Digital Ocean – Добър хостинг и доставчик на сървъри? (Преглед за 2020 г.)

Преглед DigitalOceanНачална страница на DigitalOcean


Ние следим нашия тестов сайт за хостинг DigitalOcean от началото на 2018 година.

През цялото това време бяхме платен клиент на DigitalOcean, внимателно следейки жизненоважните показатели на системата. Конкретно време за зареждане, отзивчивост на обслужването на клиентите и най-важното – време за работа и престой.

Засега резултатите са обещаващи, ето нашия задълбочен преглед на начина, по който се измерват с другите.

Стартирайки първия си сървър през 2011 г., DigitalOcean е американска компания за хостинг в облак, фокусирана върху подпомагане на разработчиците да стартират повече приложения по-бързо и по-лесно.

Това, което започна като малка стартираща компания, базирана извън Ню Йорк, нарасна експоненциално, достигайки до клиентска база на обща стойност над половин милион разработчици.

Крайната цел на DigitalOcean е да използва SSD устройство или SSD, за да създаде удобна за потребителя платформа, която ще позволи на богатството им от клиенти да прехвърлят проекти от и от облака, увеличавайки производството с бързина и ефективност.

Достатъчно добре ли е един ден да бъдем класирани като една от нашите 10 най-добри хостинг услуги?

Нека разберем!

Плюсове на използването на DigitalOcean хостинг

1. Фантастична „средна“ продължителност на 99,99%

Средното време за работа в облачен хостинг услуги е 99,94%.

DigitalOcean издухва от водата (кал по предназначение) с огромни 99,99%.

Това означава, че от април 2018 г. до март 2019 г. DigitalOcean имаше само осем прекъсвания, които всички заедно се равняваха на само 43 минути.

Това свързва Bluehost като най-надеждната ни актуализация на хостинга до момента. Не можем да препродадем колко невероятно е това. Повечето от нашите десет най-добри услуги са между 99,96% и 99,98% от продължителността на работа.

Статистика за DigitalOcean за последните 12 месецаСредна продължителност на DigitalOcean 2018-2019 | Вижте статистиката

Средната продължителност на работата за последните 12 месеца:

 • Средно време за март 2019 г.: 100%
 • Средно време за февруари 2019 г.: 100%
 • Средно време за януари 2019 г.: 99,98%
 • Средна продължителност на декември 2018 г.: 100%
 • Средно време за ноември 2018 г.: 100%
 • Средно време за октомври 2018 г.: 100%
 • Средна продължителност на септември 2018 г.: 100%
 • Средна продължителност на август 2018 г.: 100%
 • Средна продължителност на юли 2018 г.: 99,94%
 • Средна продължителност на юни 2018 г.: 100%
 • Средна продължителност на май 2018 г.: 100%
 • Средно време за април 2018 г.: 100%

Както можете да видите, през лятото има малък спад, като най-ниският регистриран процент на Uptime е 99,94% през юли. Но системата възстановява през август, без прекъсвания през септември, октомври, ноември или декември.

Това е подобрение в правилната посока. Стрелката непрекъснато се движи нагоре, показва, че DigitalOcean е на върха на проблемите си.

2. Светкавично бързо зареждане

Uptime е статистика номер едно, която трябва да наблюдавате, когато избирате уеб хост.

В крайна сметка – всяко звънене на планетата няма да отчита хълм от фасул, ако уебсайтът ви прекарва дълги периоди офлайн.

Влизането като близка секунда е скорост.

Забавящите се уебсайтове също могат да бъдат „надолу“ за всички намерения и цели. Мудните сайтове са практически неизползваеми. Трафикът ви няма да се колебае да отскочи. Буквално. Разликата от само няколко секунди може да ви струва близо три четвърти от потенциалния ви трафик на уебсайта.

Звучи лудо? За съжаление не е така.

Пазарното проучване посочва, че уебсайтовете, които не могат да се заредят в рамките на пет секунди, могат да загубят повече от 74% от трафика на мобилни сайтове.

Обратно, намаляването на времето за натоварване показва, че увеличава трафика и реализациите на продажби с повече от 74%. Наричаме го 74% виждам-видях. Когато се навежда в една посока, вие печелите, а в другата губите.

И така, какво означава това за нашия приятел DigitalOcean?

Добри неща. Наистина добри неща.

DigitalOcean не е просто бърз … това е най-бързият продукт, който сме преглеждали. Сериозно, той оставя другите правни хостинг програми, които разгледахме на прах.

Средната скорост на натоварване е 890ms.

Най-бързо DigitalOcean се движеше с невероятна скорост от 218 мс. Най-бавно беше 496мс. Дори при най-ниските си показатели той все още беше близо 50% по-бърз от средния за индустрията.

Така че, нека разгледаме месец по месец, за да видим как се представи DigitalOcean:

Последните 12-месечни подробни статистически данни на DigitalOceanСредна скорост DigitalOcean 2018-2019 | Вижте статистиката

Това е бърз хостинг, с обща средна скорост от 357ms.

Последните месеци са сравнително едни от най-бързите, които някога сме виждали, което прави DigitalOcean конкурент на първото място по обща скорост на сайта. В момента най-бързата скорост принадлежи на A2 хостинг.

3. Екосистема, подходяща за разработчиците

DigitalOcean не е просто пони с едно трикове.

Всъщност техният набор от продукти предлага много потенциал за разработчиците.

Какви са различните опции, предлагани от DigitalOcean? Радвам се, че попитахте!

✅ Капки

Капки е мащабируема изчислителна платформа, която може да бъде персонализирана, за да отговори на всички нужди на бизнес приложенията. Той също така включва добавка за съхранение, наблюдение и разширена сигурност.

Капчици DigitalOcean

Можете да избирате между стандартни или оптимизирани капчици и след това да персонализирате съдържанието на сърцето си. Капките позволяват на разработчиците да пропуснат отнемаща време инсталация и конфигурация, за да се придвижат направо към разгръщане на код.

✅ Пространства

Докато капчиците са за внедряване на приложения, пространството е за просто съхранение на обекти.

Говорим за система за сигурност, която ви позволява да съхранявате и предоставяте данни на приложения и крайни потребители. Пространствата работят по прост процес, създавайки надеждно съхранение с потребителски интерфейс или API с влачене и пускане.

Пространства DigitalOcean

Пространствата могат да се използват за съхранение на архивни файлове, уеб блогове, анализ на данни и много други.

Услугата също е мащабируема, така че вашите пространства могат да растат с вашата компания. Нещо повече – Пространствата могат да се комбинират с други функции на DigitalOcean или да се използват самостоятелно.

✅ Кубернети

Kubernetes е предстоящ продукт, лансиран от DigitalOcean в края на 2018 година.

Няма много информация за него, но компанията заявява на официалния си уебсайт, че Kubernetes е: „Създаден за разработчици и фирми, които искат лесен начин за разгръщане и управление на натоварването на контейнерите в облака.“

В момента те предлагат ранен достъп до продукта, който се предлага с безплатен клъстер Kubernetes до септември 2018 г..

4. Персонализирано ценообразуване

Въпреки че ние също го имаме под нашите минуси, смятаме, че е доста страхотно, че всъщност можете да персонализирате всичко, за което плащате – вашия сайт за съхранение, използване на процесора, честотна лента, база данни, памет и т.н. Това е наистина голямо предимство, ако сте напреднал потребител и вече запознат с какво точно се нуждаете, какви са целите ви, от какво не се нуждаете и т.н..

5. Ежедневни архиви

DigitalOcean извършва архивиране всеки ден и винаги можете да възстановите всички данни до 7 дни преди това. Въпреки че DigitalOcean има превъзходно време за работа, винаги е по-добре да бъдете безопасни, отколкото да съжалявате!

6. Добра сигурност

Вашите данни и трафикът винаги са защитени. Това е нещо, което много други домакини не подчертават много или дори не предоставят. DigitalOcean гарантира, че вашите данни са защитени от край до край. От голямо предимство е да избягвате тези злонамерени връзки и вируси извън системата на вашия сайт.

По подразбиране DigitalOcean е добавил криптиране към обемите си. Ако искате да добавите допълнителен слой сигурност, като например повечето от техните функции, ще трябва да преминете през урок, да следвате стъпките и да знаете малко кодиране, за да успеете.

Минуси от използването на DigitalOcean хостинг

1. За напреднали потребители (Jargon + Complex)

Марката на наистина страхотен продукт се крие в способността му да обобщава услугите си в условията на миряните.

Това е нещо, което технологичните компании, по-специално, трудно обгръщат колективните си глави.

Като такива, повечето технологични сайтове и платформи са склонни да са пълни с жаргон. Както в „специални думи или изрази, които се използват от определена професия или група и са трудни за разбиране на другите“.

Когато човек погледне на технологични продукти като DigitalOcean, изкушението да прибягва до езика, базиран на жаргон, става ясно. Имате работа с много технически данни – експерт в тази област ще бъде принуден да ги запише така, както те го знаят, а не как обикновеният човек може да го разбере.

Опции за мащабиране на DigitalOcean

Това не е голяма работа за напредналите енергийни потребители. Ще го получат. Всичко ще има смисъл.

Но за начинаещите? Няма шанс.

Това е област, в която DigitalOcean се проваля драстично. Копието на сайта е изпълнено с технически условия и съкращения без обяснение. Те ясно продават продукта си специално на разработчиците.

Следователно, другите ще се борят да разберат как да преместят даден сайт, да стартират, поддържат или дори да развиват своя уебсайт.

За сравнение, HostGator върши невероятна работа за опростяване на езика на уебсайта им с термини, които обикновената Джейн или Джо може да разбере изчерпателно. Това е удобен за потребителите продукт както за начинаещи, така и за напреднали потребители.

Не е така с DigitalOcean.

2. Липсват основни функции Осигуряват други потребителски хостове

Повечето уеб хостове, които прегледахме, ще хвърлят същите „екстри“. Неща като резервни копия, вероятно добър CDN и дори SSL сертификат.

За разлика от другите, тъй като DigitalOcean се грижи за по-напреднала тълпа, те не хвърлят куп основни функции, които много други домакини ще предоставят или ще се грижат за вас след регистрация.

Неща като:

 • Безплатно име на домейн с хостинг
 • Възможността дори да закупите име на домейн
 • Безплатни миграции на сайтове

Искам да кажа – могат да ви помогнат с някои от тези неща. Но не трябва да очаквате много услуги, свързани с ръце, когато се регистрирате.

Което всъщност ни довежда до следващата точка:

3. Ограничена поддръжка на клиенти

Повечето хостинг компании предлагат известна вариация на 24/7 поддръжка.

Не винаги може да е много добре, но поне е нещо.

За съжаление DigitalOcean няма нищо подобно. Ако уебсайтът ви попадне посред нощ (което може да бъде катастрофално, ако се занимавате с пазари в чужбина), няма с кого да говорите. Трябва да отидете на техния уебсайт и да отворите билет за поддръжка, като използвате онлайн формата им.

Поддръжка на клиенти DigitalOcean

Ако имаме проблем, харесваме да се доверим на компания, която ще разполага с чатбот за нас, за да разговаряме с (или най-малкото гореща линия за поддръжка).

Дори и да не е 24 часа, възможността да разговаряте с истинско живо човешко същество в реално време в работно време е по-добре от контактна форма с неясни обещания за „Ще се свържем с вас скоро“.

Нещо повече, тяхната форма за контакт дори не работи!

Опитахме се да го попълним с въпрос за продукта им Kubernetes, тъй като уебсайтът изглеждаше малко неясен за това, което може да направи.

Бяхме посрещнати със съобщение за грешка.

Потребителската поддръжка на DigitalOcean не отговаря

Следователно трябваше да им изпратим имейл директно, изпращайки същия точен въпрос и все още не сме получили отговор след ден.

Не само трябва да сте потребител на захранването, за да разберете техния продукт, но очевидно, вие също трябва да бъдете такъв, за да поправите собствените си проблеми..

4. Сложен cPanel

Както вече споменахме, DigitalOcean определено не е за начинаещи. По принцип cPanel е това, което трябва да изградите уебсайта си в днешно време (освен ако не сте в добри отношения с езиците за програмиране).

DigitalOcean cPanel

За DigitalOcean, за начало, ще трябва да настроите капчица по ваш избор (DigitalOcean сървъри). След това ще трябва да инсталирате cPanel след подробно ръководство, включващо вмъкване на няколко кодови команди (да, трябва да знаете някакво кодиране), регистриране на вашия акаунт, инсталиране на файла за изпълнение и т.н..

Освен всичко друго, ще трябва да закупите правото от трета страна, за да използвате cPanel. Това е месечно плащане от 20 или 15 долара, ако знаете къде да търсите.

Ако нямате опит с кодирането и как сами да бъдете разработчик, предлагаме или да наемете програмист (добър) или да избегнете DigitalOcean и да намерите решения, които да отговарят на вашите нужди и умения повече.

Използваемостта на cPanel е сравнително интуитивна, но отново – има крива на обучение и определено не е за начинаещи.

5. Цените са скъпи (сравнително)

Има една стара поговорка, че получавате това, за което плащате. Тази поговорка обикновено се използва за обсъждане на евтини предмети, които всъщност не работят. Точно обратното се случва тук.

DigitalOcean е високофункционален продукт, който струва доста стотинки.

Първо, нека да разгледаме капчиците:

Ценообразуване на DigitalOcean

Както можете да видите, стандартните капчици започват от $ 5 на месец. Сега това идва само с 1GB памет. Цените се повишават оттам, стават все по-високи, докато не плащате 80 долара на месец за повече услуги от висок клас.

Когато погледнете капсулите, оптимизирани за процесора, те започват от $ 20 и стигат чак до огромните $ 920 на месец.

Като гледам цените за съхранение, не е много по-добре.

Ценообразуване за съхранение в DigitalOcean

Пространствата, които започват с 250 GB място за съхранение, започват от 5 долара на месец, което – в съчетание с първото ниво на стандартните капки – ще излезе до 10 долара на месец.

Имат още други допълнителни услуги. Всеки от тях ще ви струва доста стотинка.

Това са някои стръмни цени, особено когато вземете предвид, че много от нашите най-високо оценени услуги отиват за $ 3 на месец или по-малко.

Въпреки това е важно да запомните, че получавате ненадмината скорост и производителност за по-високата цена с DigitalOcean. Това със сигурност трябва да се има предвид.

Тук не плащате само за основен хостинг или трафик. Ако имате нужда от това, това вероятно е свръхпроизход.

Само ако имате сайт с голям трафик (или няколко от тях), това би било нещо, което искате. И нужда.

6. Ценообразуването също е сложно

След като влезете в ценовите планове, главата ще се замайва от всички опции и възможности, които можете да използвате и надстроите. Има различни категории за честотна лента, пространство, сървъри (с различна скорост), процесор, опции за сигурност и т.н..

Просто казано – с DigitalOcean има много начини да направите месечната си такса наистина-наистина скъпа. Повечето други доставчици предлагат 2-5 различни планове, които ви дават добър преглед на това, което получавате. С DigitalOcean можете сами да персонализирате всичко. Това може да е добро, но освен ако не сте напреднал потребител (както споменахме по-горе), това е доста сложно и отнема много време. Освен това, както беше посочено в предишния раздел, цените са доста стръмни в сравнение с други доставчици.

Препоръчваме ли DigitalOcean?

Да …

… стига да сте разработчик.

Ако сте просто средностатистически човек, който иска да стартира присъствие в мрежата, има много по-удобни за потребителите продукти, които ще ви струват далеч по-малко.

За някой, който знае техния път в света на технологиите, изглежда няма по-бърз или по-високоефективен продукт от DigitalOcean.

Въпросът за поддръжката на клиенти и цената не са лесни за стомаха.

Ако продължителността на работа и скоростта са най-важните фактори за вас, DigitalOcean е сред най-добрите решения на пазара.

Имате ли положителен или отрицателен опит с хостинг на DigitalOcean? Ако го направите, моля, оставете прозрачен и честен преглед!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map