Καλύτερη δωρεάν αποθήκευση cloud για το 2020

Διανυσματική εικόνα αποθήκευσης σύννεφωνΔεν υπάρχει δωρεάν γεύμα, όπως λέει το ρητό…


Αλλά εκεί είναι δωρεάν δείγματα, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Και όταν πρόκειται για την εύρεση του καλύτερη δωρεάν υπηρεσία αποθήκευσης cloud, μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν παντού.

Οι σημερινοί κορυφαίοι πάροχοι αποθήκευσης cloud είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας προσφέρουν λίγο χώρο αποθήκευσης cloud – εντελώς δωρεάν – με την ελπίδα ότι θα μετατρέψετε έναν πιστό και πληρωμένο πελάτη μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής σας.

Η αλήθεια πίσω από τις «δωρεάν» δοκιμές

Επιπλέον, πολλές από αυτές τις δωρεάν δοκιμές είναι πραγματικά χρήσιμες, επιτρέποντάς σας να “δοκιμάσετε” σχεδόν όλες τις δυνατότητες που θα έχετε ως πλήρεις στον πελάτη … Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνετε ότι οι περισσότερες δωρεάν επιλογές αποθήκευσης cloud – είτε πρόκειται για δοκιμή είτε για Διαφορετικά – απλά δεν έχετε αρκετό χώρο για τις περισσότερες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε επιχείρησης με περισσότερους από λίγους πελάτες που αποθηκεύουν και ανεβάζουν τα αρχεία τους.

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να είναι αρκετά για προσωπική χρήση, και όπως αναφέρθηκε, αξίζει να προσπαθήσετε να αποκτήσετε μια αίσθηση για την υπηρεσία και τη διεπαφή χρήστη.

Οι καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες Cloud Storage το 2020

Κατά την αξιολόγηση των υπηρεσιών, εξετάσαμε τον συνολικό αποθηκευτικό χώρο που έχετε δωρεάν ως τον κύριο παράγοντα αξιολόγησης (υποθέτοντας ότι όλες οι επιλογές που περιλαμβάνονται εδώ είναι κλειδωμένο από άποψη ασφάλειας).

Επιπλέον, δώσαμε την ίδια σημασία στις προδιαγραφές που παρέχονται δωρεάν. Εκτός από τις δυνατότητες, λάβαμε επίσης υπόψη την εμπειρία των χρηστών, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του ποιο πακέτου είναι η καλύτερη δωρεάν υπηρεσία.

Κάθε υπηρεσία έχει τα δικά της ψηλά και χαμηλά επίπεδα, επομένως η λίστα μας δεν είναι πραγματικά αντικειμενική. Επικεντρωνόμασταν σε πολλά πράγματα για τη συγκέντρωση της λίστας, οπότε θα επεκταθούμε σε κάθε υπηρεσία καθώς προχωράμε σε αυτές. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να επιλέξετε μια που αξίζει μια δια βίου συνδρομή όταν αποφασίσετε τελικά να λάβετε μία.

Ορίστε λοιπόν η λίστα με τις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης cloud το 2020:

# 1 Google Drive: Ο πρωταθλητής Reigning

Βασικές προδιαγραφές
 • Λογαριασμός Google
 • Χωρίς απαραίτητες αναβαθμίσεις
 • Τα αναβαθμισμένα σχέδια αξίζουν τον κόπο

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα Έγγραφα Google δωρεάν
 Προσφορές λογισμικού Google εφαρμογές τρίτων δωρεάν

ΜΕΙΟΝ

 Τα αρχεία έρχονται με διαχειριζόμενη κρυπτογράφηση
Υπάρχουν πιθανά ζητήματα απορρήτου
Δεν υπάρχει πελάτης Linux

Το Google Drive σας προσφέρει δωρεάν 15 GB από τη στιγμή που εγγραφείτε με έναν λογαριασμό Google. Όποιος διαθέτει Android ή Gmail λαμβάνει αυτό αυτόματα.

Αν και πρέπει να μοιραστείτε το χώρο με τα εισερχόμενά σας και τις Φωτογραφίες Google, εξακολουθεί να αρκεί να μην χρειάζεται αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή.

Όταν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση, η Google ανέβηκε στο πιάτο προσφέροντας μια επιλογή 100 GB. Για 2 $ ανά μήνα, μπορείτε να έχετε 100 GB στη διάθεσή σας. Το Google Drive παίρνει λίγο ακριβό αν θέλετε περισσότερα δεδομένα από 100 GB.

Το Google Drive σάς προσφέρει τα πάντα με τη δωρεάν υπηρεσία που λαμβάνετε ως συνδρομητής που πληρώνει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Έγγραφα Google δωρεάν. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το τεράστιο οικοσύστημα λογισμικού του Google Drive εξαιρετικές εφαρμογές και ενσωματώσεις τρίτων, χωρίς επιπλέον κόστος.

Το μειονέκτημα της διατήρησης αρχείων στο Google Drive είναι ότι η πλατφόρμα είναι γνωστή για τη σάρωση των αρχείων σας που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα απορρήτου. Οι σαρωτές της Google σάς προστατεύουν από ιούς, ανεπιθύμητα μηνύματα και επικίνδυνο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να είναι κακό εάν ένα άλλο κανονικό αρχείο είναι καραντίνα και καταστραφεί αφού επισημανθεί ως επικίνδυνο. Ωστόσο, αναλύουν επίσης περιεχόμενο για την προώθηση σχετικών προϊόντων στους χρήστες, που είναι μια σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, τουλάχιστον στα μάτια μου.

Εάν αυτό σας ενοχλεί, προτιμάτε να επιλέξετε μια άλλη δωρεάν επιλογή αποθήκευσης στο cloud, ακόμα κι αν το Google Drive προσφέρει ό, τι άλλο θέλετε.

Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι το Google Drive δεν παρέχει επιλογή παραπομπής. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μόνο τα 15 GB, εκτός εάν αποφασίσετε να πληρώσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένου ότι οι λειτουργίες είναι οι ίδιες για τους επί πληρωμή χρήστες του Google Drive, συνιστούμε να διατηρήσετε δωρεάν το Google Drive και να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο πρόγραμμα για να προσθέσετε στα 15 GB που έχετε ήδη.

# 2 pCloud: Καλύτερη κρυπτογράφηση Cloud Storage

Βασικές προδιαγραφές
 • Έναρξη αποθήκευσης 2 GB
 • Άνετη εμπειρία χρήστη
 • ΠΟΛΥΜΕΣΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου
Το πακέτο προσφέρει μια καλή εμπειρία χρήστη
 Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αναπαραγωγή βίντεο και ήχου, με τη δυνατότητα δημιουργίας λιστών αναπαραγωγής

ΜΕΙΟΝ

 Η μηδενική γνώση είναι πιο δαπανηρή
Έχετε λιγότερες δυνατότητες κοινής χρήσης

Το pCloud παρέχει στους χρήστες πακέτα αποθήκευσης που ξεκινούν με 2 GB δωρεάν αποθήκευσης στο cloud, κάνοντας εγγραφή για λογαριασμό.

Αυτό είναι ένα πολύ όχι λόγω του αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος είναι τυπικός, αλλά επειδή το σύνολο χαρακτηριστικών είναι ισοδύναμο με τα προγράμματα επί πληρωμή σε επίπεδο εισόδου. Επιπλέον, όπως και άλλοι πάροχοι, μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον χώρο – αξίας 8 GB – αναλαμβάνοντας μερικές απλές εργασίες, όπως παραπομπή άλλων ατόμων στην πλατφόρμα.

Η δωρεάν υπηρεσία pCloud στερείται δύο σημαντικών χαρακτηριστικών: κωδικοί πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης για κοινή χρήση συνδέσμων. Για να αποφύγετε ένα πρόβλημα, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα πακέτο 500 GB ή 2 TB. Ενώ και τα δύο είναι σε λογικές τιμές σε σύγκριση με πολλά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα όταν ο δωρεάν λογαριασμός δεν παρέχει αυτές τις δυνατότητες.

Εκτός από τις απουσίες, η υπηρεσία pCloud για δωρεάν μέλη εξακολουθεί να ξεχωρίζει. Εντυπωσιάστηκα με το ενσωματωμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου και βίντεο – το οποίο ουσιαστικά σας επιτρέπει να κάνετε ροή της μουσικής σας και να παρακολουθείτε ταινίες από το σύννεφο – καθώς και τη χρήσιμη δυνατότητα του λογαριασμού pCloud να είναι σε θέση να διαχειριστεί τη ροή HD.

Τα έξοδα αποθήκευσης στο cloud αυξάνονται πραγματικά με την πάροδο του χρόνου. Είναι ενοχλητικό να πληρώνεις κάθε μήνα. Είναι στο σημείο όπου η καταβολή ενός εφάπαξ τέλους για έναν φυσικό σκληρό δίσκο είναι μια καλύτερη οικονομική επιλογή.

Ευτυχώς, το pCloud σάς επιτρέπει να πληρώνετε μια εφάπαξ χρέωση για την αποθήκευση cloud. Μπορείτε να αποκτήσετε το πακέτο των 500 GB για πάντα με 175 $. Αυτό σημαίνει ότι έχετε έναν σκληρό δίσκο εγγυημένο ότι θα λειτουργεί για όλη τη ζωή. Εάν το χρησιμοποιείτε για 10 χρόνια, θα κοστίζετε περίπου 1,50 $ το μήνα του κόστους αποθήκευσης.

Πολλοί άνθρωποι – εγώ και εγώ – λατρεύω τις υπηρεσίες ασφαλείας μηδενικής γνώσης του pCloud. Το λυπηρό είναι ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία μηδενικής γνώσης – ακόμα κι αν έχετε λογαριασμό στο PCloud Premium. Καταλήγετε να πληρώσετε περισσότερα για το pCloud Crypto. Ωστόσο, ως δωρεάν υπηρεσία, μπορείτε να εγγραφείτε στο Crypto χωρίς να χρειάζεται να δώσετε χρήματα για το Premium.

Παρά τα λίγα μειονεκτήματα, με εξαιρετική εμπειρία χρήστη και άφθονο δωρεάν χώρο αποθήκευσης, το pCloud κατέχει την κορυφή της λίστας μας.

# 3 MediaFire: Τόνοι δωρεάν

Βασικές προδιαγραφές
 • 10 GB αποθήκευσης κατά την εκκίνηση
 • Φτηνές και αξιόπιστες
 • Σύστημα παραπομπής επιβράβευσης
 • Επιλογή για ενίσχυση του χώρου αποθήκευσης

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου
Μπορείτε επίσης να κερδίσετε έως και 50 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου
 Η πλατφόρμα προσφέρει φθηνά σχέδια τιμών

ΜΕΙΟΝ

 Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγχρονισμό αρχείων
Πρέπει να αντιμετωπίσετε την κακή ασφάλεια

Εάν η σύσταση του MediaFire σε περισσότερα άτομα δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης 2 GB απλώς εγκαθιστώντας την εφαρμογή smartphone MediaFire. Έχετε επίσης την επιλογή να κερδίσετε περισσότερα gigabyte συνδέοντας το Facebook ή το Twitter με την υπηρεσία.

Το MediaFire προσφέρει επίσης προσιτές τιμές, σαν να παρέχει ένα terabyte (1TB) μόνο για 5 $ το μήνα. Τούτου λεχθέντος, εκτός από τη δωρεάν υπηρεσία της, η πλατφόρμα είναι δύσκολο να προταθεί, ακόμη και αν είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες που υποστηρίζονται από Linux.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το MediaFire δεν θα συγχρονίσει αρχεία μεταξύ οποιασδήποτε συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε έγγραφα μέσω χειροκίνητης εργασίας εντός του cloud.

Επιπλέον, οι λεπτομέρειες ασφάλειας της πλατφόρμας δεν είναι ιδανικές, με κακές υπηρεσίες κρυπτογράφησης και χωρίς παροχή κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, το MediaFire καταφέρνει να προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης δωρεάν, οπότε καταφέρνει να κάνει τη λίστα μας.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το MediaFire είναι στη λίστα είναι ότι προσφέρει ένα καλό κομμάτι δεδομένων δωρεάν.

# 4 Sync.com: Αποκτήστε αποθήκευση μέσω παραπομπών

Βασικές προδιαγραφές
 • 5 GB αποθήκευσης για εκκίνηση
 • Κορυφή του συστήματος παραπομπής γραμμής
 • Πολλές διαθέσιμες δυνατότητες
 • Μια καλά αποθηκευμένη υπηρεσία αποθήκευσης

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 Παίρνετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου για κάθε παραπομπή με μηδενικά όρια
Έρχεται με κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου

ΜΕΙΟΝ

 Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ημερομηνίες λήξης
Δεν υπάρχουν όρια λήψης για συνδέσμους
Δεν υπάρχει πελάτης Linux

Το Sync.com έρχεται ως η δεύτερη θέση της υπηρεσίας αποθήκευσης Cloud σε αυτήν τη λίστα.

Όταν εγγραφείτε, έχετε δωρεάν χωρητικότητα 5 GB στην πλατφόρμα. Πολλοί χρήστες τραγουδούν επαίνους για τον συγχρονισμό, αλλά αυτό που κάνει την πλατφόρμα τόσο δημοφιλής ως δωρεάν υπηρεσία είναι ότι έχει ένα πρόγραμμα παραπομπής με απολύτως μηδενικά όρια. Παρόμοια με το pCloud, απολαμβάνετε 1 GB με κάθε νέα εγγραφή που παρέχετε, αλλά μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση όσες προσκλήσεις όσο συχνά θέλετε. ��

Η πλατφόρμα έχει όριο 20 GB στις παραπομπές, αλλά είναι πραγματικά εύκολο να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία μέσω email ή ζωντανής συνομιλίας, ώστε να μπορείτε να απενεργοποιήσετε το όριο. Οι εκπρόσωποι υποστήριξης του Sync θα ελέγξουν τις παραπομπές σας για να βεβαιωθούν ότι είναι πραγματικοί άνθρωποι, αλλά όσο παραγγέλλονται όλα, θα επεκτείνουν το μπόνους παραπομπής σας.

Ως απεριόριστη υπηρεσία παραπομπής, θεωρητικά, μπορείτε να αποκτήσετε σχεδόν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης cloud δωρεάν με αυτήν την πλατφόρμα από ό, τι επιτρέπεται με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία που έχουμε αναφέρει. Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθούν για να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Επιπλέον, το Sync.com δεν αποκόπτει πολλά από τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων επί πληρωμή από τη δωρεάν υπηρεσία του. Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης σε όλα τα προγράμματα, δωρεάν και επί πληρωμή. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε σε κοινόχρηστα αρχεία. Επιπλέον, είναι ότι το πρόγραμμα διαθέτει την καλύτερη υπηρεσία μηδενικής γνώσης μέχρι στιγμής τόσο για χρήστες που πληρώνουν όσο και για χρήστες που δεν πληρώνουν.

Έχετε επίσης την επιλογή να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης τις κοινοποιήσεις αρχείων μέσω ενός δωρεάν λογαριασμού, αλλά να μην προσθέσετε ημερομηνίες λήξης ή όρια λήψης. Για αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα πρόγραμμα Sync.com Pro. Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιλογή μεταξύ Sync.com ή pCloud, είναι λογικό. Και οι δύο ταιριάζουν σχεδόν ομοιόμορφα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχετε μια μεγάλη συμφωνία.

Μόλις εξαντλήσετε τους φίλους και τους γνωστούς σας, θα πρέπει να πληρώσετε για την υπηρεσία. Το Sync έχει μια φανταστική δομή πληρωμών όπου 1 TB αποθηκευτικού χώρου ισούται με 5 $ ανά μήνα. Το κρατά απλό.

Οι αξιότιμες αναφορές μας

Πιστεύουμε ότι μερικές άλλες δωρεάν επιλογές αποθήκευσης cloud αξίζουν μια αξιότιμη αναφορά. Αν και δεν καταφέρνουν να κατακτήσουν την κορυφή της λίστας μας, δεν είναι κακές επιλογές:

# 5 Amazon Cloud Drive

Η εγγραφή σας παρέχει μόνο 5 GB δωρεάν, αλλά εάν είστε τρέχων χρήστης του Amazon Prime, θα απολαύσετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών. Το μειονέκτημα είναι ότι το Amazon Drive δεν μπορεί να κρυπτογραφήσει αρχεία, επομένως η ασφάλεια αποτελεί πρόβλημα.

# 6 Degoo

Ένας άλλος πάροχος αποθηκευτικού χώρου που είναι αρκετά δημοφιλής. Μία εγγραφή στο Degoo σας παρέχει 100 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Αν και αυτό είναι πολύ περισσότερο από αυτό που προσφέρουν οι άλλες υπηρεσίες, το Degoo εξυπηρετεί τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο αντί για την αποθήκευση στο cloud. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν μια υπέροχη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, αλλά τουλάχιστον ολοκληρώνεται η δουλειά.

# 7 Microsoft OneDrive

Τέλος, για τις απλούστερες επιλογές, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε περισσότερο από το 1TB που παρέχεται από το Microsoft OneDrive. Έχετε πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο αποθήκευσης χρησιμοποιώντας απλώς ένα έγκυρο αναγνωριστικό email ιδρύματος. Μπορείτε να αποκτήσετε το Office 365, το οποίο συνοδεύεται επίσης από τις εκδόσεις της επιφάνειας εργασίας για Microsoft Word, Excel, PowerPoint και OneNote. Το καλύτερο είναι ότι είναι όλα δωρεάν.

Δωρεάν οδηγός αγοράς Cloud Storage

Ποιες δυνατότητες πρέπει να αναζητήσετε σε μια δωρεάν υπηρεσία αποθήκευσης cloud; Πρώτο και κύριο: ασφάλεια.

Όταν ψωνίζετε για τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αποθήκευσης cloud, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας. Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες αποθήκευσης cloud δεν θα δουν ποτέ και θα καταγράψουν περισσότερα από μια ματιά στα δεδομένα σας – τα διατηρούν κρυπτογραφημένα, προστατευμένα από τους χάκερ καθώς και τα αδιάκριτα μάτια των δικών τους υπαλλήλων.

Δεύτερος, Τα καλύτερα «δωρεάν» σχέδια θα πρέπει να περιλαμβάνουν όσες δυνατότητες και βασικά ισοδύναμα επί πληρωμή, καθώς αυτά θα σας δώσουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το τι πραγματικά θα πληρώνατε. Μετά από τι θα ήταν το νόημα ενός δωρεάν δείγματος εάν έλειπαν βασικά συστατικά?

Τέλος, η υπηρεσία θα πρέπει να είναι εύκολη στη χρήση, όπως στο τόσο απλό-τη-γιαγιά-θα μπορούσε-να το χρησιμοποιήσει. Should Θα πρέπει να ενσωματώνεται απρόσκοπτα σε όλες τις συσκευές σας, είτε πρόκειται για smartphone, tablet ή επιτραπέζιο υπολογιστή.

Οι περισσότερες από τις δωρεάν εφαρμογές αποθήκευσης cloud που προτείνουμε εδώ είναι συμβατές μεταξύ τους σε όλες τις εν λόγω συσκευές και λειτουργούν σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία που θέλετε, όταν τα θέλετε, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε (αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο).

Πώς επιλέγετε το ιδανικό δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο cloud?

Αν και όλες οι υπηρεσίες που προτείνουμε εδώ είναι δωρεάν, δεν παρέχουν όλες τις ίδιες αξία. Παραλείψαμε τυχόν παρόχους που διαθέτουν τίποτα λιγότερο από τέλεια ασφάλεια, καθώς θα ήταν χάσιμο χρόνου να αναφέρουμε και να τα αναφέρουμε.

Οι μόνες δύο κατηγορίες που απομένουν για σύγκριση είναι 1) ο αριθμός gigabyte (GB) που περιλαμβάνεται στο δωρεάν πακέτο αποθήκευσης και 2) οι λειτουργίες που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Δωρεάν έως ακριβό

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η λέξη «δωρεάν» είναι αρκετή για να τους δελεάσει και ακόμη και να εγκατασταθεί σε ένα μέτριο πακέτο αποθήκευσης. Μην παραπλανηθείτε! Όπως αναφέρθηκε, κάθε επιλογή δωρεάν αποθήκευσης cloud διαφέρει.

Εδώ είναι η συμφωνία, όχι Καλός Οι επιλογές προσφέρουν περισσότερα από 50 GB για το δωρεάν πακέτο τους. Αυτό είναι στο υψηλότερο σημείο. Τα περισσότερα όρια από 15 έως 16 GB. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, θα καταλήξετε να πληρώσετε κάποια στιγμή.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να επικεντρωθείτε είναι ότι καμία εταιρεία δεν σας προσφέρει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης. Το Dropbox, ένας από τους πιο γνωστούς παρόχους αποθήκευσης cloud, είναι επίσης ένας από τους λιγότερο γενναιόδωρους όσον αφορά την αποθήκευση ανά δολάριο μόλις περάσετε το όριο των 2 GB δωρεάν δεδομένων.

Πώς λειτουργεί το cloud storage

Σας προσφέρεται μόνο 2 GB μέσω του Dropbox με το δωρεάν πρόγραμμα, επίσημα γνωστό ως Dropbox Basic. Μετά από αυτό, οι τιμές είναι, στην καλύτερη περίπτωση, διπλάσιες από το ποσό των άλλων προγραμμάτων αποθήκευσης cloud. Στη χειρότερη περίπτωση, είναι πολλές φορές περισσότερες από τις άλλες επιλογές.

Το Dropbox προσφέρει το χαμηλότερο πακέτο premium σε 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται καν τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης. Αυτό θα σας αποφέρει 10 $ ανά μήνα και εάν θέλετε να διπλασιάσετε τα δεδομένα, θα κοιτάζετε 20 $ ανά μήνα.

Το Dropbox προσφέρει μια συμφωνία για να αποκτήσετε δωρεάν 16 GB αποθηκευτικού χώρου με την εγγραφή φίλων, αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια επιλογή – ούτε είναι επαγγελματικό για τις επιχειρήσεις να ζητούν από άλλους να εγγραφούν. Άλλες υπηρεσίες προσφέρουν επίσης το ίδιο χαρακτηριστικό. Επομένως, γιατί προτείνουμε τα πιο ευρύχωρα σχέδια εκεί έξω, όπως το pCloud ή το Sync.com (περισσότερα για αυτές τις επιλογές σε ένα λεπτό).

Αριθμός και τύπος χαρακτηριστικών

Εκτός από τον περιορισμό του χώρου αποθήκευσης (GB), πολλά δωρεάν προγράμματα αποθήκευσης cloud περιορίζουν επίσης τον αριθμό των δυνατοτήτων που παρέχονται. Χρησιμοποιώντας ξανά το Dropbox ως παράδειγμα, το Βασικό του πρόγραμμα στερείται σημαντικών δυνατοτήτων όπως κωδικοί πρόσβασης και έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία των φακέλων σας, καθώς και κοινή χρήση αρχείων και πρόσβαση εκτός σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιλογές στη λίστα μας ξεχωρίζουν περισσότερο με μια ποικιλία χαρακτηριστικών για να διαλέξετε.

Τελικές σκέψεις

Είναι υπέροχο όταν μια εταιρεία είναι τόσο σίγουρη για την υπηρεσία της που είναι πρόθυμη να την προσφέρει δωρεάν, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα γίνετε πελάτης που πληρώνει.

Αλλά θα γνωρίζετε μόνο ποιες δυνατότητες θα ωφελούσαν περισσότερο εσάς ή την εταιρεία σας μόλις τους δώσετε στην υπηρεσία ένα κολέγιο. Ας ανακεφαλαιώσουμε τις κορυφαίες επιλογές μας:

 1. Google Drive
 2. pCloud
 3. MediaFire
 4. Sync.com

Οι καλύτεροι δωρεάν πάροχοι αποθήκευσης cloud όπως το pCould θα σας προσφέρουν έως και 10 GB αποθηκευτικού χώρου με πολλές προηγμένες δυνατότητες με την ελπίδα ότι θα προτιμάτε το σύστημά τους από κάτι που είναι ήδη διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Gmail, όπως το Google Drive.

Στο τέλος, εξαρτάται από εσάς να καθορίσετε πόση δωρεάν αποθήκευση cloud χρειάζεστε και ποια από τις υπηρεσίες είναι πιο κατάλληλη για τη δουλειά. Ευτυχώς, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δοκιμάσετε όλα αυτά και απλώς να κολλήσετε με αυτό που σας αρέσει περισσότερο, όπως είναι όλα δωρεάν!

Διατηρήστε τις πληροφορίες σας ασφαλείς, λάβετε υπόψη σας πώς μοιράζεστε τα δεδομένα σας και επωφεληθείτε από αυτές τις δωρεάν επιλογές αποθήκευσης cloud (ενώ μπορείτε!). Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει λόγος πότε θα τελειώσουν τα δωρεάν δείγματα… ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector