Топ 10 на най-добрите регистратори на домейни до 2020 г. |

Всички уебсайтове, без значение колко големи или малки, се нуждаят от име на домейн.


Можете да закупите имена на домейни чрез регистратори на домейни. Или може би вече притежавате домейн и искате да го прехвърлите на нов регистратор.

Така или иначе може да е трудно да разберете кой регистратор е най-подходящ за целите на вашия сайт, бюджета и вашите нужди.

Някои регистратори са по-скъпи от други, а някои липсват безплатни функции, които други предлагат, например, защита на поверителността на домейна.

Ето нашия списък с 10 най-добри регистратори на домейни през 2020 г .:

1. Domain.com

Начална страница на Domain.com

Обща информация

Domain.com е основана през 2000г.

Компанията е собственост на Endurance International Group.

Характеристики и цени

Компанията е специализирана в имена на домейни, уеб хостинг, VPS хостинг, имейл, SSL сертификати, уеб дизайн и онлайн маркетингови услуги.

В момента те предлагат хостинг на WordPress, VPS хостинг и споделени хостинг планове.

Независимо от избрания от вас хостинг план, ще получите поне едно безплатно име на домейн заедно с неограничено пространство на диска, SSL сертификат, решения за електронна търговия и маркетингови инструменти.

Опциите за обслужване на клиенти включват денонощна поддръжка по телефона, както и зона с често задавани въпроси.

Ако просто искате да използвате Domain.com за регистриране на домейн, ще плащате $ 9,99 всяка година за .com и $ 12,99 за .net уебсайт.

Търсене на домейн.com

Защитата на поверителността на домейна струва допълнителни 8,99 долара годишно на домейн, така че можете да очаквате да платите около 18,98 долара за .com домейн и WHOIS защита на поверителността.

Регистрирайте име на домейн с Domain.com

Използвайте талон „HOSTFACTS“, когато регистрирате име на домейн (20% отстъпка)

2. GoDaddy.com

Домейн GoDaddy

Обща информация

Боб Парсънс основава GoDaddy през 1997 г., така че те са вече повече от 20 години.

Компанията със седалище в Скотсдейл, Аризона, първоначално беше наречена Jomax Technologies, но сега е известна като GoDaddy Group Inc.

Повече от 17 милиона души използват GoDaddy по целия свят, компанията управлява над 73 милиона имена на домейни. Това ги прави най-големият регистратор на имена на домейни в света.

Характеристики и цени

Освен регистрация на домейни, компанията предлага трансфери на домейни, професионален имейл, задвижван от Microsoft, одобрение на стойността на домейна, уеб хостинг, уеб сигурност, инструменти за онлайн маркетинг и други.

Те също предлагат денонощна глобална поддръжка на клиенти, която е достъпна чрез телефон и чат на живо.

Ако искате да регистрирате уебсайт .com с GoDaddy, това ще бъде само $ 9,99 за първата година. След това, това ще ви струва $ 17,99 всяка година.

Други видове домейни от най-високо ниво като .net, .tech или .co ще струват малко повече годишно.Ценообразуване на домейни GoDaddy

WHOIS защита на поверителността с GoDaddy ще ви струва минимум $ 9,99 на година за домейн за лична защита.

Ако искате защита на поверителността и за вашия бизнес, това ще ви струва малко повече – $ 14,99 на година за домейн.

Регистрирайте име на домейн с GoDaddy.com

3. Имеcheap.com

Търсене в домейн NameCheap

Обща информация

Namecheap е основана през 2000 г. и е базирана във Phoenix, AZ. Те са признати за акредитиран регистратор от Интернет корпорацията за присвоени имена и числа (ICAHN).

В годините, откакто Ричард Киркендал основава компанията, те са събрали 3 милиона клиенти и управляват над 7 милиона домейна.

Още през ноември 2010 г., Lifehacker беше обявен за „Най-добър регистратор на имена на домейни“. През 2012 г. беше обявен и за „Най-популярен регистратор на имена на домейни“.

Характеристики и цени

Компанията предлага трансфери на домейни, интеграция на приложения, SSL сертификати, имейл и много други.

Namecheap също е доставчик на уеб хостинг услуги. Те предлагат споделен, WordPress, дистрибутор, VPS и частен хостинг по имейл.

Те предлагат чат на живо и имейл поддръжка на клиенти, както и база от знания, където клиентите могат да намерят уроци и ръководства за самопомощ.

Ако искате да регистрирате .com уебсайт чрез Namecheap, ще трябва да плащате 8,88 $ годишно.

Ценообразуване на домейн NameCheap

Те предлагат и други домейни от най-високо ниво, които са по-достъпни като .xyz, .info, .online, .club и други.

Защитата на поверителността е налична от WhoisGuard и е безплатна, ако регистрирате нов домейн или прехвърлите върху съществуващ.

Регистрирайте име на домейн с NameCheap.com

4. Domains.Google

Преглед на домейни в Google

Обща информация

Google стартира Google Domains на 13 януари 2015 г. Софтуерът в момента е в бета етап.

Характеристики и цени

Всеки домейн се предлага с:

 • Частна регистрация без допълнителни разходи
 • Лесна интеграция с най-добрите създатели на уебсайтове
 • Персонализиран имейл с G Suite
 • Нови окончания на име на домейн
 • Поддомейни за персонализиране
 • Бърза, сигурна и надеждна интернет инфраструктура с Google
 • Прости инструменти за управление на домейна
 • Препращане по имейл
 • поддържа

Екипът за поддръжка на САЩ в Google Domains е на разположение 24 часа всеки ден от седмицата. Можете да се свържете с тях чрез чат на живо, имейл или телефон.

Уебсайтът на .com чрез Google Domains ще ви струва едва 12 долара на година за един домейн. Автоматичното подновяване е достъпно през сайта.

Цени на Google Domains

Преди всяко автоматично подновяване ще получавате известие по имейл при всяко подновяване, така че да имате шанс да прекратите регистрацията на вашия домейн.

Можете също така да купувате домейни за период до десет години. Това означава, че можете да закупите .com домейн за две години за 24 или десет години срещу такса от 120 долара.

WHOIS защита на поверителността е включена във вашия домейн без допълнителни разходи. Имайте предвид, че някои домейни, като .co.nz или .co.uk, не позволяват частна регистрация.

5. Name.com

Домейн Name.com

Обща информация

Name.com е основана през 2003 г. от Уилям Мушкин, основател и бивш президент на Mushkin Inc.

Компанията сега е собственост на Right Side Group и се намира в Денвър, Колорадо.

От 2003 г. Name.com спечели 320 000 клиенти и сега контролира два милиона от 16,5 милиона имена на домейни, управлявани от Дясната страна.

Характеристики и цени

Функциите включват трансфери на домейни, интеграция на приложения, SSL сертификати, създател на уебсайт, имейл и няколко опции за уеб хостинг.

В хостинг планове на WordPress и други хостинг планове на Name.com, с вашата покупка е включен безплатен домейн.

Планът за хостинг на стартиране поддържа един уебсайт, планът за създаване на име поддържа 25, а пакетът Невероятно поддържа неограничен брой сайтове.

Опциите за обслужване на клиенти включват база от знания и формуляр за контакт на сайта, където можете да изпратите имейл билет.

Поддръжката на чат на живо е достъпна от MON до FRI от 6:00 до 18:00, а SAT до SUN от 9:00 до 17:00 MST, докато телефонната поддръжка е налична и всеки MON до FRI от 9:00 до 16:00.

Уебсайтовете, завършващи на .com, струват $ 8,99 на година по време на регистрацията (процент на подновяване $ 12,99), докато сайтът с .host ще ви върне обратно $ 109,99 всяка година.

Имена на домейни Name.com

Поверителността на WHOIS е налична с Name.com срещу допълнителна такса от 4,99 долара годишно, но тази функция не е налична за всички разширения на домейни.

6. Bluehost.com

Bluehost.com

Обща информация

Bluehost е основана през 2003 г. и е базирана на Provo, UT. Endurance International Group (EIG), един от най-големите хостинг конгломерати на планетата, е собственик на компанията.

Над 2 милиона уебсайтове са хоствани с Bluehost. Компанията е много секретна с техния брой, но през 2010 г. те са имали над 525 000 клиенти.

WordPress.org също препоръчва Bluehost като техен избор на уеб хост.

Характеристики и цени

Тъй като Bluehost е главно доставчик на уеб хостинг услуги, те предлагат споделен, WordPress, VPS, посветен и хостинг продавач.

24/7 разговор на живо, билети по имейл и поддръжка по телефона са достъпни чрез Bluehost. Следователно, винаги ще можете да получите достъп до представител на отдела за обслужване на клиенти, който да ви помогне с всички проблеми.

Налична е обширна база знания, ако искате сами да търсите отговорите на вашите въпроси.

Един домейн се предлага безплатно с всеки хостинг пакет.

Ако не планирате да използвате Bluehost като свой уеб хост или искате да регистрирате повече от един домейн, очаквайте да плащате $ 11,99 на година за всеки домейн.

Информация за пакета Bluehost

Защитата на поверителността на домейна е допълнително $ 0,99 на месец, което ще ви струва общо $ 11,88 годишно. Като цяло ще плащате 23,87 долара на година за защита на вашия домейн и поверителност.

Регистрирайте име на домейн с Bluehost.com

7. HostGator.com

Търсене на домейн в HostGator

Обща информация

HostGator е основана през 2002 г. Endurance International Group (EIG) го закупи през 2012 г. и те все още притежават компанията.

Той е със седалище в Хюстън, Тексас. Повечето сървъри на компанията се намират там и в Provo, UT.

До 2013 г. HostGator е придобил над 400 000 клиенти и 9 милиона домейна.

Характеристики и цени

Подобно на Bluehost, HostGator основно служи като доставчик на уеб хостинг.

Опциите за хостинг включват уеб, облак, WordPress, дистрибутор, VPS, посветен, хостинг на приложения и Windows.

Препоръчваме WordPress облачен хостинг на HostGator. Продължителността на скоростта, скоростта на зареждане на страниците и цените са страхотни.

Всъщност, в сравнение с останалите конкуренти, ние класираме HostGator Cloud като най-добрият като цяло и по отношение на продължителността.

Те предоставят поддръжка на клиенти чрез чат на живо и билети по имейл. HostGator също предлага множество ресурси като форуми или видео уроци, за да ви помогне да разрешите всички проблеми.

Ако искате да регистрирате уебсайт .com във фирмата, това ще ви струва $ 12,95 на година.

Ще получите поне един безплатен домейн с плана на Хечлинг облак. Планът Baby Cloud и Business Cloud се предлагат с безплатни неограничени домейни.

Същото се отнася и за други планове на HostGator като уеб хостинг, хостинг на WordPress или хостинг на дистрибутори.

Сайтовете, завършващи в .co, .org, .net, .biz и .info ще струват същото.

HostGator планове

Ако вече използвате HostGator за домакин на вашия сайт, .com сайт ще ви струва само $ 2,99 на година.

Поверителността на WHOIS ще ви струва допълнителна такса от 14,95 долара годишно.

Регистрирайте име на домейн с HostGator.com

8. 1&1 (iONOS)

1 и 1 преглед на домейни

Обща информация

IONOS е основана през 1988 г., което ги прави едни от най-старите регистратори на домейни там.

Компанията е собственост на компания майка на име United Internet, която е немска компания за интернет услуги.

1&1 е базиран извън Монтабаур, Германия и има други места в Карлсруе, Цвайбрюкен, Мюнхен и Берлин.

1&1 продукти са достъпни за потребители в Германия, Австрия, Великобритания, Испания, Франция, Полша, САЩ, Канада, Италия и Мексико.

Над 7000 служители работят за компанията в целия свят.

Характеристики и цени

Функциите включват трансфер на домейни, създаване на уебсайт, създател на онлайн магазин, уеб хостинг, хостинг на WordPress, управляван облачен хостинг, VPS хостинг, управление на бизнес имейл и акаунти и други.

Инструментите за онлайн маркетинг и маркетинг по имейл също са достъпни чрез 1&1, както и SSL сертификати.

Те имат 24-часова поддръжка на клиенти чрез чат на живо, поддръжка по телефона, имейл и социални медии.

Цени за .com сайтове на 1&1 е сравнително евтино в сравнение с други уеб хостинг услуги: $ 1 на година. Тази цена обаче се прилага само за първата година. След това ще бъде за .com $ 15 на година и за .biz $ 20 за година.

Цени за 1 и 1

Защитата на поверителността на домейна WHOIS е достъпна безплатно с 1&1 за домейни, които позволяват частна регистрация.

9. Register.com

Регистрирайте се на преглед

Обща информация

Register.com е основана през 1994 г. и със седалище в Ню Йорк, Ню Йорк.

Компанията е собственост на Web.com Group Inc., която е американска компания за домейни и уеб разработки.

В момента Register.com управлява над 2,5 милиона различни имена на домейни.

Характеристики и цени

Характеристиките и продуктите включват трансфери на домейни, създатели на уебсайтове и електронна търговия, хостинг и SSL опции, имейл услуги и инструменти за онлайн маркетинг.

Инструментите за онлайн маркетинг включват оптимизация за търсачки (SEO), реклама с плащане на кликване (PPC), Facebook Boost и други.

Опциите за поддръжка на клиенти са достъпни по телефон и имейл за всички отдели. За съжаление, изглежда, няма опция за чат на живо.

Поддръжката на клиентите се предлага от 9:00 до 12:00 от понеделник до петък и от 9:00 до 22:00 в събота и неделя.

Уебсайтът на .com с Register.com ще ви върне само $ 5 на месец.

Сайтовете, завършващи на .net, .org, .biz, .info и .us струват същата сума като .com сайтове на месец.

Цени на Register.com

Този процент е много по-евтин от други конкуренти в регистратора на домейни като Go Daddy или Yahoo.

Защитата на поверителността на WHOIS се предлага за допълнителни $ 11 на година, така че вашите общи годишни такси за домейн и WHOIS защита трябва да бъдат около $ 16 всяка година.

10. хостинг на InMotion

inMotion домейни преглед

Обща информация

InMotion хостинг е основана през 2001 г. и е базирана извън Лос Анджелис, Калифорния. Компанията притежава и център за данни, разположен в Ашбърн, Вирджиния.

InMotion хостинг е частна компания, която притежава над 300 000 домейна. Те притежават и уеб хостинг център, който е уеб хост, създаден за начинаещи и блогъри.

Характеристики и цени

Те са известни с това, че са уеб хостинг мощност с бързи сървъри и страхотно време. Що се отнася до хостинга, компанията предлага споделен бизнес, VPS, дистрибутор и хостинг на WordPress.

Те също предлагат корпоративни хостинг решения и услуги за уеб дизайн.

Плюс това, автоматично обновяване на домейна е включено във всеки план, а безплатен домейн е наличен с някои планове като пакета за споделен бизнес хостинг.

Компанията предлага 24/7 поддръжка на клиенти под формата на чат на живо, имейл, Skype и телефонна поддръжка.

Ако търсите домейн .com, очаквайте да плащате $ 15,99 на година. Същото важи и за .net, .org, .biz, .info и .us домейни.

InMotion хостинг цени

Защитата на поверителността на домейна е допълнително $ 12,99 на година, което довежда общата сума до $ 28,98 годишно.

Компанията предлага и 90-дневна гаранция за връщане на парите, така че ще можете да получите пълно възстановяване, ако установите, че In Motion хостинг не е уеб хостинг сайт или регистратор на домейн.

заключение

Никога не е било по-лесно да настроите и създадете уебсайт, особено ако използвате система за управление на съдържанието (CMS) или създател на уебсайт.

Не можете да избегнете регистрация на име на домейн.

Не можете да регистрирате име на домейн без регистратор на домейн, който да се грижи за задния край на процеса на регистрация на уебсайта.

Ако не съществуваше система за имена на домейни, трябва да се ориентираме в интернет, като въвеждаме дълги, трудно запомнящи се IP адреси.

Изборът на правилното име и регистратор на домейни не трябва да се приема леко!

След като знаете разликите между десетте най-добри регистратори на домейни, можете да вземете информирано решение кой от тях е най-подходящ за вас:

 • Domain.com 
 • GoDaddy е изключително популярен регистратор на домейни със 17 милиона потребители.
 • Namecheap беше обявен за „Най-добър регистратор на имена на домейни“ през 2010 г. и „Най-популярен регистратор на домейни“ през 2012 г..
 • Bluehost е не само чудесно място за регистриране на домейн; това е също чудесно място за хостване на вашия уебсайт. Над 2 милиона уебсайтове са хоствани с Bluehost.
 • Регистрирани са 9 милиона домейна HostGator. Подобно на Bluehost, те са предимно доставчик на уеб хостинг услуги.
 • Name.com контролира над 2 милиона домейна от 16,5 милиона домейни, собственост на компанията-майка им, дясна страна.
 • 1&1 съществува от години в света на регистратора на домейни; те са основани през 1988 г. С 1&1, .com сайтовете са само $ 0,99 на година за домейн.
 • Register.com управлява 2,5 милиона домейна и предлага широки инструменти за онлайн маркетинг.
 • InMotion хостинг предлага автоматично обновяване на домейна и множество различни опции за уеб хостинг.
 • Google Домейни в момента е в бета етап, но все още е страхотен регистратор на домейни. Те ви позволяват да регистрирате вашия домейн за период до десет години, а защитата на поверителността на WHOIS е включена във всеки допустим домейн.

Можете да намерите пълен списък на акредитираните от ICANN тук.

Започнете с избора на регистратор на домейни от нашия списък, който най-добре отговаря на вашите нужди и бюджет днес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector