Com fer còpies de seguretat i restaurar WordPress de forma segura ��️

Una guia per a còpies de seguretat gratuïtes, fàcils i segures per a WordPress.


Tant si el vostre lloc de WordPress és una empresa, una botiga en línia o un bloc, hi ha una característica que sempre tindrà la necessitat de tenir una còpia de seguretat!

En una era en què el pirateria, el malware i el mal funcionament del servidor són un risc creixent, les còpies de seguretat del lloc han esdevingut una necessitat més que una opció. Si no hi ha cap complement de còpia de seguretat de fons, tota la feina que feu al vostre WordPress està en perill constant de perdre-vos.

Per a qualsevol lloc que val la seva sal, això no és un risc que valgui la pena prendre. Però, afortunadament, per a vostès, hi ha molts complements de WordPress eficaços, simples i gratuïts que faran una còpia de seguretat del vostre lloc web i que us proporcionarà la protecció que necessiteu.

Només en els darrers dos anys, un impressionant 91% dels servidors va experimentar parades no planificades, esborrant milers de llocs sense còpia de seguretat. Els llocs web d’empreses van ser especialment durs, perdent (de mitjana) desenes de milers de dòlars en ingressos. Quan la solució a pèrdues com aquesta és gratuïta, realment no es pot permetre el luxe de no fer còpies de seguretat. Afortunadament, estem aquí per mostrar-vos com funcionen aquests complements per a vosaltres i per al vostre lloc web.

Protecció de còpia de seguretat: protecció senzilla

la còpia de seguretat de wordpress migrar

Si voleu fer les vostres còpies de seguretat de la forma més ràpida i senzilla possible, no busqueu el complement gratuït de la Guàrdia de Còpia de seguretat.

Guard Backup: una visió general

Com un dels complements de WordPress més utilitzats i més valorats, està clar que aquest sistema de còpia de seguretat senzill funciona. És rar trobar tant les funcions de còpia de seguretat com de restauració en un paquet succint i gratuït. Algunes de les seves principals característiques inclouen:

 • Còpies de seguretat manuals sense cap
 • Opció de còpia de seguretat personalitzada: fitxers, base de dades, o tots dos
 • Arxius de còpia de seguretat compatible amb Dropbox
 • Restauracions ràpides i fàcils
 • Opció per cancel·lar el procés de còpia de seguretat
 • Suport múltiple al lloc de WordPress

Si us sembla el sistema adequat per a vosaltres, heu de saber com obtenir-lo i com utilitzar-lo.

1. Protecció de còpia de seguretat: instal·lació

Podeu instal·lar la còpia de seguretat fàcilment des del tauler de control de WordPress. Cerqueu-lo a la pestanya Complements i després descarregueu-lo i instal·leu-lo. Quan finalitzeu la descàrrega i la instal·lació, assegureu-vos que estigui activada (mitjançant el botó Activa) i que esteu preparats per començar..

Especificacions del complement de protecció de còpia de seguretat

2. Guardia de còpia de seguretat: còpies de seguretat

El primer pas d’una còpia de seguretat és anar a Còpies de seguretat al complement de protecció de còpia de seguretat i fer clic al botó de còpia de seguretat, ho heu endevinat. A partir d’aquí, haureu de posar el nom de la vostra còpia de seguretat i seleccionar-ne un tipus complet o personalitzat.

còpies de seguretat de protecció de còpia de seguretat

L’opció personalitzada us permet seleccionar entre fer una còpia de seguretat dels fitxers o de la base de dades, de manera que seleccioneu la que més us convingui. Ambdues són la nostra recomanació, però si l’espai d’emmagatzematge és un problema pot tenir sentit intentar reduir el volum de dades.

Les còpies de seguretat també es poden carregar al núvol mitjançant un enllaç Dropbox. Per configurar-ho, només cal que aneu a Backup Guard > Feu núvol i feu clic al botó ON.

Això us redirigirà automàticament al lloc web de Dropbox on se us demanarà que autoritzeu el connector. Feu clic a Permet i sereu redirigits a WordPress amb una confirmació de la connexió.

accés a la protecció de còpia de seguretat

A les pàgines d’exemple, hem seleccionat la còpia de seguretat completa i l’hem anomenat Còpia de seguretat de prova, però el nostre consell seria utilitzar el mes i l’any corresponents per als títols de còpia de seguretat, permetent fer un seguiment fàcil de les dades..

Quan estigui tot configurat amb les opcions que desitgeu, feu clic al botó Còpia de seguretat. Quan s’hagi realitzat la còpia de seguretat, simplement descarregueu-la i deseu-la a la ubicació que preferiu.

3. Guàrdia de còpia de seguretat: còpies de seguretat programades

Tot i que aquesta còpia de seguretat facilita la còpia de seguretat de forma manual, la funció de planificació del complement proporciona tota la seguretat, amb un esforç molt menor..

Per planificar aquestes còpies de seguretat, vau arribar a Backup Guard > Programa, a continuació, commuta l’interruptor ON i nomena la teva programació. A continuació, haureu de seleccionar la freqüència de les còpies de seguretat, hi ha opcions entre hores, diàries, setmanals o mensuals, de manera que trieu el que considereu que s’adapti millor a les necessitats del vostre lloc web. El millor d’intentar fer coincidir la freqüència de les còpies de seguretat amb la freqüència de publicació de contingut, però en aquest exemple, el nostre s’ha fixat en setmanalment.

Guardar còpies de seguretat programades

El darrer pas és seleccionar una còpia de seguretat completa o personalitzada, igual que a la secció de còpia de seguretat manual. Un cop hàgiu fet això i estigueu satisfets amb la programació de còpia de seguretat, feu clic a Desa i ja heu acabat!

4. Guardia de còpia de seguretat: restauració

No cal que us preocupeu per qualsevol motiu que necessiteu restaurar, el procés és senzill i senzill. A la pestanya de la protecció de còpia de seguretat, aneu a la secció Còpia de seguretat. Us presentarà una llista completa de totes les còpies de seguretat desades, només cal que seleccioneu la que voleu restaurar i feu clic a la icona de restauració verda..

Quan el procés estigui completat, comproveu que tot s’ha restaurat completament i tindreu el vostre lloc web recuperat i preparat.

Backups-with-Backup-Guard

Guardian Backup … Pro

La còpia de seguretat també té una versió premium: Backup Guard Pro. Hi ha plans d’afiliació Silver, Gold i Platinum. Els extres d’aquests plans inclouen:

 • Selecció de fitxers de còpia de seguretat, amb l’opció d’exclusió de determinats fitxers
 • Seguiment de correu electrònic en còpies de seguretat programades
 • Cobertura de diversos llocs (fins a 10)
 • Lloc migratiu / servei de domini
 • Cobertures de serveis d’emmagatzematge múltiples
 • Còpies de seguretat programades múltiples
 • I molt més

Els plans pagats comencen des de fins a 12,50 dòlars i inclouen un any complet de suport i actualitzacions. El pla Platí ha estat reduït recentment a la meitat del preu i, sens dubte, val la pena buscar-ho per a qualsevol que desitgi la protecció de còpia de seguretat definitiva per al seu lloc web de WordPress..

UpdraftPlus: El millor del mercat

La força de Backup Guard resideix en la seva senzillesa i senzillesa, però per a algú que necessiti més marge de maniobra i capacitat de personalització, el pla gratuït pot sentir-se una mica restrictiu. És aquí on arriba UpdraftPlus i la seva major flexibilitat.
updraftplus

UpdraftPlus: visió general

Amb més de 2 milions d’instal·lacions actives i amb una qualificació de cinc estrelles, Updraft plus és probablement la còpia de seguretat gratuïta de WordPress més popular disponible, i surt regularment a la part superior de les revisions comparatives. Igual que la protecció de còpia de seguretat, ofereix tant una còpia de seguretat com una restauració, però amb algunes funcions clau que li permeten avantatge:

 • Programes de còpia de seguretat fàcilment automatitzats
 • Múltiples opcions d’emmagatzematge, com Dropbox, Cloud etc..
 • Podeu fer una còpia de seguretat de les funcions del lloc com a entitats d’emmagatzematge separades
 • Un sistema de programació més automatitzat, les còpies de seguretat fallades es reprogramen
 • Selecció de còpia de seguretat per a elements específics del lloc
 • Capacitat de controlar on s’emmagatzemen elements de còpia de seguretat separats
 • Restauracions ràpides i senzilles, requisits de servidor baixos

1. UpdraftPlus: Instal·lació

UpdraftPlus es troba al tauler de WordPress, només cal que aneu a Connectors > Afegiu nou i cerqueu UpdraftPlus i, a continuació, feu clic a Instal·la. Quan estigui instal·lat, feu clic al botó Activa. El complement us ofereix un petit recorregut per la configuració i les opcions.

complement de cercaraftraftplus

2. UpdraftPlus: Còpia de seguretat

A la secció Configuració de UpdraftPlus, trobareu un menú anomenat Còpia de seguretat / restauració de UpdraftPlus. Hi ha un botó de còpia de seguretat blava, premeu-lo per començar la còpia de seguretat manual.

Restauració de còpia de seguretat de UpdraftPlus

Us podreu restaurar els fitxers, la base de dades o els dos; seleccioneu una opció i després feu clic a Còpia de seguretat ara. En aquest exemple, hem seleccionat tots dos.

Això farà una còpia de seguretat del vostre lloc en un servidor remot, se li assignarà la data de creació com a nom, de manera que serà fàcil de trobar més endavant.

3. Programació de còpies de seguretat

Igual que Backup Guard, UpdraftPlus us permet executar còpies de seguretat programades. Podeu trobar l’opció de fer-ho a la pestanya Configuració de UpdraftPlus, però tindreu l’opció afegida d’executar programacions de còpia de seguretat separades per a fitxers i bases de dades..

Aquesta opció us permet adaptar el servei de còpia de seguretat a les necessitats del vostre lloc web, i el que us convé depèn de factors com ara la freqüència de post i la taxa d’actualitzacions..

Còpia de seguretat del lloc WordPress amb UpdraftPlus

Un cop establerta la programació, haureu de seleccionar una ubicació d’emmagatzematge. Seleccioneu la ubicació, els fitxers a incloure i, a continuació, feu clic a Desa. Apareixerà elements emergents i us permetran autoritzar la connexió i, un cop fet això, la programació començarà a tenir efecte.

4. UpdraftPlus: restauració.

La restauració amb UpdraftPlus ofereix més opcions i opcions per restaurar. Tanmateix, l’estructura general no és gaire complicada, per la qual cosa no caldrà que us sentiu decebuts per tota l’opció disponible!

Per començar a restaurar una còpia de seguretat, torneu a la pestanya Còpia de seguretat / restauració per a una llista de totes les còpies de seguretat anteriors. A partir d’això, seleccioneu les còpies de seguretat que vulgueu restaurar.

Feu clic al botó restauració i se us oferirà l’oportunitat de seleccionar què restaurar exactament; el sistema flexible us permet restaurar aspectes concrets del vostre lloc de WordPress, com ara temes, plugins o fitxers, etc..

Quan hàgiu seleccionat què restaureu, feu clic al botó Restaura i deixeu que el procés s’execute. Un cop acabada la restauració, també podreu descarregar els fitxers de registre. És convenient fer-ho i, si es produeixen problemes, aquests fitxers facilitaran l’ajuda de l’equip de suport UpdraftPlus..

Restauració-Successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus … Premium

UpdraftPlus també ofereix una versió premium encara més completa, perquè un lloc més gran amb un major volum i varietat de contingut per tractar, pot ser que sigui més adequat. Les funcions addicionals inclouen:

 • Còpies de seguretat de contingut especificades
 • Migració de llocs web simplificada
 • Compatibilitat multiseny
 • Les còpies de seguretat inclouen contingut que no sigui de WordPress
 • Suport gratuït de tècnics
 • 1 GB d’emmagatzematge a UpdraftVault
 • Una major varietat d’aplicabilitat de plataformes d’emmagatzematge, com ara Amazon S3, Rackspace, OneDrive i molts més
 • Opcions de base de dades ampliades
 • I més

A 70,00 dòlars, el pla premium és un preu més fort que Backup guard Pro, tanmateix, el connector UpdraftPlus ofereix molta més utilitat al vostre lloc web. I per a molts llocs web, les funcions addicionals valdran el cost addicional.

Quin complement és millor per fer una còpia de seguretat de WordPress: Backup Guard o UpdraftPlus?

Ambdues opcions proporcionen la tranquil·litat, la seguretat i la utilitat necessàries en un complement de còpia de seguretat. Si bé cadascú fa la seva feina bé, hi ha importants distincions que influiran en quines són les millors.

Per a un producte senzill i senzill, que necessita poca aportació per fer bé la seva tasca, Backup Guard és el complement més escollit. És ideal per a llocs més petits amb un ritme de contingut més lent, la configuració fàcil i els processos sense complicacions us serviran bé.

D’altra banda, si el vostre lloc és més pesat, complex i necessita un manteniment més especificat, UpdraftPlus serà l’opció ideal per a vosaltres. La capacitat dels complements per oferir una programació de còpies de seguretat diferenciada per a diverses funcions del lloc i, de manera gratuïta, el converteixen en un recurs vital per a llocs web més actius.

Còpies de seguretat manuals: no calen complements.

Per diverses raons, potser creieu que un complement no us pertany a vosaltres ni al vostre lloc web, o potser hi ha una raó per la qual un plugin no us sigui disponible. Si aquest és el cas, no hi ha motiu per no fer una còpia de seguretat. Si sabeu com fer una còpia de seguretat de forma manual, podreu protegir el vostre lloc sense necessitat de connectors, així que heu de com fer-ho.

Quan feu una còpia de seguretat manual, el procés és doble, i haureu de fer una còpia de seguretat tant dels fitxers de la base de dades com del lloc. Per començar, configureu una carpeta d’escriptori per contenir la còpia de seguretat, amb dos subconjunts per a la base de dades i els fitxers del lloc respectivament. De nou, us aconsellem anomenar la carpeta la data de la còpia de seguretat per estalviar temps per trobar-la més tard. Twitter

En aquest tutorial, els exemples provenen d’un servidor cPanel. No obstant això, la majoria de sistemes de servidor tenen formats similars, i si no utilitzeu un servidor diferent, és probable que no hi hagi gaire diferències. Cerqueu formulacions i rutes similars i no haureu de tenir problemes per trobar les dades i fitxers que necessiteu per fer una còpia de seguretat.

En un servidor cPanel, trobareu la base de dades a la secció phpMyAdmin i els fitxers es trobaran a la consola del gestor de fitxers..

Còpia de seguretat manual: exportació de la base de dades

Primer haureu d’iniciar la sessió a la interfície d’administració del cPanel (o d’un altre servidor que utilitzeu). Dit això, molt probablement utilitzeu un sistema de base de dades MySQL cPanel, ja que és l’estàndard dels llocs de WordPress.

Accediu al sistema MySQL i trobareu la base de dades de llocs web, feu clic amb el botó dret i premeu l’opció phpMyAdmin (de nou, aquest és l’estàndard de WordPress). Se us redirigirà a una pestanya phpMyAdmin nova, a l’esquerra apareixerà una llista de tots els llocs web que heu enllaçat a aquest servidor..

Seleccioneu el lloc web al qual vulgueu fer còpia de seguretat i us presentarà un quadre desplegable, una taula, seleccioneu “exportar”.

base de dades d’exportació

Això us portarà a la consola d’exportació amb algunes opcions de com procedir, seleccioneu mètode d’exportació: opcions ràpides i de format: SQL. Després d’això, només heu de fer clic a Go i la descàrrega avançarà, assegureu-vos de traslladar-la a la subcarpeta de la base de dades de la vostra carpeta de còpia de seguretat per tal de fer-ne un seguiment.

Hi ha alguns casos en què la descàrrega no serà automàtica i, en canvi, es mostraran tots els components de la consola en línia. Si això succeeix, simplement copieu-lo i enganxeu-lo a una carpeta IDE i aneu a la vostra carpeta de seguretat.

Quan hagueu creat la còpia de seguretat de la base de dades, el següent pas són els fitxers del lloc.

Còpia de seguretat manual: exportació d’arxius de lloc

Hi ha dos mètodes principals per exportar fitxers de llocs, el més utilitzat és a través del cPanel, però per a alguns llocs web pot ser més adequat utilitzar FTP.

Es descriuen els dos mètodes i podeu decidir què és el que més us convé.

Exportació de fitxers del lloc: mètode cPanel

Per començar amb el mètode cPanel, aneu al tauler del servidor i busqueu l’opció del gestor de fitxers.

A partir d’aquí, busqueu la carpeta public.html i feu clic sobre ella, això us ha de donar l’opció de comprimir.

S’obrirà una pestanya sobre com voleu comprimir el fitxer. Trieu l’opció d’arxiu .zip. Després d’això, confirmeu la compressió prement Compressar fitxer.

Quan el procés estigui completat, veureu una carpeta anomenada public_html.zip, descarregueu-la i traslladareu-la a la carpeta de fitxers del lloc que vau fer anteriorment i tots els vostres fitxers es faran una còpia de seguretat.!

No oblideu suprimir el fitxer .zip que queda al servidor un cop finalitzat, en cas contrari, perdreu un valuós espai al servidor.!

Si per qualsevol motiu aquest mètode no funciona per a vosaltres, el vostre següent recurs serà FTP.

Exportació de fitxers del lloc: mètode FTP

El mètode FTP, curt per al protocol de transferència d’arxius, és una mica més complex, però no s’acostuma gaire a acostumar. Necessiteu un servei per a aquest mètode, una bona elecció gratuïta és FileZilla o Cyberduck, o bé es pot instal·lar fàcilment directament des dels seus llocs web..

El que permeten fer aquests serveis al client és la interfície directa entre els fitxers del lloc web en directe i l’ordinador, que és la base del mètode FTP..

Per a aquesta demostració hem descarregat FileZilla i el primer pas serà aconseguir un dels clients.

FTP: connexió amb el servidor del lloc web

El primer pas per trobar els detalls d’inici de sessió FTP, necessitareu aquesta opció per obrir la connexió de FileZilla al servidor.

Els detalls es poden trobar als fitxers cPanel, només cal buscar la secció Comptes FTP, i haurien d’estar disponibles, si no és el cas, haurà de contactar amb l’empresa amfitriona del servidor..

Quan tingueu aquests detalls, obriu FileZilla. Us presentarà un format de dos panells, a l’esquerra representarà el vostre ordinador i a la dreta el servidor al qual esteu connectat / connectat.

Perquè la connexió funcioni, heu de fitxer > administrador del lloc. Apareixerà una pestanya nova, feu clic a lloc nou i se us demanarà que doneu un nom al servidor del lloc al qual us connecteu.

Per connectar-vos, seleccioneu primer el tipus d’inici de sessió normal i, a continuació, completeu els detalls del servidor, com ara host (domini), nom d’usuari i contrasenya. Quan ho hàgiu fet i connectat, es guardaran els detalls, de manera que no haureu de preocupar-vos de posar-lo cada vegada que vulgueu accedir al servidor mitjançant FileZilla..

Quan esteu connectats, busqueu el tauler del lloc remot, que conté tots els fitxers i carpetes dels llocs web. Hi ha un menú desplegable on trobareu un fitxer anomenat public¬_html, aquest fitxer és una col·lecció completa de tots els fitxers del lloc i el que exportareu com a còpia de seguretat..

FTP: exportació de fitxers WordPress

Mitjançant la interfície de l’esquerra (la connectada als fitxers d’ordinadors locals), busqueu la carpeta de còpia de seguretat del fitxer del lloc que vau fer anteriorment.

A partir d’aquí, és tan senzill com arrossegar i deixar anar la carpeta public_html de la interfície de la mà dreta als fitxers del lloc de l’esquerra. S’iniciarà el procés de descàrrega, que varia en el temps en funció de la velocitat de les connexions.

La còpia de seguretat manual és, sens dubte, un procés diferent de l’ús d’un complement i, tot i que es pot sentir més complicat, és important tenir una bona habilitat. Si, per qualsevol motiu, el complement que utilitzeu no és compatible, de sobte, pot ser fàcil saber allà una solució de còpia de seguretat a les vostres còpies de seguretat.!

Conclusió

La còpia de seguretat d’un lloc web de WordPress és un canvi senzill i senzill, però en l’entorn en línia actual esdevé una necessitat. Segons estadístiques recents, gairebé el 90% dels llocs web de WordPress presenten vulnerabilitats notables a la pirateria; i un complement de còpia de seguretat és una de les úniques maneres de protegir-vos.

Una còpia de seguretat us donarà tranquil·litat, seguretat i la possibilitat de recuperar-se ràpidament si es produeix una pèrdua. Mai hi ha hagut un motiu per a fer una còpia de seguretat del vostre lloc i mai no ha estat un obstacle per fer-ho.

Per tant, no espereu fins que hagueu de dir: “Vull ser que tingués una còpia de seguretat!”, Descarregueu qualsevol dels complements esmentats aquí (o feu-ho manualment) i feu una còpia de seguretat del vostre WordPress.

A més, si us pregunteu com canviar allotjament web per al vostre lloc de WordPress, consulteu la nostra guia al respecte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector