Σύγκριση cPanel εναντίον Plesk για φιλοξενία ιστότοπων το 2020

cpanel εναντίον pleskΑν σας αρέσουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαδικτυακών επιχειρήσεων, θέλετε την απόλυτη ευκολότερη μέθοδο για τη διαχείριση των ιστότοπών σας… κάτι σας βοηθά να κάνετε τα πράγματα με ελάχιστη ταλαιπωρία.


Ευτυχώς, οι δύο κορυφαίοι πίνακες ελέγχου, το cPanel και το Plesk, προσφέρουν δυνατότητες που κάνουν τη διαχείριση ιστότοπων απίστευτα απλή.

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς συσσωρεύονται μεταξύ τους, τότε αυτή η σύγκριση του cPanel εναντίον Plesk είναι για εσάς.

Είστε έτοιμοι να δείτε ποιον στέφουμε ως βασιλιά του πίνακα ελέγχου; ��

Ας βουτήξουμε.

Κοινές δυνατότητες του πίνακα ελέγχου

Οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου φιλοξενίας ιστοσελίδων πρέπει να παρέχουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Διαχείριση βάσεων δεδομένων, συχνά MySQL ή PostgreQSL
 • Διαχείριση συστήματος ονόματος τομέα. Αυτό θα περιλαμβάνει τομείς αλληλογραφίας και τομείς διαδικτύου
 • Διαχείριση FTP
 • Διαχείριση αντιγράφων ασφαλείας
 • Διαχείριση συστήματος email. Αυτό θα περιλαμβάνει ποσοστώσεις email, διευθύνσεις email και αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων
 • Πρόσβαση και αναφορά αρχείων καταγραφής
 • Διαχείριση κλειδιών χρήστη SSH

Όπως με τα περισσότερα προϊόντα φιλοξενίας ιστοσελίδων στην αγορά, υπάρχουν αναβαθμίσεις και προϊόντα ανώτερου επιπέδου για πίνακες ελέγχου ιστού.

Πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για επέκταση των επιχειρήσεων. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που προσφέρουν οι cPanel και Plesk στους πελάτες τους.

cPanel

λογότυπο cPanelΤο cPanel είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος πίνακας ελέγχου μέχρι σήμερα. Διαθέτει μια έξυπνη διεπαφή επιπέδου χρήστη και μια λειτουργική διεπαφή διαχείρισης διακομιστή.

Και οι δύο διεπαφές λειτουργούν άψογα και προσφέρουν μια ομαλή εμπειρία φιλοξενίας είτε είστε διαχειριστής ιστότοπου, τελικός χρήστης είτε μεταπωλητής. Το cPanel εμπιστεύεται τους μεγαλύτερους παίκτες στη βιομηχανία φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των HostGator, Bluehost και GoDaddy.

Παρόλο που το cPanel υποστηρίζεται μόνο από Linux, μπορείτε να λάβετε υποστήριξη Windows χρησιμοποιώντας μια ρύθμιση εικονικοποίησης από τους περισσότερους κορυφαίους κεντρικούς υπολογιστές cPanel.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Η δυνατότητα ρύθμισης των περισσότερων CMS με χρήση διαισθητικών προγραμμάτων εγκατάστασης
 • Ένας μεγάλος αριθμός χρήσιμων εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων βάσης δεδομένων και εργαλείων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας
 • Ο πίνακας ελέγχου βασίζεται σε Linux
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το WHM για να τροφοδοτήσει μια πλατφόρμα φιλοξενίας

επισκόπηση cpanel

Το cPanel δεσμεύεται να εκπαιδεύσει τους πελάτες του με στόχο την ενδυνάμωση των παρόχων φιλοξενίας, ανεξάρτητα από το μέγεθος της λειτουργίας τους.

Προσφέρουν τεκμηρίωση, εκπαιδευτικά βίντεο και βάσεις γνώσεων. Το cPanel έχει αφοσιωμένους εκπαιδευτές να διαχειρίζονται δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Το cPanel University είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε.

cPanel και WHM

Θα βλέπετε συχνά το cPanel να αναφέρεται με το WHM. Το cPanel είναι η πλευρά του πελάτη του προϊόντος. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως επεξεργασία αρχείων ιστότοπου, διαχείριση βάσεων δεδομένων και δημιουργία νέων λογαριασμών email.

Το WHM – το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε εδώ – είναι ένα εργαλείο διαχείρισης που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε ταυτόχρονα έναν αριθμό λογαριασμών cPanel. Αυτό είναι υπέροχο για οποιονδήποτε έχει περισσότερους από έναν ιστότοπους (δηλαδή σχεδόν όλους) επειδή πιθανότατα έχουν περισσότερα από ένα cPanel.

Πίνακας ελέγχου

Ειδικά χαρακτηριστικά

Γρήγοροι ιστότοποι PHP και Ruby

Το PHP7 που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με PHP – FPM και HTTP / 2 σημαίνει ότι θα έχετε έναν γρήγορο ιστότοπο. Το Multi-PHP διευκολύνει τους ιδιοκτήτες ιστότοπων να διαχειρίζονται καλύτερα το PHP – FPM και το PHP, καθώς και τη διαμόρφωση επιλογών συγκέντρωσης εικονικών κεντρικών υπολογιστών. cPanel & Το WHM λειτουργεί 90% πιο γρήγορα. Οι απαιτούμενοι πόροι διακομιστή είναι τώρα 30% λιγότερο.

Κάθε ιστότοπος αποκτά δωρεάν πιστοποιητικό SSL

Χάρη στο AutoSSL, κάθε ιστότοπος φιλοξενείται στο cPanel & WHM μπορεί να εκδοθεί ένα αυτόματο δωρεάν πιστοποιητικό SSL. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν τα πιστοποιητικά χρησιμοποιώντας τη διεπαφή cPanel, οι πάροχοι φιλοξενίας δεν θα χρειάζονται SSL υπηρεσίας.

Απλή συμμόρφωση PCI

Ένα cPanel & Ο διακομιστής WHM μπορεί να είναι συμβατός με PCI σε λίγα λεπτά. Αυτό είναι χάρη στις φιλικές διεπαφές χρήστη που προσφέρει η WHM.

Αυτόματος αποκλεισμός κακόβουλων επισκεπτών

Το cPHulk επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να προστατεύουν τους ιστότοπούς τους από εισβολείς, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους νόμιμους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο.

Μπορείτε να κάνετε μαύρη λίστα ολόκληρων χωρών, λογαριασμών ή διευθύνσεων IP. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τη λίστα επιτρεπόμενων χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραμέτρους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε καθώς και να αποκλείσετε τις προσπάθειες σύνδεσης σε cPanel, SSH, WHM, email και FTP.

Η απομάκρυνση

Το cPanel είναι κατασκευασμένο για όλους. Η παγκόσμια δημιουργία τους είναι στιβαρή. Έχουν την υποδομή, την εξυπηρέτηση πελατών και τα ποιοτικά προϊόντα για να παρέχουν στους πελάτες τους αυτό που χρειάζονται.

Είτε θέλετε να κάνετε μια μικρή αλλαγή στις 3 το πρωί είτε θέλετε μια σημαντική αναθεώρηση στον ιστότοπό σας, το cPanel είναι διαθέσιμο για να σας βοηθήσει.

Πλέσκ

λογότυπο pleskΤο Plesk είναι ένας πίνακας ελέγχου που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ασφαλίσετε, να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε τις εφαρμογές και τους ιστότοπούς σας. Επικεντρώνεται στην απλότητα και στην ευκολία χρήσης. Το Plesk είναι λίγο νεότερο από το cPanel. Το cPanel κυκλοφόρησε το 1996 και η Plesk έφτασε στην αγορά το 2001.

Το Plesk μοιράζεται μια σειρά από ομοιότητες με το cPanel & ΠΟΥ. Ενώ το cPanel περιορίζεται στο Linux, το Plesk είναι μια υπηρεσία πολλαπλών πλατφορμών.

Μπορεί να λειτουργήσει σε Linux, Windows και άλλες πλατφόρμες εξυπηρέτησης. Το Plesk προσφέρει λειτουργικότητα τόσο για πελάτες όσο και για διαχειριστές. Αυτό σημαίνει ότι Το Plesk προσφέρει μια ισχυρή εμπειρία, ευελιξία και έλεγχο.

Το Plesk χρησιμοποιείται από ηγέτες στον τομέα φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των Go Daddy, Amazon Web Services, Google και Docker.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Υποστήριξη για διακομιστές Linux και Windows
 • Υποστηρίζει και παρέχει προγράμματα εγκατάστασης για την πλειονότητα των δημοφιλών CMS
 • Παρέχει δυνατότητες διαχείρισης λογαριασμού και δυνατότητες διαχείρισης διακομιστή εκτός συσκευασίας

ταμπλό plesk

Το Plesk προσφέρει ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που είναι ελαφρώς καθαρότερο από αυτό που λαμβάνετε με το cPanel. Ωστόσο, οι δυνατότητες που προσφέρει η Plesk δεν διαφέρουν πολύ από αυτές που προσφέρει το cPanel.

Η Plesk έγινε πρόσφατα μια ανεξάρτητη εταιρεία. Είναι αφοσιωμένοι στο να συμβαδίζουν με τις συνεχείς αλλαγές που εμφανίζονται στον Ιστό.

Στόχος τους είναι να στοχεύουν άτομα που είναι καινούργια στη φιλοξενία, καθώς και σκληροπυρηνικούς προγραμματιστές. Η ιδέα τους είναι να κάνουν τη διαχείριση διακομιστή αποτελεσματική αλλά εύκολη.

Χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ περιεχομένου ως εργαλείο διδασκαλίας για να βοηθήσουν τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να κατανοήσουν τη σημασία της αφήγησης, πώς να διευθύνουν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο και το μάρκετινγκ.

WebOps

Η Plesk υπερηφανεύεται ότι είναι ένας πλήρης πίνακας ελέγχου διακομιστή webops. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν ισχυρή ασφάλεια ιστότοπου και διακομιστή καθώς και τη δυνατότητα διαχείρισης περισσότερων από έναν διακομιστών χρησιμοποιώντας έναν πίνακα ελέγχου.

Η ευελιξία, η επεκτασιμότητα και ο έλεγχος σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε το Plesk να κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνετε.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ασφάλεια SSL με ένα κλικ

Ακόμα κι αν είστε νέοι στη φιλοξενία, καταλαβαίνετε γιατί η ασφάλεια SSL είναι τόσο σημαντική. Δυστυχώς, μπορεί να είναι μια πρόκληση για τη δημιουργία και την ενημέρωση.

Χάρη στις νέες υπηρεσίες στην αγορά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ο ιστότοπός σας δεν πρέπει να είναι ασφαλής. Το Plesk λαμβάνει αυτόματα ένα πιστοποιητικό και διαμορφώνει αρχεία βάσης δεδομένων για να φιλοξενεί μόνο πρόσβαση HTTPS.

Αυτό σημαίνει ότι ο πίνακας ιστού και όλοι οι ιστότοποί σας είναι ασφαλείς. Θα λάβετε επίσης λεπτομέρειες ασφαλείας όταν ο διακομιστής σας δέχεται επίθεση και τα πιστοποιητικά θα ανανεώνονται αυτόματα.

Ασφαλίστε το WordPress με ένα κλικ

Το Plesk θα επιτρέπει στους πελάτες φιλοξενίας WordPress να τους εμπιστεύονται τη διαχείριση ασφάλειας. Με ένα μόνο κλικ, το Plesk θα μπορεί να παρακολουθεί τις ενημερώσεις προσθηκών, να εγκαθιστά ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και να χειρίζεται διορθώσεις σφαλμάτων για εσάς.

Ενσωμάτωση Git

Πολλοί είχαν παραπονεθεί ότι τα web panels δεν προσέφεραν υποστήριξη για το Git. Ο Plesk απάντησε προσθέτοντας την επέκτασή τους στο Gitman. Η επέκταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με Plesk 12.5 και άνω.

κατάλογος επεκτάσεων plesk

Ενσωμάτωση Docker

Από τον Οκτώβριο του 2016, η Plesk περιλαμβάνει υποστήριξη Docker. Υπάρχει ένας κατάλογος με περισσότερες από 200.000 εικόνες Docker. Το Docker μπορεί να ξεκινήσει απευθείας από το Plesk χωρίς τη χρήση της γραμμής εντολών.

OS / Host Agnostic

Το Plesk μπορεί να εκτελεστεί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα και ουσιαστικά φιλοξενεί αγνωστικιστές. Το Plesk μπορεί ακόμη και να εκτελεστεί μέσα σε ένα κοντέινερ Docker στο Docker Hub. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές που θα δείτε μεταξύ Plesk και cPanel.

cPanel εναντίον Plesk

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ του cPanel και του Plesk. Λοιπόν, πώς αποφασίζετε ποιο είναι κατάλληλο για εσάς; Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Συμβατότητα
 • Σετ χαρακτηριστικών
 • Εμπειρία χρήστη
 • Επιλογές τιμής και αδειοδότησης
 • Υποστήριξη

Πίνακας σύγκρισης cPanel εναντίον Plesk

Συμβατότητα

Το CPanel λειτουργεί μόνο με Linux. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε το cPanel, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα ακόλουθα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα:

 • CenOS
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Το Plesk είναι ένα πρόγραμμα πολλαπλών πλατφορμών που μπορεί να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, όπως:

 • Ντέμπιαν
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Virtuozzo Linux
 • Διακομιστής Windows

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι θα πρέπει να αγοράσετε μια επιλογή Plesk για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε. Δεν μπορείτε να αγοράσετε μόνο μία σουίτα λογισμικού και στη συνέχεια να τη χρησιμοποιήσετε σε πολλά μηχανήματα που έχουν διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

Σετ χαρακτηριστικών

Όπως αναφέραμε, και τα δύο προϊόντα συνοδεύονται από τις βασικές δυνατότητες που απαιτούνται για τη διαχείριση του ιστότοπού σας και του διακομιστή σας. Η επεκτασιμότητα είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο προϊόντων.

Για παράδειγμα, με το Plesk, μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε το Git ή το Docker. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που σχετίζονται συνήθως με το WordPress ή το Virtualmin, τόσο το Plesk όσο και το cPanel λειτουργούν.

Εμπειρία χρήστη

Τόσο το cPanel όσο και το Plesk έχουν ελκυστικές, μοντέρνες και φιλικές προς το χρήστη διεπαφές. Τούτου λεχθέντος, οι αρχάριοι στη διαχείριση διακομιστών θεωρούν ότι η απλοποιημένη προσέγγιση που προσφέρει το Plesk είναι ευκολότερη στη χρήση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί το cPanel.

Το Plesk ομαδοποιεί τις λειτουργίες μαζί, οπότε δεν χρειάζεται να αναζητήσετε πολλές επιλογές προτού βρείτε αυτό που ψάχνετε.

σελίδα ιστοσελίδων & τομέων

Τόσο το Plesk όσο και το cPanel σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου για φορητές συσκευές, είτε χρησιμοποιείτε Android είτε IOS.

οθόνες cpanel σε κινητές συσκευές

Τιμολόγηση και αδειοδότηση

Το cPanel προσφέρει τρεις επιλογές, από 15 $ το μήνα έως 45 $ το μήνα. Μπορείτε να πληρώνετε σε μηνιαία ή ετήσια βάση ή μπορείτε να πληρώνετε έως και τρία χρόνια κάθε φορά. Όσο μεγαλύτερη είναι η χρονική περίοδος που πληρώνετε εκ των προτέρων, τόσο λιγότερη είναι η μέση μηνιαία πληρωμή σας.

πίνακας τιμολόγησης cpanel

Το Plesk προσφέρει τρεις επιλογές που ξεκινούν από 4,17 $ το μήνα και φτάνουν τα 29,17 $, ανάλογα με τις επιλογές που έχετε επιλέξει. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τις περιγραφές των αγορών σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή επιλογή για εσάς.

plesk πίνακα τιμών

Υποστήριξη

Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν τεράστια υποστήριξη. Το Plesk διαθέτει ένα γραφείο βοήθειας που είναι διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα επτά ημέρες την εβδομάδα.

Το cPanel διαθέτει γραφείο βοήθειας από Δευτέρα έως Παρασκευή 6 π.μ. έως 6 μ.μ. CST και Σάββατο και Κυριακή 6 π.μ. έως 4 μ.μ. CST.

Επιλογή μεταξύ Plesk και cPanel

Ο πίνακας ελέγχου φιλοξενίας ιστού που επιλέγετε θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τρόπο αλληλεπίδρασης με τον διακομιστή σας. Το πάνελ σας είναι αυτό που σας δίνει τις δυνατότητες που θα χρειαστείτε για τη διαχείριση του έργου σας. Για τα περισσότερα άτομα που διαβάζουν αυτόν τον οδηγό, προτείνουμε το cPanel ως επιλογή για τη διαχείριση του προγράμματος φιλοξενίας του ιστότοπού σας.

Caveat biasor: Όλες οι κορυφαίες επιλογές μας για φιλοξενία ιστοσελίδων στον Καναδά βασίζονται στο cPanel για διαχείριση βάσεων δεδομένων, γι ‘αυτό σας προτείνουμε να πάτε μαζί τους. Αντίθετα, το Wix και το Squarespace – συχνά θεωρούνται δύο από τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων σήμερα – δεν συνοδεύονται από πίνακα ελέγχου όπως το Plesk ή το cPanel. Αντίθετα, είναι ένας προσαρμοσμένος πίνακας ελέγχου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις υπηρεσίες ιστού τους και, συνεπώς, προσφέρει λίγα στον τρόπο προσαρμογής.

Το cPanel είναι εξαιρετικά δημοφιλές επειδή είναι εύκολο στη χρήση και συνεργάζεται με διακομιστές που βασίζονται σε Linux, οι οποίοι τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου. Το Plesk, από την άλλη πλευρά, λειτουργεί τόσο σε Linux όσο και σε Windows. Αυτή είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να μείνετε με έναν παρόμοιο πίνακα ελέγχου όταν χρησιμοποιείτε πολλούς διακομιστές.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν επωφελής για να σας δώσει μια επισκόπηση του τι φέρνουν οι Plesk και cPanel. Κατά τη γνώμη σας, ποιο είναι καλύτερο; Μοιραστείτε τα σχόλιά σας μαζί μας παρακάτω.

Περισσότεροι οδηγοί

 • Apache εναντίον Nginx
 • Τι είναι οι πράκτορες χρηστών
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector