HostMonster Review: Σημαντικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την αγορά

Αναθεώρηση HostMonster


Κάποια πράγματα γίνονται καλύτερα με την ηλικία. Αυτή είναι η παλιά παροιμία ούτως ή άλλως.

Δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντα.

Το HostMonster ιδρύθηκε το 1996, καθιστώντας τους έναν από τους παλαιότερους οικοδεσπότες Ιστού στον κλάδο (πριν συγχωνευθεί με την EIG το 2015).

Τον Ιούνιο του 2015, αγοράσαμε το “Βασικό σχέδιο” του HostMonster για να αρχίσουμε να εκτελούμε λεπτομερείς δοκιμές απόδοσης για να αξιολογήσουμε την απόδοσή τους. Δημιουργήσαμε έναν βασικό ιστότοπο WordPress και παρακολουθήσαμε στατιστικά στοιχεία ιστότοπου όπως ταχύτητα & uptime (μεταξύ άλλων σημαντικών κριτηρίων) για λίγους μήνες για να προσδιορίσετε πού συσσωρεύονται έναντι άλλων web host στον κλάδο.

Η εμπειρία του HostMonster τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα; Ή έχει πέσει η απόδοσή τους, όπως και πολλές άλλες μάρκες EIG που αποκτήθηκαν πρόσφατα?

Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που βρήκαμε!

Πλεονεκτήματα της χρήσης HostMonster Hosting

Θα παραδεχτούμε: είχαμε μεγάλες ελπίδες για αυτούς τους βετεράνους της βιομηχανίας.

Έχουν περάσει μερικές φορές και ανήκουν πλέον σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων. Λοιπόν, νομίζετε ότι πρέπει να έχουν μαζί τους τα πράγματα.

Το HostMonster προσφέρει κάποια αξιοπρεπή πράγματα (ρίχνοντας μερικές ωραίες επιπλέον δυνατότητες όπως η άμεση παροχή).

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των μεγαλύτερων θετικών πτυχών που βρήκαμε:

1. Πάνω από το μέσο χρόνο λειτουργίας (99,96%)

Ο μέσος όρος της βιομηχανίας για το χρόνο λειτουργίας είναι περίπου 99,93% με βάση την ανάλυσή μας.

Το HostMonster είναι πάνω από το βιομηχανικό πρότυπο, με μέσο όρο χρόνος λειτουργίας 99,96 τοις εκατό τους τελευταίους 24 μήνες. Αυτό είναι πολύ καλό.

Μέσος χρόνος λειτουργίας τελευταίου 12 μηνών:

 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Ιανουαρίου 2020: 99,99%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Δεκεμβρίου 2019: 99,98%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Νοεμβρίου 2019: 99,96%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Οκτωβρίου 2019: 99,85%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Σεπτεμβρίου 2019: 99,96%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Αυγούστου 2019: 99,96%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Ιουλίου 2019: 99,93%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Ιουνίου 2019: 99,98%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Μαΐου 2019: 99,97%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Απριλίου 2019: 99,98%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Μαρτίου 2019: 99,96%
 • Μέσος χρόνος λειτουργίας Φεβρουαρίου 2019: 100%

Στατιστικά τελευταίου 24 μηνών HostMonsterΜέσος χρόνος λειτουργίας HostMonster | Δείτε στατιστικά

2. Αξιοπρεπής (αλλά ασυνεπής) υποστήριξη

Κατά την προσωπική μας κριτική για το HostMonster, ο πράκτορας υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας τους συνδέθηκε εντός τεσσάρων λεπτών και απάντησε στις περισσότερες από τις ερωτήσεις μας εντός 2 λεπτών το καθένα. Δεν υποστηρίξαμε την υποστήριξη, αλλά ήταν αρκετά καλό για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά εκείνη τη στιγμή.

Ενώ προσφέρουν υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ζωντανής συνομιλίας, υπάρχει μια μακρά διαδικασία επαλήθευσης που μπορεί να είναι ενοχλητική για ορισμένους χρήστες.

Ένας έλεγχος ιστορικού, ωστόσο, αποκάλυψε εξαιρετικά ασυνεπείς κριτικές από άλλους πελάτες. Γι ‘αυτό προχωρήστε με προσοχή.

Υποστήριξη HostMonster

Αξιοπρεπής υποστήριξη πελατών από το HostMonster

3. Καλές επιλογές ασφάλειας

Το HostMonster παρέχει μερικές διαφορετικές επιλογές ασφάλειας για να διαλέξετε για να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τον ιστότοπό σας και να αποφύγετε τους κακόβουλους ανθρώπους (ή τα προγράμματα).

Απίστευτα, ο κυριότερος τρόπος με τον οποίο οι ιστότοποι WordPress παραβιάζονται είναι μέσω της ευπάθειας της εταιρείας φιλοξενίας τους (έως και 41% σε μία μελέτη)!

Παρακολουθούμε πολύ πίσω είναι τα “ανασφαλή θέματα” και “ευάλωτα πρόσθετα”, το οποίο είναι το φυσικό αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών εργαλείων τρίτων μερών που προσπαθούν να συνεργαστούν σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο περιβάλλον.

Το HostMonster κάνει καλή δουλειά, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών λειτουργιών ασφαλείας, όπως Hotlink Protection, SSH Access, SSL υποστήριξη, τακτικά αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων και Spam Assassin Protection.

4. Άμεση παροχή & Γρήγορη ρύθμιση

Εάν αποφασίσετε να πάτε για την αποκλειστική φιλοξενία ή τη φιλοξενία VPS, υπόσχονται άμεση παροχή των διακομιστών τους.

Αυτά είναι καλά νέα για άτομα που ήθελαν να ξεκινήσουν γρήγορα (ή εκείνα που βρίσκονται στο εξωτερικό εκτός των Η.Π.Α.) επειδή δεν θα χρειαστεί να περάσετε από μια μακρά, εκτεταμένη κλήση επαλήθευσης ή οτιδήποτε άλλο. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να περιμένετε ότι οι διακομιστές σας θα είναι έτοιμοι σε δευτερόλεπτα.

Όπως πολλοί άλλοι πάροχοι φιλοξενίας ιστοσελίδων, θα προσφέρουν επίσης ένα δωρεάν domain name για ένα έτος με όλα τα νέα σχέδια. Yippee!

5. Αρκετά καλή τιμή (αποθήκευση 50 GB, εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις, δωρεάν SSL)

Το βασικό πακέτο του HostMonster δεν είναι το φθηνότερο στα 4,95 $ / μήνα, αλλά παίρνετε μια πολύ καλή τιμή λαμβάνοντας υπόψη ορισμένους από τους περιορισμούς και τα πρόσθετα.

Για αρχάριους, έχετε αποθηκευτικό χώρο έως και 50 GB και εύρος ζώνης χωρίς μετρήσεις απευθείας από τις πύλες. Επιπλέον, λαμβάνετε επίσης ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το GoDaddy προσπαθεί να σας πωλήσει άλλα 100 $ / έτος για αυτό το χαρακτηριστικό και συνειδητοποιείτε ότι η αρχική τιμή είναι μια αρκετά αξιοπρεπή αξία.

Μειονεκτήματα της χρήσης HostMonster Hosting

Μέχρι στιγμής, η εμπειρία υποστήριξής μας ήταν καλή. Ωστόσο, έχουμε βρει πολλές μικτές κριτικές από άλλους.

Εκτιμήσαμε την επιπλέον προσοχή στη λεπτομέρεια σε θέματα ασφάλειας, βοηθώντας να διασφαλίσουμε ότι οι ιστότοποι των πελατών τους είναι ασφαλείς.

Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα.

Ας δούμε ποιες αρνητικές πτυχές πρέπει να έχετε υπόψη σας προτού αποφασίσετε για τον επόμενο web host σας.

1. Μέσος χρόνος φόρτωσης σελίδας τους τελευταίους 24 μήνες

Το HostMonster έδωσε μια μέση ταχύτητα σελίδας 936ms τους τελευταίους 24 μήνες.

Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο αλλά ούτε και το χειρότερο που έχουμε δει.

Αυτό είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι η ομάδα Aberdeen διαπίστωσε ότι μόνο μια μικρή, μικρή καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου προκαλεί επιτυχία σε όλους τους τομείς:

 • 7% μείωση στις μετατροπές
 • 11% μείωση στις προβολές σελίδας
 • 16% μείωση στην ικανοποίηση των πελατών

Μέσος χρόνος φόρτωσης HostMonster:

Λεπτομερή στατιστικά στοιχεία τελευταίου 16 μηνών HostMonsterΜέση ταχύτητα HostMonster 2019-2020 | Δείτε στατιστικά

2. Απαιτείται παραπλανητική τιμολόγηση με μακροχρόνια δέσμευση

Το HostMonster δεν προσφέρει ένα πραγματικό πρόγραμμα «από μήνα σε μήνα», με την ελάχιστη απαίτηση να ξεκινά από 12 μήνες.

Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο – η τιμή είναι πιο ακριβή και για αυτήν την επιλογή.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε το φθηνότερο “προωθητικό” ποσοστό που εμφανίζονται στον ιστότοπο, θα πρέπει να δεσμεύσετε έως τρία χρόνια (πληρώνεται πλήρως).

Αυτή είναι μια μεγάλη δέσμευση που πρέπει να κάνετε όταν δεν έχετε κυριολεκτικά καμία ιδέα εάν θα τους αρέσουν ακόμα.

Δυστυχώς, αυτή η τεχνική είναι επίσης συνήθης πρακτική στον χώρο φιλοξενίας.

Λεπτομερής τιμολόγηση HostMonster

3. Κρυφό κόστος & Αμοιβές

Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης μερικά κρυμμένα κόστη που ενδέχεται να σας εκπλήξουν.

Πρώτα επάνω – η χαμηλή προσφορά σας είναι διαθέσιμη μόνο για νέα προγράμματα. Όταν το πρόγραμμά σας ανανεωθεί, η τιμή θα επιστρέψει στην κανονική (διογκωμένη) τιμή.

Το «δωρεάν όνομα τομέα» τους δεν είναι δωρεάν. Εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας, θα χρεωθείτε μια χρέωση που δεν επιστρέφεται.

Επιστροφή χρημάτων 30 ημερών

4. Χρεώνουν αντίγραφα ασφαλείας

Μιλώντας για επιπλέον χρεώσεις, υπάρχει επίσης μηνιαία χρέωση 1,99 $ για αντίγραφα ασφαλείας (αν θέλετε). Πολλές άλλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχουμε ελέγξει μέχρι στιγμής θα ρίξουν αυτήν τη δυνατότητα ως freebie, οπότε είναι μόνο μια άλλη χρέωση στη μεγάλη λίστα που προστίθεται τώρα.

5. Ακριβά έξοδα μετανάστευσης

Η μετακίνηση του υπάρχοντος ιστότοπού σας από μια εταιρεία φιλοξενίας σε μια άλλη δεν είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Από τεχνικής απόψεως, η διαδικασία είναι αρκετά απλή αν γνωρίζετε τι κάνετε.

Αλλά αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα:

Η εκτέλεση όλης αυτής της χειροκίνητης εργασίας δεν αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας εάν δεν είστε ήδη έμπειρος webmaster.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί οικοδεσπότες ιστού που έχουμε ελέγξει θα σας παρέχουν μετεγκαταστάσεις ιστότοπων χωρίς επιπλέον κόστος. Είναι λογικό για αυτούς, καθώς βασικά κερδίζουν έναν νέο πελάτη, ενώ ο ανταγωνιστής τους χάνει ταυτόχρονα έναν. Είναι λοιπόν ένα εύκολο «freebie» να προσφέρουμε στους ανθρώπους να αποκτήσουν την καλή τους θέληση.

Δυστυχώς, το HostMonster δεν συμφωνεί απολύτως με αυτήν τη λήψη. Αντ ‘αυτού, το χρησιμοποιούν ως άλλη ευκαιρία δημιουργίας χρημάτων.

Θα σας επιτρέψουν να μετεγκαταστήσετε δωρεάν τον δικό σας ιστότοπο μέσω FTP (που σημαίνει “Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων”). Όμως, όπως έχουμε συζητήσει, μάλλον δεν αξίζει τον χρόνο σας.

Έτσι, το HostMonster μπορεί να το κάνει για εσάς, αλλά με αντάλλαγμα $ 149,99. Θα το κάνουν για έως και πέντε ιστότοπους και 20 λογαριασμούς email. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αρκετά ακριβό στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, όταν το πρόγραμμα φιλοξενίας που αγοράζετε πιθανότατα δεν σας κοστίζει τόσο πολύ.

Τουλάχιστον, όχι κατά την πρώτη θητεία ούτως ή άλλως. Αυτό μας φέρνει στο επόμενο τεύχος…

6. Υψηλό κόστος ανανέωσης σχεδίου

Οι ιστότοποι φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν είναι αυτοσκοπικοί Απλώς απλώνουν λίγο την αλήθεια.

Πάρτε ως παράδειγμα τη σελίδα τιμολόγησης. Αυτές οι χαμηλότερες τιμές φαίνονται υπέροχα στο πρώτο πέρασμα, σωστά; Μερικά δολάρια το μήνα πιθανότατα δεν καλύπτουν καν τον λογαριασμό του καφέ σας αυτές τις μέρες.

Ωστόσο, μόνο όταν ανακαλύπτετε τις Συχνές Ερωτήσεις ή τους Όρους και Προϋποθέσεις αρχίζετε να ξεκολλάτε τα στρώματα της εξαπάτησης.

Το πρώτο κοινό ελάττωμα είναι συνήθως ότι μπορείτε να λάβετε αυτές τις χαμηλές διαφημιστικές τιμές μόνο εάν προπληρώσετε για τουλάχιστον τρία χρόνια. Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ωστόσο, όταν αρχίζετε να βλέπετε πόσο θα κοστίσουν αυτά τα σχέδια όταν έρθει η ώρα να ανανεωθούν μετά τα πρώτα χρόνια.

Η τιμολόγηση ανανέωσης του HostMonster διπλασιάζεται μετά την πρώτη περίοδο.

Οι «φτηνές» μηνιαίες τιμές του HostMonster θα διπλασιαστούν με ένα μάτι, από 4,95 $ / μήνα στο χαμηλό τέλος, έως και περίπου δέκα δολάρια για την ίδια ακριβή υπηρεσία. Τα μεγαλύτερα σχέδια Plus, Choice και Plus Pro αυξάνονται ακόμη πιο δραματικά, κοστίζοντας premium τιμές για μια σχετικά βασική προσφορά στο τέλος της ημέρας.

Επομένως, εάν δεν βλέπετε τον εαυτό σας να μετακινεί ξανά οικοδεσπότες σε λίγα χρόνια, ίσως αξίζει να κερδίσετε μερικά επιπλέον δολάρια και να αποκτήσετε την καλύτερη αξία μακροπρόθεσμα.

Τιμές HostMonster, Σχέδια φιλοξενίας & Γρήγορα γεγονότα

Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των προγραμμάτων φιλοξενίας HostMonster:

Κοινή φιλοξενία: Έχουν τρία κοινά σχέδια φιλοξενίας:

 • Βασικό σχέδιο: Αυτό το πρόγραμμα κοστίζει 4,95 $ το μήνα. Υποστηρίζει 1 ιστότοπο και διαθέτει χώρο αποθήκευσης 50 GB, απεριόριστο εύρος ζώνης, υποστήριξη για 5 λογαριασμούς email και 25 δευτερεύοντες τομείς.
 • Πρόγραμμα συν: Αυτό το πρόγραμμα κοστίζει 6,95 $ το μήνα. Υποστηρίζει απεριόριστους ιστότοπους και διαθέτει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, απεριόριστο εύρος ζώνης, απεριόριστους υποτομείς και λογαριασμούς email.
 • Πρωταρχικό σχέδιο: Αυτό το πρόγραμμα κοστίζει 14,99 $ ανά μήνα, αλλά είναι συχνά πωλείται στα 6,95 $ κάθε μήνα. Υποστηρίζει απεριόριστους ιστότοπους, χώρο αποθήκευσης, λογαριασμούς email, δευτερεύοντες τομείς και εύρος ζώνης

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η τιμολόγηση είναι διαθέσιμη μόνο εάν εγγραφείτε για την τριετή περίοδο.

Τιμές και προγράμματα HostMonster

 • Ευκολία εγγραφής: Εγγραφή μίας σελίδας. Το καθιστούν πολύ εύκολο να εγγραφείτε.
 • μέθοδοι πληρωμής: Πιστωτική κάρτα, PayPal.
 • Κρυφές χρεώσεις και ρήτρες: Με την εγγραφή σας, συμφωνείτε να τους δώσετε μια μη αποκλειστική άδεια χωρίς δικαιώματα χρήσης για χρήση περιεχομένου που είναι διαθέσιμο στον λογαριασμό σας μαζί τους, όπως κρίνουν κατάλληλο. Όλοι οι κοινόχρηστοι λογαριασμοί φιλοξενίας συνοδεύονται από όριο 1.000 συνολικών πινάκων βάσης δεδομένων, συνολικό μέγεθος βάσης δεδομένων 3 GB και 200.000 inodes.
 • Πώληση: Μερικά πλεονεκτήματα.
 • Ενεργοποίηση Λογαριασμού: Άμεση ενεργοποίηση.
 • Πίνακας ελέγχου και εμπειρία πίνακα ελέγχου: cPanel.
 • Εγκατάσταση εφαρμογών και CMS (WordPress, Joomla κ.λπ.): Mojo Marketplace για εύκολη εγκατάσταση δημοφιλών εφαρμογών και CMS.

Προτείνουμε το HostMonster?

Όχι, δεν το κάνουμε.

Η απόδοση του HostMonster είναι αρκετά μέτρια, για να είμαι ειλικρινής.

Η υποστήριξη πελατών τους είναι αξιοπρεπής αλλά ασυνεπής.

Το HostMonster απέτυχε στις δοκιμές ταχύτητάς μας και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, δεδομένου ότι ο ιστότοπος που «λειτουργεί» είναι απαραίτητη προϋπόθεση εδώ.

Στη συνέχεια, έχετε το πρόβλημα των πολύ συνηθισμένων κόλπων τιμολόγησης, το οποίο δεν είναι τόσο καλό όσο διαφημίζεται όταν αρχίζετε να προσθέτετε όλες τις επιπλέον χρεώσεις και χρεώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Με απλά λόγια – υπάρχουν καλύτεροι οικοδεσπότες εκεί έξω για τα χρήματά σας.

Για παράδειγμα, οι κριτικές μας έδειξαν ότι τόσο η φιλοξενία A2 όσο και το SiteGround είναι ανώτερες σε σχεδόν κάθε κατηγορία. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να ρίξετε μια ματιά σε ένα από αυτά τα δύο πριν δοκιμάσετε το HostMonster.

Έχετε εμπειρία με το HostMonster; Θα θέλαμε να δούμε μια κριτική παρακάτω! Χαιρετίζουμε όλες τις κριτικές – θετικές ή αρνητικές – εφόσον είναι ειλικρινείς και διαφανείς.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector