Преглед на имена – Наистина ли е толкова добър?

Вече няколко месеца тестваме Namecheap и вярваме, че можем да дадем честен и подробен преглед на услугата и как нейните инструменти се сравняват с други опции, които са подобни.


Кой е Namecheap и за какво са?

Първо, малко за това какво е Namecheap и какво прави.

Namecheap започна през 2000 г. и за своите две десетилетия в бизнеса, натрупа милиони клиенти. Namecheap е компания за уеб хостинг и регистратори на домейни и има над седем милиона имена на домейни и потребители под негов контрол.

Ето къде Namecheap изглежда се различава от някои от другите компании там. Има много хостинг компании, които са известни с това, че правят такива и такива, и те използват този добре познат брандинг и финансов мускул, за да направят допълнителна услуга.

Оказва се обаче, че те не са добри в тази нова услуга и дори не могат да бъдат страхотни в оригиналните си предложения за услуги – те просто имат добре познато име в бранша.

Как се различава Namecheap?

В идеалния случай, Namecheap би могъл да поеме успеха, който са постигнали с това, което правят с имена на домейни, и да пренася това в други области, като хостинг и регистриране на домейн, би трябвало да е лесно. Опитахме се да разберем.

Чрез регистрация на имена на домейни закупихме най-евтиния им хостинг план и създадохме тестов уебсайт, за да видим как се представя.

Нашите показатели се основаваха на продължителност и скорост. Ще опишем какво научихме задълбочено, но ще започнем от това, което смятаме, че е най-добре за хостинг способността на Namecheap.

Плюсове на хостинг на имена

Namecheap предлага различни функции, включително:

Безплатни домейни и миграция

Това е предлагането им на хляб и масло. Namecheap се справя най-добре, що се отнася до имената на домейни.

Това е една от основните причини да получите безплатно безплатно, когато се регистрирате за хостинг. И ако вече сте създали уебсайт другаде, Namecheap ще ви помогне безплатно при миграцията на съществуващия сайт.

Да не говорим, че домейните на Namecheap предлагат безплатна защита на поверителността, което го прави един от любимите ми регистратори на домейни като цяло.

Гарантирано връщане на парите

30-дневен гаранционен вектор за връщане на паритеNamecheap предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Тази гаранция не е шега и получавате цял месец да използвате услугата и да определите дали това е най-добрият вариант за вас или вашия бизнес. Това означава, че имате достатъчно време да го изпробвате и да се измъкнете от ситуацията, ако решите, че предпочитате в друга посока.

Това е добра новина и означава, че трябва да я изпробвате сами, независимо от това, което някой друг е имал да каже за това. В крайна сметка, стига да вземете решението си в рамките на 30-дневния прозорец, няма какво да губите.

Напълно натоварен план за стойност

Имаме много опит с опит и преглед на планове за уеб хост. Ние знаем какво има там и знаем входовете и изходите на това, което предлагат.

В повечето случаи сме се регистрирали за най-основния план и използвахме тестов сайт, както направихме тук с Namecheap. Правим това, защото повечето планове предлагат по същество едно и също нещо и искаме да сме сигурни, че основаваме анализа си на подобни обстоятелства. По същество правим всичко възможно, за да сме сигурни, че сравняваме ябълките само с ябълките.

Въпреки че използвахме нашите типични критерии за оценка за Namecheap, ние останахме изненадани от това, което научихме за компанията. Като за начало те предложиха непроменена честотна лента в най-малко скъпия си план.

Те също така предоставят достъп до стандартни функции, включително достъп до cPanel и приложението WordPress и други. С най-евтиния план получавате и безплатен SSL сертификат за цялата първа година. След това ще платите, но това е още една година, която получавате безплатно.

cpanel namecheap

Планът също така включва резервни копия, които се случват два пъти седмично, което защитава сайта Ви, ако актуализацията не върви по план.

И накрая, и това, което според нас е много привлекателно за предлагането на основния план, получавате 50 MySQL бази данни. По-голямата част от хостинг компаниите не ви предлагат нищо близо до това в основния си план.

Можете също така да настроите три сайта с основната опция. Повечето стойностни планове ви предлагат възможността да хоствате само един единствен сайт. Ако имате повече от един сайт, да речем личен и бизнес сайт или множество бизнес сайтове, тази опция е непобедима. Има още.

Можете дори да получите до 50 имейл адреса веднага след като се регистрирате. Това ви дава възможност да управлявате бизнес с изчерпателен уебсайт и да предоставяте на служителите собствени имейл адреси, свързани с бизнес сайта.

Това е огромна икономия на разходи, която няма да намерите при повечето хостинг компании.

Отзивите на трети страни са изключителни

Ние не сме единствените, които забелязаха, че Namecheap върши чудесна работа.

Част от нашия процес на оценка е да разберем какво трябва да кажат другите за хостинг компаниите, които оценяваме. А в случая на Namecheap повечето от това, което те казват, е наистина добро. Толкова много, някои от положителните отзиви ни изненадаха.

рейтинг на преглед на имена

Namecheap има 4.6-звезден рейтинг на Shopper Reviewed, който уж се основава на близо един милион отзиви. Сравнете тази силна оценка с това, което вече знаехме за техния основен план и се вълнувахме от Namecheap. Едва когато създадохме нашия тестов сайт, започнахме да виждаме някои от слабостите на Namecheap.

Минус хостинг минуси

Има три неща, които вземаме предвид при оценката на уеб хост. Ние основаваме цялостната си оценка основно на тези три неща, като някои други съображения се различават в различните компании.

Трите основни категории са:

 • Uptime: Живее ли сайтът ми през повечето време?
 • скорост: Предлагат ли положително изживяване за посетителите на сайта, така че да са сигурни, че искат да се върнат?
 • Поддържа: Помагат ли ми, ако нещо се обърка?

Namecheap не се доставя в нито една от тези три области.

Ще ви дадем няколко примера:

Времето беше лошо

Първоначално изпитахме 100% продължаване през първия пробен месец (спомняте ли си 30-дневната гаранция за връщане на парите?). Надеждите ни бяха големи, но през следващите няколко месеца продължителността дори не беше до средното за индустрията. В крайна сметка, продължителността ни беше едва около 99,876%, което е повече от 60 минути, когато сайтът ви намалява всеки месец.

Тест за ъпдейт на име

Дори и да мислите, че можете да се справите с час престой на месец, е невъзможно да предвидите кога ще настъпи. Ами ако е през най-натовареното ви време през годината? Ами ако е най-важната ви продажба предстои? Няма начин да планирате този непредсказуем престой, така че трябва да търпите, когато се случи. Това не е добре и означава загубени приходи за вашата компания.

Ето конкретната разбивка на броя ни от месец на месец в продължение на 10 месеца. Можете да видите проследяване на живо тук. Прочетете повече за нашите Четиристепенен изследователски процес тук.

 • Декември 2017 г. ср. продължителност: 99.83%
 • Януари 2018 г. ср. продължителност: 99.85%
 • Февруари 2018 г. ср. продължителност: 99,78%
 • Март 2018 ср. продължителност: 99,94%
 • Април 2018 г. ср. продължителност: 99,94%
 • Май 2018 ср. продължителност: 99,94%
 • Юни 2018 ср. продължителност: 99.89%
 • Юли 2018 ср. продължителност: 99.84%
 • Август 2018 г. ср. продължителност: 99.80%
 • Септември 2018 ср. продължителност: 99.95%

Времето за зареждане беше бавно

Никой не иска да изчака да се зареди даден сайт и това изявление става все по-вярно с всяка изминала година. Хората са нетърпеливи и трябва да бъде основна цел на всяка хостинг компания да направи времето за зареждане възможно най-бързо. Считаме времето за зареждане като вторият най-важен аспект при оценката на хостинг компания, зад ъптайм.

време за зареждане на имена

Собствениците на сайтове искат да направят посетителите щастливи и освен ако не получат информацията, която искат бързо, няма да са щастливи. Няколко статистически данни на Google, които демонстрират важността на времето за зареждане и колко бързите времена на зареждане създават щастливи клиенти:

 • Сайтовете, които се зареждат с три секунди или по-малко, имат средна степен на отпадане от 32%.
 • Когато времето за зареждане се увеличи до пет секунди, скоростта на отпадане се увеличава до 90%.
 • До шест секунди степента на отпадане се увеличава до 106%.
 • И ако посетителите чакат 10 секунди за зареждане на сайт, степента на отпадане е 123%.

Долната линия? Изгонявате хора, ако сайтът ви се зарежда бавно. Вижте го по този начин: ако сайтът ви се зарежда твърде бавно, може да е лошо, защото толкова много хора ще се насочат на друго място.

Според данните, Namecheap има тактови скорости в средно 942 милисекунди през последните 10 месеца. Това е два пъти по-бавно от HostGator Cloud и A2 хостинг.

Друго нещо, което забелязахме: не беше нито един лош месец, който намаляваше средната стойност. Namecheap беше бавен за нас още от първите няколко дни, когато го използвахме и съвсем наскоро започна да ускорява малко.

Ето нашите номера за нашия тестов сайт за период от 10 месеца:

 • Декември 2017 г. ср. скорост: 905 милисекунди
 • Януари 2018 г. ср. скорост: 1,127 милисекунди
 • Февруари 2018 г. ср. скорост: 1,297 милисекунди
 • Март 2018 ср. скорост: 1,299 милисекунди
 • Април 2018 г. ср. скорост: 1,303 милисекунди
 • Май 2018 ср. скорост: 1,117 милисекунди
 • Юни 2018 ср. скорост: 590 милисекунди
 • Юли 2018 ср. скорост: 559 милисекунди
 • Август 2018 г. ср. скорост: 662 милисекунди
 • Септември 2018 ср. скорост: 559 милисекунди

По-малко от Stellar поддръжка на клиенти

Обслужването на клиенти е крайната област, в която оценихме Namecheap. Това открихме, че въпреки силната си платформа за често задавани въпроси, която всъщност беше много полезна като хостинг доставчици, там не беше много друго в начина на екип за поддръжка.

Разбира се, повечето от проблемите, които биха възникнали, могат да бъдат решени от информацията, предоставена в често задаваните въпроси. Но също така обичаме да знаем, че чатът на живо и друга поддръжка е на разположение, ако е необходимо.

Чатът на живо е опция с Namecheap. Свързахме се бързо и представителят на поддръжката беше дружелюбен. Тя обаче не успя да ни помогне и трябваше да ни преведе в портиера – изглежда достатъчно полезна и приятелска. Не беше.

поддръжка за чат на имена2

По принцип консиержът на Namecheap просто изряза и постави в чат полето статия с основна информация, която никак не помогна. Не се нуждаехме от някой, който да обясни процеса, но ние се нуждаеха от тях, за да извършат услугата – нещо, което обикновената хостинг компания е повече от желаеща да направи, дори като част от основния си план. По същество ни даде някаква допълнителна информация и ни каза да го направим сами.

Освен това, след като бяхме предадени от първоначалния представител, процесът се забави. Много. Отне няколко минути и единственото, с което тръгнахме, беше информацията, която можехме да намерим сами, ако погледнахме, която дори не предложи резолюция.

Това е лоша новина. Ако уебсайтът ви е отпаднал и имате нужда от помощ, имате нужда от него бързо и трябва да можете да вдъхнете вярата си в екип за обслужване на клиенти, който ще отстрани проблема.

Ценообразуване на имена, хостинг планове и факти

Преди да приключим нашия преглед, нека разгледаме информацията за гайките и болтовете, която имаме за хостинг на Namecheap.

Хостинг плановете включват:

 • Stellar: Непромерена честотна лента за до три уебсайта за $ 2,88 на месец през първата година.
 • Stellar Plus: Увеличено пространство на диска до Unmetered, за $ 4,88 на месец през първата година.
 • Бизнес SSD: SSD дисково пространство от 50 GB, което е достатъчно за десет уебсайта и всичко, което се предлага само с 8,88 долара на месец.

Първата година получавате безплатен домейн и регистрацията е лесна. Те приемат плащания с кредитни карти, както и PayPal, Bitcoin и Dwolla.

Що се отнася до скритите такси, няма официално, но трябва да имате предвид, че офертите са достъпни само за нови покупки на хостинг. Цената е добра за 12 месеца, когато плащате ежегодно и курсът ще се поднови с редовния курс. Всички надстройки или понижения се извършват на пълна цена за подновяване.

планове за ценообразуване на имена

Ще изпитате известна промяна, която не е прекалена или досадна. Активирането на акаунта е бързо и ще получите достъп до контролния панел и таблото, което е cPanel.

Накрая можете да инсталирате приложения и CMS, включително такива от WordPress и Joomla, както и други с техния лесен за инсталиране инструмент за инсталиране с едно щракване.

Долната линия

Долния ред? Смятаме, че опитът ни с Namecheap беше положителен първоначално, но не бяхме доволни в дългосрочен план.

Има много щастливи клиенти навън и няма отричане на всичко, което идва с основния им план.

За съжаление, тази голяма стойност отминава след първата година и степента на подновяване ще се повиши с над 300%. Без съмнение, Namecheap е a фантастичен място за закупуване на ново име на домейн, но не чак толкова страхотно, ако искате действително да хоствате уебсайта си.

Фактор за липсата на време за работа, бавните ниски скорости и липсата на поддръжка на клиенти и просто не си струва.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map