Τρόπος εναλλαγής κεντρικών υπολογιστών ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress

Όταν αποφασίσετε να αλλάξετε από την τρέχουσα υπηρεσία φιλοξενίας ιστού, συνήθως αφού έχετε εξαντλήσει την υπομονή σας και όλες τις διαθέσιμες οδούς για να λειτουργήσετε το τρέχον σύστημά σας.


Γιατί?

Επειδή η εναλλαγή παρόχων φιλοξενίας είναι συχνά νευρικός και γεμάτος λάθη, ακόμη και αφού έχετε κάνει την εργασία σας και αποφασίσετε σε μια πλατφόρμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποχωρούν με την ταλαιπωρία και την άφθονη ευκαιρία για δυσλειτουργίες που φέρνει η αλλαγή.

Για να ελαχιστοποιήσουμε το άγχος και τα λάθη, παρέχουμε αυτόν τον οδηγό για να κάνουμε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και ασφαλή.

Ας ξεκινήσουμε!

Contents

Η Σύστασή μας – Ρωτήστε την εταιρεία φιλοξενίας σας!

Αυτός ο οδηγός έχει κίνητρο για να κάνει την εμπειρία μετανάστευσης απλή και εύκολη. Από αυτήν την άποψη, ένας υψηλής ποιότητας οικοδεσπότης θα ανακουφίσει περαιτέρω το βάρος σας χειρίζοντας όλες τις μετακινήσεις σας.

Το HostPapa, το οποίο τυχαίνει να είναι ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες μας, παρέχει μια εντελώς πρακτική υπηρεσία μετεγκατάστασης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ιδρώνετε τη μετεγκατάσταση του ιστότοπού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους δώσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική HostPapa

Συγκεντρώστε τους πόρους που θα χρειαστείτε

Πρέπει να πάρετε όλες τις πάπιες σας στη σειρά. Επομένως, συλλέξτε ό, τι χρειάζεστε για το διακόπτη. Όπως λέει και η παροιμία, είναι καλύτερο να το έχετε και να μην το χρειαστείτε παρά να το χρειαστείτε και να μην το έχετε.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους λογαριασμούς φιλοξενίας – Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές θα απαιτούν αυξημένα δικαιώματα, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε μόνο τα σωστά διαπιστευτήρια σύνδεσης αλλά και πρόσβαση διαχειριστή.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας – Οι καμπάνες και οι σφυρίχτρες μπορεί να αλλάξουν στη νέα πλατφόρμα, αλλά τα δεδομένα σας παραμένουν όσο πιο συναφή είναι πάντα. Ακριβώς όπως είναι απαραίτητο να έχετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, το χρειάζεστε και αυτά για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση δεδομένων σας.
 • Χρησιμοποιήστε έναν πελάτη FTP. – Θα χρειαστείτε έναν πελάτη FTP για να μετακινήσετε δεδομένα μεταξύ διακομιστών. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για να διαλέξετε, όπως το Filezilla.
 • Αποκτήστε έναν αξιόπιστο επεξεργαστή κειμένου. – Θα χρειαστείτε ένα καλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, καθώς θα κάνετε πολλές τροποποιήσεις. Το Notepad ++ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα.

Μόλις συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και στοιχεία, είναι καιρός να ξεκινήσετε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ας βυθίσουμε στο πρώτο βήμα της διαδικασίας.

A. Μια διαδικασία βήμα προς βήμα για τη μη αυτόματη μετακίνηση του ιστότοπού σας από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο

Αυτή η ενότητα δείχνει πώς να κάνετε το διακόπτη χειροκίνητα. Αν ψάχνετε για μια διαδικασία που χρησιμοποιεί την προσθήκη WordPress, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα.

1. Πρώτα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας

Τίποτα δεν είναι αλάνθαστο, επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν από τη μετεγκατάσταση είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας. Επομένως, σε περίπτωση ατυχούς ατυχήματος ή λάθους, μπορείτε να επαναφέρετε το σύστημά σας από τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων.

Αυτή η πτυχή της διαδικασίας πιθανότατα θα διαρκέσει περισσότερο από τη στιγμή που πρόκειται να μεταφέρει τόσο αρχεία συστήματος όσο και όλα τα αρχεία σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα FTP ή SFTP για αυτό. Το FTP σημαίνει πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να μεταφέρετε αρχεία μέσω δικτύου υπολογιστών.

Εκκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη FTP και εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια για πρόσβαση στον διακομιστή FTP. Μεταβείτε στον ριζικό κατάλογο του ιστότοπού σας στο WordPress, ειδικά αν δεν έχει ρυθμιστεί από προεπιλογή ως σελίδα προορισμού.

Επιλέξτε όλα τα αρχεία. Τα συστήματα έχουν συνήθως κρυφά αρχεία για την προστασία των χρηστών από τυχαία ή ακόμη και σκόπιμη διαγραφή και τροποποίησή τους. Ένα τέτοιο αρχείο είναι το αρχείο .htaccess. Δώστε εντολή στον πελάτη FTP να εμφανίσει όλα τα κρυφά αρχεία για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείπετε κανένα.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το FileZilla, μπορείτε να το κάνετε μέσω διακομιστή > Αναγκαστική εμφάνιση κρυφών αρχείων.

Αφού επισημάνετε τα επιλεγμένα αρχεία, αντιγράψτε τα σε μια τοποθεσία που έχετε ορίσει στον υπολογιστή σας. Η διαδικασία αντιγραφής ενδέχεται να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπού σας.

2. Εξαγάγετε τη βάση δεδομένων MySQL

Η επόμενη φάση της διαδικασίας μετεγκατάστασης περιλαμβάνει την εξαγωγή ολόκληρης της βάσης δεδομένων σας. Παρόλο που υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία, συνιστώ ανεπιφύλακτα τη χρήση του phpMyAdmin για αυτήν την εργασία, επειδή είναι απλή, φιλική προς το χρήστη και διαισθητική.

phpMyAdmin

Παρατίθενται στον αριστερό πίνακα οι διαθέσιμες βάσεις δεδομένων. Απλώς επιλέξτε αυτό που θέλετε να εξαγάγετε. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο ακριβώς, ελέγξτε το αρχείο wp-config.php του τρέχοντος ιστότοπού σας. Αυτό το αρχείο παρέχει τις βασικές λεπτομέρειες διαμόρφωσης για τον ιστότοπό σας στο WordPress.

Ελέγξτε την καταχώριση όπου ορίζεται το όνομα της βάσης δεδομένων. Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Να αναφέρεται στη θέση του «Βάση_ όνομα_εδώ» Το placeholder είναι το πραγματικό όνομα της βάσης δεδομένων..

Όταν τελειώσετε, προχωρήστε στην καρτέλα εξαγωγής:

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες μέθοδοι εξαγωγής. Επιλέξτε Προσαρμοσμένο.

Ακολουθεί μια λίστα με τις επιλογές μενού στην ενότητα Προσαρμοσμένη, εξηγώντας τις βέλτιστες επιλογές για να κάνετε:

 • Μορφή – Αφήστε το στην προεπιλεγμένη επιλογή SQL.
 • Τραπέζια – Οι πίνακες που θα εξαχθούν πρέπει να επισημαίνονται.
 • Έξοδος – Για να κάνετε τη λήψη πιο γρήγορη, ρυθμίστε τη Συμπίεση είτε με φερμουάρ είτε με φερμουάρ.
 • Επιλογές ειδικής μορφής – Αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή.
 • Επιλογές δημιουργίας αντικειμένων – Ορίστε την επιλογή Προσθήκη DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER.
 • Επιλογές δημιουργίας δεδομένων – Αφήστε την προεπιλεγμένη επιλογή.

Αφού ολοκληρώσετε όλες τις επιλογές, κάντε κλικ στο κουμπί Go στο κάτω μέρος της φόρμας.

Αυτή η ενέργεια πρέπει να εξάγει τα δεδομένα σας ως λήψη αρχείου. Αποθηκεύστε σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία στον υπολογιστή σας και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

3. Στο νέο σας κεντρικό υπολογιστή, δημιουργήστε μια βάση δεδομένων

Πρέπει να εισαγάγετε τη βάση δεδομένων σας στη νέα πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή σας. Αλλά πρώτα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σπίτι στο νέο σύστημα για τη βάση δεδομένων. Κάθε κεντρικός υπολογιστής είναι λίγο περίεργος, αλλά βρείτε την ενότητα στον κεντρικό υπολογιστή σας που ασχολείται με βάσεις δεδομένων και κάντε τα εξής:

 • Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων.
 • Δημιουργήστε έναν χρήστη βάσης δεδομένων και παραχωρήστε στον χρήστη πλήρη δικαιώματα διαχειριστή.
 • Ασφαλίστε και αποθηκεύστε τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη σε ασφαλές μέρος.

4. Επεξεργασία αρχείου διαμόρφωσης συστήματος (wp-config.php)

Θα χρησιμοποιήσουμε ξανά το αρχείο wp-config.php. Είναι ένα σημαντικό αρχείο που περιέχει τη βασική διαμόρφωση του ιστότοπού σας, το χειρισμό της συνδεσιμότητας βάσης δεδομένων και την επικοινωνία.

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο αυτού του αρχείου και αποθηκεύστε το κάπου ασφαλές. Στη συνέχεια, ανοίξτε το αρχικό αρχείο στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και πραγματοποιήστε τις ακόλουθες αλλαγές:

Αντικαταστήστε το database_name_here, username_here και password_here με τις πραγματικές πληροφορίες για το όνομα βάσης δεδομένων του τρέχοντος κεντρικού υπολογιστή, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, αντίστοιχα.

Στη θέση του localhost, εισαγάγετε το όνομα του διακομιστή MySQL ή αφήστε το ως localhost εάν αυτή είναι η ρύθμιση που επιτρέπεται από τον πάροχο φιλοξενίας σας.

Όταν ολοκληρώσετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις, αποθηκεύστε τις αλλαγές.

5. Μεταφορτώστε τα αρχεία σας στο νέο κεντρικό υπολογιστή

Την τελευταία φορά, κατεβάσατε τα αρχεία σας από την παλιά υπηρεσία φιλοξενίας. Αλλά τώρα θα αντιστρέψουμε τη διαδικασία και αντί να αρχίσουμε να ανεβάζουμε αυτά τα αρχεία στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί, επομένως συνιστάται να ξεκινήσετε τη διαδικασία ενώ συνεχίζετε με άλλες πτυχές της μετεγκατάστασης.

Ξεκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη FTP, αλλά αυτή τη φορά συνδεθείτε στον νέο διακομιστή. Αυτή η σύνδεση απαιτεί ορισμένες αλλαγές για να αντικατοπτρίζει αυτήν την πραγματικότητα εισάγοντας τη διεύθυνση IP αυτού του νέου διακομιστή αντί για τον προηγούμενο στον πελάτη FTP. Συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτήν τη νέα διεύθυνση IP στον λογαριασμό φιλοξενίας σας, αλλά εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη.

Όταν έχετε δημιουργήσει συνδεσιμότητα με τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή, εντοπίστε τα αρχεία που κατεβάσατε νωρίτερα και ανεβάστε τα ανάλογα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει το αρχείο wp-config.php στον ριζικό κατάλογο. Εάν η μεταφόρτωση εξακολουθεί να εκτελείται, προχωρήστε στην επόμενη εργασία, καθώς μπορείτε να εκτελέσετε άλλες δραστηριότητες ταυτόχρονα.

6. Εισαγάγετε τη βάση δεδομένων σας στο νέο κεντρικό υπολογιστή

Μπορείτε να εισαγάγετε τη βάση δεδομένων ενώ η μεταφόρτωση του αρχείου βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο διαχείρισης βάσης δεδομένων που παρέχεται από τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή, το οποίο θα υποθέσουμε ότι είναι το phpMyAdmin.

Αφού επιλέξετε τη βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε νωρίτερα στο νέο κεντρικό υπολογιστή, κάντε κλικ στην καρτέλα εισαγωγής.

εισαγωγή βάσης δεδομένων

Στην περιοχή Αρχείο για εισαγωγή, αναζητήστε το αρχείο που εξήγατε κάνοντας κλικ στο κουμπί Αναζήτηση.

Αφήστε όλες τις άλλες επιλογές ως προεπιλογή και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της φόρμας και κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση για να ξεκινήσετε την εισαγωγή. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της εισαγωγής της βάσης δεδομένων εξαρτάται, φυσικά, από το μέγεθος των αρχείων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής, θα λάβετε μια ειδοποίηση για σχόλια.

Πρόσθετη επιλογή: Κατά την εναλλαγή & Αλλαγή διευθύνσεων URL

Σε ένα σενάριο όπου μετακινείστε σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή ΚΑΙ αλλάζετε επίσης τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, υπάρχει ένα επιπλέον βήμα που πρέπει να γίνει: αντικαταστήστε τις αναφορές στην παλιά διεύθυνση URL στη βάση δεδομένων σας με τη νέα.

Σε περίπτωση που οι αναφορές διευθύνσεων URL σας είναι διασκορπισμένες σε πολλά σενάρια PHP αντί να συγκεντρωθούν, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σενάριο αναζήτησης Αντικατάσταση DB για ευκολία. Λειτουργεί ως αναζήτηση βάσης δεδομένων και αντικατάσταση σεναρίου στην PHP και διατίθεται δωρεάν.

Μόλις τελειώσετε, φροντίστε να προσέχετε την προειδοποίησή της ΠΟΤΕ να μην αφήσετε το σενάριο στον διακομιστή.

7. Εφέ αλλαγών στον διακομιστή DNS σας

Ο νέος σας διακομιστής πρέπει να οδηγεί στη διεύθυνση URL, η οποία συνεπάγεται την αλλαγή των ρυθμίσεων διακομιστή DNS. Αυτή η διαδικασία εξαρτάται από το πού καταχωρήθηκε αρχικά ο τομέας της διεύθυνσης URL. Εάν ο τομέας έχει εγγραφεί στον παλιό σας πάροχο φιλοξενίας, τότε θα πρέπει να μεταφέρετε ολόκληρο τον τομέα στον νέο σας πάροχο. Η εξυπηρέτηση πελατών θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει με τη μεταφορά.

Ωστόσο, εάν αγοράσατε τον τομέα από έναν καταχωρητή τομέα όπως το Domain.com, τότε οι ρυθμίσεις διακομιστή ονομάτων σας θα πρέπει να ενημερωθούν. Λάβετε τη διεύθυνση διακομιστή ονομάτων του νέου σας κεντρικού υπολογιστή και συνδέστε το με τον νέο σας τομέα. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς, οι διευθύνσεις διακομιστή ονομάτων φαίνονται συνήθως ως εξής: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Συνδέστε αυτήν τη διεύθυνση διακομιστή ονομάτων στον τομέα σας. Η διαδικασία θα εξαρτηθεί από το πού αγοράσατε τον τομέα. Ακολουθούν οδηγίες για συνήθεις περιπτώσεις:

 • Τομείς που έχουν εγγραφεί στο GoDaddy
 • Αλλαγή διακομιστών DNS στο HostGator
 • Πώς να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων στο Domain.com

Οι αλλαγές χρειάζονται έως και 48 ώρες πριν τεθούν σε ισχύ. Για να παρακολουθείτε την ολοκλήρωση της διαδικασίας, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το What’s My DNS. Ωστόσο, μην κάνετε τροποποιήσεις στον ιστότοπό σας έως ότου ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία επειδή εξακολουθείτε να αλλάζετε την παλιά τοποθεσία αντί της νέας.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι μετεγκαταστάσεις θα πρέπει να γίνουν χωρίς διακοπή λειτουργίας. Επίσης, καθώς τόσο ο παλιός όσο και ο νέος ιστότοπος έχουν ουσιαστικά το ίδιο περιεχόμενο, οι χρήστες δεν θα παρατηρούσαν καμία διαφορά.

8. Εκτελέστε καθαρισμό

Κάποια υπηρεσία καθαριότητας είναι σε τάξη μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή του DNS. Επιστρέψτε στον παλιό σας κεντρικό υπολογιστή, διαγράψτε τη βάση δεδομένων και όλα τα αρχεία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το κάνετε αυτό για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν καλά.

Σε περίπτωση που πρέπει να επαναφέρετε τη μετεγκατάσταση, διατηρήστε αντίγραφα των βασικών αρχείων διαμόρφωσης, όπως το wp-config.php.

Β. Αλλαγή κεντρικών υπολογιστών ιστού με χρήση της προσθήκης WordPress

Η χειροκίνητη διαδικασία που έχουμε συζητήσει μέχρι στιγμής μπορεί να γίνει εξίσου αυτόματα και πολύ πιο εύκολα με τη βοήθεια προσθηκών. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά θα επικεντρωθούμε στην προσθήκη Duplicator για αυτήν την απεικόνιση.

1. Εγκατάσταση του Duplicator Plugin

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την προσθήκη, πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress. Κάτω από τον Πίνακα ελέγχου, βρείτε το Πρόσθετα → Προσθήκη νέου μενού και αναζητήστε το Duplicator. Κάντε κλικ στο Install Now μόλις επιστρέψουν τα αποτελέσματα.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του WordPress, κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση για να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε.

2. Στη συνέχεια, εξαγάγετε τον υπάρχοντα ιστότοπο

Μετά την ενεργοποίηση, θα πρέπει να βρείτε το πρόσθετο Duplicator στην περιοχή εργασίας των εγκατεστημένων προσθηκών σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση για να ξεκινήσετε την επόμενη διαδικασία.

Σε αυτό το σημείο, δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη τα πακέτα που πρόκειται να χρησιμοποιήσει. Αυτά τα πακέτα είναι οι συμπιεσμένες εκδόσεις του ιστότοπου και της βάσης δεδομένων σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου στην επάνω δεξιά γωνία της φόρμας για να το αλλάξετε.

Παρουσιάζονται τρεις επιλογές:

 • Αποθήκευση – Διαμορφώστε πού να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας. Εάν δεν έχετε αγοράσει την προ-έκδοση του Duplicator, η μόνη διαθέσιμη διαθέσιμη επιλογή είναι ο διακομιστής σας.
 • Αρχείο – Καθορίστε αρχεία και τμήματα της βάσης δεδομένων για εξαίρεση. Κάνετε αυτό μόνο εάν έχετε βάσιμους λόγους.
 • Πρόγραμμα εγκατάστασης – Σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τις πληροφορίες βάσης δεδομένων του περιβάλλοντος του νέου σας διακομιστή.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο όταν τελειώσετε. Η προσθήκη θα πραγματοποιήσει έλεγχο συστήματος για να διασφαλίσει ότι έχει όλα όσα χρειάζεται για να προχωρήσει. Όταν η σάρωση ολοκληρωθεί και είναι επιτυχής, θα πρέπει να δείτε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Εάν είστε ικανοποιημένοι, ξεκινήστε τη διαδικασία κατασκευής κάνοντας κλικ στο κουμπί Build.

Θα εμφανιστεί η πρόοδος της λειτουργίας. Όταν ολοκληρωθεί, θα πρέπει να δείτε αυτήν την οθόνη:

Πραγματοποιήστε λήψη του αρχείου σας και του προγράμματος εγκατάστασης μεμονωμένα ή ταυτόχρονα με το σύνδεσμο λήψης με ένα κλικ.

Συγχαρητήρια, ολοκληρώσατε την εξαγωγή του υπάρχοντος ιστότοπου.

3. Μεταφόρτωση αρχείων με χρήση FTP

Στη συνέχεια, ανεβάστε τα ληφθέντα αρχεία στο νέο διακομιστή κεντρικού υπολογιστή μέσω FTP χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP αντί του τομέα.

Βεβαιωθείτε ότι ο ριζικός κατάλογος του ιστότοπού σας είναι κενός. Ανεβάστε τόσο το πρόγραμμα εγκατάστασης όσο και το αρχείο στον ριζικό κατάλογο.

4. Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων

Όπως και η προηγούμενη διαδικασία, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων για τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή. Κάντε το και βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον ένας χρήστης έχει πλήρη δικαιώματα να το διαχειριστεί. Σημειώστε την έκδοση του διακομιστή MySQL που παρέχει ο κεντρικός υπολογιστής σας και ασφαλίστε τον κωδικό πρόσβασης της βάσης δεδομένων σε ασφαλή τοποθεσία.

5. Δημιουργήστε συνδεσιμότητα με τον νέο ιστότοπο

Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα τομέα με τον προηγούμενο ιστότοπό σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα σε αυτό το στάδιο, επειδή ο τομέας σας εξακολουθεί να δείχνει στον παλιό σας ιστότοπο. Σε αντίθεση με τη μη αυτόματη διαδικασία όπου πρότεινα την αλλαγή των ρυθμίσεων διακομιστή DNS, αυτή η λύση θα χάσει τον σκοπό μιας ταχύτερης μετεγκατάστασης, η οποία προωθεί τη χρήση μιας προσθήκης.

Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση χρησιμοποιώντας το κεντρικό αρχείο του υπολογιστή σας. Είναι δυνατή η τοπική αντιστοίχιση ονομάτων τομέα σε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε αρχεία στο νέο διακομιστή μέσω του παλιού τομέα.

(Μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα εντελώς εάν χρησιμοποιείτε νέο τομέα.)

Λάβετε τη διεύθυνση IP του νέου σας διακομιστή από τον πάροχο υπηρεσιών σας, εάν δεν την έχετε.

Ο τρόπος με τον οποίο ανοίγετε το αρχείο του κεντρικού υπολογιστή εξαρτάται από την πλατφόρμα του λειτουργικού συστήματος, οπότε ακολουθούν ορισμένες επιλογές:

 • Παράθυρα – Στο μενού της γραμμής εργασιών, αναζητήστε το “σημειωματάριο”. Απαιτεί αυξημένα δικαιώματα, έτσι κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας για να ανοίξετε c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει αναζήτηση για “Όλα τα αρχεία” για να εντοπίσετε το αρχείο.
 • Mac OS – Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή τερματικού και εισαγάγετε την εντολή sudo nano / etc / hosts, μετά την οποία θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή.
 • Linux – Ίδια μέθοδος με το Mac OS.

Αφού αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο, εισαγάγετε τόσο τη διεύθυνση IP του νέου κεντρικού υπολογιστή όσο και το όνομα τομέα των ιστότοπών σας, ώστε να μοιάζει με αυτό:

Αντικαταστήστε το placeholder yoursite.com με τον πραγματικό τομέα και 192.165.1.10 με την πραγματική διεύθυνση IP του νέου σας κεντρικού υπολογιστή.

Σημείωση: ο χώρος που χωρίζει τη διεύθυνση IP και το όνομα τομέα στο παράδειγμα που εμφανίζεται είναι ένα διάστημα καρτελών.

Προειδοποίηση: Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία μετεγκατάστασης, μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει το αρχείο κεντρικού υπολογιστή στο αρχικό του περιεχόμενο.

6. Ξεκινήστε τη διαδικασία μετεγκατάστασης

Πλέξτε τα δόντια σας γιατί ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη μετεγκατάσταση με σοβαρότητα. Πλοηγηθείτε με το πρόγραμμα περιήγησής σας στη διεύθυνση http://yoursite.com/installer.php (αντικαταστήστε τον πραγματικό σας τομέα.) Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να δείτε τι σημαίνει αυτή η οθόνη:

Πολύγραφος

Βεβαιωθείτε ότι έχουν περάσει όλοι οι έλεγχοι επικύρωσης, ειδικά εκείνοι του αρχείου και της επικύρωσης. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάπτυξης.

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή αρχείων, θα μεταφερθείτε στο επόμενο βήμα ζητώντας αναγνώριση βάσης δεδομένων και διαπιστευτήρια πρόσβασης.

Εισαγάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες βάσης δεδομένων, κάντε κλικ στο κουμπί Δοκιμή βάσης δεδομένων για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει. Εάν εντάξει, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσετε την εισαγωγή της βάσης δεδομένων.

Το επόμενο βήμα θα δώσει την ευκαιρία να αντικαταστήσετε το προηγούμενο URL με το νέο.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο αφού τελειώσετε για να επιτρέψετε στην προσθήκη να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να δείτε κάτι παρόμοιο με αυτό:

Η οθόνη αναφέρει εάν όλα πήγαν καλά και παρέχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση παρέχοντας έναν σύνδεσμο για να συνδεθείτε στον ιστότοπό σας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες, ειδικά αυτές σχετικά με την κατάργηση ΟΛΩΝ των αρχείων εγκατάστασης όταν τελειώσετε.

7. Τέλος, ενημερώστε τον διακομιστή ονομάτων DNS

Έχουμε ήδη συζητήσει αυτό το βήμα λεπτομερώς, οπότε θα πρέπει να ανατρέξετε σε αυτήν την ενότητα. Απλώς λάβετε τις διευθύνσεις διακομιστή ονομάτων από τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή και, στη συνέχεια, συνδέστε τις στον τομέα σας. Ως συνήθως, περιμένετε έως ότου τεθεί σε ισχύ η αλλαγή πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στον ιστότοπό σας.

Λοιπόν, τα συγχαρητήρια είναι έτοιμα – μόλις μάθατε πώς να αλλάζετε κεντρικούς υπολογιστές ιστού για τον ιστότοπό σας στο WordPress. Φοβερός!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map