Малък портокал – защо 17-и от 30 преглед

Малка оранжева начална страница


Малък портокал беше придобит през 2012 г. от Endurance International Group (EIG), същият конгломерат зад по-популярните (и направо наречени) Bluehost и HostGator.

Това може да е предупредителен знак за компания, чийто лост е „хостинг в домашни условия“. Въпреки това, за разлика от тези две по-забележителни марки, A Small Orange изглежда не е загубил своя пряк подход.

Ние създадохме основен уебсайт на WordPress на най-евтиния им хостинг план, наречен „Tiny Plan“ през юни 2015 г. и събрахме техния продължителен срок & статистика на скоростта през последните 24 месеца.

Как те сравняват с по-добре познатите си сестрински марки? Нека да разгледаме.

Плюсове на използването на малък оранжев хостинг

Първоначално лансиран през 2003 г. от Тим ​​Дор, A Small Orange вече има две сървърни места в Далас, Тексас и Диърборн, Мичиган. Малък портокал, въпреки малкия си статус и причудливо име, работи в този бизнес от известно време. Данните доказват, че те знаят какво правят.

1. Силна продължителност на 99,98%

Привличането на уебсайта Ви в основна публикация може да отприщи потоп от трафик само за няколко минути. Това излагане е невероятно … Докато сайтът ви се срине!

За съжаление няма значение колко добре се представя сайтът ви, ако продължава да се прекъсва офлайн от недостатъчно ефективен уеб хост с лоши статистически данни за време на работа, за да подкрепи неговата ефективност.

За щастие това не е така с A Small Orange.

Нашият анализ показа продължителност на 99,98% за период от 24 месеца. Това е феноменално – те далеч превъзхождат по-големите, по-забележителни имена в бранша (включително техните сестрински компании).

Ето необработените данни за последните 12 месеца:

 • Средно време за януари 2020 г.: 100%
 • Средна продължителност на декември 2019 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2019 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на септември 2019 г.: 99,94%
 • Средна продължителност на август 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на юли 2019 г.: 99,99%
 • Средна продължителност за юни 2019 г.: 100%
 • Средна продължителност на май 2019 г.: 99,95%
 • Средно време за април 2019 г.: 100%
 • Средно време за март 2019 г.: 99,97%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%

Малка оранжева статистика за последните 24 месецаСредна продължителност на малък Orange | Вижте статистиката

2. Време за бързо зареждане – 645ms

Установихме, че стабилният сайт е от решаващо значение за работата на уебсайта. Дори стабилен сайт, ако е бавен, бързо може да стане безполезен.

Изследванията показват, че една секунда забавяне на времето за зареждане на сайта може да доведе до 7% загуба на конверсия. 40% от трафика на вашия сайт ще остане завинаги, ако не успее да се зареди само за 3 секунди.

за щастие, Малък портокал достави средна скорост на страницата от 645 ms – много по-бърза от средната за индустрията.

Ето грубите статистически данни, които архивират тези твърдения:

Средно време за зареждане през последните 12 месеца:

Малък портокал за последните 12 месеца подробна статистикаСредна статистика за малките оранжеви 2019-2020 | Вижте статистиката

3. Подкрепа – приятелска и полезна

Дори стабилните, бързи сайтове се нуждаят от голяма подкрепа за случайни проблеми, които могат да изскочат неочаквано.

Потребителската поддръжка на Small Orange не ни подведе и ни се върна бързо с отговори, които бяха подробни и добре информирани. Нашият опит да се справим с тях беше 10/10. Ето пример за чат с техния екип:

Малка портокалова поддръжка

Малък агент за поддръжка на Orange беше полезен & радостен

Обичаме, че един малък портокал не се опита само да изпрати връзки, за да реши проблема ни. Те всъщност отнеха време да разговарят с нас, за разлика от някои други уеб хостове, които разгледахме в миналото.

4. Честен, прозрачен бизнес подход

Положителен страничен ефект от техния честен подход е, че няма „скрит“ дневен ред или език, който да ви подведе.

Например, повечето уеб хостове правят хиперболични твърдения като „неограничен хостинг“. Но повечето всъщност не дават неограничени ползи.

Малък портокал не прави това. На обикновен английски те изписват какво ще получите за парите си.

Освен това всеки план на своя сайт предоставя всички свои първокласни функции (с изключение на „Tiny Plan“), включително неограничена електронна поща, 24/7 базирана поддръжка в САЩ, SSD сървъри и неограничени имена на домейни.

5. 90-дневна гаранция за връщане на парите

Стандартната индустриална практика може да ви върне 30-дневно възстановяване, ако нещата не вървят по план. Отново, A Small Orange прекъсва тенденцията, като предоставя до 90 дни, за да си върнете парите. Само компания, която желае да се възползва от тяхната услуга, би предложила толкова дълъг период на възстановяване, което прави сравнително нисък риск за тест на шофирането.

Между другото, InMotion хостинг предлага и 90-дневна гаранция за връщане на парите. Останалото трябва да е около 30-45 дни.

Гаранциите за връщане на пари са огромни, тъй като не е нужно да се чувствате неспокойни, когато се ангажирате с уеб хост, само за да установите, че не харесвате техните услуги и функции.

С Малък портокал няма да се налага да се чувствате заседнали да плащате за услуга, която мразите.

Имайте предвид, че възстановяванията не се прилагат за определени методи на плащане.

Според Общите условия на A Small Orange няма да можете да получите възстановяване, ако платите с банков превод, плащане чрез Western Union, чек или паричен превод.

Не забравяйте да платите с дебитна карта, кредитна карта или PayPal, за да сте сигурни, че акаунтът Ви отговаря на условията за възстановяване.

Минуси от използването на малък хоризонтален оранжев хостинг

Малък портокал премина повечето от нашите тестове с летящи цветове. Има обаче няколко неща, с които трябва да сте наясно, преди да предадете кредитната си карта.

1. Рискове за превишаване на лимитите им

В случай, че надхвърлите ограниченията на плана си, малък оранжев може незабавно да спре профила ви. Това е в Общите им условия за ползване, когато се регистрирате, като не ви остава друго, освен да се съгласите, когато започнете. Докато повечето от плановете им предлагат прилично количество честотна лента, просто имайте предвид, че това е възможност.

ASmallOrange термини за използване на честотна лента

Що се отнася до използването на ресурси, A Small Orange твърди, че всеки клиент е длъжен да използва възможно най-малко сървърни ресурси, така че всички клиенти на техните сървъри да изпитват добра производителност.

Тъй като процесорът и паметта са споделени ресурси, A Small Orange може да спре или да закрие акаунта ви за използване на твърде много ресурси, тъй като е „злоупотреба“.

Според техните Общи условия, ограниченията на ресурсите за споделени и дистрибуторски пакети са както следва:

 • 50 Работещи процеси
 • 15 минути Максимално време за изпълнение
 • 100 000 Общо индекси
 • 10% използване на процесора
 • 5% използване на паметта (или 512 MB)
 • 500 изходящи имейл съобщения в рамките на всеки час (те ще изхвърлят всички излишни съобщения, без да ги доставят)

Същото важи и за използването на честотна лента. Те ви разпределят месечна надбавка за честотна лента, която се основава на хостинг пакета, който закупувате.

Ако акаунтът ви надхвърли определения размер на честотната лента за месеца, A Small Orange може да спре профила ви до:

 • Разпределена е повече честотна лента,
 • Закупувате повече честотна лента срещу допълнително заплащане,
 • Можете да надстроите до пакет, който има повече обща честотна лента.

Те могат да ви начислят допълнителна такса за натрупване, независимо от начина, по който решите да активирате отново профила си.

2. Без телефонна поддръжка

Обслужването на клиенти на Small Orange е фантастично. Те бяха изключително бързи и подробни в нашия опит, с 24/7/365 наличност.

Единственият проблем? Без телефонна поддръжка. Вместо това те разчитат на задълбочена база от знания, чат на уебсайтове на живо и имейл.

Повечето други хостове в мрежата предлагат телефонна поддръжка, така че тежестта на това „con“ може да зависи от вашите лични предпочитания.

3. Лошо управление на репутацията

През целия ни тестов период A Small Orange изпълняваше възхитително основните задачи на уеб хост (ъптайм, бързина и поддръжка на клиенти). Онлайн ще намерите други отзиви, които не са толкова светещи. Нашата цел винаги е да предоставим цялостен преглед, а навън има отзиви, които противоречат на нашите.

Компанията също няма само лоша репутация, що се отнася до прегледите.

Няколко потребители на Twitter се насочиха към социалната платформа, за да говорят негативно за услугите на Small Orange.

Един потребител дори заяви, че Small Orange няма да прехвърли своя домейн на нов уеб хост през 2016 г..

Малък оранжев Twitter

През 2017 г. изглежда, че общият разговор за „Малък портокал“ все още е също толкова негативен, дори и да не сме съгласни.

Ето какво трябва да каже потребителят на Twitter @jackson_surfs за компанията:

Малък оранжев Twitter 2

Малък портокал отговори на двата туита и изглежда се опитваше да отстрани проблемите.

Малко оранжево ценообразуване, хостинг планове & Бързи факти

Ценообразуване и планове за малък оранжев цвят

Малък план: Този план струва $ 6,51 на месец. Той идва с 500 MB място за съхранение, 5 GB честотна лента, 24/7 имейл + поддръжка за чат на живо и максимум 1 име на домейн. Трябва да платите поне една година, ако решите да продължите с този план. – Това е планът, който използвахме за тестване.

Малък план: Този план струва 94,60 долара (7,88 долара на месец) годишно (или 8,80 долара месечно) и може да бъде на по-ниска цена, ако плащате за една година или повече наведнъж. Той се предлага с 5 GB място за съхранение, 50 GB честотна лента, неограничени имена на домейни, 24/7 имейл и поддръжка за чат на живо.

Среден план: Този план струва $ 136.40 ($ 11.37 на месец) годишно (или $ 16.50 месечно). Той се предлага с 15 GB съхранение, 150 GB честотна лента, неограничени имена на домейни и 24/7 поддръжка по имейл и чат на живо. Можете да платите по-малко, ако решите да плащате за по-дълъг период от една или повече години.

Голям план: Този план струва $ 250.80 ($ 20.90 на месец) всяка година (или $ 27.50 месечно). Той се предлага с 30 GB съхранение, 500 GB честотна лента, неограничен имена на домейни и 24/7 поддръжка по имейл и чат на живо. Освен това струва по-малко, ако поръчате за период повече от една година.

Всички техни споделени хостинг планове, с изключение на Tiny план, идват с поддръжка за неограничени имена на домейни, неограничен имейл, поддръжка 24/7 и SSD.

 • Лесно регистриране: Единична страница за регистрация. Лесен процес на регистрация.
 • Начини на плащане: Кредитна карта, PayPal.
 • Скрити такси и клаузи: Без скрити такси. За всички споделени и дистрибуторски пакети се налага ограничение от 10-процентово използване на процесора, 5-процентово използване на паметта, 50 стартирани процеси, 15 минути максимум време за изпълнение, 100 000 общо възли и 500 изходящи имейл съобщения за период от 60 минути.
 • Upsells: Без надценки. Ура!
 • Активиране на акаунт: Незабавно активиране на акаунта.
 • Опит с контролен панел и табло: cPanel наличен.
 • Инсталиране на приложения и CMS (WordPress, Joomla и др.): Softaculous на разположение за инсталиране с едно щракване.

Препоръчваме ли малък портокал?

да и не.

Стабилното актуализиране, бързото зареждане на страници и бързият приятелски разговор с познат представител на поддръжката доказаха, че A Small Orange знае какво правят.

Но, имаше нещо. Ако трябва да надвишите техните граници, вашият сайт може дори да бъде свален, което за нас е неприемливо.

Вероятно ще получите повече удар за долара с един от най-добрите ни препоръчани хостове.

Използвали ли сте хостинг на Small Orange? Ако е така, моля, оставете преглед по-долу. Добро или лошо – всъщност няма значение, тъй като се опитваме да поддържаме отзивите си прозрачни и честни.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map