69 Tutorials WordPress για να αποκαλύψουν όλα τα μυστικά του CMS

Θα ξεκινήσω συνήθως λέγοντας λίγα λόγια για το WordPress και πόσο υπέροχο είναι, αλλά πιστεύω ότι θα είναι κάπως άσκοπο εδώ.


Εάν βρίσκεστε σε αυτήν τη σελίδα, ίσως γνωρίζετε ήδη πόσο εκπληκτικό WP μπορεί να είναι.

Αυτό που χρειάζεστε είναι επιπλέον βοήθεια και οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε έναν υπέροχο ιστότοπο με το WordPress. Ξέρετε, αυτές οι πρακτικές συμβουλές και κόλπα που σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα τι αντιμετωπίζετε και πώς να το κάνετε σωστά.

Έχω όλα αυτά και μια τσάντα με μάρκες!

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μια εκτενή λίστα εκπαιδευτικών οδηγών WordPress τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους χρήστες. Θα καλύψουμε κάθε βήμα από την πρώτη σας συνάντηση με το WP έως τις τελευταίες πινελιές του πρόσφατα δημιουργημένου ιστότοπού σας. Θα μάθετε περισσότερα για θέματα, διάφορες προσθήκες, SEO, ασφάλεια ιστότοπου και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πάτε στα φόρουμ υποστήριξης των καλύτερων παρόχων φιλοξενίας WordPress και να ντρέψετε όλους εκεί.

Ακούγεται καλό, σωστά; Ας βυθίσουμε αμέσως!

Ας ξεκινήσουμε με τα καλύτερα γενικά σεμινάρια στον Ιστό. Κάθε ένας από αυτούς τους εκτεταμένους οδηγούς αξίζει ένα ξεχωριστό άρθρο, καθώς καλύπτει σχεδόν όλα όσα μπορείτε να σκεφτείτε σχετικά με το WordPress.

Εάν είστε εντελώς νέοι στο web building – από εδώ ξεκινά το ταξίδι σας…

Contents

Ξεκινώντας

1. Γλωσσάρι WordPress

Γλωσσάρι WordPress

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να εξερευνήσουμε τον κόσμο του WP, οπότε είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με το lingo. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με έναν όρο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, μπορείτε πάντα να τον προσθέσετε ως πρόταση.

2. WordPress.com εναντίον WordPress.org

WordPress.com εναντίον WordPress.org

Οι αρχάριοι χρήστες του WP ενδέχεται να συγχέονται εύκολα με τις φαινομενικά παρόμοιες υπηρεσίες στο WordPress.com και το WordPress.org. Οι δύο πλατφόρμες είναι στην πραγματικότητα αρκετά διακριτές και περιλαμβάνουν εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις, περιορισμούς και επίπεδα υποστήριξης. Σήμερα θα επικεντρωθούμε στην αυτο-φιλοξενούμενη, ανοιχτή έκδοση διαθέσιμη στο WP.org, οπότε είναι σημαντικό μπορείτε να πείτε τη διαφορά.

3. Ο απόλυτος οδηγός WordPress

Ο τελικός οδηγός του WordPress

Τα πρώτα βήματα στο WordPress δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολο. Το WPBegginer είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες του WP και η συντακτική του ομάδα δημοσιεύει συχνά ολοκληρωμένους οδηγούς σχετικά με το λογισμικό. Ξέρουν πολύ καλά πόσο συγκεχυμένο μπορεί να είναι η κατασκευή ενός ιστότοπου για πρώτη φορά. Έτσι, αυτός ο οδηγός περιγράφει μια λογική διαδικασία βήμα προς βήμα και σας εισάγει απαλά στο WordPress και τις περιπλοκές του.

4. Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο οικοδεσπότη

Επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή WordPress

Υπάρχει μια πληθώρα παρόχων φιλοξενίας εκεί έξω, και σχεδόν όλοι ισχυρίζονται ότι είναι κατάλληλοι για τη φιλοξενία έργων WordPress. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την προσεκτική έρευνά σας προτού προχωρήσετε πρώτα στη νέα σας διαδικτυακή επιχείρηση. Θα βελτιώσω τη συμφωνία προσθέτοντας τις εκτενείς κριτικές μας σε μερικούς από τους κορυφαίους υποψηφίους – SiteGround και Μπλε Χοστ.

5. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress (χειροκίνητα)

Μη αυτόματη εγκατάσταση του WordPress

Η μη αυτόματη εγκατάσταση λογισμικού μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, αλλά ευτυχώς οι προγραμματιστές του WP μοιράζονται εύκολα πληροφορίες απευθείας από την πηγή. Σας καθοδηγούν στη διαδικασία εγκατάστασης του CMS σε διάφορες πλατφόρμες και προσφέρουν λύσεις για πιθανές αποτυχίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στην πορεία. Ο οδηγός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος εάν πρέπει να εγκαταστήσετε το WP σε έναν τοπικό υπολογιστή και να το τροποποιήσετε εκτός σύνδεσης.

6. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress (μέσω Softaculous)

Εγκατάσταση WordPress Softaculous

Η PHP και η MySQL βρίσκονται στον πυρήνα του WordPress, επομένως η εφαρμογή λειτουργεί καλύτερα στους διακομιστές Linux. Τις περισσότερες φορές, οι πάροχοι φιλοξενίας Linux εξοπλίζουν τους πελάτες τους με ένα cPanel, το οποίο περιέχει το Softaculous Autoinstaller. Αυτό το ισχυρό εργαλείο σας εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια που εμπλέκεται σε μη αυτόματες εγκαταστάσεις και προσφέρει ρύθμιση με λίγα κλικ πάνω από 450 εφαρμογές δημιουργίας ιστού. Η εγκατάσταση του WP με το Softaculous είναι εύκολη ως 1-2-3, όπως θα παρατηρήσετε από αυτόν τον οδηγό για αρχάριους του WordPress.

7. Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress (μέσω WAMP)

Εγκατάσταση WordPress WAMP

Το WAMP είναι βασικά μια στοίβα Apache, PHP και MySQL που εκτελείται σε διακομιστές Windows. Αυτό είναι για όλους τους χρήστες των Windows που θέλουν να ασχοληθούν με το WordPress χωρίς να μετακινηθούν στο Linux. Το σεμινάριο ενημερώνεται συχνά, το οποίο διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο είναι πάντα ενημερωμένο.

8. Πώς να εγκαταστήσετε θέματα

Εγκατάσταση θέματος WordPress

Συνειδητά ή όχι, οι άνθρωποι κρίνουν ένα βιβλίο από τα εξώφυλλα του. Ο ιστότοπός σας δεν είναι διαφορετικός. Εκτός αν εκπλήξετε τους επισκέπτες από το ξεκίνημα, κινδυνεύετε να τους χάσετε ανεπανόρθωτα. Η εγκατάσταση θεμάτων WP είναι πολύ εύκολη υπόθεση, οπότε μπορείτε να εστιάσετε στην εύρεση της τέλειας διάταξης που ταιριάζει στον ιστότοπό σας σαν γάντι.

9. Πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα

Εγκατάσταση WordPress με πρόσθετα

Στη συνέχεια, έχουμε τα πρόσθετα. Τα εξαιρετικά χρήσιμα πρόσθετα σάς επιτρέπουν να προσαρμόζετε το WordPress όπως θέλετε – κάρρα αγορών, εικονίδια κοινωνικών μέσων, φόρμες επικοινωνίας – το ονομάζετε. Η εκμάθηση των προσθηκών WP των ABC θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο δρόμο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτά τα δωρεάν μαθήματα WordPress.

10. Κατανόηση Widgets

Κατανόηση των WordPress Widgets

Τα widget είναι ένα μέρος της αρχιτεκτονικής WP που παρέχει ένα πρακτικό σύνολο μεθόδων για ευκολότερο σχεδιασμό και διαχείριση ιστοσελίδων. Υπάρχει ένας τόνος προεπιλεγμένων widget που συνοδεύουν κάθε νέα εγκατάσταση του WordPress, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών, της γραμμής αναζήτησης, των σύννεφων ετικετών και πολλών άλλων. Πολλά θέματα και προσθήκες περιέχουν τα δικά τους widget, οπότε η κατανόηση των βασικών τους στοιχείων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτά.

11. Πώς να ρυθμίσετε το Google Analytics

Ρύθμιση WordPress Google Analytics

Γνωρίζετε το Google Analytics; Ναι, το εργαλείο που σας επιτρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για τους επισκέπτες σας – από πού προέρχονταν, τι έκαναν κλικ και πόσο καιρό έμειναν. Πάνω από 50 εκατομμύρια ιστότοποι σε όλο τον κόσμο βρίσκουν εξαιρετική χρήση του Google Analytics και η σελίδα σας δεν πρέπει να κάνει καμία διαφορά εάν θέλετε να παραμείνετε σε επαφή με το κοινό σας.

12. Πώς να επιταχύνετε το WordPress

Επιταχύνετε το WordPress

Η ομάδα μας έχει ήδη περιγράψει πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα για τον ιστότοπό σας αυτό το γεμάτο γεγονότα άρθρο. Με τα πράγματα στην ψηφιακή εποχή μας να κινούνται τόσο γρήγορα, πρέπει να μείνετε μπροστά από τις τάσεις ή να κινδυνεύσετε να μείνετε πίσω. Η διασφάλιση του γρήγορου χρόνου φόρτωσης των σελίδων σας από κάθε τοποθεσία και σε οποιαδήποτε συσκευή είναι κάτι που πρέπει να κάνετε νωρίτερα και όχι αργότερα.

13. Πώς να ασφαλίσετε το WordPress

Ασφαλές WordPress

Το WordPress είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή δημιουργίας ιστοσελίδων εκεί έξω. Ως εκ τούτου, είναι επίσης οι hackers λογισμικού σε όλο τον κόσμο που στοχεύουν συνήθως. Η προστασία του ιστότοπού σας WP είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά μόλις εγκαταστήσετε την πλατφόρμα για πρώτη φορά. Σταματά μόνο όταν… καλά, στην πραγματικότητα, δεν σταματά ποτέ. Πρόκειται για μια ατελείωτη μάχη, αλλά μπορείτε ακόμα να βγείτε στην κορυφή αν είστε αρκετά προσεκτικοί.

Τώρα που είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με το WordPress, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό.

Εργασία με το WordPress

14. Πώς να προσαρμόσετε τον πίνακα ελέγχου

Προσαρμογή πίνακα ελέγχου

Η τροποποίηση της εμφάνισης του WP backend δεν αφορά μόνο την άνεση. Συχνά έχουμε πολλούς ανθρώπους που εργάζονται στον ιστότοπό μας και απαιτούν διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης. Μπορούμε να προσαρμόσουμε ό, τι βλέπουν και να επεξεργαστούν μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες, μέχρι το στυλ και το χρώμα της σελίδας σύνδεσης.

15. Πώς να δημιουργήσετε μια ανάρτηση

WordPress Δημιουργήστε μια ανάρτηση

Εντάξει, οπότε ολοκληρώσατε τη ρύθμιση του WordPress και μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόμενο. Ένα πράγμα πριν το κάνεις. Ίσως έχετε ακούσει ότι οι προγραμματιστές του WP κυκλοφόρησαν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα επεξεργασίας το 2018 που ονομάζεται Gutenberg. Ταραχώρησε πολλούς συγγραφείς και άλλαξε σημαντικά τον τρόπο δημιουργίας του περιεχομένου. Ευτυχώς, υπάρχουν υπέροχα σεμινάρια WordPress για αρχάριους που καλύπτουν αρκετά καλά το θέμα του Gutenberg.

16. Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας Gutenberg

Χρησιμοποιήστε το WordPress Gutenberg

Τιμώντας τον εφευρέτη του τυπογραφείου, ο τελευταίος επεξεργαστής WordPress υποσχέθηκε να φέρει επανάσταση στον τρόπο δημιουργίας και διανομής του περιεχομένου μας. Η αρχική κυκλοφορία υπέστη από μια δύσκολη αρχή, και οι έμπειροι χρήστες είχαν δικαίως σκεπτικισμό. Τα πράγματα έχουν επανέλθει στο δρόμο από τότε, και αυτός ο σύγχρονος επεξεργαστής που βασίζεται σε μπλοκ κοιτάζει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά.

17. Πώς να δημιουργήσετε κατηγορίες

Δημιουργία κατηγοριών WordPress

Οι κατηγορίες αποτελούν ολόκληρη τη δομή του ιστότοπού σας WP. Αντιπροσωπεύουν τα μενού του ιστότοπού σας και βοηθούν τους χρήστες να πλοηγηθούν στη σελίδα που επιθυμούν. Η κατηγοριοποίηση του περιεχομένου σας δημιουργεί μια δομή που θα είναι ολοκληρωμένη τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης. Η προσθήκη και η τροποποίηση των μενού είναι παιδικό παιχνίδι με το πρόγραμμα επεξεργασίας WP drag-and-drop, οπότε προχωρήστε και ελέγξτε το.

18. Πώς να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού

Δημιουργήστε μια σελίδα προορισμού

Μια καλά σχεδιασμένη σελίδα προορισμού μπορεί να κάνει θαύματα για τις καμπάνιες μάρκετινγκ ή τις προσπάθειες δημιουργίας δυνητικών πελατών. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι έμποροι χρησιμοποιούν συχνά προσαρμοσμένες σελίδες, καθώς μπορούν να προσελκύσουν την προσοχή, να οδηγήσουν σε προκαθορισμένες ενέργειες και να συλλέξουν βασικά δεδομένα κίνησης. Είτε θέλετε να πουλήσετε ένα προϊόν, να συγκεντρώσετε συνδρομές ή να προωθήσετε ένα βίντεο – οι σελίδες προορισμού είναι ο καλύτερος τρόπος!

19. Πώς να δημιουργήσετε μια συλλογή φωτογραφιών

WordPress Δημιουργήστε μια Συλλογή φωτογραφιών

Το οπτικό περιεχόμενο είναι γύρω μας σήμερα. Τείνουμε να μοιραζόμαστε φωτογραφίες όλων όσων βρίσκουμε δροσερό – άνθρωποι, τρόφιμα, κατοικίδια ζώα, φύση. Σε τελική ανάλυση, «μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις», σωστά; Το WordPress έχει να κάνει με την αισθητική και σίγουρα φαίνεται από τις εκτεταμένες επιλογές και δυνατότητες προσαρμογής σε αυτό το τμήμα.

20. Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου

WordPress Δημιουργήστε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου

Πάνω από το 22% του παγκόσμιου πληθυσμού αγοράζει ήδη διαδικτυακά. Είμαστε συνηθισμένοι να πληκτρολογούμε απλώς μια διεύθυνση ιστού και να παραγγέλνουμε ένα προϊόν σε δύο λεπτά, είναι σαν να μην γνωρίζαμε ποτέ κάτι διαφορετικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα πρόσθετα για να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αλλά το WooCommerce είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό. Η WooCommerce ήδη παίρνει τον τομέα του διαδικτυακού εμπορίου από μια καταιγίδα, ξεπερνώντας ακόμη και τους ανταγωνιστές της αγοράς που εστιάζουν αυστηρά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

21. Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο συνεργατών Amazon

WordPress Δημιουργήστε ένα κατάστημα Amazon

Ένα κατάστημα θυγατρικών της Amazon σάς επιτρέπει να πουλάτε τα προϊόντα σας στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Η ενσωμάτωση διαφορετικών πλατφορμών όπως το WordPress και το Amazon μοιάζει με μεγάλη υπόθεση, αλλά πραγματικά δεν είναι. Αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία έναρξης ενός καταστήματος WP, μετακινώντας τα προϊόντα σας στη νέα αγορά και, φυσικά, το πιο γλυκό μέρος – συλλέγοντας τα κέρδη σας.

22. Τρόπος προσθήκης αρχείων πολυμέσων

WordPress Προσθήκη πολυμέσων

Η προσθήκη εικόνων, ήχου και βίντεο σε αναρτήσεις είναι πολύ εύκολο με το WP. Αυτό το εκτεταμένο σεμινάριο WordPress για αρχάριους ρίχνει λίγο φως στο πώς λειτουργεί ο ενσωματωμένος επεξεργαστής WISYWIG και πώς να ενσωματώνετε πολυμέσα για να κάνετε το περιεχόμενό σας πιο συναρπαστικό. Ως μπόνους, υπάρχουν μερικές συμβουλές για ευθυγράμμιση και βελτιστοποίηση μεγέθους.

23. Πώς να ανεβάσετε αρχεία μέσω FTP

WordPress Μεταφόρτωση αρχείων FTP

Οι περισσότεροι πίνακες ελέγχου περιέχουν ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης αρχείων που σας επιτρέπει να ανεβάζετε εύκολα δεδομένα. Μπορείτε επίσης να το επιτύχετε μέσω του πίνακα ελέγχου διαχειριστή WP. Ωστόσο, και οι δύο τρόποι περιορίζονται στον αριθμό και το μέγεθος των αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε ταυτόχρονα. Το FTP, από την άλλη πλευρά, είναι συχνά ταχύτερο, πιο ασφαλές και εξαλείφει όλους αυτούς τους περιορισμούς.

24. Πώς να προσθέσετε ένα Favicon

WordPress Προσθήκη Favicon

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν μια ελαχιστοποιημένη εικόνα, η οποία εμφανίζεται πριν από το όνομά τους στην καρτέλα του προγράμματος περιήγησής σας; Αυτό ονομάζεται favicon. Προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσετε την επωνυμία σας και να την κάνετε πιο αξέχαστη. Επιπλέον, εάν είστε σαν εμένα και διατηρείτε ανοιχτό τον τόνο των παραθύρων ανά πάσα στιγμή, τα favicons αποδεικνύουν τεράστια βοήθεια όταν πρέπει να εντοπίσετε γρήγορα μια συγκεκριμένη καρτέλα.

25. Πώς να προσθέσετε ένα Gravatar

WordPress Προσθήκη Gravatar

Το Gravatar, που σημαίνει Παγκόσμια Αναγνωρισμένο Avatar, αντιπροσωπεύει την οπτική σας εικόνα στον Ιστό. Αντί να δημιουργείτε διαφορετικά προφίλ σε πολλούς ιστότοπους, μπορείτε να έχετε έναν μόνο λογαριασμό χρησιμοποιώντας τις προκαθορισμένες πληροφορίες σας. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ενεργούς bloggers που δημιουργούν μόνο ένα όνομα για τον εαυτό τους.

26. Ο τελικός οδηγός για το WordPress Multisite

Multisite WordPress

Το WordPress προσφέρει την καλή επιλογή για την εκτέλεση πολλών ιστότοπων με μία μόνο εγκατάσταση. Πώς είναι χρήσιμο αυτό; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να υιοθετήσετε αυτήν τη μέθοδο; Πώς λειτουργεί; Ακολουθήστε αυτό το εξαιρετικό σεμινάριο από τους πραγματικούς προγραμματιστές της λειτουργίας πολλαπλών ιστότοπων και μάθετε τα οφέλη από τη λειτουργία ενός ολόκληρου δικτύου ιστότοπων με ένα καπέλο.

27. Πώς να προσθέσετε πολλές γλώσσες

Πολύγλωσσο WordPress

Ποιος καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετήσετε ένα διεθνές κοινό από το να τους μιλάτε στη μητρική τους γλώσσα; Η προσθήκη νέων γλωσσών στον υπάρχοντα ιστότοπό σας στο WordPress λειτουργεί πολύ καλά χωρίς πρόσθετες εγκαταστάσεις WP.

Όσον αφορά την ποιότητα, σας προτείνω να πάτε για μια μη αυτόματη μετάφραση του περιεχομένου σας για να διασφαλίσετε ότι θα βελτιώσετε ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Ωστόσο, τα πρόσθετα γλωσσών βελτιώνονται με την ημέρα, χάρη στην εξέλιξη της μηχανικής μάθησης, οπότε εξακολουθούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν πρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο.

28. Πώς να χρησιμοποιήσετε το WordPress REST API

API ανάπαυσης WP

Οι διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (ή απλά API) επιτρέπουν σε δύο διαφορετικές εφαρμογές να διασυνδέονται και να ανταλλάσσουν δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το API Χαρτών Google για να τοποθετήσετε έναν χάρτη στον ιστότοπό σας, ο οποίος θα λαμβάνει σχετικές πληροφορίες απευθείας από την Google. Εφαρμόζοντας την ίδια λογική στο WordPress, μπορούμε να βελτιώσουμε σημαντικά την εμπειρία χρήστη και να βελτιώσουμε τις δυνατότητες του ιστότοπού μας, όλα με τη βοήθεια του REST API.

29. Ημερολόγιο συντήρησης ιστότοπου WordPress

Συντήρηση ιστότοπου WordPress

Η συντήρηση της ιστοσελίδας είναι μια συνεχής διαδικασία. Ακόμα κι αν δημιουργήσετε τον τέλειο ιστότοπο WP, θα πρέπει να το προσέξετε και να βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα ενημερωμένο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, αλλά μην φοβάστε – δεν χρειάζεται να τα θυμάστε από καρδιάς. Αυτή η λίστα θα το κάνει για εσάς.

Τώρα που έχουμε τελειώσει με τα βασικά, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε πώς φαίνεται και αισθάνεται ο ιστότοπός μας.

Θέματα WordPress

30. Πώς να επιλέξετε ένα θέμα

Επιλέξτε ένα θέμα WordPress

Η επιλογή του σωστού θέματος για τον ιστότοπό σας είναι ζωτικής σημασίας και δεν μιλάω απλώς για όμορφες εμφανίσεις. Η οπτική σας διάταξη μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία πλοήγησης των επισκεπτών και ακόμη και να ενισχύσει τη συνολική ασφάλεια του ιστότοπου. Υπάρχουν πολλά χρήσιμα σεμινάρια WordPress για το θέμα εκεί έξω, αλλά αυτός ο εκτενής οδηγός καλύπτει όλα.

31. Πώς να προσαρμόσετε θέματα

Προσαρμογή θέματος WordPress

Όπως και με κάθε άλλη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, κάθε πτυχή της υποδομής του WordPress μπορεί να προσαρμοστεί. Με τη σωστή γνώση και λίγη εμπειρία, σύντομα θα ανακαλύψετε ότι η τροποποίηση ενός θέματος WP δεν προορίζεται μόνο για σχεδιαστές και προγραμματιστές. Μόλις το καταλάβετε, ο ουρανός είναι το όριο!

32. Πώς να δημιουργήσετε ένα παιδικό θέμα

Παιδικό θέμα WordPress

Φανταστείτε παιδικά θέματα όπως ένα δοκιμαστικό περιβάλλον για τυχόν αλλαγές και ανατροπές που θέλετε να δοκιμάσετε στον ιστότοπό σας χωρίς να διακόψετε τη διαθεσιμότητα του διαδικτύου. Ένα παιδικό θέμα επαναλαμβάνει τον «γονέα» του και αφήνει τα πάντα στη φαντασία σας. Σε περίπτωση που λείπουν τυχόν λειτουργίες αφού ολοκληρώσετε την τροποποίηση της νέας διάταξης, το γονικό θέμα θα καλύψει τα κενά.

33. Πώς να προσθέσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές

WordPress Προσθήκη προσαρμοσμένων γραμματοσειρών

Η γραμματοσειρά περιεχομένου σας είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο της οπτικής επωνυμίας, η οποία μπορεί να προσθέσει αυτό το πολύ απαραίτητο oomph στη νέα σας επιχείρηση. Τόσο κομψό όσο μερικές από τις ενσωματωμένες επιλογές, θα πρέπει πάντα να ψάχνετε για μοναδικότητα. Η γραμματοσειρά του ιστότοπού σας είναι ο τέλειος τρόπος για να το κάνετε.

34. Κατανόηση της Ψυχολογίας των Χρωμάτων

Ψυχολογία χρώματος WordPress

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ένα επιβλητικό 85% των διαδικτυακών αγοραστών επισημαίνει το χρώμα ως πρωταρχικό λόγο που τους αρέσει ή δεν τους αρέσει ένα συγκεκριμένο προϊόν. Είτε το κάνουμε σε συνειδητό επίπεδο είτε όχι, τα χρώματα μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα και οι προοδευτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη αυτό το γεγονός.

35. Τρόπος εκτέλεσης δοκιμών A / B

Το WordPress εκτελεί δοκιμές A-B

Οι έμποροι λατρεύουν να χρησιμοποιούν τη μεθοδολογία δοκιμών A / B, καθώς μπορεί να βρει σημαντική πρακτική χρήση. Βασικά, όποτε αντιμετωπίζετε μια απόφαση, μπορείτε να τη χωρίσετε σε δύο (ή περισσότερες) παραλλαγές. Ας υποθέσουμε ότι αναρωτιέστε εάν ο ιστότοπός σας πρέπει να υιοθετήσει συνδυασμό πράσινου ή μπλε χρώματος. Μπορείτε να εξυπηρετήσετε σε κάθε νέο επισκέπτη μια διαφορετική έκδοση και οι μετρήσεις που συλλέγονται θα σας ενημερώσουν για το ποιο χρώμα αποδίδει καλύτερα. Σε τελική ανάλυση – οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, σωστά?

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη νέα κομψή εμφάνιση του ιστότοπού σας, μπορείτε να προσθέσετε ορισμένες λειτουργίες. Έχουμε κατηγοριοποιήσει την ακόλουθη λίστα εκπαιδευτικών προσθηκών WordPress με βάση την αξία τους για διαφορετικούς επαγγελματίες.

Πρόσθετα WordPress

36. Πρέπει να έχετε WordPress Plugins

Πρέπει να έχετε πρόσθετα WordPress

Με πάνω από 50.000 προσθήκες στη βιβλιοθήκη WP, είναι πολύ εύκολο να χαθείτε. Ευτυχώς, μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα χρήσιμων οδηγών προσθηκών WordPress που περιγράφουν τα βασικά εργαλεία για να ξεκινήσετε και γιατί τα χρειάζεστε. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε μόνο ό, τι χρειάζεστε και ενημερώνετε τακτικά για να αποφύγετε τυχόν κινδύνους ασφαλείας.

37. Πρόσθετα WordPress για Σχεδιαστές

Πρόσθετα WordPress για σχεδιαστές

Οι σχεδιαστές μπορούν να αξιοποιήσουν το πλήρες δημιουργικό δυναμικό τους με το WordPress. Κάθε μικρή πτυχή της οπτικής προοπτικής του ιστότοπου WP είναι πλήρως προσαρμόσιμη και υπάρχουν πολλά εργαλεία για να σας βοηθήσουν. Ρίξτε μια ματιά σε μια επιλογή από τους καλύτερους πρόσθετους που τους αρέσει να σχεδιάζουν οι σχεδιαστές.

38. Πρόσθετα WordPress για προγραμματιστές

Πρόσθετα WordPress για προγραμματιστές

Αυτό είναι για όλους εσάς τους webmaster, devs και τους λάτρεις του κώδικα εκεί έξω. Τα ElegantThemes έχουν κάνει ένα όνομα για τους εαυτούς τους στην κοινότητα του WP με την εκτεταμένη βιβλιοθήκη πρόσθετων και μερικά από τα καλύτερα σεμινάρια WordPress. Ο οδηγός του θα σας δείξει τις πιο προτιμώμενες προσθήκες από προγραμματιστές και γιατί είναι τόσο δημοφιλείς.

39. WordPress Plugins για έμπορους

Πρόσθετα WordPress για έμπορους

Η Neil Patel δεν χρειάζεται καμία εισαγωγή εάν ενδιαφέρεστε εξ αποστάσεως για το ψηφιακό μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλύτερο άτομο να εμπιστευτεί με συμβουλές μάρκετινγκ από έναν από τους κορυφαίους επιδότες στον τομέα και ιδρυτή μιας εξαιρετικά επιτυχημένης ψηφιακής εταιρείας. Είναι χαρούμενος που μοιράζεται μέρος της τεχνογνωσίας του και επισημαίνει τα αγαπημένα του πρόσθετα.

40. Πρόσθετα WordPress για Συγγραφείς

Πρόσθετα WordPress για Συγγραφείς

Ο αρχικός σκοπός του WordPress ήταν να διαδώσει το blogging, οπότε ας μην ξεχνάμε όλους τους συγγραφείς εκεί έξω που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κυρίως το WP για να τροφοδοτούν τα blog τους. Από εργαλεία που βοηθούν στη βελτίωση των δεξιοτήτων γραφής σας έως τις προτάσεις για την ασφάλεια του ιστότοπού σας – αυτό το σεμινάριο τα έχει όλα. Επιπλέον, ο οδηγός ενημερώνεται συχνά, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι πληροφορίες στο εσωτερικό είναι διαχρονικές.

41. Πρόσθετα WordPress για ιδιοκτήτες καταστημάτων

Πρόσθετα WordPress για ιδιοκτήτες καταστημάτων

Το να έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σήμερα είναι τόσο εύκολο όσο η πίτα. Έχουμε ήδη λάβει ένα Κοιτάξτε προσεκτικά τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου, και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διάφορα πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την απόδοση του καταστήματός σας. Διαλέξτε το σωστό σύνολο εργαλείων για την επιχείρησή σας και σύντομα θα ακολουθήσει η επιτυχία.

Αφού τελειώσετε με τις προσθήκες, το επόμενο σύνολο δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων WordPress θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης του ιστότοπού σας.

Επιτάχυνση του WordPress

42. Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας

WordPress Έλεγχος ταχύτητας ιστότοπου

Η ταχύτητα του ιστότοπου δεν μπορεί να μειωθεί σε έναν μόνο αριθμό, καθώς πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την απόδοσή του. Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορα εργαλεία εκεί έξω που όχι μόνο σας επιτρέπουν να μετρήσετε τη σύνδεσή σας από όλο τον κόσμο, αλλά περιλαμβάνουν και άψογες συμβουλές βελτιστοποίησης. Η συμβουλή μου θα ήταν να διαλέξετε μερικά και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα που αποδίδουν από την ίδια τοποθεσία.

43. Πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας

Εικόνες βελτιστοποίησης WordPress

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα – οι εικόνες σας είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να εστιάσετε κατά τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Η βελτιστοποίηση εικόνας είναι μια προσεκτική διαδικασία που ξεκινά πολύ πριν ανεβάσετε τα γραφικά στον ιστότοπό σας. Αυτός ο οδηγός βελτιστοποίησης είναι κατάλληλος για αρχάριους του WordPress, αλλά οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν επίσης να βρουν μερικές καλές συμβουλές.

44. Πώς να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση Gzip

Συμπίεση GZIP WordPress

Η συμπίεση των εικόνων σας είναι απόλυτη ανάγκη με το WordPress. Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορούν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες μας, αλλά απαιτούν επίσης ένα δίκαιο μερίδιο των πόρων του συστήματος. Η εξασφάλιση του βέλτιστου χρόνου φόρτωσης των φωτογραφιών σας ελαττώνει αυτήν τη φόρτωση και, ως αποτέλεσμα, μπορείτε να απολαύσετε μερικούς ευχαριστημένους, επιστρεφόμενους πελάτες.

45. Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα CDN

CDN WordPress

Το CDN, ή το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, είναι ένα δίκτυο διακομιστών σε όλο τον κόσμο που περιέχει προσωρινά αποθηκευμένα αντίγραφα του ιστότοπού σας. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης προσγειώνεται στη σελίδα σας, ο διακομιστής που βρίσκεται πλησιέστερα στην τοποθεσία του εμφανίζει το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τυχόν επιβράδυνση που προκαλούνται από τις μεγάλες αποστάσεις. Ο πάροχος φιλοξενίας WordPress μπορεί συχνά να προτείνει μια λύση CDN και ακόμη και να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε μια.

46. ​​Πώς να αξιοποιήσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης

Προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης WordPress Leverage

Αυτό το γρήγορο χάκερ επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύει προσωρινά ορισμένα μέρη της σελίδας σας, οπότε δεν φορτώνεται κάθε φορά που κάποιος προσγειώνεται σε αυτήν. Το τακτοποιημένο τέχνασμα απαιτεί ορισμένες τροποποιήσεις στο αρχείο .htaccess, αλλά αυτό το σεμινάριο θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης του WordPress στο μέγιστο πλεονέκτημά σας.

47. Τρόπος χρήσης ασύγχρονης φόρτωσης

Ασύγχρονη φόρτωση WordPress

Η Javascript βρίσκεται στον πυρήνα των περισσότερων ιστότοπων σήμερα. Κουμπιά κοινωνικών μέσων, πρόσθετα SEO, θέματα – κάθε μικρό στοιχείο ιστότοπου εκτελεί σενάρια και αυτά τα σενάρια χρειάζονται το δίκαιο μερίδιο των πόρων τους. Φροντίστε να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες Javascript και αυτό θα αντικατοπτρίζει αμέσως τη συνολική σας ταχύτητα.

Η ταχύτητα είναι απαραίτητη – και μπορείτε να επωφεληθείτε από μερικές αναλυτικές συμβουλές για το πώς να σας κάνει να πετάτε στον ιστότοπο WP – αλλά και η ασφάλεια. Το επόμενο σετ μαθημάτων WordPress θα σας διδάξει πώς να χτίσετε έναν τοίχο γύρω από τον ιστότοπό σας (και δεν χρειάζεται το Μεξικό να πληρώσει για αυτό).

42. Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας

WordPress Έλεγχος ταχύτητας ιστότοπου

Η ταχύτητα του ιστότοπου δεν μπορεί να μειωθεί σε έναν μόνο αριθμό, καθώς πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την απόδοσή του. Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορα εργαλεία εκεί έξω που όχι μόνο σας επιτρέπουν να μετρήσετε τη σύνδεσή σας από όλο τον κόσμο, αλλά περιλαμβάνουν και άψογες συμβουλές βελτιστοποίησης. Η συμβουλή μου θα ήταν να διαλέξετε μερικά και να συγκρίνετε τα αποτελέσματα που αποδίδουν από την ίδια τοποθεσία.

43. Πώς να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας

Εικόνες βελτιστοποίησης WordPress

Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα – οι εικόνες σας είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες που πρέπει να εστιάσετε κατά τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Η βελτιστοποίηση εικόνας είναι μια προσεκτική διαδικασία που ξεκινά πολύ πριν ανεβάσετε τα γραφικά στον ιστότοπό σας. Αυτός ο οδηγός βελτιστοποίησης είναι κατάλληλος για αρχάριους του WordPress, αλλά οι προχωρημένοι χρήστες μπορούν επίσης να βρουν μερικές καλές συμβουλές.

44. Πώς να ενεργοποιήσετε τη συμπίεση Gzip

Συμπίεση GZIP WordPress

Η συμπίεση των εικόνων σας είναι απόλυτη ανάγκη με το WordPress. Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης μπορούν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες μας, αλλά απαιτούν επίσης ένα δίκαιο μερίδιο των πόρων του συστήματος. Η εξασφάλιση του βέλτιστου χρόνου φόρτωσης των φωτογραφιών σας ελαττώνει αυτήν τη φόρτωση και, ως αποτέλεσμα, μπορείτε να απολαύσετε μερικούς ευχαριστημένους, επιστρεφόμενους πελάτες.

45. Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα CDN

CDN WordPress

Το CDN, ή το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, είναι ένα δίκτυο διακομιστών σε όλο τον κόσμο που περιέχει προσωρινά αποθηκευμένα αντίγραφα του ιστότοπού σας. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης προσγειώνεται στη σελίδα σας, ο διακομιστής που βρίσκεται πλησιέστερα στην τοποθεσία του εμφανίζει το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τυχόν επιβράδυνση που προκαλούνται από τις μεγάλες αποστάσεις. Ο πάροχος φιλοξενίας WordPress μπορεί συχνά να προτείνει μια λύση CDN και ακόμη και να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε μια.

46. ​​Πώς να αξιοποιήσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης

Προσωρινή αποθήκευση προγράμματος περιήγησης WordPress Leverage

Αυτό το γρήγορο χάκερ επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύει προσωρινά ορισμένα μέρη της σελίδας σας, οπότε δεν φορτώνεται κάθε φορά που κάποιος προσγειώνεται σε αυτήν. Το τακτοποιημένο τέχνασμα απαιτεί ορισμένες τροποποιήσεις στο αρχείο .htaccess, αλλά αυτό το σεμινάριο θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιήσετε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης του WordPress στο μέγιστο πλεονέκτημά σας.

47. Τρόπος χρήσης ασύγχρονης φόρτωσης

Ασύγχρονη φόρτωση WordPress

Η Javascript βρίσκεται στον πυρήνα των περισσότερων ιστότοπων σήμερα. Κουμπιά κοινωνικών μέσων, πρόσθετα SEO, θέματα – κάθε μικρό στοιχείο ιστότοπου εκτελεί σενάρια και αυτά τα σενάρια χρειάζονται το δίκαιο μερίδιο των πόρων τους. Φροντίστε να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες Javascript και αυτό θα αντικατοπτρίζει αμέσως τη συνολική σας ταχύτητα.

Η ταχύτητα είναι απαραίτητη – και μπορείτε να επωφεληθείτε από μερικές αναλυτικές συμβουλές για το πώς να σας κάνει να πετάτε στον ιστότοπο WP – αλλά και η ασφάλεια. Το επόμενο σετ μαθημάτων WordPress θα σας διδάξει πώς να χτίσετε έναν τοίχο γύρω από τον ιστότοπό σας (και δεν χρειάζεται το Μεξικό να πληρώσει για αυτό).

Εξασφάλιση του WordPress

48. Πώς να ενημερώσετε το WordPress

Ενημέρωση του WordPress

Οι ενημερώσεις εφαρμογών είναι ένα μεγάλο πράγμα. Γιατί; Για αρχάριους, φέρνουν πολλές νέες λειτουργίες στο τραπέζι, περιέχουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώνουν τη συνολική απόδοση του ιστότοπού σας. Αυτό από μόνο του πρέπει να είναι αρκετά πειστικό. Αλλά εδώ είναι το πραγματικό kicker: οι ενημερώσεις επιδιορθώνουν τις ευπάθειες ασφαλείας που συχνά εκμεταλλεύονται οι χάκερ. Στην πραγματικότητα, οι βασικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο WP αντιπροσωπεύουν το 31,5% όλων των παραβιάσεων ασφαλείας στο WordPress. Καλύτερα ασφαλές από συγγνώμη, σωστά?

49. Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress

Όσο εμπιστεύεστε τον οικοδεσπότη σας και τις προφυλάξεις ασφαλείας σας, θα πρέπει πάντα να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Σε αυτήν την περίπτωση – αρκετά κυριολεκτικά. Συμβαίνουν απροσδόκητα προβλήματα και δεν μπορείτε να διακινδυνεύσετε να χάσετε δεδομένα επειδή σας εκπλήσσει. Γι ‘αυτό, είστε προληπτικοί και εξασφαλίστε την ομαλή εκκίνηση της επιχείρησής σας με μια τακτική στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

50. Τρόπος απόκρυψης της σελίδας σύνδεσης διαχειριστή

Απόκρυψη σελίδας διαχειριστή WordPress

Έχετε ακούσει για βίαιες επιθέσεις; Οι χάκερ τα ξεκινούν για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ιστότοπους. Brute-force επιθέσεις προσγειώνονται στη σελίδα διαχειριστή σας (στην οποία βρίσκεται από προεπιλογή / wp-διαχειριστής) και εκτελέστε έναν αλγόριθμο που προσομοιώνει τις προσπάθειες σύνδεσης. Εκτελούν εκατομμύρια συνδυασμούς χρηστών / κωδικών πρόσβασης έως ότου τελικά επιτευχθούν. Τώρα φανταστείτε αν “μετακινήσετε” τη σελίδα διαχειριστή σε διαφορετική, πιο ασφαλή τοποθεσία. Ακούγεται απλό, αλλά είναι απίστευτα αποτελεσματικό.

51. Πώς να περιορίσετε τις προσπάθειες σύνδεσης

Προσπάθειες σύνδεσης ορίου WordPress

Ένας άλλος τρόπος για να προστατευτείτε από αυτές τις ενοχλητικές επιθέσεις ωμής βίας είναι να περιορίσετε τις προσπάθειες σύνδεσης στη σελίδα διαχειριστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν ο εισβολέας εντοπίσει τη θέση του, η εκτέλεση του κακόβουλου αλγορίθμου θα χτυπήσει έναν πέτρινο τοίχο μετά από αρκετές προσπάθειες. Στο τέλος της ημέρας, η προσθήκη ενός επιπλέον επιπέδου ασφάλειας στον ιστότοπό σας μπορεί να λειτουργήσει μόνο προς όφελός σας.

52. Πώς να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης το WordPress

Προστασία με κωδικό πρόσβασης WordPress

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε κάποιο (ή όλο) το περιεχόμενό σας να κρύβεται από αδιάκριτα μάτια. Ευτυχώς, το WordPress σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την ασφαλή σύνδεση σε οποιοδήποτε μέρος του ιστότοπού σας – μια σελίδα, ένα προϊόν, ένα αρχείο με δυνατότητα λήψης – το ονομάζετε. Ακολουθήστε αυτό το χρήσιμο σεμινάριο για να μάθετε πώς.

53. Πώς να προσθέσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραμέτρων του WordPress

Μια μέθοδος για την περαιτέρω ενίσχυση της εφαρμογής WP είναι να προσθέσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων κατά τη σύνδεση. Ξέρετε, αυτά τα λίγα επιπλέον πράγματα που μερικές φορές οφείλουμε να κάνουμε εκτός από την είσοδο του χρήστη και τη διαβίβασή μας, όπως κάνοντας κλικ σε μια φωτογραφία ή πληκτρολογώντας ένα γράμμα / αριθμό συνδυασμού. Σήμερα, θα μάθετε μερικούς πιο δημιουργικούς τρόπους για να ασφαλίσετε τη σελίδα σύνδεσής σας.

Τώρα η ασφάλειά μας είναι ενημερωμένη – αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε κάτι που λείπει, μάθετε πώς να το κάνετε πραγματικά αδιαπέραστο – και μπορούμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στη βελτιστοποίηση του ιστότοπού μας. Το επόμενο σύνολο οδηγών εκπαίδευσης WordPress θα κάνει αυτή την εργασία όσο πιο εύκολη μπορεί.

Βελτιστοποίηση του WordPress

54. Απόλυτος οδηγός SEO

Απόλυτος οδηγός SEO WordPress

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (ή SEO για συντομία) σημαίνει πόσο μακριά θα εμφανιστεί ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google, ο απόλυτος ηγέτης της αγοράς, λαμβάνει υπόψη περισσότερους από 200 παράγοντες κατά την εμφάνιση αποτελεσμάτων και επηρεάζετε τους περισσότερους από αυτούς. Ο τρόπος με τον οποίο τα χρησιμοποιείτε μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας πολύβουης επιχείρησης ή μιας αποτυχημένης επιχείρησης.

55. Τρόπος εύρεσης και διόρθωσης σπασμένων συνδέσμων

Βρείτε και επιδιορθώστε σπασμένους συνδέσμους στο WordPress

Η μετεγκατάσταση ενός ιστότοπου WordPress ή η αλλαγή του τομέα του αναπόφευκτα σημαίνει ότι πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι σύνδεσμοί σας ανακατευθύνουν σωστά στη νέα τοποθεσία. Διαφορετικά, θα οδηγήσουν τόσο τους επισκέπτες όσο και τους ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης σε ανύπαρκτες σελίδες που ανοίγουν ένα εντελώς νέο κουτί σκουληκιών.

56. Πώς να σταματήσετε τις μηχανές αναζήτησης από την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας

WordPress Διακοπή μηχανών αναζήτησης από ευρετηρίαση

Οι ιστότοποι δεν εμφανίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παίρνουν πολλούς προσεκτικούς σχεδιασμούς, δοκιμές και λάθη, και πολυάριθμες μειώσεις μέχρι να φτάσουν στην τελειότητα. Ενώ μπορείτε να κάνετε αλλαγές απευθείας στον ζωντανό ιστότοπο στα αρχικά του στάδια, καλύτερα να μην αφήσετε τα ρομπότ αναζήτησης πριν ολοκληρώσετε τις κύριες εργασίες βελτιστοποίησης.

57. Πώς να βελτιώσετε τους μόνιμους συνδέσμους σας

Βελτιώστε τους μόνιμους συνδέσμους του WordPress

Η τέλεια δομή διευθύνσεων URL είναι καθαρή, ευανάγνωστη και όσο το δυνατόν συντομότερη. Το WordPress κατανοεί πόσο σημαντικοί είναι οι μόνιμοι σύνδεσμοι για τη συνολική στρατηγική SEO και παρέχει μερικές τακτοποιημένες ενσωματωμένες επιλογές για τη βελτίωσή τους. Αυτό το εκτεταμένο σεμινάριο καλύπτει τα πάντα και το συμπληρώνει με απαντήσεις στις συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με το θέμα.

58. Προγραμματιστές Cheat Sheet

Φύλλο εξαπάτησης WordPress

Αυτό είναι για τους πιο προχωρημένους χρήστες. Εάν έχετε δεξιότητες κωδικοποίησης και θέλετε να τις εφαρμόσετε στον ιστότοπό σας στο WordPress – αυτή η λίστα θα αποδειχθεί απαραίτητος βοηθός. Το cheat sheet σας ξεκινά με τα βασικά του WordPress και στη συνέχεια καλύπτει τα βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις αναπτυξιακές σας δεξιότητες.

59. Πώς να ρυθμίσετε το Yandex στο WordPress

Εγκατάσταση WordPress Yandex

Το Google είναι μακράν η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης… αλλά όχι απαραίτητα σε κάθε χώρα. Εάν το κοινό σας προέρχεται κυρίως από τη Ρωσία, τότε πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο βελτιστοποίησης για την τοπική μηχανή αναζήτησης, Yandex. Η εταιρεία έχει δίκαιο πάνω από το 50% της ρωσικής αγοράς μηχανών αναζήτησης, καθιστώντας τη χώρα ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου η Google δεν διεκδικεί την πρώτη θέση.

Σε αυτό το σημείο, το WP θα πρέπει να ακούγεται αρκετά καλό για να σας κάνει να θέλετε να αλλάξετε από την υπάρχουσα πλατφόρμα σας (και κατανοητό έτσι). Αυτά τα επόμενα μαθήματα WordPress θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία.

Μετεγκατάσταση WordPress

60. Πώς να μετακινήσετε έναν ιστότοπο Blogger στο WordPress

Μετακίνηση του Blogger στο WordPress

Το Blogger είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες blogging και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για αυτό. Δωρεάν εγγραφή, απλή πλοήγηση, ξεκάθαρα μενού – αυτά είναι όλα τα βασικά οφέλη, που άρεσαν στους νέους χρήστες. Καθώς ο ιστότοπός σας μεγαλώνει, ωστόσο, θα αντιμετωπίσετε αναπόφευκτα περιορισμούς και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μετάβαση στο WordPress είναι μια πιο λογική λύση.

61. Πώς να μετακινήσετε έναν ιστότοπο Wix στο WordPress

Μετακινήστε το Wix στο WordPress

Μια άλλη δημοφιλής λύση δημιουργίας ιστότοπων είναι το Wix. Τόσο ελκυστικό όσο είναι από μόνο του, όταν το συγκρίνεις με το WordPress, απλά δεν είναι εκεί. Το WP είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ευελιξία και τη δημιουργική ελευθερία, επομένως δεν είναι αφύσικο να θέλουμε να αλλάξουμε.

62. Πώς να μετατρέψετε έναν ιστότοπο Joomla σε WordPress

Μετακινήστε το Joomla στο WordPress

Η Joomla κατείχε την πρώτη θέση στην αγορά CMS για χρόνια. Στη συνέχεια, το WordPress ανέβηκε στα ύψη και εξαφάνισε τον ανταγωνισμό. Έτσι, δεν ήταν έκπληξη όταν οι χρήστες του Joomla άρχισαν να συρρέουν στη νέα πλατφόρμα. Οι δύο εφαρμογές δημιουργίας ιστοσελίδων είναι εγγενώς διαφορετικές και η διαδικασία δεν είναι ακριβώς απλή. Ευτυχώς, βρήκαμε κάτι για να σας καθοδηγήσουμε σε όλη τη διαδικασία.

63. Πώς να μετατρέψετε HTML σε WordPress

HTML σε WordPress

Η μετατροπή μιας στατικής σελίδας HTML σε WordPress μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να ξεφλουδίσετε τη γάτα HTML, οπότε διαλέξτε με τη μέθοδο που πιστεύετε ότι σας ταιριάζει καλύτερα. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να απολαύσετε τη συμμετοχή σας σε μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές κοινότητες και να χρησιμοποιήσετε όλους τους πόρους της.

64. Πώς να μετακινήσετε το WP από τον τοπικό διακομιστή σε ζωντανή τοποθεσία

Μετακινήστε το WordPress από το Τοπικό στο Ζωντανό

Πάντα τόσο συχνά, οι προγραμματιστές προτιμούν να δημιουργούν και να τροποποιούν το WordPress τοπικά αντί να εφαρμόζουν αλλαγές απευθείας στο ζωντανό περιβάλλον. Αυτή η μέθοδος φέρνει τα προφανή οφέλη από την εργασία εκτός σύνδεσης και τη δοκιμή προσαρμογών χωρίς τον πρόσθετο κίνδυνο να μπουνάνες στον ιστότοπό σας. Τώρα μπορείτε να μάθετε πώς να το κάνετε μόνοι σας σε μερικά εύκολα βήματα.

65. Τρόπος μετεγκατάστασης του WordPress σε νέο κεντρικό υπολογιστή

Μετακίνηση του WordPress σε νέο κεντρικό υπολογιστή

Τις περισσότερες φορές, όταν μετακινείτε τον ιστότοπό σας σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή, φροντίζουν τη μεταφορά του ιστότοπου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δεδομένο, επομένως είναι πάντα χρήσιμο να είστε προετοιμασμένοι να δοκιμάσετε τις δικές σας δεξιότητες. Εδώ είναι ένα εκτεταμένο σεμινάριο που θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε το WordPress και να μην χάσετε δεδομένα στο μεταξύ.

Έχουμε πλέον καλύψει όλες τις βασικές πτυχές της δημιουργίας ενός ιστότοπου με το WordPress και έχετε πολλά να διαβάσετε. Πριν σας αφήσω να σκάψετε αυτόν τον πλούτο πληροφοριών, έχω λίγο κάτι-κάτι για όσους από εσάς προτιμάτε να μαθαίνετε από οπτικοακουστικούς οδηγούς.

Εκπαιδευτικά βίντεο WordPress

66. Πώς να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο WordPress σε 10 λεπτά

YouTube - Ξεκινήστε έναν ιστότοπο WordPress

Το εκπαιδευτικό βίντεο του WPBeginner μας οδηγεί σε μια γρήγορη περιήγηση από τα πρώτα βήματα της επιλογής ενός οικοδεσπότη, μέχρι την έναρξη μιας ζωντανής ιστοσελίδας WP. Εάν τόσες πολλές πληροφορίες μπορούν να χωρέσουν σε 10 λεπτά, φανταστείτε πόσο γρήγορα είναι να μπείτε στο παιχνίδι WordPress.

67. Πώς να αναπτύξετε ένα θέμα από το μηδέν

YouTube - Αναπτύξτε το θέμα WordPress

Αυτό το σεμινάριο εμβαθύνει λίγο πιο βαθιά στις περιπλοκές πίσω από τα θέματα WP και σας επιτρέπει να γίνετε ο ίδιος προγραμματιστής WordPress. Αφού παρακολουθήσετε το βίντεο, θα μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα το CSS και το JS και να εφαρμόσετε αυτές τις δεξιότητες στη δημιουργία ενός οπτικά εντυπωσιακού ιστότοπου.

68. Πώς να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα

Youtube - Δημιουργήστε ένα κατάστημα WordPress

Η εκκίνηση ενός νέου επιχειρηματικού ιστότοπου με το WordPress δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά υπάρχουν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Έτσι, αποφάσισα να σας δείξω ένα από τα πιο εκτεταμένα μαθήματα YouTube WordPress εκεί έξω για να βεβαιωθώ ότι δεν σας λείπει τίποτα. Είτε χρειάζεστε βοήθεια με το καλάθι αγορών σας, την εφαρμογή προϊόντων ή την πύλη πληρωμής – αυτό το βίντεο σας καλύπτει.

69. Πώς να χρησιμοποιήσετε το Docker Compose με το WordPress

Σύνθεση Docker WordPress

Το Docker Compose είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να μεταφέρετε το WordPress στο επόμενο επίπεδο χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία πολλαπλών κοντέινερ. Δεν είναι ακριβώς κατάλληλο για αρχάριους χρήστες, αλλά αν γνωρίζετε το δρόμο σας για παρόμοια πλαίσια και γλώσσες δέσμης ενεργειών, το Docker μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε θαύματα με το WP.

Τυλίγοντας το

Ορίστε, φίλε!

Αυτό ολοκληρώνει τη λίστα των tutorials του WordPressTribunal. Ακόμα κι αν ξεκινήσατε ως πλήρης αρχάριος WP, μέχρι τώρα θα πρέπει ήδη να αισθάνεστε τόσο σίγουροι όσο ένας έμπειρος χρήστης. Όπως μπορείτε να δείτε, το πιο δημοφιλές CMS δεν είναι τόσο δύσκολο να λειτουργήσει. Έτσι, με λίγη πρακτική, σύντομα θα δημιουργείτε τον ιστότοπο των ονείρων σας.

Σκεφτείτε ότι μου έλειπε κάτι ή ζητούσα περισσότερες πληροφορίες για ένα θέμα WordPress?

Ενημερώστε με και θα το προσθέσω με χαρά. Αντίο τώρα, και…

… Νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει την τσάντα με μάρκες; Εάν φτάσατε σε αυτό το σημείο, τότε σας αξίζει πολύ.

Τσάντα από μάρκες

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector