Най-добър Linux хостинг

Като уеб агенция с много хостинг акаунти (имаме безброй странични проекти и обичаме да експериментираме), имаме доста добра представа за това какво определя страхотен уеб хост. Това са нашите най-добри Linux доставчици на хостинг услуги, страхотен хостинг, без да разбивате банката.


Уеб хостинг компанияОбща оценкаЦена / mo.Disk SpaceFeaturesWebsite
siteground2 9.3 / 10 $ 3.95 (временна 67% отстъпка) 10 GB Мощна, бърза, епична поддръжка, + 30-дневна гаранция за връщане на парите! = Win!
Hostgator 8.7 / 10 $ 2.78 неограничен Евтини + неограничено пространство на диска!
A2HostingLogo 8.5 / 10 $ 3,92 (намаление от $ 7,99) неограничен Неограничено пространство на диска!
в движение 8.3 / 10 $ 4.19 (40% отстъпка) неограничен Опитен, надежден, малко по-скъп.
Dreamhost 8/10 $ 7.95 неограничен Голяма производителност & поддържа

Най-добър Linux хостинг 2020 – Отзиви

1. SiteGround

Лого на SiteGround

Уеб сайт: www.siteground.com
Цена: $ 3.95
Дисково пространство: 10 GB

Според нас, най-добрата Linux хостинг компания е SiteGround. Те имат три плана за избор:

 • Стартиране – Препоръчваме този план, ако тепърва започвате и не сте много сигурни как да постигнете онлайн присъствието си. Разрешен ви е само един уебсайт с този план (така че вземете предвид това).
 • GrowBig – Това е най-популярният план на SiteGround. Причината много хора да предпочитат този план е, че можете да хоствате неограничен брой уебсайтове с него. По принцип имате повече възможности за растеж, когато изберете този план (в сравнение с плана за стартиране).
 • GoGeek – Ако искате премиум функции с абонамента си, отидете с плана на GoGeek на SiteGround. Излишно е да казвам, че можете да хоствате неограничен брой уебсайтове с този план. Освен това е по-голям и по-бърз от първите два плана, които споменахме по-горе.

Ако не сте сигурни за кой план да се абонирате, препоръчваме да се обърнете към тяхната опция GrowBig (главно поради неограничената функция на уебсайтовете). Или ако искате, можете също така да започнете с техния стартов план, тъй като така или иначе винаги можете да надстроите до по-висок план.

Без значение какъв тип план сте избрали, имайте предвид, че винаги можете да използвате вградения конструктор на уебсайтове на SiteGround за бързо създаване на вашия сайт. И ако имате нужда от помощ за това, екипът им за поддръжка на клиенти винаги е там, за да ви помогне.

Професионалисти

 • Страхотна поддръжка на клиенти
 • Гъвкави ценови планове
 • Лесно управление на сайта

2. HostGator

Лого на HostGator

Уеб сайт: www.hostgator.com
Цена: $ 2.75
Дисково пространство: неограничен

Ако обмисляте HostGator като доставчик на хостинг услуги, знайте, че имате три възможности да избирате – Hatchling, Baby и Business.

Излюпването е най-евтиният им план и наистина е много достъпен. Имайте предвид обаче, че можете да имате само един уебсайт с него.

Скъпа, планът им на средни цени е всъщност най-популярният план на компанията. Всъщност го препоръчваме през плана на хечлинга, тъй като ще получите толкова повече с него (като добавите само няколко долара към по-евтиния план). Нещо повече – можете да хоствате неограничени сайтове с него.

Разбира се, ако можете да си го позволите (и ако искате всички най-добри функции на HostGator), най-добрият вариант е да направите своя бизнес план. Този тип хостинг може да се справи с взискателни бизнеси, а също и онлайн магазини.

HostGator също дава на своите клиенти 45-дневна гаранция за връщане на парите, за да гарантира, че те наистина са доволни от избраните от тях планове. Затова препоръчваме да работите върху сайта си веднага след регистрация, за да не губите тези 45 дни (те са вашата решаваща точка, ако ще се примирите с HostGator или не).

Знайте, че HostGator има и удобен за потребителя cPanel – ще го научите бързо. И ако не, винаги можете да зависите от тяхната поддръжка на клиенти. Те имат добър.

Професионалисти

 • Стабилен ъптайм
 • Инсталиране с едно щракване за приложения
 • Добро време за реакция

Против

 • Ниските цени важат само за първите години.
 • Скъп премиен план
 • Безплатни SSL сертификати

3. Хостинг на A2

A2 лого за хостинг

Уеб сайт: www.a2hosting.com
Цена: $ 3.92
Дисково пространство: неограничен

За разлика от повечето доставчици на уеб хостинг, A2 хостингът осигурява неограничено съхранение и неограничен трафик за всичките им планове. Най-евтиният им план е планът Lite, който наистина носи неограничена памет и честотна лента, но само за един уебсайт. Всъщност това ни се струва малко необичайно, тъй като повечето фирми с един уебсайт обикновено така или иначе не изискват неограничено пространство за съхранение и честотна лента.

Планът за средна цена на A2 хостинг, наречен Swift, е по-реалистичен. Освен неограниченото пространство за съхранение и честотна лента, той предлага и неограничен уебсайт и неограничен трансфер.

Турбо планът (най-скъпият план за хостинг на A2) също е добра функция. Той идва с всички функции, намерени в плана Swift, но е много по-бърз. A2 хостингът всъщност използва интеграция в Cloudfare (в цялата им система) – и това обяснява техните страници за бързо зареждане.

Харесваме и гаранцията за връщане на пари от A2 хостинг. Освен че ви дават 30 дни за тестване на сайта им, в някои случаи те възстановяват и неизползваните услуги.

A2 хостингът ви дава също много възможности за плащане като кредитни карти, PayPal и банкови преводи.

И разбира се, те поддържат много приложения като WordPress, Joomla, Drupal, Magento и други.

Що се отнася до поддръжката на клиентите, те също се доставят в тази област. Те имат чат на живо, телефонна поддръжка, имейл и т.н..

Професионалисти

 • Неограничено всичко във всичките им планове
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите или възстановено възстановяване
 • Поддържа много CMS приложения

Против

 • Увеличението на цените при подновяване е наистина високо
 • Разрешен е само 1 уебсайт с най-евтиния им план
 • Няма автоматично архивиране на най-евтиния им план

4. хостинг на InMotion

InMotion хостинг лого

Уеб сайт: www.inmotionhosting.com
Цена: $ 6.39
Дисково пространство: неограничен

InMotion хостинг отдавна предоставя на своите клиенти добри уеб хостинг услуги. Ако обмисляте да получите своя хостинг план с тази компания, знайте, че имат три плана за избор – стартиране, захранване и професионален софтуер.

Знайте, че всичките им планове идват с безплатен домейн, неограничено съхранение и неограничена честотна лента. Основната разлика между плановете е броят на уебсайтовете, разрешени за всеки план.

Ако решите да отидете на най-евтиния им план (стартиране), можете да хоствате до максимум 2 уебсайта, докато сте на този план (имайте предвид, че винаги можете да надстроите).

Сега, ако планирате само да имате около 6 уебсайта, планът за захранване може да е по-подходящ за вас, тъй като позволява до 6 уебсайта.

Отидете за плана на Pro, ако смятате, че ще ви трябват повече от 6 уебсайта по пътя. С този план той не само позволява неограничен брой уебсайтове, но също така предоставя на уебсайтовете ви най-голяма мощност (в сравнение с другите два по-евтини).

Ако сигурността е един от основните приоритети на уебсайтовете ви, знайте, че InMotion хостингът е оборудван със система за защита на заплахите (той е много ефективен срещу различни атаки).

Професионалисти

 • Страхотна отбранителна система срещу злонамерени атаки
 • Неограничено пространство и ширина на лентата във всички планове
 • Безплатен трансфер на сайт

Против

 • Няма незабавен достъп до акаунта, тъй като процесът им на проверка не може да отнеме известно време
 • Ако живеете извън САЩ, процесът на потвърждаване може да се окаже проблем
 • Можете да спестите много пари само ако плащате предварително за първите 24 месеца.

5. DreamHost

DreamHost лого

Уеб сайт: www.dreamhost.com
Цена: $ 2.95
Дисково пространство: неограничен

Ако планирате да изберете DreamHost за вашия хостинг доставчик, знайте, че всъщност това е една от най-популярните уеб хостинг компании днес. Това не означава непременно, че това е добре, но всъщност има много функции, като следните:

 • Инсталатор с едно кликване за CMS приложения
 • Има създател на уебсайтове, наречен Remixer
 • 97-дневна политика за възстановяване (което е ДЪЛГО по-дълго от повечето хостинг доставчици)
 • Денонощна поддръжка на клиенти чрез вътрешен екип (плюс имейл, база знания за статии, форуми и т.н.)
 • Приетите методи за плащане включват основни кредитни карти, чекове, парични преводи, PayPal и т.н..

Ако сте решили да вземете своя хост от DreamHost, те имат два плана за споделен хостинг, от които да избирате – Starter и Unlimited.

Въпреки че и Starter и Unlimited плановете се предлагат с неограничено пространство за съхранение и честотна лента, на вас е разрешен само един уебсайт в плана Starter. Така че, ако това е голямо за вас, отидете вместо плана Unlimited, тъй като идва с неограничени уебсайтове.

Що се отнася до надеждността на компанията по отношение на ефективността, знайте, че DreamHost ангажира 99,96% ъптайм – и те го изпълняват през повечето време. Скоростта на сайта им също се знае, че е добра.

Професионалисти

 • Ясни ценови планове
 • Цените за подновяване не са много високи
 • Активирането на акаунта е бързо

Против

 • Твърде много стъпки в процеса на регистрация
 • Контролният панел може да се окаже доста объркващ (особено за начинаещи)
 • Трансферът на сайта не е безплатен

Linux хостинг: Как да намерите най-добрия!

Ако търсите добър хост на Linux, първо трябва да знаете какво да търсите. В тази публикация ще определим някои от най-използваните терминологии, свързани с хостинга, за да разберем по-добре какви функции да търсите. Следвайте нашето ръководство по-долу, за да завършите с наистина добра компания за хостинг.

Местоположение на сървъра

карта на местоположението на сървъраСъветваме да проверите местоположенията на вашия хостинг сървър за Linux, за да видите дали е близо до вас, можете да се уверите, че това е така, като потърсите доставчици на уеб хостинг във вашата страна. Например, ако живеете в Канада, бихте търсили канадски уеб хостове, но ако живеете в Австралия, трябва да потърсите австралийски хостинг услуги. За да осигурите скорост, в идеалния случай искате да изберете доставчик на хостинг, който има сървъри във вашата страна. Но знаем, че това не винаги е възможно, тъй като сървъри от реномирани хостове могат да бъдат разположени в различни части на света.

Ако установите, че Компанията, от която се интересувате, няма сървъри наблизо, не я отхвърляйте още. Ако хостинг доставчикът използва CDN (мрежа за разпространение на съдържание), това е също толкова добре, колкото да имате сървъри във вашата страна.

Разбирате, CDN имат мрежи по целия свят и те съхраняват кеширана версия на вашия сайт за разпространение (където е необходимо). След това посетителите на вашия сайт ще имат достъп до вашия уеб сайт, където и да са по света.

CloudFlare е особено популярен тип CDN. И за щастие, много Linux хостинг компании включват това безплатно в своите пакети.

Сървърно време

Когато търсите конкретна хостинг компания, първо проверете данните за ъптайм в Google, за да видите как се представя тя. Силно препоръчваме да изберете доставчик на хостинг услуги с около 99,9% време, за да осигурите минимални времена на престой. Прекъсванията могат да означават загуби в бизнеса – и ние искаме да избегнем това на всяка цена.

SSL сертификати

Не всички доставчици на хостинг услуги включват безплатни SSL сертификати – но знайте, че имате нужда от тази функция за защита. SSL (Secure Sockets Layer) сертификати е протокол, създаден за криптиране на данни (между посетителите на вашия сайт и сървъри), така че да се предотврати злоупотреба с открадната информация.

Лесно е да разберете дали даден сайт има SSL сертификат. Ако URL адресът му включва „s“ (https: //), това означава, че е защитен. Ако няма „s“ (http: //), това означава, че сайтът няма SSL сертификат и следователно не е защитен.

Знайте, че SSL сертификатите вече са добри и за SEO (това е един от факторите, разгледани от Google при класирането на даден сайт). Потребителите, които внимават към личната си информация, също са по-склонни да използват сайтове, които са защитени (особено когато са необходими данни за кредитна карта).

Хостинг компании, които използват услуга, наречена Let’s Encrypt, предлагат основни SSL сертификати безплатно. Други доставчици на хостинг също включват безплатни SSL сертификати в своите планове. Ако не, препоръчваме да купувате тази услуга срещу заплащане (около $ 10 на година), само за да имате сигурен сайт (и за SEO цели).

скорост

Скоростта също е фактор за класиране в SEO. И разбира се, посетителите на вашия сайт също ще го оценят, ако страниците на вашия сайт се зареждат бързо. Следвайки предишните ни съвети за местоположенията на сървъра и CDN, по същество имате покрита функция за скорост. И все пак, ако установите, че Linux хостинг компания предлага повече ресурси на процесора, обърнете внимание, че това носи допълнителна скорост за целия сценарий.

Дисково пространство

Пространството за съхранение наистина е важна характеристика, на която трябва да се внимава при избора на хостинг доставчик. Не винаги обаче имате нужда от огромно (или неограничено) пространство, тъй като това зависи от вашия тип уебсайт. Повечето блогове и бизнес сайтове всъщност могат да се справят много добре само с 1 GB дисково пространство (с Gmail като имейл акаунт на вашия уебсайт). Така че, освен ако не изграждате сайт за електронна търговия или наистина огромен форум форум, можете да отделите няколко GB пространство за съхранение на вашия уебсайт Linux.

Честотна лента и пренос на данни

споделена хостинг графикаЧестотната лента и преносът на данни са свързани в смисъл, че и двамата позволяват бърз поток на информация към вашите сървъри. Вие се нуждаете зле от тези функции, ако вашият сайт включва изтегляне на големи файлове като видеоклипове, музика и PDF файлове (между другото). В този случай препоръчваме да направите план с голяма (или неограничена) честотна лента, тъй като такива файлове могат лесно да използват вашата честотна лента и данни.

Поддръжка на клиенти

Без значение какво казват другите хора, повярвайте ни, когато казваме, че да имаме 24/7 клиент е много, МНОГО важно. От време на време ще ви трябват бързи отговори (и решения) – и жизненоважно е да знаете, че винаги има достъпна помощ (особено чрез чат на живо или по телефона).

Linux: Детайлите

Linux хостинг изследвания

С толкова много различни доставчици, предлагащи Linux хостинг, имате възможност да избирате от някои от най-добрите планове на пазара. При избора на доставчик на хостинг услуги за Linux е от ключово значение да намерите план, който да е богат на функции и ще увеличи максимално вашата способност лесно да управлявате вашите сървъри да създават дизайни на уебсайтове лесно. В допълнение към основите на простото разпределение на ресурсите, гаранции за продължаване и 24/7 поддръжка на клиенти, можете да изберете план въз основа на други важни фактори като пространство на дискове, честотна лента, имейл адреси, база данни и други.

За да ви помогнем да намерите най-добрия Linux хостинг за вашите нужди, ние съставихме нашите най-добри препоръки.

Какво е Linux?

Linux логоLinux е най-често използваната операционна система в света за доставчици на уеб хостинг услуги. В допълнение към високата си популярност, Linux е и най-достъпната опция за уеб хостинг, като някои дори предлагат безплатни или „freemium“ пакети.

Няколко хоста всъщност по подразбиране за Linux, тъй като той се счита за лидер на пазара, особено за споделен хостинг. Всъщност Google работи на Linux със своите постоянно растящи банки от сървъри, които досега са над 15 000.

Историята на Linux

Linux е създаден през 1991 г. от инженер на финландските системи Линус Торвалдс, който създава операционната система като част от образователната си степен по компютърни науки. Linux, който беше кръстен на своя създател, стана изключително популярен през следващите години в общността на разработчиците, придобивайки огромен брой фенове, които продължават да го подобряват и поддържат и до днес. През 1996 г. Linux беше брандирано с прочутото си лого, което съдържа пингвин – което, забавен факт, беше вдъхновено от пингвин в австралийския национален зоопарк, който ухапа Trovalds.

През годините марката на операционната система се разделя, обединява, ребрандира, преиздава и претърпява непрекъснати промени и подобрения. Днес има няколко различни Linux дистрибутори, поради което може да го видите, наречен от няколко различни имена, включително Red Hat Linux, Fedora, CentOS, Ubuntu и др. Въпреки голямата общност, която непрекъснато поддържа Linux, не всеки е почитател на тази операционна система. Например Стив Балмер (бившият изпълнителен директор на Microsoft) прословуто коментира, че Linux има “характеристики на комунизма” по време на събитие през 2000 г. в Сиатъл, Вашингтон.

Едно нещо за Linux е, че той може да бъде възприет от компаниите и да се използва за създаване на уникални операционни системи от него. Операционната система на Google Chrome, например, по същество е версия на Linux, а Android също адаптира ОС. И въпреки предишните оплаквания на Стив Балмер, Microsoft също се занимава с Linux, използвайки го за своите телефони Nokia X. Dell също така продава лаптопи, които са предварително инсталирани с Ubuntu, а създателите на Ubuntu, Caconical, продават смартфон на Linux.

Предимства на Linux хостинг

Много хора избират уеб хостинг, без дори да го осъзнават. Това е така, защото той е най-достъпният вид хостинг, така че е чудесен вариант за онези, които работят с бюджет или може да нямат опит в техническите аспекти на управлението на сървър.

Някои от най-големите предимства на най-добрите Linux хостинг планове включват:

 • Докато сървърът се актуализира, хостингът на Linux е много защитен и има по-малко хакери.
 • Мнозина считат, че мигрирането на хостове е много по-лесно с Linux, отколкото Windows, тъй като Linux е съвместим с cPanel и друг популярен софтуер за уеб хостинг.
 • Това е една от най-достъпните опции за хостинг, дори безплатна в някои случаи
 • Има обща стандартизация сред домакините

Съвременните Linux сървъри са конфигурирани според LAMP стандарта, който е съкращение за:

L – Linux (операционната система)

A – Apache (сървърното приложение)

M – MySQL (език на структурните заявки)

P – PHP (хипертекстов процесор)

С този стандарт можете да създадете модерен уебсайт с малко караница. Въпреки че има нещо, което ще трябва да се научите, за да станете по-напреднали, като например разрешения за файлове за Linux, има много ресурси за поддръжка на Linux хостинг.

Защо Linux е популярен сред уеб хостовете?

Има няколко причини, поради които хостовете избират Linux, някои от които включват:

 • Това е мощна хостинг система
 • Лесно е да мащабирате, докато вашите хостинг нужди растат
 • Достъпно е, често дори безплатно
 • Той има голяма общност от потребители и поддръжници
 • Той е съвместим с по-стари сървъри
 • Той е лесно адаптивен
 • cPanel и други контролни панели позволяват на хоста да защити сървъра, така че клиентите да не конфигурират случайно операционната система

Много уеб хостинг компании са инвестирали значително в Linux, като запознаването с операционната му система е желано техническо умение, което техниците и разработчиците трябва да притежават. Всъщност има няколко различни вида програми за сертифициране, като RedHat Certified Engineering Program, които позволяват на кандидатите да докажат своите умения с Linux, а компаниите могат да обучат екипа си за техническа поддръжка за най-новите иновации и актуализации..

Windows Vs Linux

Linux и Windows са двата най-популярни типа хостинг и в зависимост от вашите нужди може да е по-добър от другия. Въпреки че Linux е най-популярният избор в световен мащаб, много езици и скриптове могат да се използват и в Windows. Например WordPress, PHP и Perl могат да се изпълняват на Windows сървър, но тези приложения работят много по-плавно в Linux. По-специално за WordPress, има и много повече ресурси, достъпни за хостинг през Linux, отколкото Windows.

Съществуват обаче и някои приложения и скриптове, които Linux не поддържа. IIS и ASP, например, не могат да се стартират на Linux, но са съвместими с Windows. За тези, които искат да използват тези специфични приложения и скриптове, Windows може да бъде по-практичен вариант.

Често задавани въпроси за хостинг на Linux

Linux хостинг ли е за потребителя??

Мнозина считат Linux за лесно решение за хостинг за управление и използване. Linux може да бъде добър избор за начинаещи, защото с най-добрия хостинг на Linux по-голямата част от управлението на сървъра може да бъде завършено чрез лесния за навигация cPanel.

Какво е включено в Linux хостинг пакет?

Специфичните характеристики на хостинг пакета на Linux ще варират сред доставчиците, но има някои стандартни общи. Например при споделен Linux хостинг обикновено получавате ограничено количество пространство и честотна лента на сървъра. В повечето случаи ще ви бъде разрешено да инсталирате и други скриптове, като уикита, форуми и CMS.

Какъв език за програмиране използва Linux?

Всеки хост използва различен език за програмиране, така че няма стандарт, свързан с хостинг на Linux, но общите езици са склонни да включват PHP, Perl и Python. Въпреки това, не само че няма стандартен език, но различните доставчици също ще използват различни версии на всеки от тези езици.

Когато пазарувате за хостинг план, не забравяйте да попитате за поддържаните езици на всеки пакет.

Има ли голяма разлика версията за разпространение на Linux, която имам?

В повечето случаи няма никакво значение коя дистрибуция на Linux имате като част от вашия хостинг план, тъй като всички те са отклонения на една и съща система. Основните уеб хостинг функции обикновено работят точно еднакво в дистрибуциите на Linux и най-големите разлики между дистрибуциите на Linux се забелязват само на настолен компютър в графичния потребителски интерфейс (GUI) – който никога не се вижда в акаунт за уеб хостинг.

Трябва ли да имам хостинг на Windows, ако имам компютър с Windows?

Не! Типът на операционната система, който имате на вашия домашен или работен компютър, е напълно независим от типа на операционната система на вашия сървър. Можете да използвате всеки тип операционна система, включително Linux, дори ако имате компютър с Windows. Единственият път, когато това може да повлияе на вашия хостинг, е когато се опитвате да разработвате големи приложения за Windows.

Какъв софтуер е необходим за хостинг на Linux?

След като закупите вашия хостинг план за Linux, можете да решите кои програми искате да инсталирате, за да създадете своя уебсайт. В зависимост от това дали сте избрали да кодирате сами уебсайта си или да използвате приложение за уеб разработчици, може да се наложи да инсталирате CMS, приложение за блогове или друг тип софтуер за уеб разработка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector