Преглед на квадратното пространство – минуси и плюсове за потенциалния купувач (2020)

През последните седем месеца наблюдавахме цялостното представяне на Squarespace като уеб хост. Тествали сме време за работа, време за зареждане, поддръжка на клиенти, функции на услугата и други. По-долу е нашият задълбочен преглед на квадратното пространство, който разчита много на данните.


Какво е Squarespace?

Преглед на квадратното пространствоНачална страница на квадрат

Squarespace е основана в спалнята на изпълнителния директор Антъни Касалена през април 2003 г..

В наши дни това е много повече от операция в общежитието.

Със седалище в Мериленд, компанията има 827 служители в трите си места. Милиони уебсайтове се хостват на платформата Squarespace.

През 2017 г. Squarespace беше обявен от HIRED за „№ 1 работодател, базиран в Ню Йорк“.

Същата година компанията е наречена от Fortune като едно от най-добрите 50 места за работа за родители, класирайки се на номер 26 в списъка.

На началната си страница марката твърди, че е „доверена на най-добрите в света“, изброявайки няколко забележителни клиенти като Lyft и Airwalk.

Но наистина ли Squarespace е всичко, което е разрушено? За да разберем сами, ние създадохме собствен тестов сайт с Squarespace през май 2018 г. За тези, които се интересуват от сурови данни, вижте нашата публична страница Pingdom.

Готов? Да започваме…

Плюсове на използването на квадрат

Squarespace има много предимства, като солидна продължителност на работа, поддръжка и функции. Ето всички подробности.

1. Силен, 99,98% време на работа

Нашият анализ на продължителността на Squarespace през последните дванадесет месеца излезе със средно време на работа от 99,98%. Много уважаван в сравнение с много други уеб хостове.

През целия януари, декември, октомври, септември, юли, юни и април, изобщо не сме имали престой на нашия сайт Squarespace. Просто погледнете нашите резултати за себе си.

Последно 12-месечно средно време (2019-2020):

 • Средно време за януари 2020 г.: 100%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 99,87%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,94%
 • Средно време за април 2019 г.: 100%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,96%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 99,97%

Статистика за квадратна зона за последните 12 месецаСредна продължителност на квадратна площ | Вижте статистиката

2. Цялостна поддръжка на клиенти

Squarespace предлага широка поддръжка на клиенти, допълнена с база от знания за търсене, форум на общността и уебинари.

Те също предлагат чат на живо. Преди да свържете потребителите към сервизен агент, Squarespace автоматично предлага статии в базата знания, които могат да помогнат за решаването на проблема ви.

Поддръжка за клиенти на Squarespace

Ако тези предложения не ви гъделичкат, имате възможност или да изпратите имейл на компанията или да говорите на живо с агент (ако чатът на живо е отворен).

опция за имейл и чат на живо

Часовете за чат на живо са от понеделник до петък, 16:00 до 20:00 EST.

Тествахме функцията за чат на живо, за да видим колко ефективни агентите на Squarespace предоставят поддръжка. Ето въпроса, който изпратихме:

Чат за поддръжка на клиенти

Две минути по-късно бяхме посрещнати с отговор, в който се посочва, че всички останали съветници в момента помагат на други клиенти и нашето съобщение беше поставено на позиция три на опашката.

непрекъснат чат за поддръжка на клиенти

Още три минути по-късно получихме това съобщение:

забавяне на чата за поддръжка на клиенти

Четиринадесет минути след като посегнахме, най-накрая се свързахме с агент. Веднъж свързан, агентът беше много добре запознат и бързо реагира.

Чат агент за поддръжка на клиенти

Тя също беше много задълбочена и задаваше технически въпроси, които биха могли по-добре да й помогнат да разбере нашата ситуация.

Чат за поддръжка на клиенти в Squarespace

В края на нашия чат тя напусна няколко ресурса и инструкции, които решиха проблема ни.

информация за помощ при чат на клиента

И тя дори хвърли допълнителен съвет или два, което според нас беше доста забележително. Това направи близо петнадесет минути време за чакане, струващо караница.

предложения за чат поддръжка на клиенти

Не е бърз от всеки участък. Почти сме го поставили под минусите по-долу. Аманда обаче беше толкова полезна, когато се свърза, че засега си тръгваме като професионалист.

3. Безплатно (ново) име на домейн с годишна покупка

Squarespace предлага безплатно потребителско име на домейн с покупката на годишен план. Докато плащате за услугите им годишно, ново регистрирано име на домейн няма да ви струва нещо.

Но ако уебсайтът ви вече е хостван другаде, Squarespace ще ви начисли такса за прехвърлянето му. Или поне да плащате за домейн от най-високо ниво (TLD).

Ето какво казва сайтът на Squarespace за трансфери на домейни:

„Ценообразуването се базира на TLD, от 20 до 70 долара. За да завършите прехвърлянето, ще платите за една година регистрация на домейн. Няма допълнителна такса за самия трансфер. Ще запазите оставащото време за вашата регистрация отгоре на следващата година, която ще регистрирате чрез нас. “

4. Безплатен WHOIS конфиденциалност и SSL

Всеки път, когато име на домейн е регистрирано, трябва да предоставите лична информация като вашето име, адрес, телефонен номер и имейл адрес.

Цялата тази информация е напълно публична с просто търсене в WHOIS. Това е само един от начините маркетолозите или спамерите да намерят вашата лична информация.

Поверителността на WHOIS защитава информацията на собственика на домейна, като заменя тази лична с информация от услуга за пренасочване, която маскира идентичността на истинския собственик на домейн.

Тази функция е напълно безплатна, когато регистрирате домейн с Squarespace.

Така е и SSL сертификатът, който означава слой за сигурни сокети. Това означава, че вашият сайт ще започне със защитено „https: //“, а не незащитено „http: //“, което ще улесни всички ваши посетители, че на уебсайта ви може да се вярва.

5. Модерни шаблони, вградена мобилна версия и опции за онлайн магазин

Squarespace сама по себе си не е само хостинг компания.

Това е пълноправен създател на уебсайтове.

С Squarespace има много красиво проектирани шаблони на уебсайтове, от които да избирате. Не е необходимо кодиране или HTML.

Шаблони за квадратно пространство

Можете дори да инсталирате няколко шаблона на един сайт и да стартирате няколко дизайна едновременно.

Всеки шаблон е напълно адаптивен. Можете да изберете шрифтове, цветове и конфигурации на страниците, които най-добре отговарят на вашия стил.

Най-добрата част? Всеки дизайн автоматично включва мобилна версия, която съответства на цялостния дизайн на вашия сайт, така че вашето съдържание ще изглежда страхотно, независимо от устройството, което посетителите използват.

Можете дори да създадете онлайн магазин с Squarespace, където можете да добавяте каталози на продукти, да продавате стоки и да управлявате продуктите си и да напомняте на клиентите за артикулите, които са оставили в количката.

Пример за онлайн магазин Squarespace

Характеристиките на онлайн магазина обаче се предлагат на допълнителна цена, за която ще поговоря повече по-късно.

1. Над средните скорости на производителност (733ms)

Тествахме и пъти за зареждане на страницата на Squarespace по време на нашия 12-месечен процес на преглед.

Установихме, че скоростите им бяха малко по-бързи от общата средна стойност на индустрията от 890 ms, като се движат със средна скорост от 733 ms.

Средна скорост на квадратите:

Статистика на квадратна зона 2019-2020Средна квадратна зона 2019-2020 | Вижте статистиката

Минуси от използването на квадрат

Всяка роза има трън. И всеки уеб хост има своите падания.

Въпреки всички невероятни неща за Squarespace, има няколко червени знамена, за които да помислите, преди да скочите пистолета с този уеб хост.

1. Без възстановяване на средства за месечни планове

Повечето уеб-домакини предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите. И повечето са “без въпроси”.

Squarespace предлага възстановяване на суми, но трябва да прекратите абонамента си в рамките на 14 дни от покупката.

И това важи само за годишните планове!

Компанията изобщо не предлага възстановяване на суми за месечни планове. Те също не предлагат възстановяване на плащания за подновяване.

Когато става въпрос за възстановяване на домейни, става още по-лепкаво. Squarespace предлага възстановяване само на тези, които анулират домейни в рамките на пет дни или регистрация.

След този период по принцип сте прецакани. Ако регистрирате или прехвърлите домейн .co.uk, няма петдневен гратисен период или възстановяване на средства.

2. Скъп, индустриален стандарт за ценообразуване

Ценообразуването в квадратна зона е малко подвеждащо, подобно на повечето други уеб хостове на пазара.

Те разчитат на потребителите с ниска месечна цена от едва 12 долара на месец за личния план на уебсайта. Но тази ставка е за годишния план, който ще ви върне 144 долара годишно.

Ако наистина искате план за месец до месец, ще трябва да отделяте 16 долара всеки месец, което достига 192 долара годишно.

Ценообразуване на уебсайтове в квадрат

Същото важи и за бизнес плана. Той е посочен като 18 долара месечно (216 долара годишно), но това е за годишен план. Опцията от месец до месец всъщност е 26 долара на месец, или 312 долара всяка година.

Цените за функциите на онлайн магазина се настройват по абсолютно същия начин.

Основният план на онлайн магазина е 26 долара на месец, таксувани ежегодно, или 312 долара. Истинският месец на месец е 30 долара на месец или 360 долара годишно.

Планът за онлайн магазини за напреднали е 40 долара на месец, таксувани ежегодно, или 480 долара. Истинската месечна ставка? 46 долара на месец или 552 долара годишно.

Ценообразуване на онлайн магазина Squarespace

Долния ред? Ако искате намалена ставка, ще трябва да се ангажирате с Squarespace в продължение на минимум една година.

Ценообразуване на квадратна площ, хостинг планове & Бързи факти

Ето бърз преглед на хостинг плановете, които предлага Squarespace.

Ценообразуване на квадратна площГодишни планове за ценообразуване на квадратна зона

Личният хостинг план на уебсайта включва следните функции за $ 12 на месец с годишния план:

 • Неограничени страници, галерии и блогове
 • Неограничена честотна лента и съхранение
 • 2 сътрудници
 • Уебсайт, оптимизиран за мобилни устройства
 • Показатели на уебсайта
 • Безплатен потребителски домейн (с годишния план)
 • SSL сигурност и конфиденциалност на WHOIS
 • 24/7 поддръжка на клиенти

За $ 18 на месец бизнес планът включва:

 • Професионален имейл от Google
 • Кредит в Google Ads от 100 щ.д.
 • Промоционални Pop-Ups
 • Напълно интегрирана електронна търговия
 • Продавайте неограничени продукти, приемайте неограничени дарения
 • 3% такса за транзакция
 • Мобилна информационна лента
 • Персонализиране на CSS и JavaScript
 • Премиум блокове / интеграция
 • Бар за обяви

Ако планирате да хоствате сайт за електронна търговия в Squarespace, но искате да отключите фантастични функции като нулеви такси за транзакции, касиране на вашия домейн и изоставяне на автоматично възстановяване на количката, ще трябва да се регистрирате за един от по-скъпите акаунти в онлайн магазина.

 • Безплатен домейн? С годишен план.
 • Лесно регистриране: Лесен процес на регистрация.
 • начини за плащане: Visa, MasterCard, Discover, American Express, JCB, Diners Club
 • Скрити такси и клаузи: Възстановяването не е достъпно при месечни планове или плащания за подновяване. За прехвърляне на съществуващ домейн има такса от 20 до 70 долара.
 • Upsells: Без надценки.
 • Активиране на акаунт: Бързо активиране на акаунта.
 • Опит с контролен панел и табло: Табло.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Инсталиране с едно щракване за повечето CMS и популярни приложения. Squarespace има статии в базата знания, обясняващи как да инсталирате най-поддържаните интеграции.

Препоръчваме ли квадратното пространство?

Квадратурата е пълна с функции и те са гигант в света на уеб хостинга.

Те предлагат множество сложни функции, включително интуитивен конструктор на уебсайтове, който се предлага с модерни шаблони и опции за електронна търговия. Всеки дизайн е оптимизиран и за мобилни устройства.

Времето за престой е 99,98%, а поддръжката на клиентите е много знаеща. (Макар и малко бавно.)

Скоростта на зареждане на страницата беше малко над допустимата средна (890ms) със 733ms.

Тези, които се регистрират за годишния план, ще получат безплатен домейн, а конфиденциалността на WHOIS и SSL са включени във всички планове.

Но политиката им за възстановяване е малко мъглява и разочароваща, а ценообразуването е подвеждащо.

Ще трябва да се ангажирате с тях за една година, ако искате да получите най-ниската тарифа, независимо от избрания от вас план.

Ако се интересувате да видите кои хостинг доставчици се класират над Squarespace, вижте нашите тук най-добрите домакини.

Или, ако искате да разгледате бързо как се справят другите строители на уебсайтове ние също покрихме това.

Имате ли положителен или отрицателен опит с Squarespace? Оставете прозрачен, автентичен преглед по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector