7 najboljših poceni storitev spletnega gostovanja (pregled 2020) | Dejstva o gostovanju

poceni spletno gostovanje


Iskanje poceni ponudnika spletnega gostovanja ni lahka naloga.

Zakaj?

Mnogo priljubljenih spletnih ponudnikov gostovanja uporablja standardne cenovne strategije, ki običajno pritegnejo nove stranke s svojimi nizkimi uvodnimi cenami.

Vendar pa so po naši raziskavi stroški obnove običajno 2x do 3x višji. Preden se prijavite s poceni gostitelja, je nujno, da preverite njihove cene podaljšanja in funkcije.

Včasih so omejeni na minimalni prostor za shranjevanje, premalo pasovne širine ali brez SSL.

Čeprav večina spletnih gostiteljev brezplačno vrne ime domene in SSL (vsaj eno leto), nekateri ne.

Spodaj najdete 7 najcenejših ponudnikov spletnih gostovanj (nazadnje preverjeno decembra 2019):

1. Bluehost 2,75 USD / mesec (36 mesecev) | Podaljša 7,99 USD

Bluehost

 • Počasi: 99,99% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 380 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Lastnosti: brezplačni e-poštni računi, vključen SSL
 • Vračilo denarja: 30-dnevno jamstvo

Bluehost trenutno gosti več kot 2 milijona spletnih strani. Daleč so eden izmed najbolj priljubljen, na voljo poceni, skupne možnosti gostovanja – z razlogom. Dobro jih uporabljajo (in priporočajo) številni priljubljeni spletni skrbniki in blogerji.

Od 31 gostiteljev, ki smo jih pregledali, je bil Bluehost zadnji 24-mesečni uptime najboljši, kar smo videli – 99,99% (le 2 uri izpada). Njihova povprečna hitrost je poleg zanesljivih zmogljivosti tudi hitrejša – 380 ms (kar je hitro v primerjavi z drugimi gostitelji s podobnimi cenami, na primer SiteGround (681 ms) ali DreamHost (654 ms).

Bluehost je tudi naš najboljši 1 spletni strežnik v naših splošnih ocenah spletnega gostovanja. Predvsem zaradi odličnih in zanesljivih zmogljivosti in 24/7/365 klepeta v živo vsem svojim strankam.

Vsi načrti vključujejo brezplačno ime domene za 1 leto, namestitve z enim klikom za različne graditelje spletnih strani in WordPress.

Največja pomanjkljivost njihove ponudbe je, da najcenejši načrt (2,75 USD / mesec) prihaja s 36-mesečno obveznostjo. Če se odločite za uporabo njihovih storitev manj kot 12 mesecev, boste morali plačati 4,95 USD na mesec. SSL je vključen brezplačno. Najcenejši “osnovni” načrt ima 50 GB prostora za shranjevanje, 5 e-poštnih računov in neomejeno pasovno širino. Bluehost se obnovi po 7,99 USD / mesec po začetnem obdobju prijave.


Ali pa si preberite celoten pregled na Bluehostu

2. Hostinger 0,99 USD / mesec (48 mesecev) | Obnavlja 2,15 dolarja

Gostovanje

 • Počasi: 99,95% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 363 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Značilnosti: SSL, brezplačna domena za 1 leto, neomejeno shranjevanje
 • Vračilo denarja: 30-dnevno jamstvo

Hostinger je najcenejše spletno gostovanje, ki smo ga pregledali do zdaj.

Običajno so zelo dostopni ponudniki gostovanja počasni, nezanesljivi ali pa praktično nimajo podpore strankam.

Na srečo je pri Hostingerju ravno obratno. V zadnjih 23 mesecih je bil njihov čas nadaljujejo 99,95%.

Še več, spadajo med najhitrejše gostitelje spleta s povprečnim časom nalaganja 363 ms (premagajo jih le A2 gostovanje in MDDHosting, ki so nekoliko dražji).

Ponujajo tudi hitro 24-urno podporo strankam prek klepetanja v živo, kar je odlična funkcija.

Nizke cene, odlični časi nalaganja in zanesljiv čas delovanja – je tisto, kar jim omogoča veliko poceni spletno gostovanje.

Če se prijavite na njihov najcenejši načrt, vas bo to stalo le 0,99 USD / mesec. To pomeni skupno le 47,52 dolarja za skoraj »življenjsko dobo gostovanja« – ni slabo. Najcenejši načrt gostovanja se obnovi po 2,15 USD na mesec po začetnem obdobju prijave.

Ta načrt enotnega gostovanja vključuje 1 spletno mesto, 1 e-poštni račun, 100 GB pasovne širine (ki lahko sprejme veliko obiskovalcev) in neomejeno shranjevanje.


Ali pa si preberite celoten pregled o Hostingerju

3. DreamHost 2,59 USD / mesec (36 mesecev) | Podaljša: 2,59 USD | Mesečni načrt: 4,95 USD na mesec

sanjski gost

 • Počasi: 99,94% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 654 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Značilnosti: SSL vključen, neomejen promet
 • Vračilo denarja: 97-dnevna garancija

DreamHost takoj izstopa med spletnimi gostitelji zaradi svoje impresivne garancije za vračilo denarja: počutijo se tako samozavestni glede svoje storitve, da vam lahko do 97 dni zahtevajo vračilo denarja (industrijski standard je 30 dni).

Zadnja ura 24h DreamHosta je 99,94% – kar ni slabo. Imajo čas nalaganja 654 ms. Čeprav to ni prepočasno, si zagotovite boljši čas nalaganja z našimi tremi najboljšimi izbirami.

DreamHost pa ne ponuja brezplačnih e-poštnih računov. Medtem ko Bluehost ponuja 5 e-poštnih računov in A2 gostovanje 25, morate s DreamHostom plačati 1,67 USD za e-poštni račun na mesec..

Poleg tega, da ima impresivno garancijo vračila denarja (97 dni), DreamHost ponuja precej izjemnih funkcij: brezplačno ime domene za 1 leto (podaljša se pri 15,99 USD), neomejeno pasovno širino, shranjevanje SSD 50 GB, WP gradnik spletnega mesta, brezplačen SSL in podporo za 1 spletna stran – vse za 2,59 USD / mesec na najcenejšem načrtu, ki se obnovi po isti ceni.


Ali pa si preberite celoten pregled na DreamHost-u

4. HostGator 2,75 USD / mesec (36 mesecev) | Obnavlja 6,95 dolarja

hostgator v skupni rabi

 • Počasi: 99,99% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 1113 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Lastnosti: brezplačni e-poštni računi, vključen SSL
 • Vračilo denarja: 45-dnevno jamstvo

Hostgator je brez dvoma ena največjih in najbolj priljubljenih blagovnih znamk spletnega gostovanja danes. Gostijo impresivnih 10 milijonov + domenskih imen in so v industriji že 19 let. To je težko premagati!

Vendar pa imamo različne občutke glede gostovanja gostovanja Hostgatorja. 

Če govorimo o hitrosti, delujejo zelo slabo: čas nalaganja 1,113 ms jih naredi najpočasnejše od poceni spletnih gostiteljev, ki smo jih pregledali (Hostinger in Bluehost sta vsaj dvakrat hitrejši, A2 Hosting pa trikrat hitrejši). Pomanjkanje pomnilnika SSD to ne pomaga. 24-mesečno podaljšanje programa Hostgator je zelo impresivno 99,99%, čeprav. Na seznamu imajo drugi najboljši uptime po Bluehostu. To daje raven zagotovila o zanesljivosti njihove storitve.

Najcenejši načrt Hostgatorja stane 2,75 USD / mesec, vendar zahteva 36-mesečno obveznost. Za to dobite neomejeno pasovno širino in prostor za shranjevanje, brezplačno ime domene za 1 leto, takojšnje varnostne kopije, brezplačen SSL in 100 USD dobroimetja za Google in Bing. Po preteku začetnega 36-mesečnega obdobja se Hostgator podaljša s 6,95 dolarja na mesec.


Ali pa si preberite celoten pregled na HostGatorju

5. Gostovanje A2 2,96 USD / mesec (12 mesecev) | Podaljša 8,99 USD

a2 domača stran

 • Počasi: 99,93% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 320 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Lastnosti: brezplačni e-poštni računi, vključen SSL
 • Vračilo denarja: garancija za vračilo denarja kadarkoli

A2 gostovanje je najhitrejši ponudnik gostovanja, ki smo ga preizkusili do zdaj.

S povprečnim časom nalaganja 320 ms, Gostovanje A2 je najhitrejši od spletnih gostiteljev, ki smo jih pregledali – in to že leta. So edini spletni strežnik, ki dobi popolno oceno hitrosti med spletnimi gostitelji, ki smo jih pregledali.

V svetu, kjer lahko počasi škoduje prometu in konverzijam, spletni gostitelji, ki so ponosni na hitrost, zanjo zaračunajo premijo – ali vsaj veliko več kot 2,96 dolarja na mesec, ki ga A2 gostovanje zaračuna za njihov najcenejši načrt.

Vendar pa upodabljanje gostovanja A2 ni ravno impresivno. Ohranili so 99,93% podaljšanje v zadnjih 24 mesecih, kar je precej slabo.

Omejeni ste tudi na eno spletno mesto v njihovem najcenejšem načrtu; to otežuje uživanje v nekaterih neverjetnih funkcijah, ki jih ponujajo v celoti. Če želite več spletnih mest, morate nadgraditi na njihov Turbo strežnik. Čeprav to obljublja do 20-krat večjo hitrost, stane veliko več pri 7 USD na mesec za 24/36-mesečno obveznost.

Z 2,96 $ / mesečno najcenejši načrt A2 Gostovanja ponuja neomejeno shranjevanje SSD, neomejeno pasovno širino, brezplačen SSL, 25 e-poštnih računov, ustvarjalec spletnega mesta in namestitev WordPress z enim klikom. Za eno leto dobite tudi brezplačno ime domene. A2 gostovanje se podaljša pri 8,99 USD na mesec po začetnem obdobju prijave.

Če želite pridobiti najnižjo ceno, uporabite kupon “HOSTINGFACTS” na strani blagajne.


Ali pa si preberite celoten pregled o A2 gostovanju

6. GreenGeeks 2,95 USD / mesec (36 mesecev) | Podaljša: 9,95 USD

Domača stran GreenGeeks

 • Počasi: 99,96% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 453 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Lastnosti: brezplačni e-poštni računi, vključen SSL
 • Vračilo denarja: 30-dnevno jamstvo

Osredotočenost GreenGeeksa na to, da so okolju prijazni, jih lahko privošči nekaterim uporabnikom, kako pa se zlagajo v primerjavi z drugimi poceni spletnimi gostitelji?

GreenGeeks ni tako hiter kot Hostinger (363 ms), Bluehost (380 ms) ali A2 gostovanje (320 ms), vendar je njihov čas nalaganja 453 ms je impresiven in 99,96% tudi uptime ni slabo. Prav tako je vredno omeniti, da imate korist od 24/7 podpore strankam s klepetanjem v živo (za katerega smo ugotovili, da je precej zanesljiv), če se vaše spletno mesto še kdaj spusti.

Medtem ko je GreenGeeks dokaj velikodušen, ko gre za nekatere funkcije na njihovem najcenejšem načrtu (na primer neomejeno shranjevanje in e-poštna sporočila), želimo opozoriti, da lahko ta načrt uporabljate samo z 1 spletnim mestom.

Njihov najcenejši načrt stane 2,95 dolarja na mesec, kar je 36-mesečna obveznost. Za to dobite neomejen prostor za shranjevanje SSD, neomejeno pasovno širino, neomejeno e-pošto, brezplačnega graditelja spletnih strani in brezplačno ime domene za 1 leto (podaljša se pri 13,95 USD). Dobite tudi brezplačen SSL. Ko je začetno 36-mesečno obdobje za prijavo konec, GreenGeeks podaljša pri 9,95 USD na mesec.


Ali pa si preberite celoten pregled na GreenGeeks

7. iPage 1,99 USD / mesec (36 mesecev) | Podaljša: 7,99 USD

ipage

 • Počasi: 99,97% (glej podrobno uptime)
 • Čas nalaganja: 759 ms (glej podroben čas nalaganja)
 • Lastnosti: brezplačni e-poštni računi, vključen SSL
 • Vračilo denarja: 30-dnevno jamstvo

Ponudba iPage se pri 1,99 USD / mesec zdi ena najboljših, kar zadeva poceni spletno gostovanje – predvsem zato, ker se zdi, da so najcenejši po našem najboljšem izboru (Hostinger).

Vendar ne bodite prevarani. 

Izjemno poceni cene iPage-a dobite le, ko sprejmete 36-mesečno zavezo. Še pomembneje pa je, da ko je začetno 36-mesečno obdobje za prijavo konec, iPage poceni skupne cene gostovanja v trenutku pokažejo na 7,99 USD / mesec.

Ob tem velja omeniti, da ima iPage impresivno 99,97% več kot 24 mesecev in nudijo zanesljivo 24-urno podporo strankam na več načinov, vključno s klepetom v živo.

iPage ne ponuja SSD prostora za shranjevanje. S časom nalaganja 759 ms, so tudi drugi najpočasnejši od najcenejših spletnih gostiteljev, ki smo jih pregledali.

Brezplačno ime domene za 1 leto (podaljša se pri 14,99 USD), brezplačen SSL, neomejeno shranjevanje in praktično neomejena pasovna širina so nekatere funkcije, ki jih dobite s poceni gostovanjem iPage. Medtem ko ima večina poceni gostiteljev omejitev za 1 spletno mesto, vam iPage omogoča gostovanje neomejenih spletnih mest.


Ali pa si preberite celoten pregled na iPageu

Zapiranje:

To, da nimate velikega proračuna, ne pomeni, da bi se morali zadovoljiti z nizkokakovostnim spletnim gostiteljem.

Na trgu je na desetine možnosti, ki dosegajo ravnovesje med cenovno dostopnostjo in kakovostjo. Z malo raziskovanja lahko enostavno najdete ponudnika, ki ustreza vašim potrebam in svoj proračun.

 1. Bluehost: 2,75 USD / mesec [enostaven za uporabo, zanesljiv]
 2. Gostovanje: 0,99 USD / mesec [najcenejša kakovost spletnega gostitelja]
 3. DreamHost: 2,59 USD / mesec [zmožnost plačevanja iz meseca v mesec]
 4. HostGator v skupni rabi: 2,75 USD / mesec
 5. Gostovanje z A2: 2,96 USD / mesec [najhitrejši poceni spletni gostitelj]
 6. GreenGeeks: 2,95 USD / mesec
 7. iPage: 1,99 USD / mesec

P.S. Preverite, ali ste v redu z višjimi cenami podaljšanja. Nihče na tem seznamu nima enake cene podaljšanja kot cena za vpis.

Katere poceni ponudnike gostovanja ste uporabili? Bi priporočili katero od njih? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Lahko preizkusimo in preizkusimo tudi cenejše gostitelje, zato nam svoje predloge posnamejte :).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map