Guia Shopify per al 2020 (Com configurar la botiga des de Scratch)

Shopify, l’empresa de comerç electrònic canadenc que celebra el seu 15è aniversari el 2020, es mostra preocupada per treure la quota de mercat de la botiga en línia més gran del món.


Pot ser que aquesta posada en marxa tecnològica pugui assumir Amazon gegant de comerç electrònic? L’empresari tecnològic alemany, Tobias Lutke, fundador de Shopify, ni tan sols ha arribat als 40 anys, però sembla que segueix el camí per convertir-se en el pròxim Jeff Bezos, i segurament s’incentiva el potencial que veu als Estats Units. país on les petites i mitjanes empreses actualment duen a terme el 98% de tota l’activitat empresarial.shopify web dev

Si bé és cert que els grans noms de comerç electrònic com Amazon són cada cop més grans, el cert és que els propietaris de les petites operacions de botigues en línia estan agafant de forma col·lectiva quota de mercat de les grans marques, i ho fan gràcies a plataformes de comerç electrònic com Shopify, que proporciona de tot llocs web a gestió d’inventari i de cadena de subministrament fins a la carretera carret de compra. Amb una botiga Shopify configurada correctament, es poden augmentar notablement les possibilitats d’obtenir un èxit al detall en línia i, seguint els passos de la guia d’aquest principiant, us apropareu més a aquest objectiu..

Per obtenir una idea de la gravetat de Shopify per competir contra Amazon, considereu el següent: a mitjans del 2020, la companyia publicitarà anuncis de televisió a dotze mercats nord-americans i la campanya se centrarà en com els emprenedors potencials de comerç electrònic poden començar ràpidament amb muntant una botiga Shopify.

A més d’aquests espots de televisió, que inclouran “deixem-vos un tema de negoci”, Shopify també promocionarà la seva marca a emissores de ràdio, canals de mitjans socials i punts de venda digitals.

Comerç electrònic de comerç

Heus aquí el que heu de saber sobre Shopify el 2020: és la botiga en línia més gran i basada en núvol per a persones que volen establir les seves pròpies operacions de venda al detall a Internet. Si esteu comprant per Internet més enllà d’Amazon i eBay, hi ha una bona possibilitat que l’última botiga en línia que vau visitar va ser la botiga Shopify; al cap i a la fi, més de mig milió de propietaris d’empreses de comerç electrònic operen en aquesta plataforma.

Com utilitzeu aquesta Guia per a principiants de Shopify

Aquesta guia us portarà pas a pas durant el procés de coneixement del servei. Tot i que ja coneixeu el comerç minorista d’internet, no us recomanem que us adelineu a les seccions que podeu voler revisar primer. Al final, arribarem al tauler d’administració / tauler de control, però no voldreu perdre els passos importants del camí.

Escollir el tema de la vostra botiga en línia de Shopify

Les compres en línia són una activitat molt visual, per la qual cosa voldreu personalitzar el tema de la botiga abans d’afegir productes.

Podeu triar centenars de temes gratuïts i premium Shopify amb nivells de configuració diferents i no us heu de preocupar de codificar. És un bon moment per navegar per la botiga de temes de Shopify i Comenceu a pensar en les opcions premium per al futur, ja que ofereixen una personalització més àmplia juntament amb atenció al client.

No us oblideu d’avaluar les ressenyes sobre els temes que us interessen, alguns d’ells tenen punts forts de comerç electrònic per a mòbils que altres poden tenir. A menys que estiguis del tot segur que els vostres possibles compradors només compren en ordinadors de sobretaula i ordinadors portàtils, només heu de treballar amb temes sensibles que funcionin bé en telèfons intel·ligents i tauletes..

Per previsualitzar el tema, feu clic a l’opció o bé toqueu el botó “Mostra la demostració” botó. Per definir-lo com a tema de la botiga, feu clic o toqueu “Publicar com a tema de la meva botiga”. Sempre podeu tornar enrere i canviar temes si decidiu fer-ho, però no abans de jugar amb la configuració i donar-vos a conèixer com funcionen..

Canviant el Configuració de la botiga en línia de Shopify Online Si sou el tipus de persona a qui li agrada escriure, probablement passareu temps a la secció de guies d’aquest principiant. Abans d’entrar en el mecanisme d’edició de la botiga real, establim la línia de fons per què haureu d’editar la configuració de la botiga: no voleu que la vostra botiga sembli una repetició de comerç electrònic de milers d’altres botigues operades per propietaris que no es van molestar en personalitzar-se. els seus temes.

El que heu de tenir en compte a l’hora de personalitzar el vostre tema és experiència d’usuari + marca.

botiga dimissió de botiga

Abans de començar a editar la configuració del tema, feu un duplicat seleccionant aquesta opció a la icona de tres punts de la part superior dreta de la pantalla del tema. Comença a fer canvis visuals que reflecteixen la teva marca; Algunes idees en aquest sentit inclouen triar colors i tipus de lletra que es combinen bé amb el vostre logotip i amb les imatges dels productes que voleu vendre..

Temes lliures i pagats

També voldreu imaginar com veuran els visitants a la vostra botiga i com navegaran i fluiran pel lloc. Poseu-vos a les sabates, com va ser. Temes gratuïts no oferiu tanta flexibilitat com a homòlegs premium, i això cal tenir-ho en compte.

Penseu en la posició dels elements de la pàgina i si són propis per a una experiència de compra agradable. La icona del carretó de la compra, per exemple, és un element al qual es pot voler moure, de manera que s’hi pot accedir fàcilment sense ser intrusos.

Com que heu desat un duplicat del vostre tema, ara podeu utilitzar-lo per realitzar proves A / B. Mostra una versió del lloc de comerç electrònic de Shopify a alguns amics o familiars i la versió personalitzada a d’altres.

Anoteu les seves reaccions i opinions, especialment pel que fa a la manera en què transiten per la botiga. Recordeu que promocionareu la botiga des de llocs externs.

Si, per exemple, conduïu trànsit principalment des d’un bloc de WordPress, voldreu personalitzar el tema de manera que coincideixi amb l’aspecte del lloc on prové el trànsit. En aquest sentit, els usuaris de Shopify intel·ligents que impulsar el trànsit d’Instagram sovint utilitzen temes foscos i imatges quadrades que s’assemblen a fotografies de la xarxa social. La idea és promoure la continuïtat visual des de la font de trànsit fins a la cistella de la compra.

Amb els temes de Shopify, sempre heu de tenir en compte un objectiu visual. Per exemple, un revendedor autoritzat de mercaderies de Los Angeles Lakers hauria de jugar amb la disposició per tal de posar en relleu els esquemes de colors grocs i morats. No oblideu col·locar estratègicament botons de compartició de xarxes socials a la vostra botiga.

Afegir productes a la vostra botiga Shopify

Per a aquells que tingueu experiència prèvia en comerç electrònic, estareu contents de saber que el procés d’afegir productes al vostre lloc de Shopify és molt més fàcil i fàcil que crear números d’identificació estàndard d’Amazon. En essència, afegir un nou producte es pot fer des de la pantalla del tauler principal; trobareu l’opció de fer-ho després de fer clic o de tocar el botó “Productes” a la part esquerra, seguit del botó “Afegeix un producte” a la cantonada superior dreta..

Els productes més bàsics, Shopify, consten de dos camps de text: el títol i la descripció, però no es pot subratllar la seva importància en termes d’optimització de motors de cerca. La bona notícia al respecte és que aquesta plataforma ja gaudeix d’un avantatge SEO similar al de WordPress.

Avantatge SEO de Shopify

A Google li agrada aquesta plataforma de comerç electrònic a causa dels factors SEO integrats, com ara la seva seguretat, la seva funcionalitat de disseny de temes de la compra i altres. Correspon a vosaltres proporcionar etiquetes de títol i descripcions de productes que siguin SEO, i això significa escriure per a possibles compradors i no per a rastrejadors de motors de cerca..

Configuració del producte

A l’hora d’escriure descripcions de productes, incloure una combinació saludable de característiques i avantatges. En lloc de pensar en quina velocitat podeu aconseguir als visitants de la pàgina del carretó de la compra, penseu en com es poden enganxar a les seccions de producte de la vostra botiga.

Com més temps gastin els visitants a les pàgines de productes, més baixa serà la taxa de rebot i això augmentarà la classificació dels productes a la pàgina de resultats del motor de cerca de Google (per no dir-ho, crea confiança amb el públic). Notareu que el flux de treball d’entrada del producte té algunes seccions on podeu introduir informació, i una bona regla en aquest sentit és proporcionar la quantitat de dades que pugueu.

Els compradors de comerç electrònic prosperen informació, així, heu d’aprofitar totes les etiquetes i tots els camps. No tota la informació serà visible per als compradors, però pot ser recollida pels rastrejadors del motor de cerca.

Lupa d’imatge ShopifyShopify Imatges del producte: pocs consells

Shopify proporciona una funcionalitat similar a Amazon i altres plataformes de comerç electrònic: els compradors poden fer passar el punter del ratolí sobre les imatges del producte per obtenir una experiència de zoom automàtica. Per treure el màxim partit d’aquesta funesta funesta, les imatges que pengeu hauria de ser de la màxima resolució possible.

No cal dir que les imatges del vostre producte són absolutament bàsiques per convertir els compradors casuals en compradors i clients a llarg termini. per aquesta raó, hauria de s’acostuma a penjar fotografies d’alta qualitat que transmeten les millors característiques dels vostres productes. La uniformitat és clau a l’hora de dissenyar el tema del vostre magatzem, procureu que totes les vostres imatges segueixin les mateixes dimensions i formes, preferiblement quadrades.

Les imatges que pengeu no han d’estar en un ordre específic, però ordenar-les en col·leccions és una bona pràctica a la qual us heu d’acostumar. Les col·leccions són grups de productes que els compradors poden resultar més interessants quan es mostren junts que quan estan separats.

L’ideal seria que les col·leccions es facin segons la lògica al detall; per exemple, una botiga amb llicència per vendre �� mercaderies NBA �� pot fer col·leccions per a cada equip o poden constituir-se en articles que estan a la venda o es poden agrupar per conferències durant els playoffs … Bàsicament, qualsevol combinació de productes als que els compradors es fixarien en atenció.

El fons de les col·leccions és que poden facilitar la vida als compradors que prefereixen una experiència més agradable que navegar per un producte al mateix catàleg de productes. Aquestes col·leccions es poden col·locar als menús de navegació del vostre tema per accedir fàcilment.

Preu, cistella de la compra i inventari

Potser és potser l’aspecte més tècnic de la creació de la vostra empresa Shopify, però encara és molt més fàcil que fer-ho a través del mercat FBA de tercers a Amazon. Els preus dels vostres productes us corresponen a vosaltres; No hi ha cap raó per preocupar-se que Amazon subcontracti amb ofertes especials als seus membres Prime i que puguis controlar completament quan els articles surtin a la venda..

Només hi ha tres camps de preus que podeu gestionar des del tauler d’administració: preus, comparació i cobrament d’impostos. En relació amb aquest últim, hauràs de investigar les lleis sobre comerç i venda al detall que corresponen a les jurisdiccions on preveu fer negocis i no oblidaràs que cobrar impostos sobre vendes significa que hauràs de remetre-les a una autoritat d’ingressos..

El camp del preu s’explica, tret que vulgueu mostrar als compradors que reben un descompte en productes seleccionats; en aquest cas, heu d’utilitzar la secció “Comparació al preu”, Ja que animarà els compradors a que es dirigeixin ràpidament cap a les seccions de compra i de compra.

El procés de selecció de la passarel·la de pagament ha de tenir en compte més que les comissions i les tarifes de transacció. Alguns nouvinguts triaran Shopify Payments i és una bona opció.

Tanmateix, si vens accessoris per iPhone, per exemple, potser desitgeu activar Apple Pay perquè els compradors se sentin còmodes després de fer clic a l’opció de sortida de la secció del carretó de la compra. PayPal és una altra passarel·la més popular i potser us resulti convenient si així voleu rebre els pagaments o si ja teniu un compte de comerciant PayPal..

Com a mínim, la vostra opció de passarel·la de pagament hauria d’acceptar MasterCard i Visa, però també és possible que vulgueu considerar una solució que processar fitxes de criptocurrency, com ara Bitcoin, per donar cabuda a compradors més sofisticats –o estrellats–. �� ��

Selecció de la passarel·la de pagament Shopify

“Altres” per trobar i activar la passarel·la falsa per a la prova. Trobareu les instruccions sobre com utilitzar aquesta eina de prova, que requerirà que introduïu un número de targeta de crèdit específic configurat per Shopify per a aquest propòsit..

Més enllà del carretó de la compra, haureu de començar a pensar en qüestions d’inventari i enviament. Els llibres electrònics i altres productes digitals que no requereixen un lliurament físic s’han d’indicar com a tal per assegurar-se que no es marca la casella de selecció adequada i podeu trobar aquesta opció a la secció “Inventari i variants”Secció de la pàgina de productes.

Els articles que no necessitin lliurament no necessitaran que introduïu pesos d’enviament; tanmateix, la resta d’elements ho faran. Si el vostre catàleg de productes és petit, pesa cada element i introduïu les dades corresponents. Si aquest no és el cas, és millor que rebeu aquesta informació del fabricant o distribuïdor.

Els pesos del producte estan relacionats amb les tarifes d’enviament que podeu definir a la secció “Configuració”I“Enviament“Secció del vostre panell d’administració. Una vegada que comenceu a crear un inventari més gran, haureu de crear un sistema de numeració de la unitat de conservació d’estoc (SKU) per a una organització i és possible que afegiu productes nous amb un fitxer de valors separats per comes (.csv), de on podeu descarregar l’estructura correcta de Shopify des del quadre “Importa“Opció a”Afegir un producte”Menú.

Sistemes d’inventaris Shopify

Quan configureu el vostre sistema d’inventari, intenteu abstenir-vos d’utilitzar codis de barres del producte com a números SKU, tret que els hagueu obtingut vosaltres mateixos. Els fabricants de productes, inventors i distribuïdors exclusius poden utilitzar els codis de barres que ordenen per als seus articles únics com a SKU, ja que tenen un control al detall sobre els seus articles, però no és el cas dels comerciants de tercers..

Alguns dels SKU més efectius per gestionar són alfanumèrics; poques lletres de la marca seguides de tres números haurien de ser suficients per crear una seqüència que faciliti l’anàlisi dels vostres informes d’activitat al detall.

Assignació d’un domini a la vostra botiga

Totes les botigues noves reben adreces de myshopify.com després de la creació. Abans d’anar a viure amb la vostra botiga, voldreu afegir un domini, preferiblement un que fareu servir amb finalitats de màrqueting i promoció.

Quan estigueu preparats per a aquest pas, les vostres opcions inclouran connectar, transferir o comprar un domini nou. Si trieu aquesta darrera opció, tingueu en compte que tractareu amb els registradors de dominis i els proveïdors de serveis d’allotjament que Shopify ha seleccionat com a socis comercials i potser no necessàriament ofereixen el que busqueu..

assignar domini a shopify

La vostra millor aposta sempre serà obtenir el domini de la botiga pel vostre compte i, per a això, heu d’avaluar diferents registres de dominis en funció de ressenyes de confiança. Naturalment, és crucial seleccionar el nom adequat per al domini de la botiga, cosa que significa que hauríeu de passar una estona de temps pensant en fer la trucada adequada.

Per connectar un domini, aneu al tauler d’administració de la botiga i feu clic o toqueu Administrador – Configuració – Dominis. No oblideu tornar al vostre administrador web d’allotjament web cPanel per actualitzar la configuració DNS perquè coincideixin amb Shopify, que són 23.227.38.32.

Pensaments finals a Shopify

Tant si sou nous al món del comerç electrònic o proveniu de l’Amazones Marketplace, trobareu que Shopify és una solució integral. A mesura que podeu treure aquesta guia per a principiants, començar des de zero és fàcil; un cop us sentiu còmode i comenceu a mirar sota el capó, us adonareu que heu fet la tria correcta.

Tot i que Shopify es coneix principalment com a solució per a propietaris de petites empreses, la realitat d’aquesta plataforma de comerç electrònic núvol és que pot gestionar tot, des d’una cadena de producció fins a la logística d’entrada i des de la navegació avançada fins a la logística de sortida. La vostra botiga pot augmentar de manera important si les vendes comencen a disparar, tot i que potser haureu de retenir els serveis d’un desenvolupador un cop arribeu a aquest nivell..

Tot i que aquesta plataforma ha estat emergent en termes de reconeixement per part dels principals motors de cerca com Google, els possibles operadors de botigues no haurien de confiar només en SEO per impulsar vendes; gairebé totes les històries d’èxit de Shopify inclouen campanyes de màrqueting en línia hàbils i hàbils.

Preguntes freqüents

P: Podeu utilitzar dropshipping a Shopify?

R: El model empresarial de dropshipping està fortament suportat. De fet, aplicacions com Oberlo faciliten fer-ho, cosa que significa que podeu començar sense inventari de productes ni fins i tot un magatzem.

Soci de la botiga Oberlo

Segons el mètode d’expedició que escolliu, l’enviament i la manipulació seran gestionats pel soci de negocis a un cost molt raonable.

P: Necessiteu una llicència comercial per començar a vendre a Shopify?

R: En alguns casos, no necessitareu una llicència comercial per començar; tanmateix, si teniu la intenció de crear una marca i voleu obtenir ingressos per sobre d’un nivell determinat que desencadeni la fiscalitat, potser us interessa consultar amb un comptador o professional jurídic per discutir els temes de compliment. En altres casos, els tipus de productes que pretengueu vendre poden requerir que obtingueu llicències i certificats d’agències reguladores en determinades jurisdiccions.

P: Quant de temps triguen a ser pagats per Shopify?

R: Els pagaments es poden acreditar al vostre PayPal o al vostre compte bancari tan bon punt les 24 hores posteriors a la cancel·lació d’una operació de compra, però és possible que vulgueu donar-los un parell de dies.

P: Què és un soci de Shopify?

R: Els socis comercials preferits són les empreses que proporcionen serveis de comerç i venda al detall per als usuaris de comerç electrònic d’aquesta plataforma. Alguns socis ofereixen serveis de desenvolupament, aplicacions per millorar l’experiència en la gestió de botigues, l’expedició, processament de pagaments i altres.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map