Shopify vs. WooCommerce (Актуализация на 2020 г.)

Shopify и WooCommerce са мощни платформи за електронна търговия, които ви позволяват да обработвате транзакции от уебсайта си чрез тяхната система.


Въпреки че обслужват една и съща цел, и двете платформи се различават доста по начина, по който помагат на потребителите да изградят собствен онлайн магазин.

Те са като костенурки и костенурки.

Повечето хора ще гледат костенурка и костенурка един до друг и просто ще предположат, че са едно и също животно. Въпреки че имат много прилики, те не са едно и също животно.

решения за електронна търговияДа, и двете са влечуги, но освен че са естетически подобни, костенурките и костенурките имат огромни разлики. Една от разликите е, че костенурките живеят във вода, а костенурките живеят на сушата.

Shopify и WooCommerce са нещо като костенурки и костенурки – те са едновременно решения за електронна търговия и имат много прилики. Shopify е цялостно решение за електронна търговия и WooCommerce е цялостна приставка за електронна търговия на WordPress.

Ок съжалявам за грубата ми аналогия. Нека да разгледаме техническите им разлики.

TLDR;

Повечето хора трябва да използват Shopify. Той осигурява най-добра стойност за цената и прави всичко изключително лесно за начинаещи. Shopify е създаден за начинаещия собственик на електронна търговия. С казаното, това е невероятно и за масовите магазини и предприятия. Мащабирането не е проблем при Shopify. Прочетете пълния ни преглед на Shopify тук.

За всички, които обичат WordPress, WooCommerce е чудесен вариант. Ако парите, уменията и времето не са проблем и искате пълен контрол над всеки аспект на вашия магазин, WooCommerce може да бъде чудесен вариант за вас.

Ако никога не сте имали опит с уебсайтове, използвайте Shopify.

Конкурентите

Shopify е нашето най-препоръчително решение за електронна търговия. Причината за това е, че тя предлага почти всичко, което един амбициозен предприемач би могъл да иска да продава продукти онлайн. Функциите, комбинирани с лесните за използване функционални цименти Shopify като най-добрата опция за универсална платформа за електронна търговия.

shopify vs woocommerceДругата категория, която се конкурира с платформите за електронна търговия „всичко в едно“, са опции, които изискват опит, кодиране и имат стръмна крива на обучение. WooCommerce заема това пространство, тъй като се използва в WordPress.

Има две категории решения за електронна търговия:

 1. Лесните за използване опции – правят лесно всичко, свързано с електронната търговия.
 2. Имам нужда от уеб програмист или трябва да съм уеб програмист.

Shopify попада под опцията „лесен за използване“ и е най-добрата платформа за електронна търговия в тази категория. WooCommerce попада в категорията „необходими уеб разработчици“ и се счита за най-добрата опция в тази категория.

WooCommerce е страхотно и не е нужно технически да сте разработчик, за да го използвате. Ако обаче нямате интимни познания за това как работи WordPress и не знаете как да кодирате, очаквайте кривата на обучение на WooCommerce да бъде стръмна.

Shopify представя малка крива на учене, но е изключително лесна за използване, след като я закачите. Работата е там, че в определен момент на персонализиране може да се наложи да кодирате или да използвате програмист и в Shopify. Разликата е цялата вградена функционалност за електронна търговия, която Shopify предлага веднага.

Shopify demo gif

WooCommerce предлага много подобна функционалност, но не е толкова мощна като Shopify. Имайки предвид, че в WordPress има повече приложения, които да избирате, за да увеличите опита си, отколкото това, което има Shopify.

Що се отнася до SEO, WooCommerce също побеждава Shopify доста удобно. Ако вашата маркетингова цел е SEO до крайност, тогава единствена опция, която за вас използва WordPress с WooCommerce.

прилики

Shopify и WooCommerce ви дават възможност да продавате каквото ви се струва, че продавате онлайн. Освен това те са доста различни. Има няколко прилики, върху които да се съсредоточим.

Подобни аспекти на WooCommerce и Shopify

 • Selling – Трудно е да се отклоним от начина, по който платформата за електронна търговия ви позволява да продавате продукти. Някои решения за електронна търговия обаче пречат на вашите възможности. Shopify и WooCommerce не правят.

глобални тенденции в статистиката на електронната търговия

И двете опции ви позволяват да продавате физически продукти, цифрови продукти, хибридни продукти и всякакъв вид услуги.

 • Приятелски за мобилни устройства – Вероятно е седем от 10 от клиентите ви да прегледат вашия магазин за електронна търговия с помощта на мобилно устройство. За съжаление, много платформи са изградени за използване на настолни компютри.

Ето две забавни статистически данни за уебсайта на електронната търговия за вас:

 1. Самият лош мобилен дизайн е достатъчен за 57% от интернет потребителите да не препоръчвам вашия бизнес на техните връстници.
 2. почти 80% от потребителите ще спре да работи с вашия уебсайт, ако мобилният уебсайт се показва неудобно.

Както Shopify, така и WooCommerce приоритизират мобилната оптимизация и предоставят мобилни версии на уебсайтове, докато се създава настолната версия.

 • Неограничен брой продукти – Има няколко услуги за електронна търговия, които ви таксуват според броя на продуктите. Една популярна опция е BigCartel. Shopify и WooCommerce не участват в тази практика и ви позволяват да имате толкова продукти, колкото искате.
 • Купони и отстъпки – Вместо да третирате кодовете за отстъпки като ултра-премиум функции като други опции за електронна търговия (странен избор), и двете услуги тук предлагат възможност за предлагане на отстъпки на клиентите.

Точно около 93% от купувачите използват код за купон или отстъпка през цялата година. Предлагането на отстъпки за клиентите е чудесен начин за увеличаване на продажбите, особено при предишни купувачи.

 • Доклади – Shopify и WooCommerce предлагат страхотни отчети, които помагат да се посочат тенденциите във вашите модели на продажба. Виждането на ценна информация като повтаряща се клиентска честота, обща посещаемост на онлайн магазина и средна стойност на поръчката може да ви помогне да вземете по-информирани решения.

шопирайте таблото за управление

 • Регулируема доставка и данъци – Възможността да коригирате доставката и данъците помага на клиентите си. Предлагането на фиксиран данък и тарифа за доставка няма смисъл за цялата ви клиентска база.

Как да използвате Shopify и WooCommerce

Реално прилагането на уебсайт на двете платформи работи сравнително по подобен начин. И двете опции използват теми и много пъти различни теми ще работят върху Shopify и WordPress.

кодиране на уебсайтовеНачинът на функциониране на сградата е директно съсредоточени около това как е настроена избраната за използване тема. Някои теми позволяват функцията за плъзгане и пускане, докато други изискват да използвате софтуера за изграждане на заден ход. Някои дори са по-голи и изискват много кодиране.

Някои създатели на теми правят версия на WordPress и Shopify версия на своите теми. Един такъв пример за това е Out of the Sandbox.

И двете опции също представят възможността да се използват приложения на трети страни, за да се създадат и различни аспекти на магазин. WordPress предлага по-голям брой приложения и плъгини, но и Shopify в хилядите.

Предимства на Shopify

Въпреки че не можете да персонализирате всеки аспект на уебсайта си, можете да се сближите. Хостингът ще се прави на Shopify, но честно казано, това е добро нещо. Те имат огромна мрежа от сървъри и време и време за зареждане на хостинг края постоянно осигуряват невероятни показатели.

Основното предимство на Shopify е, че всичко, от което се нуждаете за електронна търговия, е точно пред вас. Кривата на обучение не е много голяма в платформата. В редките случаи, когато не можете да постигнете нещо, има куп приложения, от които да избирате. Никога досега не е било толкова лесно да имате магазин за електронна търговия.

Персонализирането на вашия магазин също е много възможно. Има куп теми, които можете да избирате от Shopify, но можете да изберете и от безкрайно предлагане на теми от трети страни също.

Shopify също има a огромна мрежа от експерти които могат да ви помогнат във всеки аспект на вашия уебсайт. Служителите, които управляват поддръжката на клиентите си, имат познания и имат масивна общност на своите форуми. Друго предимство е базата от знания, която има задълбочени уроци и отговори на често задавани въпроси.

Предимства на WooCommerce

Основното предимство на WooCommerce е това можете да правите каквото искате. Въпреки че това идва с недостатъци, главно в категорията на трудност, той все още е огромен бонус.

SEO е голяма полза от използването на WooCommerce и WordPress, повече информация за това ще бъде в следващия раздел.

Технически WooCommerce е плъгин. Той е построен така, че да е супер лек и просто да правите минимум. Можете да добавяте функции, докато вървите – чрез WooCommerce или чрез други плъгини на трети страни.

Това, което получавате, е възможността да персонализирате всеки аспект на вашия уебсайт. На WordPress има крива на обучение с всичко, тъй като може да бъде сравнително чуждо за нов потребител. Едно от предимствата е, че ще научите много за хостинга, кодирането и дизайна.

WooCommerce също има мрежа за поддръжка на базата на билети, която може да отговори на всички въпроси, които може да имате. Истинската подкрепа ще бъде в масовата общност, която WordPress и WooCommerce отглеждат през годините.

SEO и блогове

Нищо не побеждава SEO възможностите на WordPress. WooCommerce знае това и се възползва от него, като го прави така, че да интегрира блога си с вашите продукти възможно най-лесно.

електронна търговия блогShopify не е сложен, що се отнася до SEO, но не може наистина да докосне възможностите за SEO, които WordPress предоставя. Има хубави инструменти за Shopify, но WordPress е създаден за блогове и SEO.

Инструментите за WordPress се предлагат под някаква форма в Shopify, но възможностите за SEO не проникват през Shopify, както се случва в WordPress.

Ограниченията, които Shopify представя, не присъстват в WordPress.

Shopify SEO минуси:

 • Низове в URL адреси – Добавените думи в URL адреси затрудняват наличието на прости силози и лесна навигация на Sitemap. Търсачките харесват по-малка сложност, когато става дума за низове на URL.
 • Не толкова много възможности за съдържание – В WordPress можете да създавате страници за всичко супер лесно. Shopify има пречки за това, но използването на тема от висок клас го прави много по-лесно.
 • Заключени функции на SEO – Има няколко дейности, които не могат да бъдат извършени, които биха увеличили SEO жизнеспособността на Shopify. Най-голямото престъпление е неспособността да редактирате сайта. Организационната структура е ключова за SEO и възможността за редактиране на карта на сайта може да бъде разликата между харесването на вашия сайт или нехаресването на вашия сайт. Shopify също няма да ви позволи да редактирате файла robots.txt, който ще го направи, така че да не можете да кажете на Google да не посещава определена страница.

Това се опитваме да осъществим достъп до Robots.txt файлове на Shopify

В WordPress няма такива ограничения. Редактирайте каквото и да е в съдържанието на сърцето си. Когато се гмуркате дълбоко в SEO, е наложително да не бъдете преградени. Тестването и повече тестване е ключът към доброто SEO и ако някои опции са извън масата, това определено може да навреди на способността ви да тествате определени аспекти на SEO.

Ценообразуване

Цените за Shopify и WooCommerce работят по различен начин един от друг. WooCommerce е напълно отворен код, а самият софтуер е безплатен. Shopify има система от многостепенни планове с месечни повтарящи се разходи.

WordPress е безплатен. WooCommerce е безплатна. И така, какво струва пари? Първо, трябва да платите за хостинг ако тръгнете по този маршрут. Хостингът трябва да е в състояние да мащабира с вашия магазин, така че ако искате да имате много клиенти, хостингът може да бъде скъп. В началото хостингът ще бъде сравнително евтин, тъй като можете да използвате различни хостинг услуги, които струват под 10 долара. Вижте нашия списък с най-добрите евтини домакини за канадци.

Когато използвате WooCommerce, почти няма вероятност да не се налага да плащате за плъгин или приложение. Много от тях са безплатни, но истински полезните струват пари месечно.

Други разходи, които трябва да бъдат взети предвид, са всички разходи, свързани с наемането на предприемач. Уебсайтът на WooCommerce може да бъде безплатен на най-основното ниво. Когато трябва да се усъвършенствате, разходите за натрупване и бихте могли да харчите хиляди.

Разходите на Shopify са малко по-прозрачни отпред.

Всяко ниво на ценообразуване включва неограничени продукти, 24/7 поддръжка, възможност за продажба в други канали за продажба, ръчно създаване на поръчки, кодове за отстъпки, SSL сертификат, изоставено възстановяване на колички, Shopify плащания с анализ на измами, POS приложение, физически хардуер и здрав избор на приложение.

Други разходи, свързани с Shopify, са платени приложения, платени теми и покупка на домейн. Има голям брой приложения, които си струват разходите, както и полезни и красиви премиум теми, които наистина могат да повишат вашия магазин.

Страхотното нещо при Shopify е да разполага с напълно функционален магазин с някои от най-добрите функции на пазара, който ще има струва ви само 29 долара на месец. С увеличаването на вашия магазин можете да увеличите разходите. Shopify включва и персонализирано корпоративно ниво, което позволява по-голяма персонализация за масивни магазини.

Заключителни мисли

Използването на WooCommerce на WordPress може да бъде изключително мощно, никой не може да каже друго. Ако имате знания за кодиране или пари, за да платите на програмист, WooCommerce е чудесна опция, ако сте готови да използвате WordPress. Само имайте предвид, че повече проблеми ще възникнат с използването на WooCommerce и WordPress, а не с Shopify.

В края на деня всичко зависи от това как искате да решите проблема си. Прогнозата е ключова за правилния отговор. Виждате ли как провеждате масивни, дългогодишни маркетингови кампании? Ако го направите, може да се наложи да пожертвате още малко време и ресурси, докато изграждате магазина си в полза на неограничен SEO потенциал в бъдеще. Мислите ли обаче да освободите продукти възможно най-скоро в опит да ограничите алтернативните разходи? Тогава може би ще искате да помислите дали да отидете с Shopify.

Какъвто и да е случаят, и двете решения са истински централи. Просто изберете подходящия за вас и скоро ще разбиете банката с всички продажби.

Често задавани въпроси

В: Shopify по-добър ли е от WooCommerce?

A: Shopify е по-добър от WooCommerce за начинаещи или за хора, които ценят лекотата на използване. Настройката, която се предлага при използване на WooCommerce на WordPress, е много по-висока от Shopify. Казването на Shopify е по-добро от WooCommerce за започване на бизнес в електронната търговия е грешно, тъй като и двете са страхотни опции.

Въпрос: Shopify е най-добрата платформа за електронна търговия?

A: Препоръчваме Shopify най-много като платформа за електронна търговия. Повечето хора, които започват с електронната търговия, трябва да използват Shopify. Ако имате друг опит в уебсайта или имате достъп до уеб разработчици и капитали, WooCommerce е чудесна възможност.

В: Каква е разликата между Shopify и WordPress?

A: Shopify е платформа за електронна търговия, където WordPress е софтуерно приложение за изграждане на уебсайт. Shopify предоставя цялостно изживяване в електронната търговия. Ако искате да преминете към електронната търговия на WordPress, ще трябва да използвате услуга като WooCommerce, за да я приложите.

В: Можете ли да вградите Shopify в WordPress?

A: Да, но ако решите, че искате да използвате Shopify, не препоръчваме да използвате WordPress. Най-голямото влияние, което Shopify може да окаже върху бизнеса, е използването му като платформа за електронна търговия, а не използването на плъгин за Shopify.

В: Използва ли Shopify WordPress?

A: Shopify не използва WordPress. Това е самостоятелна платформа, която дава възможност на търговците да продават своите продукти. Можете да хоствате уебсайта си с Shopify или да използвате отделна хостинг услуга. Повече за WordPress тук.

В: Shopify по-лесно ли е от WordPress?

A: С една дума, да. С няколко думи, да, така е. Shopify бе направен, за да улеснява притежаването на магазин за електронна търговия. WordPress е създаден, за да даде възможност на всеки да създаде уебсайт. Въпреки че WordPress не е супер труден, има голяма крива на обучение и повече място за разбъркване.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector