Καλύτερη φιλοξενία Linux

Ως διαδικτυακό πρακτορείο με πολλούς λογαριασμούς φιλοξενίας (έχουμε αμέτρητα δευτερεύοντα έργα και θέλουμε να πειραματιστούμε), έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το τι ορίζει έναν εξαιρετικό οικοδεσπότη Ιστού. Αυτοί είναι οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας Linux, υπέροχη φιλοξενία χωρίς να σπάσει την τράπεζα.


Εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Συνολική βαθμολογίαΤιμή / μήνα.Disk SpaceFeaturesWebsite
siteground29.3 / 103,95 $ (Προσωρινή έκπτωση 67%)10 GBΙσχυρή, γρήγορη, επική υποστήριξη, εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών! = Νίκη!
φιλοξενούμενος8.7 / 102,78 $ΑπεριόριστοςΦτηνές + Απεριόριστος χώρος στο δίσκο!
A2HostingLogo8.5 / 103,92 $ (κάτω από 7,99 $)ΑπεριόριστοςΑπεριόριστος χώρος στο δίσκο!
σε κίνηση8.3 / 104,19 $ (έκπτωση 40%)ΑπεριόριστοςΈμπειρο, αξιόπιστο, ελαφρώς πιο ακριβό.
Dreamhost8/107,95 $ΑπεριόριστοςΥπέροχη παράσταση & υποστήριξη

Best Linux Hosting 2020 – Κριτικές

1. SiteGround

Λογότυπο SiteGround

Δικτυακός τόπος: www.siteground.com
Τιμή: 3,95 $
Χώρος στο δισκο: 10 GB

Κατά τη γνώμη μας, η καλύτερη εταιρεία φιλοξενίας Linux είναι το SiteGround. Έχουν τρία σχέδια για να διαλέξετε:

 • Έναρξη – Σας προτείνουμε αυτό το πρόγραμμα εάν μόλις ξεκινήσετε και δεν είστε πραγματικά σίγουροι για το πώς να κάνετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Επιτρέπεται μόνο ένας ιστότοπος με αυτό το σχέδιο (γι ‘αυτό λάβετε υπόψη σας).
 • GrowBig – Αυτό είναι το πιο δημοφιλές σχέδιο του SiteGround. Ο λόγος που πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτό το σχέδιο είναι ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε απεριόριστο αριθμό ιστότοπων με αυτό. Βασικά, έχετε περισσότερο χώρο για να μεγαλώσετε όταν επιλέγετε αυτό το σχέδιο (σε σύγκριση με το πρόγραμμα εκκίνησης).
 • GoGeek – Εάν θέλετε premium λειτουργίες με τη συνδρομή σας, μεταβείτε στο πρόγραμμα GoGeek του SiteGround. Περιττό να πούμε ότι μπορείτε να φιλοξενήσετε απεριόριστο αριθμό ιστότοπων με αυτό το σχέδιο. Είναι επίσης μεγαλύτερο και γρηγορότερο από τα δύο πρώτα σχέδια που αναφέραμε παραπάνω.

Εάν δεν είστε βέβαιοι σχετικά με το σχέδιο για εγγραφή, σας συνιστούμε να πάτε για την επιλογή GrowBig (κυρίως λόγω της απεριόριστης δυνατότητας ιστότοπων). Ή, αν θέλετε, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με το πρόγραμμα εκκίνησης, καθώς μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση σε υψηλότερο σχέδιο.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του προγράμματος που θα επιλέξετε, λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του SiteGround για να δημιουργήσετε γρήγορα τον ιστότοπό σας. Και εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια με αυτό, η ομάδα υποστήριξης πελατών είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσει.

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετική υποστήριξη πελατών
 • Ευέλικτα σχέδια τιμολόγησης
 • Εύκολη διαχείριση ιστότοπου

2. HostGator

Λογότυπο HostGator

Δικτυακός τόπος: www.hostgator.com
Τιμή: 2,75 $
Χώρος στο δισκο: Απεριόριστος

Εάν σκέφτεστε το HostGator ως πάροχο φιλοξενίας σας, γνωρίζετε ότι έχετε τρεις επιλογές για να διαλέξετε – Hatchling, Baby και Business.

Το Hatchling είναι το φθηνότερο πακέτο τους και είναι πραγματικά πολύ προσιτό. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να έχετε μόνο έναν ιστότοπο μαζί του.

Μωρό, το πακέτο μεσαίας τιμής τους είναι στην πραγματικότητα το πιο δημοφιλές πρόγραμμα της Εταιρείας. Στην πραγματικότητα το προτείνουμε μέσω του προγράμματος Hatchling, καθώς θα έχετε πολύ περισσότερα με αυτό (προσθέτοντας μόνο μερικά δολάρια στο φθηνότερο πρόγραμμα). Επιπλέον, μπορείτε να φιλοξενήσετε απεριόριστους ιστότοπους μαζί του.

Φυσικά, αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά (και αν θέλετε όλες τις καλύτερες δυνατότητες του HostGator), η καλύτερη επιλογή είναι να ακολουθήσετε το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Αυτός ο τύπος φιλοξενίας μπορεί να χειριστεί απαιτητικές επιχειρήσεις και επίσης διαδικτυακά καταστήματα.

Η HostGator δίνει επίσης στους πελάτες της εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών για να διασφαλίσουν ότι είναι πραγματικά ικανοποιημένοι με τα επιλεγμένα σχέδιά τους. Επομένως, σας συνιστούμε να εργαστείτε στον ιστότοπό σας αμέσως μετά την εγγραφή, ώστε να μην χάνετε αυτές τις 45 ημέρες (είναι το αποφασιστικό σας σημείο εάν πρόκειται να εγκατασταθείτε στο HostGator ή όχι).

Γνωρίστε ότι το HostGator διαθέτει επίσης ένα φιλικό προς το χρήστη cPanel – θα το μάθετε γρήγορα. Και αν όχι, μπορείτε πάντα να εξαρτάται από την υποστήριξη πελατών τους. Έχουν καλό.

Πλεονεκτήματα

 • Σταθερός χρόνος λειτουργίας
 • Εγκατάσταση με ένα κλικ για εφαρμογές
 • Καλός χρόνος απόκρισης

Μειονεκτήματα

 • Οι χαμηλές τιμές ισχύουν μόνο για τα πρώτα χρόνια.
 • Ακριβό πρόγραμμα πριμοδότησης
 • Χωρίς δωρεάν πιστοποιητικά SSL

3. Φιλοξενία Α2

Λογότυπο φιλοξενίας Α2

Δικτυακός τόπος: www.a2hosting.com
Τιμή: 3,92 $
Χώρος στο δισκο: Απεριόριστος

Σε αντίθεση με τους περισσότερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, το A2 Hosting παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και απεριόριστο εύρος ζώνης για όλα τα σχέδιά τους. Το φθηνότερο πακέτο τους είναι το πρόγραμμα Lite το οποίο όντως διαθέτει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης, αλλά μόνο για έναν ιστότοπο. Αυτό το βρίσκουμε λίγο ασυνήθιστο, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις με έναν ιστότοπο συνήθως δεν χρειάζονται απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης.

Το σχέδιο μέσης τιμής της A2 Hosting που ονομάζεται Swift είναι πιο ρεαλιστικό. Εκτός από τον απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης, συνοδεύεται επίσης από απεριόριστους ιστότοπους και απεριόριστες μεταφορές.

Το πρόγραμμα Turbo (το πιο ακριβό πακέτο της A2 Hosting), είναι επίσης καλό από άποψη χαρακτηριστικών. Έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο σχέδιο Swift, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορα. Το A2 Hosting χρησιμοποιεί πραγματικά την ενσωμάτωση Cloudfare (σε ολόκληρο το σύστημά τους) – και αυτό εξηγεί τις σελίδες τους που φορτώνουν γρήγορα.

Μας αρέσει επίσης η εγγύηση επιστροφής χρημάτων της A2 Hosting. Εκτός από το ότι σας δίνουν 30 ημέρες για να δοκιμάσετε τον ιστότοπό τους, επιστρέφουν επίσης τις αχρησιμοποίητες υπηρεσίες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το A2 Hosting σας δίνει επίσης πολλές επιλογές πληρωμής όπως πιστωτικές κάρτες, PayPal και τραπεζικές μεταφορές.

Και φυσικά, υποστηρίζουν πολλές εφαρμογές όπως WordPress, Joomla, Drupal, Magento και άλλες.

Όσον αφορά την υποστήριξη πελατών, παρέχουν επίσης σε αυτόν τον τομέα. Έχουν ζωντανή συνομιλία, τηλεφωνική υποστήριξη, email κ.λπ..

Πλεονεκτήματα

 • Απεριόριστα τα πάντα σε όλα τα σχέδιά τους
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών ή αναλογική επιστροφή χρημάτων
 • Υποστηρίζει πολλές εφαρμογές CMS

Μειονεκτήματα

 • Η αύξηση των τιμών κατά την ανανέωση είναι πραγματικά υψηλή
 • Επιτρέπεται μόνο 1 ιστότοπος με το φθηνότερο πακέτο τους
 • Δεν υπάρχουν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο φθηνότερο πακέτο τους

4. Φιλοξενία InMotion

Λογότυπο InMotion Hosting

Δικτυακός τόπος: www.inmotionhosting.com
Τιμή: 6,39 $
Χώρος στο δισκο: Απεριόριστος

Το InMotion Hosting παρέχει από καιρό στους πελάτες του καλές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Εάν σκέφτεστε να λάβετε το πρόγραμμα φιλοξενίας σας με αυτήν την Εταιρεία, γνωρίζετε ότι έχουν τρία σχέδια για να διαλέξετε – Launch, Power και Pro.

Να γνωρίζετε ότι όλα τα σχέδιά τους συνοδεύονται από δωρεάν τομέα, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και απεριόριστο εύρος ζώνης. Η κύρια διαφορά μεταξύ των σχεδίων είναι ο αριθμός των ιστότοπων που επιτρέπονται για κάθε σχέδιο.

Εάν επιλέξετε να πάτε για το φθηνότερο πακέτο τους (Εκκίνηση), μπορείτε να φιλοξενήσετε έως και 2 ιστότοπους το πολύ, ενώ βρίσκεστε σε αυτό το σχέδιο (λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση).

Τώρα, εάν σκοπεύετε να έχετε περίπου 6 ιστότοπους, το σχέδιο ενέργειας ενδέχεται να είναι πιο κατάλληλο για εσάς, καθώς επιτρέπει έως και 6 ιστότοπους.

Πηγαίνετε για το πρόγραμμα Pro εάν πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε περισσότερους από 6 ιστότοπους. Με αυτό το σχέδιο, όχι μόνο επιτρέπει απεριόριστες ιστοσελίδες, αλλά παρέχει επίσης στους ιστότοπούς σας τη μεγαλύτερη ισχύ (σε σύγκριση με τους άλλους δύο φθηνότερους).

Εάν η ασφάλεια είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες στους ιστότοπούς σας, γνωρίζετε ότι το InMotion Hosting είναι εξοπλισμένο με σύστημα απειλής απειλής (είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι διαφόρων επιθέσεων).

Πλεονεκτήματα

 • Μεγάλο αμυντικό σύστημα ενάντια σε κακόβουλες επιθέσεις
 • Απεριόριστος χώρος και εύρος ζώνης σε όλα τα σχέδια
 • Δωρεάν μεταφορά ιστότοπου

Μειονεκτήματα

 • Δεν απαιτείται άμεση πρόσβαση στο λογαριασμό, καθώς η διαδικασία επαλήθευσής τους μπορεί να διαρκέσει λίγο
 • Εάν ζείτε εκτός ΗΠΑ, η διαδικασία επαλήθευσης μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητική
 • Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα μόνο εάν πληρώσετε εκ των προτέρων για τους πρώτους 24 μήνες.

5. DreamHost

Λογότυπο DreamHost

Δικτυακός τόπος: www.dreamhost.com
Τιμή: 2,95 $
Χώρος στο δισκο: Απεριόριστος

Εάν σκοπεύετε να επιλέξετε το DreamHost ως πάροχο φιλοξενίας σας, γνωρίζετε ότι είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καλό, αλλά στην πραγματικότητα συνοδεύεται από πολλές δυνατότητες, όπως οι εξής:

 • Πρόγραμμα εγκατάστασης 1 κλικ για εφαρμογές CMS
 • Έχει ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που ονομάζεται Remixer
 • Πολιτική επιστροφής χρημάτων 97 ημερών (που είναι πολύ περισσότερο από τους περισσότερους παρόχους φιλοξενίας)
 • 24/7 υποστήριξη πελατών μέσω μιας εσωτερικής ομάδας (συν email, βάση γνώσεων άρθρων, φόρουμ κ.λπ.)
 • Οι αποδεκτοί τρόποι πληρωμής περιλαμβάνουν μεγάλες πιστωτικές κάρτες, επιταγές, εντολές πληρωμής, PayPal κ.λπ..

Εάν έχετε αποφασίσει να αποκτήσετε τον οικοδεσπότη σας από το DreamHost, έχουν δύο κοινά σχέδια φιλοξενίας – Starter και Unlimited.

Παρόλο που τα προγράμματα Starter και Unlimited διαθέτουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης, επιτρέπεται μόνο ένας ιστότοπος στο πρόγραμμα Starter. Άρα, αν αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για εσάς, πηγαίνετε αντ ‘αυτού για το πρόγραμμα Απεριόριστο καθώς συνοδεύεται από απεριόριστους ιστότοπους.

Όσον αφορά την αξιοπιστία της Εταιρείας όσον αφορά την απόδοση, γνωρίζουμε ότι το DreamHost δεσμεύει 99,96% χρόνο λειτουργίας – και το συναντούν τις περισσότερες φορές. Η ταχύτητα του ιστότοπού τους είναι επίσης γνωστό ότι είναι καλή.

Πλεονεκτήματα

 • Καθαρά προγράμματα τιμολόγησης
 • Οι τιμές ανανέωσης δεν είναι πολύ υψηλές
 • Η ενεργοποίηση λογαριασμού είναι γρήγορη

Μειονεκτήματα

 • Πάρα πολλά βήματα στη διαδικασία εγγραφής
 • Ο πίνακας ελέγχου μπορεί να αποδειχθεί αρκετά συγκεχυμένος (ειδικά για αρχάριους)
 • Η μεταφορά ιστότοπου δεν είναι δωρεάν

Φιλοξενία Linux: Πώς να βρείτε το καλύτερο!

Εάν αναζητάτε έναν καλό κεντρικό υπολογιστή Linux, πρέπει πρώτα να ξέρετε τι να ψάξετε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα καθορίσουμε μερικές από τις πιο χρησιμοποιούμενες ορολογίες που σχετίζονται με τη φιλοξενία για την καλύτερη κατανόησή σας για τις δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσετε. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό μας για να καταλήξετε σε μια πραγματικά καλή εταιρεία φιλοξενίας.

Τοποθεσία διακομιστή

χάρτης τοποθεσίας διακομιστήΣας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τις τοποθεσίες διακομιστή φιλοξενίας Linux για να δείτε αν βρίσκεται κοντά σας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι συμβαίνει αυτό αναζητώντας παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων στη χώρα σας. Για παράδειγμα, εάν ζείτε στον Καναδά, θα αναζητούσατε καναδικούς οικοδεσπότες Ιστού, αλλά εάν ζείτε στην Αυστραλία, θα πρέπει να αναζητήσετε υπηρεσίες φιλοξενίας ιστότοπων της Αυστραλίας. Για να διασφαλίσετε την ταχύτητα, ιδανικά θέλετε να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας που διαθέτει διακομιστές στη χώρα σας. Όμως, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς διακομιστές από αξιόπιστους κεντρικούς υπολογιστές μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Εάν διαπιστώσετε ότι η Εταιρεία που σας ενδιαφέρει δεν διαθέτει διακομιστές σε κοντινή απόσταση, μην την απορρίψετε ακόμη. Εάν ο πάροχος φιλοξενίας χρησιμοποιεί CDN (Δίκτυο διανομής περιεχομένου), είναι εξίσου καλό με το να έχετε διακομιστές στη χώρα σας.

Βλέπετε, τα CDN έχουν δίκτυα σε όλο τον κόσμο και αποθηκεύουν μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση του ιστότοπού σας για διανομή (όπου απαιτείται). Οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Το CloudFlare είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τύπος CDN. Και ευτυχώς, πολλές εταιρείες φιλοξενίας Linux το συμπεριλαμβάνουν δωρεάν στα πακέτα τους.

Ώρα λειτουργίας διακομιστή

Κατά την αναζήτηση μιας συγκεκριμένης εταιρείας φιλοξενίας, ελέγξτε πρώτα τα στοιχεία λειτουργίας της στο Google για να δείτε πώς λειτουργεί. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας με περίπου 99,9% χρόνο λειτουργίας για να εξασφαλίσετε ελάχιστους χρόνους διακοπής λειτουργίας. Ο χρόνος διακοπής μπορεί να σημαίνει απώλειες στην επιχείρηση – και θέλουμε να το αποφύγουμε με κάθε κόστος.

Πιστοποιητικά SSL

Δεν περιλαμβάνουν όλοι οι πάροχοι φιλοξενίας δωρεάν πιστοποιητικά SSL – αλλά γνωρίζετε ότι χρειάζεστε αυτήν τη δυνατότητα ασφαλείας. Τα πιστοποιητικά SSL (Secure Sockets Layer) είναι ένα πρωτόκολλο που έχει δημιουργηθεί για την κρυπτογράφηση δεδομένων (μεταξύ των επισκεπτών και των διακομιστών του ιστότοπού σας), ώστε να αποφεύγεται η κατάχρηση κλεμμένων πληροφοριών.

Είναι εύκολο να μάθετε εάν ένας ιστότοπος διαθέτει πιστοποιητικό SSL. Εάν η διεύθυνση URL του περιλαμβάνει “s” (https: //), αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές. Εάν δεν έχει “s” (http: //), αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν διαθέτει πιστοποιητικό SSL και, επομένως, δεν είναι ασφαλής.

Γνωρίστε ότι τα πιστοποιητικά SSL είναι πλέον καλά και για το SEO (είναι ένας από τους παράγοντες που εξετάζει η Google στην κατάταξη ενός ιστότοπου). Οι χρήστες που είναι επιφυλακτικοί με τα προσωπικά τους στοιχεία έχουν επίσης την τάση να χρησιμοποιούν ιστότοπους που είναι ασφαλείς (ειδικά όταν απαιτούνται στοιχεία πιστωτικής κάρτας).

Οι εταιρείες φιλοξενίας που χρησιμοποιούν μια υπηρεσία που ονομάζεται Let’s Encrypt προσφέρουν βασικά πιστοποιητικά SSL δωρεάν. Άλλοι πάροχοι φιλοξενίας περιλαμβάνουν επίσης δωρεάν πιστοποιητικά SSL στα σχέδιά τους. Εάν όχι, σας συνιστούμε να αγοράσετε αυτήν την υπηρεσία έναντι αμοιβής (περίπου 10 $ ετησίως) για να έχετε έναν ασφαλή ιστότοπο (και για σκοπούς SEO).

Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι επίσης ένας παράγοντας κατάταξης στο SEO. Και φυσικά, οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα το εκτιμήσουν επίσης εάν οι σελίδες του ιστότοπού σας φορτώνουν γρήγορα. Ακολουθώντας τις προηγούμενες συμβουλές μας σχετικά με τις τοποθεσίες διακομιστών και τα CDN, βασικά έχετε καλύψει τη λειτουργία ταχύτητας. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι μια εταιρεία φιλοξενίας Linux προσφέρει περισσότερους πόρους CPU, λάβετε υπόψη ότι φέρνει επιπλέον ταχύτητα σε ολόκληρο το σενάριο.

Χώρος στο δισκο

Ο χώρος αποθήκευσης είναι πράγματι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε έναν πάροχο φιλοξενίας. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε πάντα έναν τεράστιο (ή απεριόριστο) χώρο, καθώς εξαρτάται από τον τύπο του ιστότοπού σας. Τα περισσότερα ιστολόγια και επιχειρηματικοί ιστότοποι μπορούν πραγματικά να κάνουν πολύ καλά με μόνο 1 GB χώρου στο δίσκο (με το Gmail ως λογαριασμό email στον ιστότοπό σας). Επομένως, εκτός εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή έναν πραγματικά τεράστιο ιστότοπο φόρουμ, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγα GB αποθηκευτικού χώρου στον ιστότοπό σας Linux.

Εύρος ζώνης και μεταφορά δεδομένων

κοινόχρηστο γραφικό φιλοξενίαςΤο εύρος ζώνης και η μεταφορά δεδομένων σχετίζονται με την έννοια ότι και οι δύο επιτρέπουν τη γρήγορη ροή πληροφοριών στους διακομιστές σας. Χρειάζεστε άσχημα αυτές τις δυνατότητες εάν ο ιστότοπός σας περιλαμβάνει λήψη μεγάλων αρχείων, όπως βίντεο, μουσική και PDF (μεταξύ άλλων). Σε αυτήν την περίπτωση, σας συνιστούμε να αναζητήσετε ένα σχέδιο με μεγάλο (ή απεριόριστο) εύρος ζώνης, καθώς τέτοια αρχεία μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν το εύρος ζώνης και τα δεδομένα σας.

Υποστήριξη πελατών

Ανεξάρτητα από το τι λένε οι άλλοι, πιστέψτε μας όταν λέμε ότι το να έχετε 24/7 πελάτη είναι πολύ, ΠΟΛΥ σημαντικό. Θα χρειαστείτε γρήγορες απαντήσεις (και λύσεις) κάθε τόσο – και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει πάντα διαθέσιμη βοήθεια (ειδικά μέσω ζωντανής συνομιλίας ή τηλεφώνου).

Linux: Οι λεπτομέρειες

Έρευνα φιλοξενίας Linux

Με τόσους διαφορετικούς παρόχους που προσφέρουν φιλοξενία Linux, έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε από μερικά από τα καλύτερα σχέδια της αγοράς. Όταν επιλέγετε έναν πάροχο φιλοξενίας Linux, είναι σημαντικό να βρείτε ένα σχέδιο που είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά και θα μεγιστοποιήσει την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε εύκολα τον διακομιστή σας να δημιουργεί σχέδια ιστοσελίδων με ευκολία. Εκτός από τα βασικά στοιχεία της απλής κατανομής πόρων, των εγγυήσεων χρόνου λειτουργίας και της εξυπηρέτησης πελατών 24/7, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα σχέδιο που βασίζεται σε άλλους σημαντικούς παράγοντες, όπως χώρος στο δίσκο, εύρος ζώνης, διευθύνσεις email, βάση δεδομένων και πολλά άλλα.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη φιλοξενία Linux για τις ανάγκες σας, έχουμε καταρτίσει τις κορυφαίες προτάσεις μας.

Τι είναι το Linux?

Λογότυπο LinuxΤο Linux είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο για παρόχους φιλοξενίας ιστότοπων. Εκτός από την υψηλή δημοτικότητά του, το Linux είναι επίσης η πιο προσιτή επιλογή φιλοξενίας ιστοσελίδων, με μερικά ακόμη και να προσφέρουν δωρεάν ή πακέτα «freemium».

Αρκετοί κεντρικοί υπολογιστές είναι στην πραγματικότητα προεπιλεγμένοι στο Linux επειδή θεωρείται ως ο ηγέτης της αγοράς μακράν, ειδικά για κοινόχρηστη φιλοξενία. Στην πραγματικότητα, η Google λειτουργεί στο Linux με τις συνεχώς αυξανόμενες τράπεζες διακομιστών που έχουν φτάσει τα 15.000 μέχρι τώρα.

Η Ιστορία του Linux

Το Linux δημιουργήθηκε το 1991 από έναν Φινλανδό μηχανικό συστημάτων, τον Linus Torvalds, ο οποίος δημιούργησε το λειτουργικό σύστημα ως μέρος του πτυχίου επιστήμης του υπολογιστή. Το Linux, το οποίο πήρε το όνομά του από τον δημιουργό του, έγινε εξαιρετικά δημοφιλές τα επόμενα χρόνια στην κοινότητα των προγραμματιστών αποκτώντας ένα τεράστιο κοινό από θαυμαστές που συνέχισαν να το βελτιώνουν και να το διατηρούν μέχρι σήμερα. Το 1996, το Linux χαρακτηρίστηκε με το διάσημο λογότυπό του, το οποίο διαθέτει έναν πιγκουίνο – το οποίο, διασκεδαστικό γεγονός, εμπνεύστηκε από έναν πιγκουίνο στον Αυστραλιανό Εθνικό Ζωολογικό Κήπο που τράβηξε το Trovalds.

Με τα χρόνια, η επωνυμία του λειτουργικού συστήματος διαχωρίστηκε, συγχωνεύτηκε, επαναπροσδιορίστηκε, επαναπροσδιορίστηκε και υπέστη συνεχείς αλλαγές και βελτιώσεις. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί διανομείς Linux, γι ‘αυτό μπορεί να το βλέπετε με πολλά διαφορετικά ονόματα, όπως το Red Hat Linux, το Fedora, το CentOS, το Ubuntu και άλλα. Ωστόσο, παρά τη μεγάλη κοινότητα που υποστηρίζει συνεχώς το Linux, δεν είναι όλοι οπαδοί αυτού του λειτουργικού συστήματος. Για παράδειγμα, ο Steve Ballmer (πρώην στέλεχος της Microsoft) σχολίασε περίφημα ότι το Linux έχει «χαρακτηριστικά του κομμουνισμού» σε μια εκδήλωση του 2000 στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον.

Ένα πράγμα για το Linux είναι ότι μπορεί να υιοθετηθεί από εταιρείες και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μοναδικών λειτουργικών συστημάτων από αυτό. Το λειτουργικό σύστημα του Google Chrome, για παράδειγμα, είναι ουσιαστικά μια έκδοση του Linux και το Android έχει επίσης προσαρμόσει το λειτουργικό σύστημα. Και, παρά τα προηγούμενα παράπονα του Steve Ballmer, η Microsoft έχει επίσης ασχοληθεί με το Linux, χρησιμοποιώντας το για τα τηλέφωνα Nokia X range. Η Dell πωλεί επίσης φορητούς υπολογιστές που είναι προεγκατεστημένοι με το Ubuntu και οι δημιουργοί του Ubuntu, Caconical, πωλούν ένα smartphone Linux.

Οφέλη της φιλοξενίας Linux

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν web hosting χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο πιο προσιτός τύπος φιλοξενίας, οπότε είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους εργάζονται με προϋπολογισμό ή μπορεί να μην έχουν εμπειρία στις τεχνικές πτυχές της διαχείρισης ενός διακομιστή.

Μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των καλύτερων προγραμμάτων φιλοξενίας Linux περιλαμβάνουν:

 • Εφόσον ο διακομιστής είναι ενημερωμένος, η φιλοξενία Linux είναι πολύ ασφαλής και έχει λιγότερους χάκερ.
 • Πολλοί θεωρούν ότι η μετεγκατάσταση κεντρικών υπολογιστών είναι πολύ πιο εύκολη με το Linux από τα Windows, επειδή το Linux είναι συμβατό με το cPanel και άλλο δημοφιλές λογισμικό φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Είναι μια από τις πιο προσιτές επιλογές φιλοξενίας, ακόμη και δωρεάν σε ορισμένες περιπτώσεις
 • Υπάρχει μια γενική τυποποίηση μεταξύ των κεντρικών υπολογιστών

Οι σύγχρονοι διακομιστές Linux διαμορφώνονται σύμφωνα με το πρότυπο LAMP που είναι αρκτικόλεξο για:

L – Linux (το λειτουργικό σύστημα)

A – Apache (η εφαρμογή διακομιστή)

M – MySQL (Γλώσσα διαρθρωτικών ερωτημάτων)

P – PHP (επεξεργαστής υπερκειμένου)

Με αυτό το πρότυπο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύγχρονο ιστότοπο με λίγη ταλαιπωρία. Ενώ υπάρχουν κάτι που πρέπει να μάθετε για να γίνετε πιο προηγμένοι, όπως τα δικαιώματα αρχείων Linux, υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι για την υποστήριξη της φιλοξενίας Linux.

Γιατί το Linux είναι δημοφιλές στους οικοδεσπότες Ιστού?

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι οικοδεσπότες επιλέγουν το Linux, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν:

 • Είναι ένα ισχυρό σύστημα φιλοξενίας
 • Είναι εύκολο να κλιμακωθεί καθώς αυξάνονται οι ανάγκες φιλοξενίας σας
 • Είναι προσιτό, συχνά ακόμη και δωρεάν
 • Έχει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και υποστηρικτών
 • Είναι συμβατό με παλαιότερους διακομιστές
 • Είναι εύκολα προσαρμόσιμο
 • Το cPanel και άλλοι πίνακες ελέγχου επιτρέπουν στον κεντρικό υπολογιστή να ασφαλίζει το διακομιστή, έτσι ώστε οι πελάτες να μην ρυθμίζουν εκ νέου κατά λάθος το λειτουργικό σύστημα

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν επενδύσει σημαντικά στο Linux κάνοντας την εξοικείωση με το λειτουργικό του σύστημα μια επιθυμητή τεχνική ικανότητα για τεχνικούς και προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων πιστοποίησης, όπως το RedHat Certified Engineering Program που επιτρέπει στους υποψηφίους να αποδείξουν την επάρκειά τους με το Linux και οι εταιρείες μπορούν να εκπαιδεύσουν την ομάδα τεχνικής υποστήριξής τους σχετικά με τις τελευταίες καινοτομίες και ενημερώσεις.

Windows Vs Linux

Το Linux και τα Windows είναι οι δύο πιο δημοφιλείς τύποι φιλοξενίας και ανάλογα με τις ανάγκες σας, το ένα μπορεί να είναι καλύτερο από το άλλο. Ενώ το Linux είναι η πιο δημοφιλής επιλογή παγκοσμίως, πολλές γλώσσες και σενάρια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε παράθυρα. Για παράδειγμα, τα WordPress, PHP και Perl μπορούν να εκτελεστούν σε διακομιστή Windows, ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν πολύ πιο ομαλά στο Linux. Ειδικά για το WordPress, υπάρχουν επίσης περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι για όσους φιλοξενούν μέσω Linux από τα Windows.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένες εφαρμογές και σενάρια που δεν υποστηρίζει το Linux. Οι υπηρεσίες IIS και ASP, για παράδειγμα, δεν μπορούν να εκτελεστούν σε Linux, αλλά είναι συμβατές με τα Windows. Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συγκεκριμένες εφαρμογές και σενάρια, τα Windows θα μπορούσαν να είναι μια πιο πρακτική επιλογή.

Συχνές ερωτήσεις για τη φιλοξενία Linux

Το Linux φιλοξενεί φιλικό προς τον χρήστη?

Πολλοί θεωρούν το Linux μια εύκολη λύση φιλοξενίας για διαχείριση και χρήση. Το Linux μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για αρχάριους, διότι με την καλύτερη φιλοξενία Linux το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης διακομιστή μπορεί να ολοκληρωθεί μέσω της εύκολης πλοήγησης στο cPanel.

Τι περιλαμβάνεται σε ένα πακέτο φιλοξενίας Linux?

Οι συγκεκριμένες δυνατότητες ενός πακέτου φιλοξενίας Linux θα διαφέρουν μεταξύ των παρόχων, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τυπικές ομοιότητες. Για παράδειγμα, με την κοινή φιλοξενία Linux, συνήθως έχετε περιορισμένο χώρο και εύρος ζώνης στο διακομιστή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε άλλα σενάρια, όπως wiki, φόρουμ και CMS.

Ποια γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιεί το Linux?

Κάθε κεντρικός υπολογιστής χρησιμοποιεί μια διαφορετική γλώσσα προγραμματισμού, οπότε δεν υπάρχει πρότυπο που να σχετίζεται με τη φιλοξενία Linux, ωστόσο, οι κοινές γλώσσες τείνουν να περιλαμβάνουν PHP, Perl και Python. Ωστόσο, όχι μόνο δεν υπάρχει τυπική γλώσσα, αλλά διαφορετικοί πάροχοι θα χρησιμοποιούν επίσης διαφορετικές εκδόσεις καθεμιάς από αυτές τις γλώσσες.

Όταν ψωνίζετε για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, φροντίστε να ρωτήσετε σχετικά με τις υποστηριζόμενες γλώσσες κάθε πακέτου.

Η έκδοση διανομής Linux που έχω κάνει μεγάλη διαφορά?

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχει σημασία πόσο διανομή του Linux έχετε ως μέρος του προγράμματος φιλοξενίας σας, καθώς είναι όλες αποκλίσεις του ίδιου συστήματος. Οι βασικές λειτουργίες φιλοξενίας ιστοσελίδων συνήθως λειτουργούν ακριβώς οι ίδιες στις διανομές Linux και οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των διανομών Linux είναι αισθητές μόνο σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή στο Γραφικό περιβάλλον εργασίας χρήστη (GUI) – που δεν εμφανίζεται ποτέ σε έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού.

Πρέπει να έχω Windows hosting εάν έχω υπολογιστή με Windows?

Οχι! Ο τύπος του λειτουργικού συστήματος που διαθέτετε στον υπολογιστή σας στο σπίτι ή στην εργασία είναι εντελώς ανεξάρτητος από τον τύπο του λειτουργικού συστήματος του διακομιστή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε τύπο λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του Linux, ακόμα κι αν έχετε υπολογιστή με Windows. Η μόνη φορά που αυτό μπορεί να επηρεάσει τη φιλοξενία σας είναι όταν προσπαθείτε να αναπτύξετε μεγάλες εφαρμογές Windows.

Τι λογισμικό απαιτείται για τη φιλοξενία Linux?

Αφού αγοράσετε το πρόγραμμα φιλοξενίας Linux, μπορείτε να αποφασίσετε ποια προγράμματα θέλετε να εγκαταστήσετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Ανάλογα με το αν επιλέξατε να κωδικοποιήσετε τον ιστότοπό σας μόνοι σας ή να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προγραμματιστή ιστού, ενδέχεται να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα CMS, μια εφαρμογή blogging ή άλλο τύπο λογισμικού για ανάπτυξη ιστού.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map