Τα πιο δημοφιλή CMS ανά μερίδιο αγοράς

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για μια επαγγελματική, επεκτάσιμη επιχείρηση ή ένα δημιουργικό, κεντρικό σχεδιασμό blog, υπάρχει ένα CMS εκεί έξω για όλους. Αλλά σε μια τόσο πολυσύχναστη βιομηχανία, από πού ξεκινάτε?


Ακολουθεί ο οδηγός μας για τα 10 πιο δημοφιλή CMS, με βάση το Μερίδιο αγοράς.

Λάβετε υπόψη ότι τα στοιχεία για το μερίδιο αγοράς αποκτήθηκαν από την W3techs και την BuiltWith.

Contents

Τι είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)?

Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε, να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων αντιγράφων και εικόνων, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε κώδικα. Εκτιμούμε τα CMS, γιατί ενώ μερικοί από εμάς γεννηθήκαμε με κώδικα (Think Bill Gates και Dennis Ritchie) οι περισσότεροι δεν ήταν.

Η απλότητα και η προσβασιμότητα των ιστότοπων που δεν χρειάζονται κώδικα, τους έχουν καταστήσει πιο ελκυστικούς για τους μη τεχνικούς. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι από περισσότερους από 1,7 δισεκατομμύρια ιστότοπους στο διαδίκτυο, σχεδόν οι μισοί χρησιμοποιούν CMS.

Τι είναι το μερίδιο αγοράς?

Το μερίδιο αγοράς δείχνει πόσα άτομα χρησιμοποιούν κάθε προϊόν ή υπηρεσία έναντι των ανταγωνιστών του. Ένα ποικίλο μερίδιο αγοράς είναι καλό επειδή σημαίνει μεγαλύτερο ανταγωνισμό για τους καταναλωτές.

Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες CMS?

Κάθε CMS έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητές του, αλλά μπορεί γενικά να χωριστεί σε δύο τύπους: προσαρμόσιμο, δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα όπως το WordPress και το Drupal και πιο εξορθολογισμένες, πληρωμένες επιλογές SaaS, όπως το Squarespace και το Wix.

Λογισμικό ανοικτού κώδικα

Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας τους και σας επιτρέπει να τροποποιήσετε, να προσαρμόσετε ή να επεκτείνετε τον κώδικα, όπως θέλετε.

Εκτός από τη δωρεάν χρήση και λήψη, σύμφωνα με τον McKinsey&Εταιρεία, απευθύνεται σε εταιρείες ανοιχτού κώδικα επειδή προωθεί περισσότερες συνεργατικές, καινοτόμες και εξειδικευμένες λύσεις.

Το Open-source επιτρέπει στις εταιρείες να ανοίξουν το δίκτυό τους σε μια κοινότητα ατόμων που συνεργάζονται, συμπεριλαμβανομένων πελατών, μηχανικών λογισμικού και προμηθευτών.

Οι λύσεις ανοιχτού κώδικα δεν είναι γενικά κατάλληλες για νεοεισερχόμενους, επειδή απαιτούν από εσάς να αγοράσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα, να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας μόνοι σας, να παρακολουθείτε τη συνεχή συντήρηση και δεν θα έχετε υποστήριξη πελατών.

Τούτου λεχθέντος, αν νομίζετε ότι αυτή η μέθοδος ταιριάζει καλύτερα τότε υπάρχουν πάντα οδηγοί και σεμινάρια online για να σας βοηθήσουν.

Λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS)

Οι λύσεις Software-as-a-Service (SaaS) παρέχουν προ-κατασκευασμένα πρότυπα ιστότοπου και στοιχεία μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Οι χρήστες πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος συνδρομής για πρόσβαση στον ιστότοπό τους ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον McKinsey&Εταιρεία, περισσότερες εταιρείες υιοθετούν ταχέως τις πλατφόρμες SaaS επειδή τους αφήνει ελεύθερους από την ευθύνη λήψης μέτρων ασφαλείας και εκτέλεσης εφαρμογών τρίτων.

Το SaaS είναι επίσης μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή και βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν το λειτουργικό κόστος παρέχοντας μια εξωτερική ομάδα υποστήριξης, αυξάνοντας τη συνεργασία σε όλο τον κόσμο και παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα.

10 πιο δημοφιλή CMS από το 2020

1. WordPress

 • Μερίδιο αγοράς CMS: 61,8%
 • Σύνολο ιστότοπων: 27.000.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 226.000+
 • Ποσοστό ιστότοπων στην κορυφή 1 εκατ.: 34,7%
 • Δημοφιλείς ιστότοποι: The Walt Disney Company, Sony Music, The Official Star Wars Blog, Tech Crunch, BBC America

Η καινοτομία διακρίνει μεταξύ ενός ηγέτη και ενός οπαδού. Stve Jobs, συνιδρυτής της Apple

Εκτός αν είστε νέοι στο Διαδίκτυο, ίσως έχετε ακούσει για το WordPress.

Το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα και είναι μακράν το πιο δημοφιλές μεταξύ των χρηστών CMS με τεράστιο 61,8% του μεριδίου αγοράς.

Το WordPress διαθέτει μια ωραία επιλογή τυπικών λειτουργιών και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε δυνατότητα μέσω των χιλιάδων προσαρμοσμένων θεμάτων, widget και προσθηκών.

Τι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν το WordPress?

Το WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το WordPress?

Το WordPress σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους ρόλους χρηστών που διασφαλίζουν ότι ο ιστότοπος είναι εύκολος για όλους, ένας σημαντικός παράγοντας για μεγάλους οργανισμούς που γενικά έχουν πολλές διαφορετικές ομάδες και συνεργάτες που έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο. Εξασφαλίζει επίσης ότι το περιεχόμενο εξυπηρετεί ένα ευρύ και ποικίλο κοινό.

Όταν το Network Rail χρειάστηκε μια αναβάθμιση ιστότοπου, κοίταξαν το WordPress για μια λύση. Χρειαζόταν τον ιστότοπό τους για να προσελκύσουν μια ευρεία πελατειακή βάση σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στους υπαλλήλους και τους επιχειρηματικούς τους εταίρους. Αυτό σήμαινε ότι η χρηστικότητα ήταν βασικό επίκεντρο.

Λύση του WordPress

Το Network Rail περιέγραψε τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά και δημιούργησε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο βάσει αυτών. Επίσης, ανέπτυξαν πολλά πρόσθετα και widget, όπως:

 • Μια προσαρμοσμένη προσθήκη καριέρας για να αντλήσει νέες ευκαιρίες εργασίας
 • Ένα πρόσθετο feed loader για τη συλλογή και δημοσίευση άρθρων από συνεργάτες Network Rails
 • Προσαρμοσμένα widget SiteOrigin για να επιτρέπουν στους συντάκτες να προσθέτουν εύκολα συγκεκριμένο περιεχόμενο στυλ σε αναρτήσεις

Αποτέλεσμα

Το νέο θέμα του Network Rails έκανε τον ιστότοπο ευκολότερο στη χρήση τόσο για τους πελάτες όσο και για τις εσωτερικές ομάδες. Το έκανε επίσης πιο ευαίσθητο σε όλες τις κινητές συσκευές.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το WordPress είναι το πιο δημοφιλές CMS μακράν και για καλό λόγο. Είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους ρόλους χρήστη, γραφικά στοιχεία και προσθήκες για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος είναι εύχρηστος τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Λάβετε υπόψη ότι αναφερόμαστε στο WordPress.org και όχι στο WordPress.com, παρόλο που και οι δύο είναι ιδανικοί για τη φιλοξενία ιστότοπων υψηλής κυκλοφορίας.

2. Joomla!

 • Μερίδιο αγοράς CMS: 4,7%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 1.600.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 17.000+
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 1,71%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Joomla: Peugeot, Ikea, Lipton Tea

Το Joomla έχει το 4,7% του μεριδίου αγοράς καθιστώντας το το δεύτερο πιο δημοφιλές μεταξύ των χρηστών CMS. Πρόκειται για μια δωρεάν, ανοιχτού κώδικα λύση με επωνυμίες όπως Ebay και Peugeot

Τι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν το Joomla?

Το Joomla είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιχείρησης

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Joomla?

Μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες του Joomla όταν ένα τυροκομείο στο Frossasco κάλεσε τον Caseificio Pezzana για να ενημερώσει τον παλιό και κουρασμένο ιστότοπό του σύμφωνα με την επωνυμία τους.

Ήθελαν ο ιστότοπός τους να προσφέρει στους επισκέπτες μια καλύτερη εμπειρία πελατών και να αντικατοπτρίζουν την επωνυμία της νέας εταιρείας. Ήθελαν έναν ιστότοπο που είχε τόσο οπτική γεύση όσο το φαγητό τους.

Η Joomla ενημέρωσε το σύστημα CMS, βελτίωσε τη στρατηγική SEO, τη χρηστικότητα και την ανταπόκρισή τους.

Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε κινούμενα σχέδια και γραφικά και βελτιστοποίησε τον ιστότοπο για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά περιελάμβαναν:

 • Λειτουργίες πολλαπλών γλωσσών (Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά).
 • Ανταποκρίσιμος σχεδιασμός
 • Νέο προσαρμοσμένο πρότυπο

Όλα αυτά ήταν για να διασφαλιστεί μια πιο συνεπής και ανταγωνιστική οπτική μάρκα σε πολλές πλατφόρμες.

Αποτέλεσμα

Ο ιστότοπος Caseificio Pezzana αύξησε την οργανική κατάταξη στον ιστό και βελτίωσε τις πτυχές ασφάλειας. Επίσης αντανακλά και ενισχύει τη μάρκα Caseificio Pezzana και μπορεί να ανταγωνιστεί πιο επιθετικά με τους ανταγωνιστές.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Δεν είναι εύκολο

Το Joomla είναι λίγο πιο δύσκολο από το CMS ηγέτης WordPress και καθώς είναι ανοιχτού κώδικα δεν υπάρχει υποστήριξη πελατών. Ωστόσο, η ομάδα του Joomla δημιούργησε ευγενικά μια λεπτομερή τεκμηρίωση του Joomla για τους χρήστες. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με ανθρώπους μπορείτε να επισκεφθείτε το Joomla! Φόρουμ χρηστών.

γρήγορη επισκόπηση

Joomla! είναι ένα ανταποκρινόμενο, επεκτάσιμο CMS που είναι εύκολο να ενημερωθεί. Καλύπτει τους περισσότερους τύπους επιχειρήσεων, αλλά οι αρχάριοι θα πρέπει να παραμείνουν ξεκάθαροι, εκτός αν ψάχνετε για μια πρόκληση.

3. Shopify (1+ εκατομμύρια ζωντανές ιστοσελίδες)

 • Μερίδιο αγοράς: 3,2%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 1.053.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 25.000+
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 2,94%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Shopify: Budweiser, Bulletproof, Penguin Books

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε το Shopify είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα εστιασμένου στο ηλεκτρονικό εμπόριο με 3,2% της πίτας.

Η καναδική εταιρεία, η Shopify είναι ένα SaaS, μοντέλο συνδρομής όπου οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο και να προσθέσουν, να αποστείλουν και να διαχειριστούν προϊόντα.

Τι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν το Shopify?

Το Shopify προορίζεται μόνο για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Shopify?

Το Shopify βοηθά τις επωνυμίες να κλιμακώσουν, να διαχειριστούν το απόθεμα και να προσφέρουν μια καλή ομάδα υποστήριξης.

Η Karolyn Fox, δημιουργός του Στρατιωτικού Hippie, μιας εξαψήφιας γυναικείας ένδυσης, ξεκίνησε την εταιρεία της να εκπληρώνει τις παραγγελίες της στο σπίτι έως ότου δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Για να τη βοηθήσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση, κλιμακώστε και διαχειριστείτε το απόθεμα, η Karolyn δημιούργησε έναν λογαριασμό Shopify Plus

Το Shopify επιτρέπει στην ομάδα της Karolyn να παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο έχουν πωληθεί παρόμοια προϊόντα στο παρελθόν, να προβλέψει πιθανή μελλοντική ζήτηση και να διατηρήσει σημαντικό ποσό αποθέματος πριν από την έναρξη ενός blitz μάρκετινγκ.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης SKULabs, ένα πολυκαναλικό σύστημα απογραφής και διαχείρισης αποθήκης για τη βελτιστοποίηση της νέας αποθήκης 4.000 τετραγωνικών ποδιών.

Η Karolyn επωφελείται επίσης από τη χρήση ενός αγοραστή μόδας της Shopify που καθαρίζει τον κόσμο για αντικείμενα που μπορούν γρήγορα να δοκιμαστούν στο Instagram και να προσφέρονται προς πώληση.

Τα αποτελέσματα

Η Karolyn πιστώνει τα ακόλουθα αποτελέσματα τόσο στην ικανότητά της να προσαρμόζει γρήγορα την επωνυμία της όσο και στα εργαλεία και την ομάδα του Shopify Plus:

 • Το ποσοστό μετατροπών αυξήθηκε κατά 32% YoY
 • Το ποσοστό των επιστρεφόμενων πελατών αυξήθηκε 99% YoY στο 21,7%
 • Η μέση τιμή παραγγελίας (AOV) αυξήθηκε κατά 3%, φτάνοντας τα 79 $
 • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 97% το 2018 και είναι σε καλό δρόμο για να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια

Επίπεδο δεξιοτήτων: Κομμάτι του C-C-Commerce

Η Shopify επικεντρώνεται στο να είναι ένας εύχρηστος ιστότοπος, αλλά αν έχετε απορίες, έχουν στη διάθεσή τους ομάδα υποστήριξης 24/7.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Shopify είναι μια εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με πολλές δυνατότητες εστιασμένες στις πωλήσεις και ένα καλό δίκτυο υποστήριξης για τους χρήστες του.

4. Drupal

 • Μερίδιο αγοράς CMS: 3,0%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 555.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 14.000+
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 2,83%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Drupal: Tesla, Entertainment Weekly, Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Το Drupal είναι ένα άλλο δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αλλά σε αντίθεση με το WordPress και το Joomla, το Drupal επικεντρώνεται στην τροφοδοσία σύνθετων ιστότοπων κοινωνικής έκδοσης κοινωνικών εκδόσεων που είναι βαριές και φιλοξενούν μεγάλες βάσεις δεδομένων.

Τι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν το Drupal?

Το Drupal είναι μια καλή επιλογή για οποιονδήποτε και για όλους τους τύπους επιχειρήσεων, αλλά λάβετε υπόψη ότι ορισμένες επιχειρήσεις ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετες πλατφόρμες και επεκτάσεις Drupal. Ειδικότερα, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να χρησιμοποιούν το Drupal Commerce ή το Ubercart.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω το Drupal?

Ο Drupal έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση του Economist από ένα εβδομαδιαίο έντυπο περιοδικό σε μια καθημερινή πλατφόρμα εκδόσεων.

Η ομάδα χρειαζόταν ένα διαδικτυακό εργαλείο στο οποίο θα μπορούσε να έχει πρόσβαση οπουδήποτε και οποτεδήποτε για να δημοσιεύει πέντε ειδήσεις κάθε πρωί σε όλη την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Ο Drupal επέτρεψε στην συντακτική ομάδα να σχεδιάσει μια ροή εργασιών δημιουργίας περιεχομένου και δημοσίευσης. Η διεπαφή γραφής περιεχομένου προσαρμόστηκε για να εξαλείψει την πιθανότητα σφάλματος στη μορφοποίηση και να επιτρέψει στους συγγραφείς να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο.

Δημιουργήθηκε επίσης ένας πίνακας ελέγχου για να επιτρέπει στους συντάκτες να δημιουργούν και να δημοσιεύουν ζητήματα καθημερινά. Παρέχει οπτικούς δείκτες κατάστασης έγκρισης, χρονόμετρα αντίστροφης μέτρησης ανά περιοχή και συνδέσμους για τροποποιήσεις.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Δεν είναι εύκολο

Το Drupal δεν είναι για αρχάριους. Η πραγματοποίηση αλλαγών στο σχεδιασμό και ακόμη και η ενημέρωση επεκτάσεων μπορεί να είναι δύσκολη με αυτήν.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Drupal είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για σύνθετους ιστότοπους κοινωνικής κοινότητας.

Το Drupal παρέχει δυνατότητες χρηστικότητας, προσαρμογής, επεκτασιμότητας, σύνταξης περιεχομένου και ασφάλειας, αλλά ενδέχεται να απαιτεί τη βοήθεια ενός προγραμματιστή για πλοήγηση.

5. Squarespace

 • Μερίδιο αγοράς: 2,7%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 1.900.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 66.000+
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 1,09%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν Squarespace: Lumio, Egg Shop, Big Human

Το Squarespace είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστοσελίδων SaaS, όλα σε ένα. Είναι μια επωνυμία επικεντρωμένη στο σχεδιασμό με στόχο να δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μοιράζονται την ιστορία τους.

Τι είδους επιχείρηση πρέπει να χρησιμοποιεί το Squarespace?

Οποιοσδήποτε τύπος επιχείρησης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Squarespace. αλλά η εστίασή του στο σχεδιασμό το καθιστά πιο κατάλληλο για δημιουργικές μάρκες, όπως φωτογράφους.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Squarespace ?

Ο Idris Elba είναι ένας άπληστος υποστηρικτής του Squarespace και μάλιστα συνεργάστηκε μαζί τους φέτος σε μια καμπάνια. Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε να συνεργαστεί με το Squarespace, είπε ότι του αρέσει να χρησιμοποιεί εργαλεία για να επεκτείνει τις σκέψεις του, τη δημιουργικότητά του και τις επιχειρήσεις του.

Για την Elba, πρόκειται για την εμπειρία χρήστη. Ήθελε οι άνθρωποι να επισκεφθούν τον ιστότοπό του και να δουν ακριβώς τι προσφέρει, και να έχουν έναν πολύ απλό τρόπο να το αποκτήσουν.

Θέλει ο ιστότοπός του να είναι ενημερωτικός και εύκολος. Η Έλβα συνεχίζει να λέει: «Επέλεξα το Squarespace γιατί θέλω οι άνθρωποι να επισκεφθούν το 2hrset.com και να πουν στους φίλους τους,« Φαίνονται πραγματικά επαγγελματίες. Πρέπει να τους ρίξεις μια ματιά.'”

Επίπεδο δεξιοτήτων: Το καταλαβαίνετε

Το Squarespace είναι μια σχετικά εύκολη πλατφόρμα για να το συνηθίσετε, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να δείτε μερικά εκπαιδευτικά βίντεο για να ξεκινήσετε.

Σε σύγκριση με το WordPress, ωστόσο, δεν προσφέρει μεγάλη ευελιξία ή προσαρμογή, οπότε θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές εκτός του προτύπου των θεμάτων.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Squarespace είναι μια μάρκα που εστιάζει στο σχεδιασμό και είναι γνωστή για τα καθαρά, μοντέρνα πρότυπα. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια επιρροή, κομψή και εύχρηστη διαδικτυακή παρουσία και είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για δημιουργικές βιομηχανίες.

6. Wix

 • Μερίδιο αγοράς CMS: 2,3%
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Παγκόσμια): 3.800.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 705
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 0,75%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν Wix: Conqr, Copper Bay Candles, Tea Story

Το Wix είναι μια άλλη πλατφόρμα SaaS που βασίζεται στο σχεδιασμό και προσφέρει δωρεάν και premium συνδρομές.

Ο Wix πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει έναν όμορφο ιστότοπο και να έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, με τα ονόματα των διασημοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των Adam Grant και Karlie Kloss.

Τι είδους επιχείρηση πρέπει να χρησιμοποιεί το Wix?

Με βάση τη δική μας δοκιμή και έλεγχο, το Wix είναι ένα εξαιρετικό εκκινητή για μικρές επιχειρήσεις.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Wix?

Οι άνθρωποι μετακινούνται στο Wix για ευκολία. Ο Jan Avellana, συγγραφέας και χρήστης του Wix περιγράφει ότι το Wix είναι διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση, γιατί όλα έχουν να κάνουν με τη σχεδίαση και χωρίς κώδικα. Διαχειρίζεται απρόσκοπτα την επωνυμία της σε ολόκληρο τον ιστότοπο, το ιστολόγιο και άλλες ασφάλειες με έμφαση σε τρόπους δημιουργίας εργασίας που γίνεται αντιληπτή.

Οι χρήστες του Wix το απολαμβάνουν επειδή μπορούν να επικεντρωθούν στην επικοινωνία χωρίς να ανησυχούν για την τεχνική πλευρά των πραγμάτων.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Είναι για όλους

Το Wix είναι φιλικό προς το χρήστη, εύκολο στη χρήση και διαθέτει μια δυνατότητα που συναρμολογεί αυτόματα ένα πρώτο πρόχειρο για εσάς αν είστε νέος στον κόσμο του σχεδιασμού.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Wix είναι μια πλατφόρμα σχεδιασμένη, φιλική για αρχάριους με πάνω από 500 πρότυπα σχεδιαστών, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, βελτιστοποιημένη προβολή για κινητά και ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών SEO που είναι εύχρηστο.

7. Blogger

 • Μερίδιο αγοράς: 1,5%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 388.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 2300+
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 1,06%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Blogger: Mommy’s Kitchen, Leadership Blog

Το Blogger είναι η πλατφόρμα blogging της Google. Είναι ένα δωρεάν, βασικό λογισμικό ανοιχτού κώδικα που εστιάζει στην προσβασιμότητα και την ευκολία χρήσης για νέους ή περιστασιακούς συγγραφείς.

Το Blogger έχει ένα κακό αντιπρόσωπο. όλα αυτά τα χρόνια λόγω της έλλειψης ανάπτυξης και προσαρμογής. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι το Twitter δημιουργήθηκε από τον Evan Williams αφού απογοητεύτηκε με το Blogger.

Έχει όμως τα οφέλη του και η απλότητά του είναι ελκυστική.

Τι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν το Blogger?

Το Blogger δεν προορίζεται για επιχειρήσεις – απευθύνεται σε απλούς συγγραφείς που θέλουν να αρχίσουν να πληρώνονται για την εργασία τους.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Blogger?

Εντάξει, ας είμαστε πραγματικοί εδώ. Το Blogger είναι ο ορισμός του βασικού. Πιστεύω όμως ότι η απλότητά του είναι αναζωογονητική και πολλοί συγγραφείς επιστρέφουν στις ρίζες τους στο Blogger λόγω της απλή, μινιμαλιστικής δομής της.

Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε τίποτα μόλις αποκτήσετε λογαριασμό Google, απλώς μεταβείτε στο Blogger και συνδεθείτε μέσω αυτού.

Το Blogger σάς επιτρέπει να εκτελείτε ένα ιστολόγιο ή πολλά ιστολόγια σε μια μινιμαλιστική διεπαφή. Είναι επίσης φιλικό προς το SEO και πραγματικά λειτουργεί ομαλά.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Φιλικό μαμά

Το Blogger είναι το πιο εύκολο στη χρήση CMS σε αυτήν τη λίστα. Έτσι, αν είναι κάτι απλό και απλό, τότε το δοκιμάζετε.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Blogger είναι υπέροχο στην απλότητά του και παρέμεινε προσβάσιμο και δωρεάν, αλλά δεν είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις.

8. Ματζέντο

 • Μερίδιο αγοράς: 1,5%
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Παγκόσμια): 265.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (ΗΠΑ): 84.000+
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 1,32%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν Magento: Υπογραφή υλικού, Vizio, Smart Home

Το Magento είναι μια δωρεάν και ευέλικτη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοιχτού κώδικα, αλλά προσφέρουν και άλλες λύσεις ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησής σας, συμπεριλαμβανομένου του SaaS.

Τι επιχειρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούν το Magento?

Η Magento επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο και μπορεί να χειριστεί μεγαλύτερες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Magento?

Το Magento είναι δημοφιλές για το σχεδιασμό και τη χρηστικότητα του.

Η Lladró, μια παγκόσμια εταιρεία πορσελάνης, που ειδικεύεται στα χειροποίητα ειδώλια στράφηκε στο Magento όταν ήθελαν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους παγκοσμίως και να μπορούν να στείλουν τα προϊόντα τους πιο γρήγορα.

Ο Lladró χρειαζόταν μια πλατφόρμα επικεντρωμένη στην παροχή εξαιρετικών, διαδικτυακών και κινητών εμπειριών πελατών.

Ο νέος ιστότοπός τους έχει τώρα πολλές νέες δυνατότητες, όπως βελτιωμένες γκαλερί και σελίδες προϊόντων και καλύτερη ροή αγοράς, που έχουν βελτιώσει την εμπειρία των πελατών.

Η ομάδα μάρκετινγκ Lladró ξοδεύει τώρα λιγότερο χρόνο για τη διαχείριση του ιστότοπου και η ρουτίνα της δουλειάς τους είναι πλέον αυτοματοποιημένη και καταλαμβάνει λιγότερο χρόνο.

Λλάδρο

Επίπεδο δεξιοτήτων: Οι μη κωδικοποιητές δεν χρειάζεται να εφαρμόσουν

Δεν είναι επιστήμη πυραύλων, αλλά δεν υπάρχει επιλογή εγκατάστασης με ένα κλικ για το Magento, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να εγκατασταθεί στο διαδίκτυο.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η Magento πωλείται πολύ καλά και απευθύνεται σε όποιον θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι μια σταθερή πλατφόρμα με χαρακτηριστικά όπως διαχείριση παραγγελιών και επιχειρηματική ευφυΐα. Αυτή είναι μια δύσκολη εγκατάσταση πλατφόρμας στο διαδίκτυο, αλλά μόλις το κάνετε, υπάρχει μια καλή ομάδα υποστήριξης.

9. Bitrix (Bitrix24)

 • Μερίδιο αγοράς: 1,4%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων (Παγκόσμιος): 210.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 77
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 0,95%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν Bitrix: Promt, Goodhouse.ru, New.far.ru

Εντάξει, οπότε είμαστε σχεδόν στο κάτω μέρος, αλλά αυτό είναι συναρπαστικό, οπότε μείνετε συντονισμένοι. Το Bitrix24 είναι ένα πλήρες εργαλείο συνεργασίας SaaS που προσφέρει ένα πλήρες πακέτο εργαλείων συνεργασίας, επικοινωνίας και διαχείρισης για την επιχείρησή σας.

Το Bitrix24 ισχυρίζεται ότι «κάνει σχεδόν τα πάντα, αλλά τρέχει την εταιρεία σου για σένα» και πρέπει να ομολογήσω, δεν είναι πολύ μακριά.

Τι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν Bitrix24?

Το Bitrix24 εξυπηρετεί πιο καθιερωμένες επιχειρήσεις από μικρές σε επιχειρήσεις.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω το Bitrix24?

Το Bitrix24 βοήθησε τις βιομηχανίες που δεν διαθέτουν τεχνολογία – όπως οι κατασκευές – που έχουν πολύπλοκα και μακρά έργα, να γίνουν πιο αυτοματοποιημένες και διαφανείς.

Η εταιρεία RNR υιοθέτησε το Bitrix24 επειδή επέτρεψε στην ομάδα του να προγραμματίσει όλες τις εργασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν. Υπήρχαν 1.800. Ο εκτελεστής και οι υπεύθυνοι ανατέθηκαν σε κάθε εργασία και στη συνέχεια τους ένωσαν σε έναν αλγόριθμο.

Οι προθεσμίες έχουν πλέον οριστεί για κάθε εργασία με φίλτρα για την παρακολούθηση τυχόν καθυστερημένων και η διαδικασία μπορεί τώρα να ελεγχθεί απευθείας στο σύστημα. Η διαδικασία πληρωμής έχει επίσης απλοποιηθεί.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Αφήστε το στους τεχνικούς

Το Bitrix24 είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο λογισμικό συνεργασίας με μια απότομη καμπύλη μάθησης.

γρήγορη επισκόπηση

Το Bitrix24 είναι ιδανικό για να βοηθήσει τις πιο καθιερωμένες επιχειρήσεις να γίνουν πιο αυτοματοποιημένες και διαφανείς.

10. Prestashop

 • Μερίδιο αγοράς: 1,2%
 • Σύνολο ζωντανών ιστότοπων: 239.000+
 • Ζωντανές ιστοσελίδες (Καναδάς): 950
 • Ποσοστό ιστοτόπων στην κορυφή 1 εκατ.: 0,24%
 • Ιστότοποι που χρησιμοποιούν το Prestashop: Cooltra, Charuca, Nos Courses Bio

Αν το έχετε φτάσει μέχρι τώρα, είστε σχεδόν εκεί. Το 10ο πιο δημοφιλές CMS είναι το Prestashop. Παρόμοια με το Magento, το Prestashop είναι μια αξιόπιστη, δωρεάν, ανοιχτού κώδικα λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τι είδους επιχείρηση πρέπει να χρησιμοποιεί το Prestashop?

Το Prestashop ταιριάζει καλύτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Prestashop?

Τα χαρακτηριστικά του Prestashop είναι κάπως περιορισμένα σε σύγκριση με το Magento. Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τα βασικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των επιχειρήσεων να δημιουργούν μια σελίδα γρήγορα και εύκολα.

Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πωλήσεις σας ανά άτομο επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πακέτα προϊόντων. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την παραγγελία σας επιτρέποντας στους πελάτες να ανεβάζουν εικόνες του προτιμώμενου προϊόντος στυλ τους.

Από την άποψη της διαμόρφωσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες διάφορους τρόπους πληρωμής, μεθόδους αγορών και να εκτελούν γεωγραφικές ζώνες παράδοσης και να εφαρμόζουν μεταφορικές εταιρείες.

Το Prestashop Ready είναι μια φιλοξενούμενη, έτοιμη προς χρήση έκδοση, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο, να προσαρμόσετε και να αυτοματοποιήσετε τα ενημερωτικά δελτία, με κόστος 24,00 € ανά ημέρα.

Επίπεδο δεξιοτήτων: Θα μπορούσατε να το κάνετε, αλλά περισσότερη υποστήριξη θα ήταν ωραία

Το Prestashop είναι πιο φιλικό προς το χρήστη από το Magento, αλλά παρέχεται περιορισμένη υποστήριξη. Εάν χρειάζεστε κάποιον να έχει την πλάτη σας, τότε το Magento είναι μια καλύτερη επιλογή.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Prestashop έχει περιορισμένες δυνατότητες και δεν υποστηρίζει, αλλά είναι λιγότερο ακριβό να λειτουργήσει από το Magento.

συμπέρασμα

Το WordPress εξακολουθεί να είναι ο γενικός πρωταθλητής των πλατφορμών CMS. Είναι ιδανικό για μεγάλες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις, ειδικά επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους ρόλους χρήστη για υπαλλήλους και να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες προσθήκες και widget, μεταξύ άλλων.

Εάν είστε αρχάριος και θέλετε κάτι με ελάχιστη ταλαιπωρία, τότε το Wix και το Squarespace είναι και οι δύο καλές επιλογές.

Το Shopify που ανήκει στον Καναδά είναι ο σημερινός βασιλιάς του ηλεκτρονικού εμπορίου CMS με πολλές δυνατότητες εστιασμένες στις πωλήσεις. Το Prestashop είναι κοντά.

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το προσωπικό μου αγαπημένο: Bitrix24; ένα εργαλείο συνεργασίας, επικοινωνίας και διαχείρισης all-in-one, ιδανικό για επιχειρήσεις που χρειάζονται περισσότερο αυτοματισμό και διαφάνεια στην εργασία τους.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map