Shopify versus WooCommerce (update 2020)

Shopify en WooCommerce zijn beide krachtige eCommerce-platforms waarmee u transacties vanaf uw website kunt verwerken via hun systeem.


Ondanks dat ze hetzelfde doel dienen, verschillen beide platforms behoorlijk in de manier waarop ze gebruikers helpen bij het bouwen van hun eigen online winkel.

Ze lijken een beetje op schildpadden en schildpadden.

De meeste mensen zullen naast elkaar naar een schildpad en een schildpad kijken en aannemen dat ze hetzelfde dier zijn. Hoewel ze veel overeenkomsten hebben, zijn ze niet hetzelfde dier.

e-commerce oplossingenJa, ze zijn allebei reptielen – maar behalve dat ze esthetisch vergelijkbaar zijn, hebben schildpadden en schildpadden enorme verschillen. Een verschil is dat schildpadden in water leven en landschildpadden.

Shopify en WooCommerce lijken een beetje op schildpadden en schildpadden – het zijn beide eCommerce-oplossingen en hebben veel overeenkomsten. Shopify is een alles-in-één eCommerce-oplossing en WooCommerce is een uitgebreide eCommerce-plug-in op WordPress.

Ok sorry voor mijn ruwe analogie. Laten we eens kijken naar hun technische verschillen.

TLDR;

De meeste mensen zouden Shopify moeten gebruiken. Het biedt de beste waarde voor de kosten en maakt alles buitengewoon eenvoudig voor beginners. Shopify is gemaakt voor de beginnende eCommerce-winkeleigenaar. Dat gezegd hebbende, is het ook geweldig voor enorme winkels en bedrijven. Schalen is geen probleem met Shopify. Lees hier onze volledige Shopify-recensie.

Voor iedereen die van WordPress houdt, is WooCommerce een geweldige optie. Als geld, vaardigheid en tijd geen probleem zijn en u volledige controle wilt over elk aspect van uw winkel, kan WooCommerce een geweldige optie voor u zijn.

Als je nog nooit ervaring hebt gehad met websites, gebruik dan Shopify.

De concurrenten

Shopify is onze meest aanbevolen e-commerceoplossing. De reden hiervoor is dat het bijna alles biedt wat een aspirant-ondernemer online zou willen verkopen. De functies gecombineerd met de gebruiksvriendelijke functionaliteit maken Shopify tot de beste optie voor een alles-in-één eCommerce-platform.

shopify versus woocommerceDe andere categorie die concurreert met alles-in-één eCommerce-platforms zijn opties die expertise, codering vereisen en een steile leercurve hebben. WooCommerce neemt deze ruimte in zoals deze wordt gebruikt op WordPress.

Er zijn twee categorieën eCommerce-oplossingen:

 1. De eenvoudig te gebruiken opties – ze maken het een fluitje van een cent om alles met e-commerce te maken te hebben.
 2. Ik heb een webontwikkelaar nodig of ik moet een webontwikkelaar zijn.

Shopify valt onder de “gebruiksvriendelijke” optie en is het beste e-commerceplatform in die categorie. WooCommerce valt onder de categorie “webontwikkelaar nodig” en wordt beschouwd als de beste optie in die categorie.

WooCommerce is geweldig en je hoeft technisch gezien geen ontwikkelaar te zijn om het te gebruiken. Als u echter niet precies weet hoe WordPress werkt en u niet weet hoe u moet coderen, verwacht dat de leercurve op WooCommerce steil zal zijn.

Shopify heeft een kleine leercurve, maar het is buitengewoon gemakkelijk te gebruiken als je het eenmaal onder de knie hebt. Het punt is dat je op een bepaald punt van aanpassing mogelijk ook moet coderen of een ontwikkelaar op Shopify moet gebruiken. Het verschil is alle ingebouwde eCommerce-functionaliteit die Shopify meteen biedt.

Shopify demo gif

WooCommerce biedt veel vergelijkbare functionaliteit, maar is niet zo krachtig als Shopify. Dat gezegd hebbende, op WordPress zijn er meer apps om uit te kiezen om uw ervaring te verbeteren dan wat Shopify heeft.

Als het op SEO aankomt, verslaat WooCommerce Shopify ook behoorlijk handig. Als uw marketingdoel SEO tot het uiterste is, dan is de enige optie die voor jou WordPress gebruikt met WooCommerce.

Overeenkomsten

Met Shopify en WooCommerce kunt u beide verkopen wat u maar wilt online verkopen. Daarnaast zijn ze behoorlijk anders. Er zijn een paar overeenkomsten waarop u moet letten.

Vergelijkbare aspecten van WooCommerce en Shopify

 • Verkoop – Het is moeilijk om af te wijken van de manier waarop u met een e-commerceplatform producten kunt verkopen. Sommige eCommerce-oplossingen belemmeren uw opties echter. Shopify en WooCommerce niet.

e-commerce statistieken wereldwijde trends

Met beide opties kunt u fysieke producten, digitale producten, hybride producten en elk type service verkopen.

 • Mobielvriendelijk – Waarschijnlijk gaan zeven op de tien van uw klanten uw e-commerce winkel bekijken met een mobiel apparaat. Helaas zijn veel platforms gebouwd voor gebruik op desktops.

Hier zijn twee leuke eCommerce-websitestatistieken voor u:

 1. Alleen een slecht mobiel ontwerp is voldoende 57% van de internetgebruikers om uw bedrijf niet aan te bevelen aan hun collega’s.
 2. Bijna 80% van de consumenten stopt met de interactie met uw website als de mobiele website ongemakkelijk wordt weergegeven.

Zowel Shopify als WooCommerce geven prioriteit aan mobiele optimalisatie en bieden mobiele versies van websites terwijl de desktopversie wordt gebouwd.

 • Onbeperkt aantal producten – Er zijn een paar eCommerce-services die u in rekening brengen op basis van het aantal producten dat u heeft. Een populaire optie is BigCartel. Shopify en WooCommerce doen niet mee aan deze praktijk en staan ​​u toe zoveel producten te hebben als u wilt.
 • Coupons en kortingen – In plaats van kortingscodes te behandelen als ultra-premium functies zoals andere eCommerce-opties (rare keuze), bieden beide services hier de mogelijkheid om kortingen aan klanten aan te bieden.

Ongeveer 93% van de shoppers gebruikt het hele jaar een coupon- of kortingscode. Het aanbieden van kortingen aan klanten is een geweldige manier om de verkoop te stimuleren, vooral bij eerdere kopers.

 • Rapporten – Zowel Shopify als WooCommerce bieden geweldige rapporten die helpen bij het signaleren van trends binnen uw verkooppatronen. Door waardevolle informatie te zien, zoals het percentage terugkerende klanten, het totale aantal online winkelbezoeken en de gemiddelde bestelwaarde, kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Shopify-dashboard

 • Aanpasbare verzendkosten en belastingen – Het kunnen aanpassen van verzendkosten en belastingen helpt uw ​​klanten. Het aanbieden van een vast belasting- en verzendtarief heeft geen zin voor uw hele klantenbestand.

Hoe Shopify en WooCommerce te gebruiken

Het implementeren van een website op beide platforms werkt relatief vergelijkbaar. Beide opties gebruiken thema’s en vaak werken verschillende thema’s op Shopify en WordPress.

website coderingDe manier waarop functionaliteit werkt, is direct gecentreerd rond hoe het gekozen thema wordt gebruikt. Bij sommige thema’s is slepen-en-neerzetten mogelijk, bij andere moet u back-end bouwsoftware gebruiken. Sommige zijn zelfs kaler en vereisen veel codering.

Bepaalde thema-makers maken een WordPress-versie en een Shopify-versie van hun thema’s. Een voorbeeld hiervan is Out of the Sandbox.

Beide opties bieden ook de mogelijkheid om apps van derden te gebruiken om ook verschillende aspecten van een winkel te creëren. WordPress biedt een groter aantal apps en plug-ins, maar ook het aantal van Shopify in de duizenden.

Voordelen van Shopify

Hoewel u niet elk aspect van uw website kunt aanpassen, kunt u redelijk dichtbij komen. Hosting wordt gedaan op Shopify, maar eerlijk gezegd is dit een goede zaak. Ze hebben een enorm netwerk van servers en de uptimes en laadtijden aan de kant van de hosting bieden consistent geweldige benchmarks.

Het belangrijkste voordeel van Shopify is dat alles wat u nodig heeft voor e-commerce direct voor u ligt. De leercurve is niet erg groot op het platform. In de zeldzame gevallen dat u iets niet kunt bereiken, kunt u kiezen uit een heleboel apps. Nooit eerder was het zo eenvoudig om een ​​eCommerce-winkel te hebben.

Het aanpassen van uw winkel is ook heel goed mogelijk. Er zijn een heleboel thema’s om uit te kiezen op Shopify, maar je kunt ook kiezen uit een eindeloos aanbod van thema’s van derden ook.

Shopify heeft ook een enorm netwerk van experts die u kunnen helpen bij elk aspect van uw website. Medewerkers die hun klantenondersteuning beheren, zijn deskundig en hebben een enorme community op hun forums. Een ander voordeel is de kennisbank met uitgebreide tutorials en antwoorden op veelgestelde vragen.

Voordelen van WooCommerce

Het belangrijkste voordeel van WooCommerce is dat je kunt doen wat je wilt. Hoewel dat nadelen heeft, voornamelijk in de moeilijkheidsgraad, is het nog steeds een enorme bonus.

SEO is een groot voordeel van het gebruik van WooCommerce en WordPress, meer informatie daarover in de volgende sectie.

WooCommerce is technisch gezien een plug-in. Het is gebouwd om super lichtgewicht te zijn en gewoon het absolute minimum te doen. U kunt onderweg functies toevoegen – via WooCommerce of via andere plug-ins van derden.

Wat u krijgt, is de mogelijkheid om elk aspect van uw website aan te passen. Er is een leercurve met alles op WordPress omdat het relatief vreemd kan zijn voor een nieuwe gebruiker. Een van de voordelen is dat je veel leert over hosting, codering en design.

WooCommerce heeft ook een ticketgebaseerd ondersteuningsnetwerk dat al uw vragen kan beantwoorden. De echte ondersteuning zal zijn in de enorme gemeenschap die WordPress en WooCommerce in de loop der jaren hebben gecultiveerd.

SEO en bloggen

Er gaat niets boven de SEO-mogelijkheden van WordPress. WooCommerce weet dit en profiteert ervan door het zo eenvoudig mogelijk te maken om uw blog met uw producten te integreren.

e-commerce bloggenShopify is niet traag als het gaat om SEO, maar het kan de SEO-mogelijkheden die WordPress biedt niet echt aanraken. Er zijn leuke tools op Shopify, maar WordPress is gebouwd voor bloggen en SEO.

De tools op WordPress zijn in een of andere vorm beschikbaar op Shopify, maar de SEO-mogelijkheden dringen niet door via Shopify zoals op WordPress.

De beperkingen die Shopify presenteert, zijn niet aanwezig op WordPress.

Shopify SEO-nadelen:

 • Tekenreeksen in URL’s – Toegevoegde woorden in URL’s maken het moeilijk om eenvoudige silo’s en gemakkelijk te navigeren sitemaps te hebben. Zoekmachines houden van minder complexiteit als het gaat om URL-strings.
 • Niet zoveel inhoudsmogelijkheden – Op WordPress kun je super eenvoudig pagina’s over alles maken. Shopify heeft hier barrières voor, maar het gebruik van een high-end thema maakt dit veel gemakkelijker.
 • Vergrendelde SEO-functies – Er zijn een handvol activiteiten die niet kunnen worden gedaan die de SEO-levensvatbaarheid op Shopify zouden vergroten. De grootste overtreding is het niet kunnen bewerken van de sitemap. Organisatiestructuur is de sleutel voor SEO en de mogelijkheid om de sitemap te bewerken kan het verschil zijn tussen Google die je site leuk vindt of je site niet leuk vindt. Shopify staat je ook niet toe om het robots.txt-bestand te bewerken, zodat je Google niet kunt vertellen een bepaalde pagina niet te bezoeken.

Dit is ons die probeert toegang te krijgen tot Robots.txt-bestanden op Shopify

Op WordPress zijn er geen dergelijke beperkingen. Bewerk alles naar hartenlust. Bij een diepe duik in SEO is het absoluut noodzakelijk om niet te worden verlamd. Testen en meer testen is de sleutel tot goede SEO en als sommige opties niet beschikbaar zijn, kan dit uw vermogen om bepaalde aspecten van SEO te testen zeker schaden.

Prijzen

De prijzen voor Shopify en WooCommerce werken nogal verschillend van elkaar. WooCommerce is volledig open source en de software zelf is gratis. Shopify heeft een gelaagd plan-systeem met maandelijks terugkerende kosten.

WordPress is gratis. WooCommerce is gratis. Dus wat kost geld? Ten eerste, je moet betalen voor hosting als je deze route volgt. Hosting moet kunnen meegroeien met uw winkel, dus als u op zoek bent naar veel klanten, kan hosting prijzig zijn. In het begin is hosting relatief goedkoop omdat u verschillende hostingservices kunt gebruiken die minder dan $ 10 kosten. Zie onze lijst met de beste goedkope hosts voor Canadezen.

Bij het gebruik van WooCommerce is er bijna geen kans dat u niet hoeft te betalen voor een plug-in of app. Veel van hen zijn gratis maar de echt nuttige kosten maandelijks geld.

Andere kosten waarmee rekening moet worden gehouden, zijn alle kosten die samenhangen met het inhuren van een ontwikkelaar. Een WooCommerce-website kan gratis zijn op het meest basale niveau. Wanneer u geavanceerd moet worden, stapelen de kosten zich op en kunt u duizenden uitgeven.

De kosten van Shopify zijn vooraf iets transparanter.

Elk prijsniveau omvat onbeperkte producten, 24/7 ondersteuning, de mogelijkheid om te verkopen via andere verkoopkanalen, handmatige orderaanmaak, kortingscodes, SSL-certificaat, verlaten winkelwagenherstel, Shopify-betalingen met fraudeanalyse, POS-app, fysieke hardware en robuust app selectie.

Andere kosten die met Shopify te maken hebben, zijn betaalde apps, betaalde thema’s en domeinaankoop. Er zijn een groot aantal apps die de kosten waard zijn, evenals nuttige en mooie premium-thema’s die uw winkel echt een boost kunnen geven.

Het mooie van Shopify is om een ​​volledig functionele winkel te hebben met enkele van de beste functies op de markt kost je slechts $ 29 per maand. Terwijl u uw winkel opschaalt, kunt u de kosten opschalen. Shopify bevat ook een aangepast ondernemingsniveau dat meer aanpasbaarheid mogelijk maakt voor enorme winkels.

Laatste gedachten

Het gebruik van WooCommerce op WordPress kan extreem krachtig zijn, niemand kan anders zeggen. Als je codeerkennis of geld hebt om een ​​ontwikkelaar te betalen, is WooCommerce een geweldige optie als je WordPress wilt gebruiken. Houd er rekening mee dat er meer problemen zullen ontstaan ​​met het gebruik van WooCommerce en WordPress in plaats van Shopify.

Uiteindelijk gaat het erom hoe u uw probleem wilt oplossen. Vooruitzien is de sleutel tot het juiste antwoord. Zie je jezelf enorme marketingcampagnes van een jaar uitvoeren? Als u dat doet, moet u misschien wat meer tijd en middelen opofferen terwijl u uw winkel opbouwt, zodat u in de toekomst onbeperkt SEO-potentieel heeft. Denkt u er echter over om producten zo snel mogelijk uit te brengen in een poging de alternatieve kosten te beperken? Dan kun je overwegen om met Shopify te gaan.

Hoe dan ook, beide oplossingen zijn echte krachtpatsers. Kies gewoon de juiste voor u en u zult snel de bank breken met alle binnenkomende verkopen.

FAQs

Vraag: Is Shopify beter dan WooCommerce?

EEN: Shopify is beter dan WooCommerce voor beginners of voor mensen die gebruiksgemak op prijs stellen. De aanpasbaarheid die beschikbaar is bij het gebruik van WooCommerce op WordPress is veel hoger dan Shopify. Zeggen dat Shopify beter is dan WooCommerce voor het starten van een e-commercebedrijf is verkeerd, omdat beide geweldige opties zijn.

Vraag: Is Shopify het beste e-commerceplatform?

EEN: We raden Shopify het meest aan als een e-commerceplatform. De meeste mensen die beginnen met e-commerce zouden Shopify moeten gebruiken. Als je andere website-ervaring hebt of toegang hebt tot webontwikkelaars en kapitaal, is WooCommerce een geweldige optie.

Vraag: Wat is het verschil tussen Shopify en WordPress?

EEN: Shopify is een eCommerce-platform waar WordPress een softwaretoepassing voor het bouwen van websites is. Shopify biedt een alles-in-één eCommerce-ervaring. Als u e-commerce op WordPress wilt gebruiken, moet u een service zoals WooCommerce gebruiken om het te implementeren.

Vraag: Kunt u Shopify insluiten in WordPress?

EEN: Ja, maar als je besluit dat je Shopify wilt gebruiken, raden we het gebruik van WordPress af. De grootste impact die Shopify op een bedrijf kan hebben, is het gebruiken als uw e-commerceplatform in plaats van een plug-in op Shopify te gebruiken.

Vraag: Gebruikt Shopify WordPress?

EEN: Shopify gebruikt geen WordPress. Het is een op zichzelf staand platform waarmee verkopers hun producten kunnen verkopen. Je kunt je website hosten met Shopify of een aparte hostingservice gebruiken. Meer over WordPress hier.

Vraag: Is Shopify eenvoudiger dan WordPress?

EEN: In één woord ja. In meerdere woorden, ja dat is het. Shopify is gemaakt om het bezit van een eCommerce-winkel gemakkelijk te maken. WordPress is gemaakt om iedereen in staat te stellen een website te bouwen. Hoewel WordPress niet super moeilijk is, is er een grote leercurve en meer ruimte om te verknoeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map