Shopify vs. WooCommerce (actualizare 2020)

Shopify și WooCommerce sunt atât platforme puternice de comerț electronic care vă permit să prelucrați tranzacțiile de pe site-ul dvs. web folosind sistemul lor.


În pofida aceluiași scop, ambele platforme diferă destul de mult prin modul în care ajută utilizatorii să își construiască propriul magazin online.

Sunt ca niște țestoase și țestoase.

Majoritatea oamenilor se vor uita la o broască țestoasă și la o broască țestoasă unul lângă celălalt și doar presupun că sunt același animal. Deși au o mulțime de similitudini, nu sunt același animal.

soluții de comerț electronicDa, sunt ambele reptile – dar pe lângă faptul că sunt similare din punct de vedere estetic, țestoasele și țestoasele au diferențe uriașe. O diferență este că țestoasele trăiesc în apă și țestoasele trăiesc pe uscat.

Shopify și WooCommerce sunt ca niște țestoase și țestoase – sunt ambele soluții de comerț electronic și prezintă o mulțime de asemănări. Shopify este o soluție de comerț electronic integral în unul și WooCommerce este un plugin de comerț electronic complet pe WordPress.

Îmi pare rău pentru analogia mea aspră. Să ne uităm la diferențele lor tehnice.

TLDR;

Majoritatea oamenilor ar trebui să utilizeze Shopify. Acesta oferă cea mai bună valoare pentru cost și face totul extraordinar de ușor pentru începători. Shopify a fost creat pentru proprietarul magazinului eCommerce începător. Acestea fiind spuse, este uimitor și pentru magazinele și întreprinderile masive. Scalificarea nu este o problemă cu Shopify. Citiți recenzia noastră completă Shopify aici.

Pentru toți cei care iubesc WordPress, WooCommerce este o opțiune excelentă. Dacă banii, priceperea și timpul nu reprezintă o problemă și doriți un control complet asupra fiecărui aspect al magazinului dvs., WooCommerce poate fi o opțiune excelentă pentru dvs..

Dacă nu ați avut experiență cu site-urile web, atunci utilizați Shopify.

Concurentii

Shopify este cea mai recomandată soluție de comerț electronic. Motivul pentru aceasta este că oferă aproape tot ceea ce un antreprenor aspirant ar putea dori să vândă produsele online. Caracteristicile combinate cu cimenturile de funcționalitate ușor de utilizat Shopify ca cea mai bună opțiune pentru o platformă de comerț electronic integrală în unul.

shopify vs woocommerceCealaltă categorie care concurează cu platformele de comerț electronic integral în unul sunt opțiunile care necesită expertiză, codare și au o curbă de învățare abruptă. WooCommerce ocupă acest spațiu, deoarece este folosit pe WordPress.

Există două categorii de soluții de comerț electronic:

 1. Opțiunile ușor de utilizat – fac ca totul să aibă legătură cu comerțul electronic o briză.
 2. Am nevoie de un dezvoltator web sau trebuie să fiu dezvoltator web.

Shopify se încadrează în opțiunea „ușor de utilizat” și este cea mai bună platformă de comerț electronic din această categorie. WooCommerce se încadrează în categoria „dezvoltator web necesar” și este considerată cea mai bună opțiune din acea categorie.

WooCommerce este nemaipomenit și nu trebuie să fiți un dezvoltator care să-l folosească. Cu toate acestea, dacă nu aveți cunoștințe intime despre modul în care funcționează WordPress și nu știți cum să codați, așteptați-vă că curba de învățare de pe WooCommerce va fi abruptă.

Shopify prezintă o mică curbă de învățare, dar este extrem de ușor de utilizat odată ce obțineți blocajul. Chestia este că, la un anumit punct de personalizare, poate fi necesar să codificați sau să folosiți un dezvoltator și pe Shopify. Diferența este toată funcționalitatea de comerț electronic integrată pe care Shopify o oferă imediat.

Shopify demo gif

WooCommerce oferă o mulțime de funcționalități similare, dar nu este la fel de puternic ca Shopify. Acestea fiind spuse, pe WordPress, există mai multe aplicații din care să alegeți pentru a vă spori experiența decât ceea ce are Shopify.

Când vine vorba de SEO, WooCommerce îl învinge destul de bine pe Shopify. Dacă obiectivul dvs. de marketing este SEO la extrem, atunci singura opțiune care pentru dvs. este utilizarea WordPress cu WooCommerce.

Asemănările

Magazinul Shopify și WooCommerce vă permit să vindeți orice doriți să vindeți online. În afară de asta, sunt destul de diferite. Există câteva asemănări la care să vă concentrați.

Aspecte similare cu WooCommerce și Shopify

 • Vanzarea – Este greu să vă abateți de la modul în care o platformă de comerț electronic vă permite să vindeți produse. Cu toate acestea, unele soluții de comerț electronic împiedică opțiunile. Shopify și WooCommerce nu.

statistici de comerț electronic tendințe globale

Ambele opțiuni vă permit să vindeți produse fizice, produse digitale, produse hibride și orice tip de serviciu.

 • Mobil prietenos – Este probabil ca șapte din 10 dintre clienți să vă vadă magazinul de e-commerce folosind un dispozitiv mobil. Din păcate, o mulțime de platforme sunt construite pentru a fi utilizate pe desktop.

Iată două statistici amuzante ale site-ului de comerț electronic pentru dvs.:

 1. Singurul design mobil slab este suficient pentru 57% dintre utilizatorii de internet să nu recomande afacerea colegilor lor.
 2. Aproape 80% dintre consumatori va înceta să vă angajați cu site-ul dvs. web dacă site-ul mobil se afișează inconvenient.

Atât Shopify, cât și WooCommerce acordă prioritate optimizării mobile și oferă versiuni mobile ale site-urilor web pe măsură ce versiunea desktop este construită.

 • Număr nelimitat de produse – Există câteva servicii de comerț electronic care te taxează în funcție de câte produse ai. O opțiune populară este BigCartel. Shopify și WooCommerce nu participă la această practică și vă permit să aveți cât mai multe produse doriți.
 • Cupoane și reduceri – În loc să tratezi codurile de reducere ca funcții ultra premium precum alte opțiuni de comerț electronic (alegere ciudată), ambele servicii de aici oferă opțiunea de a oferi reduceri clienților.

Aproximativ 93% dintre cumpărători folosesc un cupon sau un cod de reducere pe tot parcursul anului. Oferirea de reduceri clienților este o modalitate excelentă de a stimula vânzările, în special la cumpărătorii precedenți.

 • rapoarte – Atât Shopify cât și WooCommerce oferă rapoarte nemaipomenite care vă ajută să evidențieze tendințele din modelele dvs. de vânzare. Văzând informații valoroase, cum ar fi rata repetată a clienților, numărul total de vizite la magazinele online și valoarea medie a comenzii vă pot ajuta să luați decizii mai informate.

tablou de bord pentru magazin

 • Transport și taxe ajustabile – Posibilitatea de a ajusta transportul și taxele ajută clienții. Oferirea unei taxe forfetare și a unei rate de transport nu are sens pentru întreaga dvs. bază de clienți.

Cum să utilizați Shopify și WooCommerce

Implementarea efectivă a unui site web pe ambele platforme funcționează relativ similar. Ambele opțiuni folosesc teme și o mulțime de timp diferite teme vor funcționa pe Shopify și WordPress.

codare site webModul de funcționare a construcției este direct centrat în jurul modului în care este configurată tema aleasă. Unele teme permit funcționalitatea drag-and-drop, în timp ce altele vă solicită să utilizați software de construcție back-end. Unele sunt chiar mai rare și necesită multă codificare.

Anumiți creatori de teme realizează o versiune WordPress și o versiune Shopify a temelor lor. Un astfel de exemplu este Out of the Sandbox.

Ambele opțiuni prezintă, de asemenea, posibilitatea de a utiliza aplicații terțe pentru a crea diferite aspecte ale unui magazin. WordPress oferă un număr mai mare de aplicații și plugin-uri, dar și numărul Shopify în mii.

Beneficiile Shopify

Deși nu puteți personaliza fiecare aspect al site-ului dvs. web, puteți să vă apropiați destul de mult. Gazduirea se va face pe Shopify, dar sincer, acesta este un lucru bun. Au o rețea imensă de servere și uptimes și timpii de încărcare pe capătul de găzduire oferă constant repere uimitoare.

Principalul beneficiu al Shopify este că tot ceea ce ai avea nevoie pentru comerț electronic este chiar în fața ta. Curba de învățare nu este foarte mare pe platformă. În rarele cazuri în care nu poți realiza ceva, există o mulțime de aplicații din care să alegi. Niciodată nu a fost atât de ușor să aveți un magazin de comerț electronic.

Personalizarea magazinului este, de asemenea, foarte posibilă. Există o mulțime de teme pentru a alege de la Shopify, dar puteți alege și de la un furnizarea nesfârșită de teme terțe de asemenea.

Shopify are, de asemenea, un imensă rețea de experți care vă poate ajuta cu fiecare aspect al site-ului dvs. web. Angajații care își desfășoară asistența pentru clienți sunt informați și au o comunitate masivă pe forumurile lor. Un alt beneficiu este baza de cunoștințe, care are tutoriale aprofundate și răspunsuri la întrebări frecvente.

Beneficiile WooCommerce

Principalul beneficiu al WooCommerce este că poti face orice doresti. În timp ce asta vine cu dezavantaje, în principal la categoria dificultăți, este totuși un bonus imens.

SEO este un mare beneficiu al utilizării WooCommerce și WordPress, mai multe informații despre acestea vor fi în secțiunea următoare.

WooCommerce este tehnic un plugin. A fost construit pentru a fi foarte ușor și a face doar minimul. Puteți adăuga funcții pe măsură ce mergeți – prin WooCommerce sau prin alte pluginuri ale unor terți.

Ceea ce obțineți este posibilitatea de a personaliza fiecare aspect al site-ului dvs. web. Există o curbă de învățare cu totul pe WordPress, deoarece poate fi relativ străin pentru un utilizator nou. Unul dintre beneficii este că veți învăța multe despre găzduire, codare și design.

WooCommerce are, de asemenea, o rețea de asistență bazată pe bilete, care poate răspunde la orice întrebare. Adevăratul sprijin va fi în comunitatea masivă pe care WordPress și WooCommerce au cultivat-o de-a lungul anilor.

SEO și Blogging

Nimic nu bate capacitățile SEO ale WordPress. WooCommerce știe acest lucru și a valorificat-o, făcând astfel integrarea blogului dvs. cu produsele dvs. cât mai ușor posibil.

e-commerce bloggingMagazinul Shopify nu este deloc clar atunci când vine vorba de SEO, dar nu poate atinge cu adevărat posibilitățile SEO pe care le oferă WordPress. Există instrumente frumoase pe Shopify, dar WordPress a fost creat pentru blogging și SEO.

Instrumentele de pe WordPress sunt disponibile într-o anumită formă pe Shopify, dar posibilitățile SEO nu se pătrund prin Shopify așa cum se întâmplă pe WordPress.

Limitările pe care le prezintă Shopify nu sunt prezente pe WordPress.

Conturi SEO Shopify:

 • Șiruri de adrese URL – Cuvintele adăugate în adrese URL fac dificilă utilizarea silozurilor simple și ușor de navigat pe site-uri. Motoarele de căutare le place mai puțin de complexitate când vine vorba de șiruri URL.
 • Nu la fel de multe posibilități de conținut – Pe WordPress, puteți crea pagini despre orice super-ușor. Shopify are bariere în acest sens, dar folosirea unei teme de înaltă performanță face acest lucru mult mai ușor.
 • Funcții SEO blocate – Există o serie de activități care nu pot fi realizate, care ar crește viabilitatea SEO pe Shopify. Cea mai mare infracțiune este să nu poți edita harta sit-ului. Structura organizațională este esențială pentru SEO, iar abilitatea de a edita harta poate fi diferența dintre Google care îți place site-ul sau displacerea site-ului tău. De asemenea, Shopify nu vă va permite să editați fișierul robots.txt, ceea ce îl va face, astfel încât să nu puteți spune Google să nu viziteze o anumită pagină.

Încercați să accesăm fișierele Robots.txt pe Shopify

Pe WordPress, nu există asemenea limitări. Modificați orice în conținutul inimii voastre. Atunci când faceți o scufundare profundă în SEO, este imperativ să nu fiți împiedicați. Testarea și mai multe testări sunt cheia unui bun SEO și dacă unele opțiuni sunt în afara mesei, cu siguranță poate răni capacitatea dvs. de a testa anumite aspecte ale SEO.

Prețuri

Prețurile pentru Shopify și WooCommerce funcționează diferit unele de altele. WooCommerce este complet open source, iar software-ul în sine este gratuit. Shopify are un sistem de planuri la niveluri, cu costuri recurente lunare.

WordPress este gratuit. WooCommerce este gratuit. Deci, ce costă bani? În primul rând, trebuie să plătiți pentru găzduire dacă parcurgi această rută. Găzduirea trebuie să poată face o scală cu magazinul dvs., astfel încât, dacă doriți să aveți mulți clienți, găzduirea poate fi costisitoare. La început, găzduirea va fi relativ ieftină, deoarece puteți utiliza diverse servicii de găzduire care costă sub 10 USD. Vedeți lista noastră cu cele mai bune gazde ieftine pentru canadieni.

Când utilizați WooCommerce, nu există aproape nicio șansă că nu va trebui să plătiți pentru un plugin sau o aplicație. Mulți dintre ei sunt liberi, dar cele cu adevărat utile costă bani lunar.

Alte costuri care trebuie luate în considerare sunt toate costurile asociate angajării unui dezvoltator. Un site web WooCommerce poate fi gratuit la nivelul cel mai de bază. Când aveți nevoie pentru a avansa, costurile se acumulează și puteți cheltui mii.

Costurile magazinului sunt puțin mai transparente.

Fiecare nivel de preț include produse nelimitate, suport 24/7, capacitatea de a vinde în alte canale de vânzare, crearea comenzilor manuale, coduri de reducere, certificat SSL, recuperare a coșului abandonat, plăți Shopify cu analiză fraudă, aplicație POS, hardware fizic și robust selectarea aplicațiilor.

Alte costuri implicate de Shopify sunt aplicațiile plătite, temele plătite și achiziționarea domeniului. Există un număr mare de aplicații care merită costuri, precum și teme premium utile și frumoase, care vă pot ridica cu adevărat magazinul.

Mare lucru despre Shopify este să ai un magazin complet funcțional, cu unele dintre cele mai bune funcții de pe piață te costă doar 29 de dolari pe lună. Pe măsură ce vă extindeți magazinul, puteți crește cheltuielile. Shopify include, de asemenea, un nivel de întreprindere personalizat, care permite mai multă personalizare pentru magazinele masive.

Gânduri finale

Utilizarea WooCommerce pe WordPress poate fi extrem de puternică, nimeni nu poate spune altfel. Dacă aveți cunoștințe de codificare sau bani pentru a plăti unui dezvoltator, WooCommerce este o opțiune excelentă dacă doriți să utilizați WordPress. Rețineți că mai multe probleme vor apărea cu utilizarea WooCommerce și WordPress, mai degrabă decât cu Shopify.

La sfârșitul zilei, totul este despre cum doriți să vă rezolvați problema. Previziunea este cheia pentru răspunsul corect. Te vezi că implementezi campanii de marketing masive, de un an? Dacă o faceți, atunci ar putea fi necesar să sacrificați mai mult timp și resurse pe măsură ce vă construiți magazinul pentru a beneficia de potențial SEO nelimitat în viitor. Cu toate acestea, vă gândiți să lansați produse cât mai curând posibil în încercarea de a limita costurile de oportunitate? Apoi, poate doriți să luați în considerare accesul cu Shopify.

Oricare ar fi cazul, ambele soluții sunt adevărate centrale. Alegeți-l pe cel potrivit pentru dvs. și în curând veți rupe banca cu toate vânzările.

Întrebări frecvente

Î: Shopify este mai bun decât WooCommerce?

A: Shopify este mai bun decât WooCommerce pentru începători sau pentru persoanele care apreciază ușurința în utilizare. Personalizarea disponibilă atunci când utilizați WooCommerce pe WordPress este mult mai mare decât Shopify. A spune că Shopify este mai bun decât WooCommerce pentru a începe o afacere de comerț electronic este greșit, deoarece ambele sunt opțiuni grozave.

Î: Shopify este cea mai bună platformă de comerț electronic?

A: Vă recomandăm Shopify cel mai mult ca platformă de comerț electronic. Majoritatea persoanelor care încep cu comerțul electronic ar trebui să utilizeze Shopify. Dacă aveți altă experiență pe site sau aveți acces la dezvoltatori web și capital, WooCommerce este o opțiune excelentă.

Î: Care este diferența dintre Shopify și WordPress?

A: Shopify este o platformă de comerț electronic unde WordPress este o aplicație software pentru construirea de site-uri web. Shopify oferă o experiență de comerț electronic integral în unul. Dacă doriți să săriți la comerț electronic pe WordPress, va trebui să utilizați un serviciu precum WooCommerce pentru a-l implementa.

Î: Puteți încorpora Shopify în WordPress?

A: Da, dar dacă decideți că doriți să utilizați Shopify, nu vă recomandăm să folosiți WordPress. Cel mai mare impact pe care Shopify îl poate avea asupra unei afaceri îl folosește ca platformă de comerț electronic, mai degrabă decât folosind un plugin pe Shopify.

Î: Shopify folosește WordPress?

A: Shopify nu folosește WordPress. Este o platformă autonomă care permite comercianților să își vândă produsele. Puteți găzdui site-ul dvs. cu Shopify sau puteți utiliza un serviciu de găzduire separat. Mai multe despre WordPress aici.

Î: Shopify este mai ușor decât WordPress?

A: Cu un cuvânt, da. În mai multe cuvinte, da este. Shopify a fost făcut pentru a facilita deținerea unui magazin de comerț electronic. WordPress a fost creat pentru a permite tuturor să construiască un site web. Deși WordPress nu este super dificil, există o curbă mare de învățare și mai mult spațiu de încurcat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector