotografi tepi-ke-tepi, yang satu bagus untuk crowdfunding, dan seseorang memberi tumpuan untuk mudah dilayari.

templat brooklyn-banner-shopify

Sekiranya anda mahukan lebih banyak fungsi, terdapat ribuan tema untuk dibeli untuk Shopify. Terdapat sejumlah besar pembangun yang membuat tema untuk perkhidmatan hosting seperti Shopify, WordPress, dan BigCommerce. Yang terbaik dilengkapi dengan pangkalan pengetahuan yang hebat dan komuniti besar sendiri untuk membantu anda mengikut reka bentuk anda.

Ciri e-dagang Shopify

Shopify sememangnya kaya dengan ciri. Menyelami percubaan percuma dapat menunjukkan semua pilihan yang berbeza tetapi berikut adalah segelintir.

Kemampuan

Masalah berpotensi yang perlu difikirkan ketika memulakannya adalah apa yang berlaku sekiranya kedai anda berjaya dengan tahap tidak siuman? Kejayaan datang dengan masalah. Bolehkah perkhidmatan hosting yang anda gunakan menyokong kenaikan meteor anda?

Shopify berkembang dengan anda. Pelan termurah menawarkan semua yang diinginkan oleh pemula dan rancangan mereka yang paling mahal membolehkan orang yang cepat berkembang menjadi syarikat yang berkembang. Terdapat banyak ciri penjimatan kos, pembangun laporan lanjutan, potongan harga, dan bahkan ada penyelesaian bertaraf perusahaan untuk peniaga dengan jumlah tinggi.

Penjualan berbilang saluran – Jual Di Mana-mana / Setiap Platform 

Sekiranya anda hanya mempamerkan produk anda di laman web anda, anda tidak berusaha keras. Orang ramai membeli-belah di Amazon, Ebay, Etsy, Facebook, Jet, dan Instagram sekerap laman web eCommerce.

Shopify membolehkan anda menjual di 20 saluran lain yang memudahkan pengurusan penjualan kepada bakal pelanggan di mana sahaja di internet. Ini mungkin ciri yang menjadikan Shopify paling kuat. Sekiranya anda serius membina kedai E-dagang yang layak, anda tidak boleh mengalahkan ini.

mengurus-pelbagai pasar-shopify

Pengurusan inventori 

Banyak kedai mempunyai katalog produk yang besar. Menjadi menakutkan ketika cuba mengatur segala sesuatu di laman web anda dengan cara yang masuk akal bagi pelanggan sambil menyusun inventori yang datang dari pembekal yang berbeza. Itu banyak yang perlu dibimbangkan.

Di sebuah kedai di mana beberapa produk berasal dari pusat pemenuhan Amazon, ada yang datang dari perkhidmatan cetak atas permintaan, beberapa dari perkhidmatan dropshipping, dan beberapa dari ruang bawah tanah Kakek anda – anda mungkin melihat migrain. Shopify telah melindungi anda dan membolehkan anda memiliki produk yang berasal dari diri anda dan pusat pemenuhan lain yang mungkin anda gunakan.

shopify-produk-inventori

Shopify menjadikannya mudah kerana setiap produk dapat dipenuhi dari mana saja – walaupun dalam koleksi yang sama.

Laporan

Bagaimana jika saya memberitahu anda orang mencari kedai anda dan memeriksa produk anda. Anda akan seperti, “Hebat!”

Ia sejuk.

Tetapi tidakkah anda ingin tahu lebih banyak? Untuk menjadi pemilik kedai yang berjaya, anda perlu mengetahui lebih banyak supaya anda dapat belajar dari pengetahuan itu dan meningkatkan.

Shopify menjadikannya mudah. Pertama sekali, ia dilengkapi dengan carta bagus yang memberitahu anda maklumat berguna seperti jumlah penjualan sepanjang tempoh, kadar penukaran, jumlah lawatan ke kedai, nilai pesanan purata, kadar pelanggan berulang, dan jumlah pesanan.

papan pemuka paparan shopify

Aspek lain seperti di mana orang mencari laman web anda sangat berguna. Sekiranya 28 orang datang ke laman web anda dari Pinterest pada hari itu Shopify akan memberitahu anda.

Pengoptimuman Mudah Alih

pengoptimuman mudah alihKemungkinan tujuh dari 10 pelanggan anda akan melihat kedai e-dagang anda menggunakan peranti mudah alih. Malangnya, banyak platform dibina untuk digunakan di desktop.

Berikut adalah dua statistik laman web eCommerce yang menyeronokkan untuk anda:

 • Reka bentuk mudah alih yang lemah sahaja sudah cukup untuk 57% pengguna internet tidak mengesyorkan perniagaan anda kepada rakan sebaya mereka.
 • Hampir 80% pengguna akan berhenti terlibat dengan laman web anda sekiranya laman web mudah alih dipaparkan dengan tidak selesa.

Shopify tahu bahawa orang menggunakan telefon mereka untuk membeli-belah dalam talian dan memastikan bahawa semua tema yang digunakan di platform mereka dioptimumkan untuk mudah alih. Mereka juga menawarkan paparan laman web anda dari versi desktop, tablet, dan mudah alih.

Alat Keseronokan Lain

Terdapat banyak ciri dan alat yang menyeronokkan yang patut dibincangkan juga.

Kit – Alat automasi pemasaran yang dapat mengirim e-mel, membuat iklan, menyiarkan di media sosial, dan mengirimkan peringatan.

Pecah – Alat foto stok Shopify yang mempunyai gambar berkualiti tinggi yang tidak kelihatan generik. Semua gambar adalah percuma.

Pertukaran – Shopify mempunyai pasar kedai sendiri. Sekiranya anda mengembangkan perniagaan anda dan memutuskan anda ingin menjualnya maka ada persekitaran terpadu untuk dikaji.

Stor aplikasi

Shopify mempunyai lebih daripada 2,000 aplikasi dan berkembang. Sekiranya ada sesuatu untuk eCommerce yang anda mahukan kedai aplikasi mungkin akan mempunyai penyelesaian. Masalah yang lebih spesifik semakin besar kemungkinan ada kos yang berkaitan dengan penyelesaiannya.

Sekiranya anda ingin mewujudkan sebuah kerajaan kapal terbang, anda boleh menggunakan Oberlo. Ingin membuat t-shirt khas? Lihat CustomCat. Pilihan pemasaran yang meningkatkan, meningkatkan SEO, atau mengautomasikan pemasaran e-mel juga berlaku.

Sistem tinjauan di app store menunjukkan apa yang orang lain fikirkan tentang aplikasinya juga. Beberapa yang terbaik malah mempunyai versi percuma.

Sokongan Pelanggan Shopify

Seiring dengan peningkatan Shopify, sokongan pelanggan sebenarnya telah meningkat. Skala besar syarikat telah membolehkan syarikat itu mempunyai talian bantuan 24/7 di pelbagai bahagian dunia.

Shopify-Pelanggan-Sokongan-Pendaratan-

Shopify mempunyai kakitangan guru yang menyatakan diri mereka yang menawarkan pertolongan di mana-mana kawasan yang mungkin anda perlukan. Mereka juga menawarkan sokongan sembang langsung dan e-mel selalu menjadi pilihan.

Sekiranya pasukan sokongan pelanggan tidak dapat menolong anda dengan alasan apa pun atau anda tidak mahu bercakap dengan sesiapa sahaja (kami faham) anda sentiasa boleh melihat medium lain.

Pangkalan pengetahuan Shopify penuh dengan petua Soalan Lazim dan mendalam. Mereka juga menawarkan akademi dengan kursus latihan percuma yang penuh dengan video dan webinar yang kerap. Di atasnya terdapat panduan teks mengenai topik tertentu yang dapat dibaca.

Salah satu bahagian yang menarik perhatian umum dari Shopify adalah masyarakat. Ini mungkin kerana komuniti WordPress begitu besar dan mengalahkan komuniti hosting internet. Forum untuk Shopify – sama ada Shopify umum, tema, atau aplikasi – selalu dipenuhi dengan maklumat dan bantuan yang berguna.

Harga Shopify Dijelaskan

Setiap peringkat harga merangkumi produk tanpa had, sokongan 24/7, kemampuan menjual di saluran penjualan lain, pembuatan pesanan manual, kod diskaun, sijil SSL, pemulihan troli terbengkalai, pembayaran Shopify dengan analisis penipuan, aplikasi POS, perkakasan fizikal, dan kuat pemilihan aplikasi.

Kos lain yang terlibat di Shopify adalah aplikasi berbayar, tema berbayar, dan pembelian domain. Terdapat sebilangan besar aplikasi yang berbaloi serta tema premium yang berguna dan indah yang benar-benar dapat menaikkan kedai anda.

Perkara hebat mengenai Shopify adalah memiliki kedai yang berfungsi sepenuhnya dengan beberapa ciri terbaik di pasaran, harganya hanya berharga $ 29 sebulan. Semasa meningkatkan kedai anda, anda dapat meningkatkan perbelanjaan. Shopify juga merangkumi tahap perusahaan khusus yang membolehkan lebih banyak penyesuaian untuk kedai besar.

Kesimpulannya

Shopify sole raison d’etre adalah untuk membantu anda membina perniagaan. Sekiranya anda mempunyai kemahuan maka mereka akan mendapat jalan. Syarikat lain telah berusaha untuk bersaing tetapi tujuan tunggal Shopify adalah memastikan anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjual produk dan perkhidmatan orang.

Sokongan kami dari Shopify adalah dari masa berjam-jam pengujian dan bekerja dengan sebanyak mungkin platform eCommerce.

Soalan Lazim

Platform eCommerce mana yang terbaik untuk perniagaan kecil?

Shopify adalah platform terbaik untuk eCommerce. Ia direka untuk pemilik perniagaan yang menginginkan segalanya di hujung jari mereka dengan komuniti dalam talian yang maju.

Kerangka kerja apa yang terbaik untuk laman web eCommerce?

Rangka kerja terbaik adalah Shopify. Perisian ini mempunyai semua yang membolehkan anda mengembangkan laman web eCommerce ke tahap yang paling tinggi dan juga hanya menjalankan sebuah kedai butik kecil

Yang merupakan pembangun laman web eCommerce terbaik?

Pembina laman web eCommerce yang paling mudah untuk membina laman web adalah Squarespace. Walau bagaimanapun, dengan kemudahan awal itu terdapat pengorbanan jangka panjang dengan fungsi eCommerce. Gabungan kemudahan dan fungsi terbaik adalah Shopify.

Berapakah kos untuk menjual di Shopify?

Rancangan di Shopify bermula dari $ 29 sebulan.

Rujukan dan kredit gambar:

 • Gomanos.com
 • WorthThinkers.com
 • FiveOcean.net
 • VinculumGroup.com
 • ForexTribune.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map