Подробна разбивка на разходите за развитие на уебсайтове

разработчик на уебсайтВ този ден и възраст почти всички се нуждаят от уебсайт. Ако сте бизнес, имате нужда от уебсайт, за да се свържете с клиентите си; няма значение дали сте голям колкото Walmart или сте предприемач, който започва собствен бизнес.


Освен това можете да използвате уебсайт, за да се свържете с фенове на вашето хоби или да покажете съдържанието на вашето хоби онлайн. Много повече използват собствените си уебсайтове като блогове и привличат последствия, особено ако са на свободна практика или художници от някакъв вид.

Но много хора не знаят напълно какво е необходимо или струва да се създаде уебсайт от нулата. Въпреки че личните уебсайтове са по-често срещани от всякога, е трудно да се видят всички разходи за разработване на уебсайтове предварително поради колко сложен е процесът в действителност.

В това ръководство ще се задълбочим в общите разходи за разработка на уебсайтове от началото до края и ще предоставим обща оценка, така че да знаете какво да очаквате, когато решите да направите или поръчате собствено цифрово пространство. Да започваме!

Contents

Какво влияе върху цената на развитието на уебсайта?

Има много фактори, които могат да повлияят колко струва вашият уебсайт, за да се развие като цяло. Но има и четири лични аспекта, които могат да направят уебсайта ви по-евтин или по-скъп за разработване.

Паричните средства,

Очевидно колко пари имате под ръка за създаването и функционирането на вашия уебсайт определя инструментите, които можете да използвате за неговото изграждане, вида на уебсайта, който можете да изградите и какви видове ресурси са налични. Повече пари означава, че можете да създадете по-скъп уебсайт с потенциално по-голяма възвръщаемост и по-малко пари означава, че сте ограничени в инструментите ще имате на разположение да съберете всичко.

Но с паричния фактор всъщност е по-лесно да се работи в повечето ситуации, защото е най-гъвкав. Винаги можете да спечелите повече пари или да отложите изграждането на уебсайта си, докато нямате по-голям бюджет. Другите потенциално влияещи фактори не са почти толкова гъвкави.

път

време за разработване на уебсайтовеВремето, което трябва да изградите вашия уеб сайт, също влияе върху общите му разходи за разработка. По-дългите времеви рамки ви дават допълнително време, за да сте сигурни, че уебсайтът е изграден правилно и няма големи грешки или недостатъци.

По-късите времеви рамки могат да означават, че трябва да харчите допълнителни пари за скъпа помощ или инструменти или нямате достатъчно време за правилното отстраняване на грешки в уебсайта си и да сте сигурни, че това е приятно изживяване за посетителите ви.

Освен това всяка външна помощ, която наемете за създаването или пълненето на вашия уебсайт, вероятно ще наложи по-висока такса, ако сте на крачка от време. Това струва повече да наемете уеб програмист, който да изгради уебсайта ви за две седмици, отколкото да ги наемете, за да създадат вашия уебсайт след два месеца.

В един случай може да се наложи да отложат други проекти и да дадат приоритет на вашите собствени, което им струва доходи от други клиенти. В другото, те имат достатъчно време, за да балансирате вашия уебсайт с всички други проекти и могат да ви таксуват по-ниска цена.

Технологично ноу-хау

Ако имате техническото ноу-хау за изграждане на голяма част от архивната архитектура или хардуера за вашия уебсайт, можете да спестите хиляди долари, а не да купувате тези аспекти на себе си. Техническото ноу-хау струва време и евентуално пари, в зависимост от това дали имате специалност по темата за изграждане на уебсайт. Но това би могло косвено да ви спести пари от проекта на вашия уеб сайт по-късно.

Забележка: Избирането на известен строител на уебсайтове ще направи скъпоструващия процес много по-евтин, отколкото би бил при наемането на професионален дизайнер

Разбира се, винаги можете да научите как да изградите много аспекти на вашия сайт, дори ако още не сте го направили. Това прави, изисквайте да имате много време на ръцете си, за да разберете както основите, така и сложността на темата, преди да започнете сериозно да изграждате уебсайта си. Както можете да видите, компромисът е с времето, ако искате да спестите пари чрез собственото си техническо ноу-хау.

Умения за дизайн

умения за уеб дизайнМожете също така да спестите пари или да платите повече пари в зависимост от вашите собствени дизайнерски умения. Ако нямате дизайнерски възможности, за да направите уебсайта си привлекателен и визуално ефективен за посетителите ви, тогава ще трябва да наемете някой, който го прави, повишавайки общия бюджет за вашия уебсайт.

Обратното също е вярно; можете да спестите пари, ако направите всички елементи на дизайна сами, въпреки че това ви струва допълнително време.

Като цяло, съкращаването на разходите за цялостна разработка на уебсайт в едно число е упражнение за безсилие. Има твърде много променливи, за да се отчита това, което може да повлияе на крайната цена. Затова нека разделим всяко парче от проект за разработване на уебсайт и да измислим общите разходи за всеки.

планиране

процес на планиранеЕтапът на планиране на уебсайта ви не е задължително да ви струва един долар. Но това ви струва във времето и колкото повече време прекарвате да планирате уебсайта си, толкова повече време ще трябва да отделите за проекта като цяло или повече пари, които ще трябва да отделите, за да компенсирате загубеното време.

Предимството да отделите много време за планиране на уебсайта си е, че е по-малко вероятно да се сблъскате с проблеми по-късно по пътя или трудности при проектирането.

Внимателното планиране на уебсайта ви отгоре надолу винаги е препоръчително, ако планирате да наемете помощ отвън. Ще можете да давате подробни инструкции на работниците си, като сведете до минимум вероятността те да построят нещо, което не работи за вашите нужди.

освен това, цялостното планиране на уебсайта ви позволява да изчислите точно общите разходи за разработка на уебсайта. Това е като изграждане на различни видове къщи; по-евтините къщи обикновено са по-малки и нямат толкова стаи или удобства, докато по-големите жилища с повече от двете задължително струват повече.

Ще ви е необходим и план за общия брой посетители, които можете да очаквате за вашия сайт, тъй като това се отразява на количеството сървърно пространство и ресурси, необходими за надеждното хостване на сайта.

Като цяло, въпреки че фазата на планиране на разработването на уебсайта ви не ви струва никакви пари, не спестявайте времевите разходи. Това е може би най-важната част от целия процес.

Крайна цена: $ 0, но значително време.

Дизайн

Следващият етап от разработването на уебсайта е дизайн. В тази фаза ще изберете елементите, които съставляват реалния интериор на уебсайта, неговото оформление и използването му за вашите посетители. Има много аспекти, които могат да повлияят на крайните разходи.

размер

Като за начало повечето уебсайтове, които са по-големи, също струват повече както поради сървърните ресурси, така и заради допълнителното време, необходимо за проектирането на няколко страници и се уверете, че те си взаимодействат подходящо помежду си, дори ако няколко страници са по същество копия. По-малките уебсайтове са както по-бързи, така и по-евтини в много случаи, въпреки че цената на страница може да се колебае значително в зависимост от дизайнерските елементи на тези страници и тяхната обща функционалност.

Като пример, един основен блог с пет страници може да ви струва само до 1000 долара, докато по-сложният сайт с 12 страници може да ви струва няколко хиляди долара.

Тип

бизнес с електронна търговияТипът на уебсайта, който създавате, задължително диктува типовете функции и функционалности, които трябва да бъдат включени в архитектурата на сайта, за да можете да обслужвате своите посетители или нужди. Например уебсайтовете за електронна търговия се нуждаят от страници за пазаруване, цифрови колички за пазаруване и допълнителна защита за вашите клиенти.

Има четири широки категории уебсайтове, за които може да платите

 • Информационен, малък бизнес или блог: тези уебсайтове са най-малките и обикновено обслужват нишови цели за отделни лица или малки групи посетители или клиенти. Обикновено те се движат между три и 16 страници в зависимост от точната им употреба. Можете да очаквате тези типове уебсайтове да ви управляват няколко хиляди долара, ако искате до голяма степен независимо проектирани от изпълнител или агенция.
 • корпоративен: тези уебсайтове са направени за компания и могат да включват до 25 до 75 страници в зависимост от размера на компанията и предоставената информация. Те обикновено се движат между 10 000 и 40 000 долара в зависимост от сложността.
 • Е-търговия: уебсайтове за електронна търговия или онлайн магазини, които могат да съдържат стотици или хиляди продукти, което налага разработването на няколко страници за пазаруване, страници за обслужване на клиенти, колички за пазаруване и други. Те могат да струват навсякъде между няколко хиляди долара и 50 000 долара в зависимост от техния размер. Голяма част от тези разходи са заради изискванията за развитие, за да се превърне уебсайтът в сигурен магазин за електронна търговия на първо място.
 • Приложение, управлявано от база данни / уебсайт: тези сайтове са информационни ресурси, от които се ползват други сайтове и отделни потребители. Като такива, те се нуждаят от добри сървърни ресурси и сигурност, тъй като се използват предимно за събиране, събиране, организиране и предоставяне на данни на други потребители. Те могат лесно да струват десетки хиляди долари.

средства

Всеки уебсайт, който включва мултимедия, като видеоклипове, функции за чат или интерактивни слайдшоу, ще бъде по-скъп от уебсайтовете без този тип интерфейси. Общата цена може да варира драстично. Някои мултимедийни функции са само няколкостотин долара заради размера им, докато други могат да ви заведат до $ 10 000, особено ако се нуждаете от ново мултимедийно поле на всяка страница.

Обща цена: $ 300 – $ 15 000

строителство

След като проектирате всеки аспект на вашия уеб сайт, можете да преминете към фазата на изграждане на процеса. В тази фаза ще трябва да харчите пари за реално изграждане на уебсайта си както отпред, така и отзад, както и да проектирате ефективни потребителски интерфейси.

UI Строителство

Трябва да проектирате и конструирате удобен за потребителя интерфейс, както и обща тема, която привлича хората към вашия сайт и привлича вниманието им, така че те не напускат веднага. Изграждането на потребителски интерфейс е също толкова важно, колкото и останалите елементи на изграждането на сайт; тя включва подробни проучвания за вашата целева аудитория, както и задълбочен анализ на вашите конкуренти, така че да не създавате нещо, което е директен копие на друг сайт. Вместо това искате да вземете силните страни на конкурентите си и да ги направите свои.

След това ще трябва да измислите „телена рамка“ и общ прототип на потребителския си интерфейс и да го покажете на няколко души, за да знаете дали трябва да продължите. Изработката на потребителски интерфейс общо може да ви струва между 500 и няколко хиляди долара в зависимост от размера и времето, предоставено на вашия програмист или агенция.

Front-End Development

предно разработване на уебСлед потребителския интерфейс ще трябва да създадете предния край на уебсайта си. Предният край на вашия уебсайт е всичко, което посетителят може да види и да си взаимодейства, поради което идва след потребителския интерфейс. Тя включва всичко – от снимки и мултимедия до стил на курсор до бутони за регистрация до полета и процеси за вход.

Ще искате да го направите създайте нещо, което е едновременно отзивчиво и удобно за потребителя, както и нещо, което е приятно за окото. Този бит лесно може да ви струва няколко хиляди долара, ако нямате умения или време да го направите сами.

Back-End развитие

След като front-end е, разбира се, back-end развитие. Това включва писане на целия софтуер и друг код, необходими, за да се уверите, че сайтът ви функционира правилно. Когато някой въведе информация за вход, трябва да имате архитектура на задния край на уебсайта, за да сте сигурни, че процесът завършва безпроблемно. Това включва и интегриране на вашия уебсайт с услуги на трети страни и инструменти за обработка на данни.

Като такава, тя е една от най-сложните части на строителната фаза и може да ви струва над $ 3000 до $ 15 000.

Характеристика

Функциите, които включвате в сайта си, задължително влияят на общата му цена. Интерактивните медии са една от най-важните и ангажиращи функции, които можете да предоставите за вашия сайт, а много компании са включени като опция по подразбиране, тъй като е толкова добре да задържате хората на сайта по-дълго.

Интерактивните медии могат да бъдат малки видео игри, визуализации, които позволяват на посетителите да кликнат върху различни опции или дори интерактивни чат системи. Интерактивните медии обаче изискват много време и ресурси, така че лесно могат да струват до 10 000 долара.

Също така вероятно ще искате да инвестирате в система за управление на съдържанието, ако не публикувате на предварително проектирана платформа като WordPress. Системите за управление на съдържанието позволяват на вас и вашия екип да добавяте или редактирате информация, която вече е налична на вашия сайт, без да се налага да променяте код. Това също може да доведе до няколко хиляди долара.

Освен това всяка страница, която добавите към уебсайта си, надвишава общите разходи за вашия проект. Не е рядкост една страница да струва $ 100 или повече в зависимост от съдържанието, което я запълва.

Преди споменахме за електронната търговия, но за пореден път добавянето на тази функционалност към вашия сайт сериозно увеличава общата искана цена. Функциите за електронна търговия включват системи за обработка на плащания, колички за пазаруване, опции за плащане, страници с продукти, както и страници за преглед, на които клиентите могат да оставят своите отзиви. Може да се нуждаете от много съдържание на електронната търговия въз основа на това колко продукти искате да продадете или покажете. Като такава и функцията за електронна търговия може да достигне до 20 000 долара или повече в зависимост от размера на бизнеса.

И накрая, много уебсайтове също използват инструменти или услуги за интегриране на бази данни. С две думи, те компилират данните, които събирате на своите посетители или клиенти и ги поставят в един-единствен ресурс, който може да бъде извлечен от вас или други хора от вашия екип или във вашия бизнес. Това е наложителна функция за много компании и сериозни онлайн марки, така че повечето компании в крайна сметка добавят няколко хиляди долара към общата си цена, само за да могат да осигурят интеграция в база данни.

Използване на уебсайт

лого на wix срещу wordpressИма две основни опции, когато става въпрос за създаването на нов уебсайт: можете да използвате конструктора на уебсайтове, като WordPress или Wix, и да конструирате вашия сайт, като използвате техните предварително проектирани елементи и апарат, или можете да създадете персонализиран сайт, разработен от вас или друг човек или екип, квалифициран в това изкуство.

Използването на строител на уебсайтове е далеч по-евтиният вариант, а достъпът до съставителя на уебсайтове често е включен в много пакети за уеб хостинг.

Създателите на уебсайтове ви позволяват да „Плъзгайте и пускайте“ различни елементи на страницата на уебсайта, като диалогови кутии или кутии за съдържание, на място с помощта на предварително направена система или висяща система. Те по принцип правят телената рамка за вашия уебсайт и ви позволяват да попълвате съдържанието или да коригирате различни джунджурии или полета за съдържание, както сметнете за добре.

Той е сравнително интуитивен и може да ви струва само до няколкостотин долара. Може да се наложи да заплатите няколко допълнителни такси въз основа на теми или медийни допълнения; всеки създател на уебсайт е коренно различен и някои със сигурност са по-добри от други.

Забележка: Има качествени безплатни създатели на уебсайтове, но първоначалните са най-полезни

Използване на персонализиран сайт / Изработено от програмист

Като алтернатива, изграждането на потребителски сайт, който е направен от програмист или агенция за уеб дизайн е много по-скъпо.

Разработчиците на уебсайтове на свободна практика могат да бъдат намерени сравнително лесно благодарение на множеството безплатни уебсайтове и мрежи за съдържание, достъпни в наши дни. Фрилансерите са независими изпълнители, които изграждат вашия уебсайт, след като им е предложено предложение за работа, а сумата, която може да изискват за услугите си, може да варира значително. Не са редки случаите, когато фрийлансърите начисляват няколко хиляди долара за изграждането на пълен уебсайт от нулата, с още по-високи цени, ако трябва да планират и проектират уебсайта..

Като цяло е по-добра идея да плащате за по-скъпи фрийлансъри, които имат по-голямо разнообразие от работа под колана или в портфолиото си, отколкото евтино да наемат и наемат евтин фрийлансър, който не знае какво правят.

Можете алтернативно да наемете агенция за уеб дизайн. Това са професионални компании за изграждане на уебсайтове, които работят подобно на фрийлансър; вие им давате предложение и те работят с вас, за да изяснят детайлите и да създадат вашия уебсайт, след като сте доволни. Предимството да ги използвате над фрийлансър се вижда в път и детайл. Тъй като ръководят екип от няколко десетки или стотина души, те могат да разгръщат по-големи и сложни уебсайтове много по-бързо и ефективно, отколкото може да работи сам.

Недостатъкът е, че те са много по-скъпи. Много агенции за уеб дизайн от по-висок клас зареждат десетки хиляди или стотици хиляди долари, за да създадат уебсайт от нулата.

Разбира се, последният вариант е сами да разработите уебсайта си, без да използвате конструктор на уебсайтове. Това теоретично е напълно безплатно, но все пак трябва да плащате за хостинг на сървъри и други елементи. Това също ви струва доста време и може да не си струва усилията, ако нямате умения и опит, за да направите отличен уебсайт, така или иначе.

Обща цена: Над 10 000 долара, в зависимост от използвания работник и внедрените функции.

Хостинг / Други разходи

Когато имате собствен уебсайт, трябва или да имате свои собствени сървъри, които се свързват с Интернет, или по-често да използвате услуга за уеб хостинг. Това позволява на други потребители на интернет да имат достъп до вашия уеб сайт, като съхраняват вашите данни на сървъри, които са постоянно свързани с мрежата.

Хостинг услуга

уеб хостингВие плащате за уеб хостинг услуги, като основно наемате сървърно пространство за месечна или годишна такса. Видът и качеството на услугата за хостинг на вашия уеб сайт може да повлияе на много неща, включително:

 • ресурсите на вашия сървър, като пространство за съхранение или честотна лента
 • времето за зареждане на вашите посетители; по-добрите хостинг услуги позволяват по-отзивчиво зареждане на страници
 • джаджи или добавки, които увеличават или разширяват функционалността на вашия сайт

Като цяло, вашият уеб хостинг доставчик има значение за цялостния успех и качество на начинанието на вашия уеб сайт. Хостингът на уебсайтове може да струва между 20 и няколко хиляди долара годишно въз основа на нуждите от сървърни ресурси. Има няколко основни типа уеб хостинг услуги, които можем да разделим:

Споделен хостинг

Това е най-основният тип уеб хостинг и ви позволява да наемете пространство, което споделяте с други хора на същия сървър. Не получавате тона честотна лента за сървърните ресурси, но техните абонаментни пакети обикновено са много достъпни и често се предлагат с разработчици на уебсайтове или други льготи.

Сред тях са най-добрите хостинг пакети за малки блогове или други уебсайтове, които не е необходимо да осигуряват най-високо ниво на производителност за хиляди посетители през цялото време. Споделените хостинг услуги струват между 20 и 300 долара годишно

WordPress хостинг

Често ще виждате хостинг за „WordPress“; това е същото като споделения хостинг, но с предварително инсталиран WordPress. Тези хостинг пакети често включват допълнителни предимства или функции за потребители на WordPress конкретно и струват около същата цена като споделените хостинг планове.

VPS хостинг-ва

VPS хостинг (виртуален частен сървър)

Този тип хостинг ви позволява да споделяте сървърно пространство с други клиенти, но ви дава допълнителни ресурси от този сървър поради магията на софтуера – сървърът се разделя на „виртуални“ сървъри за всеки потребител.

По същество това е добра средна позиция между наличието на собствен сървър и поддържането на разходите по-ниски, като при споделена хостинг услуга. Тези пакети могат да струват между 200 и 700 долара годишно.

Специализиран хостинг

Качественият посветен хостинг на сървъри е най-скъпият от всички възможности, но той дава на вашия уебсайт или компания свой сървър и всички ресурси, които идват с него. Като такива, това са единствената реална опция за големи онлайн бизнеси или мултимедиен уебсайт, който получава хиляди посетители на ден. Специализираните сървъри могат да струват между 1000 и 25 000 долара годишно.

домейн

В допълнение към уеб хостинга, ще трябва да вземете предвид сравнително по-малките такси за вашето име на домейн. С две думи, вашият домейн е онлайн идентичността на вашия уебсайт, която е специфична само за вас и вашата марка. Вашият домейн остава уникален, въпреки че други уебсайтове могат да имат имена, подобни на вашия.

За да получите това предимство, трябва да закупите името на домейна и да го регистрирате ежегодно. Важно е да имате име на домейн, за да поддържате солидна марка в Интернет и установете достоверност както с посетителите си, така и с Google; тя класира уебсайтове със собствени имена на домейни по-конкурентно, което го прави задължителна функция за сериозни онлайн фирми или уебсайтове, които искат да се развиват.

То също играе голяма роля, когато става въпрос за онлайн реклама. Името на домейна Ви определя къде са насочени посетителите, когато кликнат върху рекламите Ви. Ако не защитите Вашия индивидуален домейн, това означава, че може да отиде някъде другаде, губейки тези рекламни долари.

Можете да закупите и регистрирате име на домейн от много от същите хостинг компании, които предоставят хостинг услуги като описаните по-горе. Имената на домейни струват от $ 1 до около $ 15 в зависимост от популярността на името или услугата, която използвате.

Свързани: Как да купите име на домейн

SSL

SSL или Защитен слой на гнездата, сертифицирането е едно от най-важните части от пъзела на уебсайта. SSL сертификатът защитава вашия уебсайт и вашите посетители, като защитава техните чувствителни данни. Това е такава често срещана и основна мярка за сигурност, която дори се показва в URL адреса на вашия уебсайт, което означава, че всеки посетител, спрял от вашия сайт, може да види дали вашият уебсайт на WordPress е защитен.

Това също е важно, тъй като GDPR наскоро постави няколко ограничения на уебсайтове, които извършват международна търговия, но които не предприемат ефективни стъпки за защита на данните на своите потребители. На практика трябва да имате SSL сертификат, ако искате да правите бизнес с клиенти в ЕС и извън тези дни. Собствениците на уебсайтове за електронна търговия трябва да смятат, че SSL сертифицирането струва необходимост от извършване на бизнес.

Дори и да не сте собственик на сайт за електронна търговия, ще се възползвате от повишената сигурност, която носи такъв сертификат.

SSL сертификатите могат да идват от уеб хостинг компании или от други доставчици или услуги; също така е възможно да получите SSL сертификат безплатно, въпреки че платените SSL сертификати обикновено са по-добри за цялостна сигурност, като модерни модели за криптиране. Следователно SSL сертификатите могат да струват $ 0 или до $ 1000 годишно, като по-големите сайтове с по-големи нужди от сигурност гарантират по-големи разходи.

Забележка: Ако сигурността е основна грижа (както трябва да бъде), висококачествените приставки за сигурност ще улеснят живота ви

Обща цена: 100 или около месец на месец, до $ 1000 хиляди долара на месец.

SEO / Content

Дори след създаването на уебсайт, той няма да бъде много полезен за никого, освен ако не го запълните със съдържание и не го направите, оптимизирано за посетителите на търсачката. Тук влиза в игра SEO или оптимизация за търсачки.

Писмено съдържание

Когато изпълвате сайта си със съдържание, цената за него може да варира в зависимост от необходимото количество съдържание, както и от качеството и вида на съдържанието.

Например, повечето уебсайтове имат съдържание, написано или от техните собственици, са създатели или са написани от професионални копирайтъри на свободна практика. Писането на собствено съдържание очевидно е безплатно, но може да изяде значително време, особено когато имате предвид изследванията, форматирането и редактирането.

От друга страна, професионалните копирайтъри могат да бъдат намерени или в свободна професия, или като част от специализирана агенция за копирайтинг. Копирайтингът, доставен от фрийлансър, може да бъде или изключително евтин, или много по-скъп в зависимост от качеството, което желаете.

Безплатни копирайтъри, платени с дъното на цените на барела, могат да бъдат запълнени с печатни грешки или грешки. Междувременно копирайтърите от най-висок клас начисляват повече за всяка страница, създадена от тях, но обикновено идват с добавени връзки, оптимизация на търсачките и интелигентни ключови думи по цялото съдържание. Всичко това може да направи това съдържание по-привлекателно за алгоритмите за класиране при търсене на Google и по-ефективно при привличане на посетители за вашия уебсайт.

Копирайт агенциите имат екипи от писатели, които работят заедно върху съдържание за уебсайтове. Това ги прави много по-добър избор, ако трябва да попълните по-голям уебсайт с десетки страници в много по-кратки срокове.

Като цяло, професионално копирайтинг от или на свободна практика, или от агенция по копирайтинг ще ви струва навсякъде между 20 и 500 долара на страница въз основа на вида и количеството съдържание. Не забравяйте да вземете това предвид, когато изчислявате крайната си цена на уебсайта.

Друго съдържание

Освен това, ако трябва да направите видеоклипове, музика или друго съдържание за уебсайта си, ще трябва да вземете предвид и тези разходи. Цената за правенето на видеоклип по същество не се отчита поради безбройните фактори, които влизат в правенето на видеоклипове.

SEO

Оптимизация за търсачкиОптимизацията на търсачките предполага създаването на съдържание, което интелигентно използва търсените ключови думи, без да се натъква на роботизирано; тази практика често се нарича „пълнеж с ключови думи“.

Писането на вашето съдържание по завладяващ начин и обвързването на връзки, както към собствените ви страници и продукти, така и към други уебсайтове, с които създавате мрежа за посетители, може да помогне на уебсайта ви да изглежда по-привлекателен за алгоритмите за резултати от търсенето с Google и да ви помогне да спечелите посетители по този начин.

Оптимизацията за търсачки също разширява разположението на страниците и разработването на уебсайтове. Като такива има копирайтъри или други разработчици на уебсайтове, които имат набори от умения за оптимизация на търсачките и те могат да ви таксуват да ги използвате на вашия уебсайт. Например оптимизация на изображения или компресия на файлове.

Това може струва някъде между 700 до няколко хиляди долара на месец; по-скъпо е, ако постоянно добавяте ново съдържание и искате да останете уместни, и е по-евтино, ако не актуализирате сайта си толкова често.

Разбира се, можете сами да направите оптимизацията на вашата търсачка. Но имайте предвид, че това може да отнеме значително време, особено ако го направите заедно с написването на собствено копие.

Обща цена: 100 долара на страница до 500 долара на страница, когато факторинг съдържание, SEO, свързване и т.н..

маркетинг

След като стартирате и работите със своя сайт и го попълните със съдържание, е много вероятно, че ще трябва да отделите известно време за маркетинг на вашия сайт, за да наберете достатъчно посетители, които да пътуват в алгоритмите за търсене на Google и да избутат вашия сайт към първа страница , Това включва маркетинг на съдържание, маркетинг на социални медии и маркетинг по имейл.

Съдържателен маркетинг

маркетинг на съдържанието

Рекламиране на публикациите в блога ви или друго съдържание директно на вашата целева аудитория чрез обвързване с подобни сайтове или рекламиране на вашето съдържание по друг начин, като банерни реклами.

Можете да наемете услуга за маркетинг на съдържание или да похарчите собствените си рекламни долари, получавайки съобщение за вашия сайт в по-широкия Интернет за няколко хиляди долара на месец, чак до 10 000 долара, ако използвате наистина голям сайт с тонове съдържание.

Маркетинг на социални медии

Както по-прости, така и по-достъпни; тя включва или наемане на някой, който да направи маркетинга вместо вас, или да го направите сами.

Така или иначе, вие или вашият маркетинг на социални медии ще прекарвате време в платформи като Facebook, Twitter и по-ангажиращи се със своите последователи и привличане на нови последователи, които да управляват посещения на вашия сайт и да създават по-високи проценти на реализация. Ако решите да наемете някой, който да направи това вместо вас, маркетингът в социалните медии може да струва от няколкостотин до 2000 долара на месец.

Маркетинг по имейл

Най-евтиният вариант, въпреки че често изисква уебсайтът ви да има бюлетин или имейл списък. С маркетинг по имейл изпращате седмичен или месечен бюлетин или имейл, представящ новото си съдържание или реклама за вашия сайт. Това може да ви накара само няколко долара на месец до $ 1000 на месец, ако продължите наистина масивна имейл маркетингова кампания.

Обща цена: $ 300 – $ 1000 000 долара в зависимост от маркетинговия обхват.

Поддръжка

поддръжка на уебсайтовеИзграждането на вашия сайт и запълването му с качествено съдържание е само част от битката. Също така трябва да поддържате уебсайта си в дългосрочен план, което включва поддържането им на работа и поддържането на посетителите щастливи, като същевременно избягвате възможно най-много време за престой.

Не забравяйте, че ако уебсайтът ви се понижи, това е ценното време, в което можете да получавате посетители и реализация!

Добрата новина е това поддръжката на уебсайт е един от по-ниските разходи в сравнение с всички останали фактори, участващи в разработването на сайт. Поддръжката на уебсайтове може да обхване:

 • придобиване на нови ресурси на сървъра, тъй като трафикът ви се увеличава
 • превключване на сървъри за сървър с по-голям капацитет, ако уебсайтът ви расте успешно
 • извършване на редовни отстраняване на грешки или актуализации на защитата
 • архивиране на вашия уебсайт в случай на срив на сървъра
 • справяне със заети или оплаквания от клиенти

Всичко казано, вие или вашият екип можете да очаквате да плащате от няколкостотин долара до 1500 долара годишно за всички нужди за поддръжка на вашия уебсайт. Обърнете внимание, че общите ви разходи за поддръжка могат да нараснат драстично, ако трябва да превключите сървъри за хостинг доставчици бързо или по време на спешна ситуация или ако вашите сървъри или уебсайт се нуждаят от незабавен ремонт поради кибератака.

Разходите може да са още по-високи, ако хакер успее да хване чувствителни потребителски данни и причини сериозни щети на вашия сайт, което изисква реконструкция.

Обща цена: $ 200 – $ 1500 годишно в зависимост от размера на уебсайта, нуждите на сървъра и т.н..

резюме

Както можете да видите, стесняване на разходите, които трябва да очаквате да заплатите за изграждането и поддържането на уебсайт, е изключително сложно. Зависи от множество фактори, включително:

 • нивото на вашето лично умение
 • вида на уебсайта, който искате да създадете
 • количеството съдържание, което искате да поставите на уебсайта
 • необходимите за сайта сървърни ресурси
 • колко посетители получава сайтът
 • колко поддръжка изисква сайта

Например, ако уебсайтът ви няма да е толкова голям, можете да се измъкнете с евтин първокласен евтин хостинг и да намалите значително разходите. За тази цел често е по-интелигентно да се изчисляват средни стойности за разходите на уебсайта ви въз основа на техния размер и вид. По-долу сме направили разбивка за вас.

Уебсайт / блог за малък бизнес

 • Очаквайте първо да платите поне 500 – 10 000 долара. Това включва счетоводство за извършване на някои неща сами за по-ниската оценка.
 • Очаквайте да плащате между $ 200 и $ 1000 на година за годишни разходи за поддръжка.

Уебсайт за електронна търговия

 • Очаквайте да платите до 3000 долара за магазини с около 100 продукта и повече от 20 000 до 30 000 долара за магазини с повече от 500-1000 продукта.
 • Очаквайте да платите между 5000 и 20 000 долара за годишни разходи за поддръжка.

Уебсайт за корпоративен / голям бизнес

 • Очаквайте да платите между 10 000 и 40 000 долара за висококачествени сайтове за стимулиране на бизнес и обменни курсове, включително маркетинг в по-високия край.
 • Очаквайте да платите между 2000 и 20 000 долара за годишни разходи за поддръжка.

Уебсайт, управляван от база данни

 • Очаквайте да платите между 5000 и 50 000 долара за първоначално изграждане на сайт и събиране / събиране на данни.
 • Очаквайте да платите между 10 000 и 60 000 долара за годишни разходи за поддръжка, включително допълнителна сигурност и поддръжка на сървъра за защита на данните на потребителите.

В крайна сметка цената на вашия уеб сайт ще зависи силно от типа помощ, която наемате, качеството, което искате за вашия уебсайт, и колко време сте готови да потънете в себе си по отношение на дизайн, планиране и кодиране..

Винаги можете да намалите цената с по-голямата част от работата със собствените си усилия или като потърсите страхотни оферти за неща като хостинг услуги или с помощта на създател на уебсайт. Използвайте горните суми като общи насоки и диапазони, а не като твърди и бързи правила, особено след като индустрията за уеб разработки постоянно се променя.

Благодаря за четенето и късмет!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map