Преглед на облачните пътища – Дали управляваният облачен хостинг е добра идея?

Облачните базирани уеб услуги са яростта в наши дни. Всъщност почти всяка компания, която предоставя хостинг, има някаква форма на облак, върху която да почива вашата платформа.


С толкова много опции как да отделите доброто от лошото?

Отговорът е прост. Вие избирате този, който предлага малко повече, без да ви струва много повече. Компании като Cloudways се опитват да предоставят такъв вид стойност за услуга, като ви дават различен вид управляван облак, наричайте го Cloud +, ако желаете.

Лого на Cloudways

Какво е управляван облачен хостинг?

Управлявани облачни изчисления взема някои от най-добрите функции на облачни базирани платформи, а именно разпределена наличност на мрежата на множество сървъри и добавя акцент върху сигурността и последователността.

Сървърите на Cloudways са издълбани виртуални машини за комбиниране на безопасността на локални частни сървъри с удобството и икономията на разходи на публичен модел. Това е идеална атмосфера за работа на разработчиците поради сигурността и възможността да създават сървъри, имитиращи различни геолокации. Това е чудесно за тестване на сигурността, скоростта и производителността от инженерна гледна точка.

Като цяло управляваните облачни платформи ви предлагат предимството на:

Наличност, на която можете да разчитате

Постоянната наличност се дължи на начина, по който такива платформи са структурирани чрез система от мрежи за съхранение (SAN) и сървъри, за да осигурят надеждна защита при отказ, която е надеждна.

Автоматизация

Управлението на отказите и ресурсите се автоматизира, за да се създаде баланс между физическите машини и управляваните мрежи чрез виртуализация. Това означава ако един хост се срине, има други в рамките на виртуалната мрежа, които автоматично ще запълнят празнината, за да поддържат и работят уебсайта ви.

Мрежова сигурност

Средите на облачните сървъри и виртуалните локални мрежи (VLAN) са защитени от протоколи като система за откриване на проникване (IDS) / система за предотвратяване на проникване (IPS) и защитни стени.

Балансирана хибридна платформа

Въпреки че не е истински хибриден модел, управляваните облачни платформи са в състояние да анализират ресурси между споделени, специализирани мрежи и облачни сървъри, пребиваващи на същите сървъри.

Поносимостта

С таксуване за употреба и рентабилен хостинг модел, управляваните облаци ви дават предимството на по-ниската цена, без да жертвате ефективността и сигурността.

Целта на нашия преглед на Cloudways е да ви предостави цялостна оценка на предимствата, функциите и производителността, което прави Cloudways управляван хостинг чудесно решение за разработчици и предприятия от всички размери и индустрии.

Преглед на Cloudways: Защо е различно

Компанията е основана през 2011 г. Централизираното й местоположение в Малта предлага няколко предимства. Мрежата от сървъри поставя клиенти лесно на достъп един до друг, което увеличава скоростта и достъпа.

Освен това осигурява плодородно пространство за разработка на приложения на PHP, включително контейнерни приложения, в сигурна среда. Те могат да направят това, като поддържат защитен модел PaaS (платформа като услуга), който е богат на функции и достъпен.

Точно от бухалката, Cloudways ви предоставя двуседмична безплатна пробна версия, за да можете да изградите и тествате уебсайта си и налични функции като интелигентния асистент на CloudwaysBot, без да инвестирате нито стотинка. Имате възможност да създадете потребителско име и парола или да влезете с вашите акаунти LinkedIn, Github или Google.

Оттам ще трябва да имате гъвкавост, за да избирате от широк спектър от системи за управление на съдържанието (CMS), включително трите топ платформи, WordPress, Drupal и Joomla. Други включват:

 • МедияУики
 • Mooble
 • PHP стек
 • Захар CRM
 • PrestaShop
 • Magento

Изборът не е ограничен до вашия CRM. Можете да интегрирате Cloudways върху други облачни базирани платформи като уеб услуги на Amazon (AWS), Google Cloud, Vultr и Digital Ocean. Дори ще имате избор на сървъри от многото, които компанията е разпръснала в цялата страна.

Но какво ще кажете за подробностите на тази управлявана услуга за облачни изчисления?

Те предлагат много конкурентни цени започва от едва 10 долара на месец, а производителността им е по-добра. С тази компания няма ограничения за използване на процесора и ресурси на честотната лента, както някои други хостинг компании. Това означава, че можете да имате нужните нужни ресурси, без да се нахвърляте на по-скъп план.

Цена срещу изпълнение

Един от първите критерии за избор на добра хостинг услуга е стойността в сравнение с цената. Това обикновено се измерва като съотношение цена: ефективност, основаваща се на предоставяне на услуги на определена цена. Колкото по-ниско е съотношението, толкова по-желана е услугата.

Uptime vs Downtime

Знаете ли колко голяма е разликата между продължителност на 99.8 и 99.999 (5-9s)? Въпреки че тези числа са само части от секундата, първото число се отнася до 18 часа престой на година, а другата само девет минути.

Много уеб-домакини обещават определено ниво на време за работа, но много от тях не успяват да го подкрепят с гаранции в писмена форма, като го включат в своите SLAs (споразумения за ниво на услуги). Cloudways обещава 99,999 процента наличност и това е доказано при тестване. Един тестер пингвали уебсайта си с инструмент за тестване от множество места на всеки 15 минути в продължение на 30 дни. В прегледа на техните показатели в края на този период от време, няма нито един случай на престой.

Средна скорост на натоварване

В тест след теста, Cloudways успя да анализира натоварванията на страниците до милисекунди. Само за сравнение, най-добрите хостинг платформи обикновено зареждат страница с часовников режим между една и 10 секунди. Струва си да се отбележи, че за всяка допълнителна секунда е необходимо да заредите уебсайта си, степента на отпадане ще се увеличи с до 32 процента. Това няма да е проблем с Cloudways, който има средно време за натоварване около 616,5 милисекунди.

Какво прави тази платформа толкова бърза? Технология под формата на подредени Apache, Memcached, Varnish и Nginx.

Сървъри и Местоположения на сървъри

Cloudways идва с достъп до тяхната мрежа за доставка на съдържание, която създава и sзавършва множество копия на вашите уеб страници до тяхната глобална мрежа, състояща се от 45 точки на присъствие (PoPs). Веднага щом заявка попадне в сървъра им, тя автоматично се прехвърля в най-близкото геолокационно местоположение. Това е още един фактор, който допринася за бързината и надеждността на тази хостинг платформа. Интеграцията с техния CDN струва $ 1 за 25 GB честотна лента. CSN се поддържа от StackPath, който преди беше MaxCDN. Можете също да използвате Cloudflare или друг CDN по ваш избор.

Компанията е със седалище в Малта и има сървъри във всяка голяма европейска столица, както и в големите градове в САЩ, Азия, Австралия и два в Южна Америка в Рио де Жанейро и Сан Паоло, Бразилия.

Капацитет на лентата

С Cloudways е малко вероятно да се сблъскате с проблеми с недостатъчна честотна лента. Стига да се справите добре с количеството ресурси, от което се нуждаете, можете да получите честотна лента, която работи в диапазона от 1 – 12 терабайта.

Поддръжка на клиенти и база знания

Обслужването на клиенти е достъпно чрез чат на живо 24/7/365. Те също така предлагат билети за помощ с бърза реакция и опция да говорят с техник на живо. Единственият недостатък е това трябва да се изисква взаимодействие между човек и човек чрез онлайн формуляр за планиране на обратно повикване или сесия по Skype.

Както всяка компания, която е уверена в своето ниво на обслужване и отзивчивост, Cloudways предлага гаранция за връщане на парите. В стремежа си да бъдете различни, той не следва типичния 30- или 60-дневен модел. Всъщност, това е толкова сложно, че дори обслужването на клиентите ще ви препрати към страницата им с правила а не се опитвайте да ви го обясня.

Базата им от знания е обширна, с множество уроци и съвети за решаване на редица хостинг проблеми. Има и доста активен блог, който е изпълнен със статии и можете да се абонирате, за да получавате статия и актуализации направо във входящата си поща. Можете дори да общувате с компанията и разширената общност във всички основни платформи за социални медии.

Уникални черти

Функциите са друго място, което тази платформа наистина блести. Ще е необходима цяла новела, за да се разяснят всички добродетели на Облачните пътища, така че ще ви дадем акцентите и ще ви информираме къде се откроява от другите облачни хостинг решения.

Въпреки че може да не остане уникален за дълго, техният модел на услуга PaaS е иновация. Първото нещо, което трябва да споменем, е лесна инсталация с едно щракване и плъзгач, който ви позволява да конфигурирате вашата система, като изберете прогнозен брой показвания на страници, които се надявате да получите. След това системата препоръчва размер на сървъра и други ресурси, за да отговори на очакваните нужди. Можете също да конфигурирате ръчно за по-висока степен на персонализиране.

След това сте готови да инсталирате вашия уебсайт WordPress или друга CMS. Ще получите една безплатна миграция на платформа като бонус.

Но това не е всичко, което прави Cloudways уникална платформа. Техните набори от функции са изградени около електронната търговия, със специална колекция от инструменти за разработчици.

скалируемост

Едно от най-добрите неща за облачния хостинг е нивото на мащабируемост. Откакто ти плащате само за ресурсите, които използвате, няма да се налага да се притеснявате от това, че ще напрягате ресурси, за да плащате повече, отколкото ви е необходимо, „за всеки случай.

Ако използвате AWS или Google Cloud, можете да го разгърнете, за да мащабирате вашия CPU и RAM, за да отговори на вашите нужди. Ще имате и два диска за съхранение, един за приложения и друг за вашата база данни. Това дава и допълнителна сигурност.

Свързани: Управление на бази данни на WordPress, използвайки phpMyAdmin

Сигурност

В допълнение към поддръжката на WP плъгини за сигурност, Cloudways предлага няколко собствени функции. Те включват:

 • Защитните стени които ограничават достъпа до порта
 • SSH и SFTP вход за предотвратяване на груби атаки
 • Сигурност на базата данни чрез предпочитан списък с IP адреси
 • Изолация на приложението за да се запазят приложенията отделно дори на един и същ сървър
 • SSL сертификати използвайте Let’s Encrypt
 • Управление на ролите на потребителя да поддържа протокол за достъп с най-малко привилегии
 • Защита на OS и кръпкаm, която може да бъде конфигурирана да се инсталира автоматично чрез Debian
 • Bounty Bug Bug за краудсорсинг предприемчиви ентусиасти по сигурността, в партньорство с BugCrowd
 • Двуфакторна автентификация за допълнителен контрол на достъпа
 • Спазване на GDPR
 • Шифроване от край до край
Архивиране и възстановяване

Архивирането се извършва автоматично по подразбиране, и функцията за възстановяване е оперативна само с едно щракване. Администраторите също могат да конфигурират ръчно архивирането, за да се изпълняват по техния предпочитан график.

мониторинг

Ще спите по-лесно, като знаете, че получавате 24-часово наблюдение и сигнали на живо. Cloudways ви предоставя също интеграция на New Relic за отстраняване на проблеми с производителността и CloudwaysBot да ви уведомява за проблеми.

Добавки и интеграции

Когато имате нужда от допълнителна функционалност, Cloudways доставя с редица добавки и интеграции. Списъкът включва:

 • API на Cloudways
 • CloudwaysBot канали
 • Миграция на приложения
 • SMTP добавка
 • Добавка за Backspace имейл
 • DNS Made Easy добавка
 • Cloudways Поддръжка на добавки
CloudwaysBot

Тази уникална функция е като да имате борден асистент. Той може да отговори на въпроси, да направи препоръка, да ви дава съвети, докато работите, или да изпращате сигнали чрез Slack, HipChat или имейл. Можете да персонализирате типа известия и разработчиците могат да взаимодействат с CloudwaysBot чрез персонализирани API.

Разработчиците могат управляват своите екипи чрез администраторска конзола, където те могат да определят роли и да предоставят разрешения, а вие можете да създадете специален достъп за временни членове на екипа като консултанти и специалисти по сигурността.

Въпреки че сте ограничени от root достъп, вие сте в състояние да провеждате стадиране и тестване или да получите достъп до команден ред чрез SSH.

Attn: Разработчици

Ако се развивате в PHP, ще се радвате да отбележите, че Cloudways предлага избор между работа с PHP7 или избор между няколко рамки. Улесняването на скриптовите операции се осъществява от предоставения RESTfulAPI. Има дори API Playground за тестване на скриптове.

Единствените минуси, които наистина бихме могли да открием с тази платформа, са, че тя е трудно да получите поддръжка на клиенти по телефона и профилите не включват имейл адреси или опция за регистрация на домейн. Можете да получите имейл адреси, но това ще ви струва малко повече. Ще получите и ограничена поддръжка, ако се развивате на език като Ruby, Python или JS и нямате корен достъп.

Видове услуги и планове за ценообразуване

В допълнение към 14-дневен безплатен пробен период, Cloudways предлага до 11 нива на обслужване. Цените може да изглеждат по-малко от конкурентни на пръв поглед, но трябва да вземете предвид, че управлението на платформата е включено в тази цена.

Компанията работи по модел на изплащане и те включват някои екстри като безплатна миграция и SSL сертификати, неограничена инсталация на приложения и експертна 24/7 поддръжка с всеки план. Услугите се таксуват на почасова база, докато платформата като услуга се таксува месечно. Можете да платите чрез основна кредитна карта или PayPal.

Планове за най-добри цени в Cloudways

Основните четири нива на обслужване са:

DO1GB услуга за 10 долара на месец / 0,0139 долара на час, което включва 1 GB RAM, едноядрен процесор, 25 GB място за съхранение и 1 TB честотна лента
DO2GB за $ 22 на месец / $ 0,0306 на час, което включва 2 GB RAM, едно ядро, 50 GB за съхранение и 2 TB честотна лента
DO4GB (най-предпочитано) при $ 42 месечно / $ 0.0583 на час, с 4Gb RAM, двойни ядра, 80 GB памет и 4TB честотна лента
DO8GB при $ 80 на месец / $ 0,1111 на час, който идва с 8 GB RAM, четириядрен процесор, 150 GB за съхранение и 5TB честотна лента

Платформите се простират на три нови нива, DO96, 128 и 192GB, които увеличават възможностите ви до умопомрачителните 192 GB RAM, 32-ядрен процесор, 3840 GB място за съхранение и 12TB честотна лента за 1,035 долара на месец / 1,44375 долара на час.

Заключителни мисли

Посочената мисия на Cloudways е да „упълномощаваме хората, така че да могат да движат мечтите си напред“. Надяваме се, че този преглед на Cloudways успя да отговори на всички въпроси, които имате относно тази опция за хостинг.

Ако търсите достъпно гъвкаво хостинг решение за уебсайта си за електронна търговия или уеб строителни дейности. От нашата гледна точка, Cloudways ви дава най-доброто от този тип хостинг платформа, с някои допълнителни екстри, хвърлени за добра мярка.

Често задавани въпроси: Управляван облачен хостинг

Ако търсите само няколко късчета информация, заповядайте в нашите често задавани въпроси за хостинг на Cloudways.

В: Къде е базиран Cloudways?

A: Компанията е със седалище в 52 Springvale, улица „Папа Пий XII“, Mosta MST2653, в Малта. Това предлага предимството на централизирано местоположение, достъпно от Европа, САЩ и други изгодни глобални бизнес центрове.

Въпрос: Какво се управлява хостинг на WordPress?

A: Хостинг услуга, която се справя с много от спецификите на работата на уебсайт на WordPress за вас. Това означава, че се грижат за поддръжката и задълженията за архивиране / освобождаване. Тъй като повечето са платформи за облачен хостинг, няма да се налага да се грижите толкова много за сигурността, продължителността и мащабируемостта,.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map