Най-добри генератори на домейни

вектор за генериране на домейниОчаквам с правилното име на домейн може да бъде малко предизвикателство, тъй като не можете точно да завъртите колелото на късмета на домейна, за да осигурите достъпността на домейна … ?


Вашето име на домейн трябва да бъде лесно запомнено (и всъщност означава нещо), като същевременно описва какво прави или продава марката.

За съжаление, дори когато собствениците на фирми измислят закачливо име, което отразява марката им, може да се използва перфектният домейн, който ще ви изпрати обратно към чертожната дъска. Това, което започна като забавен проект, може бързо да се превърне в нещо смущаващо и стресиращо.

?За щастие има на разположение инструменти, които да ви помогнат да изберете най-добро име на домейн. Тези инструменти съкращават времето, необходимо за избор на име и ви помагат да генерирате име на домейн, което вече не е взето.

Все още нямате име на домейн? Вземете един тук за евтино:

 • HostGator.com (цена на домейна: 0.01 $ за 1 година)
 • Bluehost.com (цена на домейна: БЕЗПЛАТНО за 1 година)
 • Намерете повече регистратори на домейни тук.

От всички велики генератори на домейни в интернет, това са нашите любими:

1. Lean Търсене на домейни

лого на leandomainsearchLean Search Domain ви помага да изберете име на домейн, като въведете една ключова дума, свързана с вашите продукти или услуги. След като въведете избраната от вас ключова дума, ще можете да търсите свързаните опции за домейн, които са налични.

Резултатите се връщат като .com адреси.

Освен това можете да:

 • Филтрирайте търсенето си по дължина, популярност или по азбучен ред
 • Запазете имената, които най-много ви харесват
 • Проследявайте историята на търсенията си
 • Споделяйте резултати с други хора
 • Незабавно потърсете конкретни имена, за да видите дали са налични

Този инструмент за търсене е най-добрият, наличен, ако имате някои ключови думи, които искате да включите, но търсите свежи идеи за пълно име на домейн.

2. Бюст име

лого на bustanameBust a Name предоставя различни инструменти за филтриране, които улесняват намирането на най-доброто име, отговарящо на вашите нужди.

Можете да започнете търсенето, като филтрирате ключови думи и след това изберете опции като „започва с“ или „завършва с“. След това можете да филтрирате допълнително резултатите си, като определите колко естествено искате да бъде името на домейна и дали има ограничение за брой символи.

Възможно е също така да се показват имена на домейни, които вече са взети, и да филтрирате имената от .com, .org и .net. Сайтът ще предоставя и допълнителни предложения за ключови думи.

Това е страхотен генератор на имена на домейни, ако все още нямате предвид ключова дума. Можете да изберете „Направете произволен домейн“, което ще ви помогне да генерирате идеи. Можете също така да запазите ключови думи за по-късно, ако не сте съвсем готови за покупка или можете да се свържете директно с регистратори на домейни, като GoDaddy и Namecheap, ако сте готови да купите.

И накрая, този сайт ви позволява да търсите в конкретно име на домейн, ако искате да видите дали името, което вече сте избрали, е достъпно.

3. Опишете генератора на фирмените имена

shopify лого на бизнесаShopify Generator на бизнес имена ще ви помогне да намерите достъпни имена на домейни, дори ако не го използвате за бизнес.

Започвате търсенето, като избирате ключова дума, свързана с темата, която искате да покриете, или свързана с вашите бизнес продукти или услуги. Въведете го в функцията за търсене на сайта и той ще генерира стотици потенциални предложения за име на домейн.

Сайтът наистина ви насърчава да създадете магазин Shopify с избраното от вас име на домейн, но не е необходимо. Можете да отидете другаде, за да купите уеб адреса.

Всички предложения се връщат с разширението .com.

4. Имебой

nameboy логоNameboy е добър инструмент за намиране на наличните имена на домейни въз основа на избраните от вас ключови думи. Можете да въведете до две ключови думи в подаденото търсене и сайтът незабавно връща списък с предложени имена.

Те предлагат диаграма, която улеснява разбирането кои разширения вече се използват и кои от тях са налични. Например, името на домейна donuts.com може да бъде взето, но donuts.net или donuts.org може да са достъпни.

Възможно е също да видите кои имена на домейни са достъпни за препродажба, дори ако те вече са взети. Понякога фирми и физически лица по имена на домейни мислят, че ще ги използват в бъдеще, но след това решават да ги препродадат.

Това е страхотен генератор на имена на домейни, ако вече имате няколко ключови думи, но не сте сигурни точно как да ги превърнете в име на домейн.

5. NameStall

namestall логоNameStall разполага с няколко различни инструмента, които улесняват търсенето на име на домейн. Можете да започнете своето търсене с инструмента им за генериране на имена, който прави възможно търсенето чрез:

 • Части на речта
 • Популярни ключови думи
 • Категории на индустрията
 • Основни английски думи

Инструментът ви позволява да определите дали искате ключовата ви дума да бъде в края или началото на името на вашия домейн или дали искате да включите тире в уеб адреса. Възможно е също филтриране чрез разширение.

Инструментът връща налични резултати, както и имена, които са взети, но все още не са регистрирани.

Можете също да използвате NameStall, за да генерирате име на домейн и да извършите търсене по въпроса дали е налично или не името, което имате предвид. Възможно е също да търсите високоплатени ключови думи.

6. Пъзел на домейн

Лого на домейн PuzzlerDomain Puzzler е един от най-простите инструменти в нашия списък на генератори на имена на домейни.

Вмъквате идеалните си ключови думи и избирате разширение за домейн и след това търсите идеи за имена. Харесва ни тази, защото можете да включите няколко различни ключови думи вместо само една или две, какъвто е случаят с изброените досега предложения. Инструментът ще комбинира ключовите думи, които въвеждате в различни комбинации, за да ви помогне да развиете перфектното име.

Можете да добавите имената, които харесвате, в списък с любими.

Този инструмент разполага и с по-разширена опция за търсене. Възможно е също да сравните класацията на страниците за различни имена на домейни, така че ще знаете дали името ви е SEO приятелско.

7. Име Mesh

Име на логото на мрежатаName Mesh е друг инструмент, който ви позволява да търсите по повече от една или две ключови думи и е чудесна опция, ако имате няколко ключови думи. Въведете 2–3 в полето за търсене и генерирайте списъка.

Резултатите ви ще бъдат сортирани в категории като:

 • SEO
 • Подобен
 • нов
 • често срещани
 • Къс

След търсенето с ключови думи можете да филтрирате резултатите въз основа на разширението, максималната дължина и дали домейнът е регистриран още. Името на мрежата може също да предложи допълнителни ключови думи, които може да искате да имате предвид.

8. Домейни Bot

Лого на домейна BotDomains Bot може да ви помогне да търсите име и да определите дали то вече се използва. Започвате търсенето с ключова дума, която връща списък с предложени имена въз основа на тази ключова дума, комбинирани ключови думи и други свързани ключови думи.

Можете също така да търсите името на домейна, което искате да определите дали е достъпно и, ако е, можете да го закупите и регистрирате, като следвате връзката. Този сайт също предлага подобни имена на домейни и ви позволява да филтрирате по разширение и език. Можете също да добавите свои собствени префикси, суфикси и синоними.

9. Panabee

Panabee логоPanabee ви позволява да търсите име на домейн, да генерирате ново име и да генерирате бизнес име.

Тя ви позволява да започнете своето търсене с до две ключови думи и връща предложения въз основа на тези ключови думи. Ако избраното име на домейн бъде взето, можете да посетите GoDaddy, за да видите други разширения, които може да са налични.

Panabee също може да предоставя предложения въз основа на свързани думи за търсене и ще ви покаже дали вашето идеално име на домейн се използва в социалните медии – нещо, което много собственици на бизнес не смятат, докато не стане твърде късно.

10. Име станция

имена логоName Station предлага безплатен акаунт, който може да се свърже към вашия имейл или към вашия Facebook акаунт. След като се регистрирате, можете да го направите

 • Генериране на имена на домейни
 • Проверете дали името е налично
 • Въведете конкурси за обществени имена
 • Разгледайте предложенията за ключови думи

Name Station ви позволява да филтрирате резултатите чрез разширение, дължина на името или различни други опции. Ако сте загубили за идеи за ключови думи, това ще ви помогне да генерирате някои, като въведете вашата индустрия. Сайтът е представен на SEOMoz, TechCrunch, Mashable и други реномирани играчи в бизнеса, така че те са добре познати и си струва да проверите.

11. Невъзможност!

Невъзможност! логоНевъзможността използва уникален подход за генериране на имена на домейни. Започвате с ключова дума и след това избирате прилагателни, съществителни имена и глаголи, които могат да бъдат добавени в началото или края на ключовата ви дума. След това определяте дали искате опция с четири, пет или шест букви или искате да разрешите нещо да се смесва с ключовата ви дума.

Този сайт е чудесен за генериране на забавни идеи. Ако някое от имената ви хареса, можете да го закупите от GoDaddy или Namecheap чрез предоставената връзка.

12. Незабавно търсене на домейни

Незабавно лого за търсене на домейнИнструментът за търсене е чудесен, ако вече имате предвид конкретно име на домейн.

Въведете това в сайта и ще разберете дали той вече се използва. Ако не е наличен, сайтът ще предложи подобни алтернативи, които са налични. Той също така ще ви предупреди дали оригиналното ви име е на търг.

След като намерите правилното име или решите да наддавате вече използвано име, можете да свържете направо към GoDaddy чрез незабавно търсене на домейн, за да направите покупката или офертата си. Можете също така да потърсите кой е собственик на сайт, ако той се използва, и да разберете как да направите предложение, за да го купите, ако желаете.

13. Искам името си

Искам логото на моето имеИскам Моето име предлага функции, подобни на Търсене в домейн. Той работи най-добре за тези, които вече имат име на домейн.

Въвеждате адреса на домейна, който се надявате да използвате и сайтът ще ви уведоми дали е наличен. За времена, когато името на домейна, което искате, вече е взето, Искам Моето име ви дава алтернативи и техните разходи. Възможно е също да филтрирате, като скриете имена на домейни, които не са достъпни, така че можете да разгледате списък с потенциални имена, без да се надявате на нещо, което не можете да използвате.

14. Dot-o-Mator

Dot-o-Mator логоАко нямате идея откъде да започнете, когато става въпрос за създаване на име на домейн, Dot-o-Mator е чудесен инструмент за опит.

Има две категории, които ви позволяват да изберете началото и края на името на вашия домейн. След това сайтът връща дълъг списък от произволни опции. Също така ви позволява да пишете свои думи, които са свързани с вашата тема.

Ако намерите нещо, което привлича интереса ви сред резултатите, можете да добавите такива към Scratchbox, който ви помага да проследявате любимите си имена. Сайтът предлага и Web 2.0 Generator Name, който ви помага да генерирате произволни имена на бизнес и домейни, без дори да въвеждате ключови думи.

Този сайт ви дава много информация и може да е трудно да намалите дългия списък с имена, но това е чудесно място да започнете, ако искате да генерирате нови идеи.

15. Готини идеи за име

готино лого на идеи за имеCool Name Ideas разполага с име на фирма, генериращо инструмент, който също може да ви уведоми дали има налични асоциирани имена на домейни. Този инструмент е уникален, тъй като ви позволява да филтрирате резултатите въз основа на размера на бизнеса или на базата на клиентите. Това улеснява намирането на страхотни бизнес имена, които вече се харесват на аудитория.

Сайтът разполага с разширени опции, които ви позволяват да изберете дължина на знака за името си, както и местоположението на избраните от вас ключови думи. Можете да видите дали домейнът е наличен и можете да проверите Twitter, за да видите дали името се използва като някой се справя.

16. DomainWheel

Лого на DomainWheelDomainWheel е най-новият сред инструментите, които сме изброили. Това е една от най-добрите опции в списъка поради простия си дизайн. Той също така разполага с мощен инструмент за търсене, който може да предложи домейни, които са достъпни за закупуване.

Получавате резултати, захранвани с разширенията за домейни от +15 от най-високо ниво, включително .com, .net, .org, .info и .biz). Възможно е също да търсите нови оригинални имена. Ако се мъчите да изберете име, инструментът предоставя списък с предложения за римуване и ключови думи, които трябва да направят вашия сайт привлекателен за търсачките и за хората.

Тук сме предоставили над дузина генератори на имена на домейни, които с надежда ще ви помогнат да създадете име, което е чудесно за вашия бизнес и което също е достъпно за покупка.

Референции и графични кредити:

 • Fly.biz
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector