Преглед на Bluehost (2020) – Това популярно уеб хостинг има ли полезно?

Преглед на BluehostBluehost: Препоръчителен уеб хост


Ние сме платени клиенти на уеб хостинг Bluehost през цялата 2017 – 2020 година.

Това означава, че ние наблюдаваме изпълнението на най-евтиния им „основен“ споделен хостинг план (както средното време за зареждане, така и продължителността на работа) в продължение на 3+ години.

Този преглед на Bluehost разчита до голяма степен на данни, както и на цялостното изживяване с техните хостинг функции и поддръжка на клиенти.

С две думи, всички планове на Bluehost предлагат на своите клиенти денонощен чат на живо, нерегламентирана честотна лента и пет имейл акаунта. Подобно на много други уеб хостинг компании, те също предлагат на новите си потребители безплатен домейн за първата година. Плановете им започват от $ 2,75 на месец и включват подобрена сигурност, архивиране и безплатен SSL сертификат. Те помагат да защитите и защитите вашия блог или уебсайт.

Като цяло последните им 24-месечни резултати бяха добри. Bluehost очевидно е на върха с продължителността си (99,99%) и бързо време за зареждане на 405ms (0,4 секунди).

Прочетете всички „плюсове“ и „минуси“ по-долу:

Обща информация & Преглед на хостинга

НАШИЯТ ВЕРДИКТ: Най-добър общ споделен хостинг
SPEED: 405 ms (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
непрекъсната работа: 99,99% (Средно за февруари 2018 г. до януари 2020 г.)
ПОДДЪРЖА: 24/7 Чат на живо
Приложения: WordPress, Joomla, Drupal и някои създатели на уебсайтове
ХАРАКТЕРИСТИКА: Неопределена честотна лента и съхранение, имейл акаунти, безплатен домейн 1-ва година
ПЛАНОВЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ: Споделени, облачни, VPS и специализирани сървъри
ТРАНСФЕР НА САЙТА: Не е безплатно
ценообразуване: Започвайки от $ 2,75 / месец (подновява се на $ 7.99 / месец)

Плюсове на използването на Bluehost хостинг

1. Най-добро време за изпълнение – 99,99% – през цялата година

Времето за работа е един от най-важните аспекти при избора на уеб хост – в края на краищата, ако сайтът ви е прекъснат, вашите потребители няма достъп до него. Така че постоянно доброто ъптайм трябва да бъде един от вашите основни приоритети.

След като прегледахме 30 уеб хостове, нашата база за „добро” време за работа е 99,93%. Това може да изглежда доста високо, но всъщност е дори малко под средното. Въведете тези числа в калкулатор и бързо ще видите, че това се превежда в поне 26 минути престой всеки месец или малко повече от пет часа в течение на година.

Така че в идеалния случай ние не искаме да виждаме нищо по-малко от това.

Добрата новина е, че Bluehost лесно надминава този показател, като удобно поддържа тест сайта ни на живо за 99,99% от времето през последните 24 месеца (2018-2020).

Ето месечната разбивка за последните 12 месеца:

 • Средно време за януари 2020 г.: 100% 
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 99,96%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 100%
 • Средно време за април 2019 г.: 100%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,99%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%

Заключение? Bluehost е един от най-надеждните доставчици на уеб хостинг според нашето проучване за актуализация.

BlueHost-производителни-двайсет и четири месецТестов сайт на живо: hostingfacts-bluerock-bluehost.com | Ср. ъптайм и скорост: 24 месеца+

2. Топ 5 Скорост на зареждане на уебсайта – 405ms

Доклад от Google миналата година установи, че огромната част от мобилните уебсайтове са твърде бавни.

Това е проблем поради две основни причини. Първият индекс на Google за мобилни устройства може да повиши или скрие вашия сайт в потребителски търсения въз основа на скоростта на зареждане. Проучванията показват, че бавните уебсайтове почти винаги водят до по-ниски продажби.

Така след продължаване на времето, времето за зареждане на страницата на вашия хост е второто най-важно нещо, което може буквално да направи или наруши успеха на вашия сайт.

Следим представянето на Bluehost от февруари 2018 г., използвайки инструмент на трета страна, Pingdom. И за пореден път останахме доволни от резултатите – средна скорост на зареждане на страницата от 405 ms, което ги поставя като 5-ти най-бърз сайт от всички, които сме тествали.

Bluehost-2019-2020-статистикиBluehost средна скорост 2019-2020 | Вижте статистиката

3. Ниско въвеждащо ценообразуване ($ 2,75 на месец)

Само ще разгледаме пълните цени и планове на Bluehost.

Ако обаче трябва да проверите началните цени, ще забележите, че най-ниската рекламирана цена е 3,95 долара на месец. Това е доста добра сделка, като се има предвид, че уж са го намалили от първоначално $ 7,99 / месец.

За тази цена получавате почти всичко необходимо за един уебсайт. Това включва 50 GB SSD съхранение, немерна честотна лента, безплатен SSL сертификат и др.

Така че бихте получили доста добра стойност за цената, плюс постоянната им скорост на работа и зареждане на страници.

Добрата новина е, че успяхме да направим сделка с Bluehost за нашите читатели, която сваля началната цена още повече до $ 2,75 / месец.

Това е най-ниският процент, който сме виждали навсякъде онлайн (и ни се доверете, нашият екип прекарва твърде много време онлайн, както е). Така че е много, ако сте на пазара за нов приемлив хост.

4. Добри опции за сигурност

Въпреки че Bluehost е една от „по-евтините“ опции на пазара, ние с удоволствие видяхме, че те не режат прекалено много ъгли или икономисват критични функции като сигурност.

Bluehost предоставя доста добри опции за сигурност по подразбиране, включително безплатен SSL сертификат за всеки план, както споменахме по-рано.

Всички планове включват и функция за поверителност на домейна, която ще ви помогне да запазите личната информация, която сте използвали за регистрация за домейн, частна. Това не позволява на хакерите да намерят и използват тези лични данни за фишинг схеми, за да подмамят вас или други хора да предават чувствителна информация.

SiteLock е включен, за да помогне за предотвратяване на атаки на злонамерен софтуер, които за съжаление са доста често срещани на WordPress сайтове. CodeGuard е друга форма за защита, която също осигурява ежедневно архивиране, така че можете да върнете назад предишни версии на сайт, ако той се хакне.

Postini от Google е последният инструмент за сигурност, който си струва да се отбележи. Той осигурява защита срещу нежелана поща за вашата електронна поща, така че всичко подозрително е предотвратено да влезе във входящата ви поща.

Като цяло, това е доста приличен пакет за сигурност, за да запазите сайта си безопасен и здрав.

5. Много интеграции, приложения, Функции за електронна търговия

Освен включените функции за защита, Bluehost също така осигурява достъп до огромен брой различни приложения и интеграции, така че да можете да използвате най-популярните услуги в мрежата.

Например, те имат мениджър на домейни, ако предпочитате просто да купувате и управлявате множество домейни чрез тях. Можете да зададете дневни, седмични или месечни архиви за всеки случай.

Можете да инсталирате WordPress с едно щракване (повече за това в следващия раздел по-долу). Можете също да инсталирате други популярни системи за управление на съдържанието (CMS) като Drupal, Joomla, да управлявате магазин за електронна търговия и други.

Плюс това, Bluehost дори ще включва достъп до мрежа за доставка на съдържание (CDN). Те приютяват вашите изображения и големи файлове, като се справят със сървърите ви, за да ги доставят по-бързо на потребители по целия свят и да поддържат сайта ви бърз едновременно.

6. „Официален“ WordPress.org препоръчан хост

WordPress е най-използваната платформа за уебсайтове на пазара.

И те само „официално“ препоръчват трима хостинг партньори да се използват с WordPress сайт:

 • Bluehost
 • Dreamhost
 • SiteGround

Разбира се, можете да използвате почти всеки доставчик на уеб хостинг, за да създадете WordPress сайт. Но фактът, че Bluehost е един от малкото официално признати партньори, е окуражаващ.

WP.org препоръчва BluehostWordPress.org препоръчва Bluehost

7. Лесен за използване за начинаещи

Някои от уеб хостовете, които видяхме, са най-добри само за напреднали потребители.

LiquidWeb, например, е чудесен, ако знаете какво правите. Но им липсва удобен за потребителя интерфейс за нетехнически хора. Така че, ако сте начинаещ, ще ви е трудно да прекарате сайт на живо.

Оформлението на контролния панел на Bluehost (cPanel) го прави лесен за използване. Просто трябва да посочите и да кликнете в повечето случаи.

Той също има функции за напреднали потребители, но и начинаещите могат лесно да инсталират и стартират WordPress.

Или могат да използват инструментите за създаване на уебсайтове Bluehost (като Weebly или Drupal), за да започнат с шаблон, който можете да персонализирате, като просто влачите и пускате функции.

Bluehost cPanelBluehost лесен за използване cPanel

8. 30-дневна гаранция за връщане на парите

Получаването на най-добрата сделка за уеб хостинг обикновено означава предплащане за няколко месеца, година или няколко години наведнъж.

Bluehost не е по-различен – повече за това по-долу. Но те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите по техните планове.

Можете да изпробвате услугата, за да прецените тяхната ефективност за себе си и след това все пак да поискате възстановяване на сумата, ако не сте напълно удовлетворени. Имаме обаче няколко думи на предпазливост.

Според техните условия, ето какво прави и не попада под тази гаранция:

 • Можете да получите възстановяване само на разходите за уеб хостинг, а не на други продукти като домейни или други добавки.
 • Такса 15,99 щ.д. ще бъде приспадната, ако получите безплатно име на домейн в плана си.
 • Всякакви заявки след 30 дни няма да бъдат възстановени.

Това не е точно правило без зададени въпроси, каквото сме виждали от някои хостове. Затова се уверете, че сте добре с тези точки, преди да се регистрирате.

9. Поддръжка на клиенти

Bluehost предлага всичко – от база знания, до чат на живо, поддръжка на електронни билети и дори поддръжка по телефона. Опитахме чата на живо и Винута от Bluehost се свърза в рамките на две минути.

Имаше малки закъснения между всеки отговор, но като цяло Винута беше изключително приятелски настроен и предложи директни отговори на всеки въпрос. Това беше безболезнено изживяване, което е точно това, което искате от клиентската поддръжка на домакина.

Чат на живо на Bluehost за обслужване на клиентиИмахме чат с представител на Bluehost Live Chat

Минуси от използването на Bluehost хостинг

Bluehost се представя доста добре в целия борд. Има обаче две големи зони, където разходите стават малко стръмни. Нека се потопим по-дълбоко във всяка една от тях.

1. По-високи цени за подновяване (често срещани в уеб хостинг индустрията)

Най-добрият начин да получите най-ниската възможна цена за хостинг е предварително плащане за една, две или дори три години предварително.

Тригодишно ценообразуване на BluehostПодробно ценообразуване на Bluehost

От една страна, месечната цена е ниска, но от друга страна, предплащането за по-дълъг период от време (между 12-36 месеца) означава, че не се ангажирате само с няколко долара, но и около сто долара.

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид, са по-високите проценти за подновяване след изтичане на въвеждащия период. В този случай предплащането за цели три години на стойност 3,95 долара е добра сделка, защото се заключвате в тази ниска ставка толкова дълго, колкото е възможно.

Въпреки това, в края на този срок, ставките ще скочат обратно до нормалните си. Те варират от $ 7.99 – $ 8.99 / месец при най-основния споделен план, в зависимост от това колко дълго предплащате.

Цени за подновяване на BluehostЦени за подновяване на Bluehost

2. Миграциите на сайтове не са безплатни

Повечето уеб хостове, които разгледахме, ще преместят съществуващия Ви уебсайт в тяхната услуга безплатно. Те го разглеждат като приятелска услуга, която помага да се правят нови клиенти щастливи, така че ще размахат всякакви такси.

За съжаление Bluehost не прави безплатни миграции.

Те имат еднократна такса от 149,99 долара, която включва миграцията на до пет уебсайта, 20 имейл акаунта и всякакви други файлове с база данни за тези сайтове.

Те твърдят, че ще бъде бързо и безпроблемно, така че няма да изпитате закъснения или престой.

Фактът, че трябва да платите за това и да плащате толкова, е голям „Con“, който трябва да се вземе предвид.

Пренос на уебсайт BluehostРазходи за трансфер на уебсайт Bluehost

Цени на Bluehost, хостинг планове & Бързи факти

Основният план на Bluehost ще ви струва $ 3,95 на месец (или $ 2,75 с нашата отстъпка).

Планът Plus се увеличава до $ 5,45 на месец – същата цена като опцията Choice Plus за неограничени уеб сайтове, SSD съхранение и честотна лента. Те също така ви позволяват да управлявате неограничени домейни, паркирани домейни и поддомейни в тези планове.

Pro планът започва от $ 13.95 / месец с всички тези функции и висока производителност от техните сървъри.

В допълнение, Bluehost има всички основни типове уеб хостинг, включително VPS, облак и специализирани центрове за данни.

Цени и планове на Bluehost

 • Безплатен домейн? Да за 1-ва година, след това се подновява на $ 15,99.
 • Лекота на регистрация: Лесен процес на регистрация на две страници.
 • начини за плащане: Основни кредитни карти и PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: Няма възстановяване на средства за имена на домейни. Увеличават се процентите за подновяване на двата домейна и хостинга.
 • Upsells: Някои Upsells. За съжаление, това е често срещано явление в уеб хостинг индустрията и се случва с много различни хостинг компании с големи имена.
 • Активиране на акаунт: Повечето потребители се радват на незабавно активиране. Ако информацията е неточна или има съмнение за измама, активирането може да се забави.
 • Опит с контролен панел и табло: Лесен и лесен за използване контролен панел.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Mojo Marketplace прави инсталирането на приложения бързо и лесно.

Препоръчваме ли Bluehost?

Да, ние го правим.

Bluehost се класира на или близо до върха както за продължителност на работа, така и за зареждане в продължение на повече от година.

В допълнение, те предлагат силна поддръжка за сигурност, гаранция за връщане на парите и множество удобни за ползване приложения, всичко това за една от най-ниските цени в бранша ($ 2,75 на месец).

Не са перфектни обаче. Ставките за подновяване ще се увеличат след края на въвеждащото ценообразуване. Също така, те таксуват допълнително за миграции на сайтове, които другите домакини въвеждат безплатно.

Но като цяло Bluehost осигурява висока производителност и добра стойност.

Послепис Използвали ли сте Bluehost преди? Моля, помислете дали да не оставите отзив по-долу – добър или лош – всъщност няма значение, доколкото е полезно за нашите посетители. Благодаря за подкрепата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector