Hogyan készítsünk egy weboldalt a semmiből

Webhelyet szeretne létrehozni a semmiből, de nem tudja, hogyan? Ön a megfelelő helyen van, ezt az átfogó 7000+ szót tartalmazó útmutatót Önnek írtuk! Nem számít, ha blogot szeretne indítani, vagy webhelyet szeretne létrehozni vállalkozása számára. Végül teljesen működőképes weboldala lesz, és tudni fogja, hogyan kell elvégezni az alapvető tervezési beállításokat és hozzáadni a tartalmat.


Nem, ezt nem nehéz megtenni. És nem, nem kell kódolási és tervezési készségekre, hogy egy szép, professzionális megjelenésű weboldalt hozzon létre.

A jelen cikkben ismertetett módszerekkel körülbelül egy órán belül (az elejétől a végéig) elkészíthet egy működő webhelyet. Nem fogunk HTML vagy CSS kódolást használni (ezek túl sokáig tartanak), tehát csupán annyit kell tennie, hogy kövesse a megadott lépéseket, kattintson ide, és kattintson, amíg kész.

Ha követi mindazt, amit ebben a cikkben mondunk, akkor saját domainjével és működőképes WordPress-webhelyével foglalkozol, anélkül, hogy profi web-tervezőket kellene felvennie (ezek drágák, tudod).

Hogyan lehet weboldalt létrehozni

Contents

Miért használjuk a WordPress-t?

Bármi mást megelőzően azt szeretnénk, ha tudnád, hogy a WordPress platformot fogjuk használni webhelyének létrehozásához. Igen, vannak más platformok (amelyeket tartalomkezelő rendszereknek vagy CMS-nek is neveznek) – de úgy gondoljuk (tapasztalatunk alapján), hogy ez jelenleg a legjobb megoldás webhelyek készítésére.

Nézze meg a BuiltWith legfrissebb felhasználói statisztikáit (egy fantasztikus eszköz, amely megmondja, hogy egy adott webhely milyen technológiát használ; határozottan ajánlott, hogy forogjon)..

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Progress Sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Referencia:

* Ingyenes
** Fizetett

WordPress logó

Mint láthatja, sok webhelytulajdonos, fejlesztő és tervező inkább a WordPress platformot használja. Mondtuk, hogy nagyon könnyű használni, ha összehasonlítja más webhely-készítőkkel és a CMS platformokkal. És természetesen könnyebben és gyorsabban, mintha a webhelyet a semmiből indítaná HTML és CSS használatával. Ha nem szakértő a kódolásban, akkor esetleg egy közepes megjelenésű webhelyet is felállíthat. Míg a WordPress használatával a kezdők is professzionális és vonzó webhelyeket hozhatnak létre, ha megfelelő WordPress témát választanak.

A WordPress használatának előnyei és hátrányai

Kíváncsi lehet, hogy mi az előnye és hátránya a WordPress használatával kapcsolatban. Tehát a jelen szakaszban foglalkoztatottakkal foglalkozunk.

Először a profikkal foglalkozunk:

 • Ingyenes – igen, INGYEN. Ez önmagában sokat mond, nem igaz? A WordPress-webhely funkcionalitását kibővítheti INGYENES kiegészítők használatával bővítmények formájában. INGYENES támogatást kapnak maguk a fejlesztők és más felhasználók is. Valójában sok WordPress-oktatóanyagot talál csak a YouTube-on.
 • Rugalmas – testreszabható beállításaival a WordPress felhasználható mind kis-, mind nagyvállalatok számára. Ez az online boltok népszerű platformja.
 • Nincs szükség kódolási ismeretekre / készségekre – A HTML / CSS elsajátítása hónapokba is beletartozhat, mielőtt elkészít egy tisztességes megjelenésű weboldalt. A WordPress használatával egy működő webhelyet akár egy órán belül, akár egy nap alatt elkészíthet, ha igazán szeretne testreszabni a webhely sok beállításait. Mindenesetre biztos lehet benne, hogy webhelye professzionálisnak fog kinézni (mint például a profik!).
 • Megfizethető témák és beépülő modulok – a WordPress ingyenes témákkal, megfizethető témákkal és drága témákkal érkezik (a prémium témák legalább 100 dollárba kerülhetnek). Míg sok plugin ingyenes (adományozási lehetőségekkel), vannak olyan fizetett pluginek is, amelyeket választhat. Ne feledje azonban, hogy nagyon jól (valójában nagyszerű) lehet az ingyenes és megfizethető árukkal.
 • Felhasználóbarát – A kezdők könnyedén megállíthatják a WordPress használatát. A szakemberek (még a kódolási ismeretekkel rendelkezők) is értékelik a WordPress gyors és időtakarékos szolgáltatásait.

És most, a hátrányokért:

 • Tanulási görbe – A WordPress használatának teljes elsajátításához elegendő idő és türelem szükséges, de ez elvárható minden új feladat elvégzésekor. Tehát, ha ez az első alkalom, hogy használja, ne várjon egy sétát a parkban. Ezzel az oktatóanyaggal azonban olyan, mintha magunk mellett lennél. Kéznél fogunk tartani, és segítünk rajta (ez megkönnyíti a tanulási görbét).
 • Bugok – Nos, igen, néhány WordPress témában és beépülő modulban is lehet hibákat. Fejlesztőik azonban mindig folyamatosan frissítik és tökéletesítik szoftverüket a hibáktól. A hibák is gyakoriak (és várható) az interneten. Ez az oka annak, hogy a témák (valamint a bővítmények) kiválasztásakor és használatakor mindig javasoljuk a felhasználói vélemények és értékelések ellenőrzését..

Oké, mérlegeljük a WordPress használatának előnyeit és hátrányait, és azt ajánljuk kezdőknek és professzionális web-készítőknek is. Ez csak egy sokkal gyorsabb és könnyebbé teszi a weboldal létrehozásának munkáját. Nem is említve, hogy egy egyszerű bővítménnyel (mint például a Yoast SEO) olyan webhelyed lesz, amelyet még a Google és más keresőmotorok is szeretni fognak.

Hogyan hozhat létre webhelyet – lépésről lépésre

Itt vagyunk – készülj fel webhelyének létrehozására. Ezek a következő alapvető lépések:

 1. Regisztráljon egy domain nevet, és vegyen igénybe webtárhelyet.
 2. Állítsa be webhelyét.
 3. Tervezze meg webhelyét.
 4. Adjon hozzá tartalmat a webhelyéhez.
 5. Adjon hozzá bővítményeket a webhelyéhez.

Az alábbiakban részletesen foglalkozunk mindegyikkel (lépésről lépésre). Ezeket nagyon könnyű megtenni, mivel egyszerűsítettük a lépéseket. Miután elkészültél, és a webhely élő, további 20 lépést tettünk hozzá, hogy megálljunk a jobb lábadon (ezek opcionálisak, de sokkal könnyebbé tehetik az életét).

1. Regisztráljon egy domain nevet és szerezzen webtárhelyt

SiteGround Webtárhely

Miért szerezzen domainnevet és webtárhelyet? Nos, igazán nincs választásod :).

 • Domain név – Ez az Ön URL-je vagy internetes címe. Valami így néz ki: www.yourwebsite.com.
 • Webtárhely – Szüksége van erre a szolgáltatásra, hogy webhelyének tartalma láthatóvá váljon az interneten. Az Ön webhelyszolgáltatója valójában az Ön webhelye fájljait tárolja.

A domain név és a tárhely megragadásához erősen javasoljuk, hogy lépjen be a SiteGround-hez. Ők a legjobb általános tárhely-szolgáltató, amelyet a WordPress hivatalosan ajánl a WordPress számára, és a világ minden tájáról több adatközponttal rendelkeznek, hogy minimalizálják a webhelyek betöltési idejét. Regisztrálhatják a domain nevet, és befogadhatják az új oldalt. Ha további kutatást szeretne végezni, van egy általános webtárhely-összehasonlítás, egy Ausztrália, Kanada és egyebek között.

Jegyzet: Ha már van domainneve egy másik domainregisztrátorral (például NameCheap, GoDaddy stb.), És szeretné használni ezt, akkor továbbra is probléma nélkül követheti tovább, de csak be kell lépnie a regisztrátor fiókjába, és fel kell lépnie a domain névszerverre. Beállítások és illessze be a SiteGrounds névszervereit, ha már megvásárolta a hosting csomagot a SiteGround-től (további információ itt).

A domain név és a webtárhely megszerzéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Ugrás a siteground.com webhelyre
 2. Lépjen a tárhely fülre.
 3. Kattintson a Webtárhely lehetőségre.
 4. A 3. lépés a következő három oldalra mutat:
 • üzembe helyezés
 • GrowBig
 • GoGeek

Javasoljuk, hogy válassza az első lehetőséget (Indítás). Az Startup csomag nagyszerű kezdőknek. Ne feledje, hogy a tervét bármikor frissítheti vagy csökkentheti (szükség szerint).

Webhelytárhely-csomagok

 1. Kattintson a Terv megszerzése elemre
 2. Az 5. lépéssel a Domain kiválasztása oldalra juthat. Kattintson a „Új domain regisztrálása” elemre, ha még nem rendelkezik domain névvel. Ha már rendelkezik domain névvel, és csak webtárhelyre van szüksége, kattintson a „Már van domain” elemre.
 3. Gondoljon egy domain névre, és írja be az üres mezőbe. Például az xyzcompany.
 4. Alapértelmezés szerint a kiterjesztés (a webhely címe végének része .com). Hagyja itt, bár láthatja, hogy más lehetőségei vannak.
 5. Kattintson a Folytatás gombra. Ez a lépés a Gratulálok oldalra vezet (elérhető domain név kiválasztásával).

Megjegyzés:

 • A domain név a webhely típusától függ – ha ez például egy vállalati webhely vagy egy személyes blog. Választhat úgy is, hogy vállalkozása nevét használja üzleti vállalkozás webhelyéhez, vagy saját nevét használja személyes webhelyhez.
 • Javasoljuk, hogy menjen a .com (első lehetőség), .net (második lehetőség) vagy .org (harmadik lehetőség) lehetőségre. Ezek a leggyakrabban használt termékek, és sok ember már jó hírűnek tartja őket (itt a márkajelzés és a tekintély aggódik).
 • Több domainnevet (opciót) készítsen, mivel a rendelkezésre álló domainnevek megválasztása elég nehéz lehet. Játsszon több lehetőséggel, és biztosan megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet (amely elérhető).

Webhelyfiók-információk

 1. A 9. lépés elvégzése után eljut a Review and Complete oldalra. Töltse ki az összes szükséges információt, például a következőket:
 • Fiókinformáció – az Ön e-mail címe és jelszava.
 • Ügyfélinformációk – az Ön országa, utónév, vezetéknév, cím, telefonszám stb.
 • Fizetési információk – A hitelkártya száma, a kártya lejárata stb.
 • Vásárlási információk – Az Ön terve (StartUp, ha követte a javaslatunkat). Ezenkívül a Period legördülő menüből ki kell választania a hostolási szolgáltatás időtartamát (például 12 hónap)..
 • Extra szolgáltatások – Győződjön meg arról, hogy van egy pipa a Domain regisztráció négyzetben. Azt is javasoljuk, hogy szerezzen be egy domain adatvédelmi lehetőséget (kattintson a jelölőnégyzetre), hogy a regisztrációs adatait bizalmasan kezelje (senki sem fogja tudni, hogy ki a webhely tulajdonosa – a spam elleni védelem érdekében)..

Webhelyvásárlási információk

 1. A 10. lépés megmutatja a vásárlás / szolgáltatás költségeinek teljes összegét. Azt is meg kell erősítenie (jelölje be a jelölőnégyzetet), hogy elolvasta a Szolgáltatási feltételeket.
 2. Kattintson a Fizet most gombra, hogy befejezze a domain nevet és a host szolgáltatást a SiteGround-ről.

Jegyzet: A fenti lépések elvégzése után már lesz domain név és webtárhely. Gratulálunk!

Fizetjen most

2. Állítsa be webhelyét

WordPress eszközök telepítése

Most, hogy rendelkezik domain nevével és web hostingjával, itt az ideje, hogy webhelyét a WordPress telepítésével készítse el. Ne aggódjon, van egy kattintásos telepítési lehetőség, amely lehetővé teszi a WordPress gyors beállítását (ismét nincs szükség kódolási ismeretekre). Két módszer közül választhat:

 • 1. módszer – Egy kattintással telepíthető
 • 2. módszer – Softaculous telepítésen keresztül

Az alábbiakban lépésről lépésre mutatjuk be Önnek.

SiteGround cPanel

1. módszer – Egy kattintással történő telepítéssel

 1. Jelentkezzen be a Siteground-fiókjába. Használja az előző szakasz (Fiókadatok) 10. lépésében szereplő hitelesítő adatokat. Ne felejtse el, hogy ezen a webhelyen (a SiteGround-fiókjában) domaineket (további) vásárolsz, és frissítesz vagy leminősíted a tervet. Vegye figyelembe, hogy ugyanazzal a részlettel nem férhet hozzá a WordPress webhelyéhez (a WordPress hitelesítő adatairól később ebben a bejegyzésben beszélünk).
 2. Kattintson a Fiókjai elemre.
 3. Kattintson a Fiókok kezelése elemre. Itt láthatja domain-fiókját és host-kombinációját.
 4. Kattintson a domain és a host csomag mellett található cPanel gombra (narancssárga gomb).
 5. Kattintson az Access cPanel biztonságosan gombra.
 6. Kattintson a Folytatás gombra.
 7. A 6. lépéssel sok oldalra kerül az oldal. Keresse meg a WordPress eszközök szakaszát, és kattintson a WordPress elemre.
 8. A 7. lépéssel a WordPress telepítési oldalára juthat. Kattintson a bal felső sarokban található Telepítés gombra. Arra is lehetősége van, hogy kattintson az oldal alatti Telepítés gombra (ugyanazok).
 9. A 8. lépéssel egy oldalra jut, ahol testreszabhatja a WordPress beállításait. Csináld a következőt:
 • A domain protokoll legördülő menüben válassza ezt: http: // www.
 • Az A könyvtárban lehetőséget hagyja üresen.

A WordPress egyetlen kattintással történő telepítése

 1. Görgessen lefelé az aktuális oldalon, amíg meg nem jelenik a Webhelybeállítások. Itt testreszabhatja webhelyének nevét és leírását – a webhely látogatói és SEO célokra (ezek megjelennek a keresésekben). Itt van a tennivaló:
 • A webhely neve „My Blog”: a webhely valódi nevére változtassa meg, például a domain névre (pl. XYZ Company).
 • A webhely leírásában szerepel a „My WordPress Blog” – változtassa meg saját webhelyének leírásával (pl. Apparel Online Shop).
 • Változtassa meg a rendszergazdai felhasználónevet az egyik választáshoz. Ezt a hitelesítő adatot használja a WordPress webhely eléréséhez.
 • Cserélje ki az Admin jelszavát egy újra (erősnek és nehezen kitalálhatónak kell lennie). Ezt a jelszót a fenti Rendszergazdai felhasználónévvel fogja elérni a webhely hátteréhez.
 • Az e-mail opcióhoz hagyhatja úgy, ahogy van, és egyszerűen továbbíthatja a kapott e-maileket az e-mail fiókjába a webhelyére. Azt is választhatja, hogy aktuális e-mailre változtatja-e, és üzeneteit közvetlenül az említett e-mail fiókba fogadja.
 1. Kattintson a Mentés gombra.
 2. A 11. lépéssel a Gratulálunk oldalra jutunk (a WordPress telepítésének befejezéséhez).

Megjegyzés:

 • Az előző példánk segítségével a webhely látogatói ide látogatnak (ez a webhely URL-je):

http://www.xyzcompany.com.

 • Még mindig ugyanazt a példát használja, itt fogja szerkeszteni a webhelyét (ez az adminisztrátori URL):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Megjegyzés: Ez a webhely háttere, és itt be kell jelentkeznie, ha valami újat szeretne közzétenni a webhely beállításaival.

 • A WordPress Rendszergazda irányítópultjába való bejelentkezéshez használja a Felügyeleti URL-címet, és írja be rendszergazdai felhasználónevét és jelszavát (lásd a 10. lépést). Ezután be vagy!

2. módszer – Softaculous telepítésen keresztül

Bár nagyon ajánljuk az 1. módszer (WordPress egy kattintással történő telepítés) használatát, szeretnénk megmutatni a másik lehetőséget. Ezúttal a WordPress programot a Softaculous használatával kell telepítenie.

A módszer használatának lépései:

 1. Az első módszernél hajtsa végre az 1–6. Lépést.
 2. Az AutoInstallers szakaszban keresse meg a Softaculous ikont, és kattintson rá.
 3. A 2. lépéssel egy oldalra jut, ahol kiválaszthatja, hogy melyik szoftvert kívánja telepíteni. Keresse meg a WordPress alkalmazást, és kattintson rá.
 4. Az első módszernél hajtsa végre a 8–11. Lépést.

Megjegyzés: A 4. lépéssel a Gratulálok oldalra juthat (a WordPress sikeres telepítéséhez).

WordPress Telepítés gomb

3. Tervezze meg webhelyét

A weboldal tervezése nagyban függ a témától (pontosabban a választott témától). A kiválasztott téma részben meghatározza a márkáját.

Valóban sok időt és erőfeszítést kell tennie a webhelyéhez tartozó megfelelő WordPress téma megtalálásához (ha üzleti webhelyet épít, akkor például üzleti témákat kell keresnie). Ebben a szakaszban azonban nem töltenek annyi időt egy téma kiválasztására (ez csak példaként szolgál, amelyet követni kell). Ezenkívül később bármikor megváltoztathatja a témáját – tehát csak válasszon bármit, ami szép és vonzó.

Alapértelmezés szerint a WordPress telepítése már rendelkezik használatra kész témával. Ha akarod, akkor ezzel meg lehet egyezni. Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy válasszon egy másik WordPress témát (mivel az alapértelmezett témákat általában használják, és egyedi megjelenésű webhelyet akarunk, ugye?). Tehát folytassa, válassza ki a weboldal témáját, és ne feledje a következőket:

 • Több mint 1500 WordPress téma közül lehet választani.
 • Sok WordPress téma ingyenes.
 • A WordPress témák nagymértékben testreszabhatók, így valóban egyedi megjelenésű webhelyet hozhat létre.

Ha ötletet szeretne adni, most telepítünk egy témát. Kovesd ezeket a lepeseket:

 1. Jelentkezzen be a WordPress webhelyére a Rendszergazda URL-jével (természetesen használja a Rendszergazda felhasználónevét és jelszavát).
 2. A WordPress irányítópultján ugorjon a Megjelenés elemre (ez a bal oldali sáv menüjében található).
 3. Kattintson a Témák elemre.
 4. Kattintson az Új téma hozzáadása elemre.
 5. Az Témák hozzáadása oldalon keresse meg a keresési mezőt, és írja be a kívánt téma kulcsszavait. Ebben a példában ezeket a kulcsszavakat írjuk be: kék, két oszlop.
 6. Nézze meg az eredményeket, és válassza ki a témát. A használt kulcsszavak esetében 2 eredmény mutatkozott – a Blue Planet témát fogjuk folytatni.
 7. Kattintson a Telepítés elemre.
 8. A sikeres telepítés után kattintson az Aktiválás gombra.

WordPress témákMegjegyzés:

 • A 8. lépés automatikusan megváltoztatja a webhely témáját az alapértelmezettről az újra.
 • Megváltoztathatja a témákat anélkül, hogy elveszítené az előző tartalmat.
 • Ha hiányzik valami tartalom (egy téma megváltoztatásakor), egyszerűen válasszon egy másikat (a 2 téma lehet, hogy nem kompatibilisek egymással).

4. Adjon hozzá tartalmat a webhelyéhez

Ehhez a lépéshez megismerheti az oldalak hozzáadását a webhelyéhez, a menük létrehozását, a hozzászólások hozzáadását és a hozzászólások szerkesztését.

Lépések az alapvető oldalak hozzáadásához a webhelyére

Ha a webhelyén oldalak vannak, ez szervezetesebbé és vonzóbbá teszi a közönséget. Ezek az oldalak a webhely bizonyos szakaszait és funkcióit is bemutatják. Oldalak hozzáadásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Jelentkezzen be a WordPress adminisztrátor URL-jébe.
 2. Az irányítópulton ugorjon az Oldalak oldalra (megtalálható a bal oldali sáv menüjében).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. A 3. lépés a Microsoft Word-hez hasonló oldalra vezet. A Cím mezőbe írja be az oldal címét (például Névjegy). A szövegmezőbe írja be az üzenetét (ebben a példában valami a webhelyéről, a vállalatról vagy vállalkozásáról).
 5. Kattintson a Közzététel elemre.

A menük létrehozásának lépései a webhelyen

WordPress menüA navigációs menükkel a webhely látogatói megkönnyítik, hogy megtalálják, amit keresnek az Ön webhelyén. Ez a lépés:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a Megjelenés elemhez (a bal oldali oldalsávon található).
 3. Kattintson a Menük elemre.
 4. Kattintson az Új menü létrehozása elemre, és nevezze el úgy, mint az Elsődleges menü vagy a Főmenü. Vegye figyelembe, hogy egyes témáknak már vannak alapértelmezett menük.
 5. Adjon elemeket a menühez a már létrehozott oldalakra kattintva (a bal oldalon található). Kattintson a Névjegy oldalra és más oldalakra, amelyeket a menük létrehozásakor már készített. Vegye figyelembe, hogy könnyen hozzáadhat új oldalakat a menübe, amint azok elérhetővé válnak.
 6. Az összes szükséges oldal ellenőrzése után kattintson a Hozzáadás a menühez.
 7. Kattintson a Mentés gombra.

Megjegyzés:

 • A menü elemeinek átszervezéséhez egyszerűen húzza át (le és fel).
 • A Helyek kezelése fülre kattintva válassza ki, hogy hol jelenjen meg a menük.

Lépések a hozzászólások webhelyhez történő hozzáadásához

Ha új cikket szeretne felvenni a webhelyére, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg a WordPress Irányítópultot.
 2. Keresse meg a menü Bejegyzés szakaszát (bal oldali sáv).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. A szerkesztő oldalon írja be a cikk címét és szövegét.
 5. A jelölőnégyzetre kattintva válassza ki a cikk kategóriáját a Kategóriák listájából (jobb oldal).
 6. Kattintson a Közzététel elemre.

WordPress Új hozzászólás hozzáadása

Lépések a webhelyén található hozzászólások szerkesztéséhez

Időnként javítások és frissítések céljából szerkesztenie kell a hozzászólásokat. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Ugrás a Bejegyzéshez (a bal oldalsáv menüjében).
 3. Kattintson az Összes üzenet elemre.
 4. A hozzászólások listájában keresse meg a szerkeszteni kívánt bejegyzést, majd kattintson a szerkesztés elemre (ez a bejegyzés címe alatt található).

5. Adjon hozzá bővítményeket a webhelyéhez

WordPress bővítmények Új hozzáadása

A plug-inek a WordPress kiterjesztések, amelyek célja a téma funkcióinak és funkcionalitásának kibővítése. Ha olyan funkcióra van szüksége, amely nincs beépítve a jelenlegi / választott témájába, akkor inkább plugint használhat.

Az igazság az, hogy plug-inek hozzáadása a WordPress webhelyhez lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozza ki a témájából. Valójában nem tudunk egyetlen olyan WordPress-felhasználót sem, aki nem használ plugineket. Eltekintve attól, hogy nagyon hasznosak, a legtöbb plugin ingyenes (néhányuk adományozási lehetőséggel rendelkezik).

A plugin telepítésének lépései:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a Plugins-hez (ez a bal oldali sáv menüjében található).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. Az Új hozzáadása oldalon keressen egy plugint a nevét megadva (pl. A 7. kapcsolatfelvételi űrlap). Kulcsszavakat is megadhat, ha nem egy adott bővítményt keres (például kapcsolatfelvételi űrlap)..
 5. Amikor az eredmény megjelenik, kattintson a pluginre.
 6. Kattintson a Telepítés elemre.
 7. Kattintson az Aktiválás gombra.

A 7. kapcsolattartó űrlap telepítése

WP kapcsolatfelvételi űrlap 7

A fenti példában a 7. kapcsolatfelvételi űrlapot használtuk (a kapcsolatfelvételi űrlap pluginjének keresésére), mivel ez jelenleg a WordPress legnépszerűbb kapcsolatfelvételi űrlapja. Ezzel a beépülő modullal (mint a legtöbb kapcsolatfelvételi űrlap beépülő modullal) a webhely látogatói közvetlenül az Ön webhelyéről küldhetnek e-maileket (biztonságos, hatékony és gyors)..

Annak érdekében, hogy példát adjunk egy plugin telepítéséről, az alábbiakban bemutatjuk a következő lépéseket, hogyan kell telepíteni a 7. kapcsolattartó űrlapot:.

 1. Jelentkezzen be a WordPress rendszergazdai irányítópultjába.
 2. Ugrás a Plugins-hez (a bal oldali menüsorban található).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. Az Új hozzáadása oldalon keresse meg a keresőmezőt, és írja be a „Kapcsolatfelvételi űrlap 7” elemet.
 5. Amikor megjelenik a Contact Form 7 bővítmény, kattintson a Telepítés most elemre a letöltéshez.
 6. A sikeres telepítés után kattintson az Aktiválás gombra.
 7. Menjen vissza az irányítópulthoz, és kattintson a Kapcsolat gombra (ez már szerepel a bal oldali oldalsó menüben).
 8. A 7. lépéssel eljuthat a Kapcsolatfelvételi űrlapok oldalára, ahol a tételek listáján az „1. ​​kapcsolatfelvételi űrlap” jelenik meg (ha először használja, csak egynek kell lennie). Kattintson a kapcsolattartó űrlapjának rövid kódjára, hogy a vágólapra másolja. A rövid kód valahogy így néz ki: [contact-form-7 id = “123” title = “űrlap a névjegy oldalhoz”].
 9. Illessze be a rövid kódot egy oldalra, egy bejegyzésbe vagy egy szöveges widgetbe (ha kapcsolattartó űrlapot szeretne elhelyezni a webhely oldalsávján). Ebben a példában azonban egy oldalra fogjuk helyezni, hogy hozzon létre egy kapcsolattartó oldalt.

Majdnem ott vagyunk. Végezze el ezeket a további lépéseket, hogy befejezze a kapcsolattartó oldal létrehozásával a 7. kapcsolattartó űrlapot:

 1. Menjen vissza a WordPress irányítópultjába.
 2. Ugrás az Oldalak menüre (a bal oldali sáv menüjében).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. Az Új oldal hozzáadása szerkesztőben írja be a címsorba a „Kapcsolat” vagy a „Kapcsolatfelvétel” elemet.
 5. Az oldal testéhez tartozó részben illessze be a Contact Form 7 rövid kódot (lásd az előző szakasz 8. lépését).
 6. Kattintson a Közzététel elemre.

Ön elkészítette webhelyét!

Kövesse az összes fent leírt lépést, és megvan a maga működő webhelye. Az alábbiakban bemutatjuk néhány fontos dolgot, amelyeket meg kell tennie a webhely létrehozása után. Ezek a dolgok szükségesek a webhely sikerének biztosításához (hogy felhasználó- és keresőmotor-barát is legyen). Ez magában foglalja néhány alapértelmezett beállítás konfigurálását a WordPress webhelyen és a pluginek telepítését az Ön igényei szerint.

20 tennivaló a webhely létrehozása után

Ne feledje, hogy a WordPress felhasználóbarát platform, és nagyon könnyű rajzolni vele. Beépülő modulok használatával is nagyon testreszabható. 20 további tennivaló van a webhely telepítésének és beállításának befejezése után:

 1. Törölje a WordPress próbabábu / mintatartalmát
 2. Állítsa vissza a WordPress jelszavát
 3. Szerkessze a webhely nevét és címkéjét
 4. Szerkessze a webhely dátum és idő beállításait
 5. Állítsa be a nyelvi preferenciát a webhelyén
 6. Készítsen alapoldalakat webhelye számára
 7. Adja meg a webhely állandó linkeinek szerkezetét
 8. Frissítse a WordPress profilját
 9. Szerkessze és testreszabhatja webhelyének oldalsávját
 10. Állítsa be kezdőlapját és bloghírcsatornáját
 11. Hozzon létre postai kategóriákat a webhelye számára
 12. Konfigurálja a webhely megjegyzésének beállításait
 13. Konfigurálja a webhely tagsági opcióját
 14. Vegyen fel más felhasználókat a webhelyére
 15. Frissítse webhelyének WordPress verzióját
 16. Adjon hozzá ping listát a WordPress webhelyén
 17. Ütemezzen biztonsági másolatot webhelyére
 18. Töltsön fel egy emblémát a webhely faviconjára
 19. Távolítsa el az összes fel nem használt beépülő modult a WordPress-webhelyről
 20. Tisztítsa meg és rendezze meg a WordPress irányítópultját

Az alábbiakban lépésről lépésre adunk útmutatást, hogyan kell mindet végrehajtani.

# 1 – Törölje a WordPress Dummy / Mintatartalmát

WP Mintaüzenet

Amikor először telepíti a WordPress-t a webhelyére, a következő üzenethez tartozik egy „Hello World” című példa. A test számára ez a következőt fogja mondani: „Ez az első hozzászólásod.” Mondanom sem kell, hogy ennek a bejegyzésnek nem lesz semmilyen hasznossága, mivel az csupán új felhasználók mintája. A dummy tartalom törléséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Ugrás az Oldalak oldalra.
 3. Kattintson az Összes oldal elemre.
 4. Keresse meg a Hello World címet, és kattintson a kukára (ez a bejegyzés alján található).

Megjegyzés:

 • Ha a Hello World üzenet jelenik meg a webhelyén, kiderül a közönség számára, hogy ez csak egy új webhely (még nincs jogosultság).
 • A professzionális webhelyek nem őrzik meg a Hello World dummy tartalmát – tehát ügyeljen arra, hogy a lehető leghamarabb megszabaduljon tőle.

# 2 – Állítsa vissza a WordPress jelszavát

WordPress felhasználói fiókkezelés

A WordPress cPanel telepítése után azonnal módosítania kell a jelszavát, hogy webhelye biztonságosabbá váljon. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet ezt megtenni:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a Felhasználók elemre (a bal oldali sáv menüjében).
 3. Kattintson a profilodra.
 4. Kattintson a Jelszó generálása elemre.
 5. Kattintson a Profil frissítése elemre.

Megjegyzés:

 • Írja le az új jelszavát, mivel ezt a jelszót a következő bejelentkezéskor fogja használni.
 • Ha már létrehozott egy új jelszót a fenti előző szakaszok egyikében megadott utasítások követésével (2. lépés – A webhely módjának beállítása 1. módszerrel, egy kattintással történő telepítés, 10. lépés), kihagyhatja ezt a lépést.

# 3 – Szerkessze webhely nevét és címkéjét

WordPress webhely címsor

Webhelyének neve és címcíme mind a Kezdőlap, mind a böngésző lapon látható – ezért fontos ez a márkaépítés szempontjából. A mezők szerkesztésének lépései:

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (az irányítópult bal oldalsávján található).
 3. Kattintson az Általános elemre.
 4. A 3. lépéssel az Általános beállítások oldalra juthat. Lát egy mezőt a Webhely címe (ez egy A WordPress webhely) és a Tagline (azt mondja, hogy itt van a Tagline) elemre. Szerkessze mindkét mezőt úgy, hogy rákattint a mezőbe, és beírja a saját címét és címkéjét.
 5. Kattintson a Módosítások mentése elemre.

Megjegyzés:

 • A címe lehet a cég neve, az áruház neve vagy a domain név.
 • Címkecímkéje bármilyen lehet, amely leírja az Ön webhelyét vagy tartalmát. Lehet, hogy az Ön mottója, küldetési nyilatkozata vagy valami ilyesmi.
 • Választhat egy üres címke megadásáról is – ez tiszta megjelenésű böngészőlapot eredményez, amikor az emberek belépnek az Ön webhelyére.

# 4 – Szerkessze a webhely dátum és idő beállításait

WP Dátum és idő beállításai

A Dátum és idő beállítások megadásával ellenőrizheti, hogy a dátum és az idő hogyan jelenjen meg a webhelyén. Az alábbiakban felsoroljuk, hogyan kell ezt megtenni.

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (a bal oldali sáv menüjében)
 3. Kattintson az Általános elemre.
 4. A 3. lépés megnyitja az Általános beállítások oldalt, és itt konfigurálhatja a következőket:
 • Időzóna – pl. UTC + 0
 • Dátum formátuma – pl. 2019. március 24, 2019.03.03. Stb.
 • Időformátum – pl. 12:30, 12:30, stb.
 • A hét kezdődik – Válasszon a legördülő menüből (az alapértelmezés hétfőn van beállítva).
 1. Kattintson a Módosítások mentése elemre

Megjegyzés:

 • Az idő és a dátum beállításai különösen fontosak azoknak a bloggereknek, akik rendszeresen közölnek blogjaikat.
 • Az idő és a dátum beállítása a webhelyén az is fontos, ha a hozzászólásokat ütemezi a későbbi közzétételhez.

# 5 – Nyelvi preferencia beállítása a webhelyén

Lehetőség van arra, hogy megválasztja a webhelyén használni kívánt nyelvet. Ehhez kövesse az alább felsorolt ​​lépéseket.

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (a bal oldali sáv menüjében).
 3. Kattintson az Általános elemre.
 4. A 3. lépéssel az Általános beállítások fülre juthat. Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Webhely nyelve szakasz.
 5. Kattintson a legördülő menüre, és válasszon egy adott nyelvet – pl. Angol (Egyesült Államok).
 6. Kattintson a Módosítások mentése elemre.

# 6 – Hozzon létre alapvető oldalakat webhelye számára

WordPress Hozzáadás az oldalról

Mielőtt elkezdené webhelyének feltöltését tartalommal (hozzászólásokkal), először el kell készítenie az alapvető oldalakat. Valójában az oldalak létrehozása ideálisan a menük létrehozása előtt történik (természetesen újonnan létrehozott oldalakat is hozzáadhat a menübe).

A fenti szakaszok egyikében már bemutattuk, hogyan lehet létrehozni egy kapcsolattartó oldalt. A Kapcsolat oldalon kívül el kell készítenie egy Névjegy oldalt, valamint más olyan oldalakat is, amelyek relevánsak az Ön webhelyén. Ebben a szakaszban megmutatjuk, hogyan kell létrehozni egy Névjegy oldalt (ugyanazzal a módszerrel más oldalakat is létrehozhat). A lépéseket az alábbiakban soroljuk fel.

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás az Oldalak oldalra (a bal oldali sáv menüjében található).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. A 3. lépéssel az Új hozzáadása oldalra juthat. A Cím mezőbe írja be a „Névjegy” szót.
 5. Töltse ki a tartalomszerkesztő törzsét a cégével, a blogjával vagy a küldetési nyilatkozatával kapcsolatos üzenetével (miért hozta létre webhelyét).
 6. Kattintson a Közzététel elemre.

Jegyzet: Most, hogy tudod, hogyan kell 2 oldalt (névjegy és névjegy) létrehozni, egyszerűen csak más oldalakat adhat hozzá, miközben megy.

# 7 – Adja meg a webhely állandó linkeinek szerkezetét

WP Permalink beállítások

A WordPress minden hozzászóláshoz URL-címet generál – és ezeket Állandó hivatkozásoknak hívják. Alapértelmezés szerint a WordPress permalink struktúrája hasonló:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

Mint láthatja, nem túl informatív (és valójában nem is olyan vonzó). Állandó linkek megtekintésekor a felhasználók tudni szeretnék, miről szól egy adott bejegyzés (vagy oldal). Valami, ami így néz ki, jobb lenne:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Az alábbiakban felsoroljuk a cél elérésének lépéseit.

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Lépjen a Beállításokhoz (a bal oldali sávon).
 3. Kattintson a Permalinks elemre.
 4. A 3. lépés 6 lehetőséget jelenít meg az állandó link beállításához. Válassza a Név feladása lehetőséget, mivel ez megmutatja cikkének címét a webhely URL-jén.
 5. Kattintson a Módosítások mentése elemre.

Megjegyzés:

 • Nagyon javasoljuk, hogy az első hozzászólás közzététele előtt konfigurálja webhelyének állandó linkeit.
 • A fenti eljárások végrehajtása révén webhely látogatói megtudják, mi az adott bejegyzés.
 • A megfelelő permalink használata javítja SEO stratégiáját, mivel kulcsszavakat helyezhet el a bejegyzés címeiben.

# 8 – Frissítse a WordPress-profilját

Amint a WordPress webhely aktív, győződjön meg arról, hogy felhasználói profilja frissítve van. Kovesd ezeket a lepeseket:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a felhasználókra (bal oldali sáv menü).
 3. Kattintson a profilodra.
 4. A 3. lépéssel a profiloldalra jut. Adja meg az összes szükséges információt (különösen azokat, amelyeket szükség szerint megjelöltek), például a következőket:
 • Keresztnév
 • Vezetéknév
 • Becenév (ez a név jelenik meg szerzőként a hozzászólásaidban)
 • Kapcsolattartási adatok (például e-mail)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Twitter
 • Facebook
 • Magadról – Életrajzi információk (itt feltehetsz egy rövid, de fülbemászó életrajzot)

# 9 – Webhely oldalsávjának szerkesztése és testreszabása

WP oldalsáv kütyü

A weboldal elején található oldalsávok hasznosak a webhely látogatói számára, mivel könnyen hozzáférhetnek a webhely szükséges elemeihez. Ugyanakkor, ha túl sok elem van benne, zavarosnak és ellentétesnek bizonyulhat. Az oldalsáv (ok) tisztaságának megőrzése érdekében (különösen az új WordPress webhelyen a beállítási folyamat befejezése után) tegye a következőket:

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Ugrás a Megjelenés (bal oldalsáv menü).
 3. Kattintson a Widgetek elemre.
 4. Távolítsa el a kütyüket az oldalsávról, húzva és ejtve azokat a képernyő bal oldalán lévő kütyümedencéhez.
 5. Ha szüksége van kütyüre az elérhető kütyü gyűjteményéből, egyszerűen húzza át és dobja el webhely oldalsávjaira.
 6. A WordPress háttérképének ezen a részén végrehajtott módosítások automatikusan mentésre kerülnek.

Megjegyzés:

 • Mivel a változások valós időben kerülnek mentésre, az oldal újratöltésével ellenőrizheti, hogy néz ki az első oldal elején minden.
 • Javasoljuk, hogy távolítson el olyan elemeket, amelyek nem igazán hasznosak az Ön és a webhely látogatói számára (például Meta, Archívumok stb.).
 • Használja a Szövegmező modult HTML-kódot használó elemek (például hirdetések) megjelenítéséhez. Egyszerűen illessze be a kódot a widgetbe, és az megfelelően megjelenik a weboldal elején.

# 10 – A kezdőlap és a Blog hírcsatorna beállítása

WP olvasási beállítások

Alapértelmezés szerint a WordPress honlapján megjelenik a legújabb hozzászólások. Ehelyett választhat úgy is, hogy egyik oldalát honlapként jeleníti meg. Az alábbiakban bemutatjuk a lépéseket ennek végrehajtására:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (a bal oldali sáv menüjében található).
 3. Kattintson az Olvasás elemre.
 4. A 3. lépés a Reading Settings oldalra vezet. A következő lehetőségeket látja:
 • Legutóbbi hozzászólásod
 • Statikus oldal

Alapértelmezés szerint a beállítás a „legutóbbi hozzászólások”. Ennek megváltoztatásához kattintson a „statikus oldal” opció mellett.

 1. Még ugyanazon az oldalon láthatja a Kezdőlap kiválasztása opciót egy legördülő nyíllal. Kattintson a legördülő nyílra, és válassza ki azt az oldalt, amelyet webhelye kezdőlapjává kíván használni.
 2. Most, még mindig ugyanazon az oldalon, görgessen lefelé, és keresse meg azt a területet, ahol beállíthatja az oldalakon és az RSS-hírcsatornán megjelenni kívánt hozzászólások számát. Alapértelmezés szerint ezeket látja:
 • A blogoldalakon legfeljebb 10 üzenet jelenik meg
 • A szindikációs hírcsatornák a legutóbbi – 10 tételt mutatják

A számok megváltoztatásához kattintson a dobozra, és szerkessze a számokat. Javasoljuk azonban, hogy tartsa meg az alapértelmezett beállításokat (10 jó szám, ha zavart megjelenést szeretne).

 1. Még mindig ugyanazon az oldalon görgessen lefelé, és keresse meg azt a területet, ahol beállíthatja egy cikk hosszát a webhely hírcsatornájában. Két lehetősége van:
 • Teljes szöveg – a cikk teljes egészében megjelenik.
 • Összegzés – ez az opció csak a cikk kivonatát jeleníti meg.

Megjegyzés: Javasoljuk az Összegzés opció használatát, mivel ez szerveztebb és tisztább megjelenést eredményez. A kivonat „Olvasson tovább” gombbal rendelkezik az olvasók számára, akik szeretnék látni az egészet.

# 11 – Hozzon létre postai kategóriákat webhelyére

WordPress kategóriák

Bizonyára már tudja, hogy milyen típusú tartalmat közzétesz a webhelyén még a létrehozása előtt. Kaphat ötleteit kategóriákhoz az esetleges témákban a rést. Készítsen egy listát a kategóriáiról, és a következő lépésekkel hozza létre a kategóriák listáját:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a Bejegyzéshez (bal oldali menü).
 3. Kattintson a Kategóriák elemre.
 4. A 3. lépés elvezet az Új kategória hozzáadása oldalra. Írjon be egy kategóriát a Név mezőbe.
 5. Kattintson az Új kategória hozzáadása elemre
 6. Ismételje meg a 4. és az 5. lépést minden kategóriában.

Megjegyzés:

 • A Kategóriák funkció használata segít megőrizni webhelyét.
 • A webhely látogatói könnyebben navigálhatnak a webhelyén, ha kategóriái vannak a témákhoz.
 • A WordPress alapértelmezett kategóriája Uncategorized. Az összes hozzá nem sorolt ​​üzenet automatikusan ebbe a kategóriába tartozik.
 • A cikket kategorizálhatja a feladásakor, ha a tartalomszerkesztő kategóriák listájából választja ki a közzététel előtt.

# 12 – Konfigurálja webhelyének megjegyzésbeállításait

A WordPress vitabeállításai

Dönthet úgy, hogy engedélyezheti és tilthatja a régi és az új hozzászólásainak megjegyzéseit. A következő lépésekkel konfigurálhatja webhelyének kommentálási beállításait:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (a bal oldali sávban található).
 3. Kattintson a Megbeszélés elemre.
 4. A Vita oldalon három alapértelmezett beállítást fog látni – és mindet megtarthatja a jelenlegi állapotában. Vegye figyelembe azonban a harmadik beállítást, amely kimondja: Hagyja, hogy az emberek megjegyzéseket tegyenek az új cikkekkel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy bárki kommentálhatja az új cikkeket. Ellenőrizze, hogy ez az, amit akar. Azt is vegye figyelembe, hogy ez az opció testreszabható (felülbírálható) minden cikkhez.
 5. Ugyanazon az oldalon görgessen lefelé a többi kommentálási beállítás beállításainak konfigurálásához. Konfigurálja a beállítást erre: – 14 naposnál régebbi cikkekre vonatkozó kommentárok automatikus bezárása. Ehhez a lehetőséghez 14-30 napot ajánlunk. Vagy egyszerűen törölje a jelölést, ha engedélyezni szeretné a régi hozzászólások kommentálását.
 1. Alig az 5. lépésben található beállítás alatt található ez a lehetőség: Menetleges (beágyazott) megjegyzések engedélyezése. Javasoljuk, hogy ellenőrizze a menetes megjegyzés engedélyezése opciót, mivel ez segít a felhasználóknak nyomon követni az egyes megjegyzésekről folytatott vitájukat.

# 13 – Konfigurálja webhelyének tagsági opcióját

Ha tagsági webhelyet működtet, fontos konfigurálni a tagsági lehetőségeket. Kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (a bal oldali sáv menüjében található).
 3. Kattintson az Általános elemre.
 4. A 3. lépés megnyitja az Általános beállítások oldalt. Látni fog valami hasonlót:

Tagság: _ Bárki regisztrálhat.

 1. Győződjön meg arról, hogy a Bárki regisztrálni lehetőség melletti jelölőnégyzet nincs bejelölve.

Jegyzet: Ha a jelölőnégyzet be van jelölve, akkor bárki regisztrálhat az Ön webhelyén. Igen, bárki – beleértve a spamküldőket is.

# 14 – Adjon hozzá további felhasználókat webhelyéhez

WordPress Új felhasználó hozzáadása

Ha sok szerzővel rendelkező webhelyet vagy blogot működtet, akkor jó lenne a WordPress funkciót felhasználva más felhasználókat felvenni a webhelyére. Ilyen módon különféle szerepeket rendelhet hozzá minden felhasználóhoz, és saját magukkal jelentkezhetnek be, hogy elvégezzék saját feladataikat. Az alábbiakban bemutatjuk a lépéseket ennek végrehajtására:

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Lépjen a Felhasználók oldalra
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. A 3. lépéssel az Új felhasználó hozzáadása oldalra jut. Töltse ki a szükséges adatokat (különösen a szükséges adatokat), például a következőket:
 • Felhasználónév – kötelező
 • E-mail – kötelező
 • Keresztnév
 • Vezetéknév
 • Weboldal
 • Jelszó szükséges
 1. Kattintson a Felhasználói értesítés küldése lehetőségre – ez lehetővé teszi a rendszer számára, hogy elküldje az új felhasználóknak jelszavaikat (e-mailben).
 2. Kattintson az Új felhasználó hozzáadása elemre

Megjegyzés:

 • Az új felhasználók frissíthetik saját profiljukat.
 • Az új felhasználók egyszerre megváltoztathatják jelszavukat.

# 15 – Frissítse webhelyének WordPress verzióját

Frissítse a WordPress verziót

Általában egy kattintással a WordPress telepítői hordozzák az alkalmazás régebbi verzióit. Javasoljuk, hogy mindig legyen a WordPress legújabb verziója – frissítse a webhely WordPress verzióját az alább felsorolt ​​lépések végrehajtásával..

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Ha frissítési értesítést lát, ez azt jelenti, hogy a WordPress régebbi verzióját használja. Ebben az esetben a következőt fogja látni: A WordPress 5.x.x elérhető. Kérjük, frissítse most.
 1. Kattintson az üzenet “Kérjük, frissítse most” részre, és a rendszer automatikusan frissíti a WordPress verzióját.

Megjegyzés:

 • Frissítési értesítést fog látni, ha van egy WordPress frissített verzió.
 • Ha az irányítópulton WordPress verziófrissítési értesítést lát, győződjön meg arról, hogy azonnal rákattint a frissítési linkre.
 • Frissített verzióval a webhely biztonságosabb lesz.

# 16 – Adjon hozzá ping-listát a WordPress-webhelyhez

SEO célokra nagyon fontos a ping listák birtoklása. A WordPressnek csak egy alapértelmezett eleme van a ping listájában, de valójában sok lehet. Tehát ahhoz, hogy hozzáadja a WordPress webhely ping listájához, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Lépjen a Beállítások menübe (a bal oldali sáv menüjében).
 3. Kattintson az Írás elemre.
 4. A 3. lépés megnyitja egy oldalt az Írás beállításokhoz. Görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a Frissítési szolgáltatások szakasz.
 5. Adja hozzá a ping-szolgáltatások listáját az erre a mezőhöz.
 6. Kattintson a Módosítások mentése elemre.

Megjegyzés:

 • A fenti beállítások lehetővé teszik a WordPress számára, hogy új üzenet közzétételekor értesítést küldjön a ping szolgáltatóknak.
 • Kereshet a Google-on a legfrissebb ping-szolgáltatások listáról.

# 17 – Ütemezzen biztonsági másolatot webhelyére

WP biztonsági mentés

Fontos a biztonsági mentések ütemezése a webhelyére, hogy összeomlások és egyéb váratlan problémák esetén lehívhassák a fájljaikat. Mondanom sem kell, hogy ehhez telepítenie kell egy beépülő modult. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell csinálni.

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a Plugins-hez (megtalálható a bal oldali menüben).
 3. Kattintson az Új hozzáadása elemre.
 4. A 3. lépés megnyitja a Plugins szakasz oldalt.
 5. A keresőmezőbe írja be a kulcsszavakat, például: „WordPress biztonsági másolat”.
 6. Válasszon egyet az eredmények közül (válasszon egyet jó véleményekkel és magas értékelésekkel).
 7. Kattintson a Telepítés elemre.
 8. A plugin telepítése után kattintson az Aktiválás gombra.

Megjegyzés: Rengeteg ingyenes WordPress biztonsági mentési plugin található – biztosan megtalálja azokat, amelyek az Ön számára megfelelőek.

# 18 – Tölts fel egy logót webhelyének Faviconjára

A weboldal címe bal oldalán látható kis képet (amikor a böngésző lapon megnyitja) Faviconnak hívják. Elsősorban márkanév céljából használják. Kövesse az alábbi lépéseket egy Favicon feltöltéséhez a webhelyére:

 1. Nyissa meg a WordPress irányítópultot.
 2. Ugrás a Megjelenés elemre (keresse meg a bal oldali sávban).
 3. Kattintson a Testreszabás elemre. Ezzel egy nagyon sok lehetőséggel rendelkező oldalra juthat. Most azonban a Favicon feltöltésére összpontosítunk.
 4. Kattintson a Webhely azonosító elemre.
 5. Kattintson a Webhely ikonra.
 6. Kattintson a mezőre a számítógépből feltölteni kívánt kép kiválasztásához. Láthatja, hogy néz ki a keresési mező jobb oldalán.
 7. A kép automatikusan elmentésre kerül, miután sikeresen feltöltötte. Ezután a következő 2 lehetőség áll rendelkezésre:
 • Vegye ki
 • Kép megváltoztatása

Megjegyzés:

 • Favicon nélkül a webhely fülén egyszerűen megjelenik a webhely címe. Egyes esetekben a webtárhely-szolgáltató logója faviconként jelenik meg.
 • Azt javasoljuk, hogy egy favicon-ot ne csak márkanevekhez, hanem esztétikai okokból is használjon (böngészője fülében unalmasnak fog tűnni favicon nélkül)..
 • Változtathat a favicon képével (méret, szín, formatervezés), amíg meg nem találja webhelyének a legjobb megjelenését.

# 19 – Távolítsa el az összes nem használt bővítményt a WordPress-webhelyről

WP telepített bővítmények

A WordPress csomagok előre telepített bővítményekkel érkeznek, amelyek valószínűleg nem találnak hasznosat. Ezek eltávolításához kövesse az alább felsorolt ​​lépéseket.

 1. Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába.
 2. Ugrás a Plugins-hez (a bal oldali sávban láthatja).
 3. Kattintson a Telepített bővítmények elemre.
 4. Kattintson a Deaktiválás gombra az összes aktív pluginnél, amelyet törölni kíván. Vegye figyelembe, hogy a törlés lehetősége csak a deaktivált bővítményeknél jelenik meg.
 5. Törölje az összes deaktivált plugint, amelyet eltávolítani szeretne a webhelyről.
 6. A WordPress megkérdezi a művelet megerősítését – csak erősítse meg, ha kattintson az igen gombra, és ez automatikusan eltávolítja a bővítményt a telepített bővítmények listájából (és a rendszerből)..

Megjegyzés:

 • Lehetősége van megtartani a telepített beépülő modulokat akkor is, ha nem használja őket. Ebben az esetben csak kapcsolja ki őket.
 • A haszontalan beépülő modulok eltávolításával (különösképp azokkal, amelyeket biztosan nem fogsz használni) a WordPress háttérképezete megőrződik (legalábbis a Beépülő modulok részben).

# 20 – Tisztítsa meg és rendezze meg a WordPress Irányítópultot

WP műszerfal képernyő opciói

A cPanel WordPress telepítései általában olyan widgetekkel és bővítményekkel vannak csomagolva, amelyek nem igazán hasznosak az Ön számára – tehát ezek csak rendetlenséget okozhatnak az irányítópulton. A WordPress Irányítópultjának tisztításához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Ugrás az irányítópultra.
 2. Keresse meg a Képernyő opciók legördülő nyilat (az irányítópult jobb felső sarkában, az adminisztrátori profilkép közelében található). Kattintson a legördülő nyílra.
 3. A 2. lépés felfedi az összes, az alapértelmezés szerint jelenleg ellenőrzött modulot. Távolítsa el az összes widget jelölését, amelyre nincs szüksége.

Megjegyzés:

 • A fenti lépések elvégzése után nem fogja látni az összes felesleges (nem ellenőrzött) modult az irányítópulton.
 • Ha nem törli a képernyőbeállítások menü néhány kütyüjét, akkor azokat látni fogja minden alkalommal, amikor bejelentkezik a WordPress Irányítópultba.
 • Javasoljuk, hogy távolítsa el az üdvözlő widget-et.
 • Fontolja meg a Tevékenység widget eltávolítását.
 • Fontolja meg a WordPress News widget eltávolítását.

Gratulálunk új webhelyéhez!

WordPress webhely

Mint láthatja, webhely létrehozása tudáskódolás nélkül valóban lehetséges. Persze, hogy sok lépést igényel – de megszokhatja ezeket, miközben tovább dolgozik webhelyén (vagy esetleg újakat hozhat létre a jövőben).

Tartsa ezt a lépésről lépésre útmutatóként, és biztosak vagyunk benne, hogy létrehozhat egy igazán szép és funkcionális weboldalt a rést. Sok szerencsét!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map