Kezdő útmutató a webhely-fájl optimalizáláshoz (70% -kal gyorsabb betöltése)

A webhely felgyorsítása és a sávszélesség megtakarítása érdekében a tömörítés az egyik leghatékonyabb (és legegyszerűbb) módszer ennek elérésére..


… Mégis, sok weboldaltulajdonos még mindig nem optimalizálja fájljait 2020-ban, vagy azért, mert nem tudják, mennyire fontos, vagy nem is tudják, hogyan.

A hosszú történet rövidítéséhez az egyik legfontosabb módszer az oldal betöltési sebességének felgyorsítására az, hogy a JavaScript (JS) fájlok gyorsabban betöltődjenek … És felgyorsíthatja a JavaScript használatát a GZIP tömörítéssel.

Most ez csak a modern böngészők számára ideális, de az interneten a legtöbb ember legújabb készüléket és böngészőt használ. A Yahoo és a Google egyaránt használják a GZIP tömörítést.

De először, hozzunk létre egy kis összefüggést.

1. lépés: Mi az a tartalomkódolás??

A webhely fájljainak hatékony optimalizálása érdekében fontos megérteni a következő néven ismert fogalmat: tartalom kódolása.

Egyszerűen fogalmazva, ezzel lehetővé válik egy dokumentum tömörítése anélkül, hogy fennállna annak kockázata, hogy elveszíti az alapjául szolgáló médiatípus-azonosságot. Böngészője beszélgetni fog egy webszerverrel, amikor fájlt kér.

HTTP kérés

Alapvetően a böngésző megmondja a szervernek, hogy mit akar. A szerver keresi és megtalálja. Ezután a böngésző betölti. Minél nagyobb a fájl, annál hosszabb ideig tart igénybe a böngésző.

Tehát mit csinálsz, ha a fájl túl nagy?

Csomagolni fogja. Amikor egy ZIP-fájlba küld egy böngészőt, megtakaríthatja mind a letöltési időt, mind a sávszélességet.

Két elem van társítva a szerverhez és a böngészőhöz, tudva, hogy a ZIP-fájl küldése rendben van:

 • A böngésző tudatja a szerverrel, hogy finom a tömörített tartalom fejléc elküldésével
 • Ha a tartalom tömörítve van, a szerver válaszot küld

Ha a fájl nincs tömörítve, a szerver nem küldi át a tartalomkódoló válaszfejlécet. Az elfogadó kódoló fejléc nem igény, hanem csak a böngésző kérése.

A böngészőnek a normál nehéz verzióval kell foglalkoznia, mivel a szerver nem küldi át a tömörített tartalmat.

A szerver beállítása

Nincs ellenőrzése a böngésző felett. Vagy elküldi a fejlécet, vagy nem fogja elküldeni. Azonban konfigurálhatja a használt kiszolgálót annak biztosítása érdekében, hogy a cipzár tartalma visszatérjen, mindaddig, amíg a böngésző képes kezelni. Ez jelentős sávszélességet takarít meg.

webes teljesítmény tömörítés után

Ehhez egyszerűen engedélyezze az IIS tömörítési beállításait. Apache használata esetén viszonylag egyszerű engedélyezni a kimeneti tömörítést. Csak nyissa meg a .htaccess fájlt, és adja hozzá a megfelelő kódot.

Két tömörítési lehetőség közül választhat az Apache segítségével:

 • A mod_deflate alapértelmezett, és könnyebb beállítani
 • A mod_gzip lehetővé teszi a tartalom előzetes tömörítését, és ez erősebbnek tűnik

könnyű apache deflate

Nem számít, hogy melyik opciót választja, az Apache megvizsgálja, hogy a böngésző elküldte-e a fejlécet az elfogadás-kódoláshoz, majd visszaadja a fájlt normál verziójában vagy tömörített verziójában..

Ha egy régebbi böngésző problémákat okoz, akkor bizonyos speciális irányelvek hozzáadásával javíthatja azokat.

A tömörített tartalom visszatéréséhez használhatja a PHP-t, ha nem tudja módosítani a .htaccess fájlt. PHP-ben:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start („ob_gzhandler”); else ob_start (); ?>

A fájl gzipített verziója visszaadódik az elfogadó kódoló fejléc ellenőrzése után. Ez hasonló a webszerver saját létrehozásához. A kimenet tömörítéséhez, Az Apache megkönnyíti.

Fontos figyelmeztetés: a legtöbb webhely-készítő szoftver nem engedélyezi a kódszintű szerkesztést (néhány kivétellel). A Kanada hosting oldalán határozottan támogatjuk az ön webhelyének önálló tárhelyét, de felismerjük, hogy nem mindenki számára elérhető. Ha olyan weboldal-építőket használ, mint a Squarespace, Wix vagy Weebly, akkor az ilyen kiszolgálói szintű bánásmód valószínűleg nem elérhető.

Ellenőrizze a tömörítést

Fontos biztosítani, hogy tömörített tartalmat szállítson a kiszolgáló konfigurálása után. Az online GZIP teszt segítségével meghatározhatja, hogy az oldal tömörített-e az interneten.

A böngészőben a fejlesztői eszközök segíthetnek ebben. Lépjen a hálózati fülre, frissítse az oldalt, majd kattintson az adott oldal hálózati sorára.

Ha a tartalmat tömörítve küldték el, akkor megjelenik a „content-encoding: GZIP” fejléc.

google chrome gzip fejléc

További részletek megtekintéséhez kattintson a „Nagy sorok használata” ikonra. Ezenkívül információkat nyújt a valódi tartalom méretéről és a tömörített átviteli méretről.

Figyelembe vehető figyelmeztetések

A tömörítés számos előnnyel jár, de mindennek vannak hátrányai. Szeretne tisztában lenni a következőkkel:

 • Tömörítési arány grafikonMár tömörített tartalom: A legtöbb zene, videó és kép már tömörítve van. Ha megpróbálja újra tömöríteni őket, ez nagyrészt csak időpocsékolás. A legtöbb esetben csak a CSS, HTML és JavaScript tömörítéséért kell aggódnia.
 • Régebbi böngészők: A tömörített tartalom nem minden böngészővel kompatibilis. Ez különösen igaz az idősebb böngészőkre. Előfordulhat például, hogy el kell kerülnie a HTTP-tömörítést, ha Windows 95-en vagy a Netscape 1.0-on kell működnie. Van néhány szabály és iránymutatás az Apache mod-deflate régebbi böngészők tömörítésének elkerülésére.
 • CPU-terhelés: Takarítson meg sávszélességet és használja a CPU-időt, amikor tömöríti a tartalmat a repülés közben. A tömörítés sebességét tekintve a kompromisszumot általában méltányosnak tekintik. A tömörített verziók küldésének és a statikus tartalom előzetes tömörítésének módjai is vannak. Ez általában több konfigurációt igényel. Ne felejtse el, hogy az interneten az emberek rövid figyelmeztetési képességgel bírnak, így a CPU-ciklusok használatával a felhasználói élmény javításának sebessége általában mindig jó ötlet.

Miért érdemes használni a GZIP tömörítést?

http tömörítési konzolA GZIP tömörítés számos előnyt kínál. Fontos tudni, hogy mi ezek, hogy tisztában legyen azzal, hogy miért kell elkezdenie használni.

Átlagban, A GZIP segítségével CSS és HTML fájlokat tömöríthet a teljes fájlméret 50–70% -ával. Ez a jelentős fájlméret-megtakarítás sokkal jobb és hatékonyabb felhasználói élményt eredményez az Ön webhelyén.

Ez a technika fontos szerepet játszik az Ön webhelyének általános SEO-jában is. A keresőmotorok összetett algoritmusokat használnak annak meghatározására, hogy a webhelyek és weboldalak hol esnek a keresési eredmények között.

Az egyik elem, amely minden algoritmusfrissítésnél fontosabbá válik, a weboldal betöltési ideje. A keresőmotorok ezen információk alapján határozzák meg a weboldal általános optimalizálását.

gzip tömörítési sebesség tesztAmikor a weboldalak gyorsan betöltődnek, a webhelyet látogatóknak nem kell megvárniuk a kívánt tartalom elérését. Ne felejtse el, hogy az internethasználóknak rövid figyelmet igényelnek.

Ha egy weboldal betöltése túl sok időt vesz igénybe, akkor a felhasználó valószínűleg kattintásra kattint, és gyorsabb webhelyet talál, hasonló információkkal. A keresőmotorok meg akarják jutalmazni a webhelyek gyorsabb betöltését, így magasabb keresési eredmény-elhelyezést biztosítanak számukra.

A gyorsabb weboldal növeli a konverziót is. Ez azt jelenti, hogy ha van e-kereskedelmi weboldala, minél gyorsabban tölti be, annál nagyobb az értékesítés. Valójában az amerikaiak körülbelül 51 százaléka azt állítja, hogy a vásárlás elsőszámú oka a lassú webhely.

Esettanulmányok azt mutatják, hogy több mint 15 százalékkal javíthatja az átváltási arányt, ha csupán 2,2 másodperccel csökkenti a webhely betöltési idejét.

A GZIP-tömörítéssel kapcsolatos problémák elhárítása

Mint minden technológiai elem, a GZIP tömörítése a legkisebb okok miatt is megbukhat. A jó hír az, hogy a kudarc okainak legtöbbje javítható.

Az első elem, amelyet meg kell vizsgálni, hogy a webhely támogatja-e a GZIP tömörítést. Noha a legtöbb támogatja, mivel fontos az oldal betöltésében, vannak néhányan, akik még nem zavarják a kompatibilitást. Vegye fel a kapcsolatot a webhelyével, hogy kiderüljön, vajon a GZIP kompatibilitása problémát jelent-e.

A következő elem, amelyet feltárni kell, a kód. Még egy rossz karakter is problémákat okozhat. Keressen hiányzó karaktert, szintaxis hibát vagy hibás kódot. Az összes kódolásnak együtt kell működnie az architektúrával, hogy a tömörítés sikeres legyen.

Csak ellenőrizheti a beírt kódot a PHP vagy a .htaccess segítségével (erről már szó volt fent). Ha nem talál problémát, de úgy gondolja, hogy a kód hibás, vegye fontolóra, hogy teljesen kicseréli egy másik, inkább működő kódra..

Egyes esetekben a webgazda hozzáfér a megfelelő fájlokhoz, hogy lehetővé tegyék a GZIP tömörítést, de nem. Ebben az esetben csak hívja a gazdagépet, és kérje meg őket, hogy engedélyezzék ezeket.

Ebben a cikkben korábban megismerte a GZIP tömörítés ellenőrzését. Ez egy gyors és egyszerű lehetőség a hibaelhárításhoz. Általában ajánlott, hogy ezt tegye először. Ha valami még mindig nem megfelelő, akkor kérdezze meg a webhelyet, és értékelje ki a használt kódot.

Ha böngészője elavult, ez is problémákat okozhat a GZIP tömörítés során. Ez különösen a régi Internet Explorer verziók esetében jellemző. Ha sok ember, aki felkereste az Ön webhelyét, régi böngészőt használ, ez a probléma, amelyet Önnek esetleg meg kell oldania.

Ha az Ön webhelyén található fájlok rendkívül nagyok, akkor ez is problémákat okozhat a GZIP tömörítéssel kapcsolatban. Ha régebbi GZIP verziót használ, a fájlméret korlátozása lehet viszonylag kicsi, például két gigabájt vagy annál kevesebb. Ezért meg akarja határozni, hogy milyen korlátok vannak a GZIP verziójára.

Az egyik legjobb módszer javítsa webhelye teljesítményét és sebességét azáltal, hogy lehetővé teszi a tömörítést. Most, hogy tudja, hogyan kell csinálni, elkezdheti teljes mértékben kihasználni az előnyöket.

Légy tudatában a figyelmeztetéseknek, és vegye figyelembe őket munka közben. A következő lépés az, hogy beállítsa, hogy a látogatók kihasználhassák az előnyöket.

Egy gyakran figyelmen kívül hagyott webhelysebesség-tényezőnek az Ön által választott webtárhely-szolgáltatótól van szó. Igen, ez megváltoztatja a választást, mivel egyesek egyszerűen jobban teljesítenek, ha időt vesz igénybe az adatok összeroppantására.

További információkért tekintse meg a webhely sebességének javítására vonatkozó útmutatóomat.

Referenciák és képösszegek:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector