SiteGround: Statistikat e fundit të performancës 24-mujore + Rishikimi (2020)

SiteGround HostingSiteGround: Pritësi i rekomanduar i uebit


SiteGround është një ofrues i njohur i pritjes së programeve të përbashkëta që u ofron përdoruesve të tij mundësi të ndryshme të ndryshme të pritjes.

Këto përfshijnë hostimin e WordPress, host cloud dhe madje serverë të dedikuar.

Ne kemi monitoruar planin më të lirë të “Fillimit” të SiteGround për më shumë se dy vjet.

Ne kemi paguar për një llogari të përbashkët pritjeje, kemi ngritur një sit live testimi dhe kemi ndjekur nga afër performancën e tyre me një mjet të palëve të treta për të siguruar këtë përmbledhje të paanshme, transparente.

Në përgjithësi, SiteGround hosting renditet në krye të të gjitha kompanive të mbajtjes së faqeve në internet për të dy kohët e fundit (99.99%) dhe shpejtësinë (673ms). Ekipi i tyre për mbështetjen e klientëve është i ditur, i shpejtë dhe miqësor. Të gjitha planet vijnë me një CDN, certifikatë SSL dhe llogari të postës elektronike.

Këtu është një përmbledhje e thelluar e të gjitha Pro dhe kundër.

Informacion i përgjithshëm & Pasqyrë e hostimit

VERDIKTI JON: Host i besueshëm / Mbështetja më e mirë e klientit
SPEED: 673 ms (Shkurt 2018 deri në Janar 2020 mesatare)
uptime: 99.99% (Shkurt 2018 deri në Janar 2020 mesatare)
SUPPORT: 24/7 Bisedë live
Apps: Mbështet më shumë se 500 aplikacione
TIPARET: Gjerësia e bandës së pa-ruajtur, ruajtje prej 10 GB, krijuesi i faqes në internet dhe email falas
PLANET HOSTING: Serverë të përbashkët, WordPress, Cloud, Rishitës, Ndërmarrje dhe Përkushtuar
TRANSFERI I SITIT: Jo falas
Çmimi: Duke filluar nga 3,95 $ / muaj (rinovon me 11,95 $ / muaj)

Mirat e Përdorimit të SiteGround Hosting

SiteGround fillon e fortë me 99.99% në kohë, shpejtësi mbi mesatare dhe ton karakteristikash shtesë që janë perfekte për fillestarët dhe përdoruesit e energjisë.

1. Performanca e mirë – 99,99% Uptime në 24 muajt e fundit

Të gjitha shqyrtimet tona të hostimit bazohen në të paktën 24-muaj statistika aktuale dhe të dhëna të papërpunuara.

Performanca në kohë e SiteGround ka qenë pothuajse e përsosur për atë kohë. Mesatarja e tyre 99,99% i vendos ato midis hosteve më të besueshëm që ne kemi shqyrtuar.

Kohëzgjatja e besueshme si kjo i mban të lumtur vizitorët në uebfaqe. Por më e rëndësishmja, kjo do të thotë se faqja juaj është pothuajse e garantuar të punojë gjithë orën, kështu që ju nuk do të humbisni kur klientët tuaj duan të bëjnë një blerje,.

Këtu janë rezultatet muaj pas muaj nga Pingdom, mjeti ynë për ndjekjen e palëve të treta.

Kohëzgjatja mesatare e 12 muajve të fundit:

 • Kohëzgjatja mesatare e Janarit 2020: 99,92%
 • Dhjetor 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Nëntori 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%
 • Koha mesatare e tetorit 2019: 100%
 • Koha mesatare e shtatorit 2019: 99.99%
 • Gusht 2019 mesatare e kohës: 99.99%
 • Koha mesatare e kohës së korrikut 2019: 99,98%
 • Qëndrueshmëria mesatare e qershorit 2019: 99.99%
 • Maj 2019 kohëzgjatja mesatare: 99,98%
 • Koha mesatare e prillit 2019: 100%
 • Koha mesatare mesatare e Mars 2019: 99.99%
 • Shkurt 2019 kohëzgjatja mesatare: 100%

siteground-performance-24monthsSite testi live: hostingfacts-siteground.com | Avg. kohën e shpejtë dhe shpejtësinë: 24-muaj+

2. Koha mbi mesataren e ngarkesës (673ms)

Shpejtësia e sitit është lehtësisht faktori i dytë më kritik kur zgjedh një host.

Për fillestarët, hulumtimi nga Google tregon se 53% e njerëzve do të largohen nëse faqet tuaja nuk ngarkohen brenda tre sekondave.

Për më tepër, nuk mund të bësh shumë për të rregulluar një host të ngadaltë. Ju mund të jeni në gjendje të kompresoni imazhet për të lehtësuar peshën e tyre. Ju mund të jeni në gjendje t’i ngarkoni ato përmes një CDN për të bërë pak presion nga serveri juaj. Por një herë një host i ngadaltë? Gjithmonë një host i ngadaltë.

Për fat të mirë, nuk duhet të shqetësoheni për këtë me SiteGround. Koha e tyre mbi mesatare e ngarkimit prej 673ms nuk është më e shpejta që kemi parë, por vendos vendin SiteGround afër 10 më të shpejtë me shpejtësi.

Koha mesatare e ngarkesës së sitit:

SiteGround-2019-2020-statisticsShpejtësia mesatare e faqes SiteGround 2019-2020 | Shihni statistikat

Në përgjithësi, SiteGround është mjaft i shpejtë.

3. Përvojë e mirë për mbështetjen e klientit (2017-2020)

Ne e kemi vëzhguar SiteGround për mbi dy vjet tani në total, dhe kurrë nuk kemi pasur ndonjë çështje madhore me mbështetjen e tyre.

Ato ofrojnë një bazë njohuri për klientët që të gjejnë përgjigjet e tyre të shpejta. Përndryshe, ju mund të telefononi në telefon ose të përdorni bisedën live 24/7.

Për këtë test të fundit, ne zgjodhëm opsionin e bisedës live dhe ne u lidhëm me Vladislav në më pak se një minutë.

Për dallim nga hostet e tjerë, nuk pati ndonjë vonesë të dukshme në përgjigje. Kështu që dukej sikur ai e dinte se për çfarë po fliste dhe nuk duhej të kërkonte përgjigje sa herë që i dërgonim një pyetje të re.

Mbështetje për Live Chat Site

Përvojë e mirë përreth.

4. Migrimi falas i faqes për 1 Uebfaqe

Kurdoherë që shohim që hostet në internet dalin me një opsion “DIY migrimi”, kjo na bën pak të shqetësuar. Kjo për shkak se shumica e tyre nuk janë të shkëlqyera, dhe ata përfundojnë duke i dhënë më shumë ngarkesë klientit.

SiteGround mund të jetë përjashtimi nga ky rregull, sidoqoftë. Ata kanë krijuar një plugin falas të Migracionit WordPress që mund ta ngarkoni në çdo sit.

Shtojca Migjeni SiteGround WordPress

Nuk ka asnjë rrugëkalime të gjata dhe të mërzitshme. Thjesht krijoni një shenjë nga brenda llogarisë tuaj të sitit të SiteGround dhe shtojca do të ndihmojë shpejt të bëni ngritjen e rëndë.

Po, prapë kërkon që ju të bëni pak punë. Por lajmi i mirë është se ju mund të migroni sa më shumë faqe në internet që dëshironi me këtë mundësi. (Në krahasim, disa hoste që ofrojnë “migrime falas” e kapin atë pas vetëm disa, duke detyruar që të paguani pas një pike të caktuar.)

Nëse do të keni më shumë ndihmë profesionale, praktike, SiteGround do të hedhë shërbimin falas në planet e tyre të nivelit të lartë (GrowBig dhe më lart).

Nëse i tejkaloni kufijtë në secilin plan, ata ngarkojnë një tarifë nominale prej 30 $ për secilën sit shtesë.

5. Certifikata SSL Falas dhe Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN)

Google Chrome ka filluar duke paralajmëruar në mënyrë aktive njerëzit nëse faqja në të cilën po përpiqen të arrijnë nuk ka një vërtetim SSL të vendosur.

SSL ndihmon për të mbrojtur çdo informacion të dërguar me radhë midis pajisjes së përdoruesit dhe uebfaqes, përfshirë detajet personale si adresat IP ose numrat e kartës së kreditit. Nëse lihen të pasigurt, hakerët dhe të tjerët mund të përgjonin lehtë këtë informacion. Kështu që Chrome po kërkon interesin më të mirë të përdoruesve të internetit këtu.

Me fjalë të tjera, kjo në thelb i bën çertifikatat SSL një kërkesë në të gjitha faqet e internetit sot. Dhe për fat të mirë, SiteGround i hedh këto falas për të gjitha planet.

Pjesa tjetër e lajmeve të mira vjen në formën e një CDN falas Cloudflare (Rrjeti i Dorëzimit të Përmbajtjes). CDN ruan skedarë të mëdhenj, si imazhe, në shumë serverë në vende të ndryshme rreth globit. Kjo ndihmon për të siguruar që skedarët janë ruajtur sa më afër vizitorëve të sitit, duke i bërë ato më të shpejta për t’u përdorur.
faqja e faqes cdn cloudflare

SiteGround ka serverë të shpërndarë në tre kontinente, gjë që ndihmon për të mbajtur kohën e ngarkimit të shpejtë dhe të sigurojë një përvojë të mirë të klientit.

6. Karakteristikat fillestare-të përparuara të disponueshme

SiteGround ka diçka të vogël për të gjithë.

Fillestarët dhe blogerët do t’ju pëlqejnë që ju mund të instaloni ndërtues të njohur të faqeve të internetit si Weebly në vetëm disa klikime. Weebly përmban një redaktor të thjeshtë zvarritës, në mënyrë që të mund të merrni kontrollin e plotë mbi pamjen dhe ndjenjën e faqes tuaj (pa pasur nevojë të zhyteni në kod).

Përveç Weebly, SiteGround gjithashtu ka integrime të thella me WordPress, Joomla dhe Drupal. Secila prej këtyre aplikacioneve mund të instalohet shpejt dhe pa dhimbje. Nuk ka nevojë për një zhvillues për t’ju ndihmuar.

Sidoqoftë, nëse tashmë jeni një zhvillues, edhe ju jeni me fat.

Do të instaloni Git të paravendosur në plane më të mëdha, së bashku me SSH, WP-CLI, SFTP dhe phpMyAdmin. Ata kanë në dispozicion shumë versione PHP. Caching shumë-niveli është në dispozicion. Dhe gjithashtu mund të keni qasje në mjedise skenë që faqet të përgatiten ose provojnë përpara se të shtyni tipare të reja në prodhim.

SiteGround gjithashtu ndihmon me sigurinë, duke përdorur një mjet të pronarit, të parandalimit të AI-bot që përpiqet të shmangë sulme të reja para se të godiste. Të dhënat e tyre raportojnë se diku nga 500,000 deri në dy milion përpjekje për forca brutale janë bllokuar në serverët e tyre çdo orë.

Kështu që, nuk mbetesh vetëm për t’u marrë me këto dhimbje koke.

7. 99.99% Garancia e Uptime

Mos harroni se mesatarja e ngurtë 99,99% e kohës? Epo, ka një arsye që SiteGround nuk do të shkatërrohet këtu – do t’u kushtonte atyre shumë para.

Shpesh, kur gërmoni në kushtet e shërbimit të një hosti në internet, ekzistojnë vetëm lajme të këqija të shtypura në shtyp.

SiteGround na befasoi në një mënyrë të mirë. Sipas Marrëveshjes së tyre të Nivelit të Shërbimit, ata garantojnë “kohëzgjatjen e rrjetit prej 99.9% në bazë vjetore”. Nëse ata ndonjëherë zhyten nën atë prag, do të kompensoheni me muaj të lirë të pritjes.

Garanci në kohë e faqes SiteGroundGaranci në kohë e faqes SiteGround

Tani, ekzistojnë disa kushte sesi llogaritet koha e pritjes. Anydo çështje e planifikuar ose e mirëmbajtjes emergjente është e përjashtuar. Nëse diçka që bëni ju shkakton kohën e prishjes (të tilla si tejkalimi i burimeve, instaloni aplikacione që nuk punojnë ose shkelin termat), atëherë SiteGround nuk merr përgjegjësi. Attacksdo sulm i madh i jashtëm në sistemet e tyre mund të anashkalojë gjithashtu këtë politikë.

8. Garancia e kthimit të parave 30-ditore

SiteGround përmban një garanci të plotë për 30 ditë para në të gjitha planet e pritjes së pritjes. Në krahasim, cloud i tyre, VPS dhe planet e dedikuara të pritjes vijnë vetëm me një rimbursim 15-ditor.

Si shumë hostë të tjerë, tarifat e emrave të domain dhe çdo “shtesë” nuk zakonisht kthehen. Dhe kjo politikë e rimbursimit vlen vetëm për klientë krejt të rinj. Kështu që ju nuk mund të merrni rimbursime në planet e rinovimit.

Kundërpërdorimit të përdorimit të faqes së internetit të rrethuar

SiteGround na bëri përshtypje me kohën e duhur gati-përsosur dhe garancinë e tyre për shërbim falas nëse ulet deri në 99,99%. Shpejtësia e ngarkimit të tyre është mjaft e mirë, edhe nëse nuk janë më të shpejtë atje. Gjithashtu, SiteGround ofron një larmi aplikacionesh për të bërë të lumtur edhe fillestarët dhe përdoruesit e përparuar.

Sidoqoftë, ka disa pengesa që duhet të merren parasysh përpara se të regjistroheni. Pra, këtu janë disa nga çështjet më të mëdha në të cilat ne kemi marrë në provë.

1. Normat më të larta të rinovimit

Plani më i lirë i SiteGround, StartUp, përmban një çmim të ulët të reklamuar 3,95 $ / muaj në uebfaqen e tyre.

Kjo marrëveshje duket pak më e mirë për të qenë e vërtetë sepse është. Pothuajse çdo host i faqes që ne kemi rishikuar deri më tani përdor të njëjtin mashtrim. Ata tërheq vëmendjen tuaj me një normë të ulët hyrëse, vetëm për të dyfishuar (ose edhe trefish) çmimin kur është koha për të rinovuar.

Për shembull, ajo normë 3,95 $ / muaj hedhje deri në 11,95 $ kur rinovoni. Planet e tjera të SiteGround rriten përkatësisht me 19,95 $ dhe 34,95 $ / muaj.

Zgjidhja më e mirë për këtë është të kyçeni në afatin më të gjatë të mundshëm (36 muaj në SiteGround) të përfitoni nga kjo normë e ulët për aq kohë sa mundeni.

2. 14,95 $ “Tarifa e Setup” për Faturimin Mujor

Jo shumë pritës të përbashkët të uebit ju lejojnë të blini vetëm një muaj për të filluar. Ata shpesh përpiqen t’ju bëjnë që të regjistroheni për të paktën disa muaj ose një vit.

Lajmi i mirë është se me SiteGround mund të regjistroheni për një muaj të vetëm. Lajmi i keq është se ata ju ngarkojnë me një “Tarifë Përcaktimi” për këto plane.

Sipas çmimit aktual, kjo do të thotë që ju po paguani normën hyrëse 3,95 $ / muaj plus një tarifë konfigurimi një herë 14,95 $.

Problemi, siç përshkruhet në pjesën e fundit, është se pas këtij muaji të parë plani juaj do të rinovohet në një shkallë më të lartë.

Kështu që fillimisht mund të mendoni se po merrni shumë, duke provuar shërbimin e tyre vetëm për disa dollarë. Por realiteti është që ju do të penalizoheni dy herë (një herë përmes tarifës së konfigurimit dhe përsëri përmes normës së rinovimit).

Kostoja e konfigurimit të SiteGround

Mos u mërzit me këtë plan një muaj, sepse do të përfundosh vetëm duke paguar më shumë në planin afatgjatë.

3. Plani i kufizuar “i lirë”

Sitemimet e SiteGround në planin e tyre më të ulët janë të krahasueshme me konkurrencën, kështu që duket si një marrëveshje e mirë kur e shikoni për herë të parë.

Sidoqoftë, karakteristikat e planit nuk përpilohen saktësisht.

Për shembull, ju merrni një faqe interneti dhe vetëm 10 GB hapësirë ​​në internet për të trajtuar rreth 10,000 vizita mujore. Ky plan përmban gjithashtu një trafik të pakufizuar (ose bandë të bandës së pa-matur). Sidoqoftë, nëse faqja juaj po afron diku afër këtyre kufijve, performanca do të vuajë.

Kjo do të thotë se është mirë për faqet më të vogla që mund të mos i godasin këto pragje për një kohë. Por nëse faqja juaj fillon të bëhet më e madhe, ju do të duhet të azhurnoni dhe të paguani më shumë për burime të rritura.

4. Asnjë Emër i Lirë Domain

Shumica e pret në internet hedhin freebies ’për të tërhequr klientë të rinj.

Kjo shpesh përfshin shkallën e ulët hyrëse dhe shërbime shtesë si email ose migrime.

Një emër domain falas për vitin e parë është pothuajse gjithmonë në atë listë, gjithashtu.

SiteGround, për fat të keq, nuk e bën atë. Nëse nuk keni një emër domain, ata do t’ju paguajnë për një nga dita e parë, duke filluar nga 15,95 $ / vit.

Gmimet e faqes përreth, planet pritëse & Fakte te shpejta

SiteGround ka tre nivele të përbashkëta pritjeje. Këtu janë kostot dhe pikat kryesore:

Kostoja e konfigurimit të SiteGround

 • Plani startUp: Ky plan kushton 3,95 dollarë në muaj, mund të presë një faqe në internet dhe është e mirë për newbies që sapo fillojnë me një faqe interneti. Mund të trajtojë deri në 10,000 vizita unike në muaj, me një bandë të pakufizuar, 24/7 mbështetje të klientit, CDN falas të Cloudflare, Le të Encrypt SSL, email të pakufizuar & DB, rezervë falas ditor, dhe më shumë.
 • Plani i GrowBig: Ky plan kushton 5,95 dollarë në muaj dhe mund të presë shumë faqe interneti. Përveç asaj që ka plani i StartUp, ju merrni edhe një SSL Wildcard falas për 1 vit, 30 kopje rezervë dhe rivendosje falas, të gjitha 3-nivelet e SuperCacher, i cili ndihmon për të ngarkuar kohën në mënyrë të jashtëzakonshme, dhe duke organizuar mjedise si për WordPress ashtu edhe për Joomla.
 • Plani i tyre GoGeek: Ky plan kushton 11,95 dollarë në muaj dhe mund të presë faqe interneti të pakufizuara. Ka 30 GB hapësirë ​​për deri në 100,000 vizita në muaj. Ajo ka të gjitha tiparet e dy planeve të tjera plus mbështetje përparësore, pajtueshmërinë PCI dhe krijimin me një klik të repo Git.

Të gjitha planet e përbashkëta të pritjes së hosteve vijnë me një llogari falas me email, CDN falas dhe bandë të pakufizuar.

 • fushë: Pricesmimet e domenit fillojnë nga 15,95 $
 • Lehtësia e regjistrimit: Shumë e thjeshtë, procesi i regjistrimit me një faqe.
 • menyra pagese: Karta e Kreditit (ka mundësi të tjera të mundshme përmes bisedës)
 • Tarifat dhe klauzolat e fshehura: Ata paguajnë një tarifë të caktuar prej 14,95 $ nëse paguani për planet e tyre të përbashkëta të pritjes mujore në vend të çdo viti. Shkalla e rinovimit është gjithashtu më e lartë. Dhe ju duhet të paguani për një emër domain (pa freebie).
 • upsells: Disa… por asgjë shumë keq.
 • Aktivizimi i llogarisë: Aktivizimi i shpejtë i llogarisë.
 • Paneli i Kontrollit dhe Paneli i Kontrollit: cPanel
 • Instalimi i Aplikacioneve dhe CMS (WordPress, Joomla, etj.): Instalim i shpejtë dhe i thjeshtë i aplikacioneve dhe CMS të njohura duke përdorur Softaculous.

A Ju Rekomandojmë SiteGround?

Po, ne e bëjmë.

SiteGround ka dorëzuar kohë të qëndrueshme për disa vjet tani. Dhe garancia e tyre në kohë sigurohet që ju kurrë nuk do të keni ndonjë problem të madh të ndërprerjes.

Shpejtësia e faqes së tyre është gjithashtu e mirë. Kjo është falë pjesërisht për serverat e tyre të shpërndarë në tre kontinente dhe pa llogarinë e CDN Cloudflare. Ata gjithashtu ju japin SSL falas në të gjitha planet, gjithashtu.

Prmimi është i mirë nëse përfitoni nga afati më i gjatë i mundshëm. Përndryshe, do të përfundoni duke goditur ato ritme të larta rinovimi më shpejt. Sillni domenin tuaj, gjithashtu, për të shpëtuar një tarifë tjetër.

P.S. A keni përdorur SiteGround më parë? Ju lutemi konsideroni të lini një përmbledhje më poshtë – e mirë ose e keqe – nuk ka me të vërtetë rëndësi për sa kohë që është e dobishme për vizitorët tanë. Faleminderit per mbeshtetjen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector