Elecció entre Apache i NGINX per a les vostres necessitats d’allotjament web

Per començar amb un projecte web completament nou, només necessiteu dues coses: un proveïdor d’allotjament i un servidor HTTP (HyperText Transfer Protocol). Els proveïdors de núvols com Amazon Web Services i Microsoft Azure ofereixen una gamma d’opcions de plataformes per satisfer les exigències de mida i velocitat del vostre lloc. Un cop us hàgiu registrat amb un host núvol, podeu triar quin servidor HTTP ha d’executar en el vostre maquinari virtualitzat.


Un servidor HTTP és responsable d’acceptar les sol·licituds web dels visitants del vostre lloc i respondre al seu navegador amb el contingut adequat. Per exemple, una sol·licitud web bàsica pot demanar contingut de text HTML i una sèrie d’imatges enllaçades. El servidor HTTP proporcionarà una resposta web que navegadors com Google Chrome o Mozilla Firefox poden entendre i mostrar.

Quan es tracta de servidors HTTP, dues solucions dominen gran part del paisatge actual: Apace i NGINX (que es pronuncia com “Engine X”). Seguiu per conèixer els conceptes bàsics d’ambdues i en què es comparen entre ells en termes d’arquitectura, rendiment i altres categories.

Conceptes bàsics sobre Apache

La solució del servidor web d’Apache existeix des de mitjan anys noranta. Atesa la longevitat i l’estabilitat del programari, continua sent una de les opcions més populars per a allotjament de llocs web. És una part clau de la pila de desenvolupament LAMP, que fan servir equips de totes les mides per implementar aplicacions dinàmiques a Internet. Els altres elements de la pila LAMP són Linux (sistema operatiu), MySQL (base de dades) i PHP (script de costat del servidor).

Apache s’ofereix com un paquet de programari gratuït i de codi obert. És gestionat i desenvolupat per la Apache Software Foundation. Quan la xarxa mundial va arribar a escena als anys 90, Apache era la solució predeterminada del servidor per a la majoria de llocs web. Va ser dissenyat amb senzillesa i, tot i que permet flexibilitat i escalabilitat, Apache va guanyar popularitat en un moment en què els nivells de trànsit a Internet eren molt inferiors al que és actual..

NGINX Fonaments

La solució del servidor web NGINX es va publicar per primera vegada el 2002. Va ser creada per un administrador de sistemes únic a Rússia i va passar a formar part de la comunitat de codi obert dos anys després. El disseny de NGINX se centra específicament en la velocitat i el rendiment, dos àmbits en què alguns creuen que falta Apache. De fet, el projecte NGINX va sorgir originalment a causa del repte públic de C10K, que va demanar als desenvolupadors que dissenyessin una solució HTTP que pogués gestionar 10.000 usuaris concurrents a un nivell de rendiment constant..

NGINX ha crescut en popularitat durant l’última dècada, especialment entre les empreses que necessiten fer créixer el seu maquinari a un ritme ràpid. Tot i això, en general es considera que és més difícil configurar i integrar NGINX que Apache.

Consideracions d’arquitectura

El paquet de programari Apache inclou un conjunt de mòduls de processament multi (coneguts com a MPMs) que permeten a un administrador del servidor determinar com ha de gestionar la seva solució HTTP. Aquest tipus d’arquitectura permet una gran flexibilitat i personalització.

El mòdul Apache més bàsic és mpm_prefork. Funciona amb una lògica d’un mateix fil, on cada procés del servidor gestiona una sol·licitud web alhora. Aquest és el mòdul recomanat per a projectes web basats en el llenguatge de script PHP. Un altre mòdul Apache és mpm_worker, que admet diversos fils al mateix temps. Això ajudarà a Apache a ser més eficient i escalable. L’últim mòdul principal d’Apache, mpm_event, funciona de manera similar a mpm_worker, però afegeix un millor suport per a les connexions en vida, que són un requisit per a moltes aplicacions web modernes..

NGINX es distingeix definitivament de Apache en termes d’arquitectura. Es basa en el concepte d’operació basada en esdeveniments en lloc d’utilitzar processos o fils. El que significa això és que un treballador NGINX únic pot gestionar milers de connexions HTTP alhora.

NGINX es basa en un sistema de bucle que permet als treballadors recollir ràpidament noves sol·licituds cada cop que es produeix un esdeveniment. Els esdeveniments es processen de manera asíncrona, el que significa que no han d’esperar que s’assignin altres esdeveniments seqüencialment.

Gestió de contingut

Actualment, el contingut web es divideix en una de dues categories: estàtica o dinàmica. El contingut estàtic inclou qualsevol cosa d’una pàgina web que es mantingui consistent, independentment de com s’utilitzi el lloc. Per exemple, un logotip d’empresa a la part superior d’un lloc web és un contingut de contingut estàtic. El contingut dinàmic, d’altra banda, es controlarà mitjançant llenguatges de script com PHP i canviarà en funció de la sessió d’un usuari o d’altres variables. Els llocs de correu electrònic, els llocs bancaris i les xarxes socials depenen de contingut dinàmic per mostrar als usuaris les seves dades individuals.

Apache només pot servir contingut estàtic de forma única, cosa que fa que NGINX sigui una solució més convincent per a projectes web que necessiten una gran quantitat de contingut estàtic entregat ràpidament. Tot i això, Apache ofereix alguns avantatges quan es tracta de contingut dinàmic. S’integra fàcilment amb PHP i pot incorporar un processador de script directament al treballador HTTP. El paquet bàsic de programari NGINX no inclou suport per a l’enviament de contingut dinàmic, per la qual cosa haureu d’afegir un processador extern a la pila de programari per poder-lo suportar..

Comparatives de rendiment

Als visitants externs del vostre lloc web no els interessarà quin tipus de servidor HTTP feu servir al backend. Els preocupa només accedir al vostre contingut de manera ràpida i fiable. Per aquest motiu, el rendiment hauria de ser la mètrica clau a l’hora de valorar tant Apache com NGINX com a opcions d’allotjament web.

Gràcies a la seva arquitectura basada en esdeveniments, NGINX es considera generalment la solució HTTP més ràpida. Funciona amb recursos mínims, fins i tot a mesura que el trànsit web creix amb el pas del temps. D’aquesta manera, Apache pot requerir una major utilització del maquinari en moments de major càrrega.

Facilitat d’implantació

Si s’instal·la en un servidor web com a part de la pila de programari LAMP, l’amfitrió HTTP d’Apache és increïblement senzill de configurar i executar. La majoria dels administradors no necessitaran modificar la configuració del mòdul de processament multiples. La majoria de les personalitzacions d’Apache es produeixen a nivell de directori en el que es coneix com a fitxers .htaccess.

Aquests petits ítems de text permeten escriure regles i indicacions sobre com el servidor HTTP ha de gestionar determinats tipus de sol·licituds. Per exemple, podeu activar la reescriptura d’URL de manera que una adreça web específica del vostre domini carregui recursos des d’una altra ubicació. Sovint s’utilitza en llocs web de xarxes socials on apareix “/ username” al final d’una URL.

NGINX no admet fitxers .htaccess ni cap altra configuració a nivell de directori. Això fa que el processament de sol·licituds sigui més ràpid i segur, però encara limita el control que té un administrador del sistema.

Compatibilitat i suport

Els servidors HTTP es fan generalment en sistemes operatius basats en UNIX, especialment en plataformes Linux de codi obert. Això és a causa de la velocitat, ja que es considera que UNIX és el sistema operatiu més eficient disponible. Tant Apache com NGINX es poden instal·lar en distribucions Linux populars com Ubuntu o BSD.

Apache també ofereix suport complet per al sistema operatiu Microsoft Windows Server. NGINX també es pot configurar per funcionar a Windows, però generalment es considera menys estable. Si la vostra organització executa exclusivament Windows als seus servidors web, Apache serà l’elecció lògica.

Apache compta amb un robust portal de documentació en línia amb notes de publicació, manuals de referència, guies d’usuari i tutorials per ajudar-vos a instal·lar Apache al vostre entorn de núvol i començar a utilitzar-lo per a una aplicació web. NGINX ofereix un tipus de repositori de documentació similar que cobreix la configuració bàsica així com una guia de desenvolupament més detallada.

Resum

Apache i NGINX són solucions de servidor HTTP molt populars en el món modern del cloud computing actual. La majoria de les millors empreses d’allotjament del Canadà utilitzen Apache i NGINX.

Inserir qualsevol de les vostres pilotes de desenvolupament és una bona elecció, ja que proporcionaran un rendiment i fiabilitat estables.

Si la velocitat és la vostra prioritat màxima i el lloc web acollirà una gran quantitat de contingut estàtic, llavors NGINX pot ser la millor opció. També s’està convertint en l’elecció preferida entre els equips de desenvolupament que estan construint una arquitectura de microservei amb molts subsistemes que interactuen entre ells. D’altra banda, és possible que els desenvolupadors o els principiants petits s’adhereixin millor a Apache, ja que és més fàcil de configurar i es configura preconfigurat amb piles de programari de tercers com LAMP.

Una cosa a tenir en compte és que no necessàriament heu de triar entre Apache i NGINX i oblidar-vos de l’altra. De fet, les dues solucions s’utilitzen molt sovint en conjunt per oferir la millor experiència possible d’allotjament web. Amb NGINX configurat com a proxy web inicial, les sol·licituds es poden processar ràpidament i enviar-les a un treballador d’Apache al final de l’aplicació. A partir d’aquí, Apache es pot integrar amb PHP o un altre llenguatge de script per preparar la resposta web i tornar-la a la capa NGINX.

Assegureu-vos de fer la vostra cerca quan seleccioneu una solució de servidor HTTP. El sistema escollit passarà a formar part de l’eix vertebrador del vostre lloc web o aplicació i serà crític en l’experiència diària dels usuaris.

També et pot agradar:

  • Millor allotjament web
  • Millor creador de llocs web

Referències i crèdits d’imatge:

  • Nginx.com
  • ESDS.co.in
  • TutorialsPoint.com
  • NTU.edu.sg
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector