Преглед на HostGator – Защо хората го обичат / мразят? (Отзиви на потребители за 2020 г.)

Споделен преглед на HostGator


HostGator може да е една от най-големите, най-стари уеб хостинг компании в бранша, но те все още правят подобрения, публикувайки средно време на работа от 99,98% през последните 24 месеца.

Основните им планове за споделен хостинг идват с неограничено пространство за съхранение, честотна лента, безплатен домейн (за първата година) и безплатен SSL сертификат. Те също имат страхотно обслужване на клиенти, които се свързаха незабавно чрез чат на живо и отговориха на всеки въпрос в рамките на няколко секунди всеки.

За съжаление, средните пъти за зареждане на страницата на HostGator ги свалят (средно 1191 ms). Много допълнителни услуги, като архивиране и сигурност, ще бъдат включени като допълнителни такси. Плюс това, процентите на подновяване нарастват агресивно след изтичане на първия ви мандат.

Ето пълен преглед на нашия практически тест, използвайки данни на трети страни от Pingdom, за да хвърлят светлина върху тяхното представяне.

Обща информация & Преглед на хостинга

НАШИЯТ ВЕРДИКТ: Добре известен доставчик с добро представяне
SPEED: 1,191ms (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
непрекъсната работа: 99,98% (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо
Приложения: Поддържат се над 75 приложения
ХАРАКТЕРИСТИКА: Неопределена честотна лента и съхранение, един имейл акаунт, безплатен домейн 1-ва година
ПЛАНОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ: Споделени, облачни, WordPress, VPS и специализирани сървъри
ТРАНСФЕР НА САЙТА: Единичен безплатен трансфер на сайт
ценообразуване: Започвайки от $ 2,75 / месец (подновява се на $ 6,95 / месец)

Плюсове на използването на споделено HostGator

Продължителността на HostGator е била проблем преди години. Но вече не, въз основа на проследяването ни за 24 месеца.

На всичкото отгоре, обслужването на клиентите им беше бързо и дружелюбно. Те ще помогнат безплатно да преместите вашия сайт към тяхната услуга. И начинаещите ще харесат много от простите, интуитивни опции, насочени по пътя си.

Ето кратко резюме:

1. Силна и стабилна времетраене от 99,98%

HostGator е публикувал 99,98% продължаване през последните 24 месеца. Те са последователни с 99,98-100% продължителност от няколко месеца.

Това дори не е най-добрата част. Те са последователни по причина: гаранцията им за ъптайм казва, че ако спаднат под 99,90%, можете да получите един месец кредит по сметката си.

Очевидно всяка планирана поддръжка или невъзможно прогнозиране на хакове не се включва в тази гаранция. Вие обаче ще трябва да се свържете и да поискате кредита, като изпратите билет за поддръжка до техния отдел за фактуриране в рамките на 30 дни.

Наскоро започнахме да виждаме няколко други хоста, които се появяват с гаранции за продължаване и това означава, че всички клиенти печелят в резултат. Състезателите, които излизат и правят това, помагат да се вдигне летвата за цялата индустрия. Принуждава всички останали на пазара или да съответстват на гаранцията си и да повишат стандартното ниво на обслужване, или да рискуват да изостанат.

Последно 12-месечно средно време за изпълнение:

 • Средно време за януари 2020 г.: 99,97%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 99,89%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,95%
 • Средно време за април 2019 г.: 99,98%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%

HostGator сподели последните 24-месечни статистикиСредно време за работа на HostGator | Вижте статистиката

2. Добра поддръжка

HostGator предоставя база от знания, поддръжка по телефона, имейл и чат на живо. Последната опция е най-бързата, свързвайки ни със сервизен представител в рамките на около 15 секунди.

Опитахме да ги засипваме с въпроси, прескачайки от тема на тема и те нито веднъж не се поколебаха. Персоналът им изглежда знаещ, добре обучен и приятелски настроен. Това беше добро изживяване като цяло.

Hostgator Споделена поддръжка на клиенти

3. 45-дневна гаранция за връщане на парите

HostGator са толкова уверени в своите услуги, че удължават средното за индустрията 30-дневно възстановяване на допълнителни допълнителни две седмици до 45 дни.

Това означава, че можете да ги използвате повече от цял ​​месец и все пак да си върнете покупната цена, ако възникнат проблеми.

Тази 45-дневна гаранция за връщане на пари се отнася за всички споделени, дистрибуторски и VPS хостинг пакети.

Единствената уловка е, че това не се отнася за специализираните сървъри на HostGator, административни такси, инсталационни такси за персонализиран софтуер. След като комбинирахме досега документи от 30+ условия за обслужване, установихме, че тези предупреждения са доста често срещани в хостинг индустрията.

Така например, ако планът ви включва безплатно име на домейн, те ще приспадат стандартната такса от $ 15,00 за домейна от сумата за възстановяване..

Има още няколко точки, които трябва да направим. Условията на HostGator им предоставят до 90 дни за реално възстановяване на средствата. Не се възстановяват суми по чекове, парични преводи, плащания чрез Western Union или банкови преводи.

Възстановяването е достъпно само за нови планове или сметки. Така че, ако по-рано сте се регистрирали за такъв и отмените подновяване или втори опит, няма да получите нищо в замяна.

И не на последно място, възстановяванията в чуждестранна валута се обработват въз основа на валутните курсове на САЩ.

4. Налични функции за сигурност на сайта

Споделените хостинг планове на HostGator са доста голи кости. Получавате достатъчно за един сайт, но не и много допълнителни екстри отгоре.

За щастие, те предлагат няколко допълнителни функции за сигурност като възможността да добавите мониторинг на SiteLock към вашия сайт. Тази услуга ще се изпълнява ежедневно, като се търсят евентуални нарушения или хакове на сайта и ще ви уведоми незабавно, когато го намерят.

Те също така предлагат Spam Assassin на своите имейл планове, за да се предотврати ударът на спам във вашата пощенска кутия.

Единственият недостатък е, че SiteLock ще ви струва малко повече. Ще разширим това по-долу в минусите, но цената на стикера е 1,67 долара на месец, таксува се годишно на 19,99 долара.

5. Безплатен сайт & cPanel миграции

Ако това не е първият ви сайт и се опитвате да преместите съществуващ, HostGator ви връща гърба.

Ще имате 30 дни след регистрацията, за да се свържете с тях и да им помогнете да преместите всички файлове на сайта, бази данни, скриптове и дори име на домейн за вас.

Това включва пълен превод на cPanel. Така че ако случайно имате множество инсталации на сайтове (като поддомейни за един голям сайт), вие сте обхванати.

Всички споделени хостинг планове на HostGator идват с включена миграция на един сайт (или cPanel). Различни планове, като например дистрибутори, например, ще получат достъп до повече (до 30).

Една безплатна миграция на сайт не е много в сравнение с някои хостове. Но все пак е по-добре от други, като Bluehost, които ще таксуват $ 150 за преместване до пет сайта наведнъж.

6. Много удобно за начинаещи

HostGator е специално създаден за начинаещи блогъри или уебмастъри.

Сайтът им е пълен с уроци, подробни указания и други, за да ви помогне да се ориентирате в мътния свят на DNS и центрове за данни.

поддръжка на hostgator
Те имат и допълнителни функции за начинаещи, които търсят да създадат сайт без излишни наемания на други хора да проектират, изграждат и управляват всичко.

Техният създател на уебсайтове, Gator от HostGator, е един от най-добрите, които разгледахме. Той идва с безплатен хостинг и име на домейн, така че просто трябва да закупите един акаунт за всички необходими неща.

Персонализираните шаблони са много модерни, за начало и можете лесно да персонализирате как изглеждат, като плъзнете и пуснете всяка функция. Ще получите също анализи на сайта и безплатен SSL сертификат, за да защитите личните данни на посетителите си (като физическото им местоположение).

Gator by HostGator дори идва с план за електронна търговия, така че можете да създадете напълно функциониращ онлайн магазин с инвентар и други, без да се притеснявате за шлюзове за плащане, плъгини или каквато и да е друга бъркотия. Просто работи.

Минуси за използване на споделено HostGator

Постоянно силната продължителност на HostGator беше, честно казано, изненадваща (по добър начин). Ние също така сме фенове на тяхната гаранция за ъптайм.

Отвъд това, техният подход за начинаещи и полезно обслужване на клиентите означават, че има какво да харесаме за тяхната услуга.

За съжаление, ние също се натъкнахме на няколко проблема по време на тестването им. Ето най-големите проблеми, които открихме:

1. Бавна скорост на страницата (над 1 секунда за зареждане)

Сървърите на HostGator нямаха проблеми да поддържат нашия сайт и да живеят през последната година и половина.

Проблемът е, че същите тези сървъри също бяха постоянно бавни. Средното им време за зареждане на страници през последните 24 месеца е било само средно 1191 мс.

Това е повече от секунда за зареждане на сравнително прости, текстово-базирани страници със съдържание. Така че просто си представете какво би се случило, ако запълните тези страници с хиляди думи и десетки изображения с висока разделителна способност. Да, не е добре.

Показано е, че времето за бавно зареждане на страницата влияе директно върху опита на посетителя ви. И това има ефект на понижаване и на удара в долния ред.

Има няколко неща, които можете да направите, за да ускорите вашия сайт, без да превключвате хостове. Но ако хостът ви е постоянно бавен, това означава, че непрекъснато ще водите загубена битка.

Последни 12-месечни средни времена на натоварване:

HostGator споделени подробни статистически данни за последните 12 месецаСредна скорост на HostGator 2019-2020 | Вижте статистиката

2. Много допълнителни такси за „True“ архивиране, Gmail и зловреден софтуер

Плановете за споделен хостинг на HostGator са евтини, като въвеждащите цени започват само от $ 2,75 / месец (за 36 месеца).

Най-евтиният им план („Hatchling“) идва с едно име на домейн, инсталиране с едно щракване на популярни приложения като WordPress, Joomla и други, нерегламентирана честотна лента, неограничено съхранение и безплатен SSL сертификат. По принцип всички основни функции, необходими за цялостен уебсайт.

HostGator Споделени допълнителни услугиHostGator Споделени допълнителни услуги

Това е всичко, което те предоставят в своите планове по подразбиране. Всички „допълнителни“ неща, като архивиране на сайтове, достъп до Gmail, мониторинг на SiteLock и SEO инструменти, ще ви струват допълнително, когато е време за плащане.

Разочароващо е, защото много от тези функции са формулирани внимателно на сайта, като „налични“, за да мислите, че са включени. Прегледайте останалите топ хостове, които разгледахме, и ще видите, че много от тях, всъщност, ги вкарват в основните си цени.

Едва когато стигнете до самия край на процеса, когато отидете да въведете данните си за плащане, ще разберете, че всички тези допълнителни функции ще ви струват, добре, допълнително.

Gmail е стандартният $ 5 / месец или $ 60 / година на потребител, което е тяхното нормално ценообразуване. Но тогава SiteLock ще ви струва $ 19,99 / година, CodeGuard (за архивиране на сайтовете ви) ще ви струва $ 23,95 / годишно, а те дори не запазват много предишни версии на вашия сайт в файл, в случай че се сблъскате с някакви проблеми.

И така, докато първоначалният план в началото изглежда евтин, той започва да става доста скъп, когато всичко е казано и направено.

3. „Трикове“ за стандартни цени за индустрията

В допълнение към допълнителни такси, HostGator дърпа два трика за ценообразуване, които са доста стандартни в бранша.

Първият е рекламирането на ниска ставка като $ 2,75 / месец, само за да осъзнаете, че тя изисква предварително плащане за цели три години, за да я получите в действителност. В противен случай търсите $ 10.95 / месец за действителна услуга за един месец.
Разбивки на общите цени на HostGator за дългосрочни планове

Това обаче е само началото. Тъй като на всичкото отгоре цените за подновяване на HostGator драстично скачат след изтичане на първоначалния Ви план.

Нека да кажем, че продължавате напред и ще влезете в тази ниска ставка за три години. Ще получите доста добра сделка, без съмнение.

Проблемът започва, когато дойде време да подновите плана си след три години. В този момент месечната ви ставка за един и същ план скача до $ 6,95 / месец (или общо $ 250,20) – повече от двойно повече, отколкото сте платили за същата точна услуга.

По същество те надделяват върху факта, че след няколко години вероятността да искате да превключвате услуги е доста ниска. Така че сте затворени за известно време (като членство в кабелна компания или фитнес зала).

Много други домакини, които сме разгледали, издърпват същия този каскад. Това обаче не означава, че трябва да ни харесва.

Цени за HostGator, хостинг планове & Бързи факти

Планирани цени и цени за споделен хостинг на HostGator

Споделен хостинг: HostGator има три опции за споделен хостинг план за избор:

План за излюпване: Този план започва от $ 2,75 на месец. Получавате едно име на домейн, неограничено пространство на диска и място за съхранение, SSL сертификат и неограничен поддомейни.

План на бебето: Този план започва от $ 3,95 на месец. Той поддържа неограничено място за съхранение, честотна лента и имена на домейни.

Бизнес план: Този план започва от $ 5,95 на месец. Той поддържа неограничено място за съхранение, честотна лента и имена на домейни. Той идва с безплатен специален IP, SSL и безплатен номер.

 • Лесно регистриране: Лесен процес на регистрация.
 • начини за плащане: Кредитна карта, PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: Уводното ценообразуване е достъпно само за покупки в дългосрочен план. Степента на подновяване също ще надвиши двойно. Допълнителни услуги, като архивиране и мониторинг на злонамерен софтуер, също са допълнителни такси.
 • Upsells: Много продажби.
 • Активиране на акаунт: Активирането на акаунта ви може да отнеме до 24 – 48 часа.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Те улесняват инсталирането на популярни приложения и CMS в няколко стъпки с помощта на QuickInstall.

Препоръчваме ли споделено HostGator?

Не точно.

Но не по причината, която вероятно мислите.

Споделеният хостинг на HostGator предлага много предимства. Продължителността на работата е наистина подобрена през последната година или така. Обслужването на клиенти беше добро. И изобилието от опции за начинаещи го правят удобен за ползване.

Комбинацията от бавните скорости и допълнителните увеличения на цените го прави твърде скъп, за да се счита за достойна стойност.

Причината обаче да не го препоръчваме е, защото в магазина имат по-добра опция, която всъщност дава добра стойност.

WordPress Cloud хостингът на HostGator е малко по-скъп първоначално на хартия, но производителността също е значително по-добра.

Затова препоръчваме първо да погледнете този, защото най-вероятно ще платите същото в края на деня, когато вкарате тези допълнителни такси и увеличения на цените.

Послепис Използвали ли сте HostGator преди? Моля, помислете дали да не оставите отзив по-долу – добър или лош – всъщност няма значение, доколкото е полезно за нашите посетители. Благодаря за подкрепата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector