9 Pembangun Laman Web Terbaik (Perbandingan) |

pembangun laman webPembina laman web mana yang harus anda pilih?


Terdapat 50+ pembina laman web yang berbeza di pasaran.

Setiap alat ini menjanjikan anda untuk membuat laman web dengan mudah dengan kos rendah.

Tetapi bagaimana dengan kebolehgunaan dan prestasi sebenar mereka? Dan bagaimana dengan fleksibiliti – bolehkah anda membuat kedai dalam talian atau blog?

Kami memutuskan untuk meluangkan masa dan wang untuk mendaftar, menguji, dan mengkaji 9 pembangun laman web yang paling popular.

Kami juga membina laman ujian ‘5 minit’ sederhana dengan setiap pembangun dan memantau prestasi masa dan kelajuan mereka selama 12+ bulan.

Tetapi pertama:

Siapa yang Perlu Menggunakan Pembangun Laman Web? Adakah Untuk Anda?

Pembina laman web adalah aset hebat apabila digunakan dengan betul. Malangnya, itu tidak sesuai untuk semua orang. Oleh itu, mungkin betul untuk anda jika anda ingin membuat:

 • Laman web perniagaan kecil
 • Laman web peribadi (blog)
 • laman web eCommerce (kedai dalam talian) untuk menjual produk atau perkhidmatan

… dan anda mahukannya cepat dan murah.

Mungkin tidak untuk anda sekiranya:

 • Anda adalah pembangun / pereka web berpengalaman yang tahu HTML, CSS, dan PHP
 • Anda mahu membuat laman web yang sangat kompleks dan besar

Pendedahan penuh: Kami, di hostingfacts.com, memperoleh komisen jika anda akhirnya membeli pembangun laman web melalui pautan dalam ulasan ini. Terima kasih atas sokongan anda (lihat proses tinjauan kami).

9 Pembangun Laman Web Terbaik tahun 2020

Inilah ikhtisar 9 pembangun laman web yang paling popular:

1. Wix.com

Halaman utama Wix

 • Kelebihan Menggunakan Wix 

+ Sangat mudah digunakan (seret dan lepas)
+ Versi percuma & percubaan percuma disediakan
+ 630+ tema dan templat
+ Baik untuk laman web, blog, kedai dalam talian
+ Prestasi yang boleh dipercayai
+ Pembina AI (laman web 5 minit)
+ Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

  • Kekurangan Menggunakan Wix

Tiada sembang langsung, tiket / telefon sahaja
Akaun e-mel kos tambahan

Pembangun laman web Wix disertakan 630 tema yang sesuai untuk pelbagai perniagaan, individu dan bukan keuntungan.

Mereka telah mengkategorikan tema mereka mengikut fotografi, portfolio, perjalanan, makanan, kecantikan dan banyak lagi. Selain itu, mereka mempunyai banyak tema yang paling sesuai untuk blog, kedai dalam talian atau laman web perniagaan:

Templat Wix

Sebagai tambahan kepada pelbagai reka bentuk tema, Wix juga memungkinkan penggunanya memilih antara 100+ fon yang berbeza, dan jika itu tidak mencukupi, anda juga dapat memuat naik fon tersuai anda sendiri. Sekiranya anda memerlukan gambar untuk laman web anda, gambar tersebut merangkumi perpustakaan lebih dari 1000+ gambar stok.

Dengan Wix, anda boleh membuat galeri untuk mempamerkan karya anda. Ia juga termasuk percuma favicon dan pembuat logo. Sekiranya anda tidak mempunyai logo untuk laman web anda, alat ini pasti dapat membantu anda membuatnya (walaupun anda tidak mempunyai kemahiran reka bentuk).

Adalah adil juga untuk mengatakan bahawa Wix adalah lebih daripada sekadar “pembina laman web.” Dengan Wix, anda dapat membuat kedai dalam talian untuk menjual produk anda, membuat kupon, dan menghantar surat berita e-mel.

Tambahan pula, tidak seperti banyak alat pembinaan laman web yang popular, Wix telah memasukkan a ciri seret dan lepas – ini menjadikan pembuatan laman web semudah mungkin. Inilah cara drag and drop berfungsi di Wix:

Wix Drag and Drop Editor

Seret dan lepas adalah ciri Wix yang membolehkan anda menyusun semula laman web anda, menambah bahagian / blok dan membuat pengubahsuaian yang membuat penerbitan dan membuat perubahan pada laman web anda dengan serta-merta.

Di samping itu, mereka baru-baru ini menambahkan ciri baru yang disebut ADI. Ringkasnya, ini adalah AI yang membuat laman web yang unik untuk anda, dalam masa kurang dari beberapa minit. Dengan hanya beberapa soalan mudah, Wix AI akan merancang laman web yang sesuai untuk perniagaan dan keperluan anda. Tidak ada dua laman web yang akan kelihatan sama, yang bermaksud, anda boleh mendapatkan laman web yang disesuaikan sepenuhnya.

Pengguna Wix juga dapat mengedit laman web mereka pada peranti lain, seperti yang mereka ada Aplikasi iOS dan Android ada. Akhir sekali, beberapa editor / pengarang boleh ditugaskan ke satu laman web, yang merupakan kelebihan jika anda mempunyai pasukan atau organisasi yang lebih besar yang akan menguruskan laman web / kedai. Sokongan mereka tersedia melalui telefon dan tiket.

Setelah anda mendaftar dengan Wix, mereka juga akan bertanggungjawab untuk menghoskan laman web anda dan memastikannya memuat dengan cepat. Selama 12 bulan terakhir, kami mempunyai waktu operasi yang stabil sebanyak 99.98% dan kelajuan halaman 412 ms, yang baik berbanding dengan banyak yang lain.

Wix juga menawarkan rancangan percuma untuk menguji perkhidmatan mereka. Sesiapa sahaja boleh membuat akaun dan mula membina laman web dengan serta-merta. Satu-satunya amaran ialah anda tidak dapat menghubungkan nama domain anda sendiri dan laman web anda akan mempunyai iklan Wix. Sekiranya anda menyukai apa yang anda buat, anda boleh menaik tarafnya kemudian.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Semua rancangan dilengkapi dengan percubaan percuma 14 hari
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 12.95 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 13 / bln dan merangkumi lebar jalur 2GB dan storan 3GB
 • Pelan eCommerce paling murah bermula $ 23 / bln dan merangkumi lebar jalur tanpa had dan storan 20GB
 • Setiap akaun e-mel berharga $ 6 / bln melalui Google Suite

Laman web ujian kami dibuat dengan Wix.com
Wix data masa dan kelajuan

2. ConstantContant.com (Pembangun CTCT)

 • Pembina Hubungan Tetap

  Kelebihan Menggunakan CTCT Builder

+ Mudah dan senang digunakan
+ Versi percuma
+ Termasuk pembina AI
+ Sokongan sembang langsung 24/7
+ Banyak pilihan gambar percuma
+ Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

  • Kekurangan Menggunakan CTCT Builder

Menggunakan susun atur dan bukannya templat
– Mengedit / Menyesuaikan gambar sukar

Pembina Kontak Tetap menyediakan klien dengan penyihir AI terpandu yang membuat laman web yang sepenuhnya disesuaikan untuk anda tambahkan cadangan kandungan dan gambar diperibadikan.

Pembangun AI secara automatik membuat a laman web mesra mudah alih yang akan kelihatan menakjubkan pada semua peranti. Mengedit laman web anda yang baru dihasilkan adalah mudah dengan pilihan pra-binaan, teks, warna dan alat penyuntingan gambar (ia juga mempunyai integrasi dengan Unsplash yang memberi anda akses ke lebih dari 1 juta gambar berkualiti tinggi). Lebih-lebih lagi, ia menawarkan automasi e-mel, pemalam pihak ketiga dan menyokong penyegerakan automatik dengan rangkaian sosial.

Templat Pembina Hubungan Tetap

Setiap laman web yang dibuat dengan Constant Contact Builder bergantung pada Rangkaian Pengedaran Kandungan (CDN) yang kuat dan pantas yang membolehkan pengunjung mendapatkan versi pemuatan terpantas yang tersedia pada bila-bila masa. Pembina laman web ini menawarkan Pembuat logo berkuasa AI yang bermaksud bahawa anda tidak perlu risau untuk membuat penjenamaan anda dengan betul.

Pembina AI Tetap Tetap senang digunakan. Anda hanya perlu menjawab beberapa soalan dan pembangun laman web membuat laman web yang diperibadikan berdasarkan jawapan anda.

Anda boleh menambahkan halaman baru dan mengedit bahagian dengan mudah serta menyesuaikan susun atur dengan bantuan pembangun bertenaga AI menjadikan laman web anda cepat dan mudah dalam masa yang singkat.

Pereka Dalam Talian Hubungi Tetap

Constant Contact Builder menawarkan penyatuan dengan gerbang pembayaran utama termasuk Paypal dan Stripe.

Integrasi dengan pustaka gambar Unsplash memberikan pelanggan akses kepada lebih dari satu juta gambar berkualiti, sesuatu yang dapat menanggung beban mengambil gambar beresolusi tinggi dan sentiasa mengeluarkan foto berkualiti dari tangan anda.

Pembina laman web ini menawarkan a rancangan percuma (tidak memerlukan kad kredit) dan ia mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Pelan percuma memberi anda peluang untuk membiasakan diri dengan platform dan memutuskan sama ada anda mahu meningkatkannya dengan ciri tambahan kemudian. Walau bagaimanapun, senarai pelanggan e-mel terhad kepada rancangan percuma.

Sebab mengapa platform ini menjadi penyelesaian pemasaran e-mel yang hebat adalah kerana ia memberi anda peluang untuk menghantar e-mel yang boleh anda sesuaikan. Ia juga menawarkan ciri-ciri hebat seperti analitik laman web, borang pengambilan petunjuk, dan pilihan pendaftaran acara yang dapat membantu anda mendorong kehadiran ke acara anda.

Platform ini menawarkan a Sembang langsung, e-mel dan sokongan telefon 24 jam sehari. Juga, Constant Contact Builder adalah pilihan bijak bagi pemilik eCommerce kerana platform ini membolehkan pelanggan mendirikan kedai dalam talian walaupun menggunakan percubaan percuma. Selain itu, tidak ada bayaran transaksi untuk pelanggan yang akan mendapatkan rancangan Business Plus.

Laman ujian kami dengan Constant Contact Builder menunjukkan masa operasi yang stabil sebanyak 99.98% dan kelajuan halaman 264 ms. Secara keseluruhan, Constant Contact Builder adalah pilihan yang kukuh dan berpatutan untuk perniagaan kecil, pemula pemasaran e-mel dan pemilik perniagaan bukan teknisi yang tidak mahu mengalami kerumitan proses reka bentuk laman web yang berpanjangan.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Pelan percuma ada
 • Semua rancangan merangkumi sijil SSL percuma (https: //)
 • Semua rancangan berbayar dilengkapi dengan domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 22.00 / tahun
 • Pelan berbayar yang lebih murah berharga $ 10 / bln dan merangkumi lebar jalur dan storan yang tidak terhad
 • eCommerce termasuk dalam rancangan percuma tetapi terhad kepada 3 item dan mempunyai 3% yuran transaksi (tanpa had dan 0% dengan rancangan Business Plus)

Laman web ujian kami dibuat dengan ConstantContact.com
Data masa dan kelajuan pembangun CTCT

3. SITE123.com

 • LAMAN123

  Kelebihan Menggunakan SITE123

+ Bagus untuk laman web kecil seperti blog
+ Pelan terhad percuma dengan iklan
+ Boleh menambah ciri kedai dalam talian
+ Boleh menambah galeri
+ Ciri terjemahan laman web

  • Kekurangan Menggunakan SITE123

Tiada seret dan lepas
– Tidak semuanya dapat disesuaikan sepenuhnya

SITE123 adalah pembangun laman web yang mudah yang membolehkan anda membuat laman web perniagaan kecil, blog atau laman web eCommerce dalam beberapa klik. Anda boleh memulakan dengan menggunakan beberapa templat berkualiti tinggi mereka – semua templat SITE123 responsif sepenuhnya dan dioptimumkan untuk peranti mudah alih.

Templat SITE123

SITE123 fleksibel dalam hal mengunggah gambar, mengubah fon, dan skema warna dan menyesuaikan struktur dan reka bentuk laman utama laman web baru anda, walaupun, anda tidak dapat mengubah templat setelah laman web anda terbuka. Platform ini mempunyai beratus-ratus gambar stok percuma dan akses ke perpustakaan fon Google. Ini mengintegrasikan aplikasi dengan hanya beberapa klik dan dapat menghubungkan ke 25 platform media sosial yang berbeza.

Pembangun laman web khusus ini memberikan alternatif kepada pembangun laman web drag-and-drop dengan memilih untuk memberikan pilihan yang dipermudahkan kepada pelanggan yang membolehkan mereka memuat naik kandungan mereka dalam susun atur bingkai. Amaran di sini adalah bahawa walaupun menggunakan antara muka yang mudah mempercepat proses penyiapan, ia mengurangkan penyesuaian.

Apa yang membezakan SITE123 dengan pembangun laman web lain adalah bahawa ia membenarkan pelanggan membuat laman web berbilang bahasa. Ini adalah pilihan yang kukuh untuk perniagaan antarabangsa kerana mereka tidak perlu mempunyai banyak laman web dalam bahasa lain, tetapi hanya versi bahasa tambahan dari laman web mereka.

SITE123 membantu klien memperkayakan kandungan laman web mereka dengan memberikan mereka senarai pemalam laman web yang luas, termasuk alat analisis, sokongan sembang langsung, pemasaran, dan alat webmaster.

Platform ini menawarkan fungsi SEO yang baik – pelanggan dapat mengedit deskripsi meta dan tajuk, menyesuaikan URL dan menambahkan teks alt pada gambar. Google Analytics juga merupakan sebahagian daripada senarai pemalam laman web SITE123.

Platform ini menawarkan Sembang langsung dan sokongan telefon 24/7 untuk sebarang jenis bantuan teknikal. Mereka juga menawarkan akses ke pusat pengetahuan mereka, dilengkapi dengan panduan percuma mengenai cara menggunakan alat dan ciri mereka, dan pelanggan juga boleh melihat tutorial pembangun laman web di saluran Youtube mereka untuk maklumat lebih lanjut.

Dengan SITE123, anda dapat dengan mudah mengaktifkan e-mel yang berkaitan dengan domain anda yang sangat penting dalam hal promosi laman web dan reputasi perniagaan.

Latar Belakang SITE123

Pelanggan boleh menerima pembayaran dalam talian PayPal dan Stripe melalui platform. Kod kupon juga dapat disampaikan melalui media sosial dan pemasaran e-mel. Selain itu, SITE123 menawarkan sijil SSL percuma untuk memastikan anda tidak akan mengalami akses tanpa kebenaran.

Selama 12 bulan terakhir, SITE123 telah menghasilkan masa operasi yang stabil sebanyak 99.87% dan kelajuan halaman 724 ms. Malangnya, sejak awal September, SITE123 telah menyekat Pingdom daripada menjejak laman web mereka, kami meminta sokongan sembang langsung mereka mengenainya tetapi mereka tidak dapat membantu kami.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Versi percuma ada
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 13.00 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 8.45 / bln dan merangkumi lebar jalur 5GB dan storan 10GB
 • Pelan eCommerce paling murah bermula $ 14.45 / bln dan merangkumi lebar jalur 45GB dan storan 90GB
 • Akaun e-mel terhad (Percuma – 0, Lanjutan – 2, Profesional – 5, Emas – 10)

Laman web ujian kami dibuat dengan SITE123.com
SITE123 telah menyekat penjejakan Pingdom sejak September, berikut adalah data masa dan kelajuan kami sebelumnya

4. Squarespace.com

 • Ruang Squarespace

  Kelebihan Menggunakan Squarespace

+ Mudah digunakan, menggunakan drag and drop
+ 70+ tema dan templat moden
+ Sangat intuitif
+ Sokongan yang boleh dipercayai melalui e-mel
+ Pilihan ciri tambahan yang baik
+ Terbaik untuk perniagaan / orang kreatif

  • Syarikatdaripada Using Squarespace

Kos bulanan yang tinggi
Integrasi pihak ketiga terhad

Squarespace adalah pembangun laman web yang menawarkan 100+ tema yang dirancang dengan baik dan responsif terhadap telefon dan tablet. Mengenai reka bentuk, fon, ukuran, dan gambar, Squarespace adalah platform yang berusaha untuk kesempurnaan. Menu Gaya Laman mereka membolehkan penyesuaian templat yang hebat. Platform ini pasti sesuai dengan slogan “Build It Beautiful”.

Templat Squarespace

Satu kelebihan besar yang dimiliki oleh Squarespace daripada pembangun laman web lain adalah memberi peluang untuk menukar templat tanpa kehilangan kandungan. Platform ini membolehkan anda menggunakan beberapa templat untuk laman web yang sama sekaligus. Sekiranya penting bagi anda bahawa laman web anda mempunyai reka bentuk yang menakjubkan, Squarespace memberi anda kebebasan kreatif untuk membuat templat yang unik dengan menukar gambar anda sendiri, tetapi gambar tersebut harus beresolusi tinggi.

Sekiranya anda berminat untuk membuat blog, Squarespace adalah pilihan yang tepat kerana ia menawarkan beberapa ciri berguna kepada pelanggan, termasuk fungsi multi-penulis, penjadualan pasca, sokongan AMP dan bahkan peluang untuk menjadi tuan rumah podcast anda sendiri.

Terdapat empat aplikasi mudah alih Squarespace yang tersedia. Yang terbaik hanya dipanggil Squarespace dan memberi anda peluang untuk menyusun semula hampir semua aspek laman web anda, termasuk blog, kedai, dan halaman anda.

Platform ini menawarkan pilihan pengoptimuman SEO yang mantap, termasuk pilihan untuk menyesuaikan deskripsi meta, tag, dan URL (untuk halaman mana pun). Anda boleh menambahkan teks alt untuk gambar tetapi lebih rumit berbanding pembangun laman web yang lain.

Walaupun menawarkan pilihan ciri tambahan termasuk widget media sosial, widget galeri, alat untuk restoran dan penjadualan janji temu, Squarespace tidak menyokong pelanjutan dan aplikasi pihak ketiga. Aplikasi pihak ketiga hanya dapat dilaksanakan jika anda menggunakan Code Injection sebagai alat pemaju.

Squarespace membolehkan laman web eCommerce untuk menambah kedai dalam talian dengan antara muka di mana mereka dapat menguruskan produk, pesanan, inventori, dan potongan kupon dengan mudah. Pemprosesan pembayaran boleh dilakukan melalui Stripe, Apple Pay, dan PayPal. Squarespace tidak membenarkan percutian pembayaran tambahan.

Antara muka Squarespace kelihatan menarik dan minimalis, tetapi tidak intuitif. Kegunaannya meninggalkan sesuatu yang diinginkan – kerana ia memerlukan anda sentiasa menyimpan perubahan baru yang boleh memakan masa.

Latar Belakang Squarespace

Platform ini mempunyai 6 bahasa antara muka (EN, ES, FR, DE, IT, PT), tetapi tidak begitu mantap ketika membuat laman web berbilang bahasa kerana hanya bergantung pada terjemahan Google.

Baru-baru ini, Squarespace melancarkan beberapa ciri baru yang menakjubkan – Pembina Halaman Sampul, G Suite, dan Getty Images. Versi terbarunya (versi 7) telah menerapkan beberapa ciri penyuntingan yang hebat termasuk pilihan untuk mengedit kandungan secara langsung dengan menggunakan penyuntingan sebaris.

Selama 12 bulan terakhir, kami telah memantau prestasi Squarespace menggunakan laman ujian kami sendiri, dan platform telah memberikan waktu operasi stabil 99,99% dan kelajuan halaman 587 ms.

Platform ini menawarkan sokongan pelanggan 24/7, sembang langsung dan tiket e-mel tetapi tidak menawarkan sokongan telefon. Selain itu, mereka mempunyai pangkalan pengetahuan yang hebat dengan panduan dan video.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Percubaan percuma 14 hari dengan kebanyakan ciri premium
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma untuk tahun pertama setelah diperbaharui pada $ 20.00 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 12 / bln dan merangkumi lebar jalur dan storan yang tidak terhad
 • Pelan eCommerce paling murah bermula $ 26 / bln dan juga merangkumi lebar jalur dan storan tanpa had
 • 1 akaun Gsuite percuma selama setahun, diperbaharui pada $ 6 / bln melalui Google Suite

Laman ujian kami dibuat dengan Squarespace
Data masa dan kelajuan Squarespace

5. HostGator.com (Pembina Gator)

 • Ulasan pembangun laman web HostGator

  Kelebihan Menggunakan Gator Builder

+ Mudah dan senang digunakan
+ Menjimatkan kos
+ 200+ templat laman web
+ Galeri gambar percuma
+ Murah

  • Keburukan daripada Udosag Pembina Gator

Sokongan pelanggan yang perlahan
Tiada rancangan atau percubaan percuma

Gator adalah pembangun laman web yang popular yang membolehkan anda membuat laman web perniagaan kecil, blog atau laman web eCommerce.

Platform ini menawarkan intuitif drag and drop editor untuk membuat laman web anda. Ini mempunyai segelintir templat yang dirancang dengan baik yang sangat mudah disesuaikan dengan editor sederhana – menyeret, menjatuhkan dan menerbitkan disederhanakan secara maksimum.

Semua templat profesional mereka mesra telefon bimbit, jadi pelanggan akan mendapat laman web responsif yang dioptimumkan sepenuhnya untuk mudah alih, yang dapat meningkatkan pengalaman pengguna di laman web mereka dengan ketara. Anda boleh memilih dari lebih daripada 200 templat laman web yang direka secara profesional, dan mereka mempunyai luas perpustakaan gambar stok terbina dalam di mana anda juga boleh mendapatkan foto berkualiti.

Templat Gator

Platform ini mempunyai analisis laman web bersepadu yang memberi maklumat kepada pelanggan mengenai statistik laman web penting seperti jumlah pelawat laman web atau sumber utama lalu lintas anda. Setiap rancangan Gator dilengkapi dengan sijil SSL percuma yang secara automatik ditambahkan ke setiap domain, jadi anda boleh yakin bahawa laman web anda selamat dari akses yang tidak dibenarkan.

Gator bukan pembangun berprestasi tinggi dan tidak sesuai untuk laman web yang kompleks tetapi sangat bagus untuk individu bukan teknisi yang ingin memulakan perniagaan kecil atau blog peribadi. Oleh itu, Gator adalah pembangun laman web yang agak baru, jadi kemungkinan besar ia akan ditingkatkan dari masa ke masa.

Backend Pembina Laman Web HostGator

Ketika datang ke laman web eCommerce kecil, Gator berfungsi dengan baik – ia menawarkan semua ciri asas termasuk kawalan inventori, pengurusan kupon, penghantaran, kalkulator cukai, dan pelaporan. Platform ini juga memberi peluang kepada pelanggan untuk membuat kedai dalam talian dengan fungsi keranjang belanja terbina dalam (dengan rancangan eCommerce).

Pada masa ini, Gator tidak menawarkan percubaan percuma untuk pembangun laman web mereka. Apa yang mereka tawarkan adalah Sokongan langsung 24/7. Walaupun pelanggan boleh mengalami kelewatan bergantung pada betapa sibuknya saluran sembang langsung mereka. Pelan Gator Premium dilengkapi dengan sokongan keutamaan.

Walau bagaimanapun, Gator mempunyai asas pengetahuan yang mengagumkan dengan artikel asas yang merangkumi pelbagai topik yang berkaitan dengan masalah laman web yang paling biasa.

Statistik prestasi yang kami kumpulkan dari memantau laman web ujian kami selama 12 bulan terakhir menunjukkan bahawa Gator mempunyai waktu operasi yang kuat 99.98% dan masa muat 299 ms.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Tiada versi atau percubaan percuma
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 15.00 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 3.84 / bln dan merangkumi lebar jalur dan storan yang tidak dimeterai
 • Pelan eCommerce bermula $ 9.22 / bln dan juga merangkumi lebar jalur dan storan yang tidak dimeterai
 • Setiap akaun e-mel berharga $ 6 / bln melalui Google Suite

Bahagian ujian kami dibuat dengan Gator
Dapatkan data masa dan kelajuan

6. GoDaddy.com

 • Halaman Utama GoDaddy

  Kelebihan Menggunakan GoDaddy Builder

+ Mudah dan senang digunakan
+ Builder AI disertakan
+ Percubaan percuma selama 30 hari
+ Sembang langsung dan sokongan telefon
+ Kedai dalam talian yang mudah diuruskan
+ Syarikat yang mapan

  • Keburukan daripada Using Pembangun GoDaddy

Banyak kelebihan
Penyesuaian terhad

GoDaddy adalah pembangun laman web mesra pengguna yang popular yang menggunakan Kepintaran Reka Bentuk Buatan (ADI) untuk membantu pelanggan membuat laman web khusus yang disesuaikan dengan hanya beberapa klik. Platform ini sangat mudah digunakan dan sesuai untuk individu yang tidak mahir teknologi tetapi ingin menubuhkan laman web mudah dalam talian.

GoDaddy menjimatkan kos dan berfungsi dengan baik untuk laman web perniagaan kecil yang tidak memerlukan ciri yang kompleks. Ini adalah pilihan yang baik untuk menulis blog kerana ia membolehkan anda mengaktifkan komen pada catatan blog di mana pembaca dapat menyiarkan gambar, video, dan juga audio. Selain itu, platform ini memberi peluang kepada pengunjung untuk mendaftar melalui RSS feed dan mendapat maklumat serta-merta mengenai semua yang anda hantar.

Templat GoDaddy

Mereka yang berminat untuk mendirikan laman web eCommerce akan melakukannya dengan baik dengan memilih GoDaddy, kerana panduan pengetahuan asas SEO mereka adalah sumber yang baik yang dapat membantu perniagaan belajar bagaimana mendapat peringkat lebih tinggi di mesin carian seperti Google. Di samping itu, pelanggan mendapat fungsi pemulihan troli yang ditinggalkan dan keupayaan untuk menghubungkan laman web mereka ke semua kedai media sosial.

Platform ini mempunyai enkripsi SSL yang sangat baik untuk keselamatan dan sangat disyorkan oleh Google.

Backend Pembina Laman Web GoDaddy

Pada tahun 2017, GoDaddy memperkenalkan versi baru dari pembangun laman webnya yang dipanggil GoCentral. GoDaddy memberi anda peluang untuk menguji GoCentral selama satu bulan, secara percuma, dan anda dengan senang hati mengetahui bahawa versi baru ini responsif dan dioptimumkan untuk peranti mudah alih. Ia mempunyai enam gaya tema dan pelanggan dapat memilih dari pelbagai templat, elemen fotografi pra-pengisian, dan reka bentuk yang terhad.

Walau bagaimanapun, GoDaddy belum menambahkan editor drag and drop ke GoCentral, jadi sesiapa yang ingin melampaui asas reka bentuk laman web akan menganggapnya terhad. Sebagai contoh, pelanggan tidak dapat menukar fon dan platform hanya membenarkan satu cara tertentu untuk menambahkan foto dan video – tanpa kemungkinan untuk mengubah ukurannya atau menambahkan teks.

GoCentral adalah pilihan yang kuat untuk perniagaan kecil kerana ia disertakan dengan kedai dalam talian yang membolehkan pelanggan menjual barang dan perkhidmatan fizikal. Ini adalah penyelesaian yang sangat asas – anda tidak boleh menjual item digital di GoDaddy dan platform tidak membenarkan penilaian atau produk yang disyorkan.

GoCentral tidak memasukkan nama domain, tetapi anda boleh membelinya secara berasingan melalui antara muka mereka, atau anda boleh memindahkan nama domain anda jika sudah memilikinya.

Kami mendapati bahawa hosting GoDaddy stabil (masa operasi 99,99%) dan cepat (rata-rata 614 ms).

Platform ini menawarkan sokongan telefon dan sembang langsung 24/7.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Percubaan percuma 30 hari (kad kredit tidak diperlukan)
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 17,99 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 10 / bln
 • Pelan eCommerce mereka adalah $ 25 / bln

Laman web ujian kami dibuat dengan GoDaddy builder
Data masa dan kelajuan GoDaddy

7. Weebly.com

 • Weebly

  Kelebihan Menggunakan Weebly

+ Mudah digunakan, termasuk drag and drop
+ 64 tema responsif
+ Boleh membuat laman web keahlian
+ Alat SEO yang hebat
+ Banyak aplikasi boleh disatukan

  • Kekurangan of Using Weebly

Fleksibiliti reka bentuk terhad
Tiada alat pemasaran e-mel

Weebly adalah salah satu pembangun laman web paling popular di luar sana. Dengan Weebly, anda boleh membuat portfolio, laman web perniagaan, blog, dan kedai dalam talian dan membuatnya langsung dalam masa beberapa minit. Ini intuitif drag and drop editor mesra pemula dan membolehkan pelanggan membuat laman web tanpa garis kod. Sangat sesuai untuk blogger dan orang yang ingin membuat kedai dalam talian pertama mereka.

Weebly mempunyai templat yang direka secara profesional yang responsif sepenuhnya, tetapi tidak ada banyak pilihan untuk dipilih. Untuk menyesuaikan kandungan visual, Weebly menawarkan beberapa fungsi tetapi pastinya bukan pembangun laman web yang paling fleksibel di luar sana. Templat Weebly dapat disesuaikan melalui CSS dan platform memungkinkan penyuntingan kod sumber, tetapi hanya dapat dilakukan oleh individu yang memiliki pemahaman reka bentuk dan pengaturcaraan yang baik.

Tema Weebly

Satu kelebihan yang dimiliki Weebly berbanding pesaingnya adalah sangat praktikal Pusat Aplikasi yang menawarkan pelbagai jenis add-on yang boleh dipasang hanya dengan satu klik. Pusat Aplikasi Weebly mempunyai sekitar 250 aplikasi yang berbeza, yang kebanyakannya mempunyai versi percuma dan juga yang premium untuk fungsi tambahan. Perkara yang tidak dapat dibuat oleh pelanggan dengan ciri-ciri bawaan Weebly, mereka dapat melakukannya dengan Aplikasi Weebly yang menakjubkan.

Weebly membolehkan pelanggan membuat log masuk dan tahap akses yang berbeza yang sangat penting bagi syarikat yang mempunyai lebih daripada satu penyunting laman web. Terdapat juga pilihan untuk membuat kawasan keahlian yang dilindungi kata laluan di mana ahli boleh mendapatkan akses ke kandungan eksklusif.

Latar Belakang Weebly

Weebly menawarkan pengoptimuman SEO yang hebat – anda boleh menambahkan deskripsi meta, tajuk, nama URL, teks alt di sebelah gambar, dan 301 pengalihan. Ini juga membolehkan anda memasukkan kod dalam tajuk laman dan halaman, yang boleh menjadi peluang yang baik untuk menambahkan alat luaran seperti sembang dalam talian dan butang pembayaran. Satu kelemahan utama adalah bahawa platform tidak menyediakan alat pemasaran e-mel. Untuk kempen pemasaran e-mel, pelanggan boleh menggunakan platform pemasaran lain seperti MailChimp, E-goi, dan Aweber.

Weebly menawarkan rancangan percuma yang membolehkan pelanggan membuat laman web kecil. Amaran di sini adalah bahawa mereka harus menaik taraf ke beberapa rancangan berbayar mereka jika mereka ingin menggunakan nama domain mereka sendiri.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Pelan percuma ada
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 19.95 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 6 / bln
 • Pelan eCommerce termurah mereka bermula dari $ 12 / bln dan termasuk simpanan tanpa had
 • Weebly menggunakan Google Suite sebagai penyedia e-mel mereka yang berharga $ 6 / bln setiap akaun

Laman web ujian kami dibuat dengan Weebly
Data masa dan kelajuan yang lemah

8. Jimdo.com

 • Halaman utama Jimdo

  Kelebihan Menggunakan Jimdo

+ Menggunakan drag and drop
+ Pelan terhad percuma dengan iklan disertakan
+ Keupayaan SEO yang hebat
+ Set gaya yang fleksibel

  • Kekurangan Menggunakan Jimdo

Tidak ada sembang langsung dan sokongan telefon
Prestasi masa operasi dan kelajuan halaman yang buruk
– Bilangan templat yang rendah

Jimdo adalah pembangun laman web seret dan lepas semua yang memberi peluang kepada orang yang tidak mempunyai pengetahuan pengekodan untuk membina laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih yang lengkap. Kemudahan penggunaan adalah salah satu kelebihan Jimdo.

Dengan Jimdo, pelanggan mendapat peluang untuk mengurus kandungan mereka dengan memilih antara dua pendekatan yang berbeza – “Dolphin” dan “Creator.”

Jimdo Backend

Pelanggan yang menggunakan mod “Dolphin” dapat membina laman web mereka dengan bantuan Penyunting AI. Mereka boleh berbual dengan pereka kecerdasan buatan dan menjawab soalan mengenai jenis laman web yang ingin mereka buat. Mod “Dolphin” menarik maklumat mengenai pelanggan dari akaun media sosial mereka dan cuba menyesuaikan laman web dengan citarasa peribadi mereka. Mudah dan senang digunakan tetapi tidak terlalu fleksibel ketika membuat perubahan reka bentuk.

Mod “Pencipta” Jimdo jauh lebih fleksibel kerana ia menawarkan pelanggan 40 templat, drag and drop editor dan peluang untuk memasukkan ciri tambahan seperti video latar belakang, galeri, blog, dan kedai dalam talian. Antaramuka Pencipta intuitif dan mesra pengguna dan dapat dikendalikan dengan mudah oleh orang yang tidak mempunyai pengalaman reka bentuk web. Walau bagaimanapun, platform ini tidak membenarkan pelanggan mengedit atau memotong gambar secara langsung dengan editor Jimdo yang merupakan kemunduran besar.

Templat Jimdo

Setiap templat dilengkapi dengan versi yang dioptimumkan untuk mudah alih yang dapat diaktifkan dengan mudah di kawasan tetapan. Satu kelebihan hebat yang dimiliki Jimdo daripada pesaingnya adalah bahawa hampir tidak ada batasan untuk menukar warna dan saiz fon.

Mereka yang selesa dengan pengekodan dapat mengakses CSS dengan mudah di laman web Jimdo mereka dan mendapatkan kawalan tambahan terhadap reka bentuk laman web mereka. Sebagai tambahan, pengguna lanjutan dapat mengedit kod HTML laman web mereka dan membuat templat khusus.

Jimdo mempunyai kemampuan SEO yang hebat kerana membolehkan klien menambahkan teks alt, tajuk halaman dan deskripsi meta, dan menggunakan tajuk yang mesra SEO. Pelanggan juga boleh membuat URL mesra Google dan 301 pengalihan. Platform ini tidak membenarkan pelanggan menggunakan pemalam dan aplikasi SEO tetapi mereka dapat menggunakan sumber daya yang hebat seperti Konsol Carian Google, Pingdom, Alat Analisis Kandungan Masa Nyata Yoast atau Grader Laman Web HubSpot. Sebagai tambahan, Jimdo secara langsung memberikan gambaran awal kepada pelanggan mengenai bagaimana rupa halaman mereka dalam carian Google.

Platformnya adalah SSL-disulitkan dan memenuhi semua standard keselamatan. Jimdo menawarkan pelanggan sokongan e-mel dan media sosial tetapi tidak mempunyai telefon dan sokongan sembang langsung. Namun, ia mempunyai pangkalan pengetahuan yang berguna dengan artikel dan video yang komprehensif yang dapat membantu menyelesaikan masalah umum.

Selama 12 bulan terakhir, Jimdo belum memberikan statistik prestasi ideal – platform menunjukkan waktu operasi 99.91% dan masa memuat halaman mereka adalah 893ms.

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Versi percuma asas tersedia
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 20.00 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 9 / bln dan merangkumi lebar jalur 10GB dan storan 5GB
 • Pelan eCommerce paling murah bermula $ 19 / bln dan termasuk storan 15GB
 • Setiap akaun e-mel berharga $ 6 / bln melalui Google Suite

Laman ujian kami dibuat dengan Jimdo
Data masa dan kelajuan Jimdo

9. Webs.com

 • Laman Web

  Kelebihan Menggunakan Web

+ Mudah digunakan (drag and drop)
+ Pelan asas percuma
+ Boleh membuat laman web keahlian
+ Sokongan berpengetahuan
+ Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

  • Kekurangan Menggunakan Web

Penyesuaian terhad
Prestasi masa operasi dan kelajuan halaman yang lemah

Web adalah pembangun laman web dan platform hosting yang memberi peluang kepada perniagaan dan individu tanpa pengetahuan pengekodan untuk membuat laman web yang indah. Ia menampilkan minimalis namun intuitif drag and drop editor dan antara muka yang bersih di mana pengguna dapat menambah dan mengedit modul dengan mudah. Antaramuka membolehkan pelanggan memasukkan kandungan di mana sahaja di laman web dengan hanya menyeret gambar dan teks ke tempatnya. Oleh kerana semuanya sangat mudah, Web tidak mempunyai keluk pembelajaran yang besar berbanding dengan beberapa pesaingnya.

Pelanggan boleh memilih dari sekitar 400 templat tetapi pelanggan mungkin mendapati sebahagian daripada mereka bertarikh, sebahagian besarnya kerana kebanyakannya berorientasikan perniagaan. Platform ini tidak membenarkan pengguna mengubah reka bentuk mereka melalui kod HTML dan CSS yang tidak sesuai kerana tahap penyesuaian yang ditawarkan oleh Web hanya membenarkan perubahan gaya fon, latar belakang dan skema warna. Juga, bilangan templat percuma dan dioptimumkan untuk mudah alih adalah terhad. Sahaja Pelan pro pelanggan mendapat peluang untuk menyesuaikan laman web mudah alih mereka.

Tema Laman Web

Satu kelebihan hebat yang dimiliki oleh Web berbanding pesaing adalah fungsi keahliannya, yang membolehkan pelanggan menghantar kandungan eksklusif dan e-mel kumpulan.

Pengguna yang memerlukan alat dan ciri yang lebih maju dapat mengunjungi Kedai Aplikasi Web dan tambahkan kalendar, forum, blog, video dan galeri foto ke laman web mereka. Aplikasi yang tersedia di laman web tidak mengesankan berbanding pesaing, tetapi platform ini membolehkan pelanggan memasang widget pihak ketiga dengan menggunakan pilihan HTML tersuai.

Laman web eCommerce dapat menambah kedai dalam talian dengan antara muka di mana mereka dapat menguruskan produk dan penjualan dengan mudah dan memberikan kod kupon. Kedai dalam talian Web membolehkan pengguna memuat naik beberapa gambar setiap item, menyusun produk ke dalam kategori dan membuat grafik penurunan harga.

Pemprosesan pembayaran boleh dilakukan melalui Stripe dan PayPal. Platform ini juga mempunyai pilihan mata wang global yang mudah yang memberi peluang kepada pelanggan untuk membuat pangkalan pelanggan di seluruh dunia.

Web menawarkan kepada pengguna versi percuma iklan yang disokong tanpa had masa. Web memberi peluang kepada pelanggan yang telah melanggan beberapa rancangan berbayar mereka untuk membatalkan langganan mereka dalam 30 hari dan menerima wang mereka kembali.

Mereka telah menetapkan banyak pilihan sokongan pelanggan yang merangkumi forum komuniti, pangkalan pengetahuan, e-mel, dan sokongan telefon (hanya tersedia untuk pengguna paket Pro). Platform ini tidak menawarkan sokongan berbilang bahasa.

Selama 12 bulan terakhir, laman web ujian kami dengan Web telah memberikan masa operasi 99.69% dan kelajuan halaman 759 ms.

Latar Belakang Web

Gambaran Keseluruhan Harga:

 • Versi percuma ada
 • Semua rancangan merangkumi SSL (https: //)
 • Semua rancangan tahunan merangkumi nama domain percuma selama 1 tahun, kemudian diperbaharui dengan harga $ 19.95 / tahun
 • Pelan termurah berharga $ 5.99 / bln dan termasuk storan 1GB
 • Pelan eCommerce paling murah bermula $ 12.99 / bln dan termasuk storan 5GB
 • Akaun e-mel terhad (3 akaun dengan Pelan yang dipertingkatkan dan 25 dengan Pro)

Laman web ujian kami dibuat dengan Web
Data masa dan kelajuan web

Kesimpulannya

Memilih pembangun laman web yang betul boleh memakan masa dan luar biasa tetapi kami sedia membantu anda. Kami membina laman web ujian dengan semua pembangun yang disyorkan dan memantau data kelajuan muat dan halaman mereka sehingga anda tidak perlu membuat kerja sendiri.

Sekiranya anda masih belum bersedia untuk berkomitmen, kami sarankan anda memilih pembangun laman web dengan rancangan percuma atau pilihan percubaan percuma yang akan membolehkan anda menguji ciri yang agak bebas risiko.

Adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai cadangan pembangun laman web kami yang tidak disertakan di sini? Ingin mengetahui sesuatu yang lebih spesifik atau sesuatu yang belum kita bahas mengenai salah satu pembangun ini? Tinggalkan komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map