Com gestionar bases de dades de WordPress amb phpMyAdmin (2020)

La majoria de la gent pensa en WordPress com un simple lloc web i creador de botigues de comerç electrònic. De veritat, qualsevol pot utilitzar WordPress per crear una varietat de llocs web temàtics i botigues en línia. Tanmateix, potser no us adoneu quan feu clic a la instal·lació d’un botó realment, creeu una base de dades. La vostra base de dades MySQL emmagatzema el vostre lloc web i, amb una cura i manteniment adequats, mai haureu de preocupar-vos de perdre el lloc web.


Amb PMA, podeu utilitzar eines per fer còpies de seguretat i protegir aquesta base de dades. Analitzem de forma detallada el que fa una base de dades MySQL de WordPress i com protegir el vostre lloc web amb eines i una guia per a tasques comunes PMA.

Com utilitzar phpMyAdmin

Abans d’entrar en els detalls de les bases de dades de WordPress, ajuda a definir uns quants termes:

Què és una base de dades MySQL de WordPress?

MySQL significa “llenguatge de consulta estructurada”. Això defineix el sistema de gestió de bases de dades de codi obert que realment podeu executar mitjançant consultes.

El vostre WordPress té instal·lada una base de dades MySQL sempre que creeu una instal·lació nova. La base de dades és un dels dos components crucials del vostre lloc de WordPress. Si WordPress és la vostra porta d’entrada i la seva interfície per crear un lloc web, la base de dades MySQL és el cor. Tot el contingut, incloses publicacions, comentaris, pàgines, imatges, etc., es guarden a la base de dades.

com usar-php-per-inserir-les-dades-en-mysql-base de dades

Amb cada instal·lació, es creen noves taules estàndard per a la base de dades WP. Hi ha 11 taules totals. Tanmateix, si teniu plugins necessaris per al vostre tema, tindreu més taules. Tanmateix, els fitxers d’instal·lació inclouen les taules principals de WordPress de la següent manera:

 •  wp_comments: tots els comentaris del vostre lloc es guarden aquí.
 •  wp_commentmeta: això inclou les “meta dades” (com ara títol, paraules clau, etc.) per als vostres comentaris al lloc.
 •  wp_links: conté la informació que heu introduït a la funció d’enllaç de WordPress.
 •  wp_posts: això inclou totes les dades de pàgines, navegació i publicacions.
 • wp_options: això inclou tots els vostres fitxers d’administració i configuració.
 • wp_postmeta: meta dades de totes les publicacions.
 • wp_terms: les categories i les etiquetes s’emmagatzemen aquí.
 • wp_term_relationships: Totes les informacions relacionades amb les publicacions i les taxonomies van aquí.
 • wp_users: podeu configurar diversos usuaris com ara administradors i autors, i la informació s’emmagatzema aquí.
 • wp_usermeta: es tracta de les meta dades de l’usuari.
 • wp_term_taxonomy: això inclou les taxonomies per a taules dins de wp-_terms.

Aquestes taules bàsicament emmagatzemen totes les dades i fitxers en brut sobre els quals es basa el vostre lloc web. Al costat de WordPress, podeu dissenyar, editar i penjar suports multimèdia. Aquestes taules es creen automàticament quan instal·leu els fitxers d’instal·lació de WordPress, de manera que no us haureu de preocupar de configurar aquesta part.

Què és phpMyAdmin i per què utilitzar-lo per a la gestió de bases de dades WordPress?

Per què ho utilitzeu per controlar la base de dades MySQL? Amb PMA, podeu fer una còpia de seguretat i controlar la vostra base de dades mitjançant eines, cosa que significa que no haureu d’escriure les consultes de MySQL.

Aquí teniu les principals característiques:

 •  Utilitzeu eines per administrar i supervisar les vostres bases de dades amb una aplicació web de codi obert basada en PHP.
 • Compatible amb diversos servidors tant en sistemes basats en Windows com en Linux.
 • Modifiqueu qualsevol punt de valor de la base de dades
 • Feu clic i executeu accions sense problemes per realitzar consultes SQL que controlin i asseguren les vostres bases de dades de manera més eficaç
 •  Creeu i elimineu qualsevol base de dades que vulgueu.
 • Còpia de seguretat, exportació i importació de bases de dades en només uns clics de ratolí.

Avui en dia, gairebé tots els amfitrions de WordPress proporcionen aquest paquet administratiu de PHP dins del programari cPanel, i també ho fan tots els proveïdors d’allotjament de cPanel. Els rebeu com a part del vostre paquet d’allotjament i s’hi pot accedir a través de les pàgines de productes o de configuració del vostre compte d’allotjament. Tanmateix, si esteu executant el vostre propi servidor, ja hauríeu de configurar aquests fitxers pel vostre compte.

Encara que no tingueu coneixement de la configuració del servidor i acabeu de conèixer les bases de dades, podeu utilitzar-ho com a eina administrativa per a la vostra base de dades MySQL. Si bé hi ha moltes altres eines administratives com aquesta, PMA també funciona per a altres plataformes de desenvolupament web com WampServer o MAMP. Com a tal, PMA és molt recomanable per a WordPress perquè és fàcil de configurar, és senzill d’utilitzar i s’inclou amb la majoria de proveïdors d’allotjament web d’alta qualitat.

Necessiteu saber PHP per treballar amb PMA?

La resposta breu és que no! Aquesta PMA està escrita en PHP, que us permet executar-vos dins el vostre navegador web normal. Totes les accions de gestió ja existeixen en una interfície, de manera que podeu fer clic i executar fàcilment per realitzar-ne cadascuna.

Vols aprendre PHP de totes maneres? Tot i que no necessiteu saber com escriure PHP per utilitzar PMA, potser voldreu aprendre PHP per comprendre i personalitzar el vostre WordPress més endavant. Aquí teniu un tutorial excel·lent per començar.

Com accedeix a PMA?

Si és la primera vegada que apreneu sobre MySQL i PMA per a la gestió de bases de dades, probablement vulgueu utilitzar les eines del proveïdor d’allotjament per configurar i gestionar el vostre servidor WordPress. Tots els llocs web necessiten allotjament, oi? Quan us registreu amb un proveïdor d’allotjament, tant si compreu un tema de WordPress com si utilitzeu cPanel (o Plesk) per instal·lar els fitxers, creareu una base de dades MySQL. Haureu de poder accedir a la pàgina principal d’administració PMA dins de cPanel, o potser haureu de fer clic al producte d’allotjament del vostre compte d’allotjament i, a continuació, feu clic a “Gestiona” o “Configuració”.

Si teniu problemes per accedir a les eines de gestió de bases de dades, heu d’adreçar-vos al proveïdor d’allotjament o consultar la pàgina d’assistència.

És vostè un usuari avançat que configura el teu propi servidor i bases de dades? Si l’instal·leu pel vostre compte, hi ha diverses maneres d’afegir-lo al vostre servidor. Podeu utilitzar guies d’instal·lació per obtenir informació de configuració per a cada tipus de servidor.

Utilitzant phpMyAdmin per gestionar la base de dades de WordPress

Com heu pogut deduir anteriorment, hi ha essencialment dues maneres de configurar aquesta gestió de bases de dades WP PMA f.

La manera més comuna i fàcil d’accedir a PMA és a través del vostre compte d’allotjament. En aquest cas, probablement l’eina s’instal·li a la base de dades de MySQL. Normalment, heu d’accedir al tauler de gestió del vostre compte i aneu a la pàgina principal del cPanel. Si teniu problemes amb això, el més recomanable és que us poseu en contacte amb el proveïdor d’allotjament per telèfon. Ells us podran informar sobre com accedir a aquesta eina de gestió a través de la pàgina del compte del proveïdor d’allotjament.

La segona i més complicada manera és executar el vostre propi servidor i instal·lar PMA manualment, però això és fàcil si es coneix amb la configuració i la gestió del servidor. Per exemple, podeu configurar un servidor Ubuntu mitjançant un servei. Tot el que necessites és l’ordre apt-get a Linux o fer servir l’eina Composer per a un servidor Windows.

cPanel

Aquest procés depèn del vostre proveïdor d’allotjament. Normalment, un cop inicieu la sessió al vostre lloc web d’allotjament, trobareu el producte d’allotjament del vostre lloc web, després seleccioneu la instal·lació de WordPress que voleu gestionar i feu clic a “Gestiona” o “Configuració”. Això pot obrir un enllaç a l’eina, però normalment sereu dirigits a cPanel.

Nota: si mai no heu configurat una instal·lació de WordPress, primer haureu d’instal·lar WordPress per configurar les bases de dades. La majoria de vegades, PMA s’instal·la amb la vostra base de dades MySQL. Aquí teniu una guia per instal·lar manualment WordPress mitjançant cPanel.

Podeu trobar PMA a la secció de la base de dades. La captura de pantalla de dalt mostra on existeix aquesta eina de gestió a la pàgina inicial del cPanel (a partir del 2020).

Un cop feu clic a l’eina, llançarà l’aplicació i obrirà una pàgina que hauria d’assemblar així:PhpMyAdmin

Tot seguit, podeu començar a treballar en els vostres protocols de gestió de bases de dades, és possible que vulgueu canviar alguns dels paràmetres de l’aparença de la interfície. El meu per defecte està configurat a “pmahomme” i té una mida de tipus “82%”, però podeu augmentar el tipus de lletra o canviar els colors si us facilitaria el treball.

Nota: els paràmetres d’aspecte simplement canvien l’aspecte i no el lloc de WordPress.

Quatre tasques comunes a fer amb phpMyAdmin

Els següents tutorials consideren què és el que a la majoria els agrada fer amb les bases de dades MySQL, inclosos:

 •  Comproveu l’estat del vostre WordPress: podeu veure tot el trànsit, les connexions, els intents fallits i altres estadístiques d’estat al vostre WordPress amb PMA.
 •  Accediu i editeu la vostra base de dades WP: podeu editar informació de contingut, publicació i seguretat del vostre lloc directament a través de la pàgina principal de l’eina..
 •  Afegiu o elimineu una base de dades WP Potser voleu utilitzar el servidor per configurar una instal·lació nova, podeu crear una nova base de dades WP aquí o bé eliminar-ne una per estalviar espai..
 •  Còpia de seguretat, exportació i importació d’una base de dades WP: Potser voleu configurar una base de dades WP d’una que ja existeix, podeu utilitzar PMA per fer còpies de seguretat dels vostres fitxers de WordPress i importar una base de dades de manera que no us haureu de preocupar mai de perdre el lloc web..
 •  Optimització de la base de dades WP: estalvieu espai i optimitzant les taules fragmentades i assegureu-vos que el vostre lloc funciona ràpidament.
 • Restabliu les contrasenyes d’usuari i afegiu o editeu comptes d’usuari
 • Assegureu-vos la base de dades de WP: us proporcionem una guia amb diverses maneres de fer que el vostre lloc de WordPress sigui segur contra els problemes habituals.

Com comprovar l’estat de la base de dades WP

Estat PhmMyAdmin

 •  Un cop dins de l’eina administrativa, feu clic a “Estat” que es troba a la part superior del menú.S'ha verificat el servidor MySQL
 •  Ara podeu veure tota la informació sobre el trànsit i la connexió del vostre lloc web. També podeu utilitzar el submenú per accedir a informació sobre altres processos, consultes, seguiment i molt més. El millor és utilitzar aquestes xifres per veure si el vostre lloc web ha tingut algun temps d’inactivitat quan s’ha desconnectat i si necessiteu més amplada de banda.

Com accedir i editar la vostra base de dades WP

Comprovació de la base de dades al quadre de comandament PhpMyAdmin

Podeu veure totes les bases de dades disponibles a la barra lateral o fent clic a “Bases de dades” a la part superior del menú. En alguns casos, veuràs “wp” anotat al nom de la base de dades. Aquest és el prefix principal per denominar “WordPress”.

Un cop localitzada la base de dades que voleu editar, només cal que feu clic sobre ella per veure una llista de taules.

Taula de base de dades

Podeu editar qualsevol taula, però heu d’anar amb compte ja que aquestes taules contenen fitxers per viure en directe el lloc de WordPress. En primer lloc, sempre haureu de crear una còpia de seguretat de la base de dades i potser voleu crear una “base de dades de prova” on es pugui jugar amb la configuració i editar bases de dades sense treballar al lloc en viu..

Exemple: Accés i edició de publicacions en PMA

Interfície de la taula de bases de dades

Podeu fer clic a la taula wp_posts i seleccionar “Examinar” per veure totes les publicacions que heu realitzat. Cada part de la publicació es pot editar des d’aquesta interfície. És possible que vulgueu fer clic en una publicació per canviar ràpidament el contingut, editar una foto dolenta o canviar una altra informació. Si feu clic a “Desplegar” o a “Suprimeix” en una publicació o el seu contingut, s’eliminarà del servidor.

Còpia de seguretat, creació i eliminació de bases de dades WP amb phpMyAdmin

Supressió

La supressió d’una base de dades és la part més fàcil d’aquesta guia. Podeu simplement anar a la pàgina d’inici, fer clic a “Bases de dades” i després seleccionar la base de dades que voleu suprimir. A la part inferior, feu clic a “Desplegar” per eliminar la base de dades. Aquesta elimina la base de dades del servidor permanentment.
Base de dades WP

Creeu una nova base de dades WP

Creació de bases de dades

Torneu a la pestanya “Bases de dades”. Si teniu l’opció de crear bases de dades, veureu a la part superior de la pàgina “Crear base de dades”. En alguns casos, és possible que el proveïdor d’allotjament no us permeti afegir bases de dades mitjançant PMA.

Podeu introduir qualsevol nom de la base de dades. Tanmateix, heu d’escollir un nom que us sigui fàcil d’identificar si heu de tornar tard. Feu clic a “Crea” un cop hàgiu introduït el nom de la base de dades. PMA crea una base de dades en blanc immediatament.

Feu clic a “Privilegis: afegeix un compte d’usuari” i introduïu un nom d’usuari i una contrasenya per a un nou administrador de WordPress. Al camp de nom d’amfitrió, seleccioneu “Utilitzeu camp de text” i escriviu localhost com a nom. Hauríeu d’establir una contrasenya molt segura per a aquest usuari.

Pàgina de base de dades de sessió

A continuació, configurarà la configuració de la nova base de dades WP. Aquesta es troba a “Base de dades per al compte d’usuari”. Seleccioneu “Concediu tots els privilegis a la base de dades ___” (____ és el nom de la vostra base de dades). Feu clic a “Vés” per acabar de configurar el compte d’administrador. A continuació, l’instal·lador de WordPress us carregarà i us demanarà més detalls, com ara el nom de la base de dades, el vostre nom d’usuari de MySQL, la vostra contrasenya MySQL i la informació del vostre compte..

Nota: faràs servir el nom de la base de dades en blanc que acaba de configurar. Per accedir a MySQL, podeu tornar a cPanel i fer clic a “MySQL” a les bases de dades per obtenir la vostra informació d’inici de sessió. Si no està disponible aquí, potser haureu de contactar amb el proveïdor d’allotjament.

Com connectar la base de dades?

En aquest moment, WordPress instal·larà automàticament els fitxers que necessiteu i configurarà el vostre lloc nou.

Còpia de seguretat, importació i exportació de bases de dades

Podeu exportar les vostres bases de dades actuals i importar-les a través de PMA. Es tracta d’una eina útil si voleu fer una còpia de seguretat d’una base de dades WP o migrar la base de dades a un altre host manualment. Podeu utilitzar un client FTP per fer-ho o ho podeu fer directament mitjançant PMA.

Exportació d’una base de dades

Exportació de base de dades

Des de la pàgina principal de PMA, aneu a la pàgina “Exporta” a la part superior. Fent clic en això s’obri l’eina d’exportació on podeu seleccionar l’exportació “Ràpid” o “Personalitzada”. L’opció “ràpida” inclou totes les taules de la vostra base de dades actualment. Aquesta és l’opció més ràpida per fer una còpia de seguretat de tota una base de dades WP alhora.

 •  Seleccioneu l’opció “Ràpida” per fer una còpia de seguretat instantània de la base de dades.
 •  Seleccioneu “Personalitzat” per seleccionar manualment el que exportareu.
 •  Trieu “SQL” a “Format” i després feu clic a “Vés”.
 •  Apareixerà un diàleg que us demanarà que deseu el fitxer a l’ordinador. Guardeu la còpia de seguretat amb un nom únic en una carpeta de l’ordinador que no oblideu.
 • El fitxer SQL que conté totes les dades de descàrrega de la vostra base de dades WP al vostre equip.

Importació d’una base de dades

Si heu de migrar aquesta base de dades a un servidor nou o el lloc web baixa i heu de carregar una còpia de seguretat ràpidament, podeu fer-ho mitjançant PMA.

Importació de bases de dades

 •  Per importar l’exportació de la base de dades desada, només cal fer clic a “Importa” de la pàgina d’inici de PMA.
 •  Feu clic a “Trieu fitxer”. Localitzeu el fitxer de base de dades que voleu importar i penjar-lo. Una còpia exacta de la base de dades ara es troba al vostre servidor.

És tan fàcil!

Optimització de la vostra base de dades WP amb phpMyAdmin

Un cop heu tingut el vostre lloc de WordPress durant una estona, podeu veure taules fragmentades. Es tracta d’abocaments de residus de memòria que augmenten l’ús de l’amplada de banda de la base de dades i alenteixen els temps de consulta. Essencialment, és el moment d’optimitzar!

MySQL us permet utilitzar una ordre que optimitzi la vostra base de dades WP en pocs segons. Simplement aneu a la vostra PMA i feu clic a la base de dades WP que voleu modificar. Totes les taules apareixeran. A la part inferior, feu clic a “Comprova tot” i, a la dreta, seleccioneu el menú desplegable i feu clic a “Taula d’optimització”.

Com seleccionar la taula optimitzada?

Un cop finalitzades, les vostres taules hauran estat desfragmentades i s’haurà d’alliberar la nova memòria per al seu ús. A més, el vostre lloc de WordPress pot funcionar més ràpidament.

Gestió d’usuaris i contrasenyes de WordPress des de phpMyAdmin

Com restablir la vostra contrasenya de WordPress en PMA

Heu oblidat la vostra contrasenya al vostre compte d’administrador a WordPress? Mai no tinguis por! Podeu tornar a la pàgina principal de PMA, seleccionar la base de dades WP per a la contrasenya adequada i, a continuació, fer clic a la taula “wp_users”.

Com trobar usuaris de base de dades WP

Feu clic a “Examinar” per mostrar tots els usuaris i contrasenyes. Podeu canviar les contrasenyes manualment des d’aquí fent clic a “Edita” al costat de la contrasenya.

Afegiu un Usuari nou o Canvieu un nom d’usuari per a WordPress a PMA

Si voleu editar o afegir usuaris mitjançant PMA, navegueu a la mateixa taula “wp_users” tal com s’indica a la guia anterior.

Per canviar un nom d’usuari:

 •  Feu clic a “Examinar” al costat de “wp_users”.
 •  Apareixerà una llista d’usuaris, feu clic a “Edita” al costat de l’usuari que vulgueu canviar.
 •  Al costat de “user_login”, podeu introduir el nou nom d’usuari manualment.Tauler d’Usuari de la base de dades WP

Per afegir un nou usuari:

 •  Seleccioneu “Navegar” al costat de “wp_users”. Es carregarà la vostra llista d’usuaris. A la part superior de la pàgina, feu clic a “Insereix”.Menú Inseridor de l'Usuari de la taula de bases de dades WP
 •  A partir d’aquí, ompliràs tots els camps del formulari necessari per configurar un nou usuari.
 •  ID: es genera automàticament, de manera que deixeu en blanc.
 •  user_login: Aquest és el nom d’usuari que s’utilitza per iniciar la sessió.
 •  user_pass: Aquesta és la contrasenya que s’utilitza per iniciar la sessió al vostre WordPress.
 •  user_nicename: Si voleu un nom d’usuari més amigable amb l’URL, en podeu introduir un aquí. Es pot utilitzar si el vostre nom d’usuari té caràcters especials, però voleu un URL amb només lletres.
 •  user_email: Introduïu una adreça de correu electrònic vàlida per poder accedir als vostres correus electrònics del vostre compte de WordPress.
 •  user_url: Podeu deixar això en blanc o introduir l’adreça URL del vostre lloc de WordPress.
 •  user_registered: Seleccioneu CURRENT_TIME a la columna de funcions, de manera que s’afegeix automàticament el temps.
 •  user_activation_key: deixeu en blanc.
 •  user_status: Deixeu en blanc.
 • display_name: podeu introduir el nom o el sobrenom de l’usuari ja que es mostrarà a les publicacions i articles del camp d’autor.

Feu clic a “Vés” per afegir l’usuari.

Canvi dels privilegis d’usuari a PMA per a WordPress

Abans de canviar els privilegis d’usuari, ja heu de tenir l’ID d’usuari. Per obtenir-ho, tornareu a navegar a la taula “wp_users” i feu clic a “Examinar”. A continuació, podeu seleccionar l’ID de la columna.

Canvi de l'ID de privilegis d'usuari
Per canviar els privilegis de l’usuari, aneu a “wp_usermeta” de la llista de taules. Seleccioneu “Navegar”.

Canvi de privilegis d'usuari: Wm Usermeta
A la part superior, feu clic a “Insereix”. Es carrega el formulari per canviar els permisos. Utilitzeu la guia següent per afegir privilegis d’administració.

Opció d’inserció de bases de dades

 •  umeta_id: Deixeu en blanc. S’emplena automàticament.
 •  user_id: Introduïu l’ID d’usuari que heu seleccionat anteriorment de l’usuari que heu afegit.
 •  meta_key: Introduïu wp_capabilities en aquest camp. (Pot ser que tingueu un altre prefix per a les vostres taules, si és que ho introduiríeu en lloc de wp.)
 •  meta_value: Introduïu el següent codi de sèrie: a: 1: {s: 13: “administrator”; s: 1: “1”;}

Feu clic a “Vés per desar els canvis i afegiu els permisos nous.

Com assegurar la vostra base de dades WP a PMA

Tot i que cada lloc és susceptible d’atacs i ciberspot, hi ha algunes mesures que es poden adoptar per evitar que estigui completament obert. Aquests passos faran més difícil que els pirates informàtics s’infiltrin al vostre lloc.

Canvieu el Prefix de la vostra base de dades WP

Ara, tothom sap que el prefix estàndard de les bases de dades WP és “wp”. Per això, veieu wp_users o wp_posts.

Podeu fer-ho en PMA si aneu a la pàgina d’inici i feu clic a “SQL” a la part superior del menú.

Menú de base de dades SQL

Cerqueu mitjançant una consulta SQL

Fer anar manualment un per un i canviar els prefixos és molest, de manera que podeu fer servir una consulta SQL per fer les coses més ràpidament. A continuació, hem preparat una consulta perquè pugueu fer-la servir. Podeu copiar-la i enganxar-la al quadre SQL per canviar tots els prefixos a wp_b123456. Podeu trobar aquest número i canviar-lo per qualsevol prefix que us agradi seguint el mateix format que wp_insertnumber.

RENAME taula `wp_commentmeta` TO` wp_b123456_commentmeta`;
Taula RENAME `wp_comments` TO` wp_b123456_comments`;
Taula RENAME `wp_links` TO` wp_b123456_links`;
Taula RENAME `wp_options` TO` wp_b123456_options`;
Taula RENAME `wp_postmeta` TO` wp_b123456_postmeta`;
RENAME taula `wp_posts` TO` wp_b123456_posts`;
Taula RENAME `wp_terms` TO` wp_b123456_terms`;
Taula RENAME `wp_termmeta` TO` wp_b123456_termmeta`;
Taula RENAME `wp_term_relationships` TO` wp_b123456_term_relationships`;
RENAME taula `wp_term_taxonomy` TO` wp_b123456_term_taxonomy`;
Taula RENAME `wp_usermeta` TO` wp_b123456_usermeta`;
Taula RENAME `wp_users` TO` wp_b123456_users`;

Canvi del vostre nom d’usuari i passatge de MySQL

L’usuari i la contrasenya de la base de dades han de ser molt difícils d’endevinar. Això significa afegir caràcters especials o utilitzar un generador de contrasenyes per assegurar una contrasenya forta. A més, no haureu de mantenir la vostra contrasenya a cap carpeta de gestió oberta a l’ordinador o al lloc web a menys que estigui fortament segura.

Utilitzeu un complement de seguretat de WordPress de tercers

Si us preocupa la vostra seguretat de WordPress i voleu protecció addicional, podeu fer servir Sucuri. És un dels principals complements de seguretat de WordPress perquè, realment, notifica que teniu intents d’introduir-vos a la base de dades abans que el vostre lloc web no es faci disminuir.

A més, no seria dolent aconseguir una de les millors VPN de la vostra xarxa personal per evitar el robatori de dades.

Embolicant-ho

Esperem que aquesta guia us proporciona algunes visions sobre com configurar, accedir i optimitzar el vostre phpMyAdmin (PMA). Si mai necessiteu més informació sobre la navegació i la protecció de WordPress, no dubteu a deixar cap comentari o mireu la nostra investigació i anàlisis d’allotjament web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map