Επανεξέταση Namecheap – Είναι πραγματικά καλό;

Δοκιμάζουμε το Namecheap εδώ και αρκετούς μήνες και πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε μια ειλικρινή, λεπτομερή κριτική σχετικά με την υπηρεσία και πώς τα εργαλεία της συγκρίνονται με άλλες επιλογές που είναι παρόμοιες.


Ποιος είναι ο Namecheap και τι είναι?

Πρώτον, λίγο για το τι είναι το Namecheap και τι κάνει.

Το Namecheap ξεκίνησε το 2000 και στις δύο δεκαετίες του στην επιχείρηση, έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια πελάτες. Το Namecheap είναι μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και καταχωρητή τομέα και έχει περισσότερα από επτά εκατομμύρια ονόματα τομέα και χρήστες υπό τον έλεγχό της.

Εδώ φαίνεται το Namecheap να διαφέρει από μερικές από τις άλλες εταιρείες εκεί έξω. Υπάρχουν πολλές εταιρείες φιλοξενίας που είναι γνωστές ότι κάνουν τέτοια και τέτοια, και χρησιμοποιούν αυτό το γνωστό branding και οικονομικό μυαλό για να κάνουν μια πρόσθετη υπηρεσία.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι δεν είναι καλοί σε αυτήν τη νέα υπηρεσία και μπορεί να μην είναι καν σπουδαίοι στις αρχικές προσφορές υπηρεσιών τους – έχουν απλώς ένα γνωστό όνομα στη βιομηχανία.

Πώς διαφέρει το Namecheap?

Στην ιδανική περίπτωση, το Namecheap θα μπορούσε να πάρει την επιτυχία που είχε με αυτό που έκαναν με ονόματα τομέα και να το μεταφέρει σε άλλους τομείς, όπως η φιλοξενία και η καταχώριση ενός τομέα θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο. Προσπαθήσαμε να μάθουμε.

Μέσω της εγγραφής ονόματος τομέα, αγοράσαμε το φθηνότερο πακέτο φιλοξενίας τους και δημιουργήσαμε έναν δοκιμαστικό ιστότοπο για να δούμε πώς αποδόθηκε.

Οι μετρήσεις μας βασίστηκαν στο χρόνο λειτουργίας και την ταχύτητα. Θα περιγράψουμε τι μάθαμε σε βάθος, αλλά θα ξεκινήσουμε με αυτό που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για την ικανότητα φιλοξενίας του Namecheap.

Πλεονεκτήματα Hosting Namecheap

Το Namecheap προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, όπως:

Δωρεάν τομέας και μετεγκατάσταση

Αυτή είναι η προσφορά τους για ψωμί και βούτυρο. Το Namecheap κάνει την καλύτερη δουλειά του όταν πρόκειται για ονόματα τομέα.

Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους λαμβάνετε έναν δωρεάν κατά την εγγραφή σας για φιλοξενία. Και αν έχετε ήδη δημιουργήσει έναν ιστότοπο αλλού, το Namecheap θα βοηθήσει στη μετεγκατάσταση αυτού του υπάρχοντος ιστότοπου δωρεάν.

Για να μην αναφέρουμε, όλοι οι τομείς Namecheap παρέχονται με δωρεάν προστασία απορρήτου, καθιστώντας τον έναν από τους αγαπημένους μου καταχωρητές τομέα συνολικά.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Διάνυσμα εγγύησης επιστροφής χρημάτων 30 ημερώνΤο Namecheap προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Αυτή η εγγύηση δεν είναι αστείο και παίρνετε έναν ολόκληρο μήνα για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και να καθορίσετε αν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς ή την επιχείρησή σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε αρκετό χρόνο για να το δοκιμάσετε και να αποφύγετε την κατάσταση εάν αποφασίσετε ότι προτιμάτε να πάτε σε διαφορετική κατεύθυνση.

Αυτά είναι καλά νέα και σημαίνει ότι πρέπει να το δοκιμάσετε μόνοι σας, ανεξάρτητα από το τι έχει να πει κάποιος άλλος γι ‘αυτό. Σε τελική ανάλυση, αρκεί να λάβετε την απόφασή σας εντός του παραθύρου των 30 ημερών, δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Πλήρως φορτωμένο σχέδιο αξίας

Έχουμε μεγάλη εμπειρία προσπαθώντας και αναθεωρώντας τα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων. Γνωρίζουμε τι είναι εκεί έξω και ξέρουμε τα πλεονεκτήματα του τι προσφέρουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουμε εγγραφεί στο πιο βασικό σχέδιο και χρησιμοποιήσαμε έναν ιστότοπο δοκιμών, όπως κάναμε εδώ με το Namecheap. Το κάνουμε αυτό επειδή τα περισσότερα σχέδια προσφέρουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι βασίζουμε την ανάλυσή μας σε παρόμοιες περιστάσεις. Ουσιαστικά, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι συγκρίνουμε τα μήλα μόνο με τα μήλα.

Παρά τη χρήση των τυπικών κριτηρίων αξιολόγησής μας για το Namecheap, ήμασταν έκπληκτοι από όσα μάθαμε για την εταιρεία. Για αρχάριους, πρόσφεραν εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις στο λιγότερο ακριβό τους σχέδιο.

Παρέχουν επίσης πρόσβαση σε τυπικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης cPanel και της εφαρμογής WordPress και άλλων. Με το λιγότερο ακριβό πρόγραμμα, λαμβάνετε επίσης ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL για ολόκληρο το πρώτο έτος. Μετά από αυτό, θα πληρώσετε, αλλά αυτό είναι ακόμα ένα έτος που παίρνετε δωρεάν.

cpanel namecheap

Το πρόγραμμα συνοδεύεται επίσης από αντίγραφα ασφαλείας που πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, τα οποία προστατεύουν τον ιστότοπό σας εάν η ενημέρωση δεν γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.

Τέλος, και αυτό που πιστεύουμε ότι είναι πολύ ελκυστικό για τη βασική προσφορά προγράμματος, έχετε 50 βάσεις δεδομένων MySQL. Η πλειονότητα των εταιρειών φιλοξενίας δεν σας προσφέρει τίποτα ούτε καν κοντά σε αυτό στο βασικό τους σχέδιο.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τρεις ιστότοπους με τη βασική επιλογή. Τα περισσότερα σχέδια αξίας σας προσφέρουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε έναν μόνο ιστότοπο. Εάν έχετε περισσότερους από έναν ιστότοπους, ας πούμε έναν προσωπικό και έναν επιχειρηματικό ιστότοπο ή πολλούς επιχειρηματικούς ιστότοπους, αυτή η επιλογή είναι ασυναγώνιστη. Υπάρχουν περισσότερα.

Λαμβάνετε ακόμη και 50 διευθύνσεις email μόλις εγγραφείτε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διευθύνετε μια επιχείρηση με έναν ολοκληρωμένο ιστότοπο και να παρέχετε στους υπαλλήλους τις δικές τους διευθύνσεις email που συνδέονται με τον ιστότοπο της επιχείρησης.

Είναι μια τεράστια εξοικονόμηση κόστους που δεν θα βρείτε στις περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας.

Οι κριτικές τρίτων είναι εξαιρετικές

Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε παρατηρήσει ότι ο Namecheap κάνει εξαιρετική δουλειά.

Μέρος της διαδικασίας αξιολόγησής μας είναι να ανακαλύψουμε τι έχουν να πουν άλλοι για τις εταιρείες φιλοξενίας που αξιολογούμε. Και στην περίπτωση του Namecheap, τα περισσότερα από αυτά που λένε είναι πραγματικά καλά. Τόσο πολύ, μερικές από τις θετικές κριτικές μας εξέπληξαν.

βαθμολογία αξιολόγησης namecheap

Το Namecheap έχει βαθμολογία 4,6 αστέρων στο Shopper Review, το οποίο υποτίθεται ότι βασίζεται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο κριτικές. Συνδυάστε αυτήν την ισχυρή βαθμολογία με αυτό που ήδη γνωρίζαμε για το βασικό τους σχέδιο και ενθουσιαστήκαμε με το Namecheap. Μόλις δημιουργήσαμε τον ιστότοπο δοκιμών μας, αρχίσαμε να βλέπουμε μερικές από τις αδυναμίες του Namecheap.

Μειονεκτήματα Hosting Namecheap

Υπάρχουν τρία πράγματα που εξετάζουμε κατά την αξιολόγηση ενός οικοδεσπότη Ιστού. Βασίζουμε τη συνολική αξιολόγησή μας κυρίως σε αυτά τα τρία πράγματα, με κάποιες άλλες εκτιμήσεις που διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

Οι τρεις κύριες κατηγορίες είναι:

 • Λειτουργία: Είναι ο ιστότοπός μου ζωντανά τις περισσότερες φορές?
 • Ταχύτητα: Προσφέρουν θετική εμπειρία στους επισκέπτες του ιστότοπου, ώστε να είναι σίγουροι ότι θέλουν να επιστρέψουν?
 • Υποστήριξη: Με βοηθούν αν κάτι πάει στραβά?

Το Namecheap δεν παρέδωσε καμία από αυτές τις τρεις περιοχές.

Θα σας δώσουμε μερικά παραδείγματα:

Το Uptime ήταν φτωχό

Αρχικά, είχαμε 100% χρόνο λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου δοκιμαστικού μήνα (θυμηθείτε την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών;). Οι ελπίδες μας ήταν υψηλές, αλλά κατά τους επόμενους μήνες, ο χρόνος λειτουργίας δεν μετρήθηκε ούτε μέχρι τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Τελικά, ο χρόνος λειτουργίας μας ήταν μόνο περίπου 99,876%, δηλαδή περισσότερο από 60 λεπτά ο ιστότοπός σας κλείνει κάθε μήνα.

Δοκιμή χρόνου λειτουργίας Namecheap

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μια ώρα εκτός λειτουργίας το μήνα, είναι αδύνατο να προβλέψετε πότε θα συμβεί. Τι γίνεται αν είναι κατά τη διάρκεια της πιο πολυσύχναστης περιόδου του χρόνου; Τι γίνεται αν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πιο σημαντική πώληση σας; Δεν υπάρχει τρόπος να προγραμματίσετε αυτό το απρόβλεπτο χρόνο διακοπής, οπότε πρέπει να υποφέρετε όποτε συμβεί. Αυτό δεν είναι καλό και αυτό σημαίνει απώλεια εσόδων για την εταιρεία σας.

Ακολουθεί η συγκεκριμένη ανάλυση των αριθμών από μήνα σε μήνα κατά τη διάρκεια των 10 μηνών. Μπορείτε να δείτε το ζωντανή παρακολούθηση εδώ. Διαβάστε περισσότερα για το δικό μας Ερευνητική διαδικασία 4 βημάτων εδώ.

 • Μέσος όρος Δεκεμβρίου 2017 χρόνος λειτουργίας: 99,83%
 • Μέσος όρος Ιανουαρίου 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,85%
 • Μέσος όρος Φεβρουαρίου 2018 uptime: 99,78%
 • Μέσος όρος Μαρτίου 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,94%
 • Μέσος Απρίλιος 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,94%
 • Μέσος όρος Μαΐου 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,94%
 • Μέσος όρος Ιουνίου 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,89%
 • Μέσος Ιούλιος 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,84%
 • Μέσος όρος Αυγούστου 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,80%
 • Μέσος όρος Σεπτεμβρίου 2018 χρόνος λειτουργίας: 99,95%

Ο χρόνος φόρτωσης ήταν αργός

Κανείς δεν θέλει να περιμένει τη φόρτωση ενός ιστότοπου και αυτή η δήλωση γίνεται πιο αληθινή με κάθε περνώντας έτος. Οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι και πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος κάθε εταιρείας φιλοξενίας να κάνει το χρόνο φόρτωσης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θεωρούμε ότι ο χρόνος φόρτωσης είναι η δεύτερη πιο σημαντική πτυχή κατά την αξιολόγηση μιας εταιρείας φιλοξενίας, πίσω από το χρόνο λειτουργίας.

χρόνος φόρτωσης namecheap

Οι κάτοχοι ιστότοπων θέλουν να κάνουν τους επισκέπτες ευχαριστημένους και αν δεν λάβουν τις πληροφορίες που θέλουν γρήγορα, δεν θα είναι ευχαριστημένοι. Μερικά στατιστικά στοιχεία της Google που δείχνουν τη σημασία του χρόνου φόρτωσης και πόσο γρήγορα οι χρόνοι φόρτωσης δημιουργούν ευχαριστημένους πελάτες:

 • Οι ιστότοποι που χρειάζονται τρία δευτερόλεπτα ή λιγότερο για φόρτωση έχουν μέσο ποσοστό εγκατάλειψης 32%.
 • Όταν ο χρόνος φόρτωσης αυξάνεται σε πέντε δευτερόλεπτα, το ποσοστό εγκατάλειψης αυξάνεται στο 90%.
 • Έως έξι δευτερόλεπτα, το ποσοστό εγκατάλειψης αυξάνεται σε 106%.
 • Και αν οι επισκέπτες περιμένουν 10 δευτερόλεπτα για φόρτωση ενός ιστότοπου, το ποσοστό εγκατάλειψης είναι 123%.

Συμπέρασμα? Κυνηγάτε τους ανθρώπους αν η φόρτωσή σας είναι αργή. Κοιτάξτε τον με αυτόν τον τρόπο: εάν ο ιστότοπός σας είναι πολύ αργός για φόρτωση, μπορεί επίσης να είναι κακό, διότι τόσα πολλά άτομα θα κατευθυνθούν αλλού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Namecheap έχει ταχύτητες ρολογιών κατά μέσο όρο 942 χιλιοστά του δευτερολέπτου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών. Αυτό είναι δύο φορές πιο αργό από το HostGator Cloud και το A2 Hosting.

Ένα άλλο πράγμα που παρατηρήσαμε: δεν ήταν ούτε ένας κακός μήνας που μειώνει τον μέσο όρο. Το Namecheap ήταν αργό για μας από τις πρώτες μέρες που το χρησιμοποιούσαμε και μόλις πρόσφατα άρχισε να επιταχύνεται λίγο.

Ακολουθούν οι αριθμοί μας για τον ιστότοπο δοκιμών μας για περίοδο 10 μηνών:

 • Μέσος όρος Δεκεμβρίου 2017 ταχύτητα: 905 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Ιανουαρίου 2018 ταχύτητα: 1.127 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Φεβρουαρίου 2018 ταχύτητα: 1.297 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Μαρτίου 2018 ταχύτητα: 1.299 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος Απρίλιος 2018 ταχύτητα: 1.303 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Μαΐου 2018 ταχύτητα: 1.117 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Ιουνίου 2018 ταχύτητα: 590 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος Ιούλιος 2018 ταχύτητα: 559 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Αυγούστου 2018 ταχύτητα: 662 χιλιοστά του δευτερολέπτου
 • Μέσος όρος Σεπτεμβρίου 2018 ταχύτητα: 559 χιλιοστά του δευτερολέπτου

Λιγότερο από την Αστρική υποστήριξη πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι ο τελικός τομέας όπου αξιολογήσαμε το Namecheap. Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι παρά την ισχυρή πλατφόρμα συχνών ερωτήσεων που ήταν στην πραγματικότητα αρκετά χρήσιμο ως πάροχος φιλοξενίας, δεν υπήρχαν πολλά άλλα εκεί με τον τρόπο μιας ομάδας υποστήριξης.

Βεβαίως, τα περισσότερα από τα προβλήματα που θα προκύψουν μπορούν να επιλυθούν με τις πληροφορίες που παρέχονται στις Συχνές Ερωτήσεις. Αλλά θέλουμε επίσης να γνωρίζουμε ότι η ζωντανή συνομιλία και η άλλη υποστήριξη είναι διαθέσιμες εάν χρειαστεί.

Η ζωντανή συνομιλία είναι μια επιλογή με το Namecheap. Συνδέθηκε γρήγορα και ο εκπρόσωπος υποστήριξης ήταν φιλικός. Δεν μπόρεσε όμως να μας βοηθήσει και έπρεπε να μας μεταφέρει στο θυρωρείο – φαίνεται αρκετά χρήσιμο και φιλικό. Δεν ήταν.

υποστήριξη συνομιλίας namecheap2

Βασικά, ο θυρωρός του Namecheap απλώς έκοψε και επικολλήθηκε ένα άρθρο βασικών πληροφοριών στο πλαίσιο συνομιλίας, το οποίο δεν βοήθησε καθόλου. Δεν χρειαζόμασταν κάποιον να εξηγήσει τη διαδικασία, αλλά χρειαζόμασταν για να εκτελέσουν την υπηρεσία – κάτι που η μέση εταιρεία φιλοξενίας είναι περισσότερο από πρόθυμη να κάνει, ακόμη και ως μέρος του βασικού σχεδίου τους. Ουσιαστικά, μας δόθηκαν μερικές πρόσθετες πληροφορίες και μας είπαν να το κάνουμε μόνοι μας.

Επιπλέον, όταν μας παραδόθηκαν από τον αρχικό εκπρόσωπο, η διαδικασία επιβραδύνθηκε. Πολύ. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά και το μόνο που απομακρύνσαμε ήταν πληροφορίες που θα μπορούσαμε να βρούμε μόνοι μας αν είχαμε κοιτάξει, οι οποίες δεν προσφέρουν καν ένα ψήφισμα.

Αυτά είναι κακά νέα. Εάν ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας και χρειάζεστε βοήθεια, τον χρειάζεστε γρήγορα και πρέπει να είστε σε θέση να εμπιστευτείτε την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών που θα επιλύσει το πρόβλημα.

Τιμές Namecheap, Σχέδια φιλοξενίας και γεγονότα

Πριν ολοκληρώσουμε την κριτική μας, ας ρίξουμε μια ματιά στις πληροφορίες που έχουμε σχετικά με τη φιλοξενία Namecheap.

Τα σχέδια φιλοξενίας περιλαμβάνουν:

 • Stellar: Απεριόριστο εύρος ζώνης για έως και τρεις ιστότοπους για 2,88 $ το μήνα τον πρώτο χρόνο.
 • Stellar Plus: Αυξήθηκε ο χώρος στο δίσκο σε Unmetered, για 4,88 $ το μήνα τον πρώτο χρόνο.
 • Business SSD: Χώρος δίσκου SSD 50 GB, που είναι αρκετός για δέκα ιστότοπους και όλα όσα έρχονται με μόνο 8,88 $ το μήνα.

Αποκτήστε έναν δωρεάν τομέα τον πρώτο χρόνο και η εγγραφή είναι εύκολη. Δέχονται πληρωμές με πιστωτική κάρτα, καθώς και PayPal, Bitcoin και Dwolla.

Όσον αφορά τις κρυφές χρεώσεις, δεν υπάρχουν επίσημα, αλλά πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι οι προσφορές είναι διαθέσιμες μόνο για νέες αγορές φιλοξενίας. Η τιμή είναι καλή για 12 μήνες όταν πληρώνετε ετησίως και η τιμή θα ανανεώνεται με την κανονική τιμή. Τυχόν αναβαθμίσεις ή υποβαθμίσεις γίνονται σε πλήρη τιμή ανανέωσης.

προγράμματα τιμολόγησης namecheap

Θα αντιμετωπίσετε κάποια αναβάθμιση που δεν είναι συντριπτική ή ενοχλητική. Η ενεργοποίηση του λογαριασμού είναι γρήγορη και θα έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και στον πίνακα ελέγχου, που είναι cPanel.

Τέλος, μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές και CMS, συμπεριλαμβανομένων αυτών από το WordPress και το Joomla, καθώς και άλλα με το εργαλείο εγκατάστασης με ένα κλικ που είναι εύκολο στην εγκατάσταση.

Συμπέρασμα

Η κατώτατη γραμμή? Πιστεύουμε ότι η εμπειρία μας με το Namecheap ήταν θετική αρχικά, αλλά δεν ήμασταν ικανοποιημένοι μακροπρόθεσμα.

Υπάρχουν πολλοί ευχαριστημένοι πελάτες εκεί έξω και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα έρχονται με το βασικό τους σχέδιο.

Δυστυχώς, αυτή η εξαιρετική τιμή εξαφανίζεται μετά τον πρώτο χρόνο και το ποσοστό ανανέωσής σας θα αυξηθεί περισσότερο από 300%. Χωρίς αμφιβολία, το Namecheap είναι ένα φανταστικός μέρος για να αγοράσετε ένα νέο όνομα τομέα, αλλά όχι τόσο υπέροχο εάν θέλετε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας.

Συντελεστής στην έλλειψη χρόνου λειτουργίας, στις χαμηλές χαμηλές ταχύτητες και στην έλλειψη υποστήριξης πελατών και δεν αξίζει τον κόπο.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector