Hogyan válthatom át a webhelyeket a WordPress-webhelyen

Amikor úgy dönt, hogy vált a jelenlegi web hosting szolgáltatástól, akkor általában azután, hogy kimerítette a türelmét és a rendelkezésre álló lehetőségeket, hogy működtesse a folyamatban lévő rendszert.


Miért?

Mivel a tárhelyszolgáltatók váltása gyakran idegesítő és hibás, még akkor is, ha elvégezte a házi feladatát, és egy olyan platformon döntött, amely megfelel az Ön igényeinek. A legtöbb ember visszatér a kellemetlenségekhez és a váltás által okozott csekély lehetőségekhez a csillogások miatt.

A stressz és a hibák minimalizálása érdekében ezt az útmutatót bocsátottuk ki, hogy a folyamat a lehető legzökkenőmentes és biztonságos legyen.

Guruljunk!

Javaslatunk – kérdezze meg a tárhelyét üzemeltető cégét!

Ezt az útmutatót az a törekvés motiválja, hogy egyszerűbbé és könnyebbé tegye migrációs tapasztalatait. Ebben a tekintetben a magas színvonalú házigazda tovább csökkenti a terheit az összes vándorlás kezelésével.

A HostPapa, amely történetesen az egyik legfontosabb partnerünk, egy teljesen kéz nélküli átállási szolgáltatást nyújt, így nem kell vergetnie a webhely migrációját. Csak annyit kell tennie, hogy megadja számukra a bejelentkezési adatait. Nézze meg a HostPapa áttekintést

Helyezze össze a szükséges erőforrásokat

Mindegyik kacsa sorba kerül. Ezért gyűjtsön össze minden, ami a kapcsolóhoz szükséges. Ahogy a mondás szól, jobb, ha van, és nincs rá szüksége, mint hogy szükség van rá, és nincs rá.

 • Gondoskodjon arról, hogy hozzáférjen mind a régi, mind az új tárhelyfiókokhoz – Ezeknek a változásoknak néhányához megnövelt jogosultságokra van szükség, ezért ügyeljen arra, hogy ne csak a megfelelő bejelentkezési hitelesítő adatokkal rendelkezzen, hanem az adminisztrátori hozzáféréssel is.
 • Győződjön meg róla, hogy hozzáfér az adatbázisához – A harangok és a sípok megváltozhatnak az új platformon, de az Ön adatai továbbra is relevánsak. Csakúgy, mint a fiókok eléréséhez bejelentkezési hitelesítő adatok szükségesek, ezekre is szükségük van az adatbázis eléréséhez.
 • Használjon FTP-klienst. – FTP-kliensre van szüksége az adatok kiszolgálók közötti áthelyezéséhez. Nagyszerű lehetőségek közül választhat, mint például a Filezilla.
 • Szerezzen be egy megbízható szövegszerkesztőt. – Szüksége lesz egy jó szövegszerkesztőre, mivel sok módosítást fog végezni. A Notepad ++ kiváló példa.

Miután összegyűjtötte az összes szükséges eszközt és eszközt, ideje elkezdeni. Lélegezzen mély lélegzetet, és merítsen bele a folyamat első lépésébe.

A. Lépésről lépésre a webhely kézi mozgatása az egyik gazdagépről a másikra

Ez a szakasz bemutatja, hogyan kell manuálisan váltani. Ha olyan folyamatot keres, amely a WordPress bővítményt használja, görgessen tovább tovább ehhez a szakaszhoz.

1. Először készítsen biztonsági másolatot a fájljairól

Semmi sem bizonytalan, ezért az átállítás előtt az összes fájlt biztonsági másolatot kell készíteni. Ezért bármilyen szerencsétlen rendellenesség vagy hiba esetén visszaállíthatja a rendszerét a biztonsági másolatból készített adatok alapján.

A folyamat ezen aspektusa valószínűleg a leghosszabb időt vesz igénybe, mivel mind a rendszerfájlokat, mind az összes fájlt át kell vinni. Javasoljuk, hogy ehhez használjon FTP vagy SFTP rendszert. Az FTP a fájlátviteli protokollt jelenti, és lehetővé teszi a fájlok elérését és átvitelét egy számítógépes hálózaton keresztül.

Indítsa el az FTP-klienst, és adja meg a hitelesítő adatokat az FTP-kiszolgáló eléréséhez. Keresse meg a WordPress webhely gyökérkönyvtárát, különösen, ha az alapértelmezés szerint nincs konfigurálva céloldalként.

Válassza ki az összes fájlt. A rendszerek általában rejtett fájlokkal rendelkeznek, hogy megvédjék a felhasználókat azok véletlenszerű vagy akár szándékos törlése és módosítása ellen. Az egyik ilyen fájl a .htaccess fájl. Utasítsa az FTP-ügyfelet, hogy mutassa meg az összes rejtett fájlt, és ügyeljen arra, hogy ne hagyjon ki egyetlen fájlt sem.

Például, ha FileZilla-t használ, akkor ezt a Szerver segítségével is megteheti > Rejtett fájlok megjelenítésének kényszerítése.

A kiválasztott fájlok megjelölése után másolja át azokat a számítógépre kijelölt helyre. A másolási folyamat a webhely méretétől függően eltarthat egy ideig.

2. Exportálja a MySQL Database-t

Az áttérési folyamat következő szakasza a teljes adatbázis exportálása. Bár számos eszköz áll rendelkezésre, erősen ajánlom a phpMyAdmin használatát ehhez a feladathoz, mivel az egyszerű, felhasználóbarát és intuitív.

phpMyAdmin

A bal oldali panelen megtalálhatók a rendelkezésre álló adatbázisok. Egyszerűen válassza ki azt, amelyet exportálni kíván. Ha nem biztos benne, melyik pontosan, ellenőrizze a jelenlegi webhely wp-config.php fájlját. Ez a fájl a WordPress webhely alapvető konfigurációs részleteit tartalmazza.

Ellenőrizze azt a bejegyzést, ahol az adatbázisnév van megadva. Így néz ki:

Fel kell tüntetni a „Database_name_here” helyőrző a tényleges adatbázis neve..

Ha kész, folytassa az exportálás lapon:

Két exportálási módszer érhető el. Válassza az Egyéni lehetőséget.

Az alábbiakban felsoroljuk az Egyéni menüpont menüpontjait, amelyek elmagyarázzák az optimális választási lehetőségeket:

 • Formátum – Hagyja az alapértelmezett SQL beállítást.
 • Asztalok – Az exportálandó táblázatokat meg kell jelölni.
 • Kimenet – A gyorsabb letöltés érdekében állítsa a Tömörítést ZIP-fájlba vagy gip-fájlba.
 • Formátum-specifikus beállítások – Hagyja az alapértelmezett opciót.
 • Objektum létrehozási lehetőségek – Válassza az Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / ESEMÉNY / TRIGGER lehetőséget..
 • Adatkészítési lehetőségek – Hagyja az alapértelmezett opciót.

Az összes választás elvégzése után kattintson az űrlap alján található Go gombra.

Ennek a műveletnek az adatait fájl letöltéseként kell exportálnia. Mentsen egy könnyen elérhető helyet a számítógépén, és folytassa a következő lépéssel.

3. Az új gazdagépen hozzon létre egy adatbázist

Importálnia kell az adatbázist az új host platformra. Először azonban el kell készítenie egy otthont az adatbázis új rendszerén. Minden gazdagép kissé sajátos, de keresse meg a gazdagépén az adatbázisokkal foglalkozó részt, és tegye a következőket:

 • Hozzon létre egy új adatbázist.
 • Hozzon létre egy adatbázis-felhasználót, és teljes felhasználói adminisztrációs jogokat biztosítson a felhasználó számára.
 • Biztosítsa és tárolja a felhasználó jelszavát biztonságos helyen.

4. Rendszerkonfigurációs fájl szerkesztése (wp-config.php)

Ismét a wp-config.php fájlt fogjuk használni. Ez egy fontos fájl, amely tartalmazza a webhely alapkonfigurációját, az adatbázis-összeköttetések kezelését és a kommunikációt.

Készítsen egy másolatot a fájlról, és tárolja biztonságosan. Ezután nyissa meg az eredeti fájlt a szövegszerkesztőben, és hajtsa végre a következő változtatásokat:

Cserélje le az adatbázis_név_idet, a felhasználónév és itt a jelszó_helyet a jelenlegi gazdagép adatbázisnevének, felhasználónevének és jelszavának aktuális információival, ill..

A localhost helyett írja be a MySQL szerver nevét, vagy hagyja helyileg, mint ezt a szolgáltató engedélyezi..

A szükséges módosítások elvégzése után mentse el a módosításokat.

5. Töltse fel fájljait az új gazdagépre

Legutóbb letöltötte a fájljait a régi tárhelyszolgáltatásból. De most megfordítjuk a folyamatot, és ehelyett megkezdjük a fájlok feltöltését az új gazdagépére. Nagyon sok időt vehet igénybe a befejezésig, ezért javasoljuk, hogy indítsa el a folyamatot, miközben folytatja az áttérés más aspektusait..

Indítsa el az FTP-klienst, de ezúttal csatlakozzon az új szerverhez. Ez a kapcsolat néhány változtatást igényel, hogy tükrözze ezt a valóságot azáltal, hogy az FTP kliensbe az előző helyett az új szerver IP-címét adja meg. Ezt az új IP-címet általában a tárhelyfiókjában találja meg, de ha nem biztos benne, forduljon a műszaki támogatáshoz.

Amikor létrejött a kapcsolat az új gazdagéppel, keresse meg a korábban letöltött fájlokat, és töltse fel őket ennek megfelelően. Feltétlenül adja meg a wp-config.php fájlt a gyökérkönyvtárban. Ha a feltöltés továbbra is fut, folytassa a következő feladattal, mivel egyszerre végezhet más tevékenységeket.

6. Importálja az adatbázisát az új gazdagépbe

Importálhatja az adatbázist, amíg a fájl feltöltése folyamatban van. Jelentkezzen be az új gazdagépe által biztosított adatbázis-adminisztrációs eszközzel, amely feltételezzük, hogy a phpMyAdmin.

Miután kiválasztotta az új gazdagépen korábban létrehozott adatbázist, kattintson az Importálás fülre.

importáló adatbázis

Az importálni kívánt fájl alatt keresse meg az exportált fájlt a Tallózás gombra kattintással.

Az összes többi opciót hagyja alapértelmezésként, görgessen le az űrlap aljára, és kattintson az Indítás gombra az importálás megkezdéséhez. Az adatbázis importálásának teljes ideje természetesen a fájlok méretétől függ.

Az importálási folyamat befejezése után visszajelzést kap.

Kiegészítő opció: váltáskor & URL-ek megváltoztatása

Egy olyan forgatókönyvben, amikor egy új gazdagépre költözik, és megváltoztatja a webhely URL-jét is, további lépést kell tennie: cserélje le az adatbázisban található régi URL-re mutató hivatkozásokat az újra.

Ha az URL-referenciái több PHP-szkriptben szétszóródnak, ahelyett, hogy központosítanának, akkor ezt a Search Replace DB szkriptet használhatja a kényelem érdekében. Adatbázis-keresési és csereszkriptként működik a PHP-ben, és ingyenesen elérhető.

Ha kész, ne felejtse el figyelmeztetését SOHA ne hagyja el a szkriptet a szerveren.

7. Hatékony változások a DNS-kiszolgálón

Az új szervernek mutatnia kell az URL-jét, amely a DNS-kiszolgáló beállításainak megváltoztatását vonja maga után. Ez a folyamat attól függ, hogy az URL domainjét eredetileg regisztrálták-e. Ha a domaint a régi tárhelyszolgáltatónál regisztrálták, akkor a teljes domaint át kell adnia az új szolgáltatójának. Az ügyfélszolgálatnak képesnek kell lennie arra, hogy segítsen az átutalásban.

Ha azonban a domaint olyan domain regisztrátorból vásárolta, mint például a Domain.com, akkor a névszerver beállításait frissíteni kell. Keresse meg új gazdagépének névszerver címét, és csatlakoztassa az új domainhez. Ha nem ismeri őket, akkor a névkiszolgálói címek általában így néznek ki: ns1.yourhost.com, ns2.yourhost.com

Csatlakoztassa ezt a névszerver címet a domainjéhez. A folyamat attól függ, hogy hol vásárolta meg a domaint. Az alábbiakban található utasítások a szokásos esetekre:

 • Domainek a GoDaddy-nál regisztrálva
 • DNS-kiszolgálók módosítása a HostGatoron
 • Hogyan módosíthatjuk a Domain.com kiszolgálókat

A változások 48 órát vesznek igénybe, mielőtt azok hatályba lépnek. A folyamat befejezéséhez használjon olyan eszközöket, mint a Mi a My DNS. Ne végezzen semmiféle módosítást webhelyén, amíg ez a folyamat meg nem történik, mert továbbra is a régi helyet változtatja meg az új helyett.

Amint a folyamat befejeződik, az áttérést leállás nélkül kell elvégezni. Továbbá, mivel mind a régi, mind az új weboldal lényegében azonos tartalommal rendelkezik, a felhasználók nem észrevennének különbséget.

8. Végezzen tisztítást

Néhány takarítás rendben van, miután végre megtörtént a DNS-változás. Menjen vissza a régi hosthoz, törölje az adatbázist és az összes fájlt. Ideális esetben legalább egy hétig várjon, mielőtt ezt megtenné, hogy minden jól működjön.

Abban az esetben, ha vissza kell vonnia az áttérést, őrizze meg az alapvető konfigurációs fájlok, például a wp-config.php másolatait.

B. Webgazda váltása a WordPress beépülő modul segítségével

A manuális folyamat, amelyet eddig tárgyaltunk, szintén automatikusan és sokkal könnyebben elvégezhető pluginok segítségével. Számos lehetőség létezik, de erre az ábrára a Duplicator plugin-ra összpontosítunk.

1. A Másoló beépülő modul telepítése

A beépülő modul telepítéséhez be kell jelentkeznie a WordPress webhelyére. Az Irányítópulton keresse meg a Plugins → Új hozzáadása menüt, és keresse meg a Másolót. Ha az eredmények visszatérnek, kattintson a Telepítés most elemre.

Miután a WordPress befejezte a plugin telepítését, kattintson az Aktiválás gombra a használat elindításához.

2. Ezután exportálja a meglévő webhelyet

Az aktiválás után meg kell találnia a Duplicator plugin-ot a telepített plugins munkaterületén. A következő folyamat elindításához kattintson a Kezelés opcióra.

Ezen a ponton még nem hozta létre azokat a csomagokat, amelyeket használni fog. Ezek a csomagok a webhely és az adatbázis tömörített változatai. Kattintson az űrlap jobb felső sarkában az Új létrehozása gombra.

Három választási lehetőséget mutatnak be:

 • Tárolás – Konfigurálja a biztonsági mentés helyét. Hacsak nem vásárolta meg a Duplikátor pro-változatát, a jelenleg elérhető egyetlen lehetőség a szerver.
 • Archívum – Adja meg az adatbázis fájljait és szegmenseit a kizáráshoz. Csak akkor tegye ezt meg, ha jó okai vannak.
 • Telepítő – Lehetővé teszi az új szerver környezetének adatbázisinformációinak kitöltését.

Ha kész, kattintson a Tovább gombra. A plugin rendszerellenőrzést hajt végre annak ellenőrzése érdekében, hogy rendelkezik-e minden szükséges lépéssel. Amikor a szkennelés befejeződött és sikeres, a következő eredményeket kell látnia:

Ha elégedett vagy, elindítsa az összeállítási folyamatot a Beépítés gombra kattintással.

Megjelenik a művelet haladása. Ha kész, akkor ezt a képernyőt látnia kell:

Töltse le az archívumot és a telepítőt külön-külön, vagy egyszerre az egy kattintással elérhető letöltési link segítségével.

Gratulálunk, Ön készen áll a meglévő weboldal exportálására.

3. Fájlok feltöltése az FTP használatával

Ezután töltse fel a letöltött fájlokat az új gazdaszerverre FTP-n keresztül, az IP-cím használatával, a domain helyett.

Győződjön meg arról, hogy a webhely gyökérkönyvtára üres. Töltse fel a telepítőt és az archívumot is a gyökérkönyvtárba.

4. Hozzon létre egy új adatbázist

A korábbi folyamatokhoz hasonlóan továbbra is létre kell hoznia egy adatbázist az új gazdagépen. Tegye ezt, és ellenőrizze, hogy legalább egy felhasználónak teljes jogokkal rendelkezik-e a rendszergazda. Vegye figyelembe a MySQL szervernek azt a verzióját, amelyet a gazda szolgáltat, és biztonságos helyen biztosítsa az adatbázis jelszavát.

5. Hozzon létre kapcsolatot az új weboldallal

Ha ugyanazt a domain nevet használja, mint az előző webhelyén, akkor ebben a szakaszban felmerülhetnek bizonyos problémák, mivel a domain továbbra is a régi webhelyre mutat. Ellentétben a kézi folyamattal, ahol a DNS-kiszolgáló beállításainak megváltoztatását javasoltam, ez a megoldás meghiúsítja a gyorsabb átállítás célját, amelyet egy plugin elősegít.

Szerencsére megkerülhető a számítógép gazdagépének használata. A tartományneveket lokálisan hozzá lehet rendelni bizonyos IP-címekhez, lehetővé téve az új kiszolgálón lévő fájlok elérését a régi tartományon keresztül.

(Teljesen kihagyhatja ezt a részt, ha új domain-t használ.)

Kérje meg az új szerver IP-címét a szolgáltatótól, ha nem rendelkezik ezzel.

A gazdagép fájljának megnyitása az operációs rendszertől függ, tehát itt van néhány lehetőség:

 • Ablakok – A tálcán kattintson a „Jegyzettömb” kifejezésre. Felső jogosultságokat igényel, ezért kattintson a jobb gombbal, és válassza a „Futtatás rendszergazdaként” lehetőséget. A szerkesztő segítségével nyissa meg a c: \ Windows \ system32 \ illesztőprogramok \ etc \ gazdagépeket. A fájl megkereséséhez feltétlenül keresse meg az „Összes fájl” elemet.
 • Mac operációs rendszer – Használja a terminál alkalmazást, és írja be a sudo nano / etc / hosts parancsot, majd a rendszer kéri a rendszergazdai jelszót..
 • Linux – Ugyanaz a módszer, mint a Mac OS-hez.

Miután hozzáférést kapott a fájlhoz, írja be az új gazdagép IP-címét és a webhelyének domainnevét is, hogy így néz ki:

Cserélje le a yoursite.com helyőrzőt a valódi domainre, a 192.165.1.10 pedig az új gazdagép tényleges IP-címére..

Megjegyzés: Az ábrázolt példában az IP-címet és a tartománynevet elválasztó szóköz hely.

Figyelem: Miután befejezte az áttelepítési folyamatot, ne felejtse el feltétlenül megváltoztatni a host fájlt az eredeti tartalomra.

6. Indítsa el az áttelepítési folyamatot

Csípje meg ágyékát, mert itt az ideje, hogy komolyan kezdje el az áttérést. Keresse meg böngészőjét a http://yoursite.com/installer.php webhelyen (helyettesítse az aktuális domainjét.) Általában véve látnia kell, hogy mekkora a képernyő:

Duplikátor

Gondoskodjon arról, hogy minden érvényesítési ellenőrzés sikeres legyen, különös tekintettel az archiválásra és az érvényesítésre. Kattintson a Next gombra a telepítési folyamat megkezdéséhez.

Miután befejezte a fájlkitermelést, a következő lépésre lép, amelyben adatbázis-azonosítót és hozzáférési hitelesítő adatokat kér.

Írja be a szükséges adatbázis-információkat, kattintson a Tesztelési adatbázis gombra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van-e. Ha rendben van, akkor kattintson a Tovább gombra az adatbázis importálásának megkezdéséhez.

A következő lépés lehetőséget ad arra, hogy a korábbi URL-t kicserélje az újra.

A befejezés után kattintson a Tovább gombra, hogy a plugin befejezze a folyamatot, és láthasson valami hasonlót ehhez:

A képernyő jelentést ad arról, hogy minden jól ment-e, és lehetőséget kínál a telepítés befejezésére azáltal, hogy linket mutat be a webhelyére való bejelentkezéshez.

Kövesse az utasításokat, különös tekintettel az ÖSSZES telepítőfájlok eltávolítására, ha kész.

7. Végül frissítse a DNS-névkiszolgálót

Ezt a lépést már részletesen megvitattuk, tehát vissza kell térnie erre a szakaszra. Csak szerezze be a névszerver címeket az új gazdagépről, majd csatlakoztassa őket a domainjéhez. Mint általában, várjon, amíg a változás hatályba lép, mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana webhelyén.

Nos, a gratuláció rendben van – csak megtanulta, hogyan kell váltani a webhelyeket a WordPress webhelyén. Fantasztikus!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector