Shopify útmutató 2020-ra (Hogyan állítsuk be a boltot a semmiből)

A Shopify, a 2020-as 15. évfordulóját ünneplő kanadai e-kereskedelmi vállalat komolyan veszi a piaci részesedés elvonását a világ legnagyobb online áruházától.


Lehetséges, hogy ez a tech indítás elkapja az Amazon e-kereskedelmet? A német tech vállalkozó, Tobias Lutke, a Shopify alapítója még nem érte el még a 40 évet, de úgy tűnik, hogy a következő Jeff Bezos lesz, és minden bizonnyal ösztönzi őt az Egyesült Államokban rejlő lehetőségek, ország, ahol a kis- és középvállalkozások jelenleg az üzleti tevékenység 98% -át végzik.shop web web dev

Noha igaz, hogy az olyan nagy e-kereskedelmi nevek, mint az Amazon, egyre nagyobbra nőnek, az az igazság, hogy a kis online áruházak üzemeltetői együttesen eltávolítják a piaci részesedést a nagy márkáktól, és ezt az e-kereskedelem platformjai, például a Shopify nyújtják, amely mindentől kezdve honlapok nak nek készletgazdálkodás és innen ellátó lánc egészen a bevásárlókocsi. A megfelelően konfigurált Shopify üzlettel jelentősen növelhető az online kiskereskedelmi siker elérésének esélye, és a jelen kezdő útmutatóban szereplő lépésekkel közelebb kerülhet ehhez a célhoz.

Annak elképzelése érdekében, hogy mennyire komolyan gondolkodik a Shopify az Amazon ellen folytatott versenyben, mérlegelje a következőket: 2020 közepén a társaság televíziós reklámot fog játszani tizenkét észak-amerikai piacon, és a kampány arra összpontosít, hogy a leendő e-kereskedelmi vállalkozók miként tudnak gyorsan elindulni. a Shopify üzlet létrehozása.

A TV-műsorokon, amelyek „tegyünk üzleti témává” című televízión kívül a Shopify márkanevet reklámozza a rádióállomásokon, a közösségi média csatornáin és a digitális videoalkalmazásokon is..

Shopify e-kereskedelem

Íme, amit tudnia kell a Shopify-ról 2020-ban: ez a legnagyobb, felhőalapú online áruház az egyének számára, akik szeretnék létrehozni saját internetes kiskereskedelmi tevékenységeiket. Ha az Amazon-on és az eBay-en kívül internetes vásárlást folytat, nagy esély van arra, hogy az utoljára meglátogatott online áruház a Shopify üzlet volt; elvégre több mint fél millió e-kereskedelmi vállalkozás működik ezen a platformon.

Hogyan kell használni ezt a Shopify Kezdő útmutatót

Ez az útmutató lépésről lépésre bemutatja a szolgáltatás megismerésének folyamatát. Még akkor is, ha már ismeri az internetes kiskereskedelmet, nem javasoljuk, hogy ugorjon azokra a szakaszokra, amelyeket először érdemes áttekinteni. Végül eljutunk az adminisztrációs panelre / műszerfalra, de nem akarja elmulasztani az út fontos lépéseit.

A Shopify online áruházának témájának kiválasztása

Az online vásárlás rendkívül vizuális tevékenység, ezért a termékek hozzáadása előtt módosítania kell az üzlet témáját.

Választhat több száz ingyenes és prémium Shopify téma különböző konfigurációs szintekkel, és nem kell aggódnia a kódolás miatt. Ez a megfelelő idő a Shopify Theme Store és a kezdje el gondolkodni a jövő prémium lehetőségein, mert nagyobb választékot kínálnak valamint az ügyfélszolgálat.

Ne felejtsd el értékelni az érdeklődésre számot tartó témák véleményét – ezek közül néhánynak van olyan mobil e-kereskedelme, amely másoknak hiányozhat. Ha nem biztos abban, hogy potenciális vásárlói csak asztali és laptopokból vásárolnak, akkor csak olyan érzékeny témákkal kell dolgozni, amelyek jól működnek okostelefonokon és táblagépeken.

A téma előnézetéhez kattintson a vagy a elemre „Demó megtekintése” gomb. Az áruház témájának beállításához kattintson vagy érintse meg a gombot „Közzététel mint üzletem témája.” Bármikor visszatérhet és megváltoztathat a témákat, ha úgy dönt, de nem azelőtt, hogy körül játszana a beállításokkal, és megismerné, hogyan működnek..

Megváltoztatása Beállítások Ha Ön az a fajta ember, aki szereti a dolgát, akkor valószínűleg időt töltene ezen a kezdő útmutatón. Mielőtt belekezdenénk az áruház szerkesztésének tényleges mechanizmusába, határozza meg az alsó sorban, hogy miért kellene szerkesztenie az áruház beállításait: nem akarja, hogy üzlete úgy néz ki, mint egy olyan üzlet ezrei e-kereskedelemben történő ismétlése, amelyet olyan tulajdonosok üzemeltetnek, akik nem zavartak a testreszabásért témáik.

Amit a téma testreszabásakor figyelembe kell vennie felhasználói élmény + márkaépítés.

shopify üzlet resdiign

Mielőtt elkezdené a témabeállítások szerkesztését, készítsen másolatot, válassza ezt a lehetőséget a témaképernyő jobb felső sarkában található hárompontos ikonból. Indítsa el a márkáját tükröző vizuális változtatásokat; néhány ehhez kapcsolódó ötlet magában foglalja a színek és betűtípusok kiválasztását, amelyek jól illeszkednek a logójához, valamint az eladni kívánt termékek képeihez.

Ingyenes vs. fizetett témák

Azt is el szeretné képzelni, hogy a látogatók hogyan fogják megnézni az áruházat, és hogyan navigálnak majd áthaladnak a webhelyen. Helyezze magát a cipőjébe, ahogy volt. Ingyenes témák nem kínálnak annyira rugalmasságot prémium társaiként, és ezt szem előtt kell tartania.

Gondoljon az oldal elemek elhelyezésére és arra, hogy ezek elősegítik-e a kellemes vásárlási élményt. A kosár ikon például egy olyan elem, amelyben érdemes lehet mozogni, hogy könnyen hozzáférhető legyen, anélkül, hogy zavaró lenne.

Mivel a témájának másolatát mentette, mostantól felhasználhatja néhány A / B teszteléshez. Mutassa meg a Shopify e-kereskedelem webhelyének egy verzióját néhány barátnak vagy rokonnak, másoknak az testreszabott verziót.

Jegyezzék fel reakcióikat és véleményüket, különös tekintettel arra, hogyan folynak át az üzletben. Ne feledje, hogy áruházát külső webhelyekről fogja reklámozni.

Ha például elsősorban a forgalmat irányítja egy WordPress blogból, testreszabhatja a témát úgy, hogy megfeleljen annak a webhelynek a megjelenéséhez, ahonnan a forgalom származik. Ennek érdekében az intelligens Shopify felhasználók, akik növeli a forgalmat az Instagram-ról gyakran használnak sötét témákat és négyzet alakú képeket, amelyek hasonlóak a közösségi hálózatról. Az ötlet az, hogy előmozdítsa a vizuális folytonosságot a forgalom forrásától egészen a kosárig.

A Shopify témáknál mindig szem előtt kell tartani egy vizuális célt. Például a Los Angeles Lakers árucikkek hivatalos viszonteladójának körül kell játszania az elrendezést úgy, hogy kiemelje a sárga és a lila színrendszert. Ne felejtsd el stratégiailag elhelyezni a közösségi média megosztás gombjait az üzletén.

Termékek hozzáadása a Shopify áruházához

Azoknak, akik korábbi e-kereskedelmi tapasztalattal rendelkeznek, örömmel tudom, hogy a termékek hozzáadása a Shopify webhelyhez sokkal barátságosabb és könnyebb, mint az Amazon szabványos azonosító számának létrehozása. Lényegében új termék hozzáadása történhet a műszerfal fő képernyőjén; ezt megteheti, ha rákattint vagy megérinti a bal oldalon található „Termékek” gombot, majd a jobb felső sarokban található „Termék hozzáadása” gombot..

A legalapvetőbb, hogy a Shopify termékek két szövegmezőből állnak: a címből és a leírásból, de fontosságát nem szabad alábecsülni a keresőmotor optimalizálása szempontjából. A jó hír ebben a tekintetben az, hogy ez a platform már rendelkezik a SEOP előnyeivel, mint a WordPress.

A Shopify SEO előnye

A Google számára a beépített SEO tényezők miatt szereti ezt az e-kereskedelmi platformot, beleértve a biztonságát, a téma elrendezésének bevásárlókosár-funkcióit és mások. Ön rajtad múlik, hogy megadja-e a SEO-barát címkecímkéket és termékleírásokat, és ez azt jelenti, hogy a leendő vásárlók számára írást kell készíteni, nem pedig a keresőmotorok bejáróinak..

Shopify termékbeállítás

A termékleírások írásakor vegye figyelembe a szolgáltatások és az előnyök egészséges keverékét. Ahelyett, hogy azon gondolkodna, hogy milyen gyorsan érheti el a látogatókat a bevásárló kosár oldalán, gondolkodjon azon, hogyan kerülhetnek bele az áruház termékrészleteibe.

Minél hosszabb ideig töltik a látogatók a termékoldalakat, annál alacsonyabb lesz a visszafordulási arány, és ez javítja termékei rangsorolását a Google keresőmotorja eredményoldalán (nem is beszélve, bizalom kiépítése a közönséggel). Észre fogja venni, hogy a termékbeviteli munkafolyamatban nagyon sok szakasz található, ahol információkat lehet bevinni, és e tekintetben jó ökölszabály, hogy annyi adatot adja meg, amennyit csak tud..

Az e-kereskedelem vásárlói virágzik információ, így ki kell használnia minden címkét és minden mezőt. Nem minden információ lesz látható a vásárlók számára, de a keresőmotorok bejárói ezt felvehetik.

Shopify kép nagyítóShopify termékképek – Néhány tipp

A Shopify az Amazonhoz és más e-kereskedelmi platformokhoz hasonló funkciókat kínál: a vásárlók az egérmutatókkal a termékképek fölé mozgathatják az automatikus zoom funkciót. Ahhoz, hogy a lehető legjobban kihasználhassa ezt a remek funkciót, a feltöltött képeket A lehető legnagyobb felbontásnak kell lennie.

Mondanom sem kell, hogy a termékképei feltétlenül nélkülözhetetlenek az alkalmi vásárlók vásárlókká és hosszú távú ügyfelekké változtatásához. ezért kell elkerülheti a jó minőségű képek feltöltését amelyek közvetítik a termékek legjobb tulajdonságait. Az egységesség kulcsfontosságú az üzlet témájának megtervezésekor, próbáljon minden képet azonos méretekkel és formákkal követni, lehetőleg négyzet alakú.

A feltöltött képeknek nem kell meghatározott sorrendben lenniük, de gyűjteményekbe rendezése jó gyakorlat, amelyet hozzá kell szokni. A gyűjtemények olyan termékcsoportok, amelyek a vásárlók számára érdekesebbek lehetnek, ha együtt jelennek meg, mint amikor külön vannak.

Ideális esetben a gyűjteményeket a kiskereskedelmi logika szerint kell elkészíteni; például egy olyan üzlet, amely engedéllyel rendelkezik �� NBA áruk sell értékesítésére, minden csoport számára gyűjteményeket készíthet, vagy értékesítésre kerülő tárgyakból állhat, vagy konferenciák alapján csoportosíthatók a rájátszás során. Alapvetően a olyan termékekre, amelyekre a vásárlók figyelnének.

A gyűjtemények lényege, hogy könnyebbé tehetik azoknak a vásárlóknak az életét, akik a barátságosabb élményeket részesítik előnyben, mint a termékkatalógusban egyszerre böngészést. Ezek a gyűjtemények elhelyezhetők a téma navigációs menüiben a könnyű hozzáférés érdekében.

Árképzés, bevásárló kosár és leltár

Ez talán a leg technikaibb szempont a Shopify vállalkozásának felállításában, mégis sokkal könnyebb, mint ezt az Amazon harmadik félének FBA piacán keresztül végrehajtani. Termékeinek árképzése teljesen rajtad múlik; nincs oka aggódni amiatt, hogy az Amazon a miniszterelnököknek szánt különleges ajánlatokkal alákínál téged, és teljes mértékben ellenőrizheti, hogy az áruk eladásra kerüljenek-e..

Mindössze három árképzési mező kezelhető az adminisztrációs panelen: ár, összehasonlítás és adók felszámítása. Ez utóbbi vonatkozásában meg kell vizsgálnia a kereskedelemre és a kiskereskedelemre vonatkozó törvényeket, amelyek megfelelnek azoknak a joghatóságoknak, ahol üzleti vállalkozást tervez, és ne felejtse el, hogy a forgalmi adó beszedése azt jelenti, hogy át kell adnia azokat egy adóhatóságnak..

Az ármező magától értetődő, hacsak nem szeretné megmutatni a vásárlóknak, hogy kedvezményt kapnak a kiválasztott termékekre; ebben az esetben a „Hasonlítsa össze az ár”Mező, mivel ösztönözni fogja a vásárlókat a bevásárlókosár és a fizetési szakaszok felé történő gyors elmozdulásra.

A fizetési átjáró kiválasztási folyamatának nem csupán a jutalékokat és a tranzakciós díjakat kell figyelembe vennie. Nagyon sok új belépő választja a Shopify Payments-t, és ez jó választás.

Ha azonban például iPhone kiegészítőket árusít, akkor érdemes engedélyeznie az Apple Pay szolgáltatást, hogy a vásárlók kényelmesen érezzék magukat, miután rákattintottak a bevásárlókosár részben a kijelentkezés lehetőségre. A PayPal egy másik népszerű átjáró, és akkor kényelmesebbnek találhatja, ha így szándékozik megkapni a kifizetéseket, vagy ha már van PayPal kereskedői fiókja..

Legalább a fizetési átjáró választásakor el kell fogadnia a MasterCard-ot és a Visa-t, de érdemes fontolóra venni egy olyan megoldást is, amely feldolgozzuk a cryptocurrency tokeneket, mint például a Bitcoin, kifinomultabb – vagy csillagszemű – vásárlók befogadására. �� ��

Shopify fizetési átjáró kiválasztása

„Egyéb” a hamis átjáró kereséséhez és aktiválásához a teszteléshez. Megtalálja a tesztelő eszköz használatának útmutatásait, amelyek megkövetelik a Shopify által erre a célra beállított hitelkártya-szám megadását..

A bevásárló kosáron kívül el kell kezdenie gondolkodni a készlet- és a szállítási ügyekről. Az elektronikus könyveket és más digitális termékeket, amelyek nem igényelnek fizikai kézbesítést, ilyenként kell feltüntetni annak biztosításával, hogy a megfelelő jelölőnégyzet nincs bejelölve, és ezt a lehetőséget megtalálja a „Készlet és változatok”Részét a termékoldalán.

Azokat a tételeket, amelyek nem igényelnek szállítást, nem kell megadnia a szállítási súlyt; mindazonáltal minden más elem így lesz. Ha a termékkatalógusa kicsi, az egyes elemeket meg lehet mérni és a megfelelő adatokat bevinni. Ha nem ez a helyzet, akkor jobb, ha ezeket az információkat a gyártótól vagy a forgalmazótól szerezte be.

A termék súlya a szállítási díjakhoz kapcsolódik, amelyeket a „Beállítások”És„Szállítás”Részét az adminisztrációs panelnek. Miután elkezdte a nagyobb készlet elkészítését, a szervezés érdekében létre kell hoznia egy készletkezelési egység (SKU) számozási rendszert, és könnyebbé válhat új termékek hozzáadása vesszővel elválasztott érték (.csv) fájl segítségével amely letöltheti a megfelelő Shopify struktúrát a „import”Lehetőséget a„Adjon hozzá egy terméket”Menü.

Shopify raktárrendszerek

A készletkészlet beállításakor próbáljon meg attól tartani, hogy SKU-számként használja a termék vonalkódjait, hacsak nem szerezte be őket saját maga. A termékgyártók, a feltalálók és az exkluzív forgalmazók az egyedi árucikkekhez megrendelt vonalkódokat SKU-ként használhatják, mert kiskereskedelmi ellenőrzés alatt állnak az áruk felett, de a harmadik féltől származó kereskedők esetében nem ez a helyzet.

A kezelhető leghatékonyabb SKU-k némelyike ​​alfanumerikus; néhány márkát tartalmazó betűtől, amelyet három szám követ, elegendő egy sorozat létrehozásához, amely megkönnyíti a kiskereskedelmi tevékenységi jelentések elemzését.

Domain hozzárendelése az áruházhoz

Az összes új üzlet létrehozásakor a myshopify.com címeket kapja. Mielőtt elkezdené üzletét, hozzá kell adnia egy domaint, lehetőleg azt, amelyet marketing és promóciós célokra használ fel.

Ha készen áll erre a lépésre, lehetőségei között szerepel egy új domain csatlakoztatása, átvitele vagy megvásárlása. Ha az utóbbi lehetőséget választja, ne feledje, hogy a domain regisztrátorral és a host szolgáltatókkal fog kapcsolatba lépni, amelyeket a Shopify üzleti partnerként választott ki, és nem feltétlenül kínálják azt, amit keres.

domain hozzárendelése a shopify-n

A legjobb megoldás az, ha a boltot egyedileg szerezi be, és ehhez különféle domain regisztrátorokat kell értékelnie, a megbízható vélemények alapján. Természetesen elengedhetetlen, hogy az üzlet domainjének megfelelő nevét válassza ki, ami azt jelenti, hogy időt kell fordítania a megfelelő hívás kezdeményezésére.

Domain összekapcsolásához keresse meg az áruház adminisztrációs panelt, majd kattintson vagy érintse meg a Rendszergazda – Beállítások – Domainek elemet. Ne felejtsd el visszatérni a webtárhely adminisztrátorához, a cPanelhez, hogy frissítsék a DNS-beállításokat, hogy azok megegyezjenek a Shopify-val, amelyek 23.227.38.32.

Záró gondolatok a Shopify-ról

Akár új vagy az e-kereskedelem világában, akár az Amazon Marketplace-ről jön, a Shopify átfogó megoldást talál. Amint megismerheti ezt a kezdő útmutatót, a semmiből indul könnyű – ha kényelmesebbé válik, és elkezdi a motorháztető alatt keresni, rájön, hogy helyes választást tett.

Noha a Shopify-t leginkább megoldásként ismerték a kisvállalkozások tulajdonosai számára, a felhő-e-kereskedelem platformjának valósága az, hogy mindent képes kezelni, a termelési lánctól a bejövő logisztikáig és a fejlett drophippingtől a kimenő logisztikáig. Az áruház jelentősen méretezhető, ha eladásainak gyors növekedése indul, bár valószínűleg meg kell őriznie egy fejlesztő szolgáltatásait, ha erre a szintre jut..

Noha ez a platform a nagyobb keresőmotorok, például a Google általi elismerés szempontjából alakult ki, a leendő üzletüzemeltetőknek nem szabad az SEO értékesítésére támaszkodniuk; szinte minden Shopify sikertörténet okos és szorgalmas online marketing kampányokat tartalmaz.

GYIK

K: Használhatja-e a csepphajózást a Shopify-n?

A: Erősen támogatja a cseppszállítás üzleti modelljét. Valójában az olyan alkalmazások, mint az Oberlo, nagyon megkönnyítik ezt, ami azt jelenti, hogy termékleltár vagy akár raktár nélkül is elindíthatja..

Shopify partner Oberlo

A választott cseppszállítás módjától függően a szállítást és a kezelést az üzleti partner kezeli nagyon elfogadható költségek mellett.

Kérdés: Szüksége van-e egy üzleti engedélyre, hogy elindítsa az eladást a Shopify-n?

A: Bizonyos esetekben az induláshoz nincs szüksége üzleti engedélyre; Ha azonban márkanévvel kíván foglalkozni, és arra számít, hogy egy bizonyos szintet meghaladó jövedelmet fog keresni, amely adókat vált ki, akkor érdemes konzultálnia könyvelővel vagy jogi szakemberrel a megfelelési kérdések megvitatására. Más esetekben az eladni kívánt terméktípusok megkövetelhetik, hogy engedélyeket és tanúsítványokat szerezzen be bizonyos joghatóságok szabályozó ügynökségeitől..

K: Mennyi ideig tart a Shopify fizetése?

A: A kifizetéseket a PayPal-ra vagy a bankszámlájára lehet jóváírni, amint a vásárlási tranzakció elszámolása után 24 órával megtörténik, de érdemes megadni számukra néhány napot..

K: Mi az a Shopify partner??

A: Előnyben részesített üzleti partnerek azok a cégek, amelyek kereskedelmi és kiskereskedelmi szolgáltatásokat nyújtanak az adott platformon működő e-kereskedelem felhasználói számára. Egyes partnerek fejlesztési szolgáltatásokat, alkalmazásokat kínálnak az üzletvezetési élmény fokozása érdekében, cseppszállítást, fizetéskezelést és mások.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map