Εξηγούνται διάφοροι τύποι Φιλοξενίας Ιστού (Shared, VPS, Dedicated)

Διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων


Χρειάζεστε ένα μέρος για να στεγάσετε τον ιστότοπό σας αλλά συγχέεται με τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδων; Τότε ήρθες στο σωστό μέρος.

Η εύρεση του σωστού οικοδεσπότη Ιστού για τον εαυτό σας δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ακόμα κι αν έχετε διαβάσει τη λίστα με τις καλύτερες ιστοσελίδες φιλοξενίας, ίσως εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει με κάποια ερωτηματικά σχετικά με το είδος του ιστότοπου που είναι ο σωστός για εσάς.

Για να σας βοηθήσουμε με αυτό, αυτή η ανάρτηση θα σας δώσει μια πρώτη θέση για το τι είναι η φιλοξενία Ιστού και τι είδους φιλοξενία Ιστού είναι διαθέσιμα. Μετά από αυτό, θα συζητήσουμε λεπτομερώς τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας τους, των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους και ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι για.

Ετοιμος? Τότε ας ξεκινήσουμε.

Πρώτα τα βασικά – Τι είναι το Web Hosting ακριβώς?

διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδων - Η φιλοξενία εξηγείταιΠρώτον, ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι η φιλοξενία ιστού.

Είναι πραγματικά πολύ απλό. Όταν προβάλλετε έναν ιστότοπο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να το κάνετε επειδή το πρόγραμμα περιήγησης έχει πραγματοποιήσει λήψη ενός αριθμού αρχείων με κώδικα και έχει μετατρέψει τη σήμανση σε κάτι που μπορείτε να δείτε.

Όπως και στον υπολογιστή σας, αυτά τα αρχεία αποθηκεύτηκαν κάπου έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά. Ωστόσο, αντί για τον σκληρό σας δίσκο, ήταν σε έναν άλλο υπολογιστή, τον λεγόμενο διακομιστή.

Οι διακομιστές είναι πιο ισχυροί από τον φορητό υπολογιστή σας (έτσι μπορούν να διαχειριστούν πολλά άτομα που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ταυτόχρονα), ωστόσο, αποτελείται από τα ίδια πράγματα με έναν επεξεργαστή, μνήμη και άλλα στοιχεία. Έχει ακόμη και ένα λειτουργικό σύστημα, συνήθως βασισμένο σε Linux.

Ο κάτοχος του διακομιστή τον εκμισθώνει στο άτομο που κατέχει τον ιστότοπο που βλέπετε και παρέχει επίσης ορισμένες άλλες υπηρεσίες, όπως διαχείριση διακομιστή, υποστήριξη, σάρωση κακόβουλου λογισμικού, αντίγραφα ασφαλείας και ούτω καθεξής. Η διαδικασία παροχής αυτής της υποδομής για άλλους καλείται web hosting. Το άτομο που το κάνει ονομάζεται πάροχος φιλοξενίας.

Όλα ξεκάθαρα μέχρι τώρα; Εντάξει, ας ρίξουμε μια βουτιά σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Web Hosting?

εμφάνιση διαφορετικών τύπων φιλοξενίας ιστοσελίδων - κοινόχρηστο vs vps έναντι αποκλειστικού

Η φιλοξενία Ιστού είναι κάτι παραπάνω από ένα πράγμα. Πρώτα απ ‘όλα, οι περισσότεροι οικοδεσπότες προσφέρουν πολλά πακέτα υπηρεσιών τα οποία μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από την άποψη της τιμής και του τι έχετε για αυτό.

Ωστόσο, μία από τις πρώτες και βασικές αποφάσεις που πρέπει να λάβετε είναι να αποφασίσετε για έναν από τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας.

Ενώ υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για τη διάκριση των προσφορών φιλοξενίας ιστοσελίδων (δυνατότητες, επίπεδο διαχείρισης), οι πιο βασικοί τρόποι είναι να δούμε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον διακομιστή.

Αυτό έχει νόημα γιατί, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό το μέρος καθορίζει επίσης πολλούς άλλους παράγοντες, όπως απόδοση, ασφάλεια, επεκτασιμότητα και επίπεδο προσπάθειας από την πλευρά σας.

Επειδή αυτό κάνει μια τέτοια διαφορά, αντί να κοιτάτε πρώτα τις εταιρείες και τις τιμές, καλύτερα να εστιάσετε πρώτα στο να καταλάβετε ποιοι από τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι το σωστό είδος για εσάς. Μετά από αυτό, μπορείτε ακόμα να δείτε τι είναι διαθέσιμο.

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε προσεκτικά τέσσερις από τους πιο συνηθισμένους τύπους φιλοξενίας: κοινόχρηστη, VPS, αποκλειστική και cloud φιλοξενία. Έτσι ξέρετε πώς να λάβετε την απόφαση για τον εαυτό σας.

1. Shared Hosting – Καλύτερο για αρχάριους

Κοινή φιλοξενία

Η κοινή φιλοξενία είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Με έναν κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας, ο ιστότοπός σας βρίσκεται στον ίδιο διακομιστή με πολλές άλλες ιστοσελίδες.

Πόσα είναι ένα μάτσο; Αυτό εξαρτάται πραγματικά από τον πάροχο εγκατάστασης και φιλοξενίας. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ιστότοπο να φιλοξενεί εκατοντάδες ακόμη και χιλιάδες άλλους.

Πλεονεκτήματα

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι μοιράζεστε επίσης το κόστος ενός διακομιστή με πολλά άτομα. Εάν ο πάροχος φιλοξενίας μπορεί να τοποθετήσει αρκετές εκατοντάδες ή χιλιάδες πελάτες σε έναν διακομιστή, τους επιτρέπει να κατανείμουν το λειτουργικό κόστος μεταξύ πολλών μερών.

Γι ‘αυτό και η κοινή φιλοξενία είναι η πιο προσιτή. Μπορείτε να το αποκτήσετε με φθηνή τιμή έως 2 $ / μήνα με το μέσο κόστος στην περιοχή $ 5- $ 10 / μήνα. Ιδανικό για άτομα με περιορισμένα χρήματα και για αυτούς που μόλις ξεκινούν.

Εκτός από αυτό, με έναν κοινόχρηστο λογαριασμό φιλοξενίας, συνήθως φροντίζεστε πλήρως όσον αφορά τη ρύθμιση. Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για τη διαμόρφωση, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε πλήρως στη δημιουργία του ιστότοπού σας.

Μειονεκτήματα

Η κοινή χρήση του διακομιστή με πολλά μέρη, ωστόσο, είναι επίσης το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της ρύθμισης. Όπως αναφέρθηκε, ένας διακομιστής είναι ένας υπολογιστής με πόρους όπως χώρο στο σκληρό δίσκο, ταχύτητα CPU και RAM.

VPS-έναντι-κοινόχρηστο

Αυτοί οι πόροι είναι πεπερασμένοι. Ακριβώς όπως ο φορητός υπολογιστής σας επιβραδύνεται όταν εκτελείτε πάρα πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, έτσι και αυτά τα μηχανήματα όταν έχουν πάρα πολλά να κάνουν.

Δεδομένου ότι όλοι οι ιστότοποι σε έναν κοινόχρηστο κεντρικό υπολογιστή θέτουν μια ζήτηση στους πόρους του διακομιστή, μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν ένας από αυτούς προκαλεί όλη την ισχύ επεξεργασίας μέσω αυξημένης επισκεψιμότητας ή ελαττωματικού κώδικα. Αυτό αφήνει όλους τους άλλους να ανταγωνιστούν για τα υπόλοιπα, οδηγώντας σε διακοπή λειτουργίας (που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι προσβάσιμος) ή μειωμένη ταχύτητα φόρτωσης.

Είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται «φαινόμενο κακού γείτονα» και ένας από τους κύριους λόγους που η κοινή φιλοξενία είναι ο πιο προβληματικός από τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστού. Παρόλο που πολλοί οικοδεσπότες προσπαθούν ενεργά να αποφύγουν αυτό το σενάριο, υπάρχει κίνδυνος να αναλάβετε με αυτήν τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Σε τελική ανάλυση, εάν κάθε πελάτης πληρώνει 5 $ / μήνα, αξίζει πραγματικά να ξοδεύουμε ώρες υποστήριξης σε έναν μόνο πελάτη; Όχι πραγματικά.

Για ποιόν είναι?

Έτσι είναι η κοινή φιλοξενία πάντα καλή ιδέα; Ναί! Μπορεί να είναι υπέροχο για ιστότοπους στέγασης που δεν έχουν πολλή κίνηση (ακόμη), ιστότοπους στατικών φυλλαδίων, ιστότοπους ανάπτυξης και δοκιμών, προσωπικούς ιστότοπους ή άλλους ιστότοπους όπου ο χρόνος λειτουργίας δεν αποτελεί τεράστιο πρόβλημα.

Η κοινή φιλοξενία είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό. Επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν παρουσία στο Διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν είναι στην καλύτερη θέση για να το κάνουν. Ως εκ τούτου, η κοινή φιλοξενία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για την ισότητα στον Ιστό.

Μερικοί από τους πιο γνωστούς οικοδεσπότες σε αυτό το τμήμα είναι οι Bluehost, Siteground και InMotion Hosting.

Συνιστάται περαιτέρω ανάγνωση: Οι 8 καλύτεροι φθηνοί πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων

2. Φιλοξενία VPS – Κοινόχρηστη φιλοξενία επόμενου επιπέδου

Φιλοξενία VPS

Το VPS σημαίνει Virtual Private Server. Είναι το πιο ισορροπημένο μεταξύ των διαφόρων τύπων φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ένας διακομιστής VPS εξακολουθεί να είναι κοινόχρηστο περιβάλλον, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είναι ρυθμισμένος είναι πολύ διαφορετικός.

Ενώ όλοι οι ιστότοποι στο VPS μοιράζονται έναν φυσικό διακομιστή, φιλοξενεί πολλές, ξεχωριστές εικονικές μηχανές. Αυτό το καθιστά ένα μέσο ανάμεσα στην κοινή φιλοξενία και τη λήψη του αποκλειστικού διακομιστή σας.

Πλεονεκτήματα

Το VPS είναι πολύ πιο αξιόπιστο και σταθερό από την κοινή φιλοξενία. Πρώτα απ ‘όλα, περιορίζεται συνήθως σε 10-20 ιστότοπους ανά διακομιστή. Αυτό μειώνει τη ζήτηση στον ίδιο τον διακομιστή.

Ωστόσο, η πραγματική βελτίωση είναι ότι όλοι οι πόροι κατανέμονται ομοιόμορφα και κανένας ιστότοπος δεν επιτρέπεται να υπερβεί την παρτίδα του. Μόλις φτάσετε το όριο του ανατεθέντος, ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μειωθεί αλλά οι άλλοι θα παραμείνουν σταθεροί.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εικονικών μηχανών που δημιουργούν διαχωρισμό εντός του διακομιστή. Αυτή η απλή προσθήκη μετριάζει το μεγαλύτερο μέρος του κακού γείτονα.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των διακομιστών VPS είναι ότι παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το περιβάλλον σας. Σε κοινόχρηστους κεντρικούς υπολογιστές, αυτό δεν είναι δυνατό επειδή θα άλλαζε τη ρύθμιση όλων των άλλων. Εφόσον ο λογαριασμός σας περιλαμβάνεται σε μια εικονική μηχανή, μπορείτε να κάνετε αλλαγές χωρίς να επηρεάσετε άλλους.

Τέλος, το VPS είναι επεκτάσιμο. Δεδομένου ότι εκτελείτε μια εικονική μηχανή που παίρνει κάποιο ποσοστό των διαθέσιμων πόρων στο διακομιστή, η αύξηση όσων είναι διαθέσιμες σε εσάς δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Αυτό είναι μια μεγάλη άνεση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναμένουν ότι οι ιστότοποί τους θα αναπτυχθούν και θα ευδοκιμήσουν.

Μειονεκτήματα

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά μειονεκτήματα για αυτόν τον τύπο φιλοξενίας. Το μεγαλύτερο πράγμα είναι, φυσικά, ότι κοστίζει περισσότερο από τις λύσεις χαμηλότερης βαθμίδας. Επομένως, εάν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό, πρέπει να βρείτε μια λύση που να σας εξυπηρετεί νομισματικά.

Ωστόσο, ενώ ο μέσος όρος VPS κοστίζει περίπου 50 $ / μήνα (και μπορεί να κλιμακώσει έως και 200 ​​$), είναι δυνατό να λάβετε VPS από περίπου $ 20 / μήνα. Επιπλέον, μόλις χτυπήσετε τα υψηλότερα κλιμάκια αυτού του τύπου φιλοξενίας ιστοσελίδων, πιθανότατα κερδίζετε αρκετά χρήματα για να καλύψετε εύκολα το κόστος.

Ένα δεύτερο πράγμα σχετικά με τη φιλοξενία VPS είναι ότι με περισσότερη ισχύ διαμόρφωσης έρχεται επίσης περισσότερη ευθύνη. Εάν δεν γνωρίζετε τι κάνετε, είναι δυνατό να αφαιρέσετε κρίσιμα αρχεία ή λογισμικό χωρίς να το γνωρίζετε. Έτσι, για να το εκμεταλλευτείτε πραγματικά, πρέπει να εκπαιδεύσετε.

Για ποιόν είναι?

Εάν έχετε τα χρήματα, σας συνιστούμε να ενημερώσετε το VPS το συντομότερο δυνατό. Αν και είναι πιο ακριβό, ακόμη και το χαμηλότερο επίπεδο είναι συνήθως πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε κοινόχρηστη λύση φιλοξενίας.

Το αργότερο όταν αρχίσετε να λαμβάνετε αξιοπρεπή κυκλοφορία, θα πρέπει να κάνετε την κίνηση; Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε τις λεπτομέρειες του τι λαμβάνετε (τέλη εγκατάστασης, ισχύς CPU, μνήμη, αποθηκευτικός χώρος, εύρος ζώνης), ώστε να γνωρίζετε ότι είναι αυτό που χρειάζεστε.

Ορισμένες γνωστές και σεβαστές λύσεις VPS προσφέρονται από το InMotion Hosting και το Dreamhost.

3. Αφιερωμένη φιλοξενία – Για τα μεγάλα πρωταθλήματα

Αφιερωμένη φιλοξενία

Όπως ήδη υποδηλώνει το όνομα, η αποκλειστική φιλοξενία σημαίνει αυτό: έχετε έναν διακομιστή για τον εαυτό σας. Αυτό παρέχει μια σειρά από οφέλη, αλλά έρχεται επίσης με αρκετά μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα

Πρώτα απ ‘όλα, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της αφοσιωμένης φιλοξενίας είναι ότι αναιρεί όλα τα προβλήματα κακού γείτονα απλώς και μόνο επειδή δεν υπάρχουν. Κανένας άλλος ιστότοπος δεν μπορεί να κλέψει τους πόρους σας, να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ή να προκαλέσει άλλα ζητήματα. Αυτό το διακρίνει από τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχουμε συζητήσει προηγουμένως.

Επιπλέον, δεδομένου ότι έχετε έναν υπολογιστή μόνοι σας, πολλές εταιρείες σας επιτρέπουν να τον προσαρμόσετε εκτενώς. Ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα, την ποσότητα και τον τύπο της μνήμης και άλλα στοιχεία υλικού. Αυτό σας δίνει μεγάλη ευελιξία.

Μειονεκτήματα

Φυσικά, αυτό το είδος εγκατάστασης συνοδεύεται από κόστος. Η ενοικίαση αποκλειστικού διακομιστή δεν είναι φθηνή. Οι τιμές ξεκινούν από 60 $ / μήνα και φτάνουν μέχρι τα 350 $ + / μήνα. Ωστόσο, στο σημείο που η επιχείρησή σας χρειάζεται έναν ειδικό διακομιστή, πιθανότατα θα πρέπει να είστε σε θέση να αναλάβετε το κόστος.

Εκτός από αυτό, πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε αρκετά για τους υπολογιστές και την τεχνολογία διακομιστή. Ενώ υπάρχουν διαχειριζόμενες αποκλειστικές λύσεις φιλοξενίας, θα πρέπει να κάνετε πολλά μόνοι σας.

Από την άκρη των πραγμάτων, θα μπορούσατε να λάβετε μια εντελώς μη διαχειριζόμενη υπηρεσία όπου θα πρέπει να εγκαταστήσετε μόνοι σας το λειτουργικό σύστημα, πόσο μάλλον όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για την εκτέλεση ενός διακομιστή ιστού, την παροχή σάρωσης ασφαλείας, την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού και ούτω καθεξής. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσλάβετε διαχειριστή διακομιστή. Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται πρόσθετο κόστος.

Επίσης, με έναν ειδικό διακομιστή, βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι. Εάν το υλικό του αποτύχει, ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας. Σε άλλες ρυθμίσεις, άλλες μονάδες μπορούν να αναληφθούν σε περίπτωση βλάβης ή να αντικατασταθούν αυτόματα. Με αποκλειστικούς διακομιστές, ειδικά αν τους παρακολουθείτε μόνοι σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Για ποιόν είναι?

Χρειάζεται ποτέ ειδική φιλοξενία; Αυτό είναι συζητήσιμο. Στον σημερινό κόσμο με το cloud VPS να πιάνει, η ανάγκη να έχετε τον δικό σας διακομιστή μειώνεται. Σίγουρα, μπορεί να πάρει πολύ περισσότερες επιτυχίες από ένα παραδοσιακό VPS, ωστόσο, όσον αφορά την επεκτασιμότητα, δεν είναι πουθενά κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ένα σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

Εκτός από αυτό, ένα VPS υψηλού επιπέδου μπορεί να είναι πολύ φθηνότερο από έναν αποκλειστικό διακομιστή χαμηλού επιπέδου και επίσης πολύ πιο ισχυρό. Μην ξεγελιέστε όταν πιστεύετε ότι η αφοσίωση είναι μια πιο προηγμένη επιλογή μόνο και μόνο επειδή είστε το μόνο άτομο στον διακομιστή. Κοιτάξτε τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας, αυτό είναι που έχει σημασία.

Έτσι, μεταξύ των διαφορετικών τύπων φιλοξενίας ιστοσελίδων που συζητούνται εδώ, αυτό είναι το λιγότερο πιθανό να χρειαστείτε. Οι δύο μόνο φορές που θα λέγαμε ότι σίγουρα πρέπει να πάτε για έναν αποκλειστικό διακομιστή είναι αν έχετε πολύ εξειδικευμένες ανάγκες όσον αφορά το υλικό ή θέλετε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο του απορρήτου των δεδομένων σας από οπουδήποτε αλλού.

Μερικοί από τους καλύτερους οικοδεσπότες είναι οι LiquidWeb, GreenGeeks και PickaWeb.

4. Cloud Hosting – Το μέλλον του Web Hosting

Φιλοξενία cloud

Το Cloud hosting είναι ουσιαστικά το ίδιο με το VPS hosting στο ότι έχετε επίσης τον ιστότοπό σας σε μια εικονική μηχανή.

Ωστόσο, αντί για έναν φυσικό διακομιστή, ο ιστότοπός σας είναι μέρος ενός ολόκληρου δικτύου υπολογιστών από τον οποίο μπορεί να τραβήξει όλη τη δύναμη που χρειάζεται δυναμικά.

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης γίνεται πιο συνηθισμένος. Ορισμένες εταιρείες δεν καλούν ούτε καν την υπηρεσία VPS πια, το Cloud ή το Cloud VPS.

Πλεονεκτήματα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του cloud hosting είναι η επεκτασιμότητα. Ένα παραδοσιακό VPS μπορεί να κλιμακωθεί, αλλά μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Περιορίζεται από τη χωρητικότητα του υλικού στο οποίο βρίσκεται. Σε διακομιστή με μνήμη RAM 32 GB, ο ιστότοπός σας δεν θα μπορεί ποτέ να έχει πρόσβαση στα 64 GB, εάν χρειάζεται.

Αυτό δεν ισχύει για ένα σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο. Αντί να χωρίζει έναν υπολογιστή σε πολλές εικονικές μηχανές, συνδυάζει πολλούς υπολογιστές σε έναν ισχυρό εικονικό διακομιστή που μπορεί στη συνέχεια να παρέχει τους πόρους του σε ανάγκη. Όσο κι αν χρειάζεται ο ιστότοπός σας, αυτό μπορεί να πάρει.

Εκτός από αυτό, χρεώνεστε επίσης μόνο για τους πόρους που πραγματικά χρησιμοποιείτε. Αυτή μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση από το να πληρώνετε μια σταθερή τιμή για έναν αποκλειστικό διακομιστή του οποίου δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ολόκληρη τη χωρητικότητα.

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης είναι επίσης καλός για λόγους ασφαλείας, ιδιαίτερα για επιθέσεις DDoS. Σε αυτούς τους τύπους εισβολών, ο διακομιστής κατακλύζεται από πολλές παράλληλες αιτήσεις έως ότου διακοπεί. Σε ένα δίκτυο cloud, μπορείτε να εξαπλώσετε αυτά τα αιτήματα σε πολλούς διαφορετικούς υπολογιστές και να μετριάσετε τα αποτελέσματά τους πολύ καλύτερα από ό, τι σε οποιοδήποτε σύστημα ενός διακομιστή.

Μειονεκτήματα

Το κύριο μειονέκτημα της φιλοξενίας cloud είναι ότι το κόστος δεν είναι πάντα πλήρως προβλέψιμο. Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας cloud συνεργάζονται με ένα συνδυασμό σταθερών τιμών και αμοιβών pay-as-you-go. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε αυξήσεις κυκλοφορίας, αυτό μπορεί να αυξήσει σημαντικά το κόστος σας. Αν και αυτό συνήθως σημαίνει ότι κερδίζετε καλύτερα και, ως εκ τούτου, μπορείτε να αναλάβετε το κόστος, είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε.

Για ποιόν είναι?

cloud_hosting

Τα συστήματα cloud είναι εξαιρετικά αν θέλετε να μπορείτε να κλιμακώσετε τον ιστότοπό σας πολύ περισσότερο από τα παραδοσιακά συστήματα. Στο μέλλον, πιθανότατα θα αντικαταστήσει τις κοινές και αποκλειστικές επιλογές καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο προηγμένη.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, δεν έχει τεράστια διαφορά αν ψάχνετε για VPS ή cloud hosting. Πολλές εταιρείες αντικαθιστούν το κανονικό τους σύστημα με VPS που βασίζεται σε σύννεφο ούτως ή άλλως λόγω των πλεονεκτημάτων που τους προσφέρει επίσης. Έτσι, ακόμα κι αν πηγαίνετε για απλό VPS, ίσως χρησιμοποιείτε το cloud hosting χωρίς να το γνωρίζετε.

Μερικοί γνωστοί οικοδεσπότες που παρέχουν φιλοξενία στο cloud είναι το Dreamhost, το Google Cloud Platform, το Amazon Web Services και το Linode.

Ποιος από τους διαφορετικούς τύπους Web Hosting είναι για εσάς?

Η επιλογή ενός πακέτου φιλοξενίας μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας που έχετε στη διάθεσή σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σάς έδωσε το υπόβαθρο για να το κάνετε αυτό.

Εάν μόλις ξεκινήσετε (όπως κατά τη δημιουργία του πρώτου ιστολογίου / ιστοτόπου σας), είναι εντάξει να κάνετε κοινή χρήση φιλοξενίας. Είναι πάντα δυνατή η μεταφορά σε μια πιο ισχυρή εγκατάσταση αργότερα. Μόνο αν γνωρίζετε ήδη ότι ο ιστότοπός σας έχει ανάγκες που δεν μπορεί να ικανοποιήσει η κοινή φιλοξενία, θα πρέπει να εξετάσετε άλλες επιλογές από την αρχή.

Μόλις λάβετε μια απόφαση, είναι λογικό να κοιτάξετε μια ομάδα εταιρειών. Σας προτείνουμε να ελέγξετε τους κορυφαίους οικοδεσπότες μας για να βρείτε τους καλύτερους. Δείτε τι προσφέρεται και συγκρίνετε τη μνήμη RAM, το χώρο στο δίσκο, τη χρήση CDN, το εύρος ζώνης και άλλους ποσοτικούς πόρους. Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε τυχόν πρόσθετα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε.

Στο τέλος της διαδικασίας, θα πρέπει να έχετε 2-3 αγαπημένα και σε αυτό το σημείο θα φτάσει στις προσωπικές προτιμήσεις. Ίσως μια σύντομη συζήτηση με υποστήριξη – για να εκτιμήσουμε τη χρησιμότητά τους – θα προχωρήσει πολύ.

Χρειάζεστε περαιτέρω ανάγνωση στο web hosting; Ρίξτε μια ματιά σε άρθρα όπως πού να καταχωρήσετε το όνομα τομέα και επιλογές για το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων για τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector