15 начина да ускорите вашия уебсайт

Едно от най-лошите неща, което може да се случи с вашия уеб сайт, е да загубите клиенти поради проблеми, които са напълно предотвратими. Статистиката от проучването за времето за зареждане с Google Page 2017 показва, че една секунда може да направи голяма разлика в вашите номера на трафика и удовлетвореността на клиентите..


Само за една секунда:

 • Показванията на страниците ви могат да намалят с 11 процента ��
 • Нивата на удовлетвореност на клиентите могат да спаднат с 16 процента ��
 • Може да изпитате 7-процентно намаление на обменните курсове ��

В продължение на една година това закъснение с една секунда може да доведе до спад от 2,5 милиона долара за бизнеса, който обикновено е средно 100 000 долара при ежедневни продажби.

Накратко, латентност е врагът на ефективността на уебсайта и удовлетвореността на потребителите. Петдесет и три процента от потребителите заявяват, че ще напуснат уебсайт, който се зареди повече от три секунди.

Contents

Какво е закъснение и защо е важно?

Има три компонента, които допринасят за скоростта на предаване на данни: честотна лента, латентност и пропускателна способност. Във връзка с оптимизирано съдържание и кодиране тези елементи вървят ръка за ръка. Проблемите с едни ще засегнат другите.

изображение, показващо латентността и скоростта на мрежатаBandwidth е тръбопроводът, по който пътуват вашите данни. Тесната честотна лента намалява количеството информация, която пътува през този тръбопровод в даден момент. Това води до проблеми с латентността и засяга пропускателната способност.

уебсайт латентност се дефинира като времето, необходимо за информация, за да направи обратното пътуване от браузър до сървър и обратно към потребителя отново. магистрала е количеството данни, което пътува над сървър в зададен период от време.

Това е оптималният баланс на латентността (ниска) и широчината на честотната лента (висок), което води до ефективна доставка и по-добра пропускателна способност. Ако този баланс е неблагоприятен, времето за зареждане на страницата на уебсайта Ви ще бъде по-бавно и доставката на данни се забавя.

Какво допринася за високите проценти на латентност?

 • размножаване. Това е продължителността на времето, необходимо за пакетите данни да пътуват от един източник до друг.
 • Предавателна среда. Изминахме дълъг път от дните на набиране, но преносната среда все още влияе на латентността. Дори такъв технологичен напредък като оптиката на влакната и WAN имат физически ограничения, които влияят върху скоростта на доставяне на съдържание.
 • Маршрутизаторите. Какво можем да направим с щракване с мишката или чрез въвеждане на URL задвижва верига от събития, която ни позволява да имаме достъп до интернет. За очите на обикновения потребител се отправя заявка и се почита с бързина на светлината. Това обаче зависи от способността на нашия рутер да анализира правилно пакетите заглавки и друга информация.

Колкото по-разпространена е мрежата, толкова повече пакет трябва да прескача от рутер към рутер. Това допринася за висока латентност.

 • съхранение. Закъснения възникват всеки път, когато пакет данни е успешен или съхранен. Процесът, ако е допълнително усложнен от броя на превключвателите и мостовете, срещани между първоначалната заявка на браузъра и доставката. Вижте свързани – най-доброто за съхранение в облак
 • Форматирането Как конфигурирате файлове и управлявате базите данни на WordPress ще се отрази върху начина, по който се четат и обработват инструкции и код. Чистият, елегантен и елегантен код води до ефективност и бързина.
 • Типове и размери на файловете. Безспорно е, че по-малките файлове и по-лесното форматиране ще преминават по мрежа по-бързо и по-ефективно. Уебсайтовете, които са тежки за графика и други богати медии, са съдържание, изглежда по-затрупано и това се отразява на бързото зареждане на страниците. Ето защо е важно да компресирате файловете на уебсайта си.

Ползите от оптимизирането на вашия уебсайт

Независимо дали решите да използвате висококачествен конструктор на уебсайтове, наемете уеб дизайнер или конструирайте вашата уеб страница самостоятелно, като се има предвид сигурността и скоростта по дизайн ще подобрят външния вид и доставката на вашето съдържание. Това помага с SEO оптимизация и осигурява по-добро потребителско изживяване (UX).

Проучванията показват, че може да отнеме до 22 секунди за мобилен уебсайт, за да зареди напълно средната целева страница. Представете си ръба, който ще имате над конкуренцията, ако можете да обръснете натоварването си пъти до седем секунди или по-малко.

15 начина, по които можете да увеличите скоростта на вашия уеб днес

Днешните сървъри могат да доставят време за зареждане, което се измерва в милисекунди, а не секунди. В допълнение към контрола на технологията, която доставя вашето уеб съдържание на посетителите, можете да внедрите редица промени и настройки, за да осигурите последователно, бързо зареждане на страниците и по-удовлетворяващо цялостното UX.

Ето 15 начина, по които можете да увеличите скоростта на уебсайта си и те изобщо няма да влошат качеството на съдържанието ви или естетиката на сайта..

1. Активиране на компресиране на файлове

Компресирането на файлове не е нищо ново. Всички сме срещали файлове, които са твърде големи за изтегляне, до които имаме достъп, след като са компресирани. Същата идея може да помогне на уебсайта ви да се зареди по-бързо, като използвате компресията на Gzip.

За да изпълните това, инсталирайте приставката за компресия за вашата система за управление на съдържанието или ръчно чрез .htaccess файла. Това ще работи за CSS, JS, XML и HTML, като добавите следния код:

Текст / обикновен AddOutputFilterByType DEFLATE
Текст / html AddOutputFilterByType DEFLATE
AddOutputFilterByType DEFLATE текст / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE текст / css
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / xml
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / xhtml + xml
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / rss + xml
Приложение / javascript на AddOutputFilterByType DEFLATE
Приложение AddOutputFilterByType DEFLATE / x-javascript

2. Премахнете ненужните приставки и разширения

Когато създавате първия си уебсайт, е изкушаващо да инсталирате и изпробвате редица плъгини. Някои от тях са страхотни, но много повече свършват прах в нашите директории. Направете правило за незабавно деинсталиране на стари, ненужни или неподдържани приставки и добавки или разширения. Деактивирането им може да изглежда като по-лесният вариант, но това може да доведе до проблеми със сигурността и да ви изложи на риск от нарушения и експлоатации.

Що се отнася до сигурността на уебсайта, фокусирайки се върху инсталирането само на най-добрите WordPress плъгини, докато премахвате ненужните, също е изключително важно.

3. Оптимизирайте HTTP

Има два начина, по които можете да подобрите пъти за зареждане на страници чрез HTML оптимизация. Първото е да се сведе до минимум вашите HTTP заявки. Можете да постигнете това по няколко начина:

 • Използвайте CSS вместо изображения, когато е възможно
 • Комбинирайте CSS, JS и HTML файлове, за да избегнете разцвет и излишък
 • Проектирайте чисти, прости страници с по-малко елементи
 • Активиране на кеширането
 • Намалете броя на пренасочванията чрез пречистване на стари страници и прекъснати връзки

Вторият начин да оптимизирате HTML е като активирате Keep-Alive. Обикновено всяка заявка за файл инициира отделно действие. Като активирате HTML Keep-Alive, вие създавате една отворена връзка, която остава така, докато всички заявки на браузъра не бъдат удовлетворени. Просто копирайте този бит код във вашия .htaccess файл, заобиколен от подходящи отварящи и затварящи маркери:

IfModule mod_headers.c
Комплект заглавки Връзката поддържа жива
IfModule

4. Инсталиране на мрежа за доставка на съдържание (CDN)

Мрежи за доставяне на съдържание (CDN) намалете времето за зареждане на страниците по същия начин като сървърите. Тези мрежи са разпространени в различни точки по света, което позволява на някой в ​​тази геолокация да получи достъп до вашия уебсайт по-близо до дома.

Много хостинг услуги включват CDN като част от тяхната услуга, така че проверете за наличност, преди да влезете с никого. Вижте свързани – най-добрите канадски CDN

5. Активиране на кеширането

Кеширането оставя копие на вашата уеб страница в браузъра на потребителя, докато страницата не бъде опреснена и актуализира съдържанието. Това означава по-малко HTTP заявки и страници за зареждане. Когато активирате кеширането, можете да намалите времето за зареждане на страницата с 1,5 секунди. В епоха, когато всяка секунда се брои, това представлява огромна разлика.

Кеширането в WP може да бъде активирано с плъгин Rocket или чрез един от безплатните плъгини като WP3 Total Cache или Super Cache. Тези, които използват HTML, могат да активират кеширане чрез Etags, Expire или други методи. Потребителите на Drupal могат да извършват активиране на кеш, като следвате тези инструкции.

6. Смесете JS и CSS кода

Можете да подобрите пъти за зареждане на страницата си, като намалите количеството кодиране, необходимо за извършване на действие. Започнете със създаването на отделен файл за JS и CSS и след това работете за намаляване на бялото пространство, изтриване на ненужни коментари и комбиниране на файлове или командни редове, когато е възможно. Ако не сте сигурни как да сведете до минимум кода, без да създавате други проблеми, има налични инструменти за минимизиране, които ще идентифицират и коригират раздутото кодиране.

7. Използвайте асинхронно зареждане на файлове в JS и CSS

След като кодът ви е слаб и ефикасен, можете да настроите как файловете се зареждат на вашата страница чрез асинхронно зареждане. Това променя начина, по който съдържанието се зарежда на вашата страница, като го прави по-ефективно.

Виждате, повечето браузъри обработват заявки, като зареждат страници по ред, една по една. Това е известно като синхронно зареждане на страница. Всеки път, когато браузърът срещне страница, която е синхронна, спира всички останали дейности, докато текущата страница не бъде напълно заредена. С асинхронно зареждане, вашият браузър може да обработва някои заявки едновременно, което означава, по-кратко време за зареждане на уебсайта.

Повечето системи за управление на съдържанието имат механизъм за активиране на асинхронно зареждане на CSS и JS файлове. Например, WordPress има раздел „Статични файлове“ в плъгина си Rocket, който ще ви позволи да активирате тази функция, като поставите отметка в съответните полета в секцията „Render-блокиращ CSS / JS“. Потребителят, който не е WP, може да активира това в JS, като използва атрибута async или отлагане. За CSS опитайте да напишете стилове за първия екран в главата на html, за да активирате асинхронно зареждане на първата страница.

Отложеното зареждане с JavaScript може да доведе до същите резултати и може да бъде активирано в същия раздел на панела WP Rocket като предпочитания за зареждане. Ако поддържате сайт на HTML, можете да отложите зареждането на JS, като поставите повикване към външния файл, точно преди етикета на тялото на вашия код, като този:

8. Оптимизиране на файлове с изображения

Една от най-големите закачливи ресурси и бази данни са изображенията. Със сигурност снимките ще добавят към съдържанието ви, но прекалено многото ще повлияят на скоростта и ще прогонят трафика. Ако трябва да включите изображения на уебсайта си, изберете едно или две, намалете размера на файла и го напишете до нещо по-ефективно като .jpeg или ги превърнете в колаж, а не в галерия от отделни изображения. Можете също така да ги преместите на платформа, създадена за изображения, като InstaGram, и проста връзка към тази платформа от вашия уебсайт.

Същото се отнася и за видео съдържание, което може да бъде премахнато до канал в YouTube. И двете от тези решения ще помогнат и при SEO, тъй като можете да ги оптимизирате отделно, като използвате комбинация от alt тагове за индексиране на изображения и видео съдържание и на страница SEO за цялостна оптимизация на страниците. Един от любимите ни е Optimizilla.

9. Деактивирайте горещи връзки и ограничете акциите в социалните медии

Говорейки за социални медии и изображения, бихте могли да деактивирате горещи връзки на вашата уеб страница и да ограничите споделянията в социалните медии. Второто предложение изглежда противоречи на всичко, което знаете за социалното доказателство, достигането на информация и ангажираността, но можете да намерите баланс, който да поддържа вашето присъствие в социалните медии, без да влияе на ефективността.

Това ни води до проблема с Горещи линкове. Горещите връзки са малко технология, която позволява на други хора да вземат вашето съдържание и да го използват на собствения си уебсайт или платформа за социални медии. Той също така неволно увеличава използването на ресурсите ви.

Вместо да се свързвате с изображения или съдържание в друг уебсайт или да позволявате да бъдат откраднати, изтеглете ги и ги запазете на вашия сървър. Може да изглежда контраинтуитивно, но свързването с друго съдържание на уебсайт може да доведе до непредвидената последица от това, че позволяването на нечий друг потенциално нестандартна ефективност на сайта да повлияе на вашия.

10. Намалете външните скриптове

Добавянето на външни скриптове vi JS код увеличава броя HTTP заявки, което намалява скоростта на уебсайта. Някои външни скриптове са необходими, така че не е нужно да ги елиминирате напълно. Pingdom ви позволява да тествате всяка външна връзка, за да определите кои причиняват проблем.

Преди да добавите външни връзки към вашето уеб съдържание, уверете се, че уебсайтът източник е надежден или бихте могли да пренесете проблемите им у дома във вашата платформа.

11. Намерете и поправете прекъснати връзки

Всяка прекъсната връзка, която завършва с пренасочвания или съобщения за грешки, може да повлияе на UX. Този съвет обаче се отнася до връзки, съдържащи се във вашите файлове с изображение, JS или CSS. Потърсете и тествайте връзки в заглавието на вашите CSS файлове и в изходния URL адрес на JavaScript. Можете да ги търсите ръчно, като разгледате регистрационните файлове на сървъра или с помощта на инструмент за проверка на връзката.

12. Оптимизирайте вашите бази данни

Обемното съхранение на файлове определено допринася за бавното изпълнение. Искате пълен запис на всяко действие за целите на сигурността, но всеки път, когато плъгин или друга функция запазва данни, той се натрупва във вашата база данни. Представете си всички тези пингбакове, нежелани съобщения или ненужни коментари и натрупване на ревизии след публикации и имате добра представа за проблема.

оптимизация на база данни

За да избегнете този проблем, извършвайте редовно архивиране, последвано от чистки, за да се отървете от излишните данни, без да търпите непреднамерени последици.

13. Използвайте леки теми

Ще бъдете изумени от разликата просто да промените темата си от нещо тромаво и натоварено с код към олекотена рамка. Ако уебсайтът ви изглежда бавен и всички други елементи са наред, опитайте да използвате по-нова, по-лека тема. Това означава да се потопите по-дълбоко в историята на изпълнението на темата, а не просто да търсите нещо, което изглежда доста.

Както при плъгините, не забравяйте да деинсталирате старата тема, вместо да я деактивирате.

14. Изберете добра система за управление на съдържанието

Системи за управление на съдържанието (CMS) са от решаващо значение за поддържане на надеждна скорост и производителност. Най-популярният досега е WordPress, но има и Joomla, Drupal и много други. Те предлагат предимството на оптимизацията на съдържанието и наличието на добавки или функции за повишаване на производителността.

15. Изберете хостинг услугата с окото на производителността

Може да е изкушаващо да намерите евтина услуга за хостинг, В крайна сметка, вашият хляб и масло са във вашата платформа, нали? Обаче оптимизирането на всички други компоненти, които допринасят за ефективна ефективност няма да е от значение, ако вашата хостинг платформа е нестандартна.

Това означава не само да изберете план, който ще ви позволи да се справите със скокове на трафика и растеж, но и да намерите доставчик с технологията, която да поддържа производителността. Плановете за споделен хостинг са добре, ако тепърва започвате и използвате по-статично съдържание. Въпреки това, вашата скорост и наличност на ресурси понякога зависи от това да имате добри съседи.

Когато е възможно, изберете качествена виртуална частна мрежа (VPN) или а посветен сървър. Това ще ви осигури ресурсите, съхранението и наличността, необходими за намаляване на времето на престой и закъснение.

Не забравяйте за тестване и текуща оценка

Знаейки какво да настроите и кога зависи от това, какви проблеми влияят на времето за зареждане на страницата и общата скорост на предаване на съдържанието. Някои хостинг услуги са вградени инструменти, които можете да използвате за измерване на ефективността на уебсайта. Има и редица методи и инструменти, които можете да използвате за измерване на закъсненията и времето за зареждане на страницата.

Без значение кой метод или инструмент използвате, не забравяйте да тествате от различни места. Безспорно е, че сървърите, разположени по-далеч от източника, ще отнемат повече време, за да доставят съдържание. Гео-тестването от редица места ще ви помогне да прецените закъсненията. Когато провеждате тест за скорост, направете това както с вашия активиран CDN, така и с деактивиран. Това ще ви помогне да оцените ефективността на вашия CDN и други технологии.

как работи cdn

Един от най-разпространените и ефективни инструменти за тестване на скоростта е Pingdom. Този безплатен онлайн инструмент е лесен начин да определите кръг от проблеми с производителността и скоростта на уебсайта. Просто въведете вашия URL адрес и местоположение на сървъра в полето за търсене и натиснете „Стартиране на теста“. Можете също така да закупите първокласен абонамент за по-задълбочено тестване на времената на работа и типове съдържание от повече от 70 сървърни места.

Това е пример за тест за пинг с използване на публичния DNS на Google:

$ ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 данни байта
64 байта от 8.8.8.8: icmp_seq = 0 ttl = 56 време = 54.524 ms
64 байта от 8.8.8.8: icmp_seq = 1 ttl = 56 време = 43.423 ms
64 байта от 8.8.8.8: icmp_seq = 2 ttl = 56 време = 50.773 ms

Инструментът за проследяване ще проследи пътуването на пакета от сървър до сървър, измервайки маршрута от браузъра до хоста и идентифицира всички тесни места или други проблеми.

Ето пример за отчета на командата traceroute, използващ същия DNS на Google:

$ traceroute 8.8.8.8
traceroute до 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 хмела макс, 52 байтови пакета
1 192.168.0.1 (192.168.0.1) 6.632 ms 9.659 ms 10.089 ms
2 10.89.0.1 (10.89.0.1) 29.867 ms 14.293 ms 30.259 ms
3 blk-212-126-117.eastlink.ca (173.212.126.117) 20.677 ms 19.575 ms 20.155 ms
4 ns-hlfx-dr002.ns.eastlink.ca (24.215.102.161) 30.093 ms 29.371 ms 30.796 ms
5 ns-hlfx-br002.ns.eastlink.ca (24.215.102.221) 29.540 ms 29.516 ms 29.989 ms
6 ns-hlfx-br001.ns.eastlink.ca (24.215.102.9) 26.678 ms 29.203 ms 30.787 ms
7 google.eastlink.ca (24.215.101.10) 49.027 ms 49.196 ms 90.601 ms
8 209.85.241.127 (209.85.241.127) 49.999 ms
72.14.239.75 (72.14.239.75) 48.939 ms
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 ms
9 google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8) 49.465 ms 45.436 ms 43.772 ms

Говорейки за Google, те също имат безплатен инструмент за тестване на уебсайтове за проблеми с бързината и производителността. Можете да получите достъп до техните PageSpeed ​​Insights тук.

Тестването не е еднократна операция. Вашият уебсайт трябва да се следи денонощно, като се използва автоматизация и някои от наличните инструменти за тестване на производителността и скоростта. за да имат резултатите някакво значение. Това ще ви помогне да идентифицирате всички проблеми, преди да станат скъпи проблеми.

Заключителни мисли

Тъй като мрежите стават все по-пренаселени и се разпространяват, латентността става по-голяма. Нашата цел е да ви предоставим необходимата информация, за да подобрите работата и скоростта на вашия уеб сайт. В допълнение към избора на най-добрата уеб хостинг услуга за вашите нужди и бюджет, оптимизирането на съдържанието ви и начина на доставката му ще извърви дълъг път към елиминиране на много от причините за престой и бавна производителност.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map