Pendaftar Domain Terbaik di Kanada (2019)

Sekiranya anda mempunyai laman web atau ingin membuat laman web, anda memerlukan nama domain. Nama domain dibeli melalui pendaftar domain, yang terdengar cukup mudah – sehingga anda menyedari berapa banyak pilihan di luar sana.


Sebelum kita membahas ini, saya hanya ingin menjelaskan satu perkara yang sering membuat orang keliru. Pendaftaran domain tidak sama dengan hosting. Saya boleh keluar dan mendaftar 1000 domain tidak bermaksud anda dapat melihatnya dalam talian.

Walaupun begitu, jika anda ingin membeli domain, anda mungkin tergolong dalam salah satu daripada tiga kumpulan berikut:

 1. “Hanya mencari” untuk domain – > Peta Nama adalah jawapan anda.
 2. Mencari domain dan hosting – > Bluehost akan memberi anda berdua (dengan harga murah).
 3. Mencari domain asing dan hosting  -> GoDaddy adalah apa yang anda perlukan.

Semoga dapat membantu. Sekarang, mari kita lihat yang terbaik dari yang lain …

Pilihan Pendaftar Domain Terbaik

Di bawah ini, kami telah memasukkan pilihan kami untuk pendaftar domain terbaik. Selain itu, banyak syarikat ini menawarkan perkhidmatan dan jenis sokongan lain. Harga berbeza, seperti apa yang termasuk dalam pelbagai rancangan syarikat.

Beberapa pendaftar domain terbaik di luar sana hari ini termasuk:

1. Bluehost.com – Bagus untuk Domain, Hebat untuk Hosting

Bluehost telah beroperasi sejak tahun 2003 dan mempunyai lebih daripada dua juta laman web. WordPress mencadangkan Bluehost sebagai hos pilihan webnya. Mula-mula syarikat hosting tetapi menawarkan produk dan perkhidmatan tambahan.

Bluehost adalah satu lagi pilihan terbaik untuk pendaftaran domain, hosting dan sebarang masalah yang timbul. Dengan Bluehost anda membayar kebolehpercayaan dan banyak bantuan dalam talian. 

Pemilik laman web yang bekerja Bluehost menikmati pakej hosting percuma dengan setiap domain dan anda boleh memilih antara hosting bersama, WordPress, VPS, khusus, atau penjual semula.

Pakej lengkap yang merangkumi hosting, keselamatan dan satu nama domain berharga kurang dari $ 24 setahun.

2. Namecheap.com – Hands Down Terbaik untuk Domain, Tidak Hebat untuk Hosting (Perlindungan Privasi Percuma)

Namecheap memikat pemilik laman web yang fokus pada anggaran, tetapi mereka juga menawarkan sejumlah perkhidmatan dengan nama domain. Syarikat ini bermula pada tahun 2000 dan hari ini menguruskan lebih daripada tujuh juta domain. Lifehacker.com menamakan mereka Pendaftar Nama Domain Terbaik tahun 2010.

Sekiranya pendaftaran domain yang mahal dan murah adalah yang anda mahukan maka Namecheap sesuai untuk anda. Mereka mempunyai sokongan dan struktur harga terbaik. Satu-satunya masalah yang kami dapati ialah pelayan mereka tidak dapat bersaing pada tahap yang sama. 

Namecheap menawarkan pemindahan, sijil SSL, e-mel, integrasi aplikasi, dan hosting web. Mereka juga memberikan sokongan pelanggan melalui sembang langsung atau melalui sistem tiket e-mel. Semua ini hadir dengan tanda harga kurang dari $ 9 setahun.

Anda juga boleh memilih perlindungan privasi yang percuma untuk tahun pertama dan hanya di bawah $ 3 setahun selepas itu.

3. GoDaddy.com – Pemilihan Domain Paling Banyak, Hosting Layak, Sedikit Mahal

Boleh dikatakan pendaftar domain yang paling banyak diiklankan, GoDaddy secara praktikal adalah nama isi rumah, walaupun banyak orang mungkin tidak memahami dengan tepat apa yang mereka tawarkan.

Sekiranya anda mencari proses yang lancar dan mudah dilayari untuk mendaftarkan domain baru dan juga menghoskannya daripada GoDaddy adalah pilihan yang bagus. 

GoDaddy telah wujud sejak tahun 1997, jadi mereka adalah salah satu pilihan paling berpengalaman dalam senarai kami. Lebih daripada 17 juta telah memilih GoDaddy untuk laman web mereka, menjadikannya pendaftar nama domain terbesar di dunia.

GoDaddy menawarkan pendaftaran pendaftaran domain, pemindahan domain, pilihan e-mel profesional, hosting web, keselamatan, dan pelbagai alat pemasaran untuk laman web perniagaan anda. Pasukan sokongan pelanggan mereka memberikan bantuan global dan tersedia melalui telefon 24 jam sehari, tujuh hari seminggu atau anda boleh bercakap dengan seseorang melalui sembang langsung.

Harga GoDaddy bermula pada $ 0,99 untuk tahun pertama dan meningkat menjadi $ 14,99 setahun selepas itu untuk domain .com. Domain lain termasuk .net, .tech, dan .co sedikit lebih mahal. Perkhidmatan lain, termasuk perlindungan privasi, tersedia dengan bayaran nominal.

Baca ulasan GoDaddy penuh kami di sini. 

4. Domain.com – OK Seluruhnya, Masih Mahal

Domain.com, seperti namanya, mengkhususkan diri dalam menyediakan nama domain. Sejak tahun 2000, mereka telah menawarkan nama domain, rencana hosting, email, hosting VPS, sijil SSL, pemasaran dalam talian, dan reka bentuk web. Mereka pada dasarnya adalah kedai sehenti bagi mereka yang ingin melancarkan laman web.

Pemilik laman web dapat memilih antara hosting VPS, hosting WordPress, atau rencana hosting bersama. Semuanya dilengkapi dengan satu atau lebih nama domain percuma, serta sijil SSL, ruang cakera tanpa had, dan pelbagai alat pemasaran dan penyelesaian e-dagang.

Membeli domain dengan Domain.com adalah berpatutan — hanya di bawah $ 10 per tahun untuk laman web .com atau .net — dan dilengkapi dengan sokongan telefon 24/7 dan akses ke kawasan FAQ.

5. Name.com – Pilihan Berkualiti Lain

Name.com telah beroperasi sejak tahun 2003 dan mengendalikan dua juta domain. Dengan Name.com, anda mendapat pemindahan domain, sijil SSL, integrasi aplikasi, pembangun, e-mel, dan beberapa pilihan hosting yang berbeza.

Domain percuma disertakan dengan pembelian rancangan hosting. Anda boleh memilih dari satu rancangan laman web asas yang disebut Pelan Hosting Permulaan atau Pelan Pembangun Nama yang lebih komprehensif yang menyokong 25 laman web. Pakej Unbelievable menawarkan jumlah laman web yang tidak terhad.

Mereka menawarkan apa yang dikenali sebagai “pangkalan pengetahuan”, serta borang kenalan yang membolehkan anda menghantar tiket untuk mendapatkan bantuan. Anda juga boleh mengakses sokongan sembang setiap hari antara 10 pagi dan 5 petang MST atau sokongan telefon Isnin-Jumaat dari 8 pagi hingga 6 petang.

Harga berkisar antara $ 10 per tahun untuk laman .com hingga $ 110 setahun untuk laman .host. Perlindungan privasi tersedia dengan bayaran tambahan $ 5 per tahun, tetapi itu bukan pilihan untuk semua peluasan domain.

6. HostGator.com – Host Hebat, Daftar Domain Purata

HostGator telah wujud sejak tahun 2002 dan merupakan pilihan lain yang telah diiklankan secara meluas. Syarikat ini mengawasi lebih dari sembilan juta domain dan terutamanya merupakan penyedia hosting web.

Anda boleh memilih antara web, cloud, WordPress, VPS, reseller, dedicated, aplikasi atau hosting Windows. HostGator terkenal dengan kelajuan uptime dan loadingnya, terutama bagi mereka yang menggunakan program WordPress Cloud Hosting. Mereka juga menyediakan sembang langsung dan sokongan pelanggan tiket e-mel, serta akses ke tutorial video dan forum.

Kos laman web .com adalah $ 12.95 per tahun, yang menyediakan sekurang-kurangnya satu domain kepada anda. Anda boleh memilih dari beberapa rancangan yang berbeza, termasuk rancangan Cloud Awan, rancangan Baby Cloud, dan rancangan Cloud Hatchling. Pelanggan HostGator yang ada boleh mendapatkan laman .com dengan hanya $ 2,99 per tahun. Perlindungan privasi tersedia dengan tambahan $ 14.95 setiap tahun.

7. 1&1

1&1 adalah yang paling veteran dalam kumpulan ini dan telah wujud lebih dari 30 tahun. Mereka masih merupakan salah satu pilihan yang paling konsisten. Lebih daripada 7000 pekerja berada di seluruh dunia untuk syarikat yang berpangkalan di Jerman ini.

Dengan 1&1, anda boleh mendapatkan pemindahan domain, pembangun laman web, hosting web, pembangun kedai dalam talian, hosting WordPress, hosting VPS, sijil SSL, hosting awan yang dikendalikan, pengurusan e-mel perniagaan, akaun e-mel perniagaan, dan banyak lagi. Mereka juga menawarkan pelbagai alat pemasaran e-mel dan dalam talian.

Sokongan pelanggan tersedia sepanjang masa melalui telefon, sembang langsung, e-mel, atau media sosial.

Mereka juga merupakan salah satu pilihan pendaftar domain yang paling berorientasi nilai dengan harga hosting web mulai kurang dari $ 1 setahun untuk situs .com. Laman web .biz berharga kurang dari $ 15 setahun. Mereka juga menawarkan perlindungan privasi secara percuma untuk domain pendaftaran persendirian.

8. Daftar.com

Selama lebih dari 20 tahun, Register.com telah menawarkan transfer untuk domain, laman web, dan bangunan laman web e-dagang, pilihan hosting dan SSL, perkhidmatan e-mel, dan beberapa alat pemasaran dalam talian yang berbeza. Mereka bekerja dengan lebih daripada 2.5 juta domain. Syarikat ini juga memberi anda akses ke pelbagai alat pemasaran yang berguna, termasuk SEO, PPC, Facebook Boost, dan banyak lagi.

Sokongan pelanggan tersedia melalui telefon atau e-mel dari jam 9 hingga 5 petang pada hari Isnin hingga Jumaat dan pada hari Sabtu dan Ahad dari jam 9 pagi hingga 10 malam.

Mereka adalah salah satu pilihan hosting yang paling berpatutan dengan harga $ 5 sebulan untuk laman web. Harganya sama untuk laman web .com, .net, .org, .biz, .info, dan .us. Perlindungan privasi tersedia dengan tambahan $ 11 setiap tahun.

9. InMotion Hosting – Hosting Besar dan Pendaftaran Domain

Syarikat ini telah beroperasi sejak tahun 2001 dan menawarkan semua yang anda mahukan di sebuah syarikat web hosting. Anda mendapat pelayan yang lebih pantas dan waktu operasi di atas rata-rata, serta akses ke perniagaan, VPS, penjual semula, dan hosting WordPress. Anda juga mendapat akses ke perkhidmatan reka bentuk web dan penyelesaian hosting perusahaan. Beberapa rancangan dilengkapi dengan domain percuma.

Perkhidmatan pelanggan tersedia melalui sembang langsung, telefon, Skype, atau e-mel 24/7.

Kos untuk domain .com, .net, .org, .info, atau .us hanya di bawah $ 15 setiap tahun. Perlindungan privasi tersedia dengan tambahan $ 10 setiap tahun.

InMotion juga menawarkan jaminan pulangan wang selama 90 hari, yang membolehkan anda mencuba perkhidmatan mereka tanpa risiko dan beralih ke syarikat lain jika anda mengetahui bahawa mereka bukan untuk anda.

10. Domain.Google

Domains.Google telah wujud sejak 2015 tetapi masih di peringkat beta.

Domain dilengkapi dengan pendaftaran peribadi percuma, e-mel khusus dengan G Suite, penyatuan mudah dengan pembangun laman web yang paling popular, sub-domain disesuaikan, akhiran nama domain baru, penerusan e-mel, dan alat pengurusan yang mudah.

Perkhidmatan pelanggan ditawarkan oleh Pasukan Sokongan Google Domains AS 24 jam sehari, setiap hari dalam seminggu melalui e-mel, telefon, atau sembang langsung.

Google menawarkan laman web .com dengan harga $ 12 per tahun yang boleh diperbaharui secara automatik. Domain juga boleh dibeli sehingga 10 tahun sehingga tidak perlu pembaharuan tahunan. Perlindungan privasi tersedia tanpa bayaran tambahan, selagi laman web ini layak untuk pendaftaran peribadi.

Apa Itu Nama Domain?

Sekiranya anda ingin mengendalikan laman web, anda perlu memilih nama domain. Mereka dianggap sebagai pintu masuk ke Internet dan tanpanya, kita perlu menavigasi Internet dengan memasukkan alamat IP yang panjang dan sukar diingat sepanjang masa. Cukup sukar untuk mengingati banyak alamat web seperti itu, betul?

contoh nama domain

Oleh itu, hanya mempunyai idea untuk blog atau laman web tidak mencukupi — anda memerlukan nama domain yang mudah diingat agar orang dapat menemui anda. Untuk mendapatkan domain peringkat teratas (TLD), anda perlu bekerjasama dengan pendaftar nama domain. Syarikat-syarikat ini menguruskan nama domain dan membolehkan anda melakukan banyak perkara yang perlu anda lakukan dengan laman web anda.

Setiap pendaftar domain berbeza, walaupun banyak yang menawarkan beberapa ciri asas yang sama ketika anda mendaftarkan domain, seperti domain percuma asas, pembangun laman web, privasi domain, atau pengesahan dua faktor. Masing-masing mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri, jadi dengan mengetahui apa yang anda perlukan dapat menjadikannya lebih mudah untuk memilih yang tepat untuk anda mencari TLD yang sesuai untuk keperluan anda.

Memilih Pendaftar Domain Terbaik

Mencari pendaftar domain terbaik dan perkhidmatan hosting untuk laman web anda boleh menjadi sukar, tetapi memahami beberapa perkara penting dapat mempermudah prosesnya. Pertama, anda perlu mempunyai matlamat untuk laman web anda, menetapkan anggaran, dan mengetahui apa yang anda perlukan untuk mengendalikan laman web anda. Menilai faktor-faktor ini akan membantu anda menguraikan senarai calon pendaftar domain dan membuat keputusan terbaik berdasarkan keadaan anda.

vektor senaraiKami telah menyusun senarai beberapa pendaftar nama domain yang paling popular yang ada sekarang. Mereka menawarkan segala-galanya dari pendaftaran asas hingga pakej komprehensif yang membolehkan anda mengendalikan sepenuhnya laman web peribadi, perniagaan, atau e-dagang anda.

Harga sangat berbeza untuk TLD, jadi penting untuk mempertimbangkan anggaran sebelum anda membuat keputusan. Pada pandangan pertama, mendaftarkan domain mungkin kelihatan terlalu murah (ada yang serendah $ 0,99 per tahun) tetapi apabila anda mempertimbangkan pelbagai ciri, anda perlu mencapai tujuan anda, pilihan yang paling murah mungkin tidak akan tetap seperti itu jangka masa panjang.

Juga penting untuk mempertimbangkan perkhidmatan pelanggan. Semua pilihan dalam senarai kami menawarkan beberapa jenis perkhidmatan pelanggan, tetapi beberapa mempunyai rancangan yang lebih komprehensif daripada yang lain. Sekiranya anda menjalankan perniagaan tradisional atau e-dagang, anda mesti mendapat sokongan yang terbaik. Menyelesaikan masalah dengan laman web anda secepat mungkin menghalang anda kehilangan pendapatan dan tanpa mendapat perkhidmatan pelanggan yang mudah, ini tidak mustahil.

Anda juga ingin memikirkan kemampuan keseluruhan pendaftar domain untuk menyediakan hosting yang mencukupi dan memastikan laman web anda terus berjalan dan mesra pengunjung. Ini bermaksud anda ingin bekerjasama dengan syarikat yang menawarkan masa muat yang cepat dan waktu henti sesedikit mungkin. Semua syarikat dalam senarai kami menawarkan sekurang-kurangnya masa dan waktu muat yang mencukupi, tetapi ini berbeza dari syarikat ke syarikat, jadi lakukan penyelidikan anda sebelum menyelesaikan pilihan anda.

bagaimana laman web berfungsi

Dalam beberapa kes, keselamatan juga menjadi perhatian. Walaupun tidak semua orang ingin melindungi identiti dan maklumat hubungan mereka, jika Anda melakukannya, Anda harus memastikan pendaftar domain dan syarikat hosting anda menawarkan perlindungan privasi. Semua pilihan dalam senarai kami di bawah ini menawarkan akses kepada perlindungan privasi apabila tersedia, walaupun ada yang mengenakan bayaran sementara yang lain tidak. Timbang kos pembayaran privasi berbanding dengan ciri lain yang tersedia untuk menentukan apakah layak membayar perlindungan privasi.

Akhirnya, anda ingin bekerjasama dengan syarikat yang ditubuhkan, jadi kami memasukkan maklumat mengenai berapa lama setiap pendaftar domain ini beroperasi. Syarikat tertua mungkin bukan pilihan terbaik untuk anda, tetapi anda sangsi dengan syarikat yang nampaknya “terbang di malam hari” atau yang baru dilancarkan. Anda memerlukan rekod untuk menilai mereka.

Membuat Pilihan Akhir Anda

Membuat dan membina laman web lebih mudah daripada sebelumnya. Ini benar terutamanya apabila anda menggunakan pembina laman web atau Sistem Pengurusan Kandungan (CMS).

Proses dimulakan dengan mendaftarkan nama domain di salah satu domain tingkat atas dan menangani backend proses sebelum melancarkan laman web.

Maklumat di atas dapat membantu anda mempersempit pilihan dan membuat pilihan terbaik berdasarkan keperluan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map