7 най-добри инструменти и услуги за мониторинг на уебсайтове (безплатни и платени)

наблюдение на работата на уебсайтаИскате ли да следите ефективността на вашия сайт?


Може би искате да видите дали наистина получавате тези 99,99% време, както обеща вашият доставчик на уеб хостинг услуги?

Или може би се притеснявате, че сайтът ви не е достатъчно бърз?

Е, изчакайте – имаме решение за вас. Ето защо услугите за наблюдение на уебсайтове могат да ви бъдат полезни. С тези инструменти можете да видите къде са силните и слабите страни на вашия уеб сайт, което ви помага да подобрите сайта си и да повишите процента на реализация. Страхотно, а??

По-долу разглеждаме някои от най-добрите БЕЗПЛАТНИ и ПЛАЩАНИ услуги за наблюдение на уебсайтове, които можете да започнете да използвате веднага. Взехме си почивен ден и решихме теста всички.

Нека копаем.

7 най-добри услуги за мониторинг на уебсайтове

1. StatusCake (налична безплатна версия)

StatusCake интерфейс* Потребителски интерфейс на StatusCake

 • Разходи: 0 $ / мес (включително 10 монитора, 5-минутни интервали за наблюдение)
 • Премия: 66,66 $ / месец годишно (включително 300 монитора, 30-секундни интервали за наблюдение)

StatusCake също има “Superior Plan” за 20.41 $ / месец и включва 100 монитора с 15-минутни интервали на тестване. Ако се регистрирате с техните платени планове годишно, ще получите два месеца безплатно (за цял живот!).

StatusCake е лесен за използване инструмент за наблюдение и предлага много страхотни функции като:

 • Тест на скоростта на страницата (безплатният план включва 1 тест на всеки 24 часа)
 • Глобални тестови места (имат 48 места в 28 държави)
 • Мониторинг на домейна (само с платени планове)
 • Мониторинг на сървъра (само с платени планове)
 • Мониторинг на SSL сертификати (само с платени планове)

Можете да се регистрирате с безплатния им план (не е необходима кредитна карта) и веднага да започнете да тествате времето и скоростта на вашия сайт.

StatusCake ще проверява на вашия сайт на всеки 5 минути и ще ви известява дали има прекъсване по електронната поща или интеграции с приложение на трета страна като Zapier. StatusCake също помага при анализ на първопричината, така че ще знаете защо е причинен проблемът. Освен това, с техния безплатен план ще получите тестване на времето за зареждане на страницата на уебсайта (1 тест на всеки 24 часа).

Като цяло платените планове на StatusCake са натрупани с повече ползи, но безплатната им версия определено си струва да се опита. И в случай, че искате да надстроите плана си, техните платени планове идват със 7-дневна пробна версия.

2. DotCom-Monitor (30-дневен безплатен пробен период)

DotCom-Monitor табло за ефективност* Потребителски интерфейс DotCom-Monitor

 • Цена: $ 1,99 / месец на цел (мин. 10 цели, 30 места за наблюдение, 5-минутна честота на проверка)
 • Премия: $ 19,99 / мес (10 задачи, 5-минутна честота на проверка)

DotCom-Monitor има четири платформи и всяка има пакети с комбинации от различни задачи за наблюдение. Пакетите са разделени на две части, честотата на мониторинга и броя на задачите. Така например платформата им за уеб услуги, която се предлага с минимум 10 цели, включително 5-минутна тестова честота, ще ви струва $ 19,99 / месец (пакет Premium), а 1-минутната тестова честота с 10 задачи е $ 39,98 / месец (Platinum пакет ).

Можете да изпробвате цялата платформа безплатно за 30 дни, за да видите какви функции и решения най-добре отговарят на вашите нужди. След 30 дни всички планове са напълно адаптивни и плащате само за това, което използвате.

DotCom-Monitor е основана през 1998 г. и в момента над 25 000 клиенти използват техните услуги. Те бяха първата компания, която въведе 1-минутен мониторинг.

Услугата за мониторинг на уебсайтове DotCom-Monitor включва всички основни функции (транзакция, FTP, мониторинг на пощенски сървър, отчет за актуализация, табла за управление в реално време и др.), Необходими за анализ на ефективността на уеб страниците. Те използват истински браузъри от облака за проверка на производителността и ви уведомяват, ако има открити проблеми по имейл, SMS и телефон.

Това е лесен за използване инструмент за наблюдение и определено ще получите най-доброто съотношение цена / качество.

3. Montastic (налична е безплатна версия)

Монтастична служба за мониторинг* Монтастичен потребителски интерфейс

 • Цена: $ 0 (включително 9 монитора, 30-минутни интервали за наблюдение)
 • Премия: $ 49 / месец (включително 500 монитора, 5-минутни интервали за наблюдение)

Има също така различни различни планове между безплатния и $ 49 / месечен акаунт. Можете да изберете функциите в зависимост от размера и нуждите на вашата компания.

Montastic е друг инструмент, популярен сред уебмастърите, които търсят безплатно решение. Макар и да е доста основен, той е полезен за отделни лица и по-малки фирми, които просто търсят да бъдат сигнализирани, когато сайтът им се понижи. За разлика от други доставчици в списъка, Monastic няма точно табло за управление – те го поддържат много основен и прост, само с известия, когато нещо се обърка.

Монтастик ще проверява на вашия сайт на всеки 30 минути, което не е непременно страхотно в сравнение с петминутните интервали, предлагани от други безплатни услуги, но можете да надстроите, за да получите по-чести интервали и URL адреси, за да наблюдавате.

Montastic ще ви изпраща имейл, когато сайтът ви се понижи и когато се върне обратно. Ще можете също така да видите потвърждение за присъствие на ключови думи или отсъствие на уеб страница; тя осигурява поддръжка за всеки номер на порт; и разполага с джаджи за Mac, Windows и Android.

Въпреки че Montastic не е толкова мощен, колкото някои други инструменти за наблюдение на уебсайтове, той предоставя достатъчно функции, за да направи безплатната услуга си струва за малки сайтове, които може да не се нуждаят от допълнителни опции.

Услуга за наблюдение на Pingdom* Pingdom потребителски интерфейс

4. Pingdom (14-дневен безплатен пробен период)

 • Разходи: 42,12 щ.д. / мес (включително 50 монитора, 1-минутни интервали за наблюдение, страница за обществено състояние)
 • Премия: $ 228,25 / мес (включително 250 монитора, неограничени месечни дневници, 1-минутни интервали за наблюдение, достъп за много потребители и страница за обществено състояние)

Има още един план между Standard и Premium (Professional) акаунти. Цената на разширения план е $ 82,45 / месец и включва 80 монитора. Pingdom предлага и Enterprise план, който предлага от 500 000 до 5 милиона преглеждания на страници месечно.

Ако хората не могат да имат достъп до уебсайта Ви в определени точки през целия ден, тогава губите класации за продажби и търсачки. За съжаление не можете да наблюдавате ръчно времето на сайта си по всяко време и точно тук са полезни инструментите на Pingdom.

Въпреки че Pingdom предлага някои безплатни инструменти, като например тест за скорост на уебсайта, където той наистина свети е в своите първокласни функции. Pingdom може да ви помогне да анализирате времето за работа и ефективността на уебсайта си, като тествате сайта си от сървъри по целия свят и ще ви предупреди, ако има проблем.

Pingdom също ви помага да подобрите потребителското изживяване, като предоставяте отзиви от реални потребители и анализирате фактори за ефективност, като например скоростта на уебсайта. Те също така ще ви помогнат да определите причините за проблеми, за да ви помогне бързо да ги разрешите.

Като цяло това е мощен и надежден инструмент за по-малък бизнес с бюджет, но някои потребители се оплакват, че той не поставя много акцент върху мобилния трафик, има ненадеждни SMS възможности и липсва сървъри за мониторинг в Азиатско-Тихоокеанския регион. Ние също използваме Pingdom, за да наблюдаваме най-добрите хостинг доставчици.

5. Нова реликва (14-дневна безплатна пробна версия)

Нова страница за настройка на Relic* Нова страница за настройка на Relic

 • Разходи: 12,50 щ.д. / мес (за предприятия с по-основни нужди за мониторинг)
 • Premium: $ 25 / месец (за предприятия с по-напреднали нужди за мониторинг)

Няма ограничение за мониторите и цените зависят нито от броя хостове, нито от размера на средата.

New Relic е облачен базиран софтуер, който помага на потребителите да проследяват своите уебсайтове и приложения. Технологията им се доставя в софтуер като сервизен (SaaS) модел. Компанията е известна най-вече със своите възможности за мониторинг на работата на приложенията (APM), но също така предлага и други услуги като мониторинг на инфраструктурата, браузър и синтетика, които можете да комбинирате заедно с APM.

New Relic поддържа 8 езика: Ruby, PHP, Java, Microsoft.NET, Python, Node.js, C SDK и Go. За да започнете да наблюдавате приложение на един от тези езици, ще трябва да инсталирате един от горепосочените агенти.

Техният мониторинг на APM ще анализира ефективността на приложението ви като продължителност и скорост и ще ви изпрати доклади за грешки, ако възникнат проблеми. New Relic включва мониторинг на базата данни за показатели, филтрируема грешка Анализ и следи. Те също така идват с време за отговор, пропускателна способност (заявки за минута през приложението) и процент на грешки (процент грешки за определен период от време за вашето приложение).

New Relic определено е силен инструмент за мониторинг, но може да е трудно да се ориентирате между различните услуги и как работят заедно, особено в сравнение с други компании за мониторинг като StatusCake или Montastic. Можете обаче да проверите и да изпробвате услугите им безплатно 14 дни без никакви ангажименти.

6. Uptime Robot (налична безплатна версия)

uptime_robot* Потребителски интерфейс на Uptime Robot

 • Цена: $ 0 (включително 50 монитора, 2 месеца дневник, 5-минутни интервали за наблюдение)
 • Премия: $ 129 / месец (включително 1000 монитора, 24-месечен дневник, 1-минутни интервали за наблюдение и 160 SMS кредита)

Можете да изберете Premium Plan, който се предлага с между 50 и 20 000 монитора. Всеки план идва и с по-голям брой SMS. Колкото по-голям е броят на мониторите, толкова по-високи са разходите.

Ако търсите напълно безплатно решение, Uptime Robot е доброто място за стартиране. Той е стартиран през 2010 г., когато неговите разработчици си поставят за цел да създадат безплатен инструмент за всички. Те обещават, че тя ще продължи да бъде безплатна, като цените се добавят само за всички премиум функции, които развиват в бъдеще.

Този инструмент ще се свързва с вашия сайт на всеки пет минути и ще ви предупреждава дали има престой. Въпреки че работи добре, липсват по-големи операции, които ще видите с премиум опции. Например, Uptime Robot има основен мониторинг в Далас, САЩ, с няколко други, разпръснати по целия свят, но премиум инструментите за мониторинг обикновено имат 40-50 сървърни места за наблюдение и проверка на престоя на вашия сайт..

Когато се регистрирате за безплатен акаунт, ще получите и два месеца дневници, така че да следите как сайтът ви се е променил във времето. Можете също така да наблюдавате до 50 уебсайта безплатно.

Uptime Robot е добро средство, достъпно за вас безплатно, въпреки че някои потребители се оплакват от ограничените функции, като например ръчно тестване на предупреждения. Вие също няма да получите информация за скоростта на страницата, като например с някои платени инструменти за наблюдение на уебсайтове.

7. Монит (15-дневна безплатна пробна версия)

Потребителски интерфейс на Monitis.com* Потребителски интерфейс на Monitis.com

 • Цена: 1,20 долара (включително 1 монитор, 24 часа дневник, 1-минутни интервали за наблюдение)
 • Премия: $ 120 / месец (включително 100 монитора, 3 места за наблюдение, 1-минутни интервали за наблюдение)

Ако се регистрирате с годишния им план, получавате 20% отстъпка.

Можете да персонализирате своя собствен план, като изберете сред функциите по-долу. Следователно плановете могат да варират от всякакъв цент до стотици $$$ на месец. Наистина зависи от вашите нужди, какво искате да постигнете и вашите знания и умения.

Monitis.com е цялостно ИТ решение, базирано на облака, което ще се проверява на вашия сайт на всеки пет минути. Той се гордее с най-доброто потребителско изживяване за посетителите си и предлага набор от инструменти за мониторинг на уебсайтове, всички налични на едно табло. Този инструмент е пълен с функции, което улеснява прогнозирането на проблемите преди да се случат и лесно ги разрешава, ако има. С него можете да наблюдавате:

 • Продължителност на уебсайта: Проследявайте продължителността на работа, времето за реакция и производителността от множество места по целия свят.
 • Здраве на сървъра: Открийте тесните места, преди да възникнат.
 • Производителност на мрежата: Наблюдавайте мулти-сайтови мрежи и получавайте известия за всякакви повреди.
 • Персонализирани показатели: Персонализирайте вашите уникални нужди за мониторинг.

Monitis.com рекламира, че използвайки неговата услуга, можете да подобрите продължителността на работа, да премахнете караниците, да оптимизирате потребителското изживяване и да увеличите клиентската си база. Плюс това е на английски, португалски, испански и немски език.

Като цяло това е чудесен инструмент, пълен с множество функции.

Каква е присъдата? Кой трябва да изберем?

Наистина няма начин да се каже коя услуга за мониторинг на уебсайтове е по-добра от останалите, защото всичко зависи от това какви са целите ви с вашия уебсайт.

От нашия опит най-добрите безплатни опции вероятно биха били StatusCake и Uptime Robot. Те имат достатъчно гъвкавост / функции и могат да наблюдават вашия сайт на интервали от 5 минути. Така че, ако просто тествате водите и не сте сигурни дали наистина ви е необходима, продължете напред и ги изпробвайте.

Най-големият удар за долара, който вероятно бихте получили от DotCom-Monitor, но ние повече обичаме потребителския интерфейс на Pingdom, така че зависи изцяло от вас.

Едно е сигурно – Премиум инструментите за наблюдение на уебсайтове ще предлагат повече функции и надеждни данни, които да ви помогнат да подобрите вашия сайт. Ако се отнасяте сериозно към мониторинга на уебсайтове, създайте бюджет, за да можете да се възползвате от тези инструменти.

Не казваме обаче, че безплатните инструменти са лоши. Всъщност те са страхотни, ако не ви трябват всички звънци и свирки. Можете да започнете с един от споменатите тук безплатни инструменти и ако смятате, че се нуждаете от поглед върху „по-голямата картина“, помислете за премиум план за наблюдение на работата на вашия сайт.

Използвали ли сте някой от инструментите по-горе? Уведомете ни, като оставим коментар ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map