Най-добър хостинг на WordPress за Канада

Като дигитална агенция с МНОГО активни хостинг акаунти (имаме много странични проекти и обичаме да експериментираме с различни хостове), ние имаме доста добра представа за това какво определя добър хост на WordPress. Качеството на вашия уеб хостинг доставчик може да окаже огромно влияние върху потенциалния ви успех.


Нека вземем например скоростта на уебсайта, знаете ли, че забавяне с 1 секунда означава, че изгледите на страници намаляват с 11%, което означава, че над 1/10 от посетителите просто ще се отклонят за всяка секунда, който вашият сайт все още се зарежда … това е причината прилична мрежа хостът е жизненоважен!

Това са нашите топ хостинг компании WordPress за Канада, истински качествен WP хостинг, който не ви таксува света.

Side-бележка: Нашият №1 има временна отстъпка, като вземете такава, докато трае!

Няколко от марките / сайтовете, които свързват към нашето съдържание:

Представени в сайтове

Ние знаем нашите неща, малка извадка от нашите много отзиви:

Том е страстен и бързо разбира нуждите на своите клиенти. Наистина оценявам неговото желание да споделя знания и да ме умее да използвам чисто новия си уебсайт. Благодаря Том!

Сали Мак
Таблици на съдържанието

MangoMatter направи толкова лесно проектирането на настоящия ни уебсайт. Том е участвал лично от първата консултация до приключването му и той все още е на разположение за всякакви промени, които може да са необходими!

Демитриос Лекацас
Свежа коса

Избрахме Том да проектира нашия уебсайт, защото ни хареса стила на други уебсайтове, които той е проектирал. Целият процес беше без стрес. Том беше толкова полезен и никоя от многобройните ни молби не беше твърде голяма беда. Том е удоволствие да работиш. Обичаме уебсайта, който той е направил за нас, той е толкова лесен за използване и изглежда фантастично.

Карл Олив
пружина!

Нашият опит с Mango Matter беше фантастичен! Том е много лесен за работа, положителен, ефективен и очевидно блестящ в това, което прави. Силно препоръчително.

Люси Рийвс
Средства с което

Ангажирахме Том да разработи нашия нов уебсайт на компанията и бяхме доволни от резултата. Той беше в състояние не само да ни представи кратката, но и да предостави няколко отлични идеи, за които никога не бихме се сетили. Най-хубавото е, че Том е щедър с времето си и продължава да е на разположение, за да предоставя съвети и подкрепа.

Нийл Макензи
Enventive

Какво лесно и гладко изживяване работи с MangoMatter! Том разбра точно какво ни е след това и сме изключително впечатлени от крайния продукт. Не бих се поколебал да избера отново MangoMatter в бъдеще.

Тайсън Кинг
Решения за директор / Plumbrite

Том от MangoMatter беше изключително полезен, професионален и страхотна подкрепа за създаването на моя уебсайт, той е богат на знания и много ефективен. Не се колебая дали препоръчвам MangoMatter и вече го направих.

Мишел Уотсън
iFix

„Разбираме, че намирането на достоен хост на WordPress може да бъде малко сложно, като всички различни функции, типове хостинг и (понякога неясни) ценови структури хостинг доставчиците могат да ви хвърлят.

За да улесним вашето търсене и да спестим известно време, ние анализирахме и оценихме хостовете, с които работим (или сме работили), което доведе до нашите 10 най-добри WordPress хостове. Опитваме се да го поддържаме актуализиран, тъй като хостинг функциите и цените се променят, ако откриете грешка, не се колебайте да се свържете с нас. “

Матю РоджърсМатю Роджърс
Хостинг редактор

Contents

Най-добър хостинг на WordPress Канада – Отзиви май 2020 г.

1. WHC.ca

Уеб сайт: whc.ca
Цена:
$ 3.89 (CAD)
Дисково пространство: неограничен
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

С центровете за данни както на Източно, така и на Западно крайбрежие те са основният инструмент за локален хостинг на WordPress. WHC съществува от 2003 г. и са невероятно надеждни.

В допълнение към хостинг и домейни, WHC предлага SEO и маркетинг планове за маркетинг, които можете да изпробвате с безплатни тестове.

Те предлагат 24/7 двуезична (!!) поддръжка чрез имейл, телефон и чат & включва неограничено дисково пространство. + Те действително таксуват в CAD, да!

Най-евтиният им план започва само CAD 3.89 / месец (намаление от $ 5.99).

Професионалисти:

 • HQ + сървъри в Канада
 • Неограничено пространство на диска
 • Страхотни скорости!
 • 24/7 двуезична поддръжка

2. SiteGround

Уеб сайт: www.siteground.com
Цена:
$ 3,95 (USD)
Дисково пространство: 10 GB
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

Лого на SiteGround

SiteGround е мамут в световната сцена на WordPress, те са един от малкото хостове, които официално се препоръчват от WordPress за WordPress. Въпреки че сървърите им са най-добри (и глобални), те за съжаление нямат в Канада (въпреки че можете просто да използвате CDN като CloudFlare, за да заобиколите този проблем). Това, което наистина харесваме при тях, са техните изградени по поръчка системи около скорост и сигурност. За бързина те дори имат персонализиран WordPress плъгин, наречен SuperCacher, за да увеличат производителността.

Техният бек-енд е доста лесен за използване и имат много възможности за поддръжка, ако имате нужда от помощ по пътя (като база от знания, уроци, чат на живо, телефон и поддръжка на билети).

Те също се препоръчват за WordPress, от WordPress (което е доста рядко! Те могат, разбира се, да се справят с всяка CMS, която хвърляте към тях).

SiteGround има 3 хостинг плана, най-достъпният им план започва от USD 3.95 / месец (67% отстъпка от обичайната цена)!

Професионалисти:

 • Безплатен SSL
 • Препоръчва се от WordPress
 • Сървъри с висока производителност
 • Лесно мащабируем

3. GreenGeeks

Уеб сайт: www.greengeeks.com
Цена:
$ 2,95 (USD)
Дисково пространство: неограничен
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

GreenGeeks лого

GreenGeeks е друг победител в нашите книги. Не само тяхното качество е наистина добро в Канада, тъй като тук има център за данни. Освен това са супер екологични, тъй като пускат потреблението на енергия 3 пъти в мрежата чрез вятърната енергия!

Те също така предлагат 24/7 поддръжка, неограничено пространство на диска и дори имат специфични хостинг планове за WordPress. Също така много харесваме всички безплатни, които идват с всеки пакет, като безплатно име на домейн, миграция на сайтове, SSL сертификати и други.

Що се отнася до скоростта, освен глобалните центрове за данни, те също използват SSD в комбинация с LiteSpeed ​​и техния персонализиран техник, наречен PowerCacher, за да увеличат производителността, това е доста впечатляващо.

Към това добавете 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни.

Най-евтиният им план започва само USD $ 2,95 / месец (намаление от $ 9,95).

Професионалисти:

 • Супер зелено!
 • Неограничено пространство на диска
 • 24/7 поддръжка

4. HostUpon

Уеб сайт: hostupon.ca
Цена:
$ 2,96 (USD)
Дисково пространство: неограничен
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

Лого на HostUpon

HostUpon е толкова канадски, колкото можете да получите, с добре оптимизиран център за данни в Торонто, местни продажби + поддръжка, техният ангажимент за удовлетвореност на клиентите е впечатляващ.

Те също имат специфични хостинг планове за WordPress с неограничено дисково пространство, безплатни трансфери на WordPress от стари хостове, безплатно име на домейн и 24/7 поддръжка за WP. Само в случай, че целевият ви пазар е в САЩ, те също имат 3 сървъра там.

Те предлагат 3 хостинг пакета, като най-евтиният им план започва само USD 2.96 / месец (беше $ 7.95 / месец).

Професионалисти:

 • Неограничено пространство на диска
 • Екип за поддръжка и продажби, базиран в Канада
 • Безплатно име на домейн

5. WP двигател

Уеб сайт: wpengine.com
Цена:
$ 35 (USD)
Дисково пространство: неограничен
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

Лого на WP Engine

WP Engine е лидер на пазара, когато става дума за управляван хостинг на WordPress (да не се бърка с споделен хостинг, който поддържа WordPress, за което говорихме досега). Управляваните хостове обикновено са по-скъпи, защото – както подсказва името – управлявайте много повече от просто хостинг на вашия сайт. Всичко в сървърния им стек е оптимизирано само за WordPress и WordPress.

Поддръжката им 24/7 очевидно е специализирана в WordPress, което им дава възможност да решат всеки проблем без проблем. На всичкото отгоре те се грижат и за всички основни актуализации на WordPress, така че не е нужно да се притеснявате за това. И когато това е основна актуализация, те всъщност тестват сайта първо, преди да го актуализират, за да се уверят, че нищо не се нарушава, най-добрата услуга. Те също така имат на живо откриване на заплахи в реално време, активно блокират DDOS атаки и дори ще коригират вашия сайт безплатно, ако той стане хакнат …

Всичко по-горе повече от оправдава ценовия етикет! Интересува се от спокойствие и може да спести бюджета?

Най-евтиният им план започва от USD $ 35 / месец.

Професионалисти:

 • Сървъри с висока производителност
 • Високо специализирана поддръжка
 • Висока производителност

Недостатъци:

 • скъп

6. HostGator

Уеб сайт: www.hostgator.com
Цена:
$ 5.95 (USD)
Дисково пространство: неограничен
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

Лого на HostGator

HostGator е много стар, ветеран в хостинг пространството, те всъщност са собственост на компания, наречена EIG, която притежава и много други хостинг марки като BlueHost. Те са добре, ако живеете в САЩ, вероятно не са много подходящи, ако живеете в Канада, но бихте могли да свършите работата, ако искате да ги направите (може би като използвате нещо като CDN като CloudFlare).

Те имат специфични за WP хостинг планове, които позволяват на 100 000 посетители на най-евтиния им план. Тези пакети са напълно оптимизирани за WordPress и това прави разлика. Един от позитивите на HostGator е тяхното разнообразие от възможности за поддръжка, те имат всичко – от обичайния чат на живо, билети за телефон и поддръжка, до видео уроци и база знания.

Професионалисти:

 • евтин
 • Добър баланс цена / стойност

Недостатъци:

 • В Канада няма сървъри
 • Като цяло по-ниско качество на услугите

7. хостинг на InMotion

Уеб сайт: www.inmotionhosting.com
Цена:
$ 7,26 (USD)
Дисково пространство: 40 GB
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

InMotion хостинг лого

InMotion хостинг е известен с бизнес хостинг решения, те са стъпка над обичайния уеб хост по отношение на поддръжка и качество. Те също имат специфични за WordPress хостинг планове, които са малко по-скъпи, но предлагат 40 GB и до 20 000 посетители на месец.

Въпреки това, също като HostGator, те нямат сървъри в Канада, така че ако искате да се възползвате от техните планове, определено ви препоръчваме да активирате CDN, за да увеличите максимално скоростите от Канада. Правим така, освен обичайните опции за поддръжка, те имат и раздел за форум, базиран в общността, където членовете могат да отговарят на въпросите на другите. Поддръжката винаги е била един от техните силни костюми, така че вероятно няма да ви е нужна.

Професионалисти:

 • Висококачествени услуги
 • Страхотна подкрепа

Недостатъци:

 • В Канада няма сървъри

8. Облачни пътища

Уеб сайт: www.cloudways.com
Цена:
$ 10 (USD)
Дисково пространство: 25 GB
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

Лого на Cloudways

Cloudways, както подсказва името, се отнася до облачния хостинг. Те използват центровете за данни на други доставчици и ви позволяват да разгърнете и управлявате приложения в тях. Техните партньори включват Linode, Amazon AWS, Vultr, Digital Ocean, Stackpatch и платформата на Google Cloud.

Макар да не е специфичен за WordPress, CloudWays предлага някои ексклузивни WP функции като персонализиран плъгин за кеширане и много добре оптимизирани стекове на сървъри. Един от партньорите им също има сървър в Канада, така че скоростта няма да е проблем.

Страхотното нещо в Cloudways е тяхната мащабируемост, тя е много безпроблемна. Те правят нещата малко по-различно в сравнение с обичайния ви хостинг доставчик, така че има малка крива на обучение там … но си струва. Освен това тяхната подкрепа е отлична и много отзивчива.

Професионалисти:

 • Супер мащабируем
 • Множество доставчици

Недостатъци:

 • Една по-скъпа

9. Dreamhost

Уеб сайт: www.dreamhost.com
Цена:
$ 2,59 (USD)
Дисково пространство: неограничен
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

DreamHost лого

DreamHost би бил друг чудесен вариант, ако живеете в САЩ (но отново можете да активирате CDN и пак да ги използвате, ако искате). Те са от години и имат голяма репутация, както за качеството на услугите, така и за подкрепата си (която не възлагат на външни изпълнители).

Те имат множество специфични планове за WordPress, от планове за споделен хостинг до управлявани WP планове, които наричат ​​DreamPress. И двата типа работят, но DreamPress взема тортата с няколко допълнителни функции на WP. Основният им план за WordPress включва неограничено дисково пространство, SSD хостинг и дори 97-дневна гаранция за връщане на парите.

Професионалисти:

 • Качествени услуги
 • Вътрешна поддръжка

Недостатъци:

 • В Канада няма сървъри

10. Bluehost

Уеб сайт: www.bluehost.com
Цена:
$ 3,95 (USD)
Дисково пространство: 50 GB
Поддържа: Телефон, чат на живо, билети

Лого на Bluehost

Въпреки че BlueHost не е имал голям старт, откакто EIG ги купи, те бавно се откупуват с по-добра поддръжка и прилични планове, фокусирани върху WordPress, които предлагат повишена ефективност.

Техните планове за WP включват автоматични актуализации на WordPress, удобна среда за поставяне и незабавно инсталиране на WordPress, когато се регистрирате в някой от техните планове. Те също предлагат 24/7 поддръжка с различни опции там. И имат 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от услугите им

Професионалисти:

 • Конкурентни цени
 • Прилично за WordPress сайтове

Недостатъци:

 • В Канада няма сървъри

Как да намерите добър домакин на WordPress

Канадски уеб хостинг телефон

Когато тепърва започвате и може би търсите да създадете уебсайт от нулата, много хора търсят канадски уеб хост, който е евтин и получава работата, но не е твърде сложна, така че да могат да я управляват без допълнителна помощ. Ако не планирате да стартирате много персонализирано и сложно уеб приложение или платформа, а по-скоро обичайния ви бизнес сайт, блог, магазин за електронна търговия и т.н. … Що се отнася до CMS, WordPress е начинът да отидете.

Лесно е да стартирате и да използвате безплатно, въпреки че много хора може да не знаят дали уебсайтът, който се опитват да създадат, гарантира използването на управляван хостинг на WordPress (скъпият вид) или по-общия споделен хостинг, който поддържа WordPress (това, което обикновено препоръчваме). Затова в тази статия се стремим да обясним WordPress и WordPress хостинг и да покажем какво да търсите в най-добрите домакини на WordPress, които Канада може да предложи. Като се има предвид, ако сте в друга държава, ние също имаме следните топ сравнения на хостинг на WP. най-добрите WordPress домакини в Австралия и най-добрият хостинг на WordPress във Великобритания.

WordPress обяснено

WordPress е CMS (в момента захранва над 25% от целия интернет), който можете да инсталирате на повечето уеб хостове. Повечето хостове на WordPress предлагат инсталиране на софтуера с едно кликване. И като повечето софтуер с отворен код, WordPress е безплатен за широката популация, да. Обикновено платформата за изграждане на места за малки и средни бизнес сайтове, блогове, магазини за електронна търговия и дори форуми, тъй като е толкова лесна за използване и създаване / проектиране на уебсайтове с.

Какво е WordPress хостинг?

WordPress хостинг е термин, използван за описване на всеки доставчик на уеб хостинг, който поддържа WordPress. Различните уеб хостове могат да предлагат различни видове хостинг, разбира се, от споделен, до vps, специализиран хостинг и облачен хостинг. Всичко зависи от нивото на експертиза и специфичните нужди на човека по отношение на създаването на сайта му.

Когато избирате хост на WordPress, най-често се използва споделен хостинг (или евтин хостинг на WordPress :)). Този тип хостинг позволява на различни уебсайтове да споделят един сървър, което значително намалява разходите. Въпреки че има някои недостатъци на този вид хостинг, той все още е в по-голямата част, когато става въпрос за начина, по който потребителите на WordPress съхраняват информацията за своите сайтове.

Евтин хостинг на WordPress – плюсове и минуси

Професионалисти:

 • Лесен за инсталиране и лесен за използване
 • евтин
 • Много хостове предлагат неограничени домейни, имейли, трафик на сайта и съхранение
 • По-адаптивни

Недостатъци:

 • Възможно е да има таван за неограничените функции на WordPress хостинг
 • Ресурсите се споделят с други уебсайтове
 • Други сайтове на сървъра могат да забавят вашия уеб сайт

Функции, които да търсите в канадските домакини на WordPress

създаване на уебсайтСега, когато разбрахме, какво представлява WordPress и как работи, можем да видим само това, което прави някои хостове на WordPress да се открояват от останалите.

В мрежата има множество хостинг компании на WordPress. Много от тях предлагат функции, които може да се нуждаете и изисквате, някои от които не са ви необходими и други, които могат да повлияят неблагоприятно на уебсайта ви и как можете да го изградите.

Важно е да стесните списъка до няколко важни функции, така че да можете лесно да забележите кои хостове са добри и кои хостове не си заслужават времето. Ето, ето някои от функциите, които искате да търсите в най-добрите WordPress хостове:

Хостинг на домейни

Като цяло, когато избирате хост на WordPress, искате да намерите такъв, който също може да регистрира имена на домейни. По този начин, вашият хостинг + домейн са с една и съща компания, прави поддръжката много по-лесна.

Хостинг на блогове

Много от хората, които гледат на хост на WordPress, гравитират към него за своите функции на блога, така че става въпрос, че най-добрите хостове на WordPress ще имат функции, които улесняват изтеглянето и започването на WordPress без забавяне на блогърите..

Така че доставчиците на уеб хостинг наистина трябва да имат опция за инсталиране за WordPress с 1 клик.

Имейл акаунти

С персонализиран домейн идва необходимостта от личен имейл. Най-добрите хост сървъри на WordPress ще позволят неограничено количество имейл акаунти, така че вие ​​и целият ви екип да можете да общувате с помощта на персонализирани имена на домейни.

Можете да настроите тези имейл акаунти чрез контролния панел на вашия компютър и да можете да ги свържете с бизнес приложения.

Ширина на лентата и пространство на диска

Друга функция, която трябва да търсите във вашия хост на WordPress, са неограничените функции като имейл, съхранение, домейни, честотна лента и т.н. Въпреки че някои хостове се хвалят с тези неограничени функции, всъщност може да има таван за тези функции, който може да повлияе на начина, по който работи уебсайтът ви.

Така че най-надеждните домакини ще ви предупредят, когато достигнете вашите граници и ще отворите диалог за опциите за мащабиране. Това е особено вярно е условията за съхранение на вашия уебсайт и честотна лента, които могат да се използват сравнително лесно, освен ако не разберете вашите възможности и вашите ограничения.

WordPress хостинг сигурност

SSL сертификатиКогато създавате уебсайт, искате той да е защитен, затова искате хост, който може да ви даде спокойствието, на което се надявате, когато стартирате уебсайта си, така че да знаете, че никой не може да промени съдържанието ви или да повлияе на вашия сайт по какъвто и да е начин без вашето разрешение.

Така че, вие ще искате хост, който предлага някои общи ценни книжа като актуализации на софтуера, мониторинг, SSL сертификати безплатно, DDoS защита, сред другите основни тактики за сигурност. Но най-малкото домакин трябва да може да поддържа вашия WordPress софтуер актуален.

Скорост на хостинг

Най-бързите хостинг компании на WordPress използват CDN (като тези, предлагащи управляван хостинг на WordPress), който позволява да се доставя съдържание от вашия уебсайт до компютъра за посетители на сайта от най-близкия сървър до тяхното местоположение.

Това води до по-кратко време за зареждане и прави по-добро цялостно изживяване за посетителя. Това е изключително важна характеристика, особено ако използвате уебсайт за електронна търговия.

Това ще попречи на потенциалните ви клиенти да оставят безсилие и дори може да увеличи приходите.

Местоположение на сървъра

Въпреки че местоположението на сървъра е важно, то не е толкова важно, колкото преди. Ако използвате CDN като CloudFlare, местоположението на центъра ви за данни не трябва да е голям фактор. Все пак е идеално да имате център за данни в Канада, ако това е вашият целеви пазар.

Сървърно време

Има моменти, когато сървърът ще отиде време. Това е само естеството на технологиите. Това, което искате да избегнете обаче, е хост с ниска честота на сървъра, тъй като посетителите на вашия сайт може да имат трудности при взаимодействие с вашия сайт, когато той не е там.

Така че това, което искате да търсите в хост на WordPress, е едно с продължителност от 99,9%, така че шансовете на всеки посетител на сайта да намери вашия уебсайт надолу е малък.

Поддръжка на клиенти

опции за поддръжкаТова не е нещо, което е на първо място в списъка при избора на хост, но това може да означава цялата разлика, ако не сте квалифицирани в изграждането на уебсайт и изведнъж имате проблем с уебсайта си.

Възможността да се свържете с някого по въпроса може да ви помогне да разберете какво се случва със сървъра, на който е базиран уебсайтът ви, или да ви помогне да разрешите проблем, който се появява във вашия край.

Резервни копия на системата

Тъй като сървърите могат да се сринат и да се случат злополуки, важно е да знаете дали вашият хост е в състояние да архивира имейла, базата данни и уебсайта ви. Защото ако трагедията нападне, ще можете да възстановите и задействате сайта си по-рано, ако се случи най-лошото.

Така че, вие искате да проверите дали вашият хост има автоматично месечно, седмично или ежедневно архивиране.

често задавани въпроси

Кой хостинг е най-подходящ за WordPress Linux или Windows?

Въпреки че технически е възможно да стартирате WordPress на хостинг на Windows, не бихме го препоръчали. Най-добрата среда за хостинг за работа с WordPress определено е Linux, а по-голямата част от инсталациите на WordPress работят на Linux хостинг (и той е много по-евтин в сравнение с хостинг на Windows).

Мога ли да създам WordPress сайт без хостинг?

Да, можете да използвате WordPress.com за изграждане на вашия сайт, те се грижат за хостинг за вас. И дори можете да го направите безплатно, въпреки че това идва с ограничения по отношение на дизайна и марката (като няма професионален URL адрес, ще имате URL адрес на поддомейна като yourite.wordpress.com). Платените им планове предлагат повече гъвкавост. Друг начин за изграждане на WordPress сайт без хостинг е действително да го хоствате на вашия собствен компютър с помощта на WAMP, но това изисква по-задълбочено ръководство.

Мога ли да използвам WordPress безплатно?

Докато самият WordPress всъщност е безплатен, все пак ще трябва да плащате за име на домейн и хостинг. Ако искате да създадете WordPress сайт безплатно, ще трябва да използвате WordPress.com (да не се бъркате с WordPress.org, която е пълната версия на WP, която да използвате с трети хостинг услуги), която има безплатен план.

Кой е най-бързият хостинг на WordPress?

Според нас най-бързите хостинг услуги на WordPress обикновено се управляват хостинг доставчици на WordPress като Kinsta или Pressidium. Те са супер бързи и се фокусират само върху хостинг на уебсайтове на WordPress, но идват с по-високи разходи.

Колко струва да хоствате уебсайт на WordPress?

Колко ще струва хостингът ви за хостинг на WordPress сайт, зависи от вашите нужди или по-точно от нуждите на вашите уебсайтове. Ако искате да хоствате уебсайт или блог за малък бизнес, можете да преминете към споделен хостинг, който средно струва около $ 5 на месец. Ако трябва да хоствате сайт или форум за електронна търговия, може да се наложи да потърсите управляван доставчик на хостинг услуги в WordPress, който започва около 30 USD на месец.

Лесен ли е WordPress за начинаещ?

WordPress е много лесен за използване като начинаещ. Над 30% от интернет се захранва от WordPress и с основателна причина. Това е един от най-лесните инструменти за изграждане на уебсайтове и има огромна общност, която да ви помогне в случай, че се забиете. Има и много уроци, достъпни онлайн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map