Схопифи вс. ВооЦоммерце (ажурирање 2020)

Схопифи и ВооЦоммерце су обје моћне платформе за е-трговину које вам омогућавају да обрађујете трансакције с ваше веб локације помоћу њиховог система.


Упркос томе што послужују исту намену, обе се платформе прилично разликују у томе што помажу корисницима да изграде сопствену веб продавницу.

Оне су попут корњача и корњача.

Већина људи ће гледати корњачу и корњачу једну поред друге и само претпостављају да су иста животиња. Иако имају пуно сличности, нису исте животиње.

решења за е-трговинуДа, обојица су гмизавци, али осим што су естетски сличне, корњаче и корњаче имају огромне разлике. Једна разлика је у томе што корњаче живе у води а корњаче живе на копну.

Схопифи и ВооЦоммерце наликују корњачама и корњачама – обоје су решења за е-трговину и имају пуно сличности. Схопифи је све решење за е-трговину све у једном, а ВооЦоммерце је свеобухватни додатак за е-трговину на ВордПресс-у.

Ок извини због моје грубе аналогије. Погледајмо њихове техничке разлике.

ТЛДР;

Већина људи би требало да користи Схопифи. Омогућава најбоља вредност за трошак и чини све Изузетно лако за почетнике. Схопифи је креиран за почетника власника продавнице е-трговине. Уз то речено, то је такође невероватно за масовне продавнице и предузећа. Скалирање није проблем код Схопифи-а. Прочитајте наш комплетан преглед Схопифи овде.

За све који воле ВордПресс, ВооЦоммерце је одлична опција. Ако новац, вештина и време нису проблем и желите потпуну контролу над свим аспектима ваше продавнице, ВооЦоммерце може бити одлична опција за вас.

Ако никада нисте имали искуства са веб локацијама, онда користите Схопифи.

Тхе Цомпетиторс

Схопифи је наше највише препоручено решење за е-трговину. Разлог за то је што нуди готово све што амбициозни предузетник може желети да продаје производе путем интернета. Карактеристике комбиноване са функционалним цементама једноставне употребе Схопифи као најбоља опција за свеобухватну еЦоммерце платформу.

схопифи вс вооцоммерцеДруга категорија која се надмеће са платформама за е-трговину све у једном су опције за које је потребна стручност, кодирање и стрма кривуља учења. ВооЦоммерце заузима овај простор као што се користи на ВордПресс-у.

Постоје две категорије решења за е-трговину:

 1. Једноставне могућности за коришћење – чине да све што је у вези с е-трговином чини лако.
 2. Треба ми веб програмер или морам бити веб програмер.

Схопифи спада под опцију „једноставан за употребу“ и најбоља је платформа за е-трговину у тој категорији. ВооЦоммерце спада у категорију „потребан веб програмеру“ и сматра се најбољом опцијом у тој категорији.

ВооЦоммерце је сјајна и технички не морате бити програмер да бисте је користили. Међутим, ако немате интимно знање о томе како функционише ВордПресс и не знате како да се шифришете, очекујте да је крива учења на ВооЦоммерце стрма.

Схопифи представља малу кривуљу учења, али је изузетно једноставна за употребу након што је објесите. Ствар је у томе да ћете у одређеном тренутку прилагођавања можда морати да кодирате или користите и програмера на Схопифи-у. Разлика је у свим уграђеним функцијама е-трговине које Схопифи нуди одмах.

Схопифи демо гиф

ВооЦоммерце нуди пуно сличних функционалности, али није баш тако моћан као Схопифи. Као што је речено, на ВордПресс-у можете изабрати више апликација које ће вам надоградити искуство него оно што има Схопифи.

Када је ријеч о СЕО-у, ВооЦоммерце такође прилично лако побјеђује Схопифи. Ако је ваш маркетиншки циљ крајње СЕО, тада једина опција која за вас користи ВордПресс са ВооЦоммерце.

Сличности

Схопифи и ВооЦоммерце омогућују вам да продате све што сматрате продајом на мрежи. Поред тога, прилично су различити. Неколико је сличности којима се треба усредсредити.

Слични аспекти ВооЦоммерце и Схопифи

 • Продаја – Тешко је одступити од начина на који вам платформа за е-трговину омогућава продају производа. Међутим, нека решења за е-трговину ометају ваше могућности. Схопифи и ВооЦоммерце не.

глобална кретања статистике е-трговине

Обе опције омогућавају продају физичких производа, дигиталних производа, хибридних производа и било које врсте услуга.

 • Мобиле Фриендли – Вероватно је да ће седам од 10 ваших клијената прегледати вашу продавницу е-трговине помоћу мобилног уређаја. Нажалост, пуно је платформи које се користе за радне површине.

Ево две забавне статистике веб локација еЦоммерце за вас:

 1. Довољан је само лош мобилни дизајн 57% корисника интернета да не препоручујем ваше предузеће својим вршњацима.
 2. Скоро 80% потрошача престаће да се повезује са вашом веб страницом ако се мобилна веб локација прикаже неприкладно.

И Схопифи и ВооЦоммерце дају предност оптимизацији мобилних уређаја и пружају мобилне верзије веб локација како се рачунарска верзија гради..

 • Неограничен број производа – Постоји неколико услуга е-трговине вани које вам наплаћују на основу колико производа имате. Једна од популарних опција је БигЦартел. Схопифи и ВооЦоммерце не учествују у овој пракси и омогућавају вам да имате онолико производа колико желите.
 • Купони и попусти – Уместо да се кодови за попуст третирају као ултра-премиум функције као што су друге опције е-трговине (чудан избор), обе услуге овде нуде опцију да понудите попуст купцима.

Око 93% купаца користи купон или попуст код током цијеле године. Нудити попуст купцима је одличан начин за повећање продаје, посебно код претходних купаца.

 • Извештаји – И Схопифи и ВооЦоммерце нуде сјајне извештаје који помажу да се истакну трендови унутар ваших продајних образаца. Ако видите драгоцене информације као што су поновљена стопа купца, укупна посета интернетској трговини и просечна вредност наруџбе, може вам помоћи да донесете информисаније одлуке.

схопифи командну таблу

 • Подесива поштарина и порези – Могућност прилагођавања отпреме и пореза помаже вашим купцима. Понуда паушалног пореза и стопе испоруке нема смисла за целу корисничку базу.

Како користити Схопифи и ВооЦоммерце

Заправо имплементација веб странице на обје платформе функционише релативно слично. Обе опције користе теме и пуно времена различите теме ће радити на Схопифи и ВордПресс-у.

кодирање веб локацијаНачин на који функционише функционалност зграде директно усредсређена на то како је постављена тема изабрана. Неке теме омогућавају функцију превлачења и испуштања, док друге захтијевају кориштење софтверског софтвера за изградњу. Неки су чак и једноставнији и захтијевају пуно кодирања.

Одређени креатори тема праве верзију ВордПресс-а и Схопифи верзију својих тема. Један такав пример је Оут оф Сандбок.

Обе опције такође представљају могућност коришћења трећих апликација за креирање различитих аспеката трговине. ВордПресс нуди већи број апликација и додатака, али Схопифијев број такође у хиљадама.

Предности Схопифи

Иако не можете да прилагодите сваки аспект свог вебсајта, можете се прилично приближити. Хостинг ће се вршити на Схопифи-у, али искрено, ово је добра ствар. Имају огромну мрежу сервера и времена и времена учитавања на крају хостинга доследно пружају невероватне примерке.

Главна предност Схопифи је та што је све што ће вам требати за е-трговину управо пред вама. Кривуља учења није велика на платформи. У ретким случајевима када нешто не можете да постигнете, постоји гомила апликација које можете изабрати. Никада до сада није било тако лако имати продавницу е-трговине.

Прилагођавање ваше продавнице је такође врло могуће. Постоји мноштво тема које можете изабрати на Схопифи, али можете и да изаберете између бескрајно снабдевање тема трећих страна такође.

Схопифи такође има огромна мрежа стручњака који вам могу помоћи у сваком аспекту вашег вебсајта. Запослени који пружају корисничку подршку имају знање и на својим форумима имају велику заједницу. Друга предност је база знања која садржи детаљне водиче и одговоре на често постављана питања.

Предности ВооЦоммерце-а

Главна предност ВооЦоммерце-а је у томе можете да урадите шта год желите. Иако то долази са недостацима, углавном у категорији тежине, ипак је то огроман бонус.

СЕО је велика предност коришћења ВооЦоммерце-а и ВордПресс-а, а додатне информације о томе наћи ћете у следећем одељку.

ВооЦоммерце је технички додатак. Изграђена је тако да буде супер лагана и да ради само минимално. Можете да додајете функције док идете – путем ВооЦоммерце-а или преко других додатака треће стране.

Оно што добијате је могућност прилагођавања сваког аспекта ваше веб странице. Постоји крива учења са свиме о ВордПресс-у, јер може бити релативно страно новом кориснику. Једна од предности је то што ћете научити пуно о хостингу, кодирању и дизајну.

ВооЦоммерце такође има мрежу за подршку на основу карата која може да одговори на сва ваша питања. Права подршка биће у масовној заједници коју су ВордПресс и ВооЦоммерце гајили током година.

СЕО и блогање

Ништа не надмашује СЕО могућности ВордПресс-а. ВооЦоммерце то зна и искориштава то на тај начин што му омогућава да интегришете блог са својим производима што је лакше.

блогање путем е-трговинеСхопифи није безобразан када је у питању СЕО, али не може заиста додирнути СЕО могућности које пружа ВордПресс. Постоје добри алати за Схопифи, али ВордПресс је направљен за блогање и СЕО.

Алати за ВордПресс доступни су у неком облику на Схопифи-у, али СЕО могућности не прожимају се преко Схопифи-а као што то ради на ВордПресс-у..

Ограничења која Схопифи представља нису присутна на ВордПресс-у.

Схопифи СЕО недостаци:

 • Низови у УРЛ-овима – Додане речи у УРЛ-ове отежавају једноставне силосе и лако кретање по ситемаповима. Тражилице воле мање сложености када је реч о УРЛ низовима.
 • Нема толико могућности садржаја – На ВордПрессу можете лако да креирате странице о било чему супер. Схопифи има препреке за то, али коришћење хигх-енд теме то знатно олакшава.
 • Закључане СЕО карактеристике – Постоји неколико активности које се не могу обавити, а које би повећале СЕО одрживост на Схопифи-у. Највећи прекршај је немогућност уређивања ситемапа. Организациона структура је кључна за СЕО и могућност уређивања ситемап-а може бити разлика између Гоогле-а који воли вашу веб локацију или не воли вашу веб локацију. Схопифи такође неће дозволити да уређујете датотеку роботс.ткт која ће је учинити тако да не можете Гоогле-у рећи да не посећује одређену страницу.

Ово покушавамо да приступимо Роботс.ткт датотекама на Схопифи

На ВордПресс-у не постоје таква ограничења. Уредите било шта према садржају вашег срца. Приликом дубоког зарона у СЕО неопходно је не ометати се. Тестирање и више тестирања кључ су доброг СЕО-а и ако се неке опције не примете, дефинитивно може нашкодити вашој способности да тестирате одређене аспекте СЕО-а.

Цене

Цијене за Схопифи и ВооЦоммерце дјелују прилично различито једна од друге. ВооЦоммерце је потпуно опен соурце, а сам софтвер је бесплатан. Схопифи има систем с вишеструким плановима са месечним текућим трошковима.

ВордПресс је бесплатан. ВооЦоммерце је бесплатна. Дакле, шта кошта новац? Први искључен, морате да платите хостинг ако кренете овом рутом Хостинг мора бити у могућности да се прилагоди вашој продавници, тако да ако желите да имате много купаца, хостинг може бити скупо. У почетку ће хостинг бити релативно јефтин, јер можете користити разне хостинг услуге које коштају мање од 10 долара. Погледајте нашу листу најбољих јефтиних домаћина за Канађане.

Када користите ВооЦоммерце, готово да нема шансе да вам неће требати плаћање додатка или апликације. Много њих је бесплатно, али истински корисни коштају новац месечно.

Остали трошкови који се морају узети у обзир су сви трошкови који су повезани са запошљавањем програмера. Веб локација ВооЦоммерце може бити бесплатна на најосновнијем нивоу. Када вам треба напредак, трошкови гомилања и можете потрошити хиљаде.

Трошкови компаније Схопифи су мало прегледније напред.

Сваки ниво цена укључује неограничене производе, подршку 24 часа дневно, могућност продаје на другим каналима продаје, ручно креирање наруџби, кодове за попуст, ССЛ сертификат, напуштање опоравка колица, куповину плаћања са анализом преваре, ПОС апликацију, физички хардвер и робустан избор апликације.

Остали трошкови на Схопифи-у су плаћене апликације, плаћене теме и куповина домена. Постоји велики број апликација које вреде трошкове, као и корисне и лепе премиум теме које заиста могу да уздрже вашу продавницу.

Сјајна ствар Схопифи је имати потпуно функционалну трговину са неким од најбољих карактеристика на тржишту које има коштали су вас само 29 УСД месечно. Како повећавате своју трговину, можете повећати трошкове. Схопифи такође укључује ниво прилагођеног предузећа који омогућава већу прилагодљивост масовним продавницама.

Последње мисли

Коришћење ВооЦоммерце-а на ВордПресс-у може бити изузетно моћно, нико не може рећи другачије. Ако имате знање о кодирању или новац да платите програмеру, ВооЦоммерце је одлична опција ако се одлучите за коришћење ВордПресс-а. Само имајте на уму да ће се више проблема појавити ако користите ВооЦоммерце и ВордПресс, а не Схопифи.

На крају дана, све је у томе како желите да решите свој проблем. Предвиђање је кључно за прави одговор. Да ли видите да проводите масовне, вишегодишње маркетиншке кампање? Ако то учините, можда ћете морати да жртвујете још мало времена и ресурса док градите вашу продавницу да бисте имали користи од неограниченог СЕО потенцијала у будућности. Да ли размишљате о пуштању производа што је пре могуће у покушају ограничавања опортунитетних трошкова? Тада би можда требали размотрити одлазак са Схопифи.

Који год да је случај, оба решења су праве електране. Само одаберите прави за вас и ускоро ћете провалити банку са свим продајама које долазе.

ФАКс

П: Да ли је Схопифи бољи од ВооЦоммерце-а?

А: Схопифи је бољи од ВооЦоммерце-а за почетнике или за људе који цене једноставност употребе. Прилагодљивост доступна када користите ВооЦоммерце на ВордПресс-у је много већа од Схопифи-а. Рећи да је Схопифи бољи од ВооЦоммерце-а, јер је покретање посла путем е-трговине погрешно, јер су обе сјајне опције.

П: Да ли је Схопифи најбоља еЦоммерце платформа?

А: Најбоље препоручујемо Схопифи као платформу за е-трговину. Већина људи који започињу с е-трговином треба користити Схопифи. Ако имате друго искуство са веб локацијама или имате приступ веб програмерима и капиталу, ВооЦоммерце је одлична опција.

П: Која је разлика између Схопифи и ВордПресс-а?

А: Схопифи је платформа за е-трговину где је ВордПресс софтверски програм за изградњу веб локација. Схопифи пружа свеобухватно искуство е-трговине. Ако желите да скочите на е-трговину на ВордПресс-у, морат ћете користити услугу попут ВооЦоммерце да бисте је имплементирали.

П: Можете ли уградити Схопифи у ВордПресс?

А: Да, али ако одлучите да желите да користите Схопифи, не препоручујемо употребу ВордПресс-а. Највећи утицај који Схопифи може имати на пословање је коришћење ове платформе за е-трговину, а не употреба додатка за Схопифи.

П: Да ли Схопифи користи ВордПресс?

А: Схопифи не користи ВордПресс. То је самостална платформа која трговцима омогућава продају својих производа. Можете угостити своју веб локацију помоћу Схопифи или користити засебну услугу хостинга. Више о ВордПресс-у овде.

П: Да ли је Схопифи лакши од ВордПресс-а?

А: Једном ријечју, да. У више речи, да јесте. Схопифи је направљен тако да је посједовање продавнице е-трговине једноставно. ВордПресс је створен да омогући свима да направе веб локацију. Иако ВордПресс није превише тежак, постоји велика крива учења и више простора за неред.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector