Comparació de cPanel vs. Plesk per a llocs web d’allotjament el 2020

cpanel vs pleskSi us agraden la majoria de propietaris d’empreses en línia, voleu el mètode més senzill absolut per gestionar els vostres llocs web … alguna cosa us ajudarà a fer les coses amb problemes mínims.


Per sort, els dos panells de control més valorats, cPanel i Plesk, ofereixen funcions que fan que l’administració del lloc web sigui molt senzilla.

Si us heu preguntat mai com s’apilen els uns contra els altres, aleshores aquesta comparació entre cPanel i Plesk és per a vosaltres..

Preparat per veure amb qui coronem com a rei del quadre de control? ��

Anem a capbussar-nos.

Funcions comunes del Tauler de control

La majoria de taulers de control d’allotjament web han de proporcionar les següents funcions:

 • Gestió de bases de dades, sovint MySQL o PostgreQSL
 • Gestió del sistema de noms de domini Això inclouria dominis de correu i dominis web
 • Gestió FTP
 • Gestió de còpies de seguretat
 • Gestió del sistema de correu electrònic. Això inclouria quotes de correu electrònic, adreces de correu electrònic i prevenció de correu brossa
 • Accés i informes al fitxer de registre
 • Gestió de claus d’usuari de SSH

Com passa amb la majoria de productes d’allotjament web al mercat, hi ha actualitzacions i productes de nivell superior per a panells de control web.

Molts d’aquests productes són ideals per a l’expansió de negocis. Ara, mirem què ofereixen els seus clients cPanel i Plesk.

cPanel

logotip de cPanelcPanel és el tauler de control més utilitzat fins ara. Disposa d’una intuïta interfície de nivell d’usuari i d’una interfície de gestió del servidor funcional.

Les dues interfícies funcionen perfectament i ofereixen una bona experiència d’allotjament, tant si sou un gestor de llocs, un usuari final o un distribuïdor. cPanel té confiança en els principals jugadors del sector de l’hostatge, inclosos HostGator, Bluehost i GoDaddy.

Tot i que cPanel només és compatible amb Linux, podeu obtenir suport de Windows mitjançant una configuració de virtualització de la majoria d’amfitrions cPanel líders..

Les principals característiques inclouen:

 • La possibilitat de configurar la majoria de CMS mitjançant instal·ladors intuïtius
 • Un gran nombre d’eines útils, incloent-hi eines de base de dades i eines de còpia de seguretat
 • El tauler de control està basat en Linux
 • Es pot utilitzar al costat de WHM per activar una plataforma d’allotjament

visió general de cpanel

cPanel es compromet a educar els seus clients amb l’objectiu de capacitar els proveïdors d’allotjament, independentment de la mida de la seva operació.

Ofereixen documentació, vídeo tutorials i bases de coneixement. cPanel té formadors dedicats a gestionar programes de formació en línia gratuïts. Hi pot accedir cPanel University.

cPanel i WHM

Sovint veureu cPanel esmentat amb WHM. cPanel és el client. Això vol dir que podreu fer coses com editar fitxers del lloc web, gestionar bases de dades i crear nous comptes de correu electrònic.

WHM, que podeu provar aquí, és una eina administrativa que us permet gestionar diversos comptes de cPanel simultàniament. Això és excel·lent per a qualsevol persona que tingui més d’un lloc web (és a dir, gairebé tothom) perquè probablement tingui més d’un cPanel.

quadre de comandament

Característiques especials

Llocs web de PHP i rubí ràpids

PHP7 utilitzat conjuntament amb PHP – FPM i HTTP / 2 significa que tindreu un lloc web ràpid. Multi-PHP facilita que els propietaris de llocs gestionin millor PHP – FPM i PHP, així com la configuració de l’opció de pool dels amfitrions virtuals. cPanel & WHM funciona un 90 per cent més ràpid. Els recursos del servidor necessaris ara són un 30 per cent menys.

Tots els llocs web obtenen gratuïtament un certificat SSL

Gràcies a AutoSSL, cada lloc web allotjat a cPanel & Es pot emetre WHM certificat SSL gratuït automàtic. El procés només triga uns minuts. Atès que els usuaris poden instal·lar els certificats mitjançant la interfície cPanel, els proveïdors d’allotjament no necessitaran un servei SSL.

Compliment PCI simple

Un cPanel & El servidor WHM pot ser compatible amb PCI en pocs minuts. Això és gràcies a la simpàtica interfície d’usuari que ofereix WHM.

Bloquejar automàticament els visitants maliciosos

cPHulk permet als propietaris de llocs protegir els seus llocs contra atacants alhora que permet que els visitants legítims accedeixin al lloc.

Podeu fer la llista negra de països sencers, comptes o adreces IP. També podeu fer llista blanca amb els mateixos paràmetres. Podeu supervisar i bloquejar els intents d’inici de sessió a cPanel, SSH, WHM, correu electrònic i FTP.

El Llevant

cPanel està creat per a tothom. La seva configuració mundial és robusta. Tenen la infraestructura, el servei al client i productes de qualitat per proporcionar als seus clients el que necessiten.

Tant si voleu fer un canvi menor a les tres del matí com si voleu una revisió important al vostre lloc, cPanel està disponible per ajudar-vos.

Plesk

logotip de pleskPlesk és un tauler de control dissenyat per ajudar-vos a protegir, crear i executar aplicacions i llocs web. La seva atenció es centra en la senzillesa i la facilitat d’ús. Plesk és una mica més jove que cPanel. cPanel es va llançar el 1996 i Plesk va arribar al mercat el 2001.

Plesk comparteix diverses similituds amb cPanel & WHM Si bé cPanel està limitat a Linux, Plesk és un servei multiplataforma.

Pot funcionar en Linux, Windows i altres plataformes de servei. Plesk ofereix una funcionalitat administrativa i orientada al client. Això significa que Plesk ofereix una potent experiència, flexibilitat i control.

Plesk l’utilitzen líders del camp d’allotjament, com ara Go Daddy, Amazon Web Services, Google i Docker.

Les principals característiques inclouen:

 • Suport per a servidors Linux i Windows
 • Admet i ofereix instal·ladors per a la majoria de CMS populars
 • Proporciona funcions de gestió del compte i funcions de gestió del servidor fora de caixa

placa de comandament

Plesk ofereix una interfície d’usuari lleugerament més neta que la que obteniu amb cPanel. Tot i això, les funcions que ofereix Plesk no varien gaire del que ofereix cPanel.

Plesk es va convertir recentment en una empresa independent. Es dediquen a seguir els canvis constants que es veuen a la xarxa.

El seu objectiu és dirigir-se a persones que ja són noves a l’hosting, així com a desenvolupadors de nucli dur. La seva idea és fer fàcil la gestió del servidor però fàcil.

Utilitzen el màrqueting de contingut com a eina d’ensenyament per ajudar els dissenyadors web a comprendre la importància de la narració d’històries, com dirigir un negoci en línia i el màrqueting.

WebOps

Plesk s’enorgulleix de ser un complet panell de control del servidor webops. Això vol dir que ofereixen una forta seguretat del lloc web i del servidor, així com la capacitat de gestionar més d’un servidor mitjançant un quadre de control.

La flexibilitat, l’extensibilitat i el control significa que podeu aconseguir que Plesk faci exactament el que necessiteu.

Característiques especials

Seguretat amb un clic SSL

Fins i tot si sou nous hosting, enteneu per què la seguretat SSL és tan important. Malauradament, pot ser un repte configurar i mantenir-se al dia.

Gràcies als nous serveis que hi ha al mercat, no hi ha cap raó per la qual el vostre lloc no estigui segur. Plesk obté automàticament un certificat i configura fitxers de bases de dades per allotjar-se només l’accés HTTPS.

Això significa que el vostre panell web i tots els vostres llocs estan protegits. També obtindreu detalls de seguretat quan el servidor sigui atacat i els certificats es renovaran automàticament.

WordPress segur amb un clic

Plesk permetrà als clients d’allotjament de WordPress encomanar-los la seva gestió de seguretat. Amb un sol clic, Plesk podrà supervisar les actualitzacions de complements, instal·lar pegats de seguretat i gestionar les solucions d’errors..

Integració de Git

Molts s’havien queixat que els panells web no oferien suport per a Git. Plesk va respondre afegint la seva extensió Gitman. L’extensió es pot utilitzar amb Plesk 12.5 i posteriors.

catàleg d'extensions plesk

Integració del docker

Des d’octubre de 2016, Plesk ha inclòs el suport Docker. Hi ha un catàleg de més de 200.000 imatges Docker. Docker es pot llançar directament des de Plesk sense fer servir la línia d’ordres.

OS / Host Agnostic

Plesk pot funcionar amb la majoria de sistemes operatius i és pràcticament host agnòstic. Fins i tot Plesk es pot executar dins d’un contenidor Docker al Docker Hub. Aquesta és una de les diferències més grans que podreu veure entre Plesk i cPanel.

cPanel vers Plesk

Com podeu veure, hi ha diverses similituds entre cPanel i Plesk. Com decidiu quina és la vostra adequada? Hi ha alguns factors a tenir en compte:

 • Compatibilitat
 • Conjunt de funcions
 • Experiència d’usuari
 • Opcions de preus i llicències
 • Assistència

Taula de comparació de cPanel vs. Plesk

Compatibilitat

CPanel només funciona amb Linux. Per tant, si utilitzeu cPanel, heu d’utilitzar un dels sistemes operatius següents:

 • CenOS
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Plesk és un programa multiplataforma que pot executar-se mitjançant diversos sistemes operatius, inclosos:

 • Debian
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Linux virtual
 • Windows Server

És important tenir en compte que haurà de comprar una opció Plesk per al sistema operatiu específic que utilitzeu. No podeu comprar només una suite de programari i després utilitzar-la en diverses màquines que tinguin sistemes operatius diferents.

Conjunt de funcions

Com hem comentat, tots dos productes inclouen les funcions bàsiques necessàries per gestionar el vostre lloc web i el vostre servidor. L’extensibilitat és la diferència principal entre els dos productes.

Per exemple, amb Plesk, podeu integrar Git o Docker fàcilment. Tanmateix, si voleu utilitzar eines que s’associen habitualment amb WordPress o Virtualmin, funcionen tant Plesk com cPanel..

Experiència d’usuari

Tant cPanel com Plesk tenen interfícies atractives, modernes i fàcils d’utilitzar. Dit això, els principiants de la gestió del servidor consideren que l’aproximació racionalitzada que ofereix Plesk és més fàcil d’utilitzar. Això no significa que sigui difícil d’utilitzar cPanel.

Plesk agrupa les funcions junts, de manera que no haureu de cercar un munt d’opcions abans de trobar el que busqueu..

Plesk Webs i dominis

Tant Plesk com cPanel permeten accedir al tauler de control per a dispositius mòbils tant si utilitzeu Android com iOS.

pantalles cpanel en dispositius mòbils

Preu i llicències

cPanel ofereix tres opcions, que van des de 15 dòlars al mes fins a 45 dòlars al mes. Podeu pagar mensualment o anualment, o bé podeu pagar fins a tres anys alhora. Com més llarg sigui el període de temps que pagueu per avançat, menys serà la vostra mensualitat mitjana.

taula de preus cpanel

Plesk ofereix tres opcions que comencen a partir de 4,17 dòlars al mes i arriben fins a 29,17 dòlars, segons les opcions que seleccioneu. Aprofiteu el temps per revisar les descripcions del que esteu adquirint per assegurar-vos que esteu rebent l’opció correcta per a vosaltres.

taula de preus plesk

Assistència

Les dues empreses ofereixen un suport enorme. Plesk té un servei d’assistència que està disponible les 24 hores del dia set dies a la setmana.

cPanel té un servei d’assistència disponible de dilluns a divendres de 18:00 a 18:00 CST i dissabte i diumenge de 18:00 a 16:00 CST.

Tria entre Plesk i cPanel

El tauler de control d’allotjament web que escolliu jugarà un paper important en la manera d’interaccionar amb el vostre servidor. El tauler és el que us ofereix les funcions que necessitareu per gestionar el vostre projecte. Per a la majoria de les persones que llegeixen aquesta guia, us recomanem cPanel com a opció per gestionar el pla d’allotjament del vostre lloc web.

Batsor de advertència: Totes les nostres millors opcions per a allotjament web al Canadà es basen en cPanel per a la gestió de bases de dades, per la qual cosa us recomanem que aneu amb elles. En canvi, Wix i Squarespace (sovint considerats com dos dels millors constructors de llocs web avui en dia) no vénen amb un tauler de control com Plesk o cPanel. Més aviat, es tracta d’un tauler de control personalitzat dissenyat específicament per als seus serveis web i, per tant, ofereix poc en el sentit de la personalització.

cPanel és molt popular perquè és fàcil d’utilitzar i funciona amb servidors basats en Linux, que alimenten la majoria del web. Plesk, per la seva banda, funciona tant a Linux com a Windows. Aquesta és una bona opció si voleu quedar-vos amb un tauler de control similar quan feu servir diversos servidors.

Esperem que aquesta guia hagi estat beneficiosa per proporcionar-vos una visió general del que Plesk i cPanel aporten a la taula. Segons la vostra opinió, quin és millor? Compartiu els vostres comentaris a continuació.

Més guies

 • Apache vs Nginx
 • Què són els agents d’usuari
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map