Как да мигрирате WordPress.com към WordPress.org

как да мигрирате wordpress.com към wordpress.orgДокато WordPress.com е една от най-добрите платформи за начинаещите да започнат блогове и да създават собствено онлайн пространство, то също идва с няколко ограничения. WordPress.com ви позволява да създадете акаунт безплатно, но обратната страна на тази достъпност е, че сте много по-ограничени от гледна точка на персонализиране и контрол върху вашия уеб сайт в сравнение с WordPress.org.


Например сайтовете на WordPress.com имат ограничени възможности за осигуряване на приходи от съдържанието си, не можете да инсталирате различни приставки за SEO оптимизация, електронна търговия и други и не можете да използвате реклами на трети страни с вашия трафик. Освен това имате много по-малък контрол върху сървърните ресурси и сигурност, осигурени на вашия уебсайт с блог на WordPress.com.

Блоговете на WordPress.org са много по-мощни, както по отношение на сървърното пространство, така и в опциите за персонализиране. Това е така, защото уебсайтовете на WordPress.org или работят с хостинг акаунт в WordPress (т.е. регистрирате се за добър специализиран хостинг за вашия сайт) и идват с истинско име на домейн. С други думи, това е осигуряване на малко интернет недвижими имоти, вместо да наемете нещо на евтиното.

В това ръководство ще разгледаме как да мигрирате от WordPress.com WordPress.org и ще обясним подробно всяка стъпка. Да започваме.

Превключете от WordPress.com към WordPress.org

Преминаването от WordPress.com WordPress.org не е много трудно или сложно, особено защото самата платформа WordPress ви предлага повечето или всички инструменти, необходими за завършване на процеса. Има обаче няколко стъпки, които трябва да изпълните сами, без помощта на платформата WordPress, като например осигуряване на уеб хостинг услуги и вземане на решение за домейн.

Нека се потопим дълбоко в WordPress.com и WordPress.org и да разгледаме как те отличават една от друга платформи.

Какво може да предложи WordPress.com

Въпреки че споделят същото име, WordPress.com не е толкова популярен или толкова ефективен, колкото WordPress.org. Въпреки това, WordPress.com все още е създаден от един от съоснователите на WordPress: Matt Mullenweg. Това само добавя объркването за начинаещи и кара много хора да вярват, че WordPress.com предлага степента на общите функции и използваемостта на марката.

WordPress.com е разделен на 5 плана, вариращи от Безплатно до ВИП. Тези планове имат различни ценови диапазони, като всеки ценови диапазон съответства на различен абонамент и допълнителни функции или опции за персонализиране. Разходите за абонамент излизат между $ 48 на година за личния план, до $ 5000 или повече на месец за VIP поради специалната облачна хостинг технология, която влиза в плана.

Повечето потребители обаче започват или се придържат към безплатния план на WordPress.com. Това е не само лесно за настройване, но ви позволява да експериментирате, без да рискувате портфейла си. Дори и без абонамент, WordPress.com ви предоставя 3 GB пространство за съхранение и автоматични актуализации и архивиране на платформата и вашия уебсайт. Резервните копия са чудесна функция, тъй като те пречат да възстановите сайта си от нулата в случай на срив.

Като се има предвид, WordPress.com има сериозни ограничения, които правят WordPress.org по-привлекателна опция за сериозни собственици на интернет бизнес или блогъри.

Безплатен план включва реклами

За начало, всички безплатни уебсайтове на WordPress.com включват реклами. Вие не печелите пари от тези реклами в посетителите си, нямате възможност не за да ги видите. За тематични блогове или съдържание, пригодено за конкретна база за посетители, това може да изключи вашите читатели, особено рекламите се сблъскват с вашето съдържание. Трябва да преминете към платен план, ако искате да се отървете от тези общи реклами.

Освен това не можете да продавате свои собствени реклами, което означава, че възможностите ви за осигуряване на приходи са ограничени. Разбира се, ако имате първо място уебсайт с голям трафик, вероятно ще искате да сте надстроили предварително, но все пак това е забележителен недостатък.

Както беше споменато по-рано, вие също не можете да качвате никакви приставки. Приставките са по същество добавки, които работят с платформата WordPress и добавят полезни функции или функции за защита. Потребителите на безплатен план на WordPress.com получават няколко функции „Jetpack“, включени в контрола на уебсайта им, въпреки че те са ограничени в сравнение с платените опции.

WordPress.com Безплатните уебсайтове също са изключително ограничени по отношение на темата и външния вид. Много потребители на WordPress.com разглеждат множеството теми, достъпни от платформата WordPress, само за да осъзнаят, че те са заключени от повечето от тях, освен ако не плащат за първия ред на абонамента.

И накрая, потребителите на WordPress.com за безплатния план нямат никакви инструменти на Google Analytics или възможност за проследяване на статии. Като цяло, безплатната опция WordPress.com наистина е добър само като старт хоби блог платформа; не можете да правите много други неща с наличните инструменти.

Какво може да предложи WordPress.org

wordpress.com логоWordPress.org е платформата, използвана от собствениците на онлайн бизнес в сериозни блогъри по целия свят. Той също така предлага безплатен план, въпреки че трябва да платите за име на домейн и уеб хостинг (първият често е включен в последния). WordPress.org като платформа също е с отворен код, така че има голяма доверие от голяма част от онлайн общността.

Основната атракция на WordPress.org е пълен контрол, който ви дава над вашия уебсайт. Това е една от най-лесните за използване платформи на уебсайтове, създавани някога, което е част от това, което привлича на първо място толкова много хора към платформата. Тя ви позволява да се възползвате от разпространението на теми на WordPress в инструменти за персонализиране, за да ви позволи наистина да създадете уникален уебсайт за своите посетители или онлайн бизнес.

Чудесни опции за персонализиране

Можете също да добавите добавки или приложения за WordPress към вашия уебсайт. Те ви позволяват да създавате магазини за електронна търговия, по-добра сигурност за своите посетители, медийни инструменти или страници за показване на снимки и много, много повече. По-специално, ще трябва да изтеглите приставки за архивиране на WordPress, ако искате да поддържате целостта и историята на уебсайта си, а не да разчитате на автоматични архиви, които опциите на WordPress.com предоставят безплатно.

Можете по същество създайте всеки уебсайт, който можете да си представите използване на платформата WordPress.org благодарение на опциите за персонализиране.

Дава ви много повече контрол

Но другото голямо привличане към WordPress.org са неговите възможности за осигуряване на приходи и потенциал. Ако искате да печелите пари от вашия онлайн бизнес или уебсайт, по принцип трябва да получите сайт на WordPress.org. Не само можете да пускате свои собствени реклами, без да се налага да споделяте приходите с WordPress, но и вие също получавате контрол върху данните и инструментите за проследяване на Google Analytics които уебсайтовете на WordPress.com позорно изключват.

Това ви позволява да приспособите маркетингови кампании, да разберете кои реклами са най-успешни с вашата потребителска база и да определите кое съдържание най-добре задвижва трафика, от своя страна да увеличите печалбите си..

Още по-добре уебсайтовете на WordPress.org ви позволяват да създавате опции за членство и да продавате такива за съдържание, определени видове медии и много други. Изграждането на онлайн бизнес се прави повече от възможно поради тези инструменти и всичко това е изпълнимо от един човек с достатъчно драйв и творческа представа.

Единствените истински недостатъци са тези, които идват с пълен контрол. Например, вие сте отговорни за актуализирането на уебсайта си, както като цяло, така и от съображения за сигурност. Освен това ще трябва да плащате за хостинг на сървъри, които ще станат скъпи с увеличаване на трафика и съответно увеличаването на нуждите на вашия сървър.

Все пак по-голямата част от хората намират, че уебсайтовете на WordPress.org далеч превъзхождат алтернативата. Това е най-добрият вариант, ако се отнасяте сериозно към създаването и поддържането на собствено онлайн пространство.

Получаване на собствен домакин

Първата стъпка към мигрирането на вашия сайт WordPress.com към WordPress.org включва закупуване на уеб хостинг на WordPress. Намирането на уеб хостинг компания WordPress е достатъчно лесно: просто Google е едно и също запитване и трябва да имате много резултати в един миг. Но определянето на най-добрия вариант за уеб хостинг на WordPress е малко по-сложно.

Какво да търсите

За начало, ще искате компания с отлична мащабируемост по отношение на сървърните ресурси. Тези ресурси са неща като съхранение (измервано в гигабайти) и честотна лента, която обикновено идва като „неограничена“ (макар и реалистично ограничена, ако сайтът ви расте внезапно). Мащабируемостта е важна, тъй като ще ви позволи да се справяте с повече месечни посетители и да се възползвате напълно от внезапни пристъпи на трафик, а не да се налага да бъркате и надграждате абонамента си за хостинг.

сигурност на wordpressСлед това опитайте да намерите уеб хостинг на WordPress компания, която предлага добра сигурност. Сигурността на вашия уебсайт WordPress.org всъщност е критична, особено в ерата на ГДРП и други интернет разпоредби. Просто казано, посетителите на уебсайтове искат да знаят, че данните им са защитени.

Това може да включва SSL сертифициране, което установява основна линия на сигурност за вашия сайт и осигурява спокойствие на посетителите. Необходимо е, ако искате да управлявате онлайн магазин от всякакъв вид. SSL сертификацията обикновено струва месечна такса, но някои услуги за уеб хостинг на WordPress включват SSL сертифициране като бонус. Потърсете ги, ако искате максималната стойност на парите.

Някои уеб хостинг компании на WordPress също включват архивиране като една от техните характеристики. Това са отлични допълнителни предимства. Системите за защита от DDoS и други антивирусни мерки също са чудесни неща, за които да не следите.

След сигурност разгледайте какво предлага уеб хостинг компания WordPress по отношение на обслужването на клиентите. Една добра хостинг компания трябва да има няколко начина да достигне до своите екипи за обслужване на клиенти, включително поддръжка по телефона или уеб чат.

Тип хостинг

И накрая, помислете за Тип на уеб хостинг на WordPress, която компания предлага. По-голямата част от офертите за абонамент ще бъдат споделени уеб хостинг, което означава, че ще споделяте уеб хостинг пространство от колекция от сървъри с други „наематели“. Това обикновено работи добре за малки и средни уебсайтове.

WordP хостингНо може би искате уеб хостинг компания, която предлага специализиран хостинг на WordPress. Това означава, че получавате пълно сървърно пространство за себе си и никога не трябва да споделяте сървърни ресурси с никой друг. Естествено, тези опции за хостинг са малко скъпи в сравнение с споделените абонаменти, но може и да си струват, ако очаквате уебсайтът ви да расте експоненциално.

Или бихте могли да разследвате Облачен хостинг на WordPress. Това е по-ново от другите две опции и ви позволява да съхранявате вашите сървърни данни в облака. Качественото съхранение в облак бързо набира популярност благодарение на увеличената скорост, по-добрата сигурност и лекотата на използване. Тези планове могат да бъдат средни или скъпи в зависимост от доставчика.

Говорейки за това, не забравяйте да помислите за цената, преди да финализирате избор на хостинг. Не забравяйте да комбинирате месечните разходи за вашите хостинг планове с плана на WordPress.org, с който ще отидете за общия си месечен бюджет за разходи.

Прехвърляне на регистратор на домейни

Когато настроите сайт на WordPress.org, можете или да прехвърлите съществуващо име на домейн в базата данни на WordPress.org, или можете да започнете с ново име на домейн, ако не сте особено привързани към този, който в момента има вашият сайт WordPress.com.

Ако избирате ново име на домейн, можете да опитате да се свържете с основното име на уебсайта си, въпреки че това може да не работи в зависимост от това колко традиционно е вече името. Името на домейн не е задължително да се свързва с основния уебсайт, така или иначе; просто изберете нещо, което можете да запомните и това ще бъде лесно да се идентифицира.

За да прехвърлите домейна си от WordPress.com на друг хост, първо трябва да влезете в акаунта си в WordPress.com, след което да управлявате домейна от раздела Управление на домейна. Изберете уебсайта, който смятате да прехвърлите, и той трябва да ви отведе до страница, в която са изброени неговата информация и различни опции.

А Бутон за прехвърляне на домейн трябва да е на разположение, което ще ви отведе до екран, който ви позволява да прехвърлите към друг регистратор или потребител на домейн или дори друг сайт. Очевидно изберете трансфер към друга опция за регистратор. Може да се наложи да отключите вашия домейн и да премахнете всяка защита на поверителността. Направете това, когато бъдете подканени с Настройки за актуализация, и продължете.

Това ще ви предостави код за прехвърляне по имейл, който след това можете да предоставите на интерфейса на WordPress.com.

След всичко това се насочете към новия уебсайт на WordPress.org и заявете името на домейна.

Мигриране на съществуващи уебсайтове

В някои случаи и в зависимост от избраната от вас уеб хостинг услуга, прехвърлянето на вашия сайт WordPress.com в WordPress.org ще бъде безплатно. В други случаи това може да струва малка такса; не забравяйте да проверите това преди да започнете процеса на прехвърляне.

Първа стъпка

wordpress администраторска област

За начало трябва да експортирате данните си от WordPress.com. Влезте в акаунта си в WordPress.com и отидете на таблото за управление, след което щракнете върху връзката за администриране вляво (нарича се WP администратор).

Насочете се към Инструменти, тогава износ. Трябва да видите две опции: безплатен и управляван трансфер. Безплатната опция е добре за нашите цели, тъй като имате това ръководство!

Следващият екран ще ви попита какви данни искате да експортирате в новия си сайт; в повечето случаи очакваме да прехвърлите цялото си съдържание, но можете също да прехвърляте страници, публикации, медии и друго съдържание, разделени от изгледи на категория за.

как да expoert wordpress.com

Кликвайки през този екран, ще изтеглите XML файл на вашия компютър, който включва всички данни, които ще експортирате в новия сайт на WordPress.org.

Стъпка втора

След това е време да инсталирате WordPress на вашия уеб хостинг сървър. Това вече може да бъде завършено в зависимост от предварително избрания от вас хостинг план на WordPress – няколко правят това автоматично като бонус към абонамента си. Така или иначе, отнема само няколко кликвания.

Стъпка трета

След това можете да влезете в административната зона на вашия уебсайт WordPress, както преди, но този път чрез сървъра на вашия хостинг доставчик. Отидете на Инструменти, тогава внос и намерете бутона маркиран Инсталирай сега под опцията WordPress. Това работи с автоматичен инструмент за внос на WordPress; всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху бутона „стартиране на вносителя“, след като го видите.

как да импортирате wordpress

Екранът ще ви подкани да качите XML файла, който сте изтеглили преди. Качете това от мястото, където сте го запазили (работният плот е лесно място за запомняне).

Вносителят ще ви даде възможност да присвоите съдържанието на текущия потребителски профил или да ви позволи да създадете нов потребителски профил, както и опцията за импортиране на вашите стари прикачени файлове. Бихме препоръчали да щракнете върху това поле, така че да запазите вашите файлове с изображения, свързани с правилните публикации или страници.

Стъпка четвърта

Сега всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Изпращане бутон и WordPress автоматично ще мигрира стария ви сайт към новата платформа на WordPress.org. Имайте предвид, че по-големите уебсайтове с повече данни ще отнемат повече време, за да мигрират напълно, докато по-малките уебсайтове могат да бъдат направени само за няколко минути.

След като импортирането приключи, все още е добра идея да преминете през уебсайта си и да се уверите, че всичко изглежда както преди. Изображенията и други медии могат да бъдат малко причудливи по време на процеса на миграция, така че може да се наложи да се забърквате с нещата тук-там, за да върнете всичко така, както беше.

Пренасочване на трафика

И още един съвет: ако сте имали лоялни следи със своя сайт WordPress.com, може да си струва да плащате такса $ 13 на година на WordPress, за да пренасочите стария трафик от вашия сайт WordPress.com към новото си място в WordPress.org. Това може да ви помогне да запазите мястото си в класацията за търсене на Google и да ви помогне да поддържате трафика си до предишните му нива, без да се налага да изграждате нова аудитория от нулата или с по-бавни темпове. Това може да се постигне от Страница за пренасочване на сайта WordPress.com, която също обработва всяко плащане

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map