Directrius d’accessibilitat de llocs web canadencs

A partir del 2020, hi ha aproximadament 34,56 milions de canadencs que naveguen per Internet en un moment determinat. El país també té una de les taxes de disponibilitat més altes amb El 96 per cent de la població amb accés a Internet.


Tant si sou un blogger com un comerciant de comerç electrònic, voleu assegurar-vos que el vostre contingut manté el compliment de les lleis d’accessibilitat del Canadà i que sigui útil i accessible per a qualsevol persona que vulgui visitar les vostres pàgines..

Això significa que cal complir les directrius des de l’etapa de disseny que permetran a les persones amb discapacitat l’igual accés al vostre lloc web. L’optimització del lloc, inclosa la compressió de fitxers del lloc web, l’eficiència d’allotjament i l’experiència general dels usuaris s’han de gestionar de manera que els visitants amb problemes puguin veure, escoltar, entendre i interactuar o contribuir al seu contingut..

Tot i assegurar-vos que teniu el millor allotjament web disponible per resoldre tones de problemes, encara hi ha algunes coses que haureu d’aprendre a fer per vosaltres mateixos:

Què és l’accessibilitat al lloc web i per què és important?

L’accessibilitat és un mitjà per garantir una gran experiència d’usuari (UX), però va més enllà d’això. L’accessibilitat del lloc web cobreix les persones amb discapacitat permanent a causa de deficiències en la vista, l’oïda i la parla, les condicions neurològiques i aquells que accedeixen a Internet a través d’una varietat de mitjans que poden dificultar la interacció normal..

Inclou sistemes i dispositius antics amb pantalles més petites que no utilitzin teclats.

Quan el vostre lloc web està dissenyat amb les pautes d’accés seguides, també ajuda les persones amb discapacitat temporal, les persones grans, les persones que viuen en ubicacions amb problemes de connectivitat i les persones amb limitacions situacionals, com ara les persones que utilitzen ordinadors o altres dispositius en espais amb molta quantitat. d’enlluernament o restriccions de contingut d’àudio.

Infografia sobre la importància de l’accessibilitat del lloc web

Font: DMA.org.uk

Tenir la manera com les persones amb discapacitat usen la web és molt beneficiós per reunir un públic fidel.

Per tal que Internet sigui veritablement obert i usable per a qualsevol, és fonamental optimitzar el vostre lloc web per a l’accessibilitat. De fet, és la llei al Canadà, on més de sis milions de persones majors de 15 anys viuen amb alguna forma de discapacitat.

Hi ha diverses regulacions diferents sobre l’accessibilitat per a discapacitats. Aquestes lleis s’apliquen a qualsevol publicació, inclosos materials educatius i contingut del lloc web, amb algunes que s’apliquen estrictament als mitjans digitals. El nostre objectiu és proporcionar-vos una visió general de les directrius i la legislació d’accessibilitat per als canadencs i, a continuació, cobrir les formes de fer del vostre lloc web. veritablement disponible per a tota la vostra audiència mentre es manté en compliment legal.

Les lleis d’accessibilitat web canadenques simplificades

Fins i tot abans de l’arribada de l’era digital, els canadencs amb discapacitat estaven protegits per diverses lleis. Moltes d’aquestes lleis es conserven en els llibres de totes les províncies, tot i que s’han actualitzat i modificat per aplicar-se més a les necessitats actuals dels ciutadans.

També s’han creat diverses lleis creades per assegurar-se que tots els canadencs tinguin accés als avantatges que proporciona l’accés web..

Una de les legislacions mundials més primerenques ens arriba a través de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, que s’ha modificat contínuament al llarg dels anys per garantir que els empleats i els ciutadans de tot el món tinguin el mateix accés a la tecnologia digital..

accessibilitat al lloc web diversos aspectes

font: newtarget.com

Els Estats Units també han estat al capdavant d’assegurar l’accessibilitat perquè tots els ciutadans, independentment de la capacitat física, tinguin un accés igual a la tecnologia. La seva Llei de rehabilitació de 1973 es va actualitzar el 1998. La seva secció 508 exigeix ​​que les agències federals facin que la ciutadania dels Estats Units tingui la mateixa tecnologia electrònica i de la informació (IET) que els altres ciutadans nord-americans tinguin a la seva disposició per a persones amb discapacitat..

Si el vostre lloc web té un abast fora de Canadà, és convenient revisar aquesta llista de comprovació 508 per assegurar-vos que les vostres codificacions, plugins i scripts compleixen els estàndards establerts en aquesta modificació. No és oficial, però es basa en les 508 directrius que estableix la llei.

Per no deixar de banda els nostres veïns del sud, les legislatures canadenques a tot el país han creat els nostres propis regles i normes d’accessibilitat. Un dels primers és una modificació a la Llei canadenca de drets humans de 1985, que es va modificar el 2016 per proporcionar directrius sobre accessibilitat a Internet.

Llei d’accessibilitat per a Ontarians amb Discapacitat (AODA)

Com a part d’aquest acte, els propietaris d’empreses de l’Ontario amb més de 50 empleats, privats o sense ànim de lucre, escoles i organitzacions del sector públic han de crear o actualitzar el contingut del lloc web per complir les directrius del WCAG 2.0 Nivell A – AA per a l’1 de gener 2021. El contingut es defineix com qualsevol text, imatges, vídeo o so.

A partir del 2020, l’AODA també requerirà canvis significatius en els llocs web públics, escolars i de negocis nous o existents cap al 2025. Això inclou:

 • Creació de materials de formació i formació accessibles
 • Creació de vídeo accessible que inclogui subtítols per a discapacitats auditius i descripcions per a estudiants i personal amb deficiències visuals
 • Fer accessible tots els materials de la biblioteca escolar
 • Creació de formularis i mecanismes de retroalimentació accessibles
 • Creació de materials d’emergència accessibles a petició

Els empresaris també s’hauran d’assegurar que tots els manuals de formació, comunicacions internes, avaluacions i informació de resposta d’emergència siguin accessibles. L’incompliment en cap dels casos anteriors derivarà en multes des de De 200 a 15.000 dòlars, depenent de la propietat / entorn del lloc web i la gravetat de l’incompliment.

Llei de Canadà accessible (projecte de llei C-81)

Una de les lleis més noves, aquest acte va ser proposat pel ministre de Ciència i Esport i Persones amb Discapacitat el 2018. L’objectiu és proporcionar orientació als desenvolupadors i dissenyadors de llocs web i promoure la inclusió per a ciutadans i residents amb discapacitat..

Es va votar el 21 de juny de 2019 arran del consentiment reial, i bàsicament segueix els mateixos requisits que el WCAG. Les sancions per no complir i mantenir aquestes directrius podrien comportar multes fins a 250.000 dòlars.

Llei d’accessibilitat per a Manitobans (AMA)

L’AMA va ser aprovada per la província el 2013 per assegurar el mateix tipus de proteccions i accés que la legislació d’Ontario. Es basa en cinc conjunts d’estàndards que requereixen creadors de llocs web, editors i empreses per proporcionar accessibilitat als manitobans amb discapacitat..

Aquests inclouen la mida de la impressió, color contrast, i l’ús de l’idioma que són integrats per l’AODA i el WCAG.

Llei d’accessibilitat de Nova Escòcia

Aquest acte es va aprovar la llei el 2017, però encara es desenvolupen algunes parts. Nova Escòcia està adoptant un enfocament “per exemple”, fent que tots els llocs web governamentals compleixin els estàndards de la WCAG. Difereixen de les altres províncies aplicant un calendari de compliment que depèn dels requisits de cadascun dels 12 estàndards WCAG.

La pena per incompliment és una multa que podria arribar fins a un nivell superior 250.000 dòlars. La província també oferirà ajuts als desenvolupadors web per ajudar-los a complir els requisits i evitar sancions.

Factures, lleis i regulacions relacionades

Les Directrius d’accessibilitat al contingut web 2.0 (WCAG 2.0) són un conjunt d’estàndards destinats a ajudar els desenvolupadors web i els tècnics de disseny a incorporar punts d’accessibilitat per a accés amb discapacitat al contingut. Es basa en quatre principis, perceptibles, operables, robustos i comprensibles, que regeixen 12 estàndards per al disseny web accessible.

icones d’accessibilitat digital

També hi ha alguns actes legislatius en les obres que cobreixen altres províncies. Un dels més recents és la British Columbiabi Accessibility Act (Bill M 219), que es basa en les directrius de la seva estratègia Accessibility 2024.

La primera lectura d’aquest acte va ser el maig del 2018, però encara no és llei. Seguint els talons d’altres províncies canadenques, la majoria d’altres treballen les seves pròpies regles d’accessibilitat i legislacions.

Les millors pràctiques per fer el vostre lloc web més accessible

Fer que el contingut de la web sigui accessible a tothom que en pugui beneficiar o gaudir del seu ús, és una preocupació per a tothom de l’ONU als governs locals i propietaris d’empreses.

En crear un lloc web, crear accés al disseny web, a més d’assegurar-se que el vostre lloc web admet eines i dispositius d’accessibilitat, proporciona una experiència més satisfactòria, ajuda a la marca i fomenta la fidelització del client.

També proporciona una base per a la inclusió social que ajuda les persones amb discapacitat, la gent gran i les persones que viuen a les zones rurals a gaudir de la mateixa tecnologia que la resta de nosaltres.

Un dels problemes relacionats amb les directrius d’accessibilitat és la dificultat de crear un conjunt normalitzat de protocols i procediments que permetin al major nombre de persones utilitzar còmodament la tecnologia.

Això ha fet que alguns dels nostres majors innovadors tecnològics es reunissin i creessin un conjunt de estàndards unificats per garantir la màxima accessibilitat en diversos dispositius i entorns informàtics..

En un esforç per assegurar-nos que proveu a tots els visitants del vostre lloc web potencials, estem orgullosos de fer-vos arribar algunes directrius i bones pràctiques per incorporar l’accessibilitat al vostre lloc web..

Infografia d’accessibilitat web

Font: library.triton.edu

Tipografia i llegibilitat

Aquest és l’element predominant, i probablement el més important, del disseny de llocs web. L’elecció de la mida i el color, la disposició i l’organització general de la font pot facilitar la lectura i la navegació per un lloc web per a persones amb deficiències visuals. Les directrius de text següents es van basar en WebAIM i es van crear per assegurar el compliment de WCAG:

 • S’adhereixen amb un o dos tipus de lletra grans de fàcil lectura
 • Utilitzeu el text real en lloc d’enterrar-lo en gràfics
 • Assegureu-vos que hi hagi prou contrast entre els tipus de lletra i els colors de fons
 • Utilitzeu mides de tipus de lletra relatives i eviteu tipus de lletra petits, fantàstics o fins
 • Limiteu variacions com ara CAPS, negreta o tipografia en cursiva
 • No utilitzeu text que parpellegi o es mogui
 • Eviteu utilitzar només la mida del tipus de lletra, el color o l’estil per transmetre un significat textual

Construcció de títols accessibles

Les capçaleres són una de les millors maneres de proporcionar al vostre contingut una estructura fàcil de seguir per als visitants amb deficiències visuals. Millora el flux i la llegibilitat i proporciona als lectors opcions de direcció i navegació clares.

L’organització W3 ha creat una guia per crear capçaleres HTML que cobreix la mida, la col·locació òptima i l’ús. L’encapçalament més gran s’ha de reservar a la part superior de la pàgina, amb mides graduats i consecutius marcant paràgrafs i seccions.

Disseny de contingut, colors i imatges

El daltonisme pot fer que el lloc web més elegantment dissenyat sigui difícil de veure si no es té en compte l’hora de triar un esquema de colors. No hi ha cap forma de daltonisme, així que no hi hauria una solució única.

Tanmateix, una norma general per assegurar una experiència significativa és escolliu un text que sobresurti en un segon pla, i utilitzar colors foscos contra matisos més clars.

Es tracta d’un cas en què és útil utilitzar una eina per mesurar el contrast. A continuació en trobareu una a la secció de recursos. Les imatges han de tenir una mida adequada, utilitzar-les poc freqüentment i incloure-les en alt text per a una indexació i finalitats descriptives adequades. Feu que qualsevol contingut es pugui canviar de mida a qualsevol tipus de pantalla sense afectar el disseny ni la funcionalitat.

optimitzant imatges per a l’accessibilitat

font: kinsta.com/blog/

Pel que fa a la disposició, és habitual que tots els visitants utilitzin un petit bloc de text que i un tipus de lletra de bona mida incorporen un gran espai blanc i utilitzin llistes de vinyetes i capçaleres per desglossar i definir el contingut. Proveu d’evitar fer servir taules a menys que siguin absolutament necessaris per al vostre tipus de contingut.

Incorporació de contingut de vídeo accessible

Pel que fa al vídeo, hi ha tres grans àrees a considerar: subtítol, descripcions, i transcripcions. Els subtítols haurien de sincronitzar-se amb les paraules que es diuen al vídeo, haurien de ser els mateixos que els que escolten sense pèrdua auditiva i l’accés s’hauria de fer amb un simple botó de commutació.

Eviteu afegir vídeo amb una funció de reproducció automàtica, ja que és possible que les persones no vistes puguin trobar un mecanisme per aturar la reproducció.

Qualsevol transcripció s’ha de localitzar a sota de la pantalla de visualització de vídeo i s’ha de construir de manera que el lector tingui un format veritable representació del contingut del vídeo. Això vol dir que la redacció ha de ser exacta i que cal incloure accions o indicis importants a la transcripció.

Notícies de transcripció de vídeo automatitzada

font: telestream.net

Les descripcions d’àudio permeten que persones cegues i amb deficiències visuals gaudeixin de l’essència del contingut del vídeo. Totes les accions o representacions que no es narren han de ser descrites de manera clara i concisa que transmeti qualsevol acció que es faci al vídeo..

Garantir l’accessibilitat del teclat

Un dels mètodes d’entrada més bàsics és el teclat, per tal de garantir que el vostre lloc web sigui realment accessible, assegureu-vos que cap dels continguts només es pot navegar mitjançant el ratolí.

L’accessibilitat del teclat és compatible mitjançant la creació de text i d’altres àrees de navegació que s’ajusten a la funció de pestanya, que pot mitigar problemes amb l’ús de botons o menús sense ratolí. Podeu provar-ho a cadascuna de les vostres pàgines web desconnectant el ratolí i intentant accedir a totes les funcions i funcions.

Creació de documents accessibles

La majoria del contingut del lloc web inclou documents o algun tipus de text, i hi ha molts documents produïts digitalment necessaris pels canadencs per dur a terme negocis. Per tal de garantir que els fitxers PDF i altres tipus de documents siguin accessibles, haurien de:

 • Sigueu clars i concisos
 • Utilitzeu capçaleres i altres formats que milloren el flux
 • Construir contingut en forma de llista sempre que sigui possible
 • Els idiomes d’etiquetes usats per ajudar els lectors de pantalla a determinar la puntuació correcta
 • Incorpora text alt per identificar imatges

Dissenyar formularis accessibles

Gairebé tots els llocs web inclouen formes d’alguna mena, tant si sol·liciteu als visitants que es subscriguin al vostre lloc web, que crein per compte, que emetin bitllets d’assistència o que venguin mercaderies. Quan afegiu formularis al contingut, assegureu-vos que els camps són prou grans com per distingir-los, que cada secció estigui clarament etiquetada i assegureu-vos que qualsevol etiqueta es troba al costat del camp adequat.

Haurien de ser instruccions i altra informació auxiliar fàcil de trobar, comprendre i llegir.

Recursos per millorar l’accessibilitat del lloc web

A més de les directrius sobre construcció i disseny de llocs web, hi ha diversos recursos per ajudar els desenvolupadors a mantenir el compliment, alhora que es creen llocs web funcionals i estèticament agradables, que poden ser utilitzats per a tots..

 • Documents accessibles amb MS Word: Com que és una de les aplicacions de processament de dades més esteses, aquesta guia us mostra com assegurar-vos que els vostres documents de Word compleixen les directrius d’accessibilitat. També hi ha una guia per convertir els vostres documents Word en format PDF sense perdre l’accessibilitat i guies per a Adobe Acrobat Pro, InDesign i reparar fitxers Adobe PDF no accessibles..
 • Dissenyar llocs web per a cecs i amb deficiències visuals: aquesta guia proporciona orientacions útils per utilitzar SEO per millorar l’accessibilitat, dissenyar per a lectors de pantalla i com crear contingut per a daltònics..
 • Eina d’accessibilitat d’ona: quan voleu avaluar amb precisió el vostre lloc web per problemes d’accessibilitat, aquestes eines us ajudaran.
 • Visor d’accessibilitat: amb aquesta eina, els desenvolupadors poden mostrar i inspeccionar les dades de l’API dels navegadors per confirmar la manera com aquesta informació transmet tecnologia.
 • W3C Wiki: La secció sobre proves d’accessibilitat ofereix indicacions sobre quan s’ha de realitzar proves d’accessibilitat i com s’ha de fer per obtenir millors resultats.
 • WebAIM Checker contrast: Aquesta eina us permet provar els colors de primer pla i de fons per assegurar-se que compleixen els estàndards de contrast per a WCAG 2.0.
 • Vídeos accessibles amb DigitalGOV 508: demostra com utilitzar un reproductor de vídeo que compleix els 508.
 • NVDA (Access no Escriptori No Visual): es tracta d’una eina d’usabilitat gratuïta en persona que és similar a l’eina VoiceOver per a Mac.
 • Eines per a desenvolupadors d’accessibilitat: una extensió Chrome per als desenvolupadors per comprovar si hi ha problemes d’accessibilitat al lloc web.
 • Accessibilitat al contingut web i web per a mòbils: és una gran guia per provar l’accessibilitat en plataformes mòbils. Es pot utilitzar conjuntament amb la Guia de bones pràctiques per a mòbils web.

Pensaments finals

Compliment significa incorporar l’accessibilitat al vostre disseny des del primer moment. No obstant això, dissenyar per a l’accessibilitat no significa necessàriament que haureu de començar des de zero. Tots els suggeriments i bones pràctiques detallats anteriorment es poden implementar en el vostre lloc web en qualsevol moment.

Consell: La majoria dels constructors de llocs web ben qualificats segueixen de prop l’accessibilitat. Si no teniu experiència en la gestió del backend, us recomanem que reviseu el programa abans d’intentar fer-ho tot.

Esperem que aquesta informació i enllaços a recursos siguin útils per permetre’s produir el millor contingut i maquetació possible i que pugui gaudir-ne qualsevol que viatgi a través de les vostres pàgines.webs

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map