Как да архивирате и възстановите WordPress сигурно ��️

Ръководство за безплатни, лесни и сигурни архиви за WordPress.


Независимо дали вашият WordPress сайт е бизнес, онлайн магазин или блог, това е една функция, от която винаги ще има нужда: необходимостта да бъдете архивирани!

В епоха, когато хакерството, злонамереният софтуер и сървърните неизправности са все по-голям риск, архивирането на сайтове се превърна в необходимост, а не просто в опция. Без звукова резервна приставка на място, цялата упорита работа, която влагате в WordPress, е в постоянна опасност да бъдете изгубени.

За всеки сайт, заслужаващ неговата сол, това не е риск, който си струва да се предприема. Но за щастие за вас, има много ефективни, прости и безплатни WordPress приставки, които ще архивират вашия уеб сайт и ще ви осигурят нужната защита.

Само през последните 2 години потресаващите 91% от сървърите претърпяха непланирани спиране, изтривайки хиляди сайтове без резервни копия. Бизнес уебсайтовете бяха засегнати особено силно, губейки (средно) десетки хиляди долари приходи. Когато решението за загуби като тези е безплатно, наистина не можете да си позволите да не правите резервни копия! За щастие, тук сме да ви покажем как да накарате тези приставки да работят за вас и вашия уебсайт.

Backup Guard: Права защита

Wordpress архивиране мигрира

Ако искате да направите своите резервни копия възможно най-бързо и възможно най-просто, не търсете по-далеч от безплатния плъгин за Backup Guard.

Backup Guard: Преглед

Като един от най-използваните и най-високо оценени приставки за WordPress, ясно е, че тази директна система за архивиране работи. Рядкост е да намерите както възможности за архивиране, така и за възстановяване в кратък и безплатен пакет. Някои от основните му характеристики включват:

 • Ръчно архивиране без капачки
 • Опция за персонално архивиране: файлове, база данни или и двете
 • Dropbox съвместими резервни файлове
 • Бързи, лесни реставрации
 • Възможност за анулиране на процеса на архивиране
 • Поддръжка на множество WordPress сайтове

Ако това звучи като правилната система за вас, ето как да го получите и как да го използвате.

1. Резервна защита: Инсталация

Можете лесно да инсталирате защитата за архивиране от таблото за управление на WordPress. Потърсете го в раздела Плъгини, след това изтеглете и инсталирайте. Когато изтеглянето и инсталирането приключи, уверете се, че е включено (Използвайки бутона Активиране) и сте готови да започнете.

спецификации за плъгини за резервна защита

2. Резервна защита: Архивиране

Първата стъпка на архивиране ще премине към резервни копия в приставката за защита на архивирането и щракнете върху бутона, познахте, бутона за архивиране. Оттук ще трябва да дадете име на резервната си копия и да изберете пълен или персонализиран тип.

резервни копия на охрана

Персонализираната опция ви позволява да избирате между архивиране или на вашите файлове, или на база данни, така че изберете кой от вас е подходящ. И двете са нашата препоръка, но ако пространството за съхранение е проблем, може да има смисъл да се опита да намали обема на данни.

Резервните копия също могат да бъдат качени в облака чрез връзка към Dropbox. За да настроите това, просто отидете на Backup Guard > Облачно и кликнете върху бутона ON.

Това автоматично ще ви пренасочи към уебсайта на Dropbox, където ще бъдете помолени да разрешите приставката. Щракнете върху Разреши и ще бъдете пренасочени обратно към WordPress с потвърждение на връзката.

резервен достъп до охрана

В примерните страници избрахме пълното архивиране и го нарекохме Test Backup, но съветът ни би бил да използвате съответния месец и година за своите резервни заглавия, което ви позволява лесно да следите данните.

Когато всичко е настроено с желаните от вас опции, щракнете върху бутона за архивиране. Когато архивирането е направено, просто го изтеглете и запазете на предпочитаното от вас място.

3. Резервни копия: Планирани резервни копия

Докато този Backup Guard прави достатъчно лесно ръчното архивиране, използването на функцията за планиране на приставката дава цялата сигурност, с много по-малко усилия.

За да планирате тези архиви, стигнахте до Backup Guard > График, след това превключете превключвателя ВКЛЮЧЕНО и дайте име на графика. След това ще трябва да изберете честотата на архивирането, има опции между почасови, ежедневни, седмични или месечни, така че изберете кой според вас най-добре отговаря на нуждите на вашите уебсайтове. Най-добре е да опитате да съпоставите честотата на архивиране с честотата на публикуване на съдържание, но в този пример, нашата е зададена на седмично.

Резервни копия по график на охрана

Последната стъпка е да изберете пълен или персонализиран архив, почти същия като в секцията за ръчно архивиране. След като направите това и сте доволни от резервния график, щракнете върху Запазване и сте готови!

4. Резервна защита: Възстановяване

Няма нужда да се притеснявате, ако по някаква причина се налага да възстановите, процесът е прост и лесен. В раздела за защита на архивиране отидете на секцията „Резервни копия“. Това ще ви представи пълен списък на всички запазени архиви, просто изберете този, към който искате да го възстановите, и щракнете върху зелената икона за възстановяване.

Когато процесът приключи, проверете дали всичко е напълно възстановено и ще имате своя уебсайт архивиран и готов.

Архивите-с-Backup-Guard

Резервна охрана … Pro

Резервната защита има и премиум версия: Backup Guard Pro. Има планове за членство в сребро, злато и платина. Екстрите в тези планове включват:

 • Избор на резервни файлове с възможност за изключване на определени файлове
 • Проследяване на имейл при резервни архиви
 • Множество покритие на сайта (до 10)
 • Преносим сайт / услуга на домейни
 • Многократно покритие на услугата за съхранение
 • Множество планирани резервни копия
 • И още много

Платените планове започват от едва 12,50 долара и включват пълна година поддръжка и актуализации. Планът на Platinum наскоро е намален наполовина в цената и определено си струва да се потърси всеки, който иска крайната резервна защита за своя уебсайт WordPress.

UpdraftPlus: Най-доброто на пазара

Силата на Backup Guard се състои в неговата простота и прямота, но за някой, който се нуждае от повече пространство за маневриране и възможност за персонализиране, безплатният план може да се почувства малко ограничителен. Оттук идва UpdraftPlus и по-голямата му гъвкавост.
updraftplus

UpdraftPlus: Преглед

При над 2 милиона активни инсталации и с 5-звезден рейтинг, Updraft plus е вероятно най-популярната налична безплатна резервна копия на WordPress и редовно излиза на върха в повечето сравнителни отзиви. Подобно на защитата за архивиране, той предлага както архивиране, така и възстановяване, но с няколко основни функции, които му дават предимство:

 • Лесно автоматизирани графици за архивиране
 • Множество опции за съхранение, като Dropbox, Cloud и т.н..
 • Функциите на сайтовете могат да бъдат архивирани като отделни единици за съхранение
 • По-автоматизирана система за планиране, неуспешни резервни копия се разсрочват
 • Избор на резервни копия за конкретни елементи на сайта
 • Възможност за управление, където се съхраняват отделни резервни елементи
 • Бързи и прости реставрации, ниски изисквания към сървъра

1. UpdraftPlus: Инсталация

UpdraftPlus можете да намерите в таблото за управление на WordPress, просто отидете на Plugins > Добавете ново и потърсете UpdraftPlus, след което щракнете върху Инсталиране. Когато е инсталиран, щракнете върху бутона Активиране, приставката ви дава кратка обиколка на неговите настройки и опции.

търсене updraftplus плъгин

2. UpdraftPlus: Архивиране

В секцията Настройки на UpdraftPlus ще намерите меню, наречено UpdraftPlus Backup / Restore. Има син бутон за архивиране, натиснете го, за да започнете ръчното си архивиране.

Възстановяване на резервно копие на UpdraftPlus

Ще ви бъде дадена възможност да възстановите вашите файлове, база данни или и двете; изберете опция и щракнете върху Backup Now. В този пример сме избрали и двете.

Това ще архивира вашия сайт на отдалечен сървър, ще му бъде определена датата на създаването му като име, така че ще бъде лесно да се намери по-късно.

3. Планиране на архивиране

Точно като Backup Guard, UpdraftPlus ви позволява да стартирате планирано архивиране. Можете да намерите опцията за това в раздела Настройки на UpdraftPlus, но ще имате добавената опция за изпълнение на отделни резервни графики за файлове и бази данни.

Тази опция ви позволява да приспособите услугата за архивиране към нуждите на вашия уебсайт и която е най-подходяща за вас зависи от фактори като честотата на публикуване и скоростта на актуализациите.

Архивиране на WordPress сайт с UpdraftPlus

След като графикът е зададен, ще трябва да изберете място за съхранение. Изберете местоположението, файловете, които ще бъдат включени, и натиснете Запазване. Ще се появят изскачащи прозорци и ще ви позволят да упълномощите връзката и след като това стане, планирането ще започне да влиза в сила.

4. UpdraftPlus: Възстановяване.

Възстановяването с UpdraftPlus предлага повече възможности и избор как да се възстанови. Цялостната структура обаче не е много сложна, така че няма да е необходимо да се чувствате омагьосани от целия избор!

За да започнете възстановяването на архивиране, върнете се в раздела Backup / Restore за списък на всички ваши предишни архиви. След това изберете резервните копия, които искате да възстановите.

Щракнете върху бутона за възстановяване и ще ви се даде възможност да изберете какво точно да възстановите; гъвкавата система ви позволява да възстановите конкретни аспекти на вашия WordPress сайт, като теми, плъгини или файлове и т.н..

Когато изберете какво да възстановите, щракнете върху бутона за възстановяване и оставете процеса да тече. След като възстановяването завърши, вие също ще можете да изтеглите лог файловете. Разумно е да го направите и ако възникнат проблеми, тези файлове ще помогнат много по-лесно на екипа за поддръжка на UpdraftPlus.

Реставрация-Successul-UpdraftPlus

UpdraftPlus … Premium

UpdraftPlus също предлага още по-изчерпателна премиум версия, за по-голям сайт с по-голям обем и разнообразие от съдържание, за да се справите, това може да е по-подходящо. Допълнителните функции включват:

 • Посочени резервни копия на съдържанието
 • Опростена миграция на уебсайтове
 • Многостранна съвместимост
 • Резервните копия включват съдържание, което не е WordPress
 • Безплатна поддръжка от техници
 • 1 GB съхранение в UpdraftVault
 • По-голямо разнообразие на приложимост на платформата за съхранение, като Amazon S3, Rackspace, OneDrive и много други
 • Опции за разширена база данни
 • И още

При $ 70,00, премиум планът е по-стръмна цена от Backup Guard Pro, но плъгинът UpdraftPlus предлага много повече полезност за вашия уебсайт. И за много уебсайтове допълнителните функции със сигурност ще струват допълнителните разходи.

Кой плъгин е по-добър за архивиране на WordPress: Backup Guard или UpdraftPlus?

И двете опции осигуряват спокойствие, сигурност и полезност, необходими от резервен плъгин. Въпреки че всеки си върши добре работата, има важни разлики, които ще повлияят кое е най-доброто за вас.

За един прост и лесен продукт, който се нуждае от малко принос, за да върши добре работата си, Backup Guard е добавката по избор. Той е идеален за по-малки сайтове с по-бавен темп на съдържание, лесната настройка и неусложнените процеси ще ви служат добре.

От друга страна, ако сайтът ви е по-тежък, сложен и се нуждае от по-конкретна поддръжка, тогава UpdraftPlus е идеалният избор за вас. Възможността на плъгините да предлагат диференцирано планиране на архивиране за различни функции на сайта и безплатно, превръщат го в жизненоважен ресурс за по-активни уебсайтове.

Ръчно архивиране: Приставките не са задължителни.

По различни причини може да почувствате, че приставката не е за вас или вашия уебсайт, или може би е причина, поради която приставката не е достъпна за вас. Ако случаят е такъв, тогава все още няма причина да не направите резервно копие. Ако знаете как ръчно да архивирате, пак ще можете да защитите сайта си без нужда от приставки, така че ето как да го направите.

При ръчно създаване на резервно копие процесът е двоен и ще трябва да архивирате както Database, така и файлове на сайта. За да започнете, настройте папка на работния плот, която да държи архивирането, с два подмножества съответно за базата данни и файловете на сайта. Отново препоръчваме да посочите папката датата на архивиране, за да ви спестим време да я намерите по-късно! кикотене

В този урок примерите са от cPanel сървър. Въпреки това, повечето сървърни системи имат подобни формати и ако използвате различен сървър, вероятно няма да има голяма разлика. Потърсете подобни формулировки и пътища и не би трябвало да имате проблеми с намирането на данните и файловете, необходими за архивиране.

На cPanel сървър ще намерите базата данни в секцията phpMyAdmin и файловете ще бъдат в конзолата за файлов мениджър.

Ръчно архивиране: Експорт на базата данни

Първо ще трябва да влезете в администраторския интерфейс на cPanel (или на друг сървър, който използвате). Това каза, че най-вероятно ще използвате система от бази данни cPanel MySQL, тъй като това е стандартът за WordPress сайтове.

Влезте в MySQL системата и ще намерите базата данни на уебсайтове, щракнете с десния бутон и натиснете опцията phpMyAdmin (отново това е стандартът на WordPress). Ще бъдете пренасочени към нов раздел phpMyAdmin, вляво ще бъде списък на всички уебсайтове, които сте свързали към този сървър.

Изберете уебсайта, който искате да архивирате, и ще бъдете представени с падащо меню, таблица, изберете „експортиране“.

експортна база данни

Това ще ви отведе до конзолата за експортиране с няколко опции как да продължите, изберете метод на експортиране: бързи и опции за форматиране: SQL. След това просто щракнете върху Отиди и изтеглянето ще продължи напред, не забравяйте да го преместите в подпапката на базата данни в резервната папка, за да можете да го следите.

Има случаи, когато изтеглянето няма да бъде автоматично и вместо това ще покаже всички компоненти в онлайн конзолата. Ако това се случи, просто го копирайте и го поставете в папка IDE и се преместете в папката си Backup.

Когато архивирате базата данни, следващата стъпка са файловете на сайта.

Ръчно архивиране: Експорт на файлове на сайта

Има два основни метода за експортиране на файлове на сайтове, по-често се използва чрез cPanel, но за някои уебсайтове може би е по-подходящо да се използва FTP.

Ще опишем и двата метода и вие можете да решите кое е най-доброто за вас.

Експорт на файлове на сайта: метод cPanel

За да започнете с метода cPanel, влезте в таблото за управление на сървъра и потърсете опцията за файлов мениджър.

Оттук намерете папката public.html и кликнете върху нея, това трябва да ви даде възможност да компресирате.

Ще се отвори раздел относно начина, по който искате да компресирате файла, изберете опцията .zip архив. След това потвърдете компресията, като натиснете Compress File.

Когато процесът приключи, ще видите папка, наречена public_html.zip, изтеглете я и я преместете в папката с файлове на сайта, която сте направили по-рано и всичките ви файлове ще бъдат архивирани.!

Не забравяйте да изтриете .zip файла, оставен в сървъра, след като сте готови, в противен случай ще загубите ценно сървърно пространство!

Ако по някаква причина този метод не работи за вас, следващият ви призив ще бъде FTP.

Експорт на файлове на сайта: FTP метод

Методът FTP, кратък за протокол за прехвърляне на файлове, е малко по-сложен, но не изисква твърде много свикване. Ще ви трябва клиентска услуга за този метод, добър избор е FileZilla или Cyberduck, или лесно може да бъде инсталиран директно от уебсайтовете им.

Това, което тези клиентски услуги ви позволяват да правите е интерфейс директно между файловете на уебсайта на живо и вашия компютър, което е в основата на метода на FTP.

За тази демонстрация изтеглихме FileZilla и първата ви стъпка ще бъде да се сдобиете с един от клиентите.

FTP: свързване към сървъра на уебсайта

Първата стъпка, ако намерите вашите данни за вход в FTP, ще ви е необходимо това, за да отворите връзката на FileZilla със сървъра.

Подробностите могат да бъдат намерени във файлове cPanel, просто потърсете секцията FTP акаунти и те трябва да са налични, ако това не е така, ще трябва да се свържете със сървъра, домакин на компанията.

Когато имате тези подробности, отворете FileZilla. Ще бъдете представени във формат с два панела, отляво ще представлява вашия компютър, а отдясно сървърът, към който сте свързали / свързвате.

За да работи връзката, трябва да подам файл > Управител на сайта. Ще се появи нов раздел, щракнете върху нов сайт и ще бъдете помолени да дадете име на сървъра на сайта, към който се свързвате.

За да се свържете, първо изберете нормалния тип вход и след това попълнете данните на сървъра, като хост (домейн), потребителско име и парола. Когато направите това и свържете, детайлите ще бъдат запазени, така че няма да се притеснявате да го въвеждате всеки път, когато искате достъп до сървъра чрез FileZilla.

Когато сте всички свързани, потърсете панела за отдалечен сайт, той съдържа всички файлове и папки на уебсайтове. Има падащо меню, в което ще намерите файл, наречен public¬_html, този файл е пълна колекция от всички файлове на сайта и това, което ще експортирате като резервно копие.

FTP: Експортиране на WordPress файлове

Използвайте интерфейса отляво (този, свързан към локалните ви компютърни файлове), намерете папката за архивиране на файлове на сайта, която сте направили по-рано.

От тук е толкова лесно, колкото плъзгане и пускане на папката public_html от интерфейса на дясната страна в файловете на сайта отляво. Това ще започне процеса на изтегляне, който варира във времето в зависимост от скоростта на връзката.

Ръчното архивиране със сигурност е различен процес от използването на плъгин и въпреки че може да се почувства по-сложно, е ценно умение да притежавате. Ако по някаква причина приставката, която използвате, внезапно не се поддържа, можете да си починете лесно като знаете, че има резервно решение за вашите архиви.!

заключение

Създаването на резервно копие на уебсайт на WordPress е малка и лесна промяна, но в настоящата онлайн среда това се превръща в необходимост. Според последните статистически данни почти 90% от уебсайтовете на WordPress имат забележими уязвимости към хакерство; и резервен приставка е един от единствените начини да се защитите срещу това.

Резервното копие ще ви осигури спокойствие, сигурност и шанс бързо да отскочите назад в случай на загуба. Това никога не е било повод за архивиране на вашия сайт и никога не е било по-малко пречка за това.

Така че, не чакайте, докато не трябва да кажете: „Иска ми се да направя резервно копие!“, Изтеглете някоя от споменатите тук плъгини (или направете ръчно!) И архивирайте WordPress.

Освен това, ако се чудите как да превключите уеб хостове за вашия WordPress сайт, вижте нашето ръководство за това.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map