Shopify vs WooCommerce (Përditësim i vitit 2020)

Shopify dhe WooCommerce janë të dy platformat e fuqishme të tregtisë elektronike që ju lejojnë të përpunoni transaksione nga faqja e internetit tuaj duke përdorur sistemin e tyre.


Pavarësisht se shërbejnë të njëjtit qëllim, të dy platformat ndryshojnë mjaft në mënyrën se si ndihmojnë përdoruesit të ndërtojnë dyqanin e tyre online.

Ato janë një lloj si breshkat dhe breshkat.

Shumica e njerëzve do të shikojnë një breshkë dhe një breshkë pranë njëri-tjetrit dhe thjesht supozojnë se janë e njëjta kafshë. Ndërsa ata kanë shumë ngjashmëri, ata nuk janë e njëjta kafshë.

zgjidhje ecommercePo, ata janë të dy zvarranikët – por përveç që janë estetikisht të ngjashëm, breshkat dhe breshkat kanë dallime të mëdha. Një ndryshim është se breshkat jetojnë në ujë dhe breshkat jetojnë në tokë.

Shopify dhe WooCommerce janë një lloj breshkash dhe breshkash – ato janë të dyja zgjidhjet në tregtinë elektronike dhe kanë shumë ngjashmëri. Shopify është një zgjidhje gjithëpërfshirëse eCommerce dhe WooCommerce është një plugin gjithëpërfshirës i tregtisë elektronike në WordPress.

Ok me vjen keq per analogjine time te ashper. Le të shohim ndryshimet e tyre teknike.

TLDR;

Shumica e njerëzve duhet të përdorin Shopify. Ajo siguron vlera më e mirë për koston dhe bën gjithçka jashtëzakonisht e lehtë për fillestarët. Shopify u krijua për pronarin fillestar të dyqaneve eCommerce. Me këtë të thënë, është gjithashtu e mahnitshme për dyqanet dhe ndërmarrjet masive. Shkallëzimi nuk është problem me Shopify. Lexoni rishikimin tonë të plotë për Shopify këtu.

Për të gjithë ata që e duan WordPress, WooCommerce është një mundësi e shkëlqyeshme. Nëse paraja, aftësia dhe koha nuk janë çështje dhe doni kontroll të plotë mbi çdo aspekt të dyqanit tuaj, WooCommerce mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për ju.

Nëse nuk keni pasur përvojë me uebfaqet, atëherë përdorni Shopify.

Konkurrentët

Shopify është zgjidhja më e rekomanduar e e-commerce. Arsyeja për këtë është se ajo ofron pothuajse gjithçka që një sipërmarrës aspirues mund të dëshirojë të shesë produkte në internet. Karakteristikat e kombinuara me çimento të funksionalitetit të përdorimit të Shopify si opsionin më të mirë për një platformë gjithëpërfshirëse në eCommerce.

blerje vs woocommerceKategoria tjetër që konkurron me platformat gjithëpërfshirëse të tregtisë elektronike janë opsionet që kërkojnë ekspertizë, kodim dhe kanë një kurbë të pjerrët të të mësuarit. WooCommerce e zë këtë hapësirë ​​ndërsa përdoret në WordPress.

Ekzistojnë dy kategori të zgjidhjeve të tregtisë elektronike:

 1. Opsionet e lehta për t’u përdorur – ato bëjnë që të bëjnë gjithçka që ka të bëjë me eCommerce një fllad.
 2. Unë kam nevojë për një zhvillues të internetit ose duhet të jem një zhvillues i faqes në internet.

Shopify bie nën opsionin “e lehtë për t’u përdorur” dhe është platforma më e mirë e tregtisë elektronike në atë kategori. WooCommerce hyn në kategorinë “nevojitet zhvilluesi i faqes në internet” dhe konsiderohet opsioni më i mirë në atë kategori.

WooCommerce është i mrekullueshëm dhe nuk keni nevojë teknikisht të jeni një zhvillues për ta përdorur atë. Sidoqoftë, nëse nuk keni njohuri intime se si funksionon WordPress dhe nuk dini si të kodoni, presin që kurba e mësimit në WooCommerce të jetë e pjerrët.

Shopify paraqet një kurbë të vogël të të mësuarit, por është jashtëzakonisht e lehtë për t’u përdorur pasi të keni varur atë. Gjë është se, në një pikë të caktuar të personalizimit, ju mund të keni nevojë të kodoni ose përdorni një programues në Shopify gjithashtu. Dallimi është i gjithë funksionaliteti i integruar në tregtinë elektronike që ofron Shopify menjëherë.

Shopify demo gif

WooCommerce ofron një shumë funksionalitet të ngjashëm por nuk është aq i fuqishëm sa Shopify. Thënë kjo, në WordPress, ka më shumë aplikacione për të zgjedhur për të shtuar përvojën tuaj sesa atë që ka Shopify.

Kur bëhet fjalë për SEO, WooCommerce gjithashtu mposht mjaft mirë Shopify. Nëse qëllimi juaj i marketingut është SEO në ekstrem, atëherë opsioni i vetëm që për ju është duke përdorur WordPress me WooCommerce.

ngjashmëritë

Shopify dhe WooCommerce të dy ju mundësojnë të shesni gjithçka që ndjeheni sikur të shisni në internet. Përveç kësaj, ata janë mjaft të ndryshëm. Ka disa ngjashmëri për t’u përqendruar.

Aspekte të ngjashme të WooCommerce dhe Shopify

 • Shitja – sshtë e vështirë të devijosh nga mënyra sesi një platformë eCommerce ju lejon të shesni produkte. Sidoqoftë, disa zgjidhje të tregtisë elektronike pengojnë opsionet tuaja. Shopify dhe WooCommerce nuk e bëjnë.

statistikat e e-tregtisë tendencat globale

Të dyja opsionet ju lejojnë të shesni produkte fizike, produkte dixhitale, produkte hibride dhe çdo lloj shërbimi.

 • Mobile Friendly – Ka të ngjarë që shtatë nga 10 klientët tuaj do të shohin dyqanin tuaj të e-commerce duke përdorur një pajisje celulare. Fatkeqësisht, shumë platforma janë ndërtuar për t’u përdorur në desktop.

Këtu janë dy statistika argëtuese të e-commerce në internet për ju:

 1. Vetëm hartimi i dobët celular është i mjaftueshëm 57% e përdoruesve të internetit të mos e rekomandoni biznesin tuaj me bashkëmoshatarët e tyre.
 2. pothuajse 80% e konsumatorëve do të ndalojë së angazhuari me uebfaqen tuaj nëse faqja e internetit e lëvizshme shfaq pa mëdyshje.

Të dy Shopify dhe WooCommerce i japin përparësi optimizmit në celular dhe ofrojnë versione celularë të faqeve të internetit, pasi versioni i desktopit po ndërtohet.

 • Numri i Pafund i Produkteve – Ka disa shërbime të tregtisë elektronike atje që ju ngarkojnë bazuar në sa produkte keni. Një opsion popullor është BigCartel. Shopify dhe WooCommerce nuk marrin pjesë në këtë praktikë dhe ju lejojnë të keni sa më shumë produkte siç dëshironi.
 • Kuponë dhe Zbritje – Në vend që të trajtoni kodet e zbritjes si tipare ultra premium si opsione të tjera të tregtisë elektronike (zgjedhje e çuditshme), të dyja shërbimet këtu ofrojnë mundësinë për të ofruar zbritje për klientët.

E drejta rreth 93% e blerësve përdorin një kupon ose kod zbritje përgjatë gjithë vitit. Ofrimi i zbritjeve për klientët është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur shitjet, veçanërisht me blerësit e mëparshëm.

 • raportet – Të dy Shopify dhe WooCommerce ofrojnë raporte të mrekullueshme që ndihmojnë të nxjerrin në pah tendencat brenda modeleve tuaja të shitjes. Shikimi i informacionit të vlefshëm si përsëritja e nivelit të klientit, vizitat totale të dyqaneve në internet dhe vlera mesatare e porosisë mund t’ju ndihmojnë të merrni vendime më të informuara.

blerje pult

 • Transporti dhe Taksat e Rregullueshme – Të qenit në gjendje të rregullojë transportin dhe taksat ndihmon klientët tuaj. Ofrimi i një taksë të sheshtë dhe shkalla e transportit nuk ka kuptim për të gjithë bazën tuaj të klientit.

Si të përdorni Shopify dhe WooCommerce

Realizimi i një uebsajti në të dyja platformat funksionon relativisht në mënyrë të ngjashme. Të dy opsionet përdorin tema dhe shumë tema të ndryshme të kohës do të punojnë në Shopify dhe WordPress.

kodimi i faqes në internetMënyra se si funksionon funksionimi i ndërtimit përqëndrohet drejtpërdrejt rreth asaj se si është vendosur tema e zgjedhur për t’u përdorur. Disa tema lejojnë funksionalitetin tërheqës dhe rënie ndërsa të tjerët kërkojnë që ju të përdorni një program ndërtimi mbrapa. Disa janë edhe më të zhveshur dhe kërkojnë shumë kodim.

Disa krijues të temave bëjnë një version WordPress dhe një version Shopify të temave të tyre. Një shembull i tillë i kësaj është Jashtë Sandbox.

Të dy opsionet paraqesin gjithashtu mundësinë e përdorimit të aplikacioneve të palëve të treta për të krijuar aspekte të ndryshme të një dyqani gjithashtu. WordPress ofron një numër më të lartë të aplikacioneve dhe shtojcave, por edhe numrin e Shopify në mijëra.

Përfitimet e Shopify

Ndërsa nuk mund të personalizoni çdo aspekt të faqes tuaj, mund të afroheni shumë mirë. Pritja do të bëhet në Shopify por sinqerisht, kjo është një gjë e mirë. Ata kanë një rrjet të madh të serverave dhe kohëzgjatjet dhe koha e ngarkesës në fund të pritjes japin në mënyrë të vazhdueshme standardet e mahnitshme.

Përfitimi kryesor i Shopify është se gjithçka që ju nevojitet për tregti elektronike është e drejtë para jush. Kurba e të mësuarit nuk është shumë e madhe në platformë. Në rastet e rralla kur nuk mund të arrish diçka, ka një mori aplikacionesh për të zgjedhur. Asnjëherë më parë nuk ka qenë kaq e lehtë të kesh një dyqan eCommerce.

Rregullimi i dyqanit tuaj është gjithashtu shumë i mundur. Ekzistojnë një bandë temash për të zgjedhur nga Shopify, por gjithashtu mund të zgjidhni nga një furnizim i pafund i temave të palëve të treta gjithashtu.

Shopify gjithashtu ka një rrjet i madh i ekspertëve që mund t’ju ndihmojnë me çdo aspekt të faqes tuaj të internetit. Punonjësit që drejtojnë mbështetjen e tyre ndaj klientit janë të ditur dhe ata kanë një komunitet masiv në forumet e tyre. Një përfitim tjetër është baza e njohurive, e cila ka mësime të thelluara dhe përgjigje për FAQ.

Përfitimet e WooCommerce

Përfitimi kryesor i WooCommerce është ai ju mund të bëni gjithçka që dëshironi. Ndërsa kjo vjen me pengesa, kryesisht në kategorinë e vështirësisë, prapëseprapë është një bonus i madh.

SEO është një përfitim i madh i përdorimit të WooCommerce dhe WordPress, më shumë informacion në lidhje me atë do të ketë në seksionin tjetër.

WooCommerce është teknikisht një shtojcë. Wasshtë ndërtuar për të qenë me peshë super të lehtë dhe thjesht të bëjë minimumin e zhveshur. Mund të shtoni veçori ndërsa shkoni – përmes WooCommerce ose përmes programeve të tjera të palëve të treta.

Ajo që ju merrni është aftësia për të rregulluar çdo aspekt të faqes tuaj të internetit. Ekziston një kurbë mësimi me gjithçka në WordPress pasi mund të jetë relativisht e huaj për një përdorues të ri. Një nga përfitimet është se ju do të mësoni shumë rreth pritjes, kodimit dhe modelimit.

WooCommerce gjithashtu ka një rrjet mbështetës të bazuar në bileta që mund t’i përgjigjet çdo pyetjeje që mund të keni. Mbështetja e vërtetë do të jetë në komunitetin masiv që WordPress dhe WooCommerce kanë kultivuar ndër vite.

SEO dhe Blogim

Asgjë nuk i mposht aftësitë SEO të WordPress. WooCommerce e di këtë dhe e kapitalizon atë duke e bërë kështu integrimin e blogut tuaj me produktet tuaja sa më të lehtë.

Blogim në ecommerceShopify nuk është aspak i dobishëm kur bëhet fjalë për SEO por nuk mund të prekë me të vërtetë mundësitë e SEO që ofron WordPress. Ka mjete të këndshme në Shopify por WordPress u ndërtua për blogez dhe SEO.

Mjetet në WordPress janë në dispozicion në një formë në Shopify por mundësitë e SEO nuk depërtojnë përmes Shopify ashtu siç bën në WordPress.

Kufizimet që paraqesin Shopify nuk janë të paraqitura në WordPress.

Blerje të këqijat e SEO:

 • Vargje në URL – Fjalët e shtuara në URL e bëjnë të patur vështirë krijimin e siloseve të thjeshta dhe të lehtë për tu naviguar. Motorët e kërkimit pëlqejnë më pak kompleksitet kur bëhet fjalë për vargje URL.
 • Jo aq mundësi të përmbajtjes – Në WordPress, ju mund të krijoni faqe në lidhje me çdo gjë super lehtë. Shopify ka pengesa për këtë por përdorimi i një teme të nivelit të lartë e bën këtë shumë më të lehtë.
 • Karakteristikat e bllokuara të SEO – Ka një sërë aktivitetesh që nuk mund të bëhen, gjë që do të rrisë qëndrueshmërinë e SEO në Shopify. Shkelja më e madhe nuk është të jesh në gjendje të modifikosh hartën. Struktura organizative është thelbësore për SEO dhe aftësia për të modifikuar sitin e hartës mund të jetë ndryshimi midis Google që pëlqen faqen tuaj ose mos pëlqimi i faqes tuaj. Shopify gjithashtu nuk do t’ju lejojë të redaktoni skedarin robots.txt i cili do ta bëjë atë në mënyrë që të mos mund t’i thoni Google që të mos vizitojë një faqe të caktuar.

Kjo po mundohemi të qasemi në skedarët Robots.txt në Shopify

Në WordPress, nuk ka kufizime të tilla. Redaktoni ndonjë gjë në përmbajtjen e zemrës suaj. Kur merret një zhytje e thellë në SEO është e domosdoshme të mos bësh hamstrung. Testimi dhe testimi më shumë është çelësi për SEO të mirë dhe nëse disa opsione janë jashtë tryezës, ai mund të dëmtojë patjetër aftësinë tuaj për të provuar aspekte të caktuara të SEO.

Çmimeve

Mimet për Shopify dhe WooCommerce funksionojnë më ndryshe nga njëri-tjetri. WooCommerce është plotësisht me burim të hapur dhe vetë programi është falas. Shopify ka një sistem të planifikuar me kosto mujore të përsëritura.

WordPress është falas. WooCommerce është falas. Pra, çfarë kushton para? Së pari, duhet të paguani për pritjen nëse shkoni në këtë rrugë. Pritja e pritjes duhet të jetë në gjendje të shkojë me dyqanin tuaj, kështu që nëse po kërkoni të keni shumë klientë, pritja mund të jetë e kushtueshme. Në fillim, pritja do të jetë relativisht e lirë pasi mund të përdorni shërbime të ndryshme pritëse që kushtojnë nën 10 dollarë. Shihni listën tonë të ushtrive më të mira të lira për Kanadezët.

Kur përdorni WooCommerce, nuk ka pothuajse asnjë shans që nuk do të duhet të paguani për një shtojcë ose një aplikacion. Shumë prej tyre janë falas por ato me të vërtetë të dobishme kushtojnë para çdo muaj.

Kostot e tjera që duhet të faktohen janë të gjitha kostot që lidhen me marrjen në punë të një zhvilluesi. Një uebfaqe e WooCommerce mund të jetë falas në nivelin më themelor. Kur duhet të përparoni, shpenzimet për grumbullimin dhe mund të shpenzoni mijëra.

Kostot e Shopify janë pak më transparente përpara.

Eachdo nivel i çmimeve përfshin produkte të pakufizuar, mbështetje 24/7, aftësinë për të shitur në kanale të tjera të shitjeve, krijimin manual të porosive, kodet e zbritjes, certifikatën SSL, rikuperimin e braktisur të karrocave, blerjen e pagesave me analiza mashtrimi, aplikacionin POS, pajisjen fizike dhe fuqishëm zgjedhja e aplikacionit.

Kostot e tjera të përfshira në Shopify janë aplikacionet e paguara, temat e paguara dhe blerja e domain. Ekzistojnë një numër i madh i aplikacioneve që ia vlen kostoja, si dhe tema premium të dobishme dhe të bukura që mund të ngrejnë vërtet dyqanin tuaj.

Gjëja më e mirë për Shopify është të keni një dyqan plotësisht funksional me disa nga karakteristikat më të mira në treg që do ju kushton vetëm 29 dollarë në muaj. Ndërsa shkallëzoni dyqanin tuaj, mund të rritni shpenzimet. Shopify gjithashtu përfshin një nivel ndërmarrjeje me porosi i cili lejon më shumë përshtatje për dyqanet masive.

Mendimet përfundimtare

Përdorimi i WooCommerce në WordPress mund të jetë jashtëzakonisht i fuqishëm, askush nuk mund të thotë ndryshe. Nëse keni njohuri ose para për kodimin për të paguar një zhvillues, WooCommerce është një opsion i shkëlqyeshëm nëse vendosni të përdorni WordPress. Vetëm mbani në mend se do të lindin më shumë çështje me përdorimin e WooCommerce dhe WordPress sesa të Shopify.

Në fund të ditës, gjithçka ka të bëjë me atë se si dëshironi të zgjidhni problemin tuaj. Parashikimi është thelbësor për përgjigjen e duhur. E shihni veten duke realizuar fushata masive për marketing gjatë një viti? Nëse e bëni këtë, atëherë do t’ju duhet të sakrifikoni ca më shumë kohë dhe burime ndërsa ndërtoni dyqanin tuaj për të mirën e potencialit të pakufizuar të SEO në të ardhmen. A mendoni, sidoqoftë, të lëshoni produkte sa më shpejt të jetë e mundur në përpjekjen për të kufizuar koston e mundësive? Atëherë mund të dëshironi të mendoni të shkoni me Shopify.

Sido që të jetë rasti, të dy zgjidhjet janë qendra të vërteta. Thjesht zgjedhni të duhurin për ju dhe së shpejti do të shkatërroni bankën me të gjitha shitjet që vijnë.

FAQs

P: A është Shopify më i mirë se WooCommerce?

A: Shopify është më i mirë se WooCommerce për fillestarët ose për njerëzit që vlerësojnë lehtësinë e përdorimit. Përshtatshmëria e disponueshme kur përdorni WooCommerce në WordPress është shumë më e lartë se Shopify. Thënia e Shopify është më e mirë se WooCommerce për fillimin e një biznesi në tregti elektronike është e gabuar pasi që të dy janë opsione të shkëlqyera.

Pyetje: A është Shopify platforma më e mirë e tregtisë elektronike?

A: Ne ju rekomandojmë Shopify më shumë si një platformë eCommerce. Shumica e njerëzve që po fillojnë me eCommerce duhet të përdorin Shopify. Nëse keni përvojë tjetër në internet ose keni qasje në zhvilluesit e internetit dhe kapitalin, WooCommerce është një opsion i shkëlqyeshëm.

Pyetje: Cili është ndryshimi midis Shopify dhe WordPress?

A: Shopify është një platformë eCommerce ku WordPress është një aplikacion për ndërtimin e faqeve në internet. Shopify ofron një përvojë gjithëpërfshirëse në tregtinë elektronike. Nëse dëshironi të hidheni në eCommerce në WordPress, do të duhet të përdorni një shërbim të tillë si WooCommerce për ta zbatuar atë.

Pyetje: A mund të futni Shopify në WordPress?

A: Po, por nëse vendosni të doni të përdorni Shopify, ne nuk ju rekomandojmë të përdorni WordPress. Ndikimi më i madh që Shopify mund të ketë në një biznes është duke e përdorur atë si platformën tuaj eCommerce në vend se të përdorni një shtojcë në Shopify.

Pyetje: A e përdor Shopify WordPress?

A: Shopify nuk përdor WordPress. Shtë një platformë e pavarur që lejon tregtarët të shesin produktet e tyre. Ju ose mund të strehoni faqen tuaj të internetit me Shopify ose të përdorni një shërbim të veçantë pritës. Më shumë rreth WordPress këtu.

Pyetje: A është Shopify më e lehtë se WordPress?

A: Me një fjalë, po. Me shumë fjalë, po ashtu është. Shopify u bë për të bërë të lehtë mbajtjen e një dyqani eCommerce. WordPress u krijua për të mundësuar që të gjithë të ndërtojnë një faqe në internet. Ndërsa WordPress nuk është jashtëzakonisht e vështirë, ka një kurbë të madhe të të mësuarit dhe më shumë hapësirë ​​për të mashtruar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map