Hogyan optimalizálhatja képeit SEO-barátnak (Teljes útmutató)

Webhelyének teljesítménye számos tényezőtől függ, kezdve az Ön által választott konkrét webhelyen, a webhely akadálymentességére vonatkozó irányelveket követve, a felhasznált képfájlok méretéig..


A megfelelő méretű formázás azonban csökkentheti a minőséget az elvégzett módosítások miatt. A jó hír az, hogy fenntarthatja az optimális képminőséget, és néhány technikával és trükkövel megkaphatja a megfelelő méretet.

Mi a képoptimalizálás??

képoptimalizálási méretekA weboldalak jelentős lelassulást tapasztalhatnak meg, amikor nagy képek vannak jelen. Ez lerövidítheti a betöltési időket, és átfogóbb élményt nyújthat webhelye látogatói számára.

A fájlméret csökkentése a kép optimalizálása. Ehhez szkriptet vagy plugint használhat.

Ez az oldalak gyorsabb betöltési idejét eredményezi. A veszteség nélküli és veszteséges tömörítés a két leggyakoribb optimalizálási módszer.

A kép formázásának előnyei

átlagos képméret a webenA becslések szerint egy weboldal teljes súlyának körülbelül 54% -a a képekből származik.

Amikor a webhely optimalizálásán dolgozik, emiatt a képeinek kell lennie az első feladatnak. A kép formázásának előnyei a következők:

 • Jobb oldalbetöltési sebesség
 • Gyorsabb a biztonsági mentések létrehozása
 • Kevesebb szerver tárhelyre van szükség
 • Javított SEO a megfelelő SEO bővítménnyel
 • Kevesebb sávszélességet használ

Hogyan javíthatjuk a teljesítményt a képoptimalizálás segítségével

A cél az elfogadható minőség és a lehető legalacsonyabb fájlméret egyenletes egyensúlya. Ennek többféle módja is van. Feltöltés előtt a képek tömörítése egy általános lehetőség. Erre a célra eszköz vagy plugin is használható (itt van néhány).

Fontos figyelembe venni a használt tömörítés típusát és fájlformátumát. A megfelelő kombináció lehetővé teszi a kép méretének akár ötszörösére történő csökkentését.

Kísérletezzen a különböző fájlformátumokkal és tömörítési típusokkal, hogy meghatározza az Ön igényeinek leginkább megfelelő kombinációt.

Válassza ki a legjobb fájlformátumot

A legjobb fájltípus kiválasztásához fontos tudni, hogy melyek állnak rendelkezésre. Ezek a leggyakoribbak:

 • JPEG: Ez a típus veszteségmentes és veszteséges optimalizálást alkalmaz. A minőségi szint beállításával elérheti a fájlméret és a minőség egyensúlyát.
 • PNG: Ez a típus általában nagyobb fájlmérettel rendelkezik, de a képek jobb minőségűek. Használhat veszteséges vagy veszteségmentes tömörítést.
 • GIF: Ez ideális animált képekhez. Csak veszteségmentes tömörítést használhat. Csak 256 színt használ.

képfájl formátumok

Vannak más lehetőségek is, de ezek a leggyakoribbak és könnyen kezelhetők. Egyéb lehetőségek a JPEG XR és a WebP. Nem minden böngésző támogatja ezt a kettőt, ezért ügyeljen erre.

Ez azonban életképes választás lehet. Például egy összehasonlítható JPEG-képhez képest átlagosan 30% -kal csökken a fájlméret a WebP-vel.

Mivel ez a két lehetőség nem támogatja egyetemesen, az alkalmazásnak további logikára van szüksége a szerveren vagy az alkalmazásban a megfelelő erőforrás biztosításához:

 • A képoptimalizálás néhány CDN által nyújtott szolgáltatás, beleértve a WebP és a JPEG XR kézbesítést is.
 • Az ügyfél észlelése érdekében biztosítsa a rendelkezésre álló legjobb képformátumot, és ellenőrizze a támogatott formátumokat, és hozzáadhat további alkalmazáslogikát.
 • Bizonyos nyílt forráskódú eszközök automatizálják a beszélgetést, a megfelelő eszközök optimalizálását és kiszolgálását.

Méret és tömörítési minőség

Az alacsony tömörítés általában magasabb minőséget biztosít, de a fájlok mérete általában nagyobb. A nagy tömörítés esetén az ellenkezője igaz. A fájlok kisebbek, de a minőség általában romlik.

képminőség vs tömörítés

Ideális esetben összesen egy-két MB-t szeretne weboldalának teljes súlyára. Tehát fontolja meg, hány képet kell használni, és ossza meg ezt a számot kb. 1,5-rel. Ez megadja a kép méretét, amely lehetővé teszi a legjobb betöltési sebességet.

Veszteség vs. veszteség optimalizálás

Ez a két típusú tömörítés, amelyet használni fog. Fontos megérteni, mit csinálnak:

 • veszteségmentes és veszteséges tömörítésLossless: Ez tömöríti az adatokat, és ez egy szűrő. A kép előállítása előtt tömörítetlennek kell lennie. A minőség azonban nem csökken. Számos eszköz veszteségmentes tömörítést végez.
 • veszteséges: Ez kiküszöböli az adatokat és ez egy szűrő. Ne feledje, hogy mennyi csökkentést hajt végre, mert az rontja a képet. Különböző képszerkesztők és eszközök segítségével módosíthatja a kép minőségi beállításait.

A veszteségmentes vagy veszteséges konfiguráció optimális konfigurációja a saját kritériumától függ, például a bevezetett tárgyak és a fájlméret közötti kompromisszumtól, valamint a kép tartalmától..

Nincs egyetlen univerzális beállítás, amely vonatkozzon az összes képre. Végül különféle képeket szeretne játszani, hogy megnézze, melyik működik a legjobban.

A képek méretezése méretarányosan

A webhelyek érzékeny oldalainak, például a WordPressnek köszönhetően több fájlméret érhető el a médiakönyvtárban. Böngészője kiválaszthatja a legmegfelelőbb méretet, és letöltheti azt. A böngésző által választott méret az eszköz felbontásán alapul.

kép átméretezése a wordpress-ben

Az eredeti fájl érintetlen és megmarad. A beépülő modulokkal elkerülheti az eredeti mentését a lemezterület megtakarítása érdekében, ha úgy akarja.

Képek cseréje és eltávolítása

Szüksége van minden weboldalon található képre? Ha nem, távolítsa el a feleslegeseket. Ha azonban mindegyik vonatkozik a tartalomra, akkor fontolja meg a nagyobb vagy alacsonyabb minőségű képek jobb lehetőségekkel való cseréjét.

Bizonyos esetekben a web betűtípusok és a CSS effektusok helyettesíthetik a képeket, miközben továbbra is szép vizuális esztétikát biztosítanak az oldalon. A webes betűkészletekkel a szép betűtípusok javíthatják a használhatóságot, és az oldalak testreszabottabb megjelenését biztosíthatják.

Javíthatja az olvashatóságot és a márkanevet is. Csak győződjön meg arról, hogy továbbra is könnyedén megkeresheti, kiválaszthatja és átméretezheti a szöveget anélkül, hogy olvashatósági problémái lennének.

A CSS hatások tartalmaznak olyan elemeket, mint az árnyékok és a színátmenetek. Ezek is tovább fejleszthetik a márkát. Az animációk vizuális vonzerejét biztosíthatják webhelyén minden zoom szintnél és felbontásnál. A képfájlokhoz képest ezek a byte-ok töredéke.

Raszteres vs. vektor képek

rastor vs vektor

A raszter és a vektor az elsődleges képtípus fájlok közül két. Raszteres képek létrehozásához pixel alapú programokat, szkennert vagy kamerát használnak.

Ezeket széles körben használják az interneten, és gyakrabban használják. Vektoros szoftvert használunk vektorképek készítéséhez. Ez jellemző a fizikai termékekre felvágott képekre, valamint a műszaki, a CAD és a 3D grafikára.

A vektorképek felbontástól és zoomtól függetlenek. Geometriai alakzatok esetén a vektor ideális. Ha a képek összetettek, rengeteg részlettel és szabálytalan alakúak, a raszteres képeket részesítik előnyben.

A raszteres grafika az egyes pixelek egyedi értékeit egy téglalap alakú rácsban kódolja, hogy egy képet képviseljen. A vektorgrafika egy képet mutat pontok, vonalak és sokszögek felhasználásával.

Nagy felbontású képernyő hatások

Fontos különbséget tenni a két különböző pixeltípus között, amelyek magukban foglalják az eszköz pixeleket és a CSS pixeleket. Több eszköz pixel lehet jelen egyetlen CSS pixelben. A képernyőn megjelenő részletek finomabbá válnak, több eszköz pixeltel.

css pixel vs eszköz pixelA nagyobb képpontok számának teljes kihasználása érdekében a képi eszközöknek részletesebbnek kell lenniük.

Ez a feladat ideális vektorképekhez, mivel éles eredményeket hozhatnak bármilyen felbontással megjelenítve.

Mivel a raszteres képek pixelekenkénti alapon használják a képadatok kódolását, ezek nagyobb kihívást jelentenek. Ilyenkor a raszteres fájlok mérete növekszik, a pixelek növekedésével.

Tehát a nagy felbontású képernyőknek nagy felbontású képekre van szükségük az előnyök kihasználásához. Vektor képek a legjobb nagy felbontású képernyőkhöz mivel ezek mindig éles eredményeket mutatnak, mivel a felbontástól függetlenek.

Ne felejtse el, hogy a felbontástól függetlenül a képoptimalizálási technikák azonosak.

Vektorképek optimalizálása

A méretezhető vektorgrafikát (SVG) minden modern böngésző támogatja.

Ez ideális kétdimenziós grafikákhoz és a formátum XML-kép alapú. Az SVG fájlokat kézzel lehet létrehozni a kívánt szövegszerkesztő segítségével, vagy a legtöbb vektor alapú szoftvertípussal.

Az SVG fájlok méretének csökkentése érdekében azokat össze kell csinálni. A GZIP-t kell használni az SVG-fájlok tömörítéséhez.

Raszteres képek optimalizálása

A pixelrács egy raszteres képet alkot. Az egyes képpontok kétdimenziós rácson vannak. Például egy 10 000 képpontos sorozat 100 és 100 pixel közötti képet alkot. Minden pixel átlátszó és színes információkat kódol.

raszter nehézAz RGBA értékeket minden pixel tárolja. Ezek tartalmazzák:

 • Piros folyosó
 • Kék csatorna
 • Zöld folyosó
 • Alfa (átlátszó) csatorna

A böngésző belsőleg 256 árnyalatot (értéket) oszt ki. Csatornánként ez nyolc bitre változik. Képpontonként ez négy bájt. Ez lehetővé teszi a fájl méretének kiszámítását a rács méretei alapján. Nem kell sokáig ahhoz, hogy a fájl mérete nagyon nagy legyen.

Tehát a képfájl méretének csökkentése érdekében van néhány stratégia:

 • Csökkentse a kép bitmélységét. Ezt megteheti egy kisebb színű palettával.
 • Optimalizálja az egyes képpontok által tárolt adatokat.

Eszközök és paraméterek hangolása

Nincs olyan tökéletes képalkalmazás, optimalizálási paraméterek vagy formátum, amely minden képhez használható. A kép tartalma, valamint annak technikai és vizuális követelményei meghatározzák, melyiket kell használni.

Ha talál egy jó beállítási készletet, a jövőben hasonló képekhez használhatja, hogy időt spóroljon. Ügyeljen arra, hogy soha ne gondolja azt, hogy ugyanazokat a beállításokat kell használni az összes kép tömörítéséhez.

Néhány általános eszköz megismerése segíthet a helyes döntés meghozatalában. Ez a négy a leggyakrabban használt:

 • Gifsicle: Ez lehetővé teszi a különféle GIF-képek optimalizálását és létrehozását.
 • Optipng: Ezt a veszteségmentes PNG-optimalizálást használják.
 • Jpegtran: Ez lehetővé teszi a JPEG képek optimalizálását.
 • Pngquant: Ezt használják a veszteséges PNG optimalizáláshoz.

Méretezett képkészletek szállítása

Két alapvető szempontot kell figyelembe venni a kép optimalizálásakor:

 • A kép összes pixelének optimalizálása.
 • Annak optimalizálása, hogy hány bájt szükséges a kép egyes pixeleinek kódolásához.

képformátum faA képfájl mérete lecsökken az összes pixel szorozva az egyedi pixelkódoláshoz szükséges összes byte-tal. Ez az. Ne feledje ezt, amikor azon dolgozik, hogy meghatározza a webhelyén található képfájlok optimális méretét.

Emiatt a képek optimalizálásának leghatékonyabb és legegyszerűbb módja annak biztosítása, hogy ne szállítson több pixelt, amelyre feltétlenül szükség van az eszköz böngészőben a kívánt méretben történő megjelenítéséhez..

Így, ne csak a böngészőjében támaszkodjon a képek átméretezésére. Ennek eredményeként alacsonyabb felbontásban lehet őket megjeleníteni. Sok extra CPU-erőforrást is igénybe vesz.

Általában nem garantálható a pontos megjelenítési méret minden szállított eszköz esetében. Fontos azonban, hogy minden szükségtelen képpontot a lehető legkisebbre tartson.

Ezenkívül elengedhetetlen, hogy nagy eszközeit a lehető legközelebb szállítsa a megjelenítési méretükhöz.

Képoptimalizálási ellenőrzőlista

Az itt található összes információ lehetővé teszi a képek optimalizálását, hogy weboldalai gyorsabbak legyenek. Ön továbbra is gyönyörű képeket használhat, de ezek nem okoznak jelentős lassulást az oldal betöltési idejével.

Ez boldoggá teszi a látogatókat, és javítja webhelye általános működését. A képek optimalizálásakor vegye figyelembe az alábbi ellenőrzőlista pontokat:

 • Fontolja meg a vektoros formátumokat, mivel ezek nagy felbontású és több eszközön működnek, mert méretaránytól és felbontásuktól függetlenek.
 • Az összes SVG-eszközt tömöríteni és aprítani kell. Ez eltávolítja a felesleges metaadatokat.
 • Raszteres formátumok esetén játsszon az optimális minőségi beállításokkal. Ez jelentős bájtot takaríthat meg.
 • Mutassa meg minden eszköz esetében funkcionális igényeit, és válassza ki a legjobb formátumot a raszteres képekhez.
 • Automatizáljon, amikor csak lehetséges, a folyamatos képoptimalizálás érdekében.
 • A méretezött képeket szolgáltassa úgy, hogy a természetes képméret és a megjelenítési méret a lehető legjobban hasonlóak legyenek.

Összegezve: van egy tudomány és egy művészet is a képoptimalizáláshoz. A magasan fejlett algoritmusok és technikák szolgálnak tudományként.

Az egyedi képtömörítésre vonatkozó végleges válaszok hiánya a művészet. Végül meg kell játszani és kísérletezni. Ez lehetővé teszi a legjobb választást a képfájlok között, és azt, hogy ezek miként járulnak hozzá a weboldal sebességéhez.

A harmadik féltől származó weboldal-építők, például a Wix, növekvő népszerűségével és kifinomultságával a tervezőknek könnyű hanyagulniuk, de továbbra is a jó képoptimalizálási folyamatok fejlesztésére és fenntartására összpontosítanak, függetlenül attól, hogy egy sablont lerajzolnak, vagy a webhelyet a semmiből építik..

Referenciák és képösszegek:

 • PicupMedia.com
 • Computing.HomeDNS.org
 • CognitiveSEO.com
 • StackOverflow.com
 • EngineThemes.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector