Πώς να επιταχύνετε τον ιστότοπο του WordPress (χωρίς αλλαγή του οικοδεσπότη Ιστού)

Contents

Ποια είναι τα οφέλη από την επιτάχυνση ενός ιστότοπου?

Ως κάτοχος ιστότοπου, ο αντίκτυπος της ταχύτητας του ιστότοπού σας στην επισκεψιμότητα, τις μετατροπές και τα έσοδα δεν πρέπει να υποτιμάται. Η ταχύτητα είναι επίσης πολύ σημαντική κατά την περιήγηση στον Ιστό μέσω κινητών συσκευών. Για παράδειγμα, η έρευνα της Google δείχνει ότι το 53% των επισκεπτών ιστότοπων για κινητές συσκευές αφήνουν μια σελίδα που διαρκεί περισσότερο από τρία δευτερόλεπτα για τη φόρτωση.


Πολλές άλλες μελέτες έχουν δημοσιευτεί σχετικά με τον αντίκτυπο της ταχύτητας του ιστότοπου. Για παράδειγμα, μια μελέτη το 2017 διαπίστωσε ότι η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στη φόρτωση ιστότοπου μπορεί να μειώσει τις προβολές σελίδας κατά 11%, να μειώσει ικανοποιητικά τον πελάτη κατά 16% και να καταργήσει το 7% του πολυπόθητου ποσοστού μετατροπής.

Είναι επίσης σημαντικό να το σημειώσετε Το Google χρησιμοποιεί τώρα ταχύτητα ιστοσελίδας ως παράγοντας κατάταξης.

Με λίγα λόγια, η ύπαρξη αργού ιστότοπου θα επηρεάσει αρνητικά τα ακόλουθα:

 • Επισκεψιμότητα και προβολές σελίδας
 • Μετατροπές
 • Εκπτώσεις
 • Εικόνα επωνυμίας και αντίληψη στο μυαλό των επισκεπτών σας

Δεδομένου ότι στόχος μας είναι να κάνουμε το hostingfacts.com τον κορυφαίο πόρο για τη δημιουργία επιτυχημένων ιστότοπων, αποφασίσαμε να προετοιμάσουμε έναν οδηγό για το πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Ακολουθούν 21 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας:

Θα μάθετε:

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ: Προτού αρχίσετε να βελτιστοποιείτε τον ιστότοπό σας για να φορτώνετε πιο γρήγορα, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Αρχικά, μεταβείτε και ελέγξτε τον τρέχοντα χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας μέσω του Pingdom ή του Google PageSpeed ​​Insights. Αυτό σας βοηθά να συγκρίνετε τις αλλαγές ταχύτητας μόλις τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας.HostingFacts ταχύτητα pingdom

HostingFacts pagespeed insights

Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας, καθώς ορισμένες από τις μεθόδους απαιτούν τροποποίηση / επεξεργασία αρχείων που μπορούν να βλάψουν τον ιστότοπό σας. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τον ιστότοπο του WordPress και πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για οποιοδήποτε άλλο…

Ετοιμος? Ας ξεκινήσουμε με το ΒΗΜΑ 1:

1. Καταργήστε τα περιττά πρόσθετα και πρόσθετα

Τα περιττά πρόσθετα και πρόσθετα μπορούν να μειώσουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας κατά πολύ, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους προσέχετε εάν χρησιμοποιείτε blogs CMS όπως WordPress, Joomla ή Drupal.

Μια καλή μελέτη περίπτωσης σχετικά με την προσθήκη επιπτώσεων στην ταχύτητα ενός ιστότοπου αποκαλύπτει πώς μπόρεσε να πάρει την ταχύτητα του ιστότοπου από 4,23 δευτερόλεπτα σε 1,33 δευτερόλεπτα. Κατά την ανάλυση του ιστότοπου, διαπιστώθηκε ότι οι προσθήκες συνέβαλαν στο επιβλητικό 86% του χρόνου φόρτωσης του ιστότοπου

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αφορά μόνο τον αριθμό των προσθηκών που έχετε εγκαταστήσει στον ιστότοπό σας, αλλά και την ποιότητα. ένας ιστότοπος με 50 προσθήκες μπορεί να φορτώσει πολύ πιο γρήγορα από έναν ιστότοπο με 10 προσθήκες εάν ο ιστότοπος με λιγότερα πρόσθετα έχει δυσάρεστες προσθήκες. Γενικά, θέλετε να αποφύγετε προσθήκες που φορτώνουν πολλά σενάρια και στυλ, προσθήκες που εκτελούν πολλά απομακρυσμένα αιτήματα και προσθήκες που προσθέτουν επιπλέον ερωτήματα βάσης δεδομένων σε κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας.

Πράγματι, οι προσθήκες βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπού σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο μια προσθήκη εάν είστε πεπεισμένοι ότι είναι απολύτως απαραίτητο.

Εάν είστε χρήστης του WordPress, ίσως θέλετε να εγκαταστήσετε το P3 (Plugin Performance Profiler).

P3_ απόδοση

Αυτή η προσθήκη θα σαρώσει όλες τις προσθήκες WordPress για να εντοπίσει τα σημεία συμφόρησης και θα σας δώσει μια αναφορά, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς κάθε προσθήκη επηρεάζει την απόδοση του ιστότοπού σας.

2. Περιορίστε σημαντικά ή αφαιρέστε τα Κοινωνικά κουμπιά κοινής χρήσης στον ιστότοπό σας

Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να έχετε 100 κουμπιά κοινής χρήσης στον ιστότοπό σας, ξανασκεφτείτε το. Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε την έρευνα που δημιουργεί τεράστια ώθηση στην κυκλοφορία ιστότοπων λόγω του ότι έχουν κουμπιά κοινής χρήσης (εάν υπάρχει, πάρα πολλά κουμπιά κοινής χρήσης θα προκαλέσουν σύγχυση στους αναγνώστες σας), αλλά η έρευνα δείχνει ότι ένας αργός ιστότοπος μειώνει την επισκεψιμότητα.

Τα περισσότερα κουμπιά κοινής χρήσης χρησιμοποιούν JavaScript και αυτό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό όσον αφορά την απόδοση. Υπήρξαν επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις Facebook, ή κάποιου άλλου ιστότοπου κοινωνικών μέσων, διακοπής που επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπου των ατόμων που εγκατέστησαν τα κουμπιά κοινής χρήσης.

Η λύση σε αυτό είναι είτε να περιορίσετε / αφαιρέσετε τα κουμπιά κοινής χρήσης, είτε να τα ρυθμίσετε ώστε να φορτώνουν ασύγχρονα, έτσι ώστε μια διακοπή λειτουργίας ενός συγκεκριμένου ιστότοπου κοινωνικών μέσων να μην επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

κουμπιά κοινής χρήσης

3. Φόρτωση κώδικα Analytics και δικτύων διαφημίσεων ασύγχρονα

Οι κώδικες παρακολούθησης του Analytics και οι κώδικες των δικτύων διαφημίσεων μπορούν επίσης να εμποδίσουν σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας, ειδικά εάν ο απομακρυσμένος διακομιστής είναι αργός ή μειωμένος. Μπορείτε εύκολα να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα διαμορφώνοντας όλους τους κωδικούς παρακολούθησης ώστε να χρησιμοποιούν ασύγχρονη παράδοση. Με αυτόν τον τρόπο, μια διακοπή λειτουργίας ή καθυστέρηση διακομιστή με το δίκτυο διαφημίσεων ή την υπηρεσία ανάλυσης δεν θα επιβραδύνει τον ιστότοπό σας.

4. Ενεργοποίηση κεφαλίδων λήξης

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα είναι ένας ιστότοπος, αλλά ο χρόνος απόκρισης του διακομιστή συμβάλλει πολύ στην ταχύτητα του ιστότοπου. Όσο περισσότερα αιτήματα γίνονται στον διακομιστή σας, τόσο πιο αργός θα χρειαστεί να φορτώσει ο ιστότοπός σας.

Λήξη Οι κεφαλίδες ενημερώνουν το πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη σας πότε να ζητήσει συγκεκριμένα αρχεία από τον διακομιστή σας έναντι της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησής τους. εάν μια κεφαλίδα λήξης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε το πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη σας να ζητά ένα αρχείο μόνο μία φορά το μήνα και αυτό το αρχείο έχει αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη του από μια πρόσφατη επίσκεψη, τότε το πρόγραμμα περιήγησής του δεν θα ζητήσει ξανά αυτό το αρχείο έως ότου περάσει ένας μήνας. Αυτό είναι σαν ένα δίκοπο σπαθί για την αύξηση της ταχύτητας του ιστότοπου, επειδή περιορίζει τον αριθμό αιτημάτων HTTP στον διακομιστή σας και ταυτόχρονα μειώνει το φορτίο στον διακομιστή σας, καθώς το ίδιο αρχείο δεν θα ζητηθεί επανειλημμένα.

Εάν θέλετε να εφαρμόσετε τις κεφαλίδες λήξης στον ιστότοπό σας, αυτό το σεμινάριο από το GTmetrix σας δείχνει πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό.

5. Ενεργοποίηση προσωρινής αποθήκευσης

Η προσωρινή αποθήκευση διασφαλίζει μια πολύ πιο γρήγορη εμπειρία για τους χρήστες του ιστότοπού σας αποθηκεύοντας μια έκδοση του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησής τους και τους σερβίροντας αυτήν την έκδοση έως ότου ενημερωθεί ο ιστότοπός σας ή έως ότου σας δώσει εντολή να ανανεώσει την έκδοση του ιστότοπού σας που εξυπηρετούνται.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενεργοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση ιστότοπου ανάλογα με την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. για WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις ακόλουθες προσθήκες:

 • Συνολική προσωρινή μνήμη W3
 • W3 Super Cache

Αν θέλετε κάτι πιο προηγμένο, προχωρήστε και αγοράστε το WP Rocket (είναι ίσως το καλύτερο!). Για το Drupal, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον πόρο.

Ακολουθούν περισσότερα σεμινάρια σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης της προσωρινής αποθήκευσης για τον ιστότοπό σας:

 • Πώς να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας με προσωρινή αποθήκευση HTTP
 • Άρθρο GTmetrix σχετικά με την αποθήκευση προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης

6. Χρησιμοποιήστε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN)

Οι περισσότεροι ιστότοποι φιλοξενούνται σε διακομιστές στις Η.Π.Α. και ενώ αυτοί οι ιστότοποι γενικά θα είναι ταχύτεροι για άτομα στις ΗΠΑ ή άτομα που επισκέπτονται μια υπηρεσία VPN των ΗΠΑ, ο ιστότοπός σας θα είναι πιο αργός για άτομα από άλλα μέρη του κόσμου. Ένα CDN λύνει αυτό το πρόβλημα διανέμοντας τα αρχεία του ιστότοπού σας σε ένα δίκτυο διακομιστών σε διαφορετικές τοποθεσίες του κόσμου, ώστε κάποιος που προσπαθεί να επισκεφτεί από την Ινδία να λαμβάνει υπηρεσία από έναν διακομιστή στην Ασία και όχι από έναν διακομιστή στην Ευρώπη. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ταχύτητας του ιστότοπού σας.

Για να προσδιορίσει πόσο αποτελεσματικά μπορούν να είναι τα CDN, ο Matthew Woodward πραγματοποίησε ένα πείραμα και διαπίστωσε ότι η χρήση ενός CDN μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα του ιστότοπου έως και 60%.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές CDN για εσάς:

 • Cloudflare (το δωρεάν πακέτο τους είναι αρκετά καλό!)
 • KeyCDN (αξίζει να το δοκιμάσετε)

7. Αποκτήστε έναν καλύτερο οικοδεσπότη Ιστού

Λίστα ταχύτερων παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδωνΣυγγνώμη, αλλά έπρεπε να το ρίξουμε εδώ…

Αν όλα όσα κάνετε για να κάνετε τον ιστότοπό σας γρηγορότερο δεν λειτουργούν, ή παρατηρείτε μόνο μικρή, ασήμαντη διαφορά στην ταχύτητα του ιστότοπου από τις ακόλουθες βέλτιστες πρακτικές, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε τον οικοδεσπότη ιστού σας.

Σε ένα άρθρο για το περιοδικό Smashing, ο Marcus Taylor αποκάλυψε πώς ο οικοδεσπότης Ιστού που χρησιμοποιείται επηρέασε την ταχύτητα του ιστότοπου δύο από τους πελάτες του. Και οι δύο πελάτες έχουν παρόμοιους ιστότοπους αλλά διαφορετικό πάροχο φιλοξενίας. Ένας από τους πελάτες φιλοξενεί έναν αξιόπιστο αποκλειστικό διακομιστή, ενώ οι άλλοι κεντρικοί υπολογιστές σε έναν φτηνό διακομιστή, το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια διαφορά στο χρόνο απόκρισης του ιστότοπου. ο χρόνος απόκρισης DNS του πελάτη στον αποκλειστικό διακομιστή ήταν 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο χρόνος απόκρισης του πελάτη στο φτηνό διακομιστή ήταν 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Κανένα τσίμπημα ή πρόσθετο δεν μπορεί να διορθώσει μια τέτοια διαφορά!

Ο οικοδεσπότης Ιστού σας είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά την ταχύτητα του ιστότοπού σας, οπότε επιλέξτε κάτι καλό από τις κριτικές φιλοξενίας εδώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δοκιμές και τις αναλύσεις μας στο hostingfacts.com, αυτοί οι τρεις πάροχοι φιλοξενίας θα πρέπει να είναι ο γρηγορότερος (<400ms):

 1. A2 Φιλοξενία 320ms
 2. Hostinger 363ms
 3. Bluehost 380ms

Επομένως, εκτός αν έχετε χρησιμοποιήσει τους δημιουργούς ιστότοπων (όπως το Wix για παράδειγμα) για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, κάντε την έρευνά σας για να βρείτε τον καλύτερο οικοδεσπότη για τον ιστότοπό σας.

8. Το θέμα της ιστοσελίδας σας

Ακριβώς πόση επίδραση έχει το θέμα του ιστότοπού σας στην ταχύτητα του ιστότοπου; Πολύ! Ο Julian Fernandes μπόρεσε να πάρει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού του από 630ms σε 172ms αλλάζοντας απλά θέματα. αυτός ήταν ο ίδιος ιστότοπος, με τον ίδιο κεντρικό υπολογιστή, και τίποτα άλλο δεν άλλαξε, αλλά το θέμα του ιστότοπου και αυτό οδήγησε σε τεράστια ώθηση στον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου.

Ακόμη και η καλύτερη διαμόρφωση διακομιστή δεν θα αποθηκεύσει τον ιστότοπό σας εάν χρησιμοποιείτε ένα δυσάρεστο θέμα με φουσκωμένο κώδικα. βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επίσης υπόψη την απόδοση όταν αναζητάτε ένα θέμα ιστότοπου και όχι μόνο την αισθητική.

9. Εγκαταστήστε το Google PageSpeed ​​στον διακομιστή σαςταχύτητα σελίδας google

Η ενότητα PageSpeed ​​είναι μια ενότητα διακομιστή ανοιχτού κώδικα από την Google που βελτιστοποιεί αυτόματα την ταχύτητα του ιστότοπού σας. πραγματοποιεί τροποποιήσεις στο διακομιστή και τα αρχεία σας, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές απόδοσης του ιστότοπου, χωρίς να απαιτείται από εσάς να κάνετε οτιδήποτε άλλο.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το Google PageSpeed. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να ζητήσετε από τον οικοδεσπότη ιστού / προγραμματιστές σας να το εγκαταστήσει για εσάς.

10. Βελτιστοποιήστε και μειώστε το μέγεθος της εικόνας

Οι μη βελτιστοποιημένες εικόνες μπορεί να είναι πολύ βαρύς, και ως εκ τούτου, χρησιμοποιείτε πολλούς πόρους διακομιστή και χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να φορτώσετε. αν το μέσο μέγεθος εικόνας στον ιστότοπό σας είναι 1mb ή 2mb +, πρέπει να κάνετε σοβαρή δουλειά. Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το μέγεθος της εικόνας σας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ποιότητά της δεν επηρεάζεται αρνητικά χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα εργαλεία:

 • WP Smush (για χρήστες WordPress)
 • EWWW Image Optimizer (για χρήστες WordPress)
 • Kraken (για όλους – Drupal και Joomla)

11. Ενεργοποιήστε τη συμπίεση Gzip

Πιθανότατα δοκιμάσατε να συμπιέσετε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας και έχετε δει τι μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια μείωση του μεγέθους. ένα αρχείο 60mb μπορεί να συμπιεστεί σε μόλις 5mb. Η συμπίεση Gzip λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αλλά για ιστότοπους. Το Gzip συμπιέζει αυτόματα τα αρχεία του ιστότοπού σας σε αρχεία zip, μειώνοντας δραστικά το μέγεθος των αρχείων σας και αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα του ιστότοπού σας.συμπίεση gzip

Στο άρθρο του Smashing Magazine που αναφέραμε νωρίτερα, ένας ιστότοπος πήγε από 68KB σε 13KB αποκλειστικά λόγω της ενεργοποίησης του Gzip.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση Gzip στον ιστότοπό σας, αυτός ο οδηγός της GTmetrix είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

12. Βελτιστοποιήστε τακτικά τη βάση δεδομένων σας

Αυτός είναι ένας συχνά αγνοημένος αλλά πολύ ισχυρός τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν χρησιμοποιείτε WordPress ή οποιοδήποτε CMS που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της βάσης δεδομένων.

Ορισμένα CMS και τα πρόσθετα που εγκαθιστάτε βασίζονται πολύ στη βάση δεδομένων σας για την αποθήκευση δεδομένων. Αυτό αυξάνει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων σας καθώς χρησιμοποιείτε το CMS / plugin, κάνοντας τον ιστότοπό σας σταδιακά πιο αργό. Αυτό ισχύει ειδικά για προσθήκες που αποθηκεύουν αρχεία καταγραφής, στατιστικά στοιχεία και δεδομένα χρήστη. Ισχύει επίσης εάν χρησιμοποιείτε το WordPress και ενεργοποιείτε αναθεωρήσεις μετά, pingbacks και trackbacks.

Μπορείτε να κάνετε τον ιστότοπό σας πολύ πιο γρήγορο καθαρίζοντας τακτικά τη βάση δεδομένων σας, μια διαδικασία που μπορεί να αυτοματοποιηθεί με την προσθήκη WP-Optimize εάν χρησιμοποιείτε WordPress ή χειροκίνητα (για άλλες πλατφόρμες) ακολουθώντας αυτό το σεμινάριο.

13. Ελαχιστοποιήστε τα αρχεία Javascript και CSS

Εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί πολλά αρχεία JavaScript και CSS, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο ιστότοπός σας να λέει στο πρόγραμμα περιήγησης του επισκέπτη σας να επεξεργάζεται αυτά τα αρχεία ξεχωριστά. Αυτό οδηγεί σε πολλά αιτήματα που τελικά επηρεάζουν αρνητικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Η ελαχιστοποίηση των αρχείων JavaScript και CSS μειώνει τον αριθμό των μεμονωμένων αρχείων JavaScript και CSS, τοποθετώντας τα σε ένα μέρος, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

14. Συνδυάστε τις εικόνες φόντου σας σε Sprite εικόνας

Όσο περισσότερα αιτήματα πρέπει να υποβάλει το πρόγραμμα περιήγησης ενός χρήστη στον διακομιστή σας, τόσο πιο αργός θα είναι ο ιστότοπός σας για αυτόν τον χρήστη. Τα περισσότερα πρότυπα ιστότοπου αποτελούνται από πολλές εικόνες φόντου και αυτό δημιουργεί πολλά διαφορετικά αιτήματα κάθε φορά που ένας επισκέπτης προσπαθεί να φορτώσει τον ιστότοπο. Η λύση σε αυτό είναι να συνδυάσετε αυτές τις εικόνες σε μία ώστε το πρόγραμμα περιήγησης ενός επισκέπτη να ζητήσει μόνο μία εικόνα όταν προσπαθεί να φορτώσει τον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εικόνα Sprites.

Συνδυάζοντας τις εικόνες φόντου σε sprite εικόνων, θα μπορείτε να μειώσετε τα γενικά αιτήματα, τον αριθμό των byte των λήψεων του προγράμματος περιήγησης του επισκέπτη σας και την καθυστέρηση που προκαλείται από τις επιστροφές που πραγματοποιούνται όταν ο διακομιστής σας πραγματοποιεί λήψη άλλων πόρων. Αυτό θα οδηγήσει σε έναν πολύ ταχύτερο ιστότοπο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SpriteMe για να συνδυάσετε τις εικόνες σας σε sprites ή μπορείτε να ακολουθήσετε τις προτάσεις σε αυτό το άρθρο Smashing Magazine.

15. Ενεργοποιήστε το HTTP Keep-Alive

Συνήθως, όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ενός επισκέπτη προσπαθεί να ζητήσει ένα αρχείο από τον διακομιστή ιστού σας, θα αρπάξει κάθε αρχείο ξεχωριστά. Με άλλα λόγια, μια σύνδεση κλείνει όταν έχει αρπάξει ένα αρχείο και στη συνέχεια ανοίγει ξανά για να ζητήσει ένα νέο αρχείο. Αυτό χρησιμοποιεί περισσότερους επεξεργαστές, δίκτυο και μνήμη και τελικά οδηγεί σε πιο αργό ιστότοπο εάν υπάρχει πολύς φόρτος στον διακομιστή σας. Η ενεργοποίηση του HTTP keep-live διασφαλίζει ότι όλα τα αιτήματα αρχείων στον διακομιστή σας θα υποβάλλονται μέσω μιας ενιαίας ανοικτής σύνδεσης, οδηγώντας σε έναν πολύ ταχύτερο ιστότοπο για τους χρήστες σας περιορίζοντας τον αριθμό των συνδέσεων στον διακομιστή σας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το keep-live αντιγράφοντας και επικολλώντας τον παρακάτω κώδικα στο αρχείο .htaccess:

Σετ κεφαλίδας Η σύνδεση διατηρείται ζωντανή

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες ανάλογα με τον διακομιστή σας.

16. Διορθώστε όλους τους σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας

Ενώ οι σπασμένοι σύνδεσμοι μέσα στο περιεχόμενό σας δεν θα επηρεάσουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας, παρόλο που μπορούν να δημιουργήσουν μια κακή εμπειρία χρήστη, οι σπασμένοι σύνδεσμοι στο URL JavaScript, CSS και εικόνας μπορούν να κάνουν τον ιστότοπό σας πιο ενοχλητικά πιο αργά. φροντίστε να σαρώσετε αυτές τις πτυχές του ιστότοπού σας για κατεστραμμένους συνδέσμους και να τις διορθώσετε προτού απομακρύνουν τους χρήστες σας.

17. Αποφύγετε το Hotlinking της εικόνας

Hotlinking εικόνας, επίσης γνωστή ως “inline linking” είναι η πράξη της σύνδεσης σε μια εικόνα στον ιστότοπο ενός άλλου ατόμου, αντί να φορτώνεται η εικόνα στον δικό σας διακομιστή. Στην επιφάνεια, αυτό φαίνεται σαν μια πράξη που θα σας εξοικονομήσει πολύ εύρος ζώνης, ειδικά εάν έχετε ιστότοπο με υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά μπορεί πραγματικά να κάνει τον ιστότοπό σας πραγματικά αργό εάν ο ιστότοπος που φιλοξενεί την εικόνα που συνδέσατε εσείς αντιμετωπίζει κάποιο χρόνο διακοπής ή είναι αργή.

Είτε πρόκειται για εικόνες εντός του περιεχομένου σας είτε για εικόνες banner για τις διαφημίσεις σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε φιλοξενήσει πρώτα τις εικόνες σας στον ιστότοπό σας πριν συνδεθείτε σε αυτές.

18. Περιορίστε τον αριθμό των εξωτερικών αιτημάτων

Για να διασφαλίσετε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο, πρέπει να βασιστείτε σε αρχεία και πόρους από άλλους ιστότοπους. ως αποτέλεσμα, πρέπει να ενσωματώσετε βίντεο, παρουσιάσεις και άλλα αρχεία πολυμέσων. Αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν είναι πάρα πολύ ή εάν ζητάτε εξωτερικά αρχεία από αργούς ιστότοπους, μπορεί να έχει αντίκτυπο στον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας.

Προσπαθήστε να περιορίσετε τον αριθμό των εξωτερικών αιτημάτων που θα υποβάλει ο ιστότοπός σας. αν είναι δυνατόν, φιλοξενήστε όσο το δυνατόν περισσότερα αρχεία στον διακομιστή σας. Για άλλα αρχεία, επιτρέψτε στον ιστότοπό σας να τα ζητά μόνο από αξιόπιστους ιστότοπους.

19. Χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο CMS

Το CMS σας είναι το πλαίσιο του ιστότοπού σας. εάν χρησιμοποιείτε απλό HTML ή δημοφιλή και αξιόπιστα CMS όπως το WordPress ή το Drupal, θα πρέπει να είστε εντάξει. Εάν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε ένα λιγότερο δημοφιλές CMS ή κάτι που δημιουργήσατε για τον εαυτό σας, κινδυνεύετε να έχετε έναν αργό ιστότοπο. βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτελέσει τις κατάλληλες δοκιμές και κάνετε τη σωστή έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι ένα CMS είναι γρήγορο και αξιόπιστο πριν το χρησιμοποιήσετε.

20. Χρησιμοποιήστε έναν επιταχυντή PHP

Η PHP μειώνει την ανάγκη συνεχούς εισαγωγής των ίδιων πληροφοριών στον ιστότοπό σας όλη την ώρα, αλλά μπορεί να προσθέσει στον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας. Μπορείτε είτε να προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε αρχεία PHP με στατικά αρχεία HTML όταν είναι δυνατόν, είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επιταχυντή PHP για να κάνετε τον ιστότοπό σας πολύ πιο γρήγορο εάν βασίζεται πολύ στην PHP.

Αυτή η καταχώριση Wikipedia περιλαμβάνει μια λίστα με διάφορους επιταχυντές PHP που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

21. Αποτρέψτε τους άλλους από το Hotlinking των εικόνων σας

Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να αποφευχθεί η σύνδεση συνδέσμων με εικόνες άλλων ατόμων, θα πρέπει επίσης να αποτρέψετε άλλους από τη σύνδεση των δικών σας εικόνων.

Όταν οι χρήστες κάνουν hotlink τις εικόνες σας, βασικά κλέβουν το εύρος ζώνης σας, καθώς ένα αίτημα θα υποβάλλεται στον διακομιστή σας κάθε φορά που οι αναγνώστες τους προσπαθούν να δουν τις εικόνες στον ιστότοπό τους. Μπορείτε να το αποτρέψετε απενεργοποιώντας τον hotlink των εικόνων που φιλοξενούνται στον διακομιστή σας.

Αυτό το άρθρο σχετικά με το Hongkiat θα σας διδάξει πώς να αποτρέψετε την άμεση σύνδεση των εικόνων σας και αυτό το εργαλείο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αυτόματα ένα αρχείο .htaccess που εμποδίζει την άμεση σύνδεση των εικόνων σας..

Η σειρά σας – Δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σας

Δοκιμάστε την ταχύτητα του ιστότοπού σαςΑφού εφαρμόσετε τις παραπάνω προτάσεις, θα πρέπει να προχωρήσετε και να ελέγξετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας για να δείτε εάν υπάρχει διαφορά (αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν δείτε τη διαφορά). Ακολουθούν οι κορυφαίες προτάσεις μας για τον έλεγχο της ταχύτητας του ιστότοπού σας:

Δοκιμή ταχύτητας ιστότοπου Pingdom: Με αυτό το εργαλείο, θα πρέπει να στοχεύσετε να λάβετε μειωμένο χρόνο φόρτωσης ιστότοπου καθώς και μειωμένο αριθμό αιτημάτων διακομιστή. Αυτό το εργαλείο συγκρίνει επίσης την ταχύτητα του ιστότοπού σας με άλλους ιστότοπους στο διαδίκτυο.

GTMetrix: Αυτό το εργαλείο αναλύει την ταχύτητα του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας το Google Pagespeed Insights και το Yslow και σας δίνει μια βαθμολογία από το Α έως το Φ. Προσφέρει επίσης προτάσεις για βελτίωση.

Αναλυτής ιστοσελίδας: Αυτό το εργαλείο σάς παρέχει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της σελίδας και τον χρόνο λήψης του ιστότοπού σας και προσφέρει προτάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης του χρόνου φόρτωσης του ιστότοπού σας.

Google Pagespeed Insights: Πρέπει να στοχεύσετε σε μια βαθμολογία πλησιέστερη στο 100. Διαθέτει επίσης ένα εργαλείο δοκιμής ταχύτητας για κινητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Yslow: Αυτό το εργαλείο αναλύει την ταχύτητα του ιστότοπού σας με βάση τους κανόνες της Yahoo!.

Δοκιμή Ιστοσελίδας: Όσο πιο κοντά είναι το σκορ σας στο 100, τόσο πιο γρήγορος είναι ο ιστότοπός σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map