15 най-добри генератори на домейни за 2020 г. |

Изборът на име на домейн не е лесен. Искате адрес на уебсайт, който ще бъде едновременно запомнящ се и смислен, като едновременно с това описва за какво се занимава вашата марка. Но дори и след като сте измислили нещо закачливо и достойно за вашата марка, може да откриете, че домейнът .com вече е взет. Това само ви връща към дъската за рисуване, което означава повече главоболия.


Но не е нужно завинаги да измисляте страхотно име на домейн, което вече е достъпно. Опитайте един от тези 15 най-добри генератори на домейни, изброени без конкретен ред, и си спестете малко прическа.

Ако все още нямате име на домейн, можете да ги получите по-долу:

 • Domain.com (цена на домейна: $ 9.99 за 1 година – използвайте купон „HOSTFACTS“, за да получите 20% отстъпка от първата покупка)
 • Намерете други регистратори на домейни тук.

15 най-добри безплатни генератори на домейни

# 1 HostPapa

Генератор на домейн име на HostPapa

HostPapa е известен най-вече със своите уеб хостинг услуги, но също така помага на потребителите да намират и прехвърлят имена на домейни. Той няма генератор на имена на домейни сам по себе си, но ако търсите търсеното име на домейн или ключова дума с тяхното търсене в домейн, HostPapa ще ви уведоми дали е наличен и също така ще ви бъдат предоставени стотици алтернативи (основна, държава -специфични, премиум) имена на домейни и различни разширения, от които да избирате.

# 2 Именосечка

Генератор на имена на име на NameCheap

Namecheap ви помага да намерите името на домейна на вашия бизнес с генератор, наречен Beast Mode. Първо, започнете с въвеждане на до 5000 домена или ключови думи. След това изберете какъв тип TLD искате да включите в търсенето си. Можете да добавите предпочитанията си по категория или да изберете всички налични TLD. Режимът Beast също има много филтри за стесняване на резултатите от търсенето ви, като:

 • Ценови диапазон
 • Използвайте Hack Domain
 • Пуснете последната гласна
 • Плурализирайте съществителни имена
 • Показване на Premium домейни
 • Скриване на недостъпни домейни

Генераторът на Namecheap също така ви позволява да добавяте префикси / суфикси, които ще предложат алтернативи на вече регистрираните или на скъпите домейни. Като цяло генераторът на Namecheap е чудесен инструмент за намиране на подходящо име на домейн за вашия бизнес.

# 3 Lean Търсене на домейни

генератор на долен домейн

Започнете с една ключова дума и след това потърсете вашите опции за домейн в Lean Search Domain. Резултатите от вашето търсене ще покажат стотици, ако не и хиляди идеи за име на домейн. Всички резултати са достъпни за .com домейни. С този инструмент можете също така:

 • Филтрирайте по азбучен ред, по дължина или по популярност
 • Запазете любимите си имена на домейни
 • Проследявайте историята на търсенията си
 • Споделете резултатите от вашето търсене
 • Незабавно потърсете собствените си идеи, за да видите дали са налични

Ако имате идея за ключови думи, които искате да използвате, но се нуждаете от няколко нови идеи за пълен домейн, това е инструментът, който да използвате. Всеки път, когато се опитаме да измислим идеи за имена на домейни, Lean Search Domain е първият сайт, който посети.

# 4 Бюст име

бюст генератор на име на име

Bust a Name има много инструменти за филтриране, за да ви помогне да намерите качествено име на домейн, което отговаря на вашите специфични нужди. Започнете с филтриране за ключови думи и след това изберете опции като „стартира“ или „завършва“ с вашата ключова дума. След това филтрирайте по естествен начин, по който искате да изглеждат домейните, и изберете ограничението на знаците си. Можете също така да изберете да показвате взети домейни, както и да филтрирате по разширения, като .com, .net и .org. В края на страницата ще видите и предложения за подобни ключови думи, които да опитате.

Ако нямате предвид ключова дума, опитайте бутона „Направете произволен домейн“, за да предизвикате идеи или да вземете достъпно име. Ако намерите домейн, който ви харесва, запазете го за по-късно или го закупете чрез връзки към регистратори на домейни като GoDaddy и Namecheap. Можете също да стартирате търсене на домейн и в сайта, ако името, което имате предвид, е налице.

# 5 Опишете генератор на имена на фирми

Опишете генератора на имена на фирмиВъпреки че името на инструмента предполага, че той е само за генериране на имена на фирми, Shopify’s Business Name Generator всъщност предоставя достъпни идеи за имена на домейни. Започнете с избора на ключова дума, която искате вашият домейн да включва, и ще получите стотици предложения. Въпреки че сайтът ви насърчава да създадете магазин Shopify, като използвате името на домейна, което са ви предложили, можете да отидете на друго място, за да закупите уеб адреса. Предложенията използват разширението .com.

# 6 Именник

Генератор на имена на имейл

Nameboy ви помага да намерите достъпни имена на домейни въз основа на избраните от вас ключови думи. Въведете до две ключови думи и Nameboy незабавно ще предостави списък с предложени имена на домейни. Техните диаграми улесняват определянето на кои разширения са взети и кои все още можете да завържете. Например, въпреки че hostingfacts.com е взето, други потребители все още могат да закупят HostingFacts.net.

Можете също така да видите кои имена на домейни са достъпни за препродажба, както и да разрешите тирета с предложения или римуващи ключови думи. Този инструмент работи добре, ако вече имате представа какви ключови думи искате да използвате, но търсите предложения за различни негови варианти.

# 7 NameStall

namestall генератор на имена на домейни

NameStall предлага различни инструменти, които да ви помогнат в търсенето на вашия домейн. Започнете с инструмента им за генериране на имена на домейни, който ще ви помогне да търсите по ключови думи и други филтри, включително:

 • Части на речта
 • Популярни ключови думи
 • Основни английски думи
 • Категории на индустрията

Можете също да изберете дали искате вашата ключова дума в началото или в края на вашия домейн или ако искате да пишете тире в уеб адреса си. И накрая, изберете разширения, по които искате да филтрирате. Ще получите списък с опции, които са взети и все още не са регистрирани. Кликнете върху връзката „регистриране“ до тази, която искате да го изберете.

NameStall също така разполага с подобен инструмент за подсказване на имена на домейни, както и инструмент за незабавно търсене на домейн, списък с имена на имена на имена и високоплатен инструмент за търсене на ключови думи.

# 8 Пъзел на домейн

domainpuzzlerDomain Puzzler е прост инструмент с много опции. Започнете с „лесната“ версия и вмъкнете идеалните си ключови думи, изберете разширенията на вашия домейн и потърсете идеи. Хубавото на този генератор на имена на домейни е, че можете да включите многобройни ключови думи, а не само една или две като другите инструменти в този списък и той ще комбинира вашите ключови думи в различни вариации. Добавете резултати към списъка с любими или опитайте по-разширено търсене. Можете също да използвате инструмента за сравняване на класацията на страниците на различни имена на домейни.

# 9 Име Mesh

NameMesh

Name Mesh работи добре, когато имате няколко ключови думи. Изберете 2-3 ключови думи и ги въведете в полето за търсене. След това генерирайте списъка си! Инструментът ще предостави идеи въз основа на категории като:

 • често срещани
 • нов
 • Къс
 • Подобен
 • SEO

След като търсите ключовите си думи, можете да филтрирате резултатите въз основа на разширението на домейна, нерегистрираните домейни и максималната дължина. Името на мрежата ще ви предложи и други търсения по ключови думи.

# 10 Домейни Bot

domainsbot генератор

Domains Bot е едновременно инструмент за предлагане на домейн и инструмент за търсене на домейн. Започнете с търсене на ключова дума и ще намерите достъпни идеи въз основа на тази ключова дума, комбинирани ключови думи или подобни ключови думи. В противен случай потърсете името на домейна, което искате. Ако е налице, можете да закупите чрез връзки към различни регистратори на домейни. Ще видите и предложения за подобни имена на домейни. Филтрирайте по разширение и език или добавете свои собствени синоними, префикси или наставки.

# 11 Panabee

panabee генератор на домейни

Panabee е инструмент за търсене на име на домейн, генератор на бизнес име и генератор на имена на домейни. Започнете с две ключови думи и потърсете предложения за име на домейн. Ако името на домейна е взето, можете да посетите GoDaddy, където можете да видите други налични разширения на домейна.

Ако не ви харесва това, което виждате, Panabee ще достави свързани термини, които можете да търсите. Освен че показва наличните имена на домейни, Panabee ви показва също дали вашето идеално име на домейн се използва като потребителско име за социални медии.

№ 12 Име станция

NameStation

Започнете с Name Station, като се регистрирате за безплатен акаунт, което можете да направите, като използвате имейл или Facebook акаунта си. С този инструмент ще получите достъп до:

 • Генератори на домейни
 • Незабавна проверка за наличност
 • Конкурси за публично име
 • Предложения за ключови думи

Филтрирайте въз основа на разширението, дължината на името и др. Ако нямате идеи за ключови думи, опитайте да потърсите идеи за вашата индустрия. Сайтът може да се похвали, че е видян в TechCrunch, Mashable, SEOMoz и други, така че си струва да проверите.

# 13 Незабавно търсене на домейни

Незабавно търсене на домейни

Незабавното търсене на домейни е инструмент, който работи добре, ако вече имате име на домейн. Започнете с въвеждане на идеята си и този инструмент ще ви каже дали е взета или не. Ако е така, те ще предложат алтернативи, които са налични в момента. Те също така ще ви информират кои от тях са на търг. Можете да закупите чрез връзки на сайта, които ще ви заведат направо към GoDaddy, за да завършите покупката си. Ако домейнът е взет, можете да следвате връзки или да потърсите кой е собственик на сайта, или да наемете агент, който да ви помогне да направите оферта за този домейн.

# 14 Искам името си

IWantMyName

Искам името ми да е подобно на Незабавно търсене на домейни, тъй като работи най-добре, ако вече имате име. Въведете адреса, който искате, и аз искам името ми ще ви уведомява дали е взето. Ако не, те ще ви покажат алтернативни опции и техните цени. Можете също да филтрирате, като скриете недостъпни домейни.

# 15 Уебхостинг Geeks

уебхостинг геери имена генератор

Webhosting Geeks е инструмент за генериране на имена, който ви помага да намерите уникално име за вашия бизнес. Можете да добавите няколко ключови думи към лентата за търсене и да добавите филтри за по-конкретни резултати. Например можете да изберете къде ще бъде поставено името на вашия бизнес – в началото, в средата или в края на домейна. Също така, можете да зададете ограничение на дължината на домейна (5-30 букви). Webhosting Geeks ви дава възможност да търсите от налични имена на домейни .com, .net, .org, .us, .ca, .au и .co.uk.

С тези 15 генератора на имена на домейни под ръка, не трябва да имате проблем с предлагането на налично име на домейн, което добре описва вашия бизнес. Нещо, което сме пропуснали? Оставете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map