Най-добрите доставчици на CDN (Канада за доставка на съдържание) в Канада

Годината беше 1883, ol ‘Wild West. Двама пичове, стоящи на 50 метра един от друг, пред часовникова кула.


Скоростта на страницата е много важна, защото пряко влияе на потребителското изживяване. В електронната търговия вие сте едно от двете бързото… или мъртвите. ��

Скоростта е по-важна от изящната функционалност или всякакви естетически дизайни, които бихте могли да включите на вашия уебсайт. Виждате, че според последните проучвания 47% от потребителите в интернет едва се придържат около вашия уебсайт, ако той не се зарежда отвътре две секунди или по-малко.

Някои проучвания показват също, че 78% от онлайн купувачите, които имат проблеми с уебсайта, са по-малко вероятно е да купувате от същия сайт отново, а 44% от тях ще разкажат на приятелите си за своите лош опит!

вектор на скоростта на уебсайтаСякаш това не е достатъчно лошо, Google последователно подчертава това скоростта на страницата е фактор за класиране.

Това означава, че уебсайтът за бързо зареждане е бърз път до получаване на повече посетители, по-добри класирания и подобрено потребителско изживяване. Сега всички знаем, че алгоритмите на Google са в по-голямата си част обвити в тайна, въпреки тази липса на информация, ние знаем, че гигантът на търсачките изрично посочва, че скоростта на уебсайта е неразделна за успеха на всеки уебсайт.

Откъде да започнем?

Инсталиране на a Мрежа за доставка на съдържание е чудесно място за начало за оптимизиране на скоростта. Но тъй като в Канада има толкова много доставчици на мрежа за съдържание, ограничаването до най-добрия доставчик на мрежа за доставка на съдържание (CDN) може да бъде монументална задача.

За щастие за теб, направихме всички тежки повдигания за да ви помогне да прережете глупостите и да намерите подходящата CDN услуга за вашите нужди. Днес ще споделим с вас само най-доброто от най-добрите. Така че, ако ще се нуждаете от повече хостинг услуги, по-добре разгледайте по-късно нашата най-добра хостинг страница в Канада.

Преди да започнем, нека разберем какво е CDN и как е стъпка в правилната посока.

Нека да стигнем до него.

Какво е мрежа за доставка на съдържание?

Мрежа за доставка на съдържание, известна още като CDN, е a глобално разпространена мрежа от уеб сървъри който кешира статичното съдържание на вашия уебсайт и го съхранява на множество различни места, за да го доближи до глобалните потребители.

Ето как работи. Обикновено уебсайтът ви се обслужва от едно място. Така че всичките ви посетители имат достъп до един и същ сървър. Това означава, че ако имате голям трафик, тогава уебсайтът ви автоматично се забавя. И понякога по време на пиковите часове, вашият уебсайт може дори да срине сървъра.

защо да използвате cdn

Функцията на CDN в този случай е да кешира всички статични ресурси на вашия уеб сайт, така че те да бъдат обслужвани чрез CDN сървъри. Това намалява натоварването на вашия хостинг сървър и го прави по-бърз и по-ефективен. Освен това всяка заявка на потребител на уебсайт се обработва от най-близкия до тях сървър, което улеснява забелязването.

Какви са ползите от използването на CDN?

Е, има няколко предимства, за които бих могъл да се сетя – горната част на списъка е, че ви спестява пари. Истината е, че наемате CDN услуга и хостинг доставчик спестява разходи които бихте имали в противен случай, ако инвестирате в инфраструктура и отделни доставчици на услуги по целия свят.

ползите от използването на cdn

Но това не е всичко.

 • CDN също намалява закъсненията в мрежата и загубата на пакети, което означава, че крайните потребители изпитват по-малко трептене и подобрено качество на потока. В резултат на това потребителите могат да предоставят съдържание с висока разделителна способност.
 • CDN улеснява сегментирането на вашата аудитория и доставяне на различно съдържание на различни потребители в зависимост от вида на устройството, което потребителят използва.
 • Поради начина на настройка на архитектурата на CDN се създават съкращения, за да се гарантира надеждността и приятното изживяване в мрежата.
 • Тя осигурява допълнителна сигурност, за да помогне за смекчаване на DDoS атаки и уеб заплахи.
 • CDN могат да бъдат внедрени на почти всяка платформа безпроблемно.
 • CDNS също може значително да подобри скоростта на вашия уеб сайт.

Какво да търсите в CDN

Доставчиците на CDN не са еднакви. Някои очевидно са по-добри от други в много отношения. За да сте сигурни, че избирате правилния доставчик на CDN, ето няколко неща, които трябва да вземете под внимание.

диаграма за време за зареждане на cdn страницаскорост

Скоростта на уебсайта има голямо значение. Имайки предвид, че средният човек чака само две до три секунди за зареждане на уебсайт, времето за зареждане на CDN, който сте избрали трябва да е доста дяволски добър. Няма смисъл да харчите големи пари за CDN, ако няма да е бързо.

надеждност

Нека разберем това. Надеждността не означава, че CDN ще предложи надеждност на отпадане на челюстта в 100% от времето. Със сигурност те могат да направят най-добрия си кадър и да се доближат, но като всички други технологични решения и те имат своите недостатъци. Но, като общо правило за палеца, добър CDN трябва поне да публикува здрава надеждност от 99,999%.

SSL-иконаСигурност

Друг фактор, който искате да вземете под внимание, е колко сигурен е CDN, който ще направите.

Искате да гарантирате, че имате най-добрия слой за сигурни сокети (SSL) или сигурността на транспортния слой (TLS), така че да няма данни, изпратени в обикновен текст, когато всичко в идеалния случай трябва да бъде криптирано..

Цена

Преди да инвестирате в който и да е CDN, ще искате да знаете колко точно ще ви струва. Повечето доставчици таксуват от GB. Затова е полезно да знаете колко честотна лента използвате, за да можете да изчислите колко ще ви струва използването на CDN.

Опровержение: Въпреки че може да е изкушаващо да вземете най-евтината сделка на масата, що се отнася до мрежите за доставка на съдържание, определено не искате да правите компромиси с качеството. Защото тогава това означава, че ще прекрачите аудиторията си и това не е нещо, което искате да направите. Получаваш това, за което плащаш.

вектор за местоположение на сървъра за глобална мрежаБроят на мрежовите местоположения

В света на доставчици на CDN, колкото повече места CDN има, толкова по-голяма гъвкавост ще имате. Поради тази причина CDN, за който отивате, трябва да има възможно най-много мрежови местоположения, покриващи всички основни континенти.

24/7 Поддръжка на клиенти

Нека бъдем честни. Шансовете за среща с хълцане не са точно несъществуващи. И ако получавате тонове трафик, тези коефициенти нарастват експоненциално. Преди да вземете решение за кой доставчик на CDN отивате, ще трябва да се уверите, че доставчикът предлага 24/7 поддръжка когато нещо се обърка.

Оптимизация на изображения

Една от причините уебсайтовете да се забавят е заради изображения с висока разделителна способност. Добрият CDN трябва да предлага оптимизация на изображенията, която позволява на вашите изображения и уебсайтове да се зареждат по-бързо. Сега, когато знаете какво да търсите, нека да преминем към сочната част.

Най-добрите доставчици на CDN в Канада

1. Инкапсула

imperva incapsula логоIncapsula лесно е един от любимите ми доставчици. А причините са доста прости. С други CDN не е много лесно да намерите такава усъвършенствана защита за сигурност. Освен функциите за балансиране на натоварването и защитната стена, сертифицирана по PCI, Incapsula разполага и с интелигентна DDoS защита, за да ви осигури челюстта нарушава сигурността.

Харесва ми и факта, че той предлага някои от най-бързите скорости, които ще срещнете. Благодарение на богатия капацитет от центрове за данни по целия свят, Incapsula предлага изключително бързо обслужване за различни видове нужди, включително SaaS бизнес, онлайн магазини и видео поток при поискване.

Най-хубавото е, че освен превъзходната скорост, Incapsula е оптимизиран и за обработка на трафика между сървърите. Да не говорим, че и супер лесно да се настрои.

2. Cloudflare

cloudflare логоС голяма мрежа от центрове за данни, разпространени по целия свят, и изключително еластична мрежа, Cloudflare ви предлага високонадеждни и ефективни услуги.

В допълнение, Cloudflare има вградени функции за отказ и балансиране на натоварването, които помагат да се поддържа доставността на услугата. И с помощта на анализите си в реално време можете лесно да наблюдавате и блокирате подозрителни роботи, заплахи и злоупотреби с ботове.

В допълнение към надеждността и ефективността, има много повече да се обича от Cloudflare. Най-забележителният е фактът, че те предлагат безплатен план с някои ограничени функции за малки уебсайтове, които не могат да получат своя собствена премия CDN.

3. Amazon CloudFront

Лого на Amazon CloudFrontCloudfront е скален твърд CDN доставчик, който предлага бързи, глобални и бързо разрастващи се сървъри.

По-специално избрах CloudFront, тъй като те предлагат сигурна и безопасна среда за почти всяко съдържание на уебсайт и всъщност можете да ограничите CDN държавата и хоста на живо с лекота.

Въпреки това, за разлика от Incapsula и Cloudflare, услугата на Cloudfront изглежда малко по-сложна за начинаещи, което означава, че ще ви трябва малко обучение, за да я заобиколите, като я използвате.

4. Стек пътека

Логото на StackpathМоят избор номер четири е Stackpath. Това е четвъртият ми избор, тъй като е една от най-популярните мрежи за доставка на съдържание в света. Той е бърз, сигурен и лесен за настройване и има стратегически разположени сървъри в 90 държави.

В допълнение сървърите, заредени със SSD, са оптимизирани да осигуряват скорост на зареждане на страници и отлично ускорение на изображението – да не говорим, че има вградена SSL функция, която защитава уебсайта Ви в реално време и функция за сигурност в две стъпки за автентификация, която помага да заключите съдържанието си и защити акаунта си.

5. Акамаи

Лого на AkamaiСледваща е Akamai. Особено харесвам тази мрежа за доставяне на съдържание, защото има визуализация в реално време, която осигурява ценна представа за глобалните региони, които са податливи на атака в мрежата.

Освен това той помага да се идентифицират градовете с най-висока плътност на трафика и най-бавните връзки. Освен с интелигентната си платформа, Akamai е известен и със способността си да ускорява връзките и да разполага с подходяща инфраструктура, необходима за ускоряване на връзките.

Въпреки това, за разлика от повечето от другите мрежи за доставяне на съдържание, които споменах, Akamai има тенденция да бъде малко по-бавен в сравнение, най-вече защото използва DNS базирани търсения.

6. Cachefly

Cachefly логоАко търсите алтернатива на Incapsula, тогава това е една от най-добрите налични опции.

Cachefly е подобен на по-известни имена като Cloudflare и CloudFront по това, че е един от най-бързите CDN, налични на пазара. В допълнение, компанията предлага CDN на всички континенти, което е доста скок, ако се замислите, особено защото повечето от другите CDN предлагат CDN само на ограничен брой континенти.

На всичкото отгоре, компанията има сделки с някои от най-големите марки, които знаете, което е сигнал за доверие и вяра. Отдолу обаче, Cachefly може да бъде доста скъпо. Освен това е доста трудно да се намери план с няколко гигабайта. Въпреки че са скъпи, те все още са един от най-добрите там за парите си.

Обобщавайки го

Това е, хора! Шест от най-добрите доставчици на мрежа за доставка на съдържание на 2020 г. Както винаги, не забравяйте да направите собствено проучване и надлежна проверка, за да установите кой най-добре отговаря на вашите нужди.

Може също да ти хареса:

 • Най-добрият уебсайт
 • Най-добрата платформа за блогове

Референции и графични кредити:

 • EHRIntelligence.com
 • DigiMarkCentral.com
 • ColocationAmerica.com
 • HackerNoon.com
 • GlobalDots.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector